Aparcament estació RENFE

20 04 2007

L´alcalde diu que els usuaris de l´aparcament de l´estació «no tenen dret a queixar-se»

Enviat a El vell Ajuntament el 20 Abr 2007

1. L´alcalde diu que els usuaris de l´aparcament de l´estació «no tenen dret a queixar-se»

L´espai és de l´Ajuntament des de fa cinc anys.

E. PADILLA, SILS.

L´alcalde de Sils, Joaquim Rovira (CiU), considera que els usuaris de l´aparcament de l´estació de RENFE «no tenen dret a queixar-se» pel mal estat de l´espai, que fa que s´embassi quan plou, perquè al seu entendre «és un espai municipal on no es fa pagar per aparcar i ningú està obligat a deixar-hi el cotxe».

Joaquim Rovira va considerar que la pavimentació d´aquest espai no és un projecte prioritari per a Sils i va insinuar que algun dia es farà pagar per aparcar-hi.

Text i imatge: Diari de Girona, dimarts 17 abril 2007 Edició digital n. 2663

2. Sils acondicionarà el paviment de l´aparcament de l´estació

E.PADILLA, SILS.

A partir de dilluns està prohibit deixar el cotxe a l´aparcament de l´estació de tren de Sils perquè, segons unes butlletes informatives repartides dimecres per la guàrdia municipal, s´hi duran a terme treballs per arranjar el paviment de l´espai.

Usuaris d´aquest aparcament porten anys queixant-se de l´estat en què es posa cada vegada que plou. L´espai, de titularitat municipal, no està asfaltat i s´hi formen basses i fang.

Arran les pluges de les últimes setmanes, les queixes van tornar a sorgir i l´alcalde de Sils, Joaquim Rovira (CiU), va declarar que els usuaris «no tenen dret a queixar-se» perquè es tracta d´un espai municipal gratuït que, segons va dir, l´Ajuntament cedeix sense tenir-hi cap obligació i a on «no s´obliga a ningú a deixar-hi el cotxe». Després de fer aquestes afirmacions i de reconèixer que existeixen intencions d´acondicionar l´espai però que no es tracta d´un projecte prioritari per la vila, el passat dimecres s´advertia als conductors de la prohibició d´aparcar a l´espai perquè s´hi duran a terme treballs per millorar el terra.

L´alcalde de la localitat va deixar anar que es tractava d´un espai on, de fet, ni tan sols hi estava regulat l´aparcament, cosa que es contradiu amb la nombrosa senyalització a aquest efecte que hi ha instal·lada. A la vegada, Rovira va reconèixer que el mal estat de l´espai és una constant des de fa anys i que només es millorarà quan l´espai sigui de pagament.

Diari de Girona, divendres 20 abril 2007 Edició digital n. 2666

3. Tapen els sots de l´aparcament amb més sorra

L´Ajuntament de Sils va portar a terme ahir treballs de millora del paviment a la zona de l´aparcament de l´estació, un espai que s´embassa cada vegada que plou. La millora va consistir en tirar sorra a terra i passar-hi l´aplanadora. El consitori considera que no és prioritari asfaltar aquest espai.

Dimarts 24 abril 2007 Edició digital n. 2670

4. L’alcaldessa vol que Sils sigui un aparcament dissuasori de Girona

Segons Pagans, aquestes permeten crear una bona xarxa de rodalies que permetria articular una bona combinació autobús-tren i cotxe-tren. D´aquesta manera, la candidata socialista va afirmar que «els aparcaments dissuasoris de Girona han d´estar a l´estació de trens de Sils, Caldes i Flaçà» perquè la gent arribi primer a aquests punts amb cotxe o autobús i després arribi a Girona amb tren.

http://www.diaridegirona.cat, 1 maig 2007

14 Respostes a ‘L´alcalde diu que els usuaris de l´aparcament de l´estació «no tenen dret a queixar-se»’

Retroenllaç a ‘L´alcalde diu que els usuaris de l´aparcament de l´estació «no tenen dret a queixar-se»’.

 1. pepet diu,

  el 4 de Maig del 2007 a les 20:49

  Oi tant que la gent té dret a queixar-se, l’estació i el tren es el reclam perque la gent vingui a viure a Sils, i de això n’ha fet negoci l’alcalde i molts dels seu associats…
  Per tan la gent es pot queixar tan com vulgui, o sino que aparqui a la zona alta del poble potser al carrer M.Marti Pol……

 2. Mark diu,

  el 5 de Maig del 2007 a les 09:21

  Doncs que la gent es queixi a RENFE o a ADIF que són qui ho haurien de fer. Gràcies a l’ajuntament ho tenim així de bé (potser amb algun desperfecte però per ser un municipi de no més 4000 habitants teneim un poble molt ben arreglat i es fan activitats)… Això sí, sempre va bé una crítica CONSTRUCTIVA!

 3. carles diu,

  el 5 de Maig del 2007 a les 18:37

  gràcies a l’ajuntament ho tenim així de bé? com de bé? qui ho hauria d’arreglar? no és un espai municipal? qué vol dir això de que per ser un municipi de no més de 4000 habitants …? que els municipis petits no han de tenir les mateixes condicions que els més grans?… No eres tu el que fa uns dies destacava la qualitat de les construccions que es fan a sils? i on està ara aquesta qualitat?
  ay mark! que se t’ha vist el “plumero”

 4. Anna Suñé diu,

  el 5 de Maig del 2007 a les 18:43

  RENFE no te per que fer-se càrrec, aquest terrenys son propietat de l’ajuntament ja fa uns anys, per lo tant ningú mes en te la responsabilitat de mantenir-los en perfecta estat i mes sent casi l’únic lloc on es pot aparcar, ja que no s’ha tingut en compte a l’hora de dissenyar al centre cap parquing públic. Personalment a mi no m’agrada casi res de la manera com esta quedant el poble i penso que molta gent opina com jo. Ja diuen que entre gustos no hi ha disputes, però també hi ha gent que li agrada viure content i enganyat….

 5. CRSITINA diu,

  el 5 de Maig del 2007 a les 19:19

  POTSER LA MAJORIA DE L’AJUNTAMENT (CiU), FINS ARA, NOMÉS S’HA PREOCUPAT DE TENIR UN POBLE APARADOR PELS DE FORA PER VENDRE PISOS, NO ES CURIÓS QUE ES POSIN BANCS AL JARDINET DEL CARRO AMB FLORS?, UN LLOC QUE NO ANIRIES NI PEL SOROLL, NI PER LA PEROLLOSSITAT QUE TE SI PORTES MAINADA. CREC QUE PER ALGUNS I ALGUNES QUE GOVERNEN, SILS ÉS COM UN PIS DE MOSTRA, EL GANXO PER VENDRE. ABANS DE FER L’APARCAMENT ES VA TANCAR TOT EL RECINTE PROHIBINT EL PAS SENSE AVISAR ALS VEÏNS I VEINES DEL BARRI. EL CAS ÉS QUE EN EL NOSTRE BARRI HI VIUEN PERSONES MOLT GRANS I ES VAREN TROBAR DE COP , QUE PER ANAR A COMPRAR HAVIEN DE DONAR TOTA LA VOLTA PASSANT PER SOBRE DEL PETIT PONT QUE ATRAVESA LA VIA, AMB TOTA LA INSEGURETAT I DIFILCUTAT QUE ELS HI COMPORTA. UN GRUP DE VEÏNS I VEÍNES VAREM ANAR A L’AJUNTAMENT I A PART DE ANAR-NOS A QUEIXAR PER AQUEST FET VAREM DEMANAR EXPLICACIONS DE QUE ES PRETENIA FER ALLÀ. L’ALCALDE QUE ENS VA REBRE, ENS VA PARLAR DEL PARQUIN I TAMBÉ D’UNA ZONA PICNIC I D’ESBARJO PER LA MAINADA. DE TOT AIXÒ ÚLTIM RES!!!. A MÉS A MÉS A HORES D’ARA, ELS COTXES PASSEN PER ON VOLEN, TREUEN ELS PIVOTS I PASSEN PER LES ZONES DE PEATONS, QUE SÓN LES ZONES ON JUGUEN ELS NOSTRES NENS I NENES. PENSEU QUE NO NOMÉS SÓN LA MAINADA DEL BARRI QUE VE A JUGAR AQUI SINÓ TAMBÉ ELS NENS I NENES DE L’ESPLAI (RECTORIA), LA MAINADA DE L’ESCOLA QUAN FAN SORTIDES ALS ESTANYS, LA QUE VE D’ALTRES ESCOLES I DEL TURISME RURAL EL QUE CREC QUE HAURIA DE POTENCIAR AQUEST POBLE, UN TURISME RESPECTUÓS AMB L’ENTORN I QUE A L’HORA POTSER UNA FONT D’INGRESOS IMPORTANT.
  HAUREM D’ESPERAR A QUE ES RECALIFIQUIN TRRENYS NO URBANITZABLES PROPERS AL BARRI , PER QUÈ TAMBÉ ENS FACIN UNA ZONA D’ESBARJO PER LA MAINADA?. NO ÉS MOLT TRIST?.
  ESTÀ EN LES NOSTRES MANS DE QUE PER FI A SILS HI HAGI UN GOVERN QUE PENSI AMB LES PERSONES QUE HI VIVIM A SILS!.

 6. Mark diu,

  el 5 de Maig del 2007 a les 21:42

  Perdona Carles però no se’m veu cap “plomero” perquè jo no estic amb cap partit i si vull puc trobar cítiques al governa actual sense cap problema. El tema dels bancs al carro anomenat per la Cristina, per exemple, em sembla una actuació des de l’Ajuntament patètica…

  I sí, com molt bé diu l’Anna, els terrenys adjacents a l’estació són temporalment en propietat de l’Ajuntament de Sils. Ja que ni RENFE ni ADIF hi haguessin destinat un cèntim l’Ajuntament ho ha hagut de llogar i arreglar-ho. No crec pas que estés així si no fos per l’ajuntament…

  Torno a tu Carles… no facis preguntes absurdes com preguntar si els municipis de 4000 habitants mereixem o no les mateixes condicions que els més grans. Evidentment! Però si no es generen els mateixos diners no es pot fer el mateix. Crec que és lògic. I ara no demanis que siguem iguals que les ciutats perquè sempre us queixeu del creixement de Sils cap a models pro-ciutats, i jo el primer. Ja els agradaria a Barcelona tenir habitatges com els d’aquí.

  Potser sou vosaltres que esteu lligats als partits! 😛

 7. Anna suñé diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 13:29

  Torno a repetir que els terenys de l’aparcamet no estan llogats, si no que els va adquirir l’ajuntament, lo que si que esta cedit son els locals on hi ha l’oficina dels estanys, pero el parquing es va comprar quan es van vendre uns terenys al poligon de can cuca.

 8. Mark diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 13:46

  😉 Gràcies per l’aclariment… he viscut enganyat durant anys perquè és un tema que jo havia seguit amb especial atenció! 😛 Si algú més ho pot confirmar per tenir una altra font i desequilibrar l’empat (Confio en la teva paraule eh Anna, però sempre va bé).

  Ara bé, jo aquells terrenys asfaltats no m’agradarien… Suposo que en el moment que s’arregli la llotja (l’edifici), si és que mai es fa, s’arreglarà tot l’espai.

 9. pepet diu,

  el 7 de Maig del 2007 a les 20:37

  Gracies Anna ! per ser tan persistent , sino en Marc ens hagués continuat enganyant , com sempre ha fet aquest ajuntament , amb l’agravant que pensa que som 4 pagesos tontos que només lladrem però que no moseguem…

  Carles, amb els impostos que paguen podem tenir un poble amb tots els serveis que la gent d’aquí necessitem, però clar si en vé més en necessitem més, i per aquesta regla de 3 que diu en Marc ” potser lo més assenyat seria expropiar totes les cases , fer blocs de pisos , com més alts millor i amb pocs metros quadrats que així en cabríen més , i tenir la bondat i misericordia de donar al propietari 1 pis ben petit, menys gasto,” i aixì tots contens. ………

 10. Raimon diu,

  el 7 de Maig del 2007 a les 22:01

  Ja he trobat la solució:

  el pàrquing asfaltat de l’estació l’hauria de pagar l’Ajuntament de la Sra. Pagans (PSC), alcaldessa de Girona, que ha tingut la idea que «els aparcaments dissuasoris de Girona han d´estar a l´estació de trens de Sils, Caldes i Flaçà» perquè la gent arribi primer a aquests punts amb cotxe o autobús i després arribi a Girona amb tren (ho acabo de rellegir a l’article que hi ha més amunt).

 11. Mark diu,

  el 7 de Maig del 2007 a les 22:11

  Sí, Raimon és cert jo també li ho havia sentit a dir i no em sembla pas tant incoherent però cal millorar el servei de trens.

  Pepet, no m’acusis d’estupideses com aquestes. Jo no vull enganyar a ningú i em disculpo. El que estava “enganyat” era jo! Segueixo demanant noves fonts…

  Què faries tu… posar una frontera i bloquejar l’arribada d’altre població al poble? Jo no sé com hi ha pressupost per mantenir i administrar tot el que tenim. Primer és assegurar aquesta administració i llavors construir equipaments. Quan pari el boom immobiliàri i deixin d’entrar diners jo no sé si ho podrem mantenir tot.

  I per últim jo sóc l’últim que vol pisos de reduïts i això d’expropiar les cases evidentment que no! No diguis tonteries.

 12. Anna Suñé diu,

  el 8 de Maig del 2007 a les 17:24

  Mark, penso que estan fent un plantejament equivocat, més aviat tot aquest creixement desmesurat el que farà es que tindrem que fer grans inversions per poder garantir molts serveis bàsics com son l’aigua, de moment ja s’han hagut de instal•lar noves bombes per poder fer arribar l’aigua a les noves alçades que tenen els nous pisos. Segurament tant la guarderia com l’escola es faran petites ( ho ja ho son) abans que estiguin construïdes les noves, has de pensar que si es fan mes de 600 habitatges nous has de calcular la mateixa quantitat d’infants almenys, per lo tant jo diria que un creixement accelerat com aquest ens portarà uns anys de ‘’anar de cul’’ mes que res mes.
  I aquí et deixo l’enllaç on es corrobora i es certifica la propietat dels terrenys de l’estació . Espero que sigui suficient.
  http://www.gencat.net/diari/4088/04051136.htm

 13. Mark diu,

  el 8 de Maig del 2007 a les 18:06

  Anna i companyia, crec que aquí hi ha una confussió referent a la meva opinió. Jo no estic pas d’acord amb aquesta macro construcció que afecta al poble els darrers anys! El que he dit, i repeteixo, és que ja que s’han fet blocs de pisos no s’ha fet una “Barcelona” sinó que hi ha zona ajardinada, plaça, passos vianants i, possiblement, millori el comerç local.

  A més, segons la llei podien fer blocs a tot l’espai de “Poble Nou” que li dic jo (davant Ajuntament), i sí per culpa de lleis redactades per CiU!, però si no ho tinc mal entès s’ha permès fer aquests blocs a primera línia a major alçada per evitar que sigui tot zona pisos i guanyar espai per vivendes adosades. Només dic que podria haver estat pitjor.

  Ara bé, mostro la meva crítica envers la zona entre Can Cabirol que no corria cap pressa desenvolupar, únicament referent al fet de tenir-ho adequat per el moment de construir la nova escola -i institut?-. I no us heu plantejat que no siguin els propietaris dels terrenys els que han fet esclatar aquests nous punts urbanitzables i urbanitzats. Possiblement ho haurem de preguntar a algun dirigent o membre de partits del poble…

  I moltes gràcies per l’enllaç! 😉

 14. pepet diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 17:43

  Ser a ciencia certa que no han sigut els propietaris dels terrenys, això es un rumor que sembla que fa correr ” els que s’en volien aprofitar ” dels terrenys , paraules textuals d’algú ” important ” dins la nostra administració: No pot ser que 4 pagesos es facin rics.. dons que volian…
  com no han aconseguit el que volien ara fan correr els rumors… , reitero com més població més gasto i aixís ha sigut sempre… per tant no veig la necesitat d’arribar als 8000 habitans, i si si ha de arrivar ha de ser paulatinament…poc a poc i bona lletra

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Comenteu a L’Estació i RENFE,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/08/01/lestacio-i-renfe/

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: