La Vella Portada

2 11 2007

Aquí tenim els 341 comentaris enviats a la vella Portada del Bloc de Blocat, entre el 19 de febrer i el 24 de juny de 2007. Molts d’ells són de les setmanes anteriors a les eleccions municipals del 23 de maig.

estacioantiga.jpg

341 Respostes a ‘La vella Portada del Bloc’

Retroenllaç a ‘La vella Portada del Bloc’.

 1. Isabel diu,

  el 19 de Febrer del 2007 a les 19:59

  Hola, m’ha semblat molt correcte i molt “currada” aquest bloc independent de Sils.
  Crec que ara que vénen les eleccions municipals s’hauria de promocionar aquest bloc per convertir-lo també en un fòrum on tothom pogués deixar-hi les seves questions i comentaris i que tothom hi pugui dir la seva, fins i tot i en especial,els grups que es presentaran a les eleccions ,si és que els interessa que la gent els conegui.
  Una servidora i segur que vàries amigues ens oferim voluntàries a repartir informació per totes les cases del poble sobre la existència d’aquest bloc ( que potser és una mica massa difícil de trobar per la gent que no naveguem molt per internet) i a veure si s’activa i es crea un punt d’opinió independent format per gent de Sils.

  Fins aviat i endavant!!

  Isabel

 2. Mª Antònia diu,

  el 19 de Febrer del 2007 a les 21:23

  Isabel, que sí, que sí, que tens tota la raó. A veure si ens animem, i això serveix com una plataforma per la participació ciutadana (concepte tant de moda però, que tant costa que l’entenguin els nostres governants, que l’apliquin de veritat i no només el facin servir d’aparador per tenir-nos contents per acabar finalment fent el que volen sense tenir en compte la opinió de la ciutadania).

  M’apunto al lema : quants més serem més riurem, però …encara que no guanyem diners….

  Felicitats als pares del bloc.

  Fins aviat.

 3. Pere diu,

  el 20 de Febrer del 2007 a les 14:42

  Llegint el curiós blog, no en trec l’entrellat d’aquesta aparent contradicció:

  a) una candidatura independent liderada per l’Antoni Tello afirma que està en contra del “creixement urbanístic que s’està promovent” (a la secció “ajuntament”)

  b) l’Antoni Tello era el regidor d’urbanisme (amb l’alcalde Joaquim Rovira, ambdós de CiU), quan l’any 2003 es va promoure la gloriosa idea de crear 700 habitatges davant de l’Ajuntament (a la secció “creixements”)

  O hi ha alguna cosa que se m’escapa?

 4. Enric diu,

  el 4 de Març del 2007 a les 20:13

  L’Antonio Tello mai va ser regidor de Urbanisme, durant els seus anys dins l’Ajuntament va ser regidor de Festes, Obres, Serveis i Governacio.

  L’any 2003 el regidor d’urbanisme era el Sr. Francesc Anoro.

  Abans de fer algun escrit, ens hem de informar millor….

 5. Pere diu,

  el 4 de Març del 2007 a les 23:13

  Enric, la informació la vaig treure d’aquest mateix bloc. A la secció Creixements hi ha reproduïda una crònica signada per la periodista Anna Puig, de Sils, publicada al Punt Diari.

  He comprovat l’enllaç i en efecte, encara es pot llegir la notícia al web de Vilaweb. Copio literalment:

  ANNA PUIG . Sils
  L’equip de govern de Sils està enllestint un dels projectes més ambiciosos d’aquest mandat que suposarà la construcció d’uns 700 habitatges, prop del carrer Major, en els terrenys que hi ha davant l’ajuntament …

  «Tenim una preocupació especial perquè aquest projecte reunexi les millors condicions possibles ja que es tracta d’una de les amplicacions urbanístiques més importants de Sils en els darrers anys», explica l’alcalde, Joaquim Rovira (CiU). Aquest i el mateix regidor d’Urbanisme, Antoni Tello (CiU), reconeixen l’espectacular creixement que ha experimentat la població els darrers anys, la qual cosa els fa preveure que aquest augment continuï en un futur. «Això ens planteja una necessitat de construir més habitatges i aquests terrenys són dels pocs que estan ben situats i que poden acollir una obra d’aquestes característiques», explica Antoni Tello. Concretament, es tracta dels terrenys per urbanitzar que estan situats just davant l’Ajuntament, prop del carrer Major, i que tenen un superfície de set hectàrees. Allà s’hi construiran pisos, cases aïllades i també d’arrenglerades. «Calculem que en total seran uns 700 habitatges, encara que això fa de mal dir si el projecte encara no està finalitzat», matitza el regidor.

  Qualitat. L’objectiu de l’Ajuntament és facilitar la construcció de cases i pisos però sense cap intenció -diuen- de caure en la massificació sinó de potenciar la qualitat dels futurs habitatges. «Aquesta és la característica que ens ha distingit i ho volem continuar conservant», comenta Rovira, que continua dient: «Per això tenim cura de conservar i fer noves obertures i zones verdes.» De moment, ja s’ha fet la compra dels terrenys i el projecte està en la fase final. «La nostra idea és començar les obres al més aviat possible», anuncia Tello.

  http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-457511

  Pere

 6. Bernat Pescaire diu,

  el 14 de Març del 2007 a les 23:22

  Tres comentaris copiats de la secció Creixements:

  #
  Anna Suñé diu,
  el 6 de Octubre del 2006 a les 21:12

  Hola, ja fa 25 anys que visc a sils i mai m’hages pogut imaginar que un poble amb identitat propia podria acabar aixi com en un mal son, de moment només veiem l’esquelet del que sera el futur, peró podem imaginar l’allau de personal que arribara, esperem que hi hagui de tot…
  Personalment penso que un poble creix o es mort, però hi ha maneres i maneres de creixer, la crecuda ara prevista es podria arribar a dir que es cuasi antinatural, forçada…penso que no es possitiu…a part del mal d’ulls que em provoca la vista de la megaconstruccio actual hi ha la part humana que si no m’equivoco comportara un canvis de costums totalment nous i crec que dificils d’assumir per una població com Sils.

  #
  Roser diu,
  el 9 de Octubre del 2006 a les 22:07

  Jo sóc una silenca nouvinguda i, segurament, no m’entero de la misa la meitat. No acabo d’entendre com un ajuntament votat pels silencs de tota la vida accepta aquest creixement com dius tu “antinatura”. O són les forces vives del poble (constructors, botiguers, empresaris, etc.) els que volen aquest creixement?

  Se suposa que tenim un ajuntament democràtic, d’aquests que tant desitjaven el que van viure sota els ajuntaments franquistes.
  Però, ¿tenim un Ajuntament que fa la voluntat dels veïns?
  De veritat que no entenc quins mecanismes fan que s’obri de tan mala manera l’aixeta del creixement urbanístic?
  I com que no ho entenc començo a pensar malament …

  #
  Alba diu,
  el 19 de Febrer del 2007 a les 22:03

  Com dius Anna, bé s’ha d’anar creixent, però el que no es pot fer es forçar-ho d’aquesta manera.
  Ningú està preparat per tenir un sobreecreixement tot de cop, no estem preparats a cap nivell. Em sembla que els canvis com tu dius han de ser naturals, han de ser progressius.
  Em fa por que a part de que tot se’ns quedarà petit (encara que hagin fet certes previsions), que no sabrem assumir aquests canvis de costums tan de sobte. I en definitiva que Sils acabi sent un poble que ja no m’agradi viure.

 7. Francesc diu,

  el 17 de Març del 2007 a les 14:27

  Bé, el creixement es bo si està ben planificat, si abans s’han fet unes previsions dels mitjans materials i humans necessaris per absorbir aquest creixement. I en això, el poble, els que vivim a Sils de tota la vida, confiàvem en l’actual Equip de Govern.
  Sembla ser que no es el cas, podem veure com en tota la nova area urbanitzada de Sils, les deixalles i la deixadesa s’han apoderat dels carrers. I ara, encara no hi viu gaire gent, imagineu que passarà d’aquí uns mesos….
  Quines previsions hi han per part de l’Ajuntament? Potser es el dubte que a tots ens preocupa.
  Ara per ara, som sostenibles, però i aquest estiu? Que passarà amb l’aigua? Continuarem regant els jardins de Sils i augmentant el metres quadrats de gespa?
  Tot i així podem agrair a l’actual regidor d’urbanisme (i el seu equip) els nous parcs infantils, a on s’ha eliminat la gespa. També caldria preguntar, si aquests nous parcs (plaça Canigó) son fruit de la improvisació degut a les properes eleccions, i el seu manteniment i vigilància quedarà en l’oblit com d’altres de la població.
  Només espero que en les properes eleccions, tots, els de tota la vida i els nou vinguts diem la nostra i fem canviar el que creiem que s’ha de canviar.
  Sils es molt més, per que com diu l’Anna Suñe, tenim una identitat pròpia.

  Fins aviat.

 8. Francesc diu,

  el 20 de Març del 2007 a les 22:49

  Impressionant!!!!!!!
  em quedo sense paraules…. igual que li ha passat el Xicu aquesta nit (presentació de CiU).
  Per que la veritat es que es un home de poques paraules (i difícils d’entendre).
  Que farà ara que no te en Quimet? (amb tots els respectes Sr Rovira).
  No tinc cap dubte que el futur que se li presenta es força incert, amb unes municipals amb 4 o 5 candidatures.

  El 1er partir de l’oposició, amb el Sr Nogué al cap davant. Sempre fent una tasca d’investigació i seguiment de l’equip de govern, presentant propostes (més o menys encertades), però sempre amb l’ànim de tenir un 2on punt de vista, cosa que en Xicu no accepta de bon grau. Us desitjo el millor el 27 de maig.

  La 2a gran incògnita serà la candidatura presentada pel Sr Tello, ex-regidor de l’equip d’en Quimet (amb tots els respectes Sr Rovira), ex-convergent, i amb uns aires renovats. Per que havent estat dins l’ajuntament, amb una majoria absoluta, i veient el comportament dels seus ex-companys, ha vist que s’ha de fer i sobre tot, que no s’ha de fer per portar un poble endavant.

  La 3a proposta, i sense cap mena de dubte la més….. verda…., no perquè no estigui madura, sinó perquè es la de Iniciativa pel Verds. Sr Miralles, força, perquè no es fàcil convèncer a la gent de lo important que es el nostre entorn, perquè som el que mengem, el que respirem, el que olorem, el que veiem, i finalment el que sentim.

  No voldria posar una 4a, perquè s’ha de ser molt agosarat per presentar-se pel PP, en un poble amb una tradició tan catalanista com Sils. I dono fe que no hi haurà una candidatura del PP, perquè no vaig veure sortir cap autobús cap a Madrid el dia de la manifestació pel Juanito (si el de la vaga d fam….).

  Un deixo, amb un sentiment de pena, perquè aquesta nit espera que en Xicu ens tornès la il•lusió, perquè esperava que en Xicu ens digués que formava part d’un equip humà amb qui recolzar-se, i de sobte diu “JO SÓC EL VOSTRE LIDER”.
  A on anirem a parar.

 9. Roser diu,

  el 22 de Març del 2007 a les 21:38

  Els silencs de tota la vida que sabeu què es COU al poble, a veure si ens orienteu als desorientats. Llegint, veig que hi haurà aquestes candidatures:

  – Martí Nogué (bomber), Independents per Sils-Progrés Municipal
  – Francesc (Xicu) Anoro, CiU
  – Albert Miralles, EUiA
  – Antoni Tello ( exCiU, propietari d’un bar), Acord Municipal per Sils (AMS)

  Hi haurà més candidatures?
  Un dubte: en Martí Nogué és realment independent o està vinculat al PSC?
  Com podríem classificar ideològicament el grup AMS?, estan recolçats per l’ERC?

  Parlem-ne!

 10. Anna Suñé diu,

  el 25 de Març del 2007 a les 21:19

  Voldria aclarir la última questió, sóc menbre del grup IDS , vaig 5ª en la próxima candidatura, espero que la gent s’adoni de la importancia que tenen les proximes eleccions , i tenim molt a guanyar o molt a perdre, tot depent de la voluntat que tingui la gent de Sils, si volen un canvi, si volen millorar la qualitat de vida seria importat que apostesin per un canvi, desde IDS proposem una manera de governar mes democràtica i propera a la gent, posant per endevant la opinió dels ciutadans i ciutadanes de Sils, pensem més en oferir serveis, ja que aixó es el que ha d’oferir un Ajuntament, no pas totxos i mes totxos…aqui us passo la web dels Independents de Sils, no es ta actualitzada encara, espero que haviat ja pugui posar-hi l’actual programa electoral, on podreu veura les intencions que tenim en vers el poble, agraïria, que la feu arribar tothom que pugui estar interesat, gracies.http://usuarios.lycos.es/independentsdesils/

 11. Anna Suñé diu,

  el 26 de Març del 2007 a les 19:54

  I contestan l’altre questió de que si en Marti Nogué és militant de PSC haig d’aclarir que no és aixi, lo que si es cert e´s que en les ultimes eleccions al Parlament de Catalunya formaba part en les llistes de girona pel PSC, peró sempre com a Independent. En les properes eleccíons municipal el grup IDS tidra el suport del PSC, només simbolicament, ja que ells renuncien a presentarse i ens donen la opcció de sumar els seus vots als nostres. Esperem que aixó sigui positiu i que la gent que sempre ens ha apoyat i ens ha donat la seva confiança trovi adecuada aquesta mesura.

 12. Roser diu,

  el 26 de Març del 2007 a les 22:57

  Acabo de fer un cop d’ull a la web de l’IDS:
  http://usuarios.lycos.es/independentsdesils/
  Un web una mica lleig i antiquat però amb informacions “històriques” força interessants. Apa, a veure si el milloreu )

 13. Francesc diu,

  el 27 de Març del 2007 a les 23:41

  Ahi! ahi! ahi! Roser…. que se t’ha vist el plumero.
  Sembla ser que ets molt independent…..o no?
  Bé, respecte a la ideologia dels AMS, i pel que vaig sentir en la seva presentació (si, si, també hi vaig anar, però no ho vaig comentar en el seu dia), son un grup molt heterogeni, des de militants de ERC a ex militants de CiU amb sentiments Convergents. I suposo que els hi ha passat com als independents de Sils, que han tingut el recolzament d’un partit com ERC per no començar de zero. En les darreres eleccions a la Generalitat, ERC va ocupar el 3 lloc a Sils, per darrera del PSC (actuals independents) i CiU (els futurs destronats).
  Miralles, com tenim la llista? Segons els resultats esmentats, haguéssiu obtingut 1 regidor.
  Calculant per sobre, si PSC obté 4 (o 5) regidors, més 3 regidors els AMS, + 1 regidor ICV, com queda l’equip d’en Xicu? Amb 2 o 3 regidors!! SORPRESA!! Potser aquesta por, els està fent fer moltes coses les darreres setmanes? Han començat la campanya amb els mitjans econòmics del Poble?? Places noves, més policia, pintat de carrers, rehabilitació de les antigues escoles de Vallcanera, quina serà la propera? Tot sigui pel bé del Poble.
  Bona nit i salutacions

 14. Bernat Pescaire diu,

  el 28 de Març del 2007 a les 21:36

  Comentaris copiats de la secció “Preguntes sense resposta”:
  1.
  Rosa M. diu,
  el 2 de Octubre del 2006 a les 18:42

  Doncs jo i moltes mares amb les que he parlat no acabem d’entendre perquè aquest curs escolar s’ha de pagar 60 euros de matrícula per activitats esportives organitzades per l’Athelic Club Silenc adreçades a nens de l’Escola … A veure si algú ens orienta !!!

  2.
  Raimon diu,
  el 4 de Febrer del 2007 a les 22:44

  LA LLACUNA de Sils

  Algun silenc de tota la vida em pot explicar perquè li diuen “La Laguna” a aquest local social?

  No puc entendre que un poble “tan català” com Sils pugui donar un nom així a aquest local. Mentre no trobi una altra explicació, potser és un nom espanyol heredat de la dictadura franquista i que algun nostàlgic del règim va voler mantenir a tota costa. O hi ha alguna explicació millor?.

  He trobat aquesta descripció històrica al web de l’Ajuntament:
  http://www.ddgi.cat/sils/cu8_cont.htm

  “” Els darrers mesos de 1946 començaren les gestions administratives per a la creació d’una entitat recreativa, que havia de tenir una llarga continuïtat en la vida local i que durant uns anys fou pràcticament única: la Sociedad Unión Recreativa La Laguna.

  La nova societat es fundà, de fet, a principis de 1947. Lògicament, els trets programàtics que havien de regir-ne la constitució estaven absolutament condicionats per les possibilitats associatives que oferia el règim franquista. Així, en els estatuts aprovats s’especificava que la societat tiene por objeto el lícito recreo de los socios, proporcionando la lectura de periódicos, celebración de bailes, conciertos y otros actos artísticos, y juegos permitidos por la Ley, i també que es enteramente apolítica, por cuyo motivo se abstendrá de tomar parte en acontecimientos ni asuntos políticos, quedando asimismo prohibido a los socios suscitar discusiones que tengan o puedan llegar a tener tal carácter.

  Els impulsors d’aquest projecte eren presumiblement els elements més dinàmics del moment, alguns dels quals havien tingut una certa activitat política durant la República i, en no poder-se integrar oficialment a la junta, hagueren de cedir el lloc a persones més afins a la nova situació. La construcció de la sala (cinema-ball), en aquelles dates, fou possible gràcies a l’aportació econòmica d’uns socis fundadors, i modificà un espai concret del poble, que fins aleshores era pràcticament als afores””

 15. Bernat Pescaire diu,

  el 28 de Març del 2007 a les 21:46

  … i dos Comentaris més, també copiats de la secció “Preguntes sense resposta”:

  3.
  Pere diu,
  el 20 de Febrer del 2007 a les 14:44

  Llegint aquest curiós blog, no en trec l’entrellat d’aquesta aparent contradicció:

  a) una candidatura independent liderada per l’Antoni Tello afirma que està en contra del “creixement urbanístic que s’està promovent” (a la secció “ajuntament”)

  b) l’Antoni Tello era el regidor d’urbanisme (amb l’alcalde Joaquim Rovira, ambdós de CiU), quan l’any 2003 es va promoure la gloriosa idea de crear 700 habitatges davant de l’Ajuntament (a la secció “creixements”)

  O hi ha alguna cosa que se m’escapa?

  4.
  Salvador diu,
  el 26 de Febrer del 2007 a les 21:31

  Lo dels 60 € de l’Atlètic Silenc, suposo que si que deu tenir resposta, encara que no la sabem tota. Si es necessiten diners cal demanar-los i cobrar-los però per el concepte que toca (sembla la història les tarifacions del movil o dels parkings):

  – si cal cobrar una matrícula, es cobra, però pel concepte que defineix una matrícula, que és assegurar que pots pagar el monitor si hi ha baixes posteriors, i potser s’hi podria incloure tot el tema d’assegurances (una activitat de 7€ al més, per exemple, no pot pagar una matrícula de 60, és fracament absurd);

  – si cal cobrar una mensualitat perquè s’ha de pagar als professionals, es cobra i es paga

  – però no cal enredar la gent amb la història del xandall, cal diferenciar les coses: el xandall ha d’anar per una banda i la matrícula per una altra.

  Que voleu que cada any em quedi un xandall que poder no necessito? Visca la societat de consum!!!

  A banda d’això, el que no sé si té resposta és perquè l’ajuntament no recolza MÉS (ja sabem que les subvenciona) totes aquestes entitats no lucratives que li fan la feina de gestionar, socialitzar, i tirar endavant activitats que potser haurien de fer ells mateixos, com l’Atlètic o l’AMPA. Si una entitat com aquesta té dificultats, les que siguin, em sembla que l’administració hauria de ser allà a per totes, no només quedar-se amb l’argument de que “ja fem prou perquè fem la cessió d’un equipament”, o que “ja els donem molts diners…”

  Valoro molt la feina que està fent l’Atlètic, ja que allà ens hi trobem tots, els d’un color i els de l’altre, perquè potencia un esperit esportiu positiu i saludable, perquè als meus fills els agrada anar,……… i en definitiva perquè aten a tothom del poble. El mateix passa amb l’AMPA, que per exemple porta tota sola les activitats d’estiu per a tots els infants del poble (no només els de l’escola).

  Són entitats que treballen, que funcionen, que el que fan ho fan bé, i que a sobre li treuen la feina a l’Ajuntament.

  No seria bo, doncs, que l’Ajuntament s’apropés i s’impliqués una mica més en totes aquestes activitats i amb les necessitats reals d’aquestes entitats? Em sembla que val la pena tenir-ne cura.

 16. Bernat Pescaire diu,

  el 28 de Març del 2007 a les 21:49

  … i, finalment, els dos darrers Comentaris rebuts a la secció “Preguntes sense resposta”:

  5.
  Big Bang diu,
  el 4 de Març del 2007 a les 11:15

  En tot l’univers podem observar cicles. En les activitats humanes també.
  S’acostem eleccions i és interessant veure el marcat comportament cíclic:
  promesa – oblid – promesa – …

  Com en tot no hi hi veig un únic responsable, sino que sóm tots.
  Seria possible la gestió municipal completament transparent i participativa? Hauria de ser però em sembla sona com una mica utòpic.
  Per altre banda, els ciutadans ens volem informar sobre la gestió diària municipal i volem participar activament? Penso que les coses tampoc van per aquí, i si les majories no participen, vol dir que la gestió recau en minories?

  La solució, la trobem cada 4 anys. Hi ha fets que produeixen punts d’inflexió per sí sols ( 11-M per exemple ). Ens trobem devant d’un moment d’aquests?
  La solució en unes setmanes.

  6.
  Anna Suñé diu,
  el 27 de Març del 2007 a les 20:34

  Si voleu jo us puc donar un parell de respostes…

  A ”La Laguna” se li diu així perquè s’ha volgut conservar l’antic nom, ja que es va fundar durant l’época franquista… amb aixó s’ha dit tot; també dire que a l’actual equip de govern li va costar molt decidir que fer amb el local, les primeres intencions era tirar-l’ho a terra, com tot (antigues escoles) desprès algunes se n’han salvat com l’estació ja que per un cop ens van fer cas a IDS.

  L’altre tema, les subvencions, lo que esta molt clar es que el govern de CiU només subvenciona alló que li comporta un benefici pel poble (cuineres de Sils) les demes entitats que no comporten uns beneficis massa clars, sigui de la mena que siguin, queden de banda..

  L’altre questió és la manca d’informació, ja que només ens asabentem del que ells volen, els Independents de Sils tenim dret a publicar en un 10% del Quadern de Sils per llei, però l’equpi de govern fins ara ens ha negat sempre aquest dret argumentant que ells tenen el dret d’admitir qui volen que publiqui i qui no…i sobre el tema de l’Antoni Tello, si que es cert que ell va ser regidor d’urbanisme durant l’aprovacio del nou pla general..no calen mes aclariments.

  Us deixo el blog d’IDS-PM http://ids-pmpersils.blogspot.com/

 17. Raimon diu,

  el 2 de Abril del 2007 a les 10:06

  Jo m’imagino que el nom de “La Laguna” va ser imposat pel franquisme, extern o local. Doncs jo, com vaig dir més amunt, proposo que quan parlem de la Sala, l’anomenem La Llacuna o, si més no, l’Estany. La idea de donar-li un nom català no és nova: el grup IdS ja havia proposat, fa uns anys, “canviar-li el nom per Estany”, tal com he llegit a un retall de diari antic reproduït al bloc d’aquest grup més o menys “independent”.

  Que tothom li digui com vulgui, però que el seu nom oficial sigui en català. Aquesta podria ser una d’aquesta llista de peticions que podríem fer als alcaldables.

  Per cert, que estaria bé (aprofitant aquesta “tribuna”) fer un llistat de propostes “populars” que podríem plantejar als quatre alcaldables i als seus grups respectius. Abans d’anar a votar, es clar!

 18. Raimon diu,

  el 2 de Abril del 2007 a les 10:22

  I encara més “preguntes sense resposta”:

  – ¿com és que de la nit al dia (de l’any 2006) es va obrir l’aixeta per a edificar la zona del davant de l’Ajuntament i la zona que hi ha entre Mallorquines i Can Cabirol?.

  – ¿estava previst en l’antic pla d’urbanisme, és fruit del nou POUM, és fruit de la bombolla immobiliària?

  – ¿es veritat que l’Ajuntament (controlar per CiU) no podia impedir, amb la llei a la mà, la construcció d’aquests blocs descomunals que s’estan aixecant?

  – ¿aquests blocs van ser idea de l’Ajuntament o de la iniciativa privada (propietaris de les parcel·les i promotors que les compren)?
  ¿quin paper van jugar uns i altres?

  Gràcies anticipades!

 19. Anna diu,

  el 2 de Abril del 2007 a les 12:28

  Raimon, et donaré una resposta la teva insinuació sobre a la independència de Independents de Sils, son un grup totalment independent en vers les idees polítiques, no estam afiliats a cap partit. Ales pròximes eleccions municipals el PSC renuncia a presentar-se y va oferir la oportunitat de poder sumar els vots als seus, oferint-los ajuda i sense demanar res a canvi, només fer servir els vots per la diputació, això es tot. Espero que la gent que sempre els ha recolzant entengui aquesta mesura que pot beneficiar tothom pensant que la unió fa la força necessària si es vol plantar cara a CIU a les properes municipals.

 20. Anna diu,

  el 3 de Abril del 2007 a les 10:49

  Raimon , si mires aquest enllaç al blog de IDS – Pm tindras la resposta ala teva pregunta interior…http://ids-pmpersils.blogspot.com/2007/03/loposici-demana-la-nul-litat-dun-pla.html

 21. Roser diu,

  el 3 de Abril del 2007 a les 16:21

  Mirant la foto dels pisos de dalt m’ha vingut a la memòria el lema d’aquella immobiliària que s’encarregava de vendre els pisos de la “Residencial Pla de Sils”: VIVIR EN SILS ES VIVIR …

 22. Marta diu,

  el 3 de Abril del 2007 a les 18:38

  A l’Enric i a l’Anna, estic feta un embolic: qui té raó sobre en Tello. Era o no era regidor d’urbanisme????

 23. Bernat Pescaire diu,

  el 5 de Abril del 2007 a les 08:26

  Consultant les actes dels plens municipals de finals del 2002 i principis 2003 (n’hi ha algunes penjades a la web municipal), el Sr. Tello era “tinent d’alcalde” i “regidor d’obres i serveis públics”. La periodista Anna Puig del Punt Diari el qualifica com a “regidor d’urbanisme” a l’article de febrer de 2003 on l’alcalde Rovira i el tinent d’alcalde Tello es mostren clarament a favor de la “ambiciosa ampliació urbanística que preveu fer 700 habitatges” “en uns terrenys de 7 hectàrees situats davant l’ajuntament”

 24. Raimon diu,

  el 5 de Abril del 2007 a les 12:58

  Anna, a la vostra demanda de nul-litat d’un pla urbanístic perquè vulnerava la normativa, li veig una contradicció. Acabo de llegir una de les notícies d’aquest blog (molt currat, per cert) i, amb sorpresa, veig que a l’octubre del 2003 el teu grup va votar a favor de pla de millora (?) urbana del sector sud: 10 vots a favor de CiU i d’IdS i una abstenció del PSC. Aquesta votació no té res a veure amb donar les culpes de l’embolic urbanístic a la majoria absoluta dels nostres veïns convergents. M’equivoco?

 25. Marta diu,

  el 5 de Abril del 2007 a les 14:11

  Quanta contradicció!!!. Sembla que ningú se’n salva o què??
  Deu ser molt difícil això de fer política…..

 26. L’AVI diu,

  el 5 de Abril del 2007 a les 20:08

  Aixó que dius Francecs que s’han eliminat les zones de gespa, cal que et miris la zona a la entrada ( el carro ) que ultimament han reformat i han tornat a plantar-hi gespa amb la despesa d’aigua que es genera (si almenys s’utilitzes de reciclada per regar )

 27. Anna diu,

  el 5 de Abril del 2007 a les 21:32

  Contestan al Raimon, haig de dir que no ha entes be la noticia, la cual fa esmena , era la aprovació d’una millora pel sector sud que va proposar l’entitad promotora per aixemplar els carrers i millorar la imatge del ja aprovat pla sud, com es normal IDS va votar a favor de la petita millora, però en el seu moment sempre ha estat en contra (llegeix els diferents articles) i ha denunciat la manca de legalitat de dit projecta que sobrepassa l’alçada reglamentaria.

 28. SILENC diu,

  el 6 de Abril del 2007 a les 12:57

  Raimon, la zona urbanitzada entre can Cabirol i Mallorquines es un acord unànim de tots els propietaris, inclús l’ajuntament que tambe era propietari d’una part. i nomes es construiran cases adosades i de aillades, no pisos
  Els blocs de davant l’ajuntament,, pel que m’han comentat, habien d’esser de tres plantes amb sobreatic vinculat al tercer pis( així ho preveian les antigas normas aprovades per CIU , amb en Tello a l’equip de govern a l’any 85 i modificacions posteriors ) pero davant la presió de la promotora….. van acceptar els de CIU de separar el sobreatic del tercer pis i fer 4 plantes

  + pisos = + DINERS

 29. Cristina diu,

  el 13 de Abril del 2007 a les 20:00

  Hola sóc la Cristina i en primer lloc vull felicitar als pares o mares d’aquest Bloc. M’ha agradat molt també llegir les opinions i comentaris d’algunes persones veïnes i Silenques.
  No vaig a amagar-me tot el contrari sóc la Cristina Simó que vaig 4ª a la llista de la coalició ICV-EUiA i vull aprofitar per convidar-vos a la nostra presentació que farem el proper diumenge dia 15 a les 12h del migdia a “la Laguna”.
  Nosaltres fem una aposta clara per la participació ciutadana de debó perquè creiem que altre Sils és possible. Un Sils pensat i governat per les persones que hi vivim i és per això que no només volem que ens coneixeu sino que també hi participeu i opineu. Animeu-vos, us hi esperem!!!.

 30. Maria diu,

  el 16 de Abril del 2007 a les 15:03

  Total 80 euros és poca cosa; multiplicats per quantes comissions a l’any?
  Compte: que són comissions informatives, reunions a l’ajuntament.
  En tot cas, pecata minuta, poca cosa (que no un pecat cada minut)
  La versió dels regidors de CiU es que ho fan a tots els ajuntaments petits?

  A mi em preocupa molt més aquesta sensació que s’ha escampat als darrers temps, no aquí al poble sinó arreu, de la barreja entre poder polític local i urbanisme més o menys salvatge; pressions, reunions, propines, regals, incompliment de la normativa, requalificacions, amiguisme, conxorxa entre regidors locals i promotors, construcció de promocions de vivendes sense tenir l’aigua assegurada, destrucció d’indrets “protegits”, enriquiment desproporcionat d’una minoria a costa de la majoria, pelotazos, etc.

  Hi ha massa diners en joc i sempre l’argument que els ajuntaments no tenen prou finançament. I tonto el que no se n’aprofiti.

  Això sí, respectant la presumpció d’innocència.

  Tant de bo que tot això no arribi mai al nostre benvolgut municipi. Tant de bo!

  Vull dir que em fa por que comencem a desconfiar de la utilitat del nostre vot, de les nostres institucions (locals o no), dels nostres ajuntaments democràtics …

 31. Helena diu,

  el 16 de Abril del 2007 a les 18:39

  Maria….m’assembla que ja ha arribat fa temps…tot aixó que dius…si no només cal que et tregis la vena dels ulls i miris al teu voltant i romiis com es que fins ara no es feien pisos i ara de cop si…les llicencies de construcció son une de les principals fons d’ingresos de l’Ajuntament…sensa comptar les ”propines” clar….

 32. IDS – PM diu,

  el 18 de Abril del 2007 a les 00:43

  Ampliant una mica la notícia sobre el cobrament dels 80 euros per assistència dels tres regidors a les comissions, caldria afegir que el nombre d’aquestes és d’una cada setmana, això fa que a l’any siguin aproximadament entre 45 i 50 comissions a l’any (descomptats els periodes vacacionals) tenint en compte que una legilatura dura 4 anys i estem parlant de 3 regidors, això fa sigui que l’import total ascendeixi a uns aproximadament 45.000 Euros (gairebé 7.500.000 de les antigues pessetes) pagades de les nostres butxaques i mal gestionades com d’altres temes, caldria, doncs, que tant sols per “dignitat” aquests regiodors tornessin aquests diners?
  Ara potser la quantitat cobrada no és tanta “pecata minuta”, no et sembla Maria?
  Estic totalment d’acord amb el que exposes i encara afegiria que el creixement desorbitat a fet petita la llar d’infants, el col.legi, el CAP, i un llarg etcètera de serveis que provocaran greus macances en el nostre municipi.”

 33. Maria diu,

  el 18 de Abril del 2007 a les 16:27

  Rumore, rumore

  Crec que no és del tot incorrecte difondre determinats rumors: si haguéssim de demostrar-ho tot amb retalls de diaris i amb actes municipals, com sembla que vulguin fer l’autora, autor o autors d’aquest blog, aniríem llestos. Ep, que no és una crítica: que valoro molt la quantitat d’informació, present i passada, que aquest blog està acumulant !

  Doncs s’ha escoltat pel poble el rumor que dos dels quatre candidats que es presenten a les municipals han fet algun tipus de pacte post-electoral. Sempre hi ha afinitat i més si abans s’era del mateix partit o coalició. També es diu que alguns membres de l’equip d’alguna candidatura potser no estan del tot assabentats d’allò que està pactant el cap de llista. A veure si s’emportaran alguna sorpresa i diran: “per això em vaig matar enganxant cartells o repartint papers el cap de setmana”.

  Sembla ser que no hi haurà cap majoria absoluta. Algú diu que la culpa d’axó la tenen nouvinguts i forasters, doncs la gent del poble de tota la vida tira més per Convergència. Seria MOLT possititu que els votants poguéssim saber amb qui ballarà cadascú si hi ha diversitat de colors entre els regidors del nou ajuntament.

  ¿CiU ballaria amb AMS i IDS amb ICV?

  També hi ha que diu que ara que està de moda la paritat, entre homes i dones, doncs que no és gaire paritari que totes les cuineres de Sils siguin senyores i, a més, dirigides d’alguna manera per un home. A veure si el jovent que puja continuarà pensant que la cuina és cosa de dones i la direcció pels homes.

  Anna Suñe i IDS-PM: no sé si us acabaré votant o no, però està molt bé que us mulleu participant en aquest blog com veig que ho feu. Afer dels 80 euros: i jo que pensava que es tractava d’una comissió trimestral.

 34. carles diu,

  el 18 de Abril del 2007 a les 19:38

  jo també he sentit comentaris en aquest sentit (acords ja pactats abans de les eleccions entre convergència i el cap de llista d’AMS) . M’agradaria pensar que aquest rumors no son certs, però en cas contrari què podem pensar? què està passant en aquest poble? cuan s’acabarà aquesta màfia?
  Estaria bé que algun dels implicats ens informés, ens tranquil.litzés…
  potser no volen entrar en aquest “joc” (es diu en aquests casos no?)
  Sempre ens quedarà el dubte i sempre tenim altres opcions pel dia 27

 35. Marta diu,

  el 24 de Abril del 2007 a les 12:42

  Ara ja no sé si és contradicció o paranoïa el que es reflexa amb tots aquests comentaris…, mare de deu!! . No sé si els rumore rumore, ens orienten o ens desorienten: poden tenir el seu fons de veritat però també poden tenir el seu fons de manipulació.

  Això de la política, torno a dir, deu ser molt difícil: difícil de fer…, dícifil per fer-se valer per els mèrits propis i no per lo malament que ho fan els altres, difícil per aguantar els propis errors i les crítiques (fins i tot les constructives)……, difícil per ser ètic,……

 36. Raimon diu,

  el 25 de Abril del 2007 a les 18:50

  Marta, explica’ns que vols dir quan fas referència a “la paranoia que reflexen tots aquests comentaris” O . No sé molt bé què vols dir. O vols dir que hem d’estar callats fins al dia de les eleccions, anar a votar i tornar a callar. O vols dir que hi ha alguna fixació malaltisa en buscar coses negatives d’alguns candidats a alcalde?. No ho acabes d’explicar… De bon rotllo, gràcies )

 37. CRISTINA diu,

  el 26 de Abril del 2007 a les 14:27

  A les meves orelles també han arribat aquests comentaris i realment em fan mal. De debò que no els vull creure. No se si us tranquilitzarà, però des de la candidatura que jo integro (ICV-EUiA) l’únic interès que compartim és el de voler un poble per viure i viure bé. No volem un poble en el que no puguem decidir, no volem un poble que no sigui respectuós ni amb l’entorn ni amb les persones que hi viuen, volem un poble que atengui les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes.
  Les persones que composem aquesta llista, no som ni constructors, ni tenim agències inmobiliàries, ni som terratinents. Però si estem involucrats socialment, som sindicalistes, participem a les associacions de veïns, som ensenyants, educadors ambientals, pagesos…
  Volem un Sils per viure!, ja fa temps que sabeu de nosaltres a travès de les nostres propostes programàtiques.
  I per què us tranquilitzeu, en cas de ser decisius, només donarem suport a un un govern d’esquerres, pactant sobre programa( retirada del POUM…) i mai pactarem amb la dreta ni donarem suport a polítiques que vagin en contra del interessos i necessitats dels ciutadans i de les ciutadanes de Sils. Per la nostra part no hi ha cap “pasteleo”. Això us ho puc garantir.
  I de veritat que podeu contar amb tota la nostra honestitat.
  I ara m’envaig a l’escola a treballar….

 38. Mark diu,

  el 26 de Abril del 2007 a les 19:24

  Això de dretes i esquerres és un discurs patètic que han inventat els del tristpartit d’esquerdes… i en unes municipal encara és més buit de contingut.

 39. Anna diu,

  el 26 de Abril del 2007 a les 22:24

  Tens tota la raó Mark, en unes eleccions municipal lo important son les persones, mes que no pas la ideologia política penso que ha de estar per damunt de tot l’entesa a nivell personal i la voluntat de millorar la comunicació tan sigui entre els diferents candidats com de cara als ciutadans, això penso que dona confiança, no pas reivindicà les diferents ideologies ni perdre el temps en discutir qui es millor o pitjor.
  Trobo patètic el follet que CiU ha fet passar, les imatges d’en Xicu Anoro fent-se l’important total per haver anat al Ritz o al Palace m’assemblen fora de lloc, mes que res per que ell sense les cuineres no es ningú, mentre que les cuineres tirarien perfectament endavant amb qualsevol persona tant o mes capacitada, que segurament tindria mes en compte lo que mengen els avis en la ‘’Festa dels Vells’’ que no pas donar menjar a una colla de gent forastera.

 40. carles diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 08:17

  potser si, lo important son les persones, però jo no trobo tan patètic aquest discurs (hi han altres coses molt més importants que si ho son). No fa gaire vaig llegir en algun lloc que les úniques persones que qüestionen l’existència de diferències entre la dreta i l’esquerra són les persones de dretes.

 41. Raimon diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 14:22

  Mark, dius que a nivell local no hi ha d’haver plantejaments de dreta o d’esquerra?

  Doncs jo crec que sí, que no és el mateix fer política local a favor de propietaris de terrenys, immobiliàries, constructors, comerciants i botiguers i altres “forces vives”, que fer política a favor de la majoria.

  Potser al senyor que té un centre de salut, una farmàcia, una immobiliària, una constructora o un forn de pa li interessa omplir Sils de blocs i de cases, i com més millor. Però hi ha altres interessos potser més majoritaris. Hem d’exigir que els ajuntaments siguin veritablement democràtics i transparents.

  Per cert, ara que ja sabem quan cobra el Rajoy i el Zapatero, algú ens podria dir quan cobren l’alcalde, els regidors amb cartera i els regidors de l’oposició, a Sils? Vull dir, quan cobren en total, al mes: descomptats els impostos i sumant totes les possibles dietes?

 42. Marta diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 14:50

  Va per en Raimon:

  Docs vull dir el que vull dir, que no té res a veure amb la teva interpretació. Parlar de rumors és entrar en una linia perillosa, ja que no tothom sap situar els rumors en el lloc que li pertoquen i influeixen de tal manera que poden arribar a ser una veritat absoluta i ja sabem que els rumors n’hi ha que són veritat, d’altres mitja veritat i d’altres mentides.

  I precisament l’observació no l’he feta a causa de les crítiques que es dirigeixen a CIU o a l’alcalde.

  Vas una mica equivocat Raimon. ;)

 43. Mark diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 17:13

  El que a mi em sembla és que des d’un ajuntament de poble el que més preocupa és crear un benestar. Potser vosaltres ho veieu diferent des de les dretes o les esquerres…tots van allà mateix en un municipi. Tots volen un poble amb serveis i una població activa. I esclar cadascú n’hi treu algun profit i sempre hi ha un cost d’oportunitat, si n’afavoreixes més uns els altres en un primer moment no ho seran tant, però a la llarga…

  I un apunt, aquestes empreses que critiqueu, les del poble, són les que afavoreixen el desenvolupament del poble i les que col·laboren en les activitats que s’hi realitzen.

  Per últim, mireu-vos la resta de pobles on hi fan pisos… veritat que a Sils és on hi ha més qualitat? Veritat que a Sils hi fan zones ajardinades i als altres més aviat no? És clar que sap greu tants de pisos, però als altres pobles ja els agradaria que es fes bé com aquí.

  PROPOSTA: Per què no es demana un ebat entre les 4 candidatures algun dia a La Laguna amb la presència dels silencs i silenques amb dret a preguntes?

 44. IDS-PM diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 18:06

  Contestant a la darrera pregunta d’en Raimon i pel que fa als tres regidors d’IDS et comento el següent:
  Les indemnitzacions que cobrem van en funció de l’assistència als Plens i a les Comissions, que són de 90 € i 60 € bruts, respectivament (a aquesta quantitat s’ha de deduir el % en concepte d’IRPF que variarà en funció de cada cas particular). Si no s’assisteix, no es cobra.
  De Plens, en sol haver-hi un al mes, ja sigui Ordinari o Extraordinari (n’hi poden haver més si així ho decideix l’equip de Govern) i en aquest cas hi asisteixen tots els regidors, en canvi en les Comissions només hi assiteix el regidor que té assignada aquella comissió, que varia en funció de la seva naturalesa que pot ser Tècnica, d’Afers Socials, de Comptes, etc. P. Ex: Un regidor a l’oposició que té assignada la Comissió de Comptes i en aquell mes té lloc un Ple i una Comissió Tècnica, cobrarà 90 € bruts.
  Comentar-te, també que no cobrem dietes, ni desplaçaments a més l’anterior campanya electoral la varem pagar de la nostra butxaca.
  Pel que fa a l’alcalde i als regidors que governen preferiria que t’ho expliquessin ells ( i veuràs la difèrència que hi ha), ja que a més dels Plens i les Comissions, cobren per assitència a les Juntes de Govern Local (Comissions de Govern) i en les Meses Contractuals però de totes maneres, el/s creador/s d’aquest blog, que es documenta molt bé, podrà contrastar-ho en un dels Plens celebrat al juny del 2003.
  Relacionat amb això podràs veure una observació feta el dia 18 de març i la notícia ampliada en el nostre blog apareguda en la premsa.
  Perdona si l’explicació ha estat molt extensa, però com podràs veure estem força lluny de les quantitats de Zapatero o Rajoy.

 45. CRISTINA(ICV-EUiA) diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 18:36

  AQUÍ DEIXO ALGUNES PREGUNTES:

  -L’Ajuntament de Sils ha estat governat sempre, fins ara, per majoria absoluta de CiU. Ha estat un govern de dretes o d’esquerres?.
  -Tenim una WEB municipal. Publicar-hi tots els acords Municipals, dels plens i de les comisions, publicar-hi els pressupostos municipals i les seves corresponents liquidacions. És de dretes o d’esquerres?.
  -Fer publicitat del dia, hora i ordre del dia del Plens Municipals i permetre que al acabar els plens hagi un torn obert d’interpel.lacions a l’alcalde o als regidors, per part de les persones assistents al Ple. És de dretes o d’esquesrres?…..

 46. Marta diu,

  el 27 de Abril del 2007 a les 19:42

  Això no és ni de dretes ni d’esquerres, això se’n diu majoria absoluta, i m’oblido dels altres….

 47. Mark diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 00:55

  Segueixo amb la meva posició que ni dretes ni esquerres. Cadascú té una manera de treballar. Pot ser més oberta als ciutadans o menys.

  I és normal que ho facin com els sembli si han estat escollits majoritàriament i democràticament pel poble. El poble els ha donat legitimitat per fer-ho. No robo que sigui criticable si no ho han proposat mai en el seu programa.

 48. Anna diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 07:37

  Marck, de debó penses que l’actitud del actual govern municipal es bona????? no se amb que et basses, si creus que tot el desastre inmobiliari esta ben fet és que no has llegit be aquest blog, una megaconstrucció aixi, que afecta tota la fisonomia i canvia l’estil de vida d’un poble s’ha de consultar els vilatans i tenir en compte el que ells volen, ja que el fi i al cap un ajuntament`´es el que ha de donar..servei a la gent i tenir en compte el seu criteri. Sigui de dretes o d’esquerres cap govern te dret a imposar un modus vivendi, estem vivin en democracia no en una dictadura, recorda-ho!!!!!!!! no només estem capacitats per escollir qui ens governa si no que tambe em de poder escollir com…algú que no respecti aquest criteri penso que no es apte per governar.

 49. Raimon diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 08:38

  VOLEM UN DEBAT A QUATRE

  Idees diverses d’un silenc que sap poc de política local però que vol aprendre (si la política només ha de ser pels polítics i pels experts i “enterats”, la democràcia s’enfonsa):

  – Dretes i esquerres?: no n’hi ha prou amb dir-se d’esquerres per fer una política clarament d’esquerres. Aquesta és la qüestió. No n’hi ha prou amb dir-se catalanista i penjar la senyera al balcó per fer una política a favor de Catalunya.

  – Amb RUMORS o sense, la candidatura AMS no em queda gaire clara. Una militant d’ERC (molt ben valorada al poble) com a número dos de la llista i un ex-militant de CiU molt vinculat a l’antic règim ( vull dir 8 o 12 anys? com a tinent d’alcalde o regidor convergent amb l’alcalde Rovira): és una aliança que potser costa d’entendre.

  – Algú ens podria dir els motius reals pels quals l’Antoni Tello va trencar amb CiU?. No és tafaneria ni paranoia, sinó necessitat d’estar ben informat abans d’anar a votar.

  – Per a desfer malsentesos i no haver-se de refiar dels rumors, estaria bé que les quatre candidatures es mullessin i ens informessin, abans d’anar a votar, amb qui s’aliarien en cas de què no hi hagués majoria absoluta. ¿CiU amb AMS i IDS amb ICV?. Ja suposo que això és demanar massa.

  – M’ha sorprès llegir en aquest bloc que la presidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sils forma part de la candidatura IDS. No es cap crítica, al contrari, però d’entrada jo hagués situat l’Associació al costat de CiU i de l’alcalde Rovira, però no. Una dada interessant.

  – Pregunta d’ignorant: el POUM està ja definitivament aprovat i tancat o encara està en fase “provisional”o “inicial”?

  – M’afegeixo a la PROPOSTA del Mark: Un DEBAT entre els 4 candidats a La Laguna amb la presència dels silencs i silenques amb dret a preguntes. Què se’n faci molta publicitat prèvia pel poble, que es convidin als mitjans gironins (premsa i televisió). Aixó sí que és democràcia i no tans rumors. Si la “sala de actos La Laguna” queda petita, com passa per Reis i per Carnaval, doncs al Poliesportiu !!

  Un lema: VOLEM UN DEBAT A QUATRE D

 50. Mark diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 11:05

  Anna evidentment que no m’agrada veure tants blocs de pisos al meu poble, però és la tendència que hi porta i no els partits. Tu has vist la resta de pobles? és el mateix però sense la qualitat que es fa aquí. Aquí hi havia unes lleis municipals (si, mal redactades per CiU) que en el seu temps no eren tan donlentes i l’esclat de la oferta immobiliària va agafar per sorpresa. Estic convençut que s’ha evitat molta més massificació de la que podria haver estat.

  No sé si La Laguna quedaria petita o gran perquè hi ha un silenc passota, però de veritat que seria interessantíssim comprovar-ho. I em satisfaria veure La Laguna plena i els partits participatius.

 51. Anna Suñé diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 14:11

  S’ha parlat del debat, de moment els candidats de AMS, ICV i IDS -PM estan tots d’acord en fer-la, falta la contesta de CiU, espero que sigui possible ja que seria molt interessant sobretot per contrarestar opinions i mes que res per que el públic assistent pugui gaudir en directa del que es cou en la pre-campanya.

 52. carles diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 19:02

  va CIU!! no digueu res al respecte? no puc creure que ningú d’aquest partit no visiti regularment aquest bloc. El poble va ple de comentaris sobre ell i m’agradaria creure que tots els partits que ens intentaran representar durant els propers anys s’escolten el poble.
  Crec que aquest s’ha convertit en un mitjà de debat, de diàleg, de comunicació entre persones que ens estimem el poble i que volem el millor per a Sils.
  Potser el/s creador/s d’aquest bloc no van pensar mai que s’acabaria convertint en el que ho ha fet, però això s’ha d’aprofitar i estaria molt bé que aquest diàleg que hem començat s’anés ampliant i diversificant. No tindria sentit que cap força política del nostre municipi digués que aquest no és el mitjà per a comunica-se amb els seus electors, donat que s’ha convertit en això: en un mitjà de comunicació entre nosaltres.
  Potser no hauria de ser l’únic, però sí un més.
  Ànim CIU! tot és començar (si no ho heu fet ja)

 53. Mark diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 19:06

  Exacte! Aquest bloc és molt important per començar un nou model de relació ciutadans-partits polítics-ajuntament… i s’ha d’aprofitar.

  El tema del debat és factible totalment i seria magnífic i una clara mostra democràtica. Un estil “tengo una pregunta para usted” però a 4 bandes. Si dieu que només falta CiU només cal demanar-los-hi i començar-ho a muntar.

  Que no s’hi avenen… allà ells!

  Cal reservar la sala La Laguna i preparar-ho tot. Seríem un exemple per a la resta de pobles. Ànims, ho hem de dur a terme.

 54. IDS- PM diu diu,

  el 28 de Abril del 2007 a les 21:53

  En quan al POUM, es va aprovar inicialment ara fa quasi un any ( juny ) . S’hi van presentar una gran quantitat d’ al.legacions i fins avui no tenim noticies que n’hagin contestat cap, Hi han hagut converses amb alguns( no se si també acords ) i seguim esperant aconteixaments

 55. Pere Porter des de l’ infern diu,

  el 1 de Maig del 2007 a les 17:30

  En l’acte de presentació de la llista d`ICV – EUIA hi era present en Marc Capdevila, regidor d`urbanisme de l’equip de govern de CiU. Una persona va preguntar pel POUM i en Marc no va voler donar cap resposta. Que no era el lloc adequat, que anès a l’Ajuntament i se li donarien tota classe d`explicacions …
  La persona interesada va dir que ja havia anat a l’Ajuntament i que lluny de donar-li informacio, li havien faltat al respecte, que li havien dit que passarien pel damunt d`ella, què qui s`havia pensat que qui era per oposar-se al POUM … És a dir, res d`informació i maltracte.
  En Marc va seguir callant per tota explicació.
  Tothom va tenir clar que la politica d`informació i de participació del govern local era la que era, la mateixa de sempre.
  Varem haver de marxar sense saber si el POUM serà aprovat avans de les properes eleccions municipals per una majoria absoluta de CiU, que cada cop es veu més com un perill …
  Ja n`hi ha prou silencs i silenques! S`ha d`acabar amb la majoria absoluta de CiU i això és a les vostres mans el dia 27 de Maig, amb els vostres vots.
  I vigileu que volguent votar el canvi, no doneu el vostre vot a CiU per la porta del darrera …
  ;) ;)

 56. Raimon diu,

  el 2 de Maig del 2007 a les 17:33

  Dos idees per a fer caliu:
  Com tenim aixó del DEBAT A QUATRE. Es farà o no?. Novetats? Tinc entès que el POUM de Sils està aprovat només inicialment, en fase provisional.
  Aquesta insinuació del Pere Porter m’ha deixat de pedra: em semblaria absolutament escandalós que una cosa tan important com el POUM s’aprovés precipitadament, ara, a les portes d’unes eleccions municipals. De veritat que no m ‘ho crec que hi hagi aquesta possibilitat.

 57. Raimon diu,

  el 2 de Maig del 2007 a les 17:48

  I una tercera idea:
  Tafanejant una web anomenada Municipals 2007, http://www.municipals2007.cat, resulta ser una web oficial del PSC. Busco Sils i em surt “Martí Nogué.Sils”. Tindrà la seva explicació però costa entendre que uns Independents surtin com a membres del PSC en una pàgina oficial del partit. Què es guanya, si es vol mantenir la independència, mantenint lligams amb un partit concret?

 58. Mark diu,

  el 2 de Maig del 2007 a les 20:31

  Això del debat a 4 crec que els partits de l’oposició mateixos ho hauríen de tirar endavant perquè són els màxims interessats.

  Sinó potser caldrà fer-ho des de la ciutadania, però ja comencem a anar tard.

  Això d’en Martí Nogué crec que tots ho savíem que anava amb el PSC… però no ho acaben de reconèixer.

 59. Anna Suñé de IDS- PM diu,

  el 2 de Maig del 2007 a les 20:48

  En quan el debat, com havia dit ja abans , estem pendents de la resposta de CiU, se li va plantejar en la presentació de ICV i com sempre va dir que ho consultaria… en quan a la pregunta de sobre IDS – PM i en Matí Nogué apareixen a la web de PSC és el més normal, ja que aquest cop comptem amb els seu suport a l’hora de presentar-nos com a grup independent, (això no treu que continuem siguem-t’ho), son moltes les avantatges de comptar-hi, les sigles PM signifiquen Progrés Municipal, son les sigles que fan servir per nomenar totes les candidatures Independents que tenen el suport de PSC.

 60. Anna suñé diu,

  el 2 de Maig del 2007 a les 20:58

  Voldria afegir també que tot i tenir el suport d’un partit no ens condiciona per a res a l’hora de fer el nostre programa electoral, tenint total llibertat per dur a terme les nostres propostes, el suport es bàsicament econòmic i d’assessorament.

 61. Sils Maria diu,

  el 2 de Maig del 2007 a les 23:03

  El diumenge s’inaugura per fi la deixalleria. Voldria escriure dues idees al respecte. Primera, un servidor de vostès va anar al sr Alcalde fa tres anys i li vaig pregutnar on deixava l’oli de cuina, vernissos, restes de pintura, etc… Em va dir que l’any següent s’inauguraria, però que com a solució provisional podia protar l’oli al mateix ajuntament. ??? Així vaig fer-ho. Vaig anar amb dues ampolles plenes d’oli de cuinar. Le secretàries, secretaris etc de ajuntament em miraven amb cara de bitxo raro. “Quí és aquest que porta l’oli de cuina?” Ni ells sabien que aquest oli és una de les matèries més nocives per a la depuració de l’aigua.
  Si aquests no ho sabien, em preguntava ¿Què farà la gent del poble alb l’oli sobrant de cuina? Després el sr. Rovira em va donar el nom i telèfon d’un senyor recollidor d’oli de restaurants. Aquest senyor em va dir que “nanai del paraguay”, el mateix que un altra, també recomanat pel alcalde per a la cosa de vernissos. UI és que, segona questió, aqust ajuntament no sap què és reciclar, ni ho ha ensenyat. Per a mostra, un botó: S’han fixat vostès com anuncia des de l’ajuntament la inauguració de la deixalleria? Davant de trastos vells, abandonats al mig del bosc, diu més o menys: Ara això ja no passará. Teni, deixalleria. Però senyors de Convergència, ¿no saben vostès que està prohibit i hauria d’esser multat l’abandó d’aquests tratos al bosc? No saben que una deixalleria no és per això?
  Que Deu nostre Senyor els il·umini i puguin un dia saber per a què és una deixalleria.

 62. Anna Suñé diu,

  el 3 de Maig del 2007 a les 22:21

  Finalment l’esperat debat no es podrà dur a terme, mentre que per una banda tant ICV com IDS-PM estàvem disposats a participar-hi, per l’altre tant CiU com AMS no han volgut mullar-s’hi…una llàstima.
  Esperem que els propers dies durant la campanya electoral pugeu assistir als diferents mítings i així tenir una idea mes clara de les intencions que tenim tots plegats

 63. Maria diu,

  el 3 de Maig del 2007 a les 22:37

  Anna, perquè no ens expliques millor com ha anat la cosa. Era d’esperar de CiU: ell s’ho miren des de dalt i potser pensen que en un debat d’aquests tipus només anirien a perdre. Més difícil és entendre la negativa d’aquest grup heterogeni anomenat AMS …

  El Quadern de Sils que avui ens ha arribat a casa, amb la foto de l’alcalde a la portada i la de l’Anoro a la contraportada i la alfombreta de regal … aixó sí que és fer campanya, aixó sí que serveix per guanyar vots.

 64. Anna Suñé diu,

  el 3 de Maig del 2007 a les 23:25

  No hi ha gaire res mes ha explicar, senzillament això, ICV ens ho va proposar, nosaltres de seguida vàrem estar-hi d’acord i els altres dos grups han refusat l’oferiment, sigui pel motiu que sigui…això només ho saben i poden explicar ells.
  De veritat penses que una alfombreta tant lletge els farà guanyar vots? ;)

 65. Raimon diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 11:56

  Molt criticar i criticar … però potser tindrem govern de CiU per quatre anys més. Total Sils és un poble que fa goig, ple de flors i d’afegits de darrera hora ( detalls pre-electorals); el seu CAP, el seu poliesportiu, la seva Estació, projectes en marxa que procuraran donar solucions al tema escolar. Si no fos per la gran operació urbanística dels blocs del davant de l’Ajuntament … que potser molts silencs convergents de tota la vida no li perdonaran a l’alcalde sortint ni al seu hereu.

  En un poble on no es fan ( si no vaig errat) enquestes ni sondejos, jo proposo que fem una PORRA dels resultats del 27 de maig i a veure qui l’encerta. Hi haurà 11 regidors, com al període anterior? Com es podria plantejar la porra?:

  ICV-EUiA (Miralles): x regidors
  AMS (Tello): x regidors
  CiU (Anoro): x regidors
  IdS-PM (Nogué): x regidors

  Una pregunta final: qui és aquest senyor que acompanya a l’Anoro a la foto del Ritz del planfet bilingüe (Nací en Lérida el 4 de julio…) de CiU que circula per les nostres bústies? Muda, fa goig veure al nostre probable futur alcalde rodejat d’or, tot daurat, al Ritz i al Palace i fent veure que escriu consultant uns quants llibres locals.

 66. Mark diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 12:36

  És l’expresident dels veterans de Sils, però no entenc gens el motiu pel qual apareix en una foto en aquest pamflet de CiU…

  Pel tema de la porra si algú vol resultats d’altres anys al nostre municipi per guiar-se en l’evolució aquí té un bon enllaç: http://www.elpais.com/comunes/2007/elecciones/municipales/Sils/17/193/

 67. Laia diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 13:08

  DONCS FEM-LA!!

  ICV – EUIA -> 0
  AMS –> 1
  CIU -> 4
  IDS-PM -> 6 (la resta…) 8)

  Un petit dubte?
  Qui guanyi la porra… quin premi té¿?

 68. Josepet pet pet! diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 13:12

  Veig que la cosa s’anima!!
  No vull pas perdrem aquesta oportunitat d’or!

  APA SOMI… a veure guanyo!!

  ICV- > 1
  AMS -> 1
  CIU -> 4
  IDS -> 5

 69. carles diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 15:09

  està arribant l’hora de mullar-se!

  ICV-EUIA 2
  AMS 1
  CIU 4
  IDS-PM 4

 70. Mark diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 16:26

  Doncs jo no veig gens clar aquest canvi que veieu tots…

  ICV-EUIA –>1 (o 0)
  AMS –>2
  CIU –>5
  IDS-PM –>3 (o 4)

  Raonament: CiU a Sils sempre a gaudit de majoria i en les darreres eleccions obtingué 7 regidors dels 11 amb 917 vots, augmentant respecte els altres anys. Baixarà perquè acusarà un vot de càstig i per l’aparició de més partits.

  ICV-EUIA no crec que sigui un partit molt reconegut al municipi. No s’ha presentat mai i vol entrar amb el discurs típic que fan servir els seus dirigents catalans… Però pot donar alguna sorpresa!

  IDS-PM és una unió entre els IDS i el PSC. I sí, aquesta unió amb els resultats anteriors significaria 4 regidors, però jo suposo que a força silencs no els farà gràcia uns IDS del PSC: silencs que es passarien al següent partit.

  AMS és l’únic independent real, encara que segons com es miri tampoc. Suposo que traurà vots de càstig a CiU i a IDS. El fet d’anar amb ERC també pot fer dubtar a algun possible votant.

  Espero que no hi hagi tristpartit! Siusplau! ;)

 71. JOAN diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 21:07

  hi han moltes maneres d’analitzar els possibles resultats. No sempre es vota igual a les autonòmiques, les estatals i les municipals; però si analitzem els resultats a Sils de les eleccions més recents, és a dir, les autonòmiques del 2006, haurem de tenir en compte els vots que van anar cap al PSC (21’94%) i que ara podrien anar cap a IDS-PM i els vots que van anar cap a ERC (19’52%) i que, donades les circumstàncies i els rumors (no desmentits) sobre l’AMS es podrien repartir entre les altres forces d’esquerres (ICV i IDS). Jo sóc votant d’ERC però en aquesta ocasió segur que no votarè al partit que en teoria la representa (no m’en refio del seu cap de llista) Una bona oportunitat per aclarir obertament la posició d’AMS hauria estat el famós i desitjat debat, però la negativa del Sr. Tello a participar confirma encara més els meus dubtes.
  Sincerament, crec que la porra d’en Mark és la mateixa que es va fer desde CIU i per això la existència (una mica fantasma de moment) de l’AMS . Si no m’equivoco : 5 (CIU) + 2 (AMS) = 7 (REPETIM MAJORIA ABSOLUTA DURANT 4 ANYS MÉS)
  No podem oblidar tampoc el alt índex d’abstenció 50’8%, aconseguir aquests vots si que seria decisiu per a qualsevol partit.
  Aquí va la meva porra:
  CIU——–3
  AMS——2
  IDS——–4
  ICV——–2

 72. Mark diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 21:29

  Consti, però, que no sóc de cap partit eh. Però vaja és la meva opinió de victòria de CiU. Però el que em fa patir és que no hi hagi un tripartit d’aquest que només fan anar malament.

 73. JOAN diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 22:10

  Qui ho ha dit que tots els tripartits hagin d’anar malament? Només cal confiar en la bona intenció de les persones que ens representen i donar una oportunitat a gent nova, amb noves idees, noves ilusions, noves formes de treballar… Mai m’han agradat les majories absolutes (disfressades o no) on no son possibles un diàleg, una visió diferent, un posar sobre la taula opinions diferents…
  Sincerament, pel proper dia 27 m’agradaria molt més un bipartit que un tripartit.
  Un altre apunt, no se si significatiu o no: de les municipals del 2003 a les autonòmiques del 2006 CIU va passar a Sils de 917 vots a 579

 74. Maria diu,

  el 6 de Maig del 2007 a les 23:12

  Hi ha un altre rumor (oposat al que ha circulat per aquí) procedent de fonts generalment ben informades, que diu que l’Anoro no es parla amb en Tello des que aquest darrer és cap de llista d’AMS. M’afegeixo a la pregunta que va sortir en aquest bloc fa uns dies: ¿per què en Tello va trencar amb CiU? Necessito més informació abans de participar a la porra ;)

 75. Alba diu,

  el 7 de Maig del 2007 a les 09:53

  Afegint-me a la mateixa pregunta, perquè en Miralles ha canviat també de grup per encapçalar-ne un altre??

 76. JOAN diu,

  el 7 de Maig del 2007 a les 19:06

  Moltes gràcies Maria per aquesta informació, però això encara em fa estar més confús.No puc entendre quins poden ser els motius que fan a en Tello negar-se a participar en el famós debat, no se a què ha de tenir por o què és el que deu voler amagar o no mostrar obertament. Si realment la relació entre CIU i AMS no és tan “amistosa” com haviem cregut fins ara algú ens hauria d’informar oficialment, m’agradaria conèixer quin és el posicionament d’en Tello en aquest sentit, que faria en cas de poder triar a qui donar suport, amb qui es “casaria” o no … a molts ens agradaria sentir que la seva opció és donar suport a un canvi de govern, a una renovació en el nostre poble. Potser podriem parlar d’un tripartit, tot i que a en Mark no li agrada la idea.

 77. pepet diu,

  el 7 de Maig del 2007 a les 20:45

  Realment en Marc es un futur politic que tindrem de teni en compte la propera legislatura, ja durà tenir 18 anys ó més… es nota que per la sang li corra vena de dretes.. molt bé Marc encara que no comparteixo les teves opinions potser es el pròxim Sarkouzy ,( no se´si ho he escrit bé)

 78. IDS – PM diu,

  el 8 de Maig del 2007 a les 22:00

  Pactes?
  Durant aquests últims dies s’ha comentat molt la possibilitat de crear un govern de Sils d’esquerres unint les forces amb ICV-EUA i/o AMS, i per la part que ens pertoca i per al.lusions voldrien comentar el següent:
  Per sobre de qualsevol possible pacte electoral, IDS-PM defensarà el seu programa electoral fins al seu límit, perquè creiem que és el millor pel nostre municipi i el conjunt de la seva ciutadania, la nostra prioritat és, doncs, el benestar de la gent i de gaudir de la seva confiança per sobre de qualsevol ideologia o directriu de partit (tot i que rebem assessorament del PSC, tenim total independència i llibertat a l’hora de prendre les desicions), en definitiva, volen un govern de persones per sobre d’un govern de partits.
  Totes les candidatures han d’explicar el seu programa electoral, com a prioritat més destacada i no dirigir tota la campanya basant-se amb possibles pactes post-electorals, ja que d’aquesta manera es pot crear un clima de confusió i de falta d’informació no desitjable.
  Si s’arribés a aquest punt, tot l’equip de la candidatura d’IDS-PM amb en Martí Nogué al capdavant, volem ser clars i contundents, ja que ens avalen molts anys d’experiència municipal i no perdrem ni un segon a escoltar a aquelles candidatures que vetllin per interesos personals amagats davant d’interessos del conjunt del municipi, amb propostes electorals evidentment oposades a les nostres, inviables, irreals, enganyoses i impossibles de realitzar amb coneixement dels seus candidats i desconeixement de l’entorn que ens envolta que hipotequin encara més el futur prou malmés del nostre municipi.
  Tenim molt clar que governarem i estem preparats per fer-ho amb total llibertat sense condicions que coaccionin i que tirin per terra tota la feina feta durant aquests anys, per la qual cosa la candidatura d’IDS-PM ofereix la total garantia de que encapçalarà el canvi que tindrà lloc a partir del 27 de maig.

 79. jo diu,

  el 8 de Maig del 2007 a les 22:34

  L’ultim escrit de ids- pm ho deixa molt clar lo dels pactes ,. A veure si els altres s’animen i tambe ho fan )

 80. Raimon diu,

  el 8 de Maig del 2007 a les 22:48

  Llegeixo el llarg missatge anterior i penso que té molta palla i poc gra. Suposo que el que voleu dir és: primer voteu, i depenent de com quedi la cosa, de quants regidors obtingui cada candidatura, ja es veuran els possibles pactes o aliances. Quines són aquestes candidatures que vetllen per “interessis personals amagats” amb propostes “irreals i enganyoses”?

  Oloro que el gran tema a debatre és el POUM i no acabo de veure clar quina és la opció de IdS ni la de AMS. Sí que he llegit que ICV ha fet unes quantes al·legacions, està en contra del nou polígon industrial, proposa un referendum popular, etc. Ja sabem que en Tello era un entusiasta dels pisos del davant de l’Ajuntament quan era tinent d’alcalde; si ara se’n penedeix, ja és massa tard.

  Arribarem als 7000 habitants com ha fet Vidreres, en un tres i no res?. Estavem acostumat al Petit Totxo, als constructors fent cases o pisos per anar omplint el poble a poc a poc, civilitzadament, però l’any passat el Gran Totxo va arribar a Sils i ara no sabem molt bé QUINES forces polítiques l’aturaran perquè Sils no acabi massificat i despersonalitzat.

  Llegint alguns articles i comentaris d’aquest bloc, s’insinuen coses lletges: que els propietaris de terres són els que porten la iniciativa a l’hora de proposar polígons (Massabé) o noves zones d’habitatges (entre el carrer de Mallorquines i Can Cabirol). Si aquestes insinuacions són certes, això no fa bona olor. O

 81. Anna suñé diu,

  el 8 de Maig del 2007 a les 23:50

  Sobre el POUM s’ha de esperar que passa, es possible que s’aprovi abans de les eleccions com que no, sigui com sigui tot els passos que s’han de fer ja s’han fet per part de IDS, oposant-se sempre aquest pla.
  Hi ha un munt d’al.legacions fetes s’estan esperant respostes.
  IDS confiem em poder governar sensa haber de pactar, per això de moment no ens ho plantejem, si arribes el cas seria fonamental que el pacte fos amb qui s’apropes més a la nostre ideologia i manera de fer.

 82. Mark diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 07:09

  I aquests de IdS si governeu sols què? No defenseu tant una obertura, doncs més valdría que no guanyessiu…

  AQUÍ L’ÚNIC PARTIT QUE DÓNA LA CARA AMB ELS SEUS PLANTEJAMENTS ÉS ICV-EUIA PASSANT FULLS INFORMATIUS I AMB EL BLOG ACTUALITZAT CONSTANTMENT!

  Aquí tothom es queixa de la manca de transparència de CiU i del seu poc tarannà democràtic, però només veig predisosició en ICV… O

  I jo molt sincerament crec que els propietaris que tenen possibilitat de vendre els seus terrenys s’uneixen i es freguen les mans…

 83. Anna Suñé diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 08:17

  IDS fa 25 anys que som a l’oposició i sabem que ni paparassa ni res, l’unic que serveix contra l’actual govern és fer les coses seriosament, quan varem recollir més de 500 signatures per aconseguir un referendum local per que no es canvies la policia local, no va servir de res…i com això tot. Per lo tant, les actuacions que fem les publiquem als diaris, si lleguixis algún ho sabries…i el nostre blog l’actualitzem cada cop que creiem oportu o podem.

 84. Mark diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 15:13

  Jo de diaris ja en llegeixo! I el vostre blog també… I tranquila que ja tinc present que us heu mogut durant tota la legislatura, no com d’altres (AMS) que apareixen del no res en el moment oportú.

  I per tant, acabes de dir que ICV i AMS no fan les coses seriosament. Partint d’això ho governeu sols o no governeu!

  Pel que fa al referèndum… no sé si hi ha un nombre estàndar de signatures per exigir un referèndum però si governeu ja tornaran el municipals. Ara, tampoc anem fent referèndums cada vegada perquè sinó no cal un ajuntament sinó una seu electoral que plantegi les propostes dels diferents ciutadans i que es vagis sometent a vot popular.

 85. Curro Romero diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 16:08

  Em sembla que el Mark té raó.

  ICV – EUiA és l’única força que s’està plantejant treballar per Sils.

  IdS fa 25 que hi són, però sembla que ara es desperten…

  I que jo sàpiga és el candidat Albert Miralles per ICV que va plantar cara al POUM.

  Endavant ICV !

  La cosa, és que ICV + IdS governin, i facin fora a CiU amb el Tello inclós.

  Per que tothom sap que Tello = CIU.

  El currito.

 86. pepe diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 17:51

  No crec que els srs, Anoro i Tello no es parlin, a mi en sembla que no hi haurà tripartit , però si bipartit amb aquest sers al davant..

 87. pep diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 20:28

  Quanta idealització per alguns!!!; sabeu que la idealització no deixa veure lo dolent??

  Creieu de veritat que tenim cap candidat que ens representi amb serietat i qualitat???

  Que trista és la política!!!!

 88. Mark diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 21:07

  Presenta’t tu P

 89. jo diu,

  el 9 de Maig del 2007 a les 22:40

  Mes permisos d’obra segons les actes de comissions de govern

  Mes pisos: Avda Costa Brava nº 10 bloc de pisos 585 000 euros
  c. Jacint Verdaguer amb c Girona davant el sindicat …………euros
  Mes blocs, dos edificis d’habitatges davant ajuntament 6.093.000 euros
  Dos edificis mes d’habitatges davant ajuntament 10.584.000 euros
  Finalment poder ja tindran el permís per els 13 blocs que estaven previstos

 90. Curro Romero diu,

  el 10 de Maig del 2007 a les 18:13

  laveudesils.blogspot.com

  A mi me parece killos que lo teneis mal si no sale er tal Miralles.

  Tripartit si Tello quiere liquidar a CiU es posible.

  A ver … Tello 13 años en CiU se ha ido para ganar sus habas…

  Tello Y Ciu son speculators.

  Hace falta algo mas moderao en politica social, ambiente limpio… (no mas pisitos) ni obras…

  ciao peskao

  kurrito

 91. carmeta diu,

  el 10 de Maig del 2007 a les 19:06

  kurrito escrius millor en català….ah! quants calers t’ha pagat el Miralles per què li facis propaganda?

 92. carmeta diu,

  el 10 de Maig del 2007 a les 19:21

  No crec que un partit que encara no ha estat mai dins el govern municipal sapiga més que un que ja hi te experiencia…saben el que es cou…i suposo que no es gens facil estar a l’oposició i menys tenint una majoria absoluta de ciU durant tants anys! Jo penso que es mereixen l’oportunitat de governar tant ells com ICV.

 93. Curro Romero diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 10:02

  Hola de nou,

  el miralles no em paga res… pero ell té experiència en el desenvolupament de Barcelona dels Jocs Olímpics del 92.

  Té experiencia en gestió. A més té bons assessors econòmics. Busqui per internet… google. I molts contactes…

  Té molt recorregut polític a Barcelona. Es preocupa de la gent.

  Els d’IDS PM sembla q van començar a belleguar quan el Miralles va fer alegacions al POUM. No ens equivoquem. El moviment el va liderar ell.

  I es just ara donar suport a qui treballa.

  Pero repeteixo. Tothom a votar, i a fer fora aquests de CiU, que estan venent la terra de Sils. Aturem-los.

  Kurrito

 94. Curro Romero diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 10:18

  El bloc d’IDS còpia les idees d’ICV.

  A veure si treballen més, i s’esforcen…

  Es clar, que tenint un bomber … les idees només poden ser de “bomberu”…

  jajajja D

 95. pep diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 11:19

  i a qui, o què copia ICV???

  perdona, no hi ha res que inventar, i tothom es mou per interessos….
  n’hi ha que són més hàbils en dir allò que la gent vol escoltar i d’altres que no tant, però si rasquessim una mica els continguts, pot ser ens trobariem alguna sopresa

  per cert, curro romero, les teves maneres de fer, em sembla que no ajuden gaire a qui vols defensar, mes aviat al contrari….

 96. Curro Romero diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 12:22

  Jo crec que potser m’he perdut explicant-me.

  La cosa és que CiU ha estat un càncer per Sils. I l’hem d’extirpar.

  IdS o ICV- EUiA són les úniques garanties.

  A reveure Pepitu

  Kurrito

 97. carmeta diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 13:46

  Escoltam bé kurrito, jo he entrat a veura el blog de IDS i la veritat si nota l’experiencia de tants anys al Ajuntament, hi ha un munt de noticies i de fets que provem que han fet molt per Sils , quan encara ICV no sabien ni on eren, suposo que el Miralles (antic menbre de IDS) al no trovar ningú per forma llista fa quatre anys va decidir entrar a la política municipal de la mà de IDS. Tot lo que hagui pogut fer es poc al costat de la llarga experiencia de iDS, que segurament s’han trovat lligats de mans sempre.Espero hi dessitjo que tant uns com els altres tinguin molta sort i que junts puguin fer un canvi, que ja es hora.

 98. Mark diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 15:43

  A mi no em paga CiU però dir que ells han estat un càncer pel poble em sembla molt fort.

 99. pepet diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 17:33

  La veritat es que el govern que ha tingut Sils els ultims 20 anys , ha anat rossegant mica en mica el poble , excepte aquest ultims que han anat a sac, ( potser algù ja no l’importa guanya les eleccions i tenia de fer ….. ràpids), ens han venut el poble, no calia crèixer tan ràpid , les coses s’han de fer ben fetes, a poc a poc i bona lletra, ara dintre aquest 20 anys també i havia un sr. que ara es presenta a les eleccions com a cap de llista i ell també va promoure i acepta els grans blocs de pisos,Conclusió que aquest cop Sils es juga molt a les eleccions i fins que no es demostri el contrari els electors tenim el ” poder”.

 100. Mark diu,

  el 11 de Maig del 2007 a les 20:51

  Ja que no sé com s’obren nous temes en aquest blog ho poso aquí.

  l’Ath. Silenc estrenem web i si els admins sou tan amables de posar-ho a la llista d’enllaços. pretenem tenir una web activa i interactiva, per tant, suposo que és interessant. P

  http://athsilenc.ppcc.cat o http://www.aldeaglobal.net/athleticsilenc

 101. Joanet diu,

  el 12 de Maig del 2007 a les 12:34

  Hola,

  A mi em sembla que els d’ICV saben els que es fan.

  Això que facin una crítica a la gestió econòmica els d’IDS no havieu fet mai.

  I mira que porteu anys fent oposició…

  Haurieu d’apretar més a CiU? No? He estat una oposició “amable”…

  El Sr. Miralles s’em mereix tot el respecte, i potser ell va marxar d’IDS per ser més dur amb CiU.

  Carmeta s’et veu el llautó… jajjaa de IDS.

  El currito aquest potser no les té totes, però ICV té recursos i idees noves.

  On són els d’ERC al poble? I el PSC? Per que s’amaguen?
  Sort que no tenim PP d Cat. …

  Cordialment,

  Joanet

 102. Raimon diu,

  el 13 de Maig del 2007 a les 16:07

  TRES COSES:

  — Pepet: insisteixo, crec que quan parles de POUM de Sils i “arreglos”, “jutjat de guàrdia” i “Marbella”. No ens podries argumentar més i millor les teves acusacions, que semblen prou greus? O

  — Actes de les reunions de l’Ajuntament. Resulta que durant els anys 2002-2004, l’Ajuntament les penjava a la seva web:
  http://www.sils.es/aj22_cont.htm
  http://www.sils.es/aj21_cont.htm
  Al mes de febrer de 2004 ho van deixar de fer. Negligència d’algun funcionari o funcionària gandul o gandula? Temor que la “plebe” pogués accedir a les discussions dels plens muncipals, on l’oposició estirava les orelles a alcalde i regidors de la majoria absoluta? Ara podem anar a aquell racó fosc i mig amagat que hi ha a l’entrada de l’edifici de l’ajuntament i intentar llegir els papers que hi ha penjat al suro, ben amuntegats.

  VOLEM LES ACTES A INTERNET !!! ( i també l’ordre del dia de reunions i plens abans que ens facin). Recordem que estem en un règim de democràcia local, diuen.

  — Concretament em vaig proposar llegir com va anar la discussió i la votació del POUM “provisional” (ple de 27 abril 2006): no l’he trobat enlloc, tampoc en els articles d’aquest blog. Algú sap com va anar el tema?

 103. Raimon diu,

  el 13 de Maig del 2007 a les 16:10

  … I TRES COSES MÉS:

  — Hem vist al ciutadà Martí Nogué, amunt i avall, penjant els cartells de propaganda electoral amb la seva foto. Això és donar exemple! També el poble s’està omplint de les cares del ciutadà Tello. I en Miralles?, i l’Anoro?, els veurem també ocupant tot un cartell?

  — Ara totes les candidatures tenen el seu blog a Internet. Totes, excepte CiU. M’imagino que CiU amb la web de l’Ajuntament i la revista “Quadern de Sils” ja en tenen prou (dos mitjans que tenen ben controlats i on es fa apologia de la seva OBRA). L’últim en arribar a Internet ha estat AMS. Gràcies a en Mark ;) , ja tenen 1 comentari que diu així:
  Si al Camp de futbol tenen un gimnàs i una sala polivalent per què al Pavelló no ho podem tenir? La terrassa està desaprofitada com bé dieu…Tot i això és d’agrair la instal·lació de noves cistelles de bàsquet recentment per part de l’actual ajuntament. Publicat per Mark 10 Mai 2007, 19:33

  — Quadern de Sils. A la primera plana interior hi diu “recordem que les pàgines del QUADERN són obertes a tothom. Qualsevol persona que vulgui emetre llur opinió o col·laborar en la revista ha de lliurar els originals a la Redacció”. Doncs no ho entenc perquè a dins del quadern: de crítica no se’n veu i d’apologia molta. Un exemple: “el tema de la comunicació a Sils està perfectament resolt. La situació, però, a criteri de l’Ajuntament encara no és òptima i, per tant, es treballa per assolir uns immillorables nivells de comunicació” gràcies a “SMS, el canal més directe”. Quina modernitat!. D Llegim també que l’arxiver Lluís Costa s’encarrega de la “direcció tècnica” del Quadern. Finalment, és que a Sils no hi ha crítica o que els escrits crítics són “censurats” per algú, sigui el responsable tècnic o el regidor corresponent? Algú sap com va la qüestió?

  VOLEM UN QUADERN DE SILS OBERT A LA CRÍTICA !!!

 104. Joanet diu,

  el 13 de Maig del 2007 a les 18:05

  Em sembla una mica egolatra posar la cara del candidat.

  No ho trobeu un xic narcisista?

  Més que cares, és necessita gestió i bones idees.

  )

  Pero m’alegro que critiqueu amb vehemència a CiU i al Tello. Dos especuladors a Sils.

  Fins aviat Raimon, a tú també s’et veu el llautó… d’IDS

  Joanet

 105. Mark diu,

  el 13 de Maig del 2007 a les 18:53

  La veritat no estaria de més donar un tomb tant al quadern com a la web de l’ajuntament.

  Torno a demanar si no hi ha cap partit que vulgui acabar amb la plaga de coloms! Una cosa són 10 i l’altra 1.000!!

 106. Anna Suñé diu,

  el 13 de Maig del 2007 a les 22:09

  No pateixis Mark, acabarem amb els coloms..amb els ”7magníficos”… ;) i amb el que faci falta….

 107. Mark diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 07:09

  Com? Perquè si pacteu amb uns que jo sé segur que no us els deixaran ni mirar…

 108. Anna Suñé diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 08:23

  Qui ha dit que em de pactar amb ningú? A mes si algo es perjudicial, tant si son coloms, com rates, com el que sigui s’ha de fer el que cal i deixar de banda els sentimentalismes, ara mateix hi ha una plaga de cucs perillosos ( uns de vermells i petits) es va donar part a l’Ajuntament per veura quines mesures es podien pendre, d’aixó ja fa un temps…s’ha tornat a preguntar sobre les mostres que si van deixar i diuen que no saben que n’han fet…

 109. IDS – PM diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 08:43

  Resposta per en Raimon:
  Des de fa uns quants anys, en multituds d’ocasions IDS-PM ha demanat a l’equip de govern que editi un butlletí municipal més participatiu i més plural, la resposta sempre ha estat negativa, per la qual cosa en la sessió Extraordinària Comisió informativa d’Afers Socials cel.lebrada el 27 de novembre del 2.006 durant el debat, es va facilitar el reglament, i així va constar en acta, que regula la participació dels regidors i grups municipals en els òrgans d’informació i difusió municipal, d’aquesta manera es subsanaria aquesta deficiència i s’actuaria dins del marc legal establert; en la mateixa Comissió cel.lebrada 4 mesos més tard (a que la revista té una edició quatrimestral) la resposta continuava essent negativa, ni tan sols s’havien llegit el reglament (només són 23 articles força fàcils de llegir).

  Les explicacions que se’ns don des de l’equip de govern és que no és una revista de caire polític, però ens agradaria que vosaltres mateixos valoressiu l’últim número editat del Quadern Municipal si té o no té contingut polític (no cal oblidar que aquest Quadern Municipal està pagat amb diners de les butxaques de tots els sil.lencs i sil.lenques i no per CiU)”.

  Web de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques on s’hi pot trobar el reglament http://www.associacio.net/docs/orden/MitjansInformacio.doc

 110. Alba diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 09:40

  Raimon, estàs en tot …..
  Sempre volent saber-ne més i pescant les incoherències de tothom….

 111. Joanet diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 10:42

  IDS vol matar els coloms?

  ui ui ui…

  Aneu en compte que CiU us dirà els “matacoloms”…

  Joanet

 112. Anna Suñé diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 13:22

  Ningú ha dit res de matar, hi ha altre sistemes més efectius i menys complicats.

 113. Raimon diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 15:20

  Ens hem oblidat de la porra. Aquí va la meva aposta:

  CiU (Anoro), 3
  AMS (Tello), 2
  IdS-PM (Nogué), 4
  ICV-EUiA (Miralles), 2

  Recomano a totes les candidatures que utilitzin la cara del seu candidat a alcalde en els cartells electorals, ara que encara hi són a temps. Sembla ser que hi ha candidatures amb més “calers” que altres a l’hora de fer la campanya. Quant es gasta cadascú?. Cada vegada que surto al balcó veig al Tello que m’observa des d’un fanal i això crec que va fent el seu efecte entre els ciutadans electors … )

 114. pepet diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 19:01

  Hola Raimon, per desgracia hi han coses que no les podem demostrar , perque ” feta la llei , feta la trampa”, però només s’ha de llegir el POUM , i esbrinar a on es va publicar ó com es va avisar els afectats , tot això entre altres coses … però s’enflairen en el aire.
  Bueno , vaig per la porra : CIU (Anoro) 4
  AMS (Tello) 3
  IdS-PM (Nogue) 3
  ICV.EUiA (Miralles) 1
  Ah! per eliminar els coloms , posar algun rapinyaire…

 115. pepet diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 19:10

  Hola Raimon, per desgracia en aquests momnts podem desmostrar certes coses, però per exemp. en el cas del POUM, els propis afectats es var`na asebantar perque un senyor regidor de l’oòsoicó els va informar, cosa que no va fer ningú del equip de govern, i desprès encara ofesos perque deien que es va crear ” alarmisme”, segons ells que et parcelin el pati, les corts etc.. es per estar content i agraït , mira feta la llei feta la trampa.

  Vaig a fer la porra:- CIU (Anoro) 4
  – AMS(Tello) 3
  – IdS-PM(Nogue) 3

  -ICV.EUiA) 1
  i em pregunto, on son els del PP?

 116. Mark diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 19:20

  És veritat hi ha una llista del PP pel que tinc entès… ( i aquest any no està encapçalada per forasters!!

 117. pepet diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 20:06

  però qui son??’ com es diuen???, on hi ha els cartells ??? ö es una tàctica electoral per tenir m´s vots?

 118. Raimon diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 20:43

  Doncs si hi ha cinc candidatures, el PP local ens pot impugnar la Porra !. ( He fet el recompte dels resultats actuals. Nem a fer un “apanyu” i a partir d’ara podriem fer la porra amb els cinc:
  ………………………………………………………………………………………….
  Resultats provisionals
  La Porra de les Municipals de Sils 2007
  Mitjana de regidors de cada canditatura
  Participants en la porra: 7 ciutadans i ciudadanes
  CiU (Anoro) 3,9
  AMS (Tello) 1,7
  IdS-PM (Nogué) 4,1
  ICV-EUiA (Miralles) 1,3
  PP (Jaldón) 0
  Total : 11 regidors o regidores

 119. Joanet diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 22:28

  Doncs vista el que dieu – les porres- la clau està entre els partits petits, AMS i ICV.

  El Tello podria tenir la clau de govern? Per que el Tello està molt clar que votarà CiU… i no IDS.

  Els d’IDS haurien de fer un discurs més de centre per tal de guanyar i treure vots al centre de CiU.

  Potser s’hauria de proposar obertament un govern d’esquerres pel municipi per tal de fer fora aquests pelacanyes de CiU que són com víbores i fan i desfan al seu gust.

  Així que el Tello té pasta???? Això deu ser de les vendes de pisos que ha fet durant aquests anys. Sempre hi ha un al govern i un altre al sector privat per fer els “negociets”.

  Clama al cel.

  Que Ratzinger l’absolgui dels pecats.

  Joanet

 120. Raimon diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 22:48

  Avui miro la bústia i em dic: un altre Quadern de Sils?. No: era una cosa que s’hi assembla que es diu “Sils, més que mai”; un quadern ple de fotos a tot color que demostra que tot va bé i que tot el que es fa de bo a Sils és obra de CiU, fins i tot els 25 anys d’escola Jacint Verdaguer 1981-2006. Això és tenir pasta i no com aquests de ICV-EUiA que publiquen “La Veu de Sils” com si fos una octaveta clandestina del PSUC de principis dels anys 70…

  Més diners per a la campanya més vots el dia 27 ??? (

 121. Joanet diu,

  el 14 de Maig del 2007 a les 23:22

  La veritat es que tenint un ajuntament aixi no sé com la oposició no s’ha tirat en planxa a fer crítica constructiva… i a ferlos fora a la primera de canvi.

  la veritat és que és una mica trist criticar Raimon, quan no es porten les feines ben fetes.

  és evident q CiU faria un plantejament d’aquest tipus, però la cosa és com és q IDS no ha fet pressió sobre aquest tema.

  Ciu és electoralista,,, pero aixo es normal.

  I el tello segur q treu pasta de CiU.

  Suposo que enfrontarse amb aquests paios – els roviras i tellos – deu ser un fotimer de calample…

  anims i amunt l’esquerra
  a Sils arriba ja!

  Joan

 122. Anna Suñé diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 00:06

  Gràcies Joan, tu ho has dit, no és gens facil ni agraït està a l’oposició, ja que la feina que fem normalment és desconeguda per la majoría de gent, ja que no ens podem pasar el dia pasant octabetes com diu en Raimon, ara però gràcies a Internet ens és més fàcil aquesta tasca.Lo vertaderament important ara és que d’una vegada per totes poguem entre tots fer fora del govern els ”dictadors” actuals, de moment ningú esta d’acord en qui guanyarà, però si que tothom esta d’acord en que CiU perderà la majoria absoluta, i això ens dona forces per afrontar les próximes municipals i fa que tots aquests anys de feina i esforç valguin la pena.Desitjo la millor sort per tothom que recoltzi les forces d’esquerra.Anims!

 123. Joanet diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 10:43

  En el fons estic amb tu… però critiqueu més els pobres d’ICV que passen octavetes… inclús amb mofa, que als vertaders problemes que són CiU i els seus sequaços.

  L’enemic és CiU.

  A veure si segui apretant i trobeu casos de corrupció.

  Joan

 124. Anna Suñé diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 10:58

  Nosaltres critiquem ICV? com els podem criticar si nosaltres també n’haviem passat de escrits! Lo que jo volia dir és que no tenim tems de pasar-les i més que res és que tenim comprovat que de poca cosa serveixen, res més, trovo molt lícit i valoro molt la feina que estan fent ICV, i esperem poder col.labora amb ells si les coses així venen. L’Abert Miralles fins ara ha estat en llista amb IDS, no tindria cap sentit que ara renegesim d’ell, ha optat per seguir el seu camí, però aixó no vol dir que hi hagui mal ”rotllo”, al contrari, sabem que la unió fa la força i li desitgem el millor.

 125. Mark diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 14:20

  Un dubte: si els IDS aneu tan justos de temps és fiable entregar-vos la gestió de l’Ajuntament?

 126. Jo diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 15:15

  Heu vist el quadern de CIU, ni tant sols surt la paraula POUM. Es que els hi ha agafat alergia aquesta paraula ? . Nomes esperen passar les eleccions, guanyar i tirar endevant el poum tal i com l’havien presentat sense acceptar cap esmena. No siguem tant rucs i expliquem-ho a tothom

 127. Anna Suñé diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 16:12

  El temps és molt valuos, en un ajuntament on CiU ens dona tanta feina ha repasar totes les seves incohenrencies, esperem que quan canvi el govern les coses siguin més clares i no calgui una auditoria cada cop que es fa un pas.

 128. pepet diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 20:01

  Us ha arrivat la carta de despedida de Exc. president sr. alcalde Rovira, desprès de 28 anys de feina ben feta segons ell i de la que se sent orgullòs?? : la veritat es que no sé com la gent no ha surtit al carrer a tirar petardos d’alegria ,però em pregunto si ha tingut temps de fer-se propaganda a ell mateix, es tan bona persona i mirar tan pels ciutadans de Sils, com es que no ha contestat cap al.legació del POUM???
  ó potser es veritat que aixó fa al.lergia??? ara n’es el temps.
  Rovira no el recordarem com l’alcalde de les infraestructures i equipaments adequats sino com l’aldalde del POUM, el que es vol destrossar l’harmonia i tranquil.litat de casa nostre, en benefici de que ó de qui???

 129. Mark diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 20:14

  Parla en singular siusplau.. i si ho fas en plural delimita.

 130. Laia diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 20:16

  També hem rebut la carta de despedida del Sr. Rovira, i quina ha sigut la nostra desgracia com a silencs que li hagim donat sentit a la seva vida, perque sino eamb 8 anys potser en vésatingut prou, que crec jo que tindria de ser el màxim de mandat de qualsevol politic amb carrecs de alcaldes, presidents..

 131. Curro Romero diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 21:00

  El canvi cap a l’esquerra sembla inevitable. Eh Mark?

  Suposo que deus ser estudiant… pq sino treballes menys que un urbano… I no t’acabo d’entendre… Sils s’està venent lo que té de bonic… i tu t’encaparres a voler lloar una feina de mer constructor… (

  ÉS l’hora de l’esquerra verda a Sils, de protegir el que hi ha i conservar i millorar el que tenim.

  Fora la dreta de l’Ajuntament.

  Visca ICV-EUiA!

  Miralles alcalde!

  Les idees són brillants i la gent comença a engrescar-se. He vist que treballa aquest equip… ja em diran vostés. Segur q els veuran moures.

  Aquests si que treballen i no es passen el dia connectats com nosaltres… q som una colla de pelacanyes sense ofici ni benefici.

  altanto q aquests van forts…

  Curro

 132. pepet diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 21:38

  D’acord Mark, parlaré en singular, però estic molt segur que hi ha molta gent que espera el moment de dir-li adeu, ah! espero que no proposis fer-li un carrer ó una pláça.
  Això que diu en Curro Romero de mer constructor crec que s’hi acosta molt s’esta cremant, no es cert??

 133. IDS – PM diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 21:50

  Us convidem:

  ACTE PÚBLIC
  DIVENDRES 18 DE MAIG
  a 2/4 de 9 del vespre (20,30h)
  al Centre Social i Esportiu de
  LES MALLORQUINES

  XERRADA-COL.LOQUI
  I PRESENTACIÓ
  DEL PROGRAMA

  a càrrec de
  MARTÍ NOGUÉ
  i la resta de la
  CANDIDATURA

 134. laia diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 21:52

  Intentarem ser-hi, però es mal dia, hi ha gent que li agraderia ser-hi però haurà marxat a Peñiscola amb els nens de futbol que hi van a un torneig

 135. anonim diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 22:57

  A mes hi ha el sopar que el fins ara ajuntament paga a tots el treballadors

 136. Mark diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 23:05

  Si una persona és alcalde durant tants anys deu ser perquè ho ha escollit el POBLE! I si ara el poble decideix el canvi jo encantat… ;)

  Tinc la desgràcia de no poder votar, i si sóc estudiant, no puc arribar a més ara mateix: estic al màxim del que puc, acabant batxillerat i després de fer 7 exàmens en 3 dies o 10 en 4 més un cap de setmana (digues-ne poca feina si vols) ara gaudiré d’un petit descans. Voleu saber on estudiava?? ALS ESTANYS! Als meus estimats Estanys de Sils els quals em satisfà que s’estiguin recuperant. però esclar jo sóc el dolent, jo vull que no els cuidin! Au va!

  Preferiu aquest nois/es que deixin els estudis i que no us discuteixen res, oi? Us agrada que us deixin fer. Tant criticar i detectar un fals dicatatorialisme i mira, els senyors, a la que dic res, salten. El que passa és que en aquest bloc evidenment només hi sou els dels partits nous i jo em trobo sol. Tot i que jo encara no aposto per cap partit.

 137. Mark diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 23:25

  Tranquils que l’any que ve ja marxaré a Barcelona a seguir els meus estudis perquè ara mateix sóc un incult entre vosaltres que no en té ni idea i espero que un gran col•lectiu de persones treballadores (les que escolleixi democràticament el poble) procuir cuidar-me el meu poble, al qual vindré a gaudir tant com pugui.

  Jo no demano pas un carrer pel sr. Quimet, al qui jo si que li agraeixo la feina feta, però de veritat creieu que ho ha fet tan malament? No ha fet res bé? no ha acoseguit equipaments pel poble? No ha aportat res de res?No és pas per defensar-lo però tampoc considero que hagi portat a terme una tasca nefasta.

  Quan hi hagi el canvi de govern a l’ajuntment veurem si la gent del poble és prou participativa o només és un reclam d’uns pocs. Jo, des de la meva posició, he fet el que he pogut per engrescar la gent del meu voltant (jovent sobretot) per participar en la vida del poble per tant no crec que em podeu recriminar massa coses.

  Referent a en Curro agrairïa que retirés la qualificació vers meu com a pelacanyes perquè en tinc ben poc. Si els que votes tu són iguals que tu espero que no guanyin perquè això si que és falta de respecte i jo de gent d’aquesta no en vull.

 138. Pere diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 23:31

  Anònim,

  Primer posat un nom, home o dona, que això d’anònim queda lleig ;) . A veure si ens parles d’aquest sopar que el alcalde sortint “paga” a tots els “seus” empleats; a pagar els contribuents de Sils, és clar. Tinc entès que ja se’n va fer un, de sopar. Es farà “por todo lo alto” o només un dinar de menú de 8 euros. Explica, explica …Hi aniran també els regidors de l’oposició IDS. Què en pots explicar? D

  En aquest blog tots semblem votants de ICV o IdS. On són els telleros, on són els convergents?

 139. Mark diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 23:36

  Vols que et digui la veritat? Jo ICV a nivell de Catalunya no m’engresca gens però a nivell local he de reconèixer que semblen gent preparada i treballadora, i tant! Però no comparteixo algunes opinions, malgrat agrairé profundament que protegeixin el territori de les eleccions ençà.

  A l’acte dels IDS-PM-PCS potser m’hi passo, gent de la qual també opino que han treballat i no apareixen a última hora com els d’AMS. Però decisions com pagar els llibres o acabar-ho donant gratuït tot crec que provoca un despreci de tot allò que ho és. Quan ho tens tot sense esforç ho valores menys. I tots aquests diners que hi invertiran no sé en què ho trobarem a faltar…

  Per cert, jo participo de les activitats de Sils, per tant, no cal que em critiqueu tant com a poc participatiu i poc democràtic. I si teniu nens a l’Ath. Silenc vigileu que no us els influenciï que a vegades col•laboro desinteressadament al club. També al JAS. I també sóc partícep de les diverses reunions en àmbit juvenil del nostre municipi. Tot i això, segons alguns, no faig res…

  Vinga ja estic ja podeu criticar-me tot el que us sembli. Perquè si no hi hagués diversitat d’opinions quin sentit tindria aquest bloc?

 140. Garriga diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 23:55

  volia dir diferents coses:

  – Us heu fixat que la carta del Sr. Rovira només anava dirigida al “cap de família”??!! que les dones i els fills no existeixen?? quina actitud tan masclista! Però no m’extranya, una persona que no escolta als plens i que no té en comte les persones… com ha de pensar que a les cases hi viuen: Persones!

  – i això sense tenir en comte el contingut!! on no es podia tirar més floretes a la pròpia teulada…

  – Pel que fa a la propaganda electoral de CiU, trobo que és una vergonya que utilitzin els calés de tothom per apropiar-se de la feina feta per ells i per altres… Només faltaria que no haguessin fet feina amb tants anys de govern! i s’ha de reconèxier que han fet coses bones. Però NO tot el que diuen que han fet, ho han fet ells, moltes coses són col.laboracions amb diferents entitats, del poble i de fora; el mèrit és de tots!! no només d’ells per permetres col.laboracions!

  – Si tenim temps i ens mirem les diferents Veus de Sils i després comparem amb la propaganda dels IDS, veiem que el “cortar i pegar” és f`àcil d’utilitzar i simplifica molta feina. Sé que els de ICV s’han currat molt les Veus, que s’han volgut obrir des del principi. Qui més ha intentat ser tan transparent?? tan de bo TOTS els partits ho fessin, però alguns només s’amaguen i refusen els debat públics!

 141. carmeta diu,

  el 15 de Maig del 2007 a les 23:57

  Mark, jo penso que si s’arriban a donar els llibres gratuits reciclant-los i controlant-los no hi tenim res a perdre, penso que invertir en cultura és invertir en futur, no pas gastarse els calers en regar gespa i mes gespa, en llums de nadal que valen un ronyó en folletons informatius que fa CiU pagants de les nostres butxaques, hauries de romiar mes en conjunt, però com dius, si ets tant jove, suposo que ara es dificil de tenir una visió gaire global del que es cou a dins l’Ajuntament.

 142. carmeta diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 00:03

  t’has parat a pensar qui de veritat copia a qui? qui va ser primer ? l’ou o la gallina? romia una miqueta.

 143. Mark diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 00:05

  Això que dius de la carta d’en Rovira és veritat. Jo és el primer que li he dit al meu pare… I NOMÉS T’HO ENVIA A TU?! O

 144. Garriga diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 00:19

  Carmeta,

  sé bé qui copia a qui, perquè encara que el grup d’ICV sigui el primer any que es presenta, en Miralles (dient sempre de quin partit era), va fer un munt de propostes per IDS. I a més a més, les Veus de Sils han sortit de la participació de persones diverses motivades per diferetnts temes de Sils i aquesta diversitat és fàcilment copiable quan ve plasmada en uns escrits a l’abast de tothom. En canvi és impossible copiar unes propostes guardades al calaix fins a l’últim moment!. No cal pensar gaire per arribar a conclusions tan senzilles…

 145. carmeta diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 00:26

  M’asembla recordar que en Miralles ha estat fins ara amb IDS, o es que em falla la memória? Jo he entrat al web dels IDS i encara no fa molt i tenien el programa electoral anterior, si algu conserva l’antic veurà que moltes de les propostes fetes aposteriori per ICV concorden amb aquest antic programa.

 146. Garriga diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 01:05

  En Miralles estava amb els IDS però deixant clar que era de ICV-EU
  Una part de les propostes del programa anterior, havia estat proposada per ell.
  Les actuals propostes d’ICV-EU són una suma dels ideals, de les propostes de l’anterior campanya i d’un munt d’aportacions de gent diversa.
  Evidentment que ningú inventarà la sopa d’all, però el que costa és escoltar les diferents persones, amb diferents idees, extreure’n els punts més rellevants i fer-los públics. I això només ho estic veient en el grup d’ICV.
  Algun dia els polítics aprendran a escoltar les persones i actuar tenint-les en comte?
  Deixaran de mirar-se només la butxaca? i miraran pel bé de tots (present i futur)?

  Tan de bo que la feina que s’ha fet ben feta de l’actual grup municipal, no quedi emmascarada per la falta de diàleg d’alguns. I que els propers que ens representin (no oblidem que l’ajuntament no és res més que un col.lectiu de representants del poble) puguin aprofitar l’experiència bona i dolenta per intentar millorar el que tenim. Hi ha molta feina a fer i molt difícil. Tornar a guanyar-se la confiança de la gent, frenar el creixement urbanístic, fomentar la participació ciutadana en les desicions, fomentar el patrimoni natural que encara ens queda i ens fa especials (una de les portes de l’infern…) no és una feina gens fàcil.

  Només espero, sincerament, que qui sigui el nou alcalde i els nous regidors, actuin de forma honesta, humil, transparent i entregada. I que els ciutadans sapiguem dir prou quan calgui, alhora que agrair el gran esforç que formar part d’un ajuntament implica.

 147. carmeta diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 08:20

  Veus, el que jo deia…que no és possi medalles….la feina no l’ha feta sol, si no que és el conjunt de lo seu i lo dels altres, per lo tant menys criticar els altres, que potser seran els que us donaran la clau per governar!

 148. Informacio ICV – EUiA diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 11:12

  ICV – EUiA
  Vine a coneixe’ns !!!

  19 DE MAIG, DISSABTE, A LES 17,30

  PARC DELS ESQUIROLS – VALLCANERA

  XOCOLATADA POPULAR !

  *************************************
  25 DE MAIG, A LES 19,30

  ACTE FINAL DE CAMPANYA

  SEU SOCIAL MALLORQUINES

  AL COSTAT DEL CAMP DE FUTBOL – HI HAURÀ PICA-PICA

  ******************************************

  Tothom parla del canvi. Es l’hora del canvi a Sils, però de quin canvi parlem cada partit ?

  ICV – EUiA hem demanat un debat públic, per que cada partit digués clar i català el que pensava fer. No ha estat possible. ICV – EUiA ens hem definit per un govern d’esquerres. I els altres partits i grups, què diuen ?

  A ICV – EUiA ja ens coneixeu, la Veu de Sils ha arribat a casa vostra amb regularitat, unes quantes vegades, donant opinions, fent propostes i demanant la vostra participació per fer un programa que doni resposta a les necessitats populars.

  També us hem fet arribar a casa vostra les nostres propostes de govern.

  ICV – EUiA som l’únic grup que hem demanat la retirada del POUM, el principal risc pel creixement ordenat de Sils en els propers 15 anys.
  ICV – EUiA som els únics que hem fet un acte públic per la retirada del POUM i per explicar la presentació de les nostres al•legacions, que després hem fet arribar també a casa vostra. I els altres grups, què diuen ?

  Albert Miralles Güell, Alcaldable de Sils per ICV – EUiA
  La Veu de Sils Participació Ciutadana en el Govern Municipal
  CONSULTA EL BLOG DEL POBLE DE SILS http://laveudesils.blogspot.com/

 149. Mark diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 11:34

  La nostra excel·lent piscina municipal reduirà les tarifes en funció del partit guanyador. Tant des del punt de vista social com sostenible (evitar una piscina a cada casa) seria el més correcte. No dic gratuïtat perquè no seria bo, dic uns preus més raonables per la gent del municipi.

  Als d’IDS, siusplau, aquest canvi que voleu no l’apliqueu en el nom dels silencs i silenques, que ara opteu per escriure amb L geminada. És un petit punt sense massa importància però que cal corregir.

 150. Fina diu,

  el 16 de Maig del 2007 a les 22:04

  Respota per en Pere.
  Sé que el sopar és aquest proper divendres i es fa al Mas Solà de Santa Coloma de Farners. No sé si alguns dels IDS estan convidats.

 151. Francesc diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 06:39

  Bones,
  feia dies que no entrava, per qüestions de feina i he quedat sorprès del ressò que estan tenint aquestes eleccions.
  Malauradament també he quedat sorprès del “linxament” he esteu fent tots plegats en Tello. CACIQUE, ESPECULADOR, SOCI de CiU, REGIDOR d’URBANISME, etc….. veig que la manca d’informació i la rumorologia s’està apropiant d’aquest bloc que considerava, més o menys seriós.
  Es veuen els colors clar del bloc, si no, també us faríeu la pregunta de per que en Martí es presenta com a cap de llista després de 18 anys. Perquè ara? potser per que te interessos urbanístics molt (i quan dic molt es moltissim) afectats pel Pla d’Ordenació, amb terrenys al carrer de Mallorquines, Urbanització de les Mallorquines, etc….
  I que em dieu d’en Miralles? o sigui que els independents no el volem i fa una llista amb els verds, amb una colla de sindicalistes (suposo que amiguets de les manis), i fan un programa electoral buit de contingut, fent propostes de canviar tot el POUM, vinga, com si el que ha costat l’actual (uns quan milions de les antigues pessetes).
  Com diu en Noguè en una article llegit en aquest bloc, el POUM s’ha de revisar, però potser no cal tirar-lo tot enrera.
  I que em dieu dels pactes? com podeu tenir tant clar quins son els partits que pactaran desprès de les eleccions? amb converses informals en les diferents presentacions a les que he assistit, cap partit (ni candidat) ha declarat amb qui pactarà.
  Respecte AMS, son els que tenen menys a perdre, sense cap interès urbanístic o especulatiu. Dins d’aquesta categoria podríem incloure a l’Albert (en Miralles), però potser la seva ambició, el seu esperit de protagonisme i les seves ganes de revenja amb els IdS l’exclogui.
  En fi nois, més informació i menys especulació, que ja en tenim prou per ara.

  Salutacions.
  Ah i la porra!!

  CiU (Anoro) 4
  AMS (Tello) 2
  IdS-PM (Nogué) 3
  ICV-EUiA (Miralles) 1
  PP (Jaldón) 1 (qui es aquest paio??)

  Si, si , hi ha molt del PP amagat….

 152. Francesc diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 06:47

  i perquè no un tripartit?
  a la Generalitat està funcionant per 2ª vegada.
  D’esquerres, progresistes i catalanistes, per Catalunya, per Sils.

  Em sona be.

  Els sortin han de recollir la majoria dels sentiments del poble de Sils.

  M’en vaig a dormir……..

 153. carmeta diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 08:02

  M’assembla Francesc, que el que tens maca de informació o estàs mal informat ets tu,
  No crec que en Martí Nogué es presenti ara per assumptes personals, diferent seria que entres ara al govern, a Mallorquines va ser el que ens va donar la veu d’alerta sobre el que es pretenia fer amb el POUM, després de 18 anys amb IDS crec just que tingui la oportunitat de demostrar lo molt que pot fer i que ha fet fins ara. Més aviat això si que es podria dir del Tello, ell si que te assumptes personals a resoldre….vol fer la punyeta en ‘’Xicu’’ , ara, com que segurament també li pot més l’ambició que la ideologia, segurament es decantarà , en cas de tingué possibilitats de pactar amb qui li empleni més la butxaca….en quan en Miralles, penso lo mateix que tu, son una colla d’arreplegats, la majoria gent que han vingut de fora i que ens volen ensenyar a viure, suposo que els de IDS van veure molt clar que no els hi convenia tenir-lo en llista, es nota que es un busca-raons i com tu dius te idees buides de contingut i poc pensades, tira amb els ulls tancats i diu coses incoherents. En fi, jo penso que lo més important és que la gent participi i que guanyi el que tingui la confiança de la majoria de silencs.

  La porra:
  IDS – PM – 5
  CiU – 4
  ICV – 1
  AMS -1
  PP – 0 ( les últimes municipals no va arribar a 60 vots)

 154. Curro Romero – artimética diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 09:00

  El tripartit a Sils.

  El Tello es de dretes, no? …

  Falta ERC…

  Pq IDS = PSC

  ICV + IDS + ¿ERC? = alcalde esquerres

  Curro

 155. Mark diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 09:45

  Francesc això de que el tristpartit funciona a Catalunya per segona vegada…altra cosa és que el tinguem, però que funcioni jo encara no he vist fer RES aquesta legislatura. Bé, si, ahir en Montilla estava amb l’Espanyol avurrit com una mala cosa.

  Jo ja ho vaig dir que potser els IDS potser també tenien certs interessos urbanístics, sinó per què en Miralles se n’ha desvinculat?

  En quan a ICV, per ara em sembla el més professional tot i la manca de recursos que tenen ara. I ho dic jo que a nivell català no m’agraden. Però em preocupa que no centrin esforços només en alguns aspectes i d’altres hi sortim perdent…

 156. Cristina Simó de ICV-EUiA diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 11:28

  Hola,
  vull fer algunes aclaracions que crec que són d’urgència ja que s’estan fent falses acusacions i crec que és indecent!. Com a testimoni us puc dir que el que s’està dient d’en Miralles és fals. Fa quatre anys a casa d’en Miralles varen anar la Neus Gener i en Joan Cot per oferir-li anar a la llista dels independents. En Miralles els hi va dir que ell era de la coalició ICV-EUiA. Ells li varen dir que no hi havia cap problema. Una de les condicions per acceptar, és que havia de ser un programa d’esquerres, i que mai pactaríem amb la dreta. Així que no només va aceptar anar a la llista, sinó que també va participar en l’elaboració del programa. A partir de llavors mai hi ha hagut mal rotllo ni ningú l’ha tirat d’en lloc. Fa dos anys vàrem crear una assemblea de la coalició ICV-EUiA a Sils i des de llavors que estem treballant. L’any passat els Independents ens varen consultar que què ens assemblava anar amb les sigles PM del PSC. Nosaltres els hi vàrem contestar que nosaltres com a militants de la coalició no podiem anar sota aquestes sigles, ja que representen un projecte diferent al nostre, però que si les nostres sigles hi apareixien o bé buscavem un nom que agrupés totes les sensibilitats, sí que podíem acceptar.
  Al cap d’uns dies de parlar-ne, va anar a casa d’en Miralles en Jordi Gironès, responsable del PSC de la Selva, a oferir-nos que anéssim amb ells (els IDS). Li vàrem proposar el mateix que als independents, i ell ens va dir que no era possible, però que ens oferia el num. 2 de la llista per en Miralles. I nosaltres li vàrem dir que no, i només ens deixava l’opció de presentar-nos per separat.

  Pel que fa al tema “d’arreplegats”: és la teva opinió! i vivim en un país democràtic amb diversitat de persones i d’opinions. Però va ser l’assamblea de la coalició a Sils que va decidir que en Miralles seria el nostre candidat. El qual ja va ser, en les anteriors d’aquestes darreres eleccions autonòmiques, el núm. 9 de la coalició ICV-EUiA per la circumscripció de Barcelona. I jo mateixa, en les darreres eleccions autonòmiques, vaig ser la núm 3 per la circumscripció de Girona.

 157. Anna Suñé diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 12:43

  Cristina, Gracies per aclarir les circumstancies, has dit tota la veritat i des de IDS –PM t’ho agraïm molt, tu ja saps que entre nosaltres, com be dius hi ha hagut sempre bon rotllo, i sempre hem estat disposats a una bona entesa , no hi ha d’haver mals entesos, però en aquest cas has fet molt be de donar les corresponents explicacions, ja que només vosaltres podeu donar les raons per les que heu pres el vostre camí. Encara que vulguin enemistar-nos no ho aconseguiran. Si volem fer fora els de CiU el camí es que tots fem pinya.

 158. ICV-EUiA: 19 DE MAIG, DISSABTE, A LES 17,30 diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 16:28

  Per a la vostra informació sobre ICV visiteu

  laveudesils.blogspot.com

  Hi ha novetats diàries.

 159. pepet diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 18:26

  Mark, es molt jove i de pelacanyes ja sé que no en tens res, i si segueixes per aquest camí faràs carrera politica, ho portes a la sang, ( un familiar proper teu i molt proper ja sabem qui va saer i tot hi siguen de dretes sempre he sentit dir que va ser un bon…., ) però et falten anys , això vol dir experiencies i el coneixement que nomès porta l’edat, i també aquesta pasió s’ha de controlar. Participés a moltes coses però també hi han joves que ho volem fer i no s’els ha avista, potser perque el que els hi agrada no interesa, i el que diuen no es tan politicament correcte com el que dius tú.
  En Quimet si que ha fet moltes coses, però amb els diners dels ciutadans de sils, i moltes mal fetes, per exemp in pabelló molt bonic però gens pràctic, a la sala de gimnàs nos’hi quep, a part que hi fa molta calor, i el vam tenir quan la majoria de pobles com el nostre ja el tenien, també aquest poble no sé que passa que ara que venen eleccions només s’inaguran coses , els vestidors del camp de futbol despés de quasi un anys de fer-los servir.. etc…
  En Martí Nogué noi necessita l’alcaldia per viure, i lo seu ho té tot arreglat, fan més por els que no tenen res i que volen manar amb lo dels altres..
  L’enemic a vencré no és ICV ni IDS son altres, que han consentit aquest creixement desorbitat , son els actuals regidors i alcalde, i regidors antics que ara es presenten aom de esquerrees i nacionalistes. Crec que en un poble s’ha de votar persones no partits.

 160. laia diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 18:46

  mark, jo no soc de dretes ni de esquerres, ni de cap aprtit nou, no estàs sol “davant el perill”, trobo que el tripartit ho fa fatla, aqui noès recolzant els molt rics i els que no tenen res de res ni res a perdre , però això es una altre questió.
  Però hi ha nois i noies que no volen estudiar i no per no ser inteligents , que a lo millor ho son més que tu, en un país també hi tenen cabuda els treballadors i pel fet de no estudiar una carrera a lo millor es guanyen millor la vida que un altre, també la cultura es pot apendre de altres maners potser viatjan i això et dona una visió del món més amplia i més oberta, també he vist gent amb la gran carrera que a l’hora de desenvolupar la seva feina són bén negats només saben empollar i no tothom té la sort de tenir una familia que l’hagi pogut encaminar bé i recursos per anar a la capital a estudiar. Estic d’acord amb en Pepet en un poble es vota la persona no els partits,que avegades son “losmismos perros con distintos collares”

 161. ICV-EUIA i IdS i AMS diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 19:55

  Aclariment d’Albert Miralles Güell respecte als partits: IdS i AMS

  En les passades Eleccions Municipals del 2003, varen venir a casa nostra la Neus Jané i en Joan Cot, aleshores IdS sense PM, per oferir-me anar en la seva llista. La Cristina Simó, la meva dona, i jo els hi vàrem explicar que érem d’ICV – EUiA, que teníem una opció de partit.

  L’any 2003, a les Eleccions al Parlament de Catalunya, jo vaig anar de nº 9 de ICV – EUiA per a la circumscripció electoral de Barcelona. L’any 2006, a les Eleccions al Parlament de Catalunya, la Cristina va anar de nº 3 d’ICV – EUiA per la circumscripció de Girona.

  La meva militància no va ser cap obstacle perquè el 2003 jo acabés anant a la llista dels IdS, en el nº 5, i col·laborés en les propostes del Programa Municipal. Si la col·laboració no va ser més intensa, és perquè la nostre filla va néixer el 13 de Maig, ara just acaba de complir quatre anys.

  De cara a les eleccions municipals actuals, del 2007, la Neus Jané em va trucar un dia, explicant-me que aquest cop IdS anirien en coalició amb el PSC.

  Coneixedor de la situació, vaig proposar en una reunió amb el grup de IdS la possibilitat de fer una coalició IdS – PSC – ICV -EUIA. Això no va ser possible, i per tant és lògic que cadascú anés pel seu camí. En definitiva, separació amistosa i sense mal rotllo.

  També l’Antoni Tello em va venir a buscar per anar en la seva candidatura actual (AMS). Però vaig declinar el seu oferiment, explicant-li que havíem decidit presentar-nos com ICV – EUIA a Sils.

  He agraït molt, en privat i públicament, a les persones que han fet possible la presentació de la llista electoral d’ICV – EUIA a Sils. Diguem-ho clar: som la força considerada més d’esquerres i ecologista del país i ens presentem a Sils tal i com som, sense tapar les nostres sigles amb altres noms, amb marques blanques.

  Si a algú li molesta que ens haguem presentat, pitjor per ell o ella, és perquè deu ser poc d’esquerres.

  Vaig néixer i passar l’infància a Sant Cugat del Vallès i encara em sento santcugatenc, vaig viure al Prat del Llobregat i encara em sento “pota blava”, vaig viure a Barcelona i encara em sento barceloní i ara visc a Sils i amb sento ben silenc. Crec que qui perd l’origen perd la identitat, i aviso que ningú em farà sentir estranger a la meva terra.

  La gent progressista dèiem, fa anys, que és català qui viu o treballa a Catalunya i jo encara ho crec. A Catalunya, els que som d’esquerres i progressistes, hem celebrat la reedició del tripartit, ara anomenat Govern d’Entesa de la Generalitat. Altres haguessin preferit un govern de CiU amb PSC o de CiU amb ERC, més de dretes, amb un President de CiU. Però la majoria d´esquerres és la que s’ha imposat. PSC, ERC i ICV – EUiA ara governen a Catalunya.

  Perquè no a Sils un govern d’una majoria d’esquerres, amb un programa de progrés al servei de les persones i de les seves necessitats?

  Atentament,

  Albert Miralles i Güell

 162. Bernat Pescaire diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 20:32

  Francesc:

  Veig que encara et queden dubtes sobre el tema TELLO, REGIDOR D’URBANISME. Insistim:

  Consultant les actes dels plens municipals de finals del 2002 i principis 2003 (n’hi ha algunes penjades a la web municipal), el Sr. Tello era “tinent d’alcalde” i “regidor d’obres i serveis públics”. La periodista Anna Puig del Punt Diari el qualifica com a “regidor d’urbanisme” a l’article de febrer de 2003 on l’alcalde Rovira i el tinent d’alcalde Tello es mostren clarament a favor (millor dit ENTUSIASMATS) de la “ambiciosa ampliació urbanística que preveu fer 700 habitatges” “en uns terrenys de 7 hectàrees situats davant l’ajuntament”.

  Si téns algun dubte, consulta la noticia a:
  http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-457511

  També la pots llegir a un article d’aquest bloc:
  http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/152032

 163. Mark diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 21:04

  Que no sóc pelacanyes jo també ho sé i que em falten anys n’estic segur… malament aniría si ja ho sabés tot.

  Referent a altres joves no sé si dius que no se’ls AVISA o AVISTA…per tant no opino, però tenen el meu suport si cal, sempre i quan ho trobi correcte.

  Votar persones? Per suposat! Votar partits? Sempre ho he trobat absurd en un poble. Aprofito per remarcar que estic fart que em relacioneu amb qui no toca, encara que sigui indirectament…

  Les innauguracions i mobiliari nou… sempre es fa. Jo no ho justifico perquè em sembla patètic fer-ho ara, cal fer-ho en el moment adequat per les necessitats col·lectives i no personals… potser dóna la casualitat que era ara aquest moment però no ho crec.

  I jo a ICV no els persegueixo perquè ja dic que els veig dels més pencaires i professionals i ho faig des d’un punt de vista contrari a la formació a nivell català.

  A tu Laia, completament d’acord amb tu, segurament que n’hi de més llestos que jo i de més espavilats. I ja et ben asseguro que si fos empresari no jutjaria només la carrera sinó la persona en si. Jo quan parlava de nois/es que deixen d’estudiar sé molt bé a qui em referia i no pas d’aquests exemples que em dius tu.

 164. Joanet diu,

  el 17 de Maig del 2007 a les 22:26

  Els que més treballen veient els 3 blocs.

  Són amb diferència els d’ICV.

  Joan

 165. Raimon diu,

  el 18 de Maig del 2007 a les 12:49

  Fa uns dies recomanava que totes les candidatures que es presenten a les eleccions, si volen tenir èxit, utilitsessin les fotos del seu alcaldable o numéro 1 per a ocupar tot l’espai del seu cartell electoral. IdS i AMD ja fa dies que ho fan; també hem vist la foto del senyor del PP. Avui he vist que els de CiU “m’han fet cas” i han penjat la foto del sr. Anoro; la pregunta és: qui ha fet o seleccionat la foto?, qui ha dissenyat el cartell del nostre veí convergent?; segur que algun infiltrat que li vol fer perdre vots O . Ara, parlant més seriosament, proposaria a ICV-EUiA que es rasquin la butxaca i pengin cartells electorals amb la imatge del sr. Miralles. Tot, de bon rotllo! D

 166. Mark diu,

  el 18 de Maig del 2007 a les 13:38

  Sí, fora bo que el sr. Miralles donés a conèixer als carrers la seva imatge, per llavors fer-ho en persona un cop sigui més reconegut.

  Pel que fa a la carta del PP a les nostres llars… simplement patètic. Sap el Sr. Mariano Rajoy que són eleccions municipals, i sap de quin poble es tracta?! Ell segueix encaparrat amb el seu tarannà crític i sense mostrar cap preocupació concreta pel municipi. Res més a dir.

  I el que fa CiU… vol vots en base al que ha fet, però cal mostrar el futur també. O vol dir que creuen vostès també que han acabat el cicle?

  Cadascú amb el que està cembrant es trobarà amb el que li pertoca. Jo retiro la meva porra ja que passats uns dies no tinc cap confiança en aquella aposta. De moment m’ho guardo per mi el que penso… P

 167. Joanet diu,

  el 18 de Maig del 2007 a les 17:14

  Raimon,

  Potser tens raó, però pel que sé el miralles està fent porta a porta per Sils…

  ves en compte no t’entri a casa…

  jajajajaj D

  Anàlisi polític:

  ICV amunt, CiU a la baixa i AMS (Tello cau malament… ex CiU)…

  IDS estables…

  Joan

 168. pepet diu,

  el 18 de Maig del 2007 a les 18:53

  Els de Ciu que ara estan al govern , encara no han contestat cap al.legació del POUM, ni s’han pronunciat , si guanyan el tiraràn endavant i diràn que es, el que el poble vol ,per això son els guanyadors, crec que ara toca un vot de càstig.
  En Rajoy i els seus “secuaces” no saben pas que son elecions , i molt menys municipals , ells encara estan amb les del 20 M passat , que no entenen perque les varen perdre, si els atemptats van ser de l’ETA segons ells. Si aquesta gent no reconeixen que es van equivocar ó ens van voler donar gat per llebre , com vols que ara no tinguin llistes fantasmes??

 169. ICV-EUiA:60 ANYS LA LAGUNA diu,

  el 19 de Maig del 2007 a les 20:51

  ICV – EUiA i la Laguna 60 aniversari

  ICV – EUiA I ELS 60 ANYS DE LA LAGUNA

  El pasat 13 de Maig es va celebrar el 60 aniversari de la Laguna de Sils. Volem aclarir el que va passar perquè ningú ens pugui dir que des d’ICV – EUiA no varem intentar fer un Acte Electoral al centre del poble.

  CiU des de l’Ajuntament no ens ha donat facilitats per tal de què pogués ser possible.

  ICV – EUiA varem demanar la sala de la Laguna per fer un Acte Electoral el dia 13 de Maig al matí, de 10 a 13,30 i la Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners ens ho va concedir.

  Varem rebre una trucada de l’Ajuntament, demanant que si era possible de trobar una solució, perquè el diumenge al matí a la mateixa hora estava programat un concert en la Laguna de la orquestra juvenil Pau Casals.

  Des d’ICV – EUiA ens varem posar en contacte amb la Laura, de la Laguna, la persona encarregada d’organitzar els actes de la celebració i amb l’Ajuntament, per buscar una solució.

  ICV – EUiA varem voler que quedessin clares tres coses:

  1 – Nosaltres no teniem cap responsabilitat en el que havia succedit. Si la Junta Electoral de Zona ens havia concedit la sala gran de la Laguna el dia 13 al matí, es perquè algú (a l’Ajuntament de Sils) no havia fet la previsio de tenir-ho reservat per el 60 aniversari i per tant ICV – EUiA teniem legalment la sala la nostre disposició.

  2 – Varem constatar que era inviable fer les dues coses al mateix dia i a la mateixa hora, al matí, l’Acte de ICV – EUiA i el concert, amb asaaig previ, exposició de fotos, pica pica …

  3 – ICV – EUiA varem renunciar a fer l’Acte programat, sabent que ja no era viable demanar a la Junta Electoral de Zona La Laguna per tal de fer-lo un altre dia, perque ja s’havia acabat el termini de presentació de sol·licituds de locals electorals.

  4 – ICV –EUiA varem posar dues condicions per cedir l’ús del local de la Laguna. Una que em cap cas es pogués convertir el concert en un Acte Electoral, amb paraules de alguna persona de CiU. L’altre, que abans del concert s’expliques al públic assistent el que havia passat.

  Així es va fer i així s’explica perque en quedi constància.

  Salutacions,

  Albert Miralles i Güell

 170. IDS – PM diu,

  el 20 de Maig del 2007 a les 15:22

  Us convidem:
  ACTE PÚBLIC

  DIMARTS 22 DE MAIG
  a 2/4 de 9 del vespre (20,30)
  al BAR JUANILLO de
  VALLCANERA

  XERRADA-COL.LOQUI
  I PRESENTACIÓ
  DEL PROGRAMA

  a càrrec de
  MARTÍ NOGUÉ
  i la resta de la
  CANDIDATURA.

  Us hi esperem.

 171. Mark diu,

  el 20 de Maig del 2007 a les 17:13

  Hi ha alguns aspectes que voldría consultar a IDS-PM(-PSC) després de llegir el seu programa de propostes:

  Ràdio-TV a Sils: pot ser un gran projecte si darrere hi ha una gran voluntat popular, sinó pot ser un cost innecessari amb pocs resultats. El Centre Cívic seria un gran punt per implicar-hi la participació i com a ubicació. Jo prefereixo ràdio perquè disminueix la complexitat i el cost. També podria fer-se mancomunadament amb Maçanet i Vidreres. Jo estaria disposat a col·laborar…

  Àrea Lúdica als Afores: de veritat té gaire sentit apartar-ho del municipi? Convençeu-me! On seria l’emplaçament?

  Ja vaig esmentar-los la meva contrarietat pel que fa al pas subterrani a l’estació (o niu de merda) ja que es pot passar a l’altra banda de vies perfectament tal com està ara. També vaig mostrar un cert rebuig al mètode que volen aplicar en els llibres escolars. Referent ai això, el que cal és pactar amb professors el mínim canvi de llibres curs rere curs i que cada alumne aporti una quantitat anual per afavorir la compra de llibres nous que, en cas de retorar els llibres en perfecte estat a fi de curs, implicaria gaudir de llibres (gratuïtament) pel proper curs o haver de tornar a pagar el cànon fixat en cas contrari.

  —-

  Un aspecte que en els darrers anys m’ha preocupat és el fet de la contractació de joves a l’estiu que lluny d’aconseguir que aquests hi vegin la duresa hi troben un refugi dels estudis. L’efecte és molt contrari al que hauria de ser. Per què no es premia al bon estudiant?!

 172. ICV – EUiA ACTE COLENDA diu,

  el 21 de Maig del 2007 a les 13:08

  ICV – EUiA

  ACTE CLOENDA: 25 DE MAIG, A LES 19,30

  SEU SOCIAL MALLORQUINES (AL COSTAT DEL CAMP DE FUTBOL)

  Mercè Civit, Diputada Parlament Catalunya per ICV-EUiA
  Albert Miralles Güell, Alcaldable de Sils per ICV – EUiA

  FAREM UN PA AMB TOMÀQUET!!!

  ******************************************
  Si vols un govern plural d´esquerres sense majories absolutes,
  vota ICV – EUiA.

  Depèn de tu.

  La Veu de Sils CONSULTA EL BLOG DEL POBLE DE SILS http://laveudesils.blogspot.com/

 173. La Botifarrada diu,

  el 21 de Maig del 2007 a les 14:47

  El tema és més seriós del que sembla: la BOTIFARRA.

  Llegim que el dia 25 l’AMS d’en Tello organtiza “una butifarrada” per atreure votants. El mateix dia 25 ICV–EUiA d’en Miralles organitza un acte de cloenda on oferiran “pa amb tomàquet”. Hi ha una part comuna, el pa sucat amb tomàquet, … però hi ha una GRAN diferència que és … la BUTIFARRA. Em pregunto el perquè d’aquesta diferència : diferència de pressupost, subvencions diverses, gasiveria dels que no ofereixen l’embutit, etc.

  M’imagino que la despesa en butifarres pot ser, potencialment, important: ¿Qui la paga?. ¿És podrà repetir?. ¿Si portem nens o venen adolescents que no voten, podran també fer cua per menjar-ne?

  Considerant que els actes d’uns i altres es fan gairebé a la mateixa hora, ¿anem a menjar botifarra que no sabem qui la paga o a menjar pa amb tomàquet?

  És un dubte que tinc O . Demano consell als blocaires.

 174. La botifarra del Miralles diu,

  el 21 de Maig del 2007 a les 17:48

  El Miralles no necessita botifarres… de mentida.

 175. Raimon (Les hortes de Mallorquines) diu,

  el 21 de Maig del 2007 a les 18:41

  Hi ha un apartat del POUM molt pol·lèmic que pràcticament no ha sortit en aquest blok. Es tracta de les hortes situades entre el carrer Mallorquines i la carretera que porta a la Nacional.

  Sembla ser que hi ha alguns veïns absolutament en contra: els prenen les hortes i el pati, els tapen la vista que ara tenen, etc. Un no es compra una casa perquè després li expropïin pati i vistes. Argumenten que no hi havia cap necessitat d’edificar en aquesta estreta zona, quan hi ha tants espais buits per anar omplint. Sembla ser que algun veí hi està a favor, i que algun constructor local ha siguit previsor i s’ha dedicat a comprar algunes d’aquestes hortes o parcel·les “pel que pugui ésser”.

  Algú podria aportar més informació d’aquest “affaire” una mica lleig?

  Un enllaç dels que recomana aquest blok m’ha causat sorpresa. Es tracta del mapa:
  http://www.webgipal.net/sils/download/mapa.pdf
  on es veu l’AVE ja en plena circulació però les hortes tal com ara, amb cols, patates i tomàquets.

  Si vaig errat en alguna cosa, ja m’ho direu.
  Raimon

 176. IDS – PM diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 12:09

  US CONVIDEM:

  ACTE DE CLOENDA

  DIJOUS 24 DE MAIG
  a 2/4 de 9 del vespre (20:30h)
  al Centre Cultural LA LAGUNA
  de SILS

  XERRADA – COL.LOQUI
  I PRESENTACIÓ
  DEL PROGRAMA

  a càrrec de

  MARTÍ NOGUÉ
  i la resta de la
  CANDIDATURA

  Us hi esperem!

 177. Joanet diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 15:49

  EM SEMBLA QUE CADA VEGADA TOT QUEDA MÉS CLAR.

  JA HO DIUEN QUE EL TEMPS POSA A TOTHOM AL SEU LLOC.
  EH RAIMON???

  ELS IDS PRESENTEN EL PROGRAMA EL DIA QUE FAN L’ACTE CLOENDA, EL DIA QUE PRÀCTICAMENT S’ACABA LA CAMPANYA.

  AQUESTA GENT QUINA POCA FEINA QUE FAN…

  ARA ENTENC PQ HAN ESTAT 25 O 30 ANYS D’OPOSICIO.

  LA VERTADERA OPCIO D’ESQUERRES QUE QUEDA A SILS ES INICIATIVA.

  A MÉS HE DETECTAT QUE HAN ESBORRAT ALGUNS COMENTARIS AL SEU BLOG… DE GENT Q ELS CRITICAVA.

  JOAN

 178. Curro Romero diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 16:22

  Ya te dije Juanito que los buenos son ICV-EUiA.

  La izquierda verde llega a Sils.

  Estos llevan meses trabajando yo creo que desde noviembre… o algo asín.

  Acabo de mirar el blog del miralles y han puesto todas las Voces de Sils.

  Està mu bien.

  Unos carrantes.

  Ta luegor…

  Currito

 179. carmeta diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 16:27

  Dijous passat la sala polivalnet de la seu social de Mallorquines estaba plena de gom a gom, es feia la presentacio del progrma de IDS- Pm, van contestar un munt de questions, sempre amb templança i sinceritat, mai donant falses esperances ni promeses que no es puguin complir, personalment penso que tenen un piló de molt bones idees algunes molt innovadores, es nota que han treballat molt el seu programa i que tenen molta il.lusió en poder treballar per Sils, escoltant a la gent, si ens hem de guiar pel contingut d’internet, no son pas ells els que pencan menys….

 180. Mark diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 17:06

  Algú dels IdS pensa respondre les meves qüestions de més amunt?! O ara no us convé…

  Ara una pregunta als d’ ICV-EUiA… encara defenseu posar llums de nadal a les urbanitzacions? No és portar-vos la contrària quan també defenseu l’estalvi i esteu posicionats en contra de la MAT?

 181. pepet diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 17:38

  Quem ha passat amb les al.legacions del POUM, es cert que ja estan fetes ? es veu que la setmana passada cada dia hi havia l’advocat Jansen , el que ha contractat l’ajuntament per defensar el POUM , al ajuntament, Potser ja tenen les al.legacions contestades i esperen el resultat de les eleccions???. Com pot ser possible que l’actual alcalde pogui fer una carta de despedida per llar ( cosa que només crec que es gasto, paper que no era reciclat) i que a la majoria es importa un bledo i el que es molt important i modificar la vida de moltes persones , la majoria per empitjorar-la no s’hagi dignat contestar.. i els seus regidor?? molts dels qual es tornan a presentar ??? Estan demostrant que no tenen cap aprecii ni consideració a la vida dels ciutadans de Sils,Això no es el que volem per Sils,
  Els nostres representans ha de ser gent que treballi pel poble, per millorar la nosta calitat de vida , això no vol dir : diners pels constructors, sino CALITAT , i que no sigui com fins ara que la majoria ens hem sentit menyspreats

 182. Joanet diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 18:00

  Mark, no caiguis en la crítica fàcil.

  La MAT té efectes sobre la salut i l’entorn mediambiental.

  Mentre que les llumetes de nadal fan Nadal i bon caliu nadalenc.

  Figues d’un altre paner.

  I by the way jo no sóc d’ICV.

  Joan

 183. Alba diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 19:23

  Veig que això d’esborrar les “crítiques” o errades, dels blocs, deu ser una cosa general; perquè també ho he vist amb el d’ICV.
  Això de la transparència no deu ser un camí tan fàcil…..

 184. Juanxo diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 20:37

  Hola Alba,

  Jo he llegit una mica el bloc d’ICV i d’errors pocs, per no dir que 0.

  De totes maneres, penso que la cosa rellevant és que el IDS fa molt temps que són oposició i no semblen fer una bona crítica.

  Coincideixo amb el Currito o el Joanet, que diuen que potser els d’IDS són i han estat massa permissius amb la destrossa de CiU.

  No han estat capaços d’aturar-los.

  I a més IDS no blocaria el POUM…

  Per tant ICV sembla l’UNIC partit que diu no al POUM i a la construcció de més blocs de pisos… de forma indiscriminada.

  Volen fer un poble més bonic…

  Jo parlo de oidas… no represento ICV. Pero si llegeixes el seu bloc el missatge és molt clar.

  Sembla q el Miralles marxi dels IDS per aquest motiu. Han estat molt poc durs amb el govern de CiU. Dóna aquesta sensació.

  Jo el que vull és un govern d’esquerres.

  I un poble bonic i sense grues.

  Juanxo de Vallcanera.

  PD per cert els d’IDS per aqui poca feina heu fet…

 185. pepet diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 21:36

  Jo crec que els de IDS no han pogut fer oposició perque eren pocs, i desde el gobern no se’ls deixava, també fins ara tot s’ho pagaven de la seva butxaca, no tenien cap partit que els respaldava, En Miralles no va marxar de el IDS per aquest motiu , sino com ja va explicar ell i la seva dona la Cristina es perque ells fa molts anys que son de ICV, i no crec que l’enemic sigui IDS sino CIU i AMS i no hem de menysprear el PP.
  En quan el POUM els de IDS no hi estan d’acord i gracies a ells la gent ho varem saber, sino ningú se n’hagués enterat, per tant feina si que n’han fet, el que passa que potser si que teniu raó en que han fet poca fressa.
  També els governs massa d’esquerres s’han de vigilar, perque el que no potser es que si una parella trevallen tots dos no tinguin dret a ajudes perque ja tenen millor renta que la només treballa un membre, i no es conti l’esforç personal , el tenir de llogar canguro etc..

 186. laia diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 21:47

  Mark , que t’ha fet els de IDS perque els hi critiquis quasi tot, que et fan por que treguin més regidors que els teus estimats CIU, ???
  El pas de sota la v”ia es molt important , gracies a Deu de moment a Sils no ha passat cap desgracia, però en seria molt fàcil, saps el que costa atrevessar la via si ets una persona gra i vas amb basto ocom si vas sense, i una mare amb un cotxet i un altre nen de la mà?? sense conta el dia que vas tard i travesses just de temps ( cosa que tu quets un noi molt assenyat no deus pas fer).
  En quan els joves que treballen a l’estiu et recordo que no estan pas en un camp de concentració i sino volen estudiar , també tenen lloc en aquest món saps???, en quan els bons estudiants el millor premi ja el tenen , ser el que són bons estudiants,

 187. pepet diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 22:01

  Hola, us felicito pel bloc, em van dir que el mires i el trobo molt curiós.
  El que veig es que tothom critica a tothom, això es campanya electoral? en lloc d’estar mirant el benestar del poble i les coses que hi ha per fer?Tots els grups es dedica’n a especular. Aquetas son els representants que volem pel poble, estem arreclats.
  Felicito el grup AMS per que son els únics que no han entrat en aquesta guerra bruta, tot i el que s’ha dit d’ells.
  Una abraçada i endevant amb el bloc.

 188. Pep diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 22:10

  El que penso de ICV, es que no existeixen “duros a quatre pessetes”. Que les idees estan bé, però no n’hi ha prou per una bona gestió.
  Sembla un programa fet per agradar, o sigui “això voleu això us dono”; per tant: tot us ho dono….
  Això em fa pensar en el “puedo prometer i prometo”….
  Crec que es un programa poc pensat per una banda, i també poc possibilista, encara que el marc ideològic sigui bo. De planificació no n’hi ha.
  Per tant no me’ls acabo de creure.

 189. pepet junior diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 22:23

  Perdoneu es per fer una aclaració, no m’ha havia adonat de que ja hi havia un pepet en auest bloc, no voldría srear confusió, si no us importa em diré pepet junior.
  una abraçada

 190. pep diu,

  el 22 de Maig del 2007 a les 22:27

  a en pepet:

  no estic del tot d’acord amb tu, ja que jo no soc de cap grup, i m’agrada sentir les opinions de tothom, i que tots poguem dir la nostra; pot ser si que es veritat que a vegades hi ha hagut gent que ha estat molt poc respectuosa…però això no ens inclou a tots;
  segur que hi ha gent que juga a la guerra bruta, però senyors, no som tontos….
  i que AMS no es defensi dels atacs que reb, no es cap fet heroic, ja que sabeu que “quien calla, otorga”

 191. IDS – PM diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 00:00

  Gràcies Mark pel teu interès en les nostres propostes de programa i aprofundint més sobre el que ens demanes et comentem el següent:
  1- Sobre la TV i/o ràdio, aquest és un projecte de futur a curt o mitjà plaç que s’ha de consolidar, estem a la cua de la comarca de la Selva (p.ex.: Maçanet ja té la seva pròpia TV local) pel que fa a mitjans d’informació municipals (tant sols s’edita un butlletí quadrimestralment i una web no gens participativa com aquest blog). El nostre objectiu seria crear una programació ja sigui de TV o ràdio que fos àmplia (informatius, esports, entrevistes, lleure, etc.) participativa (que totes les entitats i associacions locals hi puguin tenir el seu espai), engrescadora, dinàmica, sense censures, en definitiva un medi de comunicació que informi de tot el que succeeix en el nostre municipi. Valorem molt positivament el teu oferiment per col•laborar, faltarà sens dubte gent emprenedora i amb ganes de col•laborar per a dur a terme aquest projecte.
  2- Sobre la creació d’una àrea lúdica, a diferència que l’altra proposta, aquesta és a llarg plaç, la nostra idea és ubicar un espai el suficientment ampli com per a que tothom en pugui gaudir: des dels més petits (parcs infantils, zones d’esbarjo, etc.) fins als més grans (zones de passejada, pistes de petanca, etc.) amb equipaments com: zona de pícnic amb barbacoes, lavabos, equipaments de lleure i esport, zona de pàrquing, etc., per a que la gent se’n faci una idea seria quelcom semblant al Passeig de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners o el Passeig de la Font d’en Canyo d’Anglès combinat amb la Font del mas Vilà de Riudellots de la Selva. Amb la creació d’aquesta àrea a més s’aconsegueixen dos objectius molt importants: per una banda es posa fre a tant creixement de totxana (és la única proposta concreta de totes les candidatures que preserva l’entorn) i per l’altra banda, substitueix la desapareguda Font de les Escloses trinxada per les obres del TAV. Com veuràs el projecte és tan important que ubicar-ho em el centre del poble és impossible per manca d’espai i no hem definit la seva ubicació concreta perquè s’han d’estudiar molt bé totes les possibles ubicacions (viabilitat tècnica i econòmica) i un cop estudiades totes les possibilitats, informar a tots silencs i silenques per a que hi puguin participar amb les seves propostes tot escoltant les seves opinions.
  3- El pas subterrani seria en principi per peatons, sobretot per millorar la seguretat i per facilitar l’accessibilitat tant els usuaris de RENFE com per la gent que viu a l’altre banda de la via i que utilitzen els pas amb molta freqüència, amb el risc que això comporta, el problema de la higiene no te per que ser tal , amb una periòdica neteja es pot solvantar.
  I perdona el retard en la resposta, però com compendras aquest dies tots anem de cul.

 192. IDS-PM diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 07:50

  Mark , et volem convidar que participis activament en la xerrada col•loqui que farem dijous a La Laguna, allà podràs plantejar totes les qüestions que creguis oportunes i nosaltres et respondrem amb molt de gust. T’agraïm l’interés en conèixer els nostres propostes i esperem que no dubtis en proposar-nos noves idees.

 193. Maria diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 07:52

  Cert, no defensar-se de les acusacions no es cap fet heroic. No voler participar en un debat a quatre (CiU i AMS) és una actitud poc democràtica. És clar que d’aquesta manera “no ens embrutarem”, i serem “positius i constructius”, i no com aquesta colla de crítics i buscaraons. Muntar una botifarrada amb la primera matèria pagada per una coneguda empresa càrnica del centre del poble tampoc ho veig gaire ètic; algú podria insinuar que és una candidatura subvencionada pel capital privat. El gran tema de les eleccions és l’urbanisme i, diguin ara el que diguin, els senyors Rovira, Anoro i Tello van col·laborar, d’una manera entusiasta, com s’ha dit en aquest bloc, en obrir l’aixeta de un tipus de creixement urbanístic que acabarà desfigurant el poble, per a bé o per a mal. I això no són històries passades, és la realitat present. El senyor Tello deu ser una magnífica persona, però com a polític està vinculat estretament als darrers ajuntaments de CiU. L’aliança Tello-ERC no s’acaba d’entendre. Tampoc he vist explicats enlloc els motius pels qual el sr. Tello va trencar amb CiU. Siguem positius!

 194. Mark diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 08:28

  Molt agra¨t per les respostes dels IdS-PM i reconec que m’entusiasmen: si no ens guanya la pressa poden ser dos grans projectes. El vial subterrani segueix sense convèncer-me…

  En quan a la invitació per dijous… vindria amb molt de gust però, igual que amb altres partits, m’he trobat amb la impossibilitat d’assistir-hi per incompatibilitat d’horaris.

  Si l’Ajuntament finalment queda obert al poble i s’hi posen els mitjans ja participaré en un futur proper i de manera més productiva. P

 195. ICV-EUIA: L´estacio de RENFE diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 09:48

  L´estacio de RENFE.

  –>Defensa i millora de la estació com a parada de trens regionals, mantenint i millorant la frecuencia de pas dels trens i la qualitat del servei, prevenint el risc de quedar com a via secundaria i amb pitjor servei quan funcioni el tren d´alta velocitat (TAV) des de Girona.

  –>Eliminació de les barreres arquitectòniques tant per creuar les vies com per l´acces als trens.

  –>Millorar la seguretat – Adequació de dos passos de peatons, sense barreres arquitectòniques, a peu pla, sense escalons, al nivell de vies, als extrems de les andanes, per fer possible creuar les vies amb els trens aturats a la estació.

  –>Ordenació del pàrking, mantenint el seu caràcter gratuït. Adequació de mes places cap a la part nord (direcció Girona) i adequació de l´altre part com un parc per peatons i infantil, amb tanques que evitin l´acces de vehicles pel parc.

  –>Caldria adequar els accessos a les andanes de RENFE des de l’aparcament del Moll de l’estació ja que actualment queden impracticables quan plou.

  –>Construcció d´un aparcament cobert per bicicletes, a la andana de la banda de la estació.

 196. ICV-EUIA: MALLORQUINES diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 10:10

  – Conservar i ressaltar l’interès històric dels horts de Mallorquines (horts als darreres de la filera de cases aixecades al llarg dels segles al voltant de l’antiga via romana)que perillen per l’ampliació de la GI-555, un vial de serveis i una façana de construcció a planta baixa i dos pisos. Si s’arriba a construir el que està projectat, uns horts actius amb centenars d’anys d’història es perdran de forma irreversible.
  Cal estudiar altres alternatives donant la paraula als veïns.

 197. ICV – EUiA diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 10:39

  Mes d´un cop ens hem sentit dir idealistes , somiatruites , …
  No ens sap cap greu.
  Mirant el que hi ha al nostre voltant , no tenim por de dir que no ens agrada , que no ens rendim a acceptar que no hi ha res a fer , que no podem fer res per millorar les vides quotidianes de las persones del poble , de Catalunya , del mon.
  Gràcies als que han somiat impossibles , la humanitat ha progressat , ha avançat.
  Sense por i amb les mans lliures , amb el compromís de fer les coses cercant la màxima participació ciutadana , defensarem el nostre programa amb la força del vots que ens facin confiança.
  I diem ben fort que no volem mes governs a Sils amb majories absolutes , ni de CiU ni de cap altre , ni de dretes ni d´esquerres , perquè les majories absolutes creiem que no son bones enlloc.
  L´equip de ICV – EUiA

 198. laia diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 16:52

  Estic molt d’acord amb la Maria, crec que el tema estrella es el POUM, i ja sabem qui son els grans promotors de aquest boom inmobiliari al nostre poble.
  Quines mentides es van explicar ahir a l’hostal de Mallorquines per part de CIU ???
  Ciutadans de Sils , sé a ciencia certa
  que es va difondre fals testimoni, .

 199. pepet diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 18:01

  pepet junior m’havies ben espantat quan he llegit el teu escrit, perque jo penso més com la Maria, crec que “qui calla otorga” ,
  Fa dies que no fem porra, aqui va la meva:

  CIU 5
  IDS 4
  AMS 1
  ICV 1

 200. pepet junior diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 19:40

  Perdoneu, no volía que se’m tiresiu tots el coll només vaig voler donar la meva opinió, jo crec que tots tenen coses bones i dolentes i cadascú sap les seves, però això es una escabaxina no es salva ningú. Jo també participare amb la porra
  Ciu 4
  IDS 4
  AMS 2
  ICV 1

 201. Raimon diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 19:52

  Laia, ens tens intrigats quan dius … “Ciutadans de Sils, sé a ciencia certa que es va difondre fals testimoni …” Explica, explica P
  ………….
  Estat actual de La Porra de les Municipals de Sils 2007
  Mitjana de regidors de cada canditatura
  Participants en la porra: 11 ciutadans i ciudadanes
  CiU (Anoro) 4,0
  AMS (Tello) 1,6
  IdS-PM (Nogué) 4,1
  ICV-EUiA (Miralles) 1,2
  PP 0,1
  Total : 11 regidors o regidores

 202. Mark diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 19:53

  pepet junior… aquí tots se’t tiren al coll a la que opinis diferent, si més no al principi, però és la gràcia. Evidentment no tots tenim les mateixes posicions i opinions i esclar, axiò és el motor del blog, per tant demano respecte per a tots els pensaments.

  Amb les idees de tots farem el POBLE (que no ciutat) de tots entre tots!

 203. carmeta diu,

  el 23 de Maig del 2007 a les 21:25

  Raimon, això de les decimes en politica no funciona..la gent ho hi es o no..defineix-te millor. Que CiU perdrà la majoria esta més que cantat, que IDS es la força més important també, que AMS no se sap si son de fiat tambe i de ICU no sé massa que pensar però pels comentaris que deixen els seus defesors son gent que deixen molt que desitjar.

 204. Marieta diu,

  el 24 de Maig del 2007 a les 09:10

  Jo no he escrit mai al Bloc, però vistes les porres no estic d’acord. Us deixo anar una porra:

  IDS-PM- 5
  CiU- 3
  ICV-EUiA-2
  AM-1

  I visca el canvi!!!!.

 205. laia diu,

  el 24 de Maig del 2007 a les 16:23

  Raimon, resulta que ara fa +- 1 any amb el POUM , van sortir les masies de Sils, que es poden rehabilitar i tornar a construir ,les que estan en ruines,però hi ha una anomenada Can Gorja Blanc, que per donar més detalls hi havia viscut la familia Soliva, que ara esta en ruines , en el catàleg masíes de Sils de fa+- 10 anys que va editar el sr. Anoro hi surt, que no hi era al POUM. Un candiadat alcaldable va demanar que s’inclogués dins el POUM; li van dir que si tenia fotos i que fes un croquis, la casa en questió esta en ruines, i amb el planell oficial de Sils que hi surt , l’alcaldable hi va ajuntar una foto antiga , però per això
  va fer un fotomontatje, tal com li va dir un tècnic superior de l’ajuntament
  I altre dia al miting de CIU de Mallorquines se’l va acusar de fer foto mon-
  tatje en profit seu , quan la masia en questió hi era i esta catalogada als planols.
  Espero qu et seveixi l’explicació,.

 206. pepet diu,

  el 24 de Maig del 2007 a les 16:27

  Marieta, m’ agraderia que la teva porra fons el ple al 15, però tinc els meus dubtes. Visca el canvi!!!

 207. carles diu,

  el 24 de Maig del 2007 a les 19:08

  bona tarda a tothom! feia molt que no passava per aquí, tot i que he anat seguint els comentaris. A mi també m’agradaria que la Marieta guanyés la porra, se sembla molt a la que jo vaig fer fa ja alguns dies però aquesta m’agrada molt més (5+2=7!!!) s’enten no?
  Només ens queden 2 dies, ja ha començat el compte enrere no? semblava que no havien d’arribar mai i ja les tenim aquí.
  El disabte podrem fer comentaris? o al bloc també hi haurà jornada de reflexió?
  Després del diumenge tot això continuarà? o aquest bloc s’haurà acabat?
  Algú s’encarregarà de penjar els resultats el més ràpid possible? a on els podrem conèixer de primera ma?
  Quedem tots a les 20 h a la porta de l’escola i així ens coneixem?
  Montem alguna trobada per celebrar el canvi? o som una mica discrets i esperem uns dies? (no sigui que ens sorprengui algú amb algun tipus de coalicio rara i inesperada)
  Una altre cosa, no acabo d’entendre el comentari de la laia, això fa molta pudor no?, pero molta, molta. Sona a “eleccions a la yanqui”, treient temes personals, potser inclús coaccions, intents de soborn?.
  tot és possible, o ho ha sigut fins ara, però per sort això té les hores contades.
  no se si ho envio per segona vegada, però si és així perdoneu.

 208. Aina Sanfaina diu,

  el 24 de Maig del 2007 a les 22:34

  Hola a tots, us segueixo fa molts dies i molt encuriosida.

  Teniu raó en que el tema urbanístic, és tema estrella, però n’hi ha d’altres de coses sempre relacionades, és clar. No repetiré obvietats ja dites en altres comentaris.

  Amb la quantitat de personal que arribarà i que ja està arribant en les noves construccions l’escola està “safi”.
  L’any que ve torna a haver problemes d’espai, tornen a triplicar-se diversos cursos… Ja hi ha diversos nivells triplicats en una escola de 2 línies. L’ampliació va per dos anys i el nou centre escolar té tot just l’expedient iniciat.
  L’escola no té laboratori, potser perd l’aula de música o la d’anglès…

  Una altra, a de la convivència… Ahir, a l’escola va passar una cosa molt greu, podeu llegir-ho al blog de l’AMPA. Una persona adulta va agredir a un nen dins del recinte escolar. I parlo de la convivència perquè el nen és d’origen xinés i va rebre insults xenòfobs.

  I en parlo també perquè aquí s’ha fet alguna referència sobre “els que vénen de fora a ensenyar-nos”, vol dir que els que no son o som o vindran més endavant no seran silencs o silenques? Això és perillòs. No caldria una reflexió? Perquè hauríem d’anar fent una reflexió sabeu… Aquí hi ha gent del marroc, subsahariana, xinesa, coreana, catalana, andalusa, murciana, gallega, castellana, valenciana, irlandesa, anglesa, alemanya, búlgara, russa, bòsnia, croata, … podria seguir. I tots vivim a sils i entenc que som tots silencs i silenques.

  Més coses, menys “cenyudes”:

  Els nens i nenes, les persones adultes i ancians amb problemes de salut i recomanació mèdica de fer piscina durant l’any només poden anar 1 vegada per setmana a una altra població a nedar . Ja sé que sembla un problema ínfim davant d’altres qüestions, però si mirem el megapressupost gastat en segons què potser una coberta hivernal per la nostra piscina podria ser estudiada? Algú ho ha pensat que tindria moltes possibilitats d’ús? Matí, tarda i nit durant tota la setmana… Avis, àvies, adults, ús escolar i extraescolar i de club esportiu?

  Bé que no sigui que m’acuseu d’autoapropiar-me el blog

 209. laia diu,

  el 25 de Maig del 2007 a les 17:11

  Si Carles hi ha coses que fan pudor, i espero que aquests perjuris s’ha acabin ja!, Ah! també fan correr el “bulo” que l’alcaldable de IDS no vol ser alcalde , i que ha pactat amb l’alcaldable de AMS perque sigui ell, a qui l’interessa tanta mentida??? als que tenen por de perdre el poder, que ha d’amagar??

 210. pepet diu,

  el 25 de Maig del 2007 a les 17:18

  tens raó aina sanfaina es inadmisible i denunciable que un adult agradeixix a un nen, sigui de la raça que sigui, crec que els testimonis tenen l’obligació de denunciar-ho.
  També crec que silenc/a es tota persona que viu a sils i tot i ser nou vingut se sent silenc, això comporta les mateixes obligacions i els mateixos drets, però si convertim el poble amb ciutat dormitori aquesta gent que només han vingut per el tren i perque els pisos son menys cars que altres lloc , mai es sentiràn silencs ni silenques.
  Crec que no s’ha de cobrir la piscina sino amb els nostres impostos fer.ne una de nova i coberta.

 211. Aina Sanfaina diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 00:10

  Estem d’acord Pepet però a vegades els nou vinguts se senten rebutjats, ho hem d’entendre, perquè els Silencs “de sempre” s’encarreguen de “fer-los” saber que no tenen experiència en el poble… ja poden estar implicats socialment, ja pot fer temps que hi viuen… costa, costa, costa.
  Aquest és un món que s’ha de conèixer i on tots, els que hi viuen, els que han arribat i els que hi arriben han d’aprendre a conviure. I que consti que no hem refereixo a la gent immigrada d’altres països només.

  Parlant d’un altre tema… Estem d’acord amb la qüestió de la piscina… Però si una llar d’infants costa 1 milió d’euros que costarà una piscina? Era una qüestió d’estalvi… No sortirà més assequible una coberta d’una piscina que no s’utilitza durant l’hivern i que s’omple de granotes i d’algues verdoses? No sé.

  Salutacions!

 212. Garriga diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 01:24

  Volia fer dos comentaris:

  – el primer volia saber perquè la Carmeta diu que els de ICV deixen molt que desitjar? què t’han fet? o què t’han deixat de fer? si encara en prou feines els pots haver vist actuant?

  – i una porra:
  CiU: 4
  IdS: 3-4
  ICV: 2-3
  EMS: 1
  PP: 0

 213. carmeta diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 07:38

  aclareixo: no son ICV els que deixen (pel meu criteri) molt que desitjar, si no la gant que els recoltza, i quan dic això em refereixo els escrits que estan pasan per Vallcanera i altres indrets del poble,els trovo barroers i poc pensants, no és la millor manera de fer politica. M’assembla que deuen ser els mateixos que l’any passat donaben suport a CIU, jo si fos en Miralles miraria que no m>?ajudesin tant, contra ICV no tinc res, només dic que no se que pensar, son gent que no conec.

 214. jornada de reflexió diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 09:09

  M’agradaria que aquesta jornada de reflexió no només anés dedicada al vot que cadascú ha de decidir, sino que es fes extensiva a tots aquests que teniu ganes i empenta per governar el nostre poble. Perquè us en recordeu, quan esteu al poder, de tot allò que heu anat dient, prometent, criticant, ….. tant des del vostre programa de govern com des de tot allò que us dieu els uns dels altres (de manera oberta o encoberta).
  M’agradaria que mani qui mani, no s’oblidés ni de les opinions dels ciutadans, ni de tot el positiu que poden oferir els companys d’altres partits.
  Als ciutadans no ens elluerna qui es posa la medalla, preferim bones persones, que sàpiguen escoltar, que sàpiguen prendre decisions i les sàpiguen gestionar en benefici de tots, i no en contra de……

 215. La Porra diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 09:18

  La Porra de les Municipals de Sils 2007
  Mitjana de regidors de cada canditatura
  Participants en la porra: 13 ciutadans i ciudadanes
  CiU (Anoro) 3,9 4 regidors
  AMS (Tello) 1,5 1/2 regidors
  IdS-PM (Nogué) 4,1 4 regidors
  ICV-EUiA (Miralles) 1,3 1/2 regidors
  PP (Jaldón) 0,1 0 regidors
  Total : 11 regidors o regidores
  …………………………………………………..

  Si ningú s’hi oposa, la PORRA continua activa durant la jornada de reflexió ;) i la donarem per tancada a les 12 de la nit del dissabte, hora de Sils. Vaig tenir la idea de la porra i m’he dedicat a fer-ne el recompte.

  Petit, PROVISIONAL i arriscat anàlisi que a algú no li agradarà: empat tècnic entre la dreta i l’esquerra; tot depèn de qui es quedi el regidor “que balla”. Clar que a AMS hi haurà algun regidor o regidora que no s’identificarà amb una política muinicipal dretana; AMS en aquest cas tindria els dies comptats. Per cert, aquestes mares que teniu al marit al número 5 o 6 i que patiu que si surt elegit haureu de pencar encara més a casa amb els nens, més del que ja feu ara: no patiu D

  Què ús sembla?

  Raimon

 216. pepet diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 10:17

  tens raó aina sanfaina , si la gent no es coneix no s’entèn, però com els nostres avantpasants no es pot deixar de banda l’experiencia , que ull dir coneixements transmesos boca a boca ó sigui historia del nostre poble, Si que es pot cubrir la piscina però a l’estíu s’ha de descobrir , ara que amb tots els guanys de les noves construccions també es podría fer un esforç i amb subvencions intentar una de nova.
  Reitero crec que en unes municipals s’han de votar les persones no els partits, i persones que hagin demostrat que son honestes i dialogants que no fcin com segons quin partit estatal que nomès porta crispació.
  Raimon t’oblides les pares que tenen les mullers a números alts a les llistes, com s’ho faràn els pobriçons..
  Porra: CIU 5
  IDS 3
  AMS 2
  ICV 1

 217. Mark diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 11:36

  Jo considero que cobrir l’actual piscina la desvirtuaria totalment, ja no seria la mateixa i perdria el seu encant. I un tancat amb possibilitat de treure’s a l’estiu dubto que sigui gaire viable.

  Ara mateix tampoc crec que sigui possible construir-ne una de nova i coberta. Ara bé, si l’escola nova implica la marxa de tots els alumnes a l’altra (que no sé com està el tema) aquell pati és un espai que jo fa temps que contemplo per la contrucció d’equipaments municipals esportius i culturals. Consolidar la zona com una de les dues (o tres) grans àrees d’equipaments per posar en contacte gent de diversos àmbits (esport, cultura, lúdic…). L’altra és la que ja vaig proposar amb la construcció d’un gran parc a l’actual emplaçament de Cárnicas Vilaró (el dia que es desplacin al polígon) que uniria la plaça del “Pobla Nou” i la seva rambla comercial amb el Centre Cívic i La Laguna i l’Estació. Un altre seria la zona de l’actual camp de futbol com a social-esportiva.

  Tornant a la piscina coberta el més oportú seria fer-la accessible també als pobles de Vidreres, Maçanet i Riudarenes per treure-li el màxim rendiment.

  Projectes cars… però interessants al meu entendre.

 218. Aina Sanfaina diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 17:23

  Evidentment!

  Quants habitants d’altres pobles podrien fer-ne ús? Durant el dia vull dir!

 219. Fina diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 20:29

  Jo tambe participo a la porra, aqui va la meva:

  CIU:3
  IDS:5
  ICV;2
  AMS;1
  PP:0

 220. Mark diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 20:40

  Si no tenim tristpartit ja és molt…

 221. Aina Sanfaina diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 21:00

  Ai, ai, Mark el pati de l’escola?? Ni tocal-lo!! Per una escola que té un bon pati!!
  No home no… Pensa que s’ha proposat una ampliació que es menja tota l’àrea d’entrada de les cuines i una part del pati de bàsquet, ja han fet els “tasts” dels geotècnics.
  Ara si hi ha una altra zona perfecte.
  Mira que fa temps que a l’AMPA sospiten que hi ha “pensaments” en que aquell camp és sucós… ai, ai, ai
  Si es que s’ha de patir per tot, eh, la Pineda, els parcs, el camp de l’escola, l’estany, fer un ús correcte dels terrenys de Vilaró, si aviat ens haurem de vigilar, i amb perdó, les calces i els calçotets, tu!!
  A veure la porra, que no vol dir desig, eh… intento ser realista
  CIU: 5
  IDS: 3
  AMS: 2
  ICV: 1
  PP: 0

 222. ANÒNIM diu,

  el 26 de Maig del 2007 a les 21:58

  SEGONS L’ASSISTÈNCIA ALS ACTES I ELS COMENTARIS DE LA GENT LA MEVA PORRA ÉS LA SEGÜENT:

  IDS-entre 4 i 5
  ICV-entre 2 i 3
  CiU-3
  AMS- entre 0 i 1.
  PP-0

 223. Mark diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 01:57

  Aina la meva proposta és únicament si es trasllada tota l’escola. Sinó, cm bé dius, el pati ni tocar-lo que prou que l’han limitat. Jo he estat en aquesta escola i el pati és una delícia i no es pot reduir.

 224. Aina Sanfaina diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 03:22

  Pel que sembla l’escola no es trasllada. L’escola quedarà de 2 línies. L’escola nova començara amb nens que recollirà gent barrejada del municipi urbà, mallorquines i vallcanera per no convertir ni una ni l’altra en “getos” dividits de nens d’una banda o l’altra, és a dir, per fer barreja de nens i nenes de tot arreu, com a de ser.
  Els nanos se seguiran trobant i també després en les altres activitats alienes a l’escola que s’haurien de reforçar encara més per fer caliu: esport, extraescolars, cultura…
  Dues escoles més airejades! Apa, com més serem més riurem!!

 225. La Porra Final diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 09:22

  La Porra de les Municipals de Sils 2007
  Participants en la porra: 17 ciutadans i ciudadanes
  Mitjana de regidors de cada canditatura:
  CiU (Anoro) 3,9 és a dir: 4 regidors
  AMS (Tello) 1,5 és a dir, 1/2 regidors
  IdS-PM (Nogué) 4,1 és a dir, 4 regidors
  ICV-EUiA (Miralles) 1,4 és a dir 1/2 regidors
  PP (Jaldón) 0,1 és a dir, 0 regidors
  Total : 11 regidors o regidores

 226. Aina Sanfaina diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 15:53

  Això és un empat!! M’agradaria veure molt, molt els plens!! Aquests que ballen d’aquí i d’allà… I si tots fossin com s’ha de ser haurien de parlar llargament. És clar que personalment m’agradaria un altre resultat que em guardo per a mi.

  A veure que passa…

 227. carles diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 21:03

  hem guanyat !!!! ha arribat el cambi !!!

 228. Mark diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 21:06

  Felicitats a tots! Jo no estic gens satisfet…

  Esperem veure bons resultats a partir d’ara i un ajuntament obert perquè qui apretarà ara seran uns altres a la més mínima.

 229. Mark diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 21:17

  Per cert, i dirigit a tots però sobretot als verds, AQUEST COP SI QUE HA GUANYAT L’ABSTENCIÓ com diuen ells.

  Apa ara a treballar i que es noti!

 230. joan diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 21:18

  he guanyat la porra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! D

 231. IdS+ICV majoria de governj diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 21:45

  IdS + ICV = 6, MAJORIA DE GOVERN
  IdS: no volem altres aliances !!!
  VOLEM UN GOVERN D’ESQUERRES A SILS
  Menys totxo i més arbres
  Tello i CiU a la oposició
  Maria Josep i ERC: una altra vegada trieu millor les amistats
  AMS: dissolució immediata, trenqueu el grup com a bons amics i cadascú al seu lloc
  La Porra: demà, resultats oficials

  Raimon

 232. pepet junior diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 21:52

  Visca el canvi!!! Si els silencs volem canviem les coses VISCA!!! CIU al carrer i sense opció a pactes,
  Ara veure’m els pactes

  IDS+AMS= SI 6 regidors
  IDS+ICV= SI 6 regidors
  ICV+AMS+CIU= NO 7 regidors

 233. filla d’en Carles diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 22:20

  això de CAMBI ho he escrit jo.. no li tingueu en compte aquesta falta d’ortografia, però el meu pare diu que ara no esteu per fixar-vos en aquestes coses.

  FeLiSiTaTs A tOtSS !!! D

 234. joan diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 22:32

  Raimon, ho sento, que collons! no ho sento… hem sembla que hem empatat. FELICITATS!!!!!!!

 235. Aina Sanfaina – puc fer una analisi? diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 22:41

  Sembla obvi que els silencs i silenques han votat per un canvi a Sils i que aquest és decanta cap a un govern sense majories absolutes. Ja n’hi han hagut prou. El missatge queda clar, oi?

  Una segona lectura dels vots és el rebuig a la candidatura de CIU i el vot de càstig obtingut. M’hagués agradat saber que hagués obtingut l’anterior alcalde… Què llest ha estat! Això es saber nedar i guardar la roba!

  IDS ha obtingut la confiança de Sils perquè sí que ha pujat, 1 regidor, per tant, és qui pot pensar amb qui vol fer feina, però no té la clau. El pacte natural seria amb ICV, tal i com a insinuat pepet junior, fan 6 regidors. Majoria i ICV fent “cunya”.

  El pacte IDS-AMS seria una mica estrany… AMS, com a mínim el seu líder volia fer pacte amb CIU si hagués guanyat, ho sé segur. Però bé, ara s’hi ha de comptar.

  La opció tripartita em sembla una mica complicada….

  Com a últim recurs IDS podria governar en solitari pactant segons convingui però això li entorpiria molt la legislatura…

  Si fa cas dels votants la primera opció és la més clara, si sap llegir bé els resultats… I pot oferir regiduries si hi ha gent que de debó serveix per al què serveix, que per això s’hi han presentat, no? La qüestió és fer feina!!

  Què n’opineu?

  .

 236. carles diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 22:49

  Jo estic amb tu Aina

 237. Juanita Banana diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 22:58

  El PP 88 vots…
  Encara en són massa. No n’hi hauria d’haver cap!!!

 238. Aina Sanfaina diu,

  el 27 de Maig del 2007 a les 23:07

  ai, el PP, muxo muxo voto oculto muxomuxo… pq aonde estan el resto del tiempo? no se pronuncian, no se nombran, no se presentan muxo muxo…

 239. Mark diu,

  el 28 de Maig del 2007 a les 08:07

  El que em sap greu dels 88 qur han votat el PP és que voten perquè si, voten a un partit que no té programa, un partit que tant se li’n dóna tot plegat… a nivell municipal vull dir.

  Per IdS tampoc és un gran èxit ja que unint-se amb el psc el que apreciem és que han perdut més de 150 vots… Si ha augmentat en nombre de regidors és gràcies als abstencionistes que al callar otorguen, però hauria de preocupar aquest gairebé 50% d’abstenció.

 240. Vírgínia Albergínia diu,

  el 28 de Maig del 2007 a les 09:12

  Els peperos voten perquè creuen que “amb Franco se vivia mejor”, perquè es creuen les mentides dels seus líders, i per que no suporten la diversitat d’opinions; com tu deies Mark, no voten ni per programa ni per la persona (que per cert, qui és?). Hi n’hi mooolta gent d’aquesta, si no, mireu els resultats de les autonòmiques, per tant és esperable, no que desitjable, que aquí també en tinguem.

 241. Virgínia Albergínia diu,

  el 28 de Maig del 2007 a les 09:30

  Sanfaina, com dius tu, és hora de fer feina…., sigui quin sigui el pacte; que es respectin entre ells, no s’envegin, i es facin la punyeta.
  Muxo me temo que l’oposició serà de “armas tormar”.
  I la convivència entre ells, després de tants “descrèdits”, “crítiques” (que a sobre es culpen entre tots), no crec que deixi un clima de molta confiança per treballar molt a gust (aparentment si!!!, només faltaria!!!, però en el fondo, ja en parlarem!!!)
  A sobre tenim la patata calenta del POUM, que crema de debò, i ja vorem com es concreta de manera definitiva…….;de dos serveis ja sota planells, que sembla que no son del tot el que haurien de ser, …..i …..
  LA veritat que feina en tindran, per tant que s’oblidin de les medalles i que de diàleg no en falti!!!!!

  ANIMS I A TREBALLAR!!!!!

 242. Garriga diu,

  el 28 de Maig del 2007 a les 11:52

  En Raimon té molta raó amb el que diu. Val la pena tenir-ho en comte…

  És preocupant l’abstenció que hi ha hagut. És un reflex del passotisme, de la frustració, del desengany, del no serveix per res, i que s’ho facin ells que per això es presenten… I massa sovint oblidem que si no ens movem després no hauríem de queixar-nos, i que no n’hi ha prou en anar a votar cada quatre anys, que s’ha de fer feina SEMPRE i s’ha d’exigir que se’n faci sempre. El poble NO és de l’Ajuntament!! L’Ajuntament ÉS del poble. I com a POBLE ho hem d’exigir!! i ens n’hem de responsabilitzar.

  Molt i molt alerta amb el perillós POUM!! S’haurà de seguir molt de prop els moviments que faci i els interessos que s’hi han mogut. Hi haurà algunes persones descontentes amb el que deixaran de guanyar, però el conjunt del municipi és el que ha d’interessar per sobre de l’interès d’uns pocs. Ens hem de plantejar seriosament on volem viure i on volem que visquin els nostres fills. No és per jugar-hi, és per a fer unes reflexions del més serioses. Tenim la responsabilitat del nostre futur a les mans! Destruïr costa ben poc, conservar i recuperar costa moltíssim… volent agafar el tren d’alta velocitat no ens pasi que el perdem i heguem d’acabar anant a peu…

 243. Porra: resultats oficials diu,

  el 28 de Maig del 2007 a les 19:02

  Ara que aquest bloc torna a funcionar… ( què passava?, jo ja pensava malament, que el bloc havia tancat acabades les eleccions … per motius diversos! D )
  …………………………………………………………………………..
  Resultats oficials de la Porra de les Eleccions de Sils 2007.
  D’acord amb un full de càlcul Microsoft Excel que mai s’equivoca, hi han hagut dos guanyadors, ex aequo:

  en Joan (felicitats !!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
  en Raimon (modèstia a part 8) )

  Dels 17 participants, tres figuren amb el nom de Pepet, sense comptar amb el Pepet Junior. Considerant que aquest Peps no han encertat la porra, no hi ha lloc a impugnacions.

  Sils, dia 1 després de l’Era Rovira (1-01-01dR)

 244. Mark diu,

  el 29 de Maig del 2007 a les 15:38

  Jo també patia que per motius estranys no tanqués el bloc, però ho dubtava.

  El POUM és un tema espinós i ara veurem com hi juguen els IdS. Per exemple cal veure si els agraden aquests carrers tan estrets a “El Clot” entre Can Cabirol i el C/ Mallorquines o ja els van bé per tenir més sòl edificable ara que manen ells…

  Ja en surtiran ja de coses…

 245. Aina Sanfaina diu,

  el 29 de Maig del 2007 a les 15:50

  jajajaja això de dR és increïble!!!!
  Queda inaugurado este pantano !
  P

 246. Vírginia diu,

  el 29 de Maig del 2007 a les 16:59

  Aina parla clar, que n’hi ha que som una mica tontos

 247. Aina Sanfaina diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 02:00

  Perdó! Li seguia la broma a en Raimón: dR (després de’n Rovira) m’ha sonat tan carca!! jajajajajaj
  Ha dit 01-01-01 dR, com una nova “era”…. I m’ha sonat com aquella famosa frase de fa mooooooooolts anys: Queda inaugurado este pantano!
  Una pocasoltada, com qualsevol altra… jejeje En Raimon ha inaugurat etapa en donar els resultats de la Porra. Amén.

  M’he permès un to poc seriós i prou.

  Bona nit!

 248. Vírginia Albergínia diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 06:20

  Gràcies Aïna.

  Continuant amb aquesta idea que explicaves de donar un caire lúdic a lo seriós (i sense ser irreverent, perquè la política com diu en Garriga és una cosa molt seriosa), i com la porra ja s’ha acabat, tinc una proposta a fer-vos, que se m’ha passat pel cap:
  Per què no muntem entre tots el decàleg (i sino son 10, 20,25,….) del bon polític??

  Per exemple:
  1. Ser una bona persona (allunyar-se de la malícia, la rancunia, la enveja i la gelosia…)
  2. Tenir bones dosis d’humilitat:
  – no ho sabem tot i necessitem dels altres!!
  – som humans i ens podem equivocar: accepte-m’ho, explique-m’ho però no ho justifiquem (seria posar la culpa a un altre
  3. Capacitat d’escolta i diàleg
  4. Cuidadin amb la prevericació!!!, i encara que no n’hi hagi!, a gran i a petita escala també, perquè per alguna cosa s’acomença….(per exemple: si organitzes una rifa, i has comprat un número, vigila que no et toqui el premi; si has de canviar la porta del despatx d’alcaldia que no ho faci el teu cosí fuster…). O sigui amics i interessos fora de l’ajuntament.
  ETC …….
  Animeu-vos a afegir i completar….., ja sabeu que n’hi ha molts que segueixen el bloc….

 249. Maria diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 07:49

  5. Deixar la porta ben oberta quan arriba al despatx algun propietari de terrenys, l’advocat de la immobiliària, el promotor de blocs i xalets, etc.

 250. Maria diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 11:06

  6. Revisar amb lupa les factures que s’endosen a l’ajuntament; no sigui que el lampista, el paleta, el fuster, l’amo del restaurant del poble O o qui sigui ens cobri una burrada per canviar una aixeta, tapar una esquerda d’alguna instal·lació municipal o per un sopar de germanor. El diner del contribuent és, vull dir, hauria de ser sagrat.

 251. Mark diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 15:57

  Sembla que IdS perfila un ajuntament permissiu amb l’especulació… sembla que vol pactar amb el Tello…

  persona que té tacades les màns amb diners de l’especulació i la construcció desfermada a Sils.

  Martí no t’equivoquis.

  El POUM s’ha d’aturar.

  Volem un Sils de qualitat, i el Tello té un recorregut que tothom coneix… ves en compte i no caiguis en paranys.. i temptacions de fer més pisos pastera…

  Volem un Sils de qualitat i de nivell… no volem pas un poble de maons i asfalt.

  SILS VERD per SEMPRE!

  Mark

 252. Mark diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 19:26

  En Mark d’aquí dalt no sóc jo, el de “sempre”. No sé què diu perquè encara no m’ho he llegit però no vull confusions…

 253. Raimon diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 19:44

  Mark “2”, ens has donat notícies decebedores. Ho saps de bona font això que IdS se’n van cap al Tello?. Espero que t’equivoquis. Què diu Ràdio Macuto?. Quines aliances s’estan tramant?…

  Ara ja hem votat. Ara a esperar que els partits i les candidatures decideixen, en secret?, què s’ha de fer amb el nostre vot.
  El canvi ha guanyat a Sils?. Quin canvi?. La nit electoral molts pensàvem en una aliança d’esquerres a Sils. De fet, això de votar sense saber quines seran les possibles aliances post-electorals, és com firmar un document on hi ha on bon espai en blanc on algú escriurà allò que vulgui; però tu ja hauràs signat.

  Què vol realment IdS? Quin preu posa en Miralles per a pactar amb IdS?
  La presidenta de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Sils forma part de la candidatura IDS. Tal vegada els botiguers i els petits empresaris de Sils no volen saber res de pactes amb aquests esquerrans i ecologistes d’ICV? S’ha de reconéixer, faltaria més, la feina que fan aquests botiguers i petits empresaris, la vida que donen a Sils, el seu dret a guanyar-se la vida, però fa una mica de por que es puguim plantejar: “com més serem més caixa farem” (perdó per imitar el lema d’aquest bloc!) i vulguin omplir Sils de maons …

  Jo d’entrada preguntaria a aquests 580 votants d’ IdS quin tipus d’aliança volen.
  S’ha de procurar no decebre les esperances dels votants: un tema d’actualitat aquest de preguntar-se perquè cada vegada hi ha més ABSTENCIÓ.
  Què en penseu de tot plegat?

  Anna Suñe, ICV-EUiA …envieu-nos informació, si us plau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 254. francesc diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 22:21

  Mark, com pots dir aquestes bestieses tan a la lleugera? com pots dir que l’Antoni te les mans tacades? que potser el coneixes? que potser t’has preocupat en coneixer-lo? o, com fan els teu col•legues de ICV t’has apuntat al carro de difamar, i especular amb les paraules??

 255. francesc diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 22:41

  perquè no puc fer comentaris sense que doni errors el block?
  potser hi ha quelcom que els censura??

 256. Raimon diu,

  el 30 de Maig del 2007 a les 23:51

  Dues pistes sobre els pactes …

  Pista 1: al bloc de IDS, el 29 de maig han escrit:

  “La primera (feina) és la de formar un equip de govern de base ampla que passa per pactar amb la resta de candidatures d’esquerra”

  Interpretació: Si AMS és una marca blanca d’ERC, doncs AMS és d’esquerres ;) Tripartit a Sils!

  Pista 2: al bloc de ICV, abans de les eleccions han escrit:

  “Albert Miralles posa dues condicions per a formar un govern d’esquerres a Sils: primer, pactar el programa, i segon establir mecanismes de control ciutadà de l’acció de govern, com l’audiència pública i uns pressupostos participatius amb l’objectiu de prioritzar el tipus de despesa municipal. Miralles també insistí que si entra a formar part del govern de Sils farà el possible perquè es retiri el POUM municipal, i afirmà que “si s’hagués d’aprovar només seria després d’un referèndum consultiu” als ciutadans i les ciutadanes”

  Interpretació: Miralles, demanes massa; poses en dubte el POUM, el polígon de Massabè … : No hi haurà tripartit a Sils!

  No siguem impacients …

 257. Aina Sanfaina diu,

  el 31 de Maig del 2007 a les 01:42

  Han hagut molts problemes amb diversos blocs del bloc.cat que tenien aquesta mateixa plantilla Green Marinée, per si us interessa. Al dia següent de les eleccions tampoc es podia entrar a la pàgina principal del bloc.cat durant unes hores, potser hi havia molta activitat per les municipals. Ara sembla que tot vagi més lleuger…

  Bé, sobre tot l’anterior, tinc un embolic de Peps i de Marks que ja està bé, eh… Interpreto que en Mark 2 no és el Mark de sempre, oi? En Mark de sempre és impetuós però no tant eixelabrat, no? Ja m’ho aclariràs, si vols…

  Sobre el decàleg: Afegiria jo
  – NO a les actituds paternalistes, per exemple, JO t’ho arreglo, jo t’ho faig… Tot té una tramitació, tot té un registre, una normativa… M’enteneu?
  Si deixen que algú es salti la normativa aquí comencen els problemes…
  Tot ha de passar pel registre d’entrada
  Tot ha de passar pels plens
  Etc.
  – Transparència en la gestió
  – Publicitat de la gestió, que no marquèting, no és el mateix… Vull que m’expliquin perquè obren un carrer i baixa la pressió de l’aigua, segur que té una raó i segur que és molt bona per a tots plegats, doncs que ens ho expliquin i ho entendrem! No només que ens posen una estàtua en una plaça

  Podeu seguir…

 258. Joan diu,

  el 31 de Maig del 2007 a les 21:44

  joan diu,
  el 31 de Maig del 2007 a les 00:35

  Jo, després de rumiar força, vaig decidir votar IDS, però no desitjava en cap cas una altra majoria absoluta; estic encantat amb el resultat del diumenge, però ara toca analitzar. Crec que hi ha un clar perdedor: CIU
  i un clar vencedor: EL POBLE.

  IDS han mantingut els 3 regidors i han sumat el del PSC, els que han “tret” els 4 regidors a CIU han sigut ICV i AMS.

  Em sembla que els independents no haurien de passar per alt aquesta obvietat i plantejar-se seriosament la idea del tripartit, seria una manera de començar a treballar en equip, de dialogar, de començar a fer la feina tots plegats i,sobretot, de que la majoria dels silencs ens sentissim representats al nostre ajuntament. Els programes electorals d’aquest tres partits eren força semblants en molts punts i no crec que hagués d’anar malament, tots parlaven del canvi, tots semblen tenir ganes de treballar en nous projectes, de fer la feina ben feta. No és el mateix començar a treballar desde l’oposició que començar a fer-ho desde el govern, no és el mateix treballar de la ma que fer-ho enfrontats, no és el mateix fer la feina entre 6 que fer la feina entre 8.

  Fins aquí la meva anàlisi (la darrera que vaig fer -el 6 de maig- em va portar a guanyar la Porra empatat amb en Raimon). No entenc gaire de política, però m’agrada escoltar a la gent del poble i anar analitzant…

 259. Pares del Bloc diu,

  el 31 de Maig del 2007 a les 21:47

  A vegades Blocat (no val a queixar-se gaire perquè és un servei de blocs gratuït), dóna problemes, però en aquest cas hem fet la prova d’enviar el teu missatge íntegre i ha entrat a la primera! Esborrem els teus fragments anteriors, si no t’importa.

 260. JOAN diu,

  el 31 de Maig del 2007 a les 21:50

  Cap problema, moltíssimes gràcies!!! i…moltes felicitats pel que heu aconseguit amb aquest Bloc. Continueu endavant.

 261. Joanet diu,

  el 1 de Juny del 2007 a les 14:10

  Tot fa pensar que IDS pactarà em el Tello i deixa d banda ICV ja que aquests s’oposen a la especulació urbanística i volen la retirada del POUM.

  Joanet

 262. Mark diu,

  el 1 de Juny del 2007 a les 15:58

  Voldría demanar una cosa a tots els participants en aquest bloc i als dels partits IdS-PM, ICV-EUiA i AMS:

  No repeteiu els noms d’usuari perquè podeu generar confussió com ha passat aquí amb el meu nom (Mark) amb persones amb opinions diferents. També ho he vist al bloc d’AMS amb una forta crítica i acusació. Jo no he estat però es firma com a “Mark” no sé si amb mala intenció.

  Tampoc em sembla correcte firmar com a anònim ja que si reclameu ser un poble ens hem de conèixer. Jo no vull que la gent tiri la pedra i s’amagui ni que es tracti d’enganyar a la gent…

  Gràcies!

 263. Anonim diu,

  el 1 de Juny del 2007 a les 19:40

  Mark tranquil, em sembla que es distingeix clarament, quin MarK ets tu i quin és l’altre…
  Per la meva banda, fer servir un anònim, un pseudònim o un nom fals, no es en cap cas per tirar la pedra i amagar la ma.
  M’agrada, en general, que les meves coses i el que penso quedi per mi, em fa força vergonya que els altres les coneguin.
  D’aquesta manera, el bloc, em permet participar (sempre amb respecte) i opinar coses que obertament no m’atreviria.
  No sempre un anònim ha de tenir mala fe, Mark.

 264. ICV-EUiA diu,

  el 1 de Juny del 2007 a les 19:46

  ICV-EUiA

  Valoració resultats electorals i propostes

  VISITEU EL NOSTRE BLOG

  http://laveudesils.blogspot.com/

 265. Mark diu,

  el 1 de Juny del 2007 a les 20:15

  Anònim si així et sents més segur per mostrar la teva opinió allà tu. A mi ja em sembla bé si puc debatre amb més opinions. Tot i això segueixo preferint conèixer els emissors…

  Mentre no sigui amb mala fe.

 266. Anònim diu,

  el 1 de Juny del 2007 a les 21:33

  Mark, no es pot controlar tot a la vida……

 267. De ovella a llop… diu,

  el 2 de Juny del 2007 a les 18:52

  Sembla doncs que l’amic Martí… semblant una persona afable i dolça, com una ovelleta… s’ha tret la mascara…

  Pactar amb el Sr. Tello????

  Mare de Deu senyor…

  La cara de llop que si li comença a posar a aquest home per poder vendre les seves terres…

  ja alguns q abans de tenir el càrrec ja tenen els ulls donant voltes pensant q podran fer $$$$$$$$ calerons a manta…

  Potser al cap i a la fi, el Martí ovella era un miratge i ara tornem a veure el llop de l’urbanisme re-encarnat.

  El Zorro de Sils

 268. Pere diu,

  el 2 de Juny del 2007 a les 21:47

  Noi, que el senyor Martí Nogué Selva pugui tenir alguna finca o parcel·la a la urbanització Mallorquines no et dona dret a fer aquestes acusacions. Si saps coses certes, objectives i concretes les expliques. No sembrem merda innecesàriament.

 269. Mark diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 09:47

  Bé ho fèieu amb d’altres persones…

  Jo només dic que a “El Clot” entre Can Cabirol i C/Mallorquines els carrers són estrets… per què? Potser així hi ha més sòl edificable…

 270. pepet diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 12:25

  Hola! jo soc el primer Pepet, però fins avui no m’he adonat que podia tornar a escriure perque no hi havia maneres de poder entrar a aquesta pàgina, soc votant de IDS no només d’aquesta candidatura, sino també de les altres , i no sé si felicitar al Sr, Noguer, perque li experen temps dificils i molta feina per fer, i miracles no es poden fer,crec que el primer que tindria de fer seria una auditoria .
  i en quan als pactes els més inteligent es pactar amb ICV i AMS, i que consti que no soc simpatitizant del sr. Tello, però sino li posaran molts pals a les rodes i el ” boca a boca ” al que som tan aficionats pot fer molt mal, no tothom té el mateix criteri ,
  Mark en quan al ” clot” que dius ja esta fet i beneït i per tan no es pot fer res, d’entrada s’ha de parar el POUM i desprès fer-ne ( si es obligat ) un de nou , però tinguen en compte els propietaris i l’entorn , i els serveis que té el poble, perque una urbanització tipus Can Cabirol que ha crescut lentament tampoc pot anar malament, abans que aquest macropisos…

 271. pepet diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 12:33

  torno a ser el Pepet de sempre , el que escrivia abans les eleccions, i Mark m’agrada que sigui anónim perque sino no m’expresaria lliurament, en pots dir covardia si vols , però jo no tinc 17 anys com tú, i tampoc vull que la gent en miri pel carrrer. En Marti Nogue ja havia venut els terrenys abans eleccions i sino firmava per urbanitzar l’alcalde en funcions que aquest si que es un llop en pell de xai , va amenaçar-lo amb que li ” agafarien” es que no em surt la paraula correcta els terrenys, i ell va lluitar amb els altres propietaris per treuren , ELLS, els propietaris el màxim rendiment , no com el alcalde en funcions i un funcionari de carrera de l’ajuntament que ja tenien les seves inmobiliaries.

 272. laia diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 12:43

  estic contenta per poguer expresa les meves opinions ja ho trobava a faltar, fins avui no he pogut tornar a entrar. Jo també vull ser anònima, i si ens governar un tripartit encara que no estigui d’acord en els integrants de una candidatura no he trobaré pas malament, el fi i al cap , si ho mirem fredament els que ha guanyat son AMS i ICV, els de IDS han tingut un regidor més , però han perdut molts votans de Vallcanera, i per això llegeixo que han guanyat vots de CIU perque la gent pensa i han vist que fins ara teniem una dictadura

 273. Maria diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 13:07

  Laia, ara que has reaparegut et volia preguntar si encara creus que el rumor que corria pel poble que l’alcaldable de IDS no vol ser alcalde i que ha pactat amb l’alcaldable de AMS perque sigui ell … si encara creus que era una mentida interessada o hi havia algun fons de veritat, ara que estem llegint que en Tello està proposant a IDS ser ell l’alcalde …

 274. Fima diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 18:30

  Ostres veig que forces opineu que IDS pacti amb AMS pobre Sr.Nogue si així es i pobres silencs

 275. laia diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 21:18

  Maria , es un rumor , i un una gran mentida ,en Nogué si que vol ser alcalde i té ” l’obligació ” de ser-ho sino els seus votans dintre 4 anys seran + abstencions.
  Reitero que encara que no sigui l’ideal, el pacte per anar bé i a la llarga es veurà ha de ser de 3, dintre un temps veureu que ha sigut el millor, i IDS hagués tingut 5 regidors……
  També si nomès pacte amb ICV també està bé

 276. pepet diu,

  el 3 de Juny del 2007 a les 22:29

  He tornat a llegir les opinions, i a part de felicitar els pares del bloc, volia dir que en sembla que de Pepet nomès soc jo , i un altre que es diu Pepet Junior.
  Crec que aquest bloc se’l tindríen de llegir els polítics del poble i terni-lo molt amb compte.
  Ah! mai vaig volguer guanyar la porra , però en feia por que si la gent creíem que IDS guanyaria i en majoria , la gent no votés perque ” la cosa
  ja esta feta”

 277. pepet3 diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 11:33

  Espero que el Sr. Martí, sigui escollit alcalde ja que ha guanyat clarament les elecccions. Però tinc un dubte respecte a la seva dedicació, deixarà la seva dedicació professional com a bomber? ho farà a temps parcial? Crec que els silencs ens mereixem un alcalde amb una dedicació sinò exclusiva, si amb la importància com es mereix el càrrec.que en penseu?

 278. laia diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 14:58

  penso que pot compaginar bé les 2 coses, ja que com a funcionari de la
  Generalitat té hores per dedicar-se a el seu càrrec politic, i crec que es prou concient i responsable de que sino en fa prou , ja trobarà la maenra de solucionar-lo

 279. pepet diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 19:07

  Pepet 3 estic d’acord amb la Laia, i aixìs sino té dedicació exclusiva també ens costarà més barat no?
  En sembla que té prou criteri com per poguer decidir ell ó no?
  Els silenc ens mereixem un bon alcalde , mira fins ara el que hi havia i corretgeixem si m’equivoco tenía dedicació exclusiva , i amb tan de temps que tenia , podia pensar inclòs malifetes, o no ho ha demostrat fins ara ?

 280. Maria diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 19:37

  Ara, si no vaig errada, no té dedicació exclussiva. En algun lloc d’aquest blog està escrit quant cobra l’alcalde actual: 390 per ple, 240 o 180 per comissions diverses (no confondre amb les altres comissions, innexistents a Sils ;), i dietes diverses. A quantes hores de treball està obligat d’acord amb aquest sistema de retribució?. Quin sou real mensual mitjà representa aquest sistema? L’Anna Suñé, que des de les eleccions que no ha tornat pel blog, ens podria informar.

  Fa poc va sortir a TV3 un veí de Ginestar, el poble de l’alcalde de CiU “presumptament” corrupte, justificant la pressumpta corrupció dient que un alcalde que només cobrava 300 per ple, d’alguna manera havia de viure !!! Valgamdeu!!!

  Fina, quan dius … ostres veig que forces opineu que IDS pacti amb AMS… , vols dir que forces opinen que hi ha rumors o indicis que … però lo que és desitjar-ho aquí veig que ningú ho desitja gaire … o sí?

 281. Paquito el xocolatero diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 20:16

  És una mica dessebedor veure que el Martí estaria oferint l’alcaldia a un expert promotor immobiliari com el Sr. Tello… Valgam deu quin escarni sobre els 500 votants…

  Pels seus votants, com jo, es una mica frustrant…

  Jo vull un govern del PSC amb àmplia majoria. Sense deixar a ICV, ja que confiar en el Tello únicament seria una mala estratègia. No és ERC. Es una dreta compungida… a la segona de AMS si, pero tello fora. Ja sabem kin peu calça i q es capaç d fer..

  S’ha d’aglutinar forces… i a més, com a poble tenir un alcalde fort. Un home dur, que lluiti a esferes com la Generalitat o Diputació de Girona per treure calerons cap al poble.

  No serveix tenir jornada partida, ni romanços. Volem un alcalde a temps complert, que treballi les hores cada dia. I no que vagi a apagar focs…

  Ens ho mereixem.

  LA veritat és que trobo que IDS, s’està desinflant abans de començar a tenir poder i control en les decisions.

  Promeses, i pel que sembla poc compromís de treball.

  Necessitem una bona administració pq el poble recuperi la pistonada…
  i oblidem els anys de CiU i passem pàgina donant vigor als actius del poble.

  S’han d’explotar … i n’hi ha forces… començant per les cuineres de sils, que semblen més vedettes que cuineres.

  La manca de professionals capaços de trobar inversors, i la falta de capacitat i coneixements financers fa que Sils, perdi gas.

  Necessitem gent preparada i no bombers per gestionar Sils. Ara, entre poc i massa.

  Sé de bona tinta que el Miralles té bones conexions, potser no hauriem de deixar de banda gent amb noves idees i amb ganes de treballar.

  Cordialment,

  Pacu

 282. carmeta diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 20:34

  Qui ha dit que IDS perd pistonada?????? no heu pensat que ara mateix segurament estan concentrats en elaborar el millor govern per Sils? potser penseu que és una questió que es pot resoldre de un dia per l’altre? s’han de lligar molts de fils i no es pot deixar res al atzar, ja hi han hagut mases coses fetes a la babalá, val la pena començar amb bon peu. poc a poc i bona lletra.

  Les conexions que pugui tenir en Miralles no les sé ( com segurament la majoria de silencs) en canví en Martí es un vei de Sils de tota la vida, i val més boig conegut que savi per coneixer, i aixó de la seva feina de bomber, exactament es sotinspector, penso que faria be de conservar-la i no com altres (Xicu Anoro) que va dir que plegaba de la feina per dedicarse a ”fer d’alcalde”’ i ara ha hagut de marxar amb la cua entrecames…

 283. Maria diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 22:08

  Carmeta, o sigui que no te’n refies del Miralles perquè és un nouvingut. Que no són gent de fiar els nouvinguts?. Tu ets de Sils de tota la vida? De fet és el cap de llista que més vegades m’he trobat pel carrer. No conec personalment al Miralles però per la manera com escriu el veig com un bon intel·lectual d’esquerres amb molta experiència política al darrera i ves a saber si hi ha algú que li té por en aquest sentit, por de tenir un regidor incòmode com a company de coalició de govern. Em puc equivocar, pura intuició, el veig amb més matèria gris que altres caps de llista o alcaldables. Com algú va proposar per aquí: una magnífica idea això de fer-lo regidor d’urbanisme, a desgrat del que diguin les forces vives o els poders fàctics de Sils. L’Anoro va deixar l’empresa d’alimentació on treballava? O , volia viure del sou d’alcalde?, 390 euros per ple o es volia apujar el sou?. “No ens ho esperàvem”, diu que va dir.

 284. Pep diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 22:35

  CArmeta, un consell, no escriguis al bloc amb sang calenta, que després dius coses que de ben segur te’n apenedeixes….

  Per cert Pacu, que ets cosí del Kurrito??

 285. Pep diu,

  el 4 de Juny del 2007 a les 22:36

  I un altre punt al decàleg:

  – No deixar-se influenciar per pressions i descredits, de pocasoltes en hi per tot arreu . Tota decisió presa en benefici del poble que està ben documentada i argumentada , pot ser defensada; no tot el que està ben decidit pot agradar a tothom. Força, fermesa i coherència.

 286. Garriga diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 11:54

  En Joanet parlava (i als diaris també surt) de que els IdS volen pactar amb en Tello perquè els ICV volen la retirada del POUM i s’oposen a l’especulació urbanística. I què vol el POBLE??? vol Tello? vol especulació? vol creixement lent i sostenible? vol ser consultat i participar? vol autoritarisme?
  Perquè no en parlem?

  I demanaria un favor. Algú que conegui realment en Tello, podria posar-nos al corrent de qui és i què vol? com és que va marxar de l’ajuntament(teòricament per cansament) i ara vol ser l’Alcalde?? que s’ha vegut l’entiniment? (suposant que n’hagi tingut) o es pensa que ens l’hem vegut els ciutadans?
  Això fa molt mala olor. O més aviat pudor. O m’equivoco?

  I la Maria Josep què hi fa radera en Tello? algú ho entén? o és un matrimoni de conveniència?

  I respecte a l’estat del POUM, seria molt necessari fer públic l’estat actual de les tramitacions i aprovacions, perquè em sembla que CiU va deixar perdre uns anys molt valuosos per a poder aprofitat en temes de participació ciutadana i alegacions. En definitiva, que potser ens haurem de menjar un POUM pensat només en les butxaques d’uns i no en el benestar del poble, gràcies a la deixadesa intencionada d’uns especuladors urbanístics, que han disparat al poble per l’esquena!

 287. Pep diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 12:58

  Garriga, recolzo la teva proposta de saber més sobre en Tello i tots els rumors que en corren (i que no només suposadament ha escampat ICV, sino que com dius tu, hi ha coses que no s’entenen i són visibles a tothom).
  Per a mi, és un grup que em desconcerta, ja que amb en Tello hi ha una colla de bona gent al darrere, i que no em semblen ni tontos ni ingenus.
  Perquè no s’expliquen??, perquè callen??.
  Com a molts, a mi, el dubte i la manca d’explicacions em genera desconfiança.

 288. Raimon diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 13:46

  Garriga, crec que fa dies vas plantejar el tema de la pineda del carrer i del parc infantil de Mallorquines. Com està el tema? Finalment, és zona verda municipal o quedarà en mans privades? Serà respectada ara que urbanitzen “Mallorquines Est”?

  Pel que fa al sr. Tello, estic amb tu. Sembla segur que era un entusiasta (de paraula i d’obra) de la megaconstrucció de l’àrea del davant de l’Ajuntament, quan era tinent d’alcalde i regidor d’obres del consistori convergent; pot ser que tot fos 100% legal, però jo com a votant, com a silenc partidari del “creixement sostenible” ho vull tenir en compte, no ho vull oblidar, amb tot el respecte. No he llegit enlloc els motius clars de la seva retirada de l’Ajuntament. Tampoc no trobo, en els articles o comentaris d’aquest bloc, proves clares o arguments sòlids dels que l’acusen de caciquisme polític o especulació urbanística; si és intoxicar per intoxicar, insultar per insultar, hi hem d’estar absolutament en contra. És molt fàcil aprofitar l’anonimat d’Internet per insultar, inventar o repetir falsetats. Les teves preguntes crec que s’han de contestar; no crec que sigui tafaneria o invasió de la privadesa sinó dret a saber quins són els nostres polítics locals. Els polítics són “homes públics” i tenim dret a saber d’ells.

 289. Raimon diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 13:58

  Pepet, més amunt dius :”no com el alcalde en funcions i un funcionari de carrera de l’ajuntament que ja tenien les seves inmobiliaries”. Necessito un traductor !!! El sr. Rovira tenia una immobiliària quan era alcalde?

 290. Mark diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 14:19

  Si n’hi ha de mentiders amagats en aquest anonimat que permet internet…

 291. Maria diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 14:31

  Doncs anonimat sí, veritats sí, mentides no. Fixa’t, Mark, en la base de la democràcia: un vot popular, secret, ANÒNIM.I visca la llibertat d’expressió que ens permeten aquests blogs polítics, politicament incorrectes!!!!!!

 292. pepet diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 15:04

  Raimon, en vaig explicar malament, volia dir que estaven en contacte amb inmobiliaries, i es cert que l’alcalde en funcions també venia terrenys, no sé si legalment ó ilegalment.
  Visca l’anònimat!! el vot sempre ha sigut secret

 293. Vírginia diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 15:39

  Mark, aquí estem molts per estar alerta dels mentiders que es colen als blocs!!!
  Oi que sí?

  Els que insulten, desvaloritzen, i descrediten, no me’ls crec, siguin del color polític que siguin, i procuro que no m’influenciin. L’objectiu que tenen de cap manera és constructiu, sino tot al contrari, l’únic que volen és fer mal i sembrar malestar al preu que sigui.
  Es fàcil diferenciar els que donen opinions, fan crítiques i propostes constructives i es plantegen dubtes o incoherències dels “intoxicadors” com diu Raimon.

  Molt ben argumentat Raimon: “els polítics són homes públics”.

 294. pepet diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 15:41

  torno a llegir les opinions hi realment no t’entenc Pacu , que t’han fet els de IDS? , de moment son els que han tingut més vots, i encara no han començat a treballar, crec que els hi hem de donar un vot de confiança no ??? ells sabràn a qui pacten ???,
  Qué vol dir això que el sr. Miralles té més contactes???, aixì ara necesitem endolls???
  I si es pacte amb AMS qué?? si surt malament sempre es pot rectificar ó no??
  En quan al grup AMS, la 2ª de “a bordo” en sembla que té prous coneixements per saber amb qui a pactat , no?’? avegades l’ambició potser mala consellera.
  Ah! Pacu amb els teus comentaris sobre els coneixements de la gent m’has fet pensar amb la Ferrusola , que va venir a dir que només podien estudiar els fills de segons qui, i els dels treballadors a treballar

 295. laia diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 17:14

  Jo no crec que la gent digui mentiders , el que passar es que avegades està mal informada, o disposa d’informació que per desgracia no es pot demostrar.
  D’acord que els politics son homes i dones públics, però primer hem d’esperar a veure que faràn, i donar un marge de confiança. No podem criticar abans que començin la seva feina.
  Canvio de tema ?? que creieu el més prioritari ara `per Sils.
  Ah! tinc entès que la plaça de Mallorquines continuarà sient pública , però ara l’estàn aixecant, perque sino sí que tindríem l’altre piscina al poble.

 296. PLANACUMA diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 17:23

  Planacuma (Plataforma Ciutadana en Defensa del Patrimoni Natural i Cultural de Maçanet de la Selva) ja té una pàgina web pròpia:

  planacuma.maloweb.net

  Si ens voleu fer arribar les vostres notícies o informar de diverses activitats, doncs envieu un correu a planacuma@gmail.com. I si només voleu mirar les notícies que hi ha, doncs sereu molt benvinguts.

  Moltes gràcies per tenir aquest bloc, és molt interessant.

  Planacuma

 297. Ràdio Sils Independent diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 17:24

  És veritat que l’Associació per l’Organització de Festes i Activitats culturals a Sils (o un nom semblant) ha dimitit en massa? Es senten desautoritzats pels resultats electorals? Estaven massa lligats a CiU i a l’alcaldable Anoro? O potser pensen, mira que hem fet per vosaltres i així ens ho agraïu, colla de desagraïts. Esperem que ara no dimiteixin les Cuineres de Sils. Perdó: no barregem cuina amb política.

 298. Mark diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 17:46

  Totalment d’acord amb tu Laia… domen marge als qui seran ara els nostres representants a l’Ajuntament de Sils.

  Abans que passi res ja els estem criticant, ainxò no pot ser. Una cosa és interessar-nos i l’altra burxar tot el dia a aquestes PERSONES!

  Jo no donava suport al sr. Martí Nogué però ara té tot el meu suport i vull que sigui el meu alcalde. Jo no l’hagués votat però ha estat el vencedor i ara vull que faci la feina com millor sap, i molt que en deu saber. I en comptes de desqualificar a les PERSONES escollides DEMOCRÀTICAMENT pel poble aprofitem-los a TOTS i TOTES! (Sapigueu que ahir surtia pels volts de les 11h vespre de l’Ajuntament, per tant, senyal que treballen)

  Pel que fa a la plaça m’alegreu molt dient-me que es conserva i, a més, s’aixeca.

  I referent a que hagi dimitit en bloc la “Comissió de Festes” una llàstima, però potser al final ho canviarem tot. Faltarà veure amb quins resultats. Llavors jo apostaria per una implicació popular a les festes.

 299. laia diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 21:31

  Gracies Mark, el que dius es molt assenyat i estic d’acord en que es una llàstima que la comisió de festes hagi dimitit, però no ho entenc, perque? la comisió no ha de ser res politic sino una colla de gent que treballa per fer entre moltes coses una bona festa major ( som a temps de preparar-la??). i la revetlla qui la prepara???
  Es farà sopar de cuineres el mes de juliol??, es convidarà com tots els anys l’alcalde’??
  Per cert , algú em refresca la memoria i en sap dir quines persones la formen?? ó formaven ??

 300. Mark diu,

  el 5 de Juny del 2007 a les 21:42

  La Festa Major està semi tancada… per aquest aspecte no us en preocupeu gaire. Així com alguna de les properes activitats.

  Ara bé, si ha dimitit en massa ho trobo negatiu perquè per molta implicació nova que hi pugui haver mancarà l’experiència.

  Una de les propostes que llenço si hi ha nova Comissió de Festes és referent a la Festa Major. Cal canviar les dates, aquest any no coincideix amb SCF, però els propers altra vegada si. No es pot retrassar un cap de setmana?

 301. Víginia diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 07:45

  Mark estic completament d’acord amb tu, i amb tota una colla de gent d’aquest bloc que pensa el mateix. Deixem treballar!!!!!!

  Laia també tens raó que hi ha gent mal informada o que té informació que no pot demostrar, però també en hi ha que té molta mala baba….

  ES sorprenent això de la comissió de festes, suposo que deu ser un acte de lleialtat, no?
  Suposo que amb el temps les coses es posaran a lloc, i si no ….quina pena!!. Els canvis, costen d’assumir….

 302. maria diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 07:55

  Què en sabeu del tema que convoquem UNA plaça d’auxiliar administratiu a l’Ajuntament però hi entren DUES persones, les que havien quedat en els dos primers llocs del concurs oposició?. I que la segona persona que ha entrat ha provocat l’acomiadament d’una persona que treballava a l’Ajuntament? Amb interpretacions polítiques també molt sucoses …

 303. maria diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 10:46

  Laia, quan diueu que la plaça de Mallorquines es conserva com a espai públic i a més s’aixeca, ¿vols dir la zona on hi havia fins fa poc els camps de bàsquet i de futbol, sota la pineda, a la zona del carrer de Mallorquines, entre el carrer de Mallorquins i can Cabirol?

 304. laia diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 15:08

  Maria, això es l’informació que m’han donat, i espero que sigui certa , i que el camp de basket aquesta vegada si que hi posin si més no porlan, i les porteires de futbol , si us plau , que estiguin fitxades.
  Podríes dir noms de les persones que han tret la plaça i la que han acomidat ?

 305. Investigant… diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 19:28

  Maria, d’on has tret aquesta informació de les oposicions, qui te l’ha explicat??

  T’han ben enredat…..

  De cert, sé que ninguna persona ha estat acomiadada.
  Que són places d’interinatge.
  I que es necessitava ampliar la plantilla no només a una persona.

  Ens podries dir d’on ha sortit aquest bulo??
  A mi m’agradaria saber-ho.

 306. anònim diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 20:06

  jo em vaig presentar a aquestes oposicions i en principi, a no ser que estigués mal informada, només s’ofertava una plaça que va treure una noia de Vidreres. A partir d’aquí ja no tinc cap més informació.

 307. Continuant investigant… diu,

  el 6 de Juny del 2007 a les 20:13

  Pel que he entés, es veu que es va decidir després de la convocatòria, ampliar la plantilla amb una altra auxiliar….

  La lògica em diu que era absurd convocar dos processos de sel.lecció diferents, sent per cobrir el mateix tipus de plaça i sent només un interinatge. Em sembla que no hi ha cap tipus d’ilegalitat en fer-ho així.

 308. laia diu,

  el 7 de Juny del 2007 a les 18:28

  No sé si es gaire legal això de deprès donar una altre plaça, a qui se li va otorgar???

 309. anònim diu,

  el 7 de Juny del 2007 a les 19:00

  jo creia que qualsevol plaça convocada per l’ajuntament, sigui o no d’interinatge, ha de sortir a concurs públic amb la reglamentària publicació al DOG … Això és el que jo tenia entés i el que s’ha fet altres vegades tant en aquest ajuntament com a d’altres, si això pot variar segons el moment i la plaça ofertada ja és una altre cosa.

 310. laia diu,

  el 7 de Juny del 2007 a les 21:03

  Torno amb la plaça de Mallorquines, resulta que on hi havia la pista de basket i el camp de futbol no era zona verde, sino un terreny propietat de l’ajuntament al que se li va posar llums i emporlanar i es feia servir per jugar. Ara al urbanitzar la zona , s’ha ajuntat amb tots els altres terrenys i s’ha cedit com a zona verde, ( punts a favor dels propietaris dels terrenys veïns) no del ajuntament, i s’ha cedit una mica més del que tocava, però en queda menys del que hi havia.

 311. A l’anònim diu,

  el 7 de Juny del 2007 a les 23:13

  Aquesta segona plaça sembla que se li va donar a la que va quedar segona; és lògic, no ??

  Em sembla que hi ha d’altres mecanismes per ocupar una plaça a l’administració.

  Per exemple a mi em va passar, i no es ben bé això, que em vaig presentar a unes oposicions, que com tu, no vaig aprovar, i al cap d’un temps llarg em vàren trucar per si volia cobrir aquella plaça per una baixa llarga. Què havien de fer? tornar a treure concurs una altra vegada per cobrir la vacant? Doncs van anar a buscar per ordre de puntuació el nou candidat.

  El que si que es clar que quan s’hagi de treure la plaça definitiva, si que sortirà publicament el concurs public, potser t’hi pots tornar a presentar??, i seran dues!!

  SORT!!

 312. Aina Sanfaina diu,

  el 8 de Juny del 2007 a les 04:41

  Això es pur safareix, eh? Però el tema de personal també dóna per comentar… Ho he entés bé?

  A veure, convoquen una plaça, fan l’oposició i tot seguit, immediatament després, atorguen una altra plaça d’interinatge?
  No sabien abans que els caldria la persona per ampliar el concurs?
  O potser no tenen pressupost per la plaça en el capitol diguem-ne “1” i l’han cobert amb el capitol “2”?

  M’explico:

  – Les administracions públiques tenen x pressupost per diferents partides, una d’elles la de personal i a més han de tenir les seves places “catalogades” i fetes públiques per poder-les ofertar. Tot això es preveu a principi d’any en els pressupostos.

  – Si no s’ha previst i s’han de fer compres, algun projecte, el que sigui, contractar a algú o cobrir una plaça ocasionalment o pensant que serà de manera fixa més endavant, de moment es cobrirà amb el pressupost de les despeses de l’anomenat en algunes administracions capítol B o 2 o X o com sigui…

  Interpreto que ha estat això.

  El que s’ha comentat més a dalt per Anònim és cert, s’anomena llista d’espera, es fa una llista amb les millors qualificacions d’una oposició i/o curriculums rebuts i es truca per cobrir places en moments puntuals, però MAI per al concurs oposició. En aquest cas serà publicat oportunament, es presentaran el núm. de persones que vulguin i guanyarà la millor qualificada. Representa que el concursos restringits han passat a la història, però sovint posen tantes especificacions per a una plaça concreta que a vegades, no sé no sé.

  En aquest cas interpreto que una plaça s’ha cobert per concurs oposició i l’altra per contracte o bé d’interinatge o per contractació, perquè aquesta figura la tenen contemplada.

  Per exemple, no fa gaires setmanes va estar la filla de’n Tello cobrint, com moltes altres joves de Sils en d’altres ocasions, una plaça temporal d’administració.
  Una xiqueta molta agradable, per cert (i no és peloteo, eh, que les peres no s’assemblen a les pomes, jejeje, o sí, qui ho sap?, pq no el conec a fons!) ;)

 313. Pilar diu,

  el 8 de Juny del 2007 a les 11:40

  Safareig sí, però si afecta a la “cosa pública” ja queda més justificat. Clar i català: es diu que l’actual consistori convergent ha fet entrar a treballar a l’ajuntament a la filla d’un conegut convergent local en el lloc que ocupava la filla d’un cap de candidatura. Es veu que hi ha gent que té els seus dubtes.

 314. anònim diu,

  el 8 de Juny del 2007 a les 17:17

  el fet és…perqué no es van convocar directament dues places si realment feien falta? i… si la segona classificada hagés sigut una altre, jo mateixa per exemple, també m’haurien ofert aquesta plaça que ha sorgit tan sobtadament? No me vull implicar més en el tema perqué potser un altre dia m’hauré de tornar a presentar però… si quelcom no ha sigut del tot legal sé que aquest bloc el mira molta gent que potser si es pot implicar o l’interesa aquest tema.

 315. laia diu,

  el 9 de Juny del 2007 a les 13:06

  I es pot saber qui era la 2 ª persona classificada ????, i perqué tanta pressa a donar aquesta 2ª plaça???

 316. Aina Sanfaina diu,

  el 9 de Juny del 2007 a les 13:57

  A veure, sap greu, però deu ser obvi saber qui era si ara ja està contractada… a vegades les relacions dels nostres pares ens donen influències però ens pesen com plom. Ara ho sap tothom.

  Si ha tret la segona puntuació ho deuria fer prou bé, perquè no va ser ni la tercera, ni la quarta… fer les coses així, d’una manera, segurament legal, però políticament incorrecta, li portarà estar sota les mirades de tothom.

  Recordeu el que parlàvem en anteriors post de més amunt sobre el Decàleg del bon polític? Si les coses es fan correctament ningú pot dir res i tot es pot argumentar. Ai!

 317. Aina Sanfaina diu,

  el 9 de Juny del 2007 a les 14:09

  Mireu es que m’escalfo sola!!!!

  Mira que s’ha de tenir poca vista! Es convoquen les dues places i prou!
  I si es dóna el cas que “et demanen el favor” doncs dius que no, o si la “nena” no passa el concurs, doncs no entra, o si tens més d’un favor a pagar, et decideixes, o si no, el pagues en un altre lloc… No sé, tot són hipòtesi, és clar… hipòoootesiiiis, ja m’enteneu.

  La llàstima és que l’oposició és un concurs legal on es demostra les capacitats de cadascú en un dia concret, després venen els mèrits de cadascú, representa que és el mitjà més “just” de selecció en l’administració i amb aquestes actuacions tot queda sota sospita… Què penós no poder confiar ni tant sols en això i quina llàstima pels candidats i les persones que l’han guanyat… És entrar amb molt mal peu i sota la fiscalització de tothom…
  En això, els que demanen i els que atorguen no hi pensen mai o és que en realitat s’han fet absolutament immunes al pensament del públic que els veu.

  Penso que en la seva vessant privada no deuen mirar-se als ulls quan són davant el mirall, perquè sempre hi ha moments en que ni un mateix es pot arribar a creure les pròpies mentides.

  I això, els que s’hi han presentat també ho hauran de tenir en compte… Per treballar i per qui tindran al davant.

 318. EL PUNT diu,

  el 10 de Juny del 2007 a les 10:24

  > Descartat un tripartit per a Sils

  El grup d’independents es veu forçat a triar entre AMS o ICV per formar govern

  NÚRIA ASTORCH. Sils
  La força més votada a Sils, Independents per Sils, vinculat al PSC, dóna per perduda la batalla de formar un govern tripartit amb Acord Municipal per Sils (AMS), afins a ERC, i amb ICV-EUiA. Així ho va expressar el candidat d’Independents per Sils, Martí Nogué, que afirma que, molt en desgrat seu, entre AMS i ICV no hi ha entesa possible. Així, doncs, tal com va destacar el candidat d’ICV, Albert Miralles, és feina d’Independents per Sils «triar parella de ball».
  El candidat més votat a Sils, Martí Nogué, del grup d’independents, va explicar ahir que, malgrat el seu interès i els esforços per intentar acostar posicions, l’entesa entre els grups d’AMS i ICV no és possible. Per tant, descarta fer un tripartit i ja ha començat les negociacions per arribar a un acord amb un dels dos grups. El candidat d’Acord Municipal per Sils (AMS), Antoni Tello, va explicar que la negativa del seu grup a pactar amb ICV-EUiA és perquè alguns dels membres d’aquesta llista «no van fer una campanya gaire neta», i va indicar que ha fet una oferta als Independents per governar junts, una oferta que Tello va evitar concretar. Amb tot, Tello va assegurar que, si no arriben a un acord amb els Independents, optaran per estar a l’oposició. Albert Miralles, d’ICV, ha explicat que, tot i ser l’única força que durant la campanya va parlar de fer un govern d’esquerres, de bon principi s’han sentit exclosos d’un possible tripartit per part d’AMS. Així que, segons Miralles, pertoca als Independents triar parella de ball.

 319. ANÒNIM diu,

  el 10 de Juny del 2007 a les 10:45

  SISPLAU, VOLEM EL CANVI QUE ENS VAU PROMETRE!.
  UN PACTE AMB EL TELLO I SENSE ICV SERIA VIST I ENTÉS COM UN CANVI PER LA GENT I EL POBLE DE SILS?.

 320. DIARI GIRONA diu,

  el 10 de Juny del 2007 a les 10:50

  8. Dissabte 9 de juny: no hi haurà tripartit

  · Sils
  El candidat d´Independents de Sils-Progrés Municipal, Martí Nogué, té pràcticament assegurada l´alcaldia del municipi tot i no tenir encara cap pacte tancat segons assegura.
  La manca d´entesa entre AM i ICV ha donat lloc a abandonar la possibilitat d´un tripartit, però aquesta rivalitat també invalida la possibilitat que ambdues formacions pactin amb la segona llista més votada, CiU.
  Segons va explicar Nogué, el tripartit és inviable perquè «AM no vol a ICV i ICV no vol AM», una situació que el candidat de la llista adscrita a ERC, Antoni Tello, ja va deixar clara en dies passats en negar la possibilitat que Sils fos governada per un tripartit.
  Nogué negociarà amb AM i ICV per separat per tal de constituir govern amb un dels dos grups.

  Font: Diari de Girona, 9 juny 07, edició digital n. 2716

 321. Maria diu,

  el 10 de Juny del 2007 a les 11:41

  Sabeu com es fan els pactes a Sils?. Es troben a l’Ajuntament, al bar, al restaurant, a casa d’un amic comú, a la rectoria?. Per parelles, per equips? En Tello i en Miralles es parlen? (l’altra diu van coincidir al Can Tito i només hi va haver un minima salutació). El cap de llista no li diu res a la dona ni als fills, per temor que no s’escampi? Si en Nogué vol parlar directament amb la número dos d’AMS, en Tello s’enfada?

  Aconseguirem en aquest blog la primícia, abans que els corresponsals del Diari de Girona o del Punt Diari?. Sortirà una fumata blanca de la xemeneia de la Casa Gran?

  Nogué, Miralles, ara que el Barça ha perdut gairebé la Lliga, doneu-nos una alegria !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 322. pepet diu,

  el 10 de Juny del 2007 a les 19:48

  Voto per una entesa amb ICV, però tinguen clar que IDS té 4 regidors i ICV 2, crec que no es pot exigir el mateix si es té diferent nº de regidors.
  A Sils necessitem gent honrada i noble per governar desde l’ajuntament, per tan desde aqui demano que facin un esforç i s’entenguin, al fi i al cap es ho deuen a la gent que hem votat per ells, perqué els hi tenim confiança i no ens mereixem que es decebin.

 323. Marieta diu,

  el 11 de Juny del 2007 a les 07:50

  Estic d’acord amb tu Pepet.
  Espero que ens escoltin i no ens decebin. Aquest és el desitj majoritari dels que em votat Independents i ICV.

 324. Mònica diu,

  el 11 de Juny del 2007 a les 22:49

  He sentit rumors de que els Independents i AMS estan pactant?. Sabeu alguna cosa?. Són certs aquests rumors?.

 325. Angie diu,

  el 12 de Juny del 2007 a les 10:07

  Referent a la Comissió de Festes el cert és que han “marxat” aquells que s’havien presentat a les llistes -són nois/es que fa molts anys que treballen pel poble, enrecordem-nos de l’esplai, gairebé tots els nostres fills/es hi han passat; el sentiment que s’ha originat en ells és comprenssible-; per altra banda, hi ha quedat altra gent que igualment porten molts anys treballant pel poble i m’agradaria que rebessin tot el suport del nou equip de govern, igualment que la resta d’entitats del poble que hi depenen directament… ;)

 326. laia diu,

  el 12 de Juny del 2007 a les 15:16

  A mí no em faràn creure que treballaven pel poble, amb aquesta dimisió
  en massa estàn demostran que treballaven per un partit aquest cas CIU
  perqué si ho feíen pel poble, tan els hi ha de ser l’equip que governi l’ajuntament , i raó de més per demostrar que són gent que estima el poble, sigui del color que sigui, la veritat es que m’ha deçebut molt, això es barrejar ” la gimnasia amb la magnesia”.
  I fins que no es demostri el contrari , ni AMS, ni ICV, ni IDS tenen en el seu programa res contrari a les entitats que hi ha a Sils fins ara.
  La veritat molts comentaris són de que volen que el poble vagi malament per demostrar que són imprescindibles e indispensables…

 327. Virgínia diu,

  el 12 de Juny del 2007 a les 18:51

  Si es veritat el que expliques Laia, tens tota la raó, no es poden barrejar les coses…….

  A veure si ho entenc: aquests nois com estaven a llistes (CIU?) i el seu grup no ha sortit, dedueixen que la majoria no els vol, i per tant que la gent no valora tot el que han fet pel poble……… és així?
  Doncs sincerament, si es així em sembla una lectura molt simplista i no massa real. Es confondre la part per el tot.

  El càstig que ha rebut convergència crec que no té a veure probablement amb aquesta gent, no sé,…Pel que he escoltat de la gent amb la que parlo, sembla un càstig contra la majoria absoluta de tants anys i l’estil de governança que això comporta i també per tota la colla de pisos que tenim davant de l’ajuntament.
  Tal i com en Mark ens ha fet veure, altres vegades en aquest bloc, no vol dir que tot el que hagin fet estigui malament, i tant que no!! (com al revés, MarK, no perquè es facin coses ben fetes, vol dir que no se’n facin de malament).

  Però això encara entenc menys l’actitud d’una Comissió que es dedica a les Festes…..; que jo diria que no té res a veure; i a sobre, em sembla, que a nivell general la gent del poble està força contenta del que es fa i com s’organitzen.

  Esperem que tothom es calmi una mica, i tot quedi en un pluja d’estiu….

 328. francesc diu,

  el 12 de Juny del 2007 a les 23:13

  Pepet, si Sils necessita gent honrada, no podeu comptar amb ICV,i menys després de veure la campanya electoral i les acciones fetes el dia de les eleccions,

  apa!!

 329. maria diu,

  el 12 de Juny del 2007 a les 23:25

  francesc, perquè no t’expliques millor?, la campanya electoral d’ICV no va ser honrada?, en quin sentit?, què va passar el dia de les eleccions? Sincerament, t’ho pregunto perquè no sé a què et refereixes. Si poguessis donar detalls, arguments … Apa, gràcies!!

 330. CRISTINA diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 12:43

  Francesc crec que t’estàs passant molt…!.
  ICV-EUIA ha fet una campanya honrada. En canvi certa gent s’ha dedicat a dir falses acusacions perquè no tenien arguments polítics per no voler un tripartit. El que unes persones simpatizants d’ICV-EUiA en nom seu poguessin manifestar no vol dir que fos en nom d’aquest grup. I segon crec que vivim en un país democràtic. Tot i que de totes maneres la gent que va assistir a les nostres reunions i que ha col.laborat en el nostre grup sap de ben cert que nosaltres varem mostrar el nostre desacord a aquells dos escrits que voluntariament varen fer alguns simpatitzants nostres. I perdona però si fas acusacions m’agradaria que em diguessis el teu nom i cognoms ja que pel que a mi respecta són falses.
  Cristina Simó
  Membre de la Comissió Nacional d’EUiA de Catalunya i membre del Consejo Politico Federal de IU.

 331. Pere diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 14:59

  Francesc, tu deus ser aquell Francesc que un dia, com he llegit més amunt, vas enviar un comentari acusant aquest blok de sectarisme i de practicar el “linxament” del sr. Tello. També ens va dir que si el sr. Martí Nogué es presentava com a alcaldable era per interessos urbanístics personals (terrenys seus afectats pel POUM). Pel que fa al sr. Tello, a part d’alguns energúmens que no expliquen gens ni mica les seves acusacions (“cacic”, “especulador”, etc.), deu n’hi do els arguments i matissos que s’han fer aquí sobre el sr. Tello i que no el deixen gaire ben parat. Sobre el sr. Nogué ningú més ha insistit en la teva tesi. I com diu la Maria, et demanaria si et pots explicar millor quan atacas d’aquesta manera, amb dues pobres línies, als d’ICV.

  Cristina, ¿a quins DOS ESCRITS t’estàs referint, quina difusió se’n va fer?.¿Algú guarda aquests “dos escrits”, els podríem publicar en aquest bloc?

  Una cosa que he vist al bloc d’ICV: sembla que esborreu els comentaris que us envia la gent, no alguns d’indesitjables que és lògic que esborreu, sinó fins i tot alguns comentaris on gent pròxima a la vostra candidatura us demanaven que fessiu l’esforç de pactar amb IdS. No ho veig bé.

 332. pepet diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 15:18

  Francec , m’agradaría al igual que en Pere que m’expliquesis aquest fets que parlen de ICV. la eritat es que no sé de que parlés.
  Laia estic d’acord amb tú que aixó de barrejar la comisió de festes amb la politica no e gens llògic , perque no té res a veure una cosa amb l’altre.
  Parlant d’en Mark eperem que li vagi bé la sele… i de qui un anys tinguem un polític molt ben preparat al poble, però ben democràtic.

  Cristina, jo com molts votans volem que feu un esforç i pacteu d’una vegada amb IDS. ó tindrem IDS + AMS ó Deu no ho vulgui ( no sé si es possible ) CIU + AMS

 333. CRISTINA diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 15:35

  Hola Pere,
  Aquests dos escrits varen ser escrits per simpatitzants nostres. No varen sortir del grup ni varen ser signats pel grup. Però de totes maneres són opinions que es poden compartir o no, estan en el seu dret de tenir-les.
  A més com la majoria del poble sap el nostre estil és bustiar o fer porta a porta. I aquests dos escrits crec no es varen repartir així, sino que es varen llançar pel terra.
  M’agaradaria poguer ensenyar-los, però la veritat és que no els tinc. Si, els vaig veure després de que fossin repartits. I ja vaig donar la meva opinió que va ser la mateixa que la del grup.
  Pel que fa als comentaris del Bloc, no tinc ni idea. Tot al contrari, a vegades parlant amb la gent pensem…
  Què és el que passa?. És que ningú s’atreveix a escriure?, a opinar?. Ja que no hi han mai comentaris. De totes maneres gràcies per la informació. Li faré arribar al company que col.labora amb el Bloc i espero que ho solucioni aviat.

 334. Mark diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 15:52

  Gràcies Pepet! Ja només me’n queden dos! I havent fet el d’història (no com un 90% dels estudiants) he pogut copsar prou bé -dins del que es pot sense viure-ho – les diferències entre democràcia i no democràcia i entre vot censatari i caciquisme electoral… etc.

  A veure si en Martí Nogué ens presenta el nou equip de govern aviat! És aquest dissabte?

 335. CARMEN diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 19:52

  yo fui una de las personas que escribió algún comentario en el bloc de ICV que luego desapareció sin ninguna explicación (aunque repetí pidiendola) En aquel momento me sentí muy decepcionada y desilusionada con el partido al que habia votado. Uno de mis comentarios el Pere lo transcribió a este bloc el dia 1 de junio en la sección de anàlisis dels resultats electorals. Me alegra saber que algún político ha reaparecido en este bloc, en este caso la CRISTINA, y es por eso que escribo aquí esperando, aunque después de muchos dias, alguna explicación o respuesta a mis dudas.

 336. IDS – PM diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 22:23

  Després d’explorar durant uns dies les possibilitats d’arribar a un pacte satisfactori entre els tres grups, hem comprovat que l’exclusió entre ells ho feia impossible d’entrada. A més la discussió sobre àrees de responsabilitat demanava més temps, ja que tampoc no hi havia una coincidència inicial entre les propostes de cada grup.

  En aquestes circumstàncies, doncs, no ens volem posar un termini just el dissabte dia 16. Pensem que podem continuar parlant-ne amb la idea d’aconseguir el nostre objectiu inicial. Pensem que és possible. De moment assumim la nostra responsabilitat com a llista més votada i emprenem el camí de governar en minoria, sense deixar de banda, com diem, la possibilitat de pactes posteriors.

  El nostre grup i tots els silencs tenim interès a saber quina serà dissabte la posició dels diversos grups presents al nou consistori i si faran honor a la seva afirmació que volen un nou govern. Esperem continuar comptant amb el recolzament de tota la gent que ha dipositat en nosaltres la seva confiança per portar el canvi a Sils.

  L’equip de IDS-PM

 337. PEP diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 23:24

  No sé si qualificar l’opció que heu decidit prendre, de valenta, de temerària o utòpica. Però, m’agrada molt això que dieu que necessiteu més temps. Les decisions importants no es poden prendre de pressa. Per tant, com a votant vostre, ara per ara, recolzo el vostre posicionament.

  Se us gira no molta, si no moltíssima feina!!!!!!

 338. Pep diu,

  el 13 de Juny del 2007 a les 23:41

  Francesc, no et passarà el mateix que a la ex-comissió de festes, que confons la part per el tot???

  I com bé t’ha fet observació en Pere, massa coherent no has estat, ja que finalment has fet allò que et queixaves del altres: manca d’informació, rumorologia, linxament…..
  Sembles molt enfadat!!

  Per cert, a mi també m’agradaria connèixer aquests dos escrits, Francesc potser els tens tu? Per què no els poses al bloc?

  També volia corroborar, la observació d’en Pere i la Carmen: comentaris del bloc d’ICV es fan fonedissos….

 339. IDS-PM diu,

  el 14 de Juny del 2007 a les 00:30

  Hem volgut fer el primer comunicat mes entenedor : Després d’explorar durant uns dies les possibilitats d’arribar a un pacte satisfactori entre els tres grups ( AMS, ICV i IDS-PM), hem comprovat que l’exclusió entre ells ( AMS i ICV) ho feia impossible d’entrada. A més la discussió sobre àrees de responsabilitat demanava més temps, ja que tampoc no hi havia una coincidència inicial entre les propostes de cada grup.

  En aquestes circumstàncies, doncs, no ens volem posar un termini just el dissabte dia 16. Pensem que podem continuar parlant-ne amb la idea d’aconseguir el nostre objectiu inicial. Pensem que és possible. De moment assumim la nostra responsabilitat com a llista més votada i emprenem el camí de governar en minoria, sense deixar de banda, com diem, la possibilitat de pactes posteriors.

  El nostre grup i tots els silencs tenim interès a saber quina serà dissabte la posició dels diversos grups presents al nou consistori i si faran honor a la seva afirmació que volen un nou govern. Esperem continuar comptant amb el recolzament de tota la gent que ha dipositat en nosaltres la seva confiança per portar el canvi a Sils.

  L’equip de IDS-PM

 340. CRISTINA(ICV-EUiA) diu,

  el 14 de Juny del 2007 a les 16:19

  Hola he comprovat personalment que no es poden entrar comentaris a “la veu de sils”. Disculpeu i gràcies altra vegada per la informació.

  Cristina.

 341. revetlla diu,

  el 24 de Juny del 2007 a les 10:36

  Veig que aquest bloc s’ha refredat massa… Ep! Com va anar la revetlla? Van dir que s’havien “cremat” dues masies, una a Can Cabirol i l’altra a la Granota. Es va omplir la plaça dels Esports, a davant del Poliesportiu?, o hi ha haver massa competència d’aquests veïns que fa festes privades o només dels veïns del seu carrer? Vinga, vinga, una mica de safareig matinal …

  maria

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: