Festa Major 07

12 09 2007
Enviat a Bones notícies el 12 Set 2007
1. Ja tenim Programa oficial de la Festa Major en format electrònic; finalment, l’han penjat al web municipal:fmajor07_sils.jpg

2. Programa paral·lel a la “Carpa Festa Major del Club Athlètic Silenc”. Es tracta d’una “Festa Major alternativa”?

cartells.gif

divendres 28
17.00 – Inauguració Carpa Silenca
17.15 – Pregó Festa Silenca (pendent confirmar)
18.30 – Concurs Llançament Xiclet
01.00 – Concerts: Frenètic+Burman Flash+Stick Covers

dissabte 29
09.30 – Bàsquet (Pavelló Municipal)
11.00 – Bàsquet (Pavelló Municipal)
12.30 – Bàsquet (Pavelló Municipal)
16.00 – Obertura Carpa Silenca
18.00 – Concurs Comilón
19.00 – Bar Musical-Esportiu
22.30 – Caraoke
24.00 – Festa “Cap d’Any”

dimenge 30
11.00 – 3×3 de bàsquet
17.00 – Guerra del Vi
21.00 – Fi de Festa

Font: Web

3. Sembla que hi ha polèmica:
Comunicat Grup Jove: aclariments Carpa Silenca
silenc | 08 Setembre, 2007 15:14

En vista dels falsos rumors que s’estan escampant pel poble contra la Carpa Silenca el Grup Jove manifesta… vist que a l’Athlètic Silenc se li reclamaven unes condicions no acceptables per part del club per la tinença de la tradicional “Barraca” de festa major el Grup Jove va presentar una nova proposta.

Vam proposar organitzar una sèrie d’activitats paral·leles i complementàries a les de la Comissió de Festes i la resta d’entitats silenques. Tanmateix només podíem i volíem oferir-ho durant tres dies: divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30.

La proposta tenia el suport de la Junta Directiva del club i posteriorment de l’Ajuntament de Sils. És, doncs, organitzat de manera plenament correcta.
Només pretenem millorar la Festa Major de tots i totes i en cap cas estorbar a la resta. Ara bé, és evident que lluitem per oferir a poder ser millores d’entre les activitats programades… aquesta és la raó de ser.

No podem comprendre, per tant, les darreres crítiques i falsos rumors que es deixen anar. El club no rep cap tracte de favor per part de ningú, ans al contrari. Més suport no estaria de més. És el club qui, una vegada més, treballa en favor del poble.

Aprofitem per donar les gràcies a l’Athlètic Silenc i a la seva Junta Directiva. També als col·laboradors externs.

Qualsevol dubte, crítica o missatge de qualsevol tipus el podeu enviar a jove@athleticsilenc.com i nosaltres us respondrem.

AQUEST COMUNICAT ÉS DE PART DEL GRUP JOVE, EN CAP CAS DE LA JUNTA DE L’ATHLÈTIC SILENC.

Font: Web

4. Una activitat organitzada per l’Espai Jove de La Laguna: Sobre Terreny Jove, “joc divertit i intel·ligent”

5. Continuarà … ( mentrestant, envieu opinions al bloc! )

15 Respostes a ‘Festa Major 07’

Retroenllaç a ‘Festa Major 07’.

 1. Maria diu,

  el 12 de Setembre del 2007 a les 20:24

  No entenc la polèmica. Hi ha algun “pique” entre la Comissió de Festes, que no sé com ha quedat després del canvi municipal, i els joves de l’Athlètic Silenc? Tampoc no sé perquè la pàgina web de l’Ajuntament no informa del programa de festes, dels concursos que cal anar preparant, etc. Ho faran la setmana vinent?

 2. Mark diu,

  el 12 de Setembre del 2007 a les 22:50

  Des del jovent de l’Athlètic Silenc no podem comprendre les restriccions que se’ns marquen. S’està titllant la nostra de festa alternativa i és simplement un festa complementària feta des d’altres punts de vista.
  Evidentment som un sector crític però a lhora constructiu.
  Quan tingui temps ja m’exposaré millor si no ho ha fet algú altre.
  Mentrestant podeu seguir la informació de les nostres propostes a http://www.athleticsilenc.com

  Jo mateix he demanat la cessió d’algun material a l’Ajuntament cosa que ha estat denegada sense motiu. Ara he demanat que se’ns permeti informar de les nostres activitats al web municipal. I pejar cartells a dependències municipals. Ens deixaran?

 3. Pep diu,

  el 13 de Setembre del 2007 a les 19:47

  Em sembla absurd que es munti una cosa paralela, complementària a la festa encara que no molesti a la programació general. Totes aquests activitats ( i sino totes, algunes..) s’haurien d’incloure dins d’una programació general encara que estiguin muntades per entitats diferents, i dirigides a sectors diferents.

  Dona la sensació de divisió, d’anar cadascú a la seva…. de ser pocs i malavinguts,….

  Suposo que això deu voler dir alguna cosa…… potser un sector jove no es sentia prou representat en les activitats proposades per la Comissió de Festes??? o què??

  Restem a l’espera dels teus comentaris Mark!

 4. Mark diu,

  el 14 de Setembre del 2007 a les 19:45

  Ara tampoc tinc temps però…

  NOMÉS HI HA UNA FESTA MAJOR! Si algú té ganes de dividir, crear crispació i vol enfadar-se allà ell. Noaltres gaudirem (esperem amb tots vosaltres) de la Festa Major de Sils.

 5. quim diu,

  el 17 de Setembre del 2007 a les 23:57

  Les entitas que fem barraca es per col.laborar amb el poble i fer entitats i ens hem de posar amb contacte amb la comisio de festes i alhora amb l’ajuntament que es qui ens dona el permís, el que ha fet la carpa silenca a sigut saltar-se aquest pas i anar directament a fer una festa privada sol.lapant actes de la festa major i creant així es vulgui o no es vulgui una divisió d’envients, nosaltres volem que les entitats estiguin unides però si es comença d’aquesta manera s’acaba malament i no serà el primer any.

  un altre any la carpa silenca que es posi mes en el poble o que L’AJUNTAMENT no deixi sol.lapar activitats d’aquest nivell i que es fagi uns altres dies!!

 6. Joves-Ath. Silenc diu,

  el 18 de Setembre del 2007 a les 16:50

  Només podem fer que riure davant de la quantitat de crítiques falses que s’estan dient!

  1.- El club col·labora sempre amb el poble i en aquesta Festa Major l’afavorim tot aportant més activitats, més diversitat i més festa!

  2.- Tot s’ha fet parlant amb la Comissió de Festes. És més, part del col·lectiu col·labora/organitza activitats que es porten a terme durant la Festa Major fora del club!!

  3.- Alhora s’ha parlat amb l’Ajuntament i hem rebut el permís. I algunes trabes en contra d’una bona festa.

  4.- No és cap festa privada. Està oberta a tothom i gairebé totes les activitats són gratuïtes corrent a compte del club els costos. Les dues activitats que no són gratuïtes gaudeixen d’un preu molt popular o s’obre a tothom sigui de del club, da’ltres entitats, de cap entitat, de Sils, de riudarens, de Maçanet o d’on sigui!!! Aquell qui vulgui venir serà benvingut!

  5.- La divisió la creen persones com en Quim deixant anar tota una sèrie de mentides escandaloses! També aquells qui s’estan dedicant a arrencar els nostres cartells promocionals. També cal mirar enrere i veure com alguna altra barraca incomplia superant el volum de música amb tota impunitat o creant controvèrsia.

  6.- Nosaltres no tenim cap més problema amb les entitats que no sigui el que estan oferint.

  Tota la informació del club i de les nostres activitats a http://www.athleticsilenc.com
  jove@athleticsilenc.com

 7. Mark diu,

  el 18 de Setembre del 2007 a les 17:43

  Una prova de que el que es diu de nosaltre és mentida sense fons pot ser que estem instal·lats dins la zona pública de l’aparcament de l’estació, per tant, tenim el permís de l’Ajuntament.

  Una altra és que enlloc es limitarà l’entrada. No caldrà venir amb el carnet del club! Ni ser de Sils. Podrà venir qui vulgui. Als concursos, a les activitats esportives, als concerts… SENSE DEMANAR PERMÍS!

  Amb la Comissió de Festes s’hi ha parlat i amb l’Ajuntament també. És més jo hi era. A més col·laboro en altres coses mentre alguns només es dediquen a destrossar festes i arrencar cartells.

  Que l’Athlètic Silenc no col·labora amb el poble? Això ja és de caxondeo o què? Organitza activitats esportives durant l’any, a l’estiu unes estades esportives pels nens, s’organitza la Cursa Popular, és un punt d’unió entre silencs, silenques i gent de fora el poble… i encara es té la barra de criticar-nos. Vergonya em faria estar en la vostra posició, estar de la banda del club i del poble m’enorgulleix.

  FINALMENT NOMÉS DIR-VOS… PARLEU MALAMENT, PERÒ PARLEU! És la millor publicitat que ens podeu fer i per mi és el millor estímul.

 8. ACES diu,

  el 19 de Setembre del 2007 a les 22:20

  L’entrevista de la setmana al nostre blog, avui:

  Antoni Tello, Bar La Plaça de L’estació

  http://laparada-aces.blogspot.com/

 9. Pep diu,

  el 20 de Setembre del 2007 a les 23:53

  A mi no em sembla malament que hi hagi activitats que es puguin solapar, o que es facin coses paraleles, em sembla que dona riquesa i més opcions.

  La única cosa que no entenc, que estant-hi tothom d’acord, fent els passos que tocaven, posant-hi la bona voluntat que es traspua……..no surti en la programació general de la festa major. Com em Marc deia de festa major només n’hi ha una.

  Esperava un tipus de resposta com…”la publictat ja estva elaborada” per exemple.

  Per cert Marc, a mi no m’ha semblat entendre per enlloc que l’Atletic no colabori amb el poble….. ES evident que no es així.

 10. Mark diu,

  el 21 de Setembre del 2007 a les 15:06

  La nostra programació no surt, per desgràcia, a la programació oficial per retard nostre i també perquè se’ns ha fet anar una mica més tard del que anàvem.

  Bé tots sabem que el club col·labora amb el poble i jo en el text d’en Quim havia entès com si se’ns excolgués d’aquesta tasca.

 11. Jordi diu,

  el 24 de Setembre del 2007 a les 12:16

  Ja veig que el tema és molt animat, i en Mark, que en sap molt i que sé que s’ho està treballant molt explica molt bé les coses.
  De fet, en Mark té un gran aventatge… és que està molt ben informat. I la informació seriosa i contrastada, és important per opinar.
  Aquest tema ha aixecat molta pols al poble, el mal és que molts han obert el tema, han criticat i han buscat el desprestigi sense saber. I això segur que no és positiu.
  El meu punt de vista és clar, si algú aposta per fer coses, i s’ho treballa, això sempre és en benefici de tots, i de la festa major en general, i en cap cas penso que sigui criticable.
  Benvinguda la gent que es mou per posar el seu granet de sorra!

 12. ACES diu,

  el 27 de Setembre del 2007 a les 00:46

  L’entrevista de la setmana:
  Avui: Mercè Galan. Biba ” la nostre botiga”

  al nostre blog:

  http://laparada-aces.blogspot.com/

 13. Un jove de Sils diu,

  el 27 de Setembre del 2007 a les 16:34

  Pel que tinc entes, aquesta festa alternativa (o paral·lela), en principi s’havia de fer a la curva de la bascula (davant del taller Genis). Jo ja fa molts anys que em queixo per què no es porten grups, concerts o dj’s que realment li agradin al jovent del poble. Aquests ultims anys han portat grups que a la gran majoria del poble no els hi agradan i durant les festes hi ha més foresters en els concerts que no pas joves del poble.

  Tornant al lloc de l’amplaçament, si s’hagues deixat fer al silenc la seva carpa al lloc que he esmentat avanç, molta de la gent ja es quedaria allà i no entraria a la zona firal perquè el silenc té contrtats concerts més bons. Per tant les associacions que tenen una “barraka legal” no obtindrien els soficients benenficis com per mantenir-se, i això comportaria que a l’any seguent aquestes associacions no en voldrien saver res i cada cop les festes serien més pobres.

  Perquè el silenc no ha volgut una barraka com la dels altres? L’excusa de que no en quedaven no val, perquè hi han barrakes que estan compartides per 3 associacions diferents. Si diuen que tenen permís d l’ajuntament, vol dir que hi han favoritismes? Perquè s’han demanat molts anys (amb aquest inclos) que durant les Festes es fes un concert a La Laguna opcional demanat per joves del poble i no sels hi ha concedit.

  Si hos considereu joves d SIls ( ja que la majoria d’aquests que parlen tant, sempre estan en altres pobles i mai han fet res per ell), obriu els ulls i penseu que tothom d’aquest poble té els mateixos drets, i que tenim dret a triar nosaltres quins grups es volen portar per les Festes Majors.

 14. Safareig diu,

  el 30 de Setembre del 2007 a les 15:15

  Proposem una mica de safareig responsable i de bon rollo 😉 sobre la Festa Major.
  Per què hi havia un sol candidat a hereu de Sils?
  Algú sap el resultat numèric de l’elecció de pubilla, dames i hereu?
  L’alcalde Nogué, va convidar a l’ex-alcalde Rovira perquè ajudés a la botifarrada, ell que era tan expert després de tants anys d’alcalde?
  Vareu veure l’ex-alcalde durant la botifarrada? Suposem que hi va assistir, però no el vam veure.
  Molt bo el cremat! I molt bona la caipirinha de la barraca de l’AMPA.I molt macu el castell de focs.
  Massiva assistència a la botifarrada. Si no anem errats, el preu del pa amb botifarrada i got de vi va baixar de 3 euros de l’ajuntament CiU a 2 euros de l’ajuntament IdS. Algú comentava que la notícia s’havia escampat arreu de la contrada. Fins i tot es podria llegir al programa de Festa Major.
  El Correfoc havia de començar a les 11 de la nit del divendres. Però la gent que va arribar massa puntual va veure que tot el foc ja s’havia acabat. Els Diables de Breda diuen que algú els va dir que havien de començar a dos quarts d’onze. Responsable?
  La suposada picabaralla entre els joves del Silenc i la Comissió de Festes, no sabem si no ha anat a més.
  Etc.

  Silenca

 15. Carles diu,

  el 1 de Octubre del 2007 a les 22:14

  mira, aixo de baralla, no existeix, nosaltres em fet una carpa pels motius que ja han explicat, i no em fet cap guerra ni volem cap guerra amb ningu, qui vulgui que aixo sigui una guerra, ja s espavilara. Pero nosaltres estem molt contents com ha anat, em fet una festa major per el poble i creguem que em fet un be per el poble,

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: