Institut de Secundària a Sils

27 11 2007

wp003.jpg

Notícia 1

L’IES de Santa Coloma de Farners està al límit d’alumnes i Educació estudia obrir un centre a Sils

El consistori silenc ja té diversos terrenys previstos per cedir al govern

DANI VILÀ. Sils

L’institut de Santa Coloma de Farners està al límit del seu creixement i, per aquest motiu, el Departament d’Educació ha començat les converses amb Sils per crear un centre de secundària en aquest municipi. El govern no descarta l’opció de fer un segon institut a Santa Coloma de Farners, però el consistori de Sils està encantat amb la proposta i ja té terrenys per cedir. El centre es podria posar en marxa el curs vinent, com a conseqüència de l’augment d’alumnat de secundària a la zona.

La capacitat per atendre alumnat per part de l’institut de Santa Coloma de Farners està gairebé al límit amb els 870 alumnes que té en l’actualitat i, per això, el govern estudia la possibilitat d’obrir un institut al municipi de Sils. El director dels serveis territorials a Girona, Andreu Otero, confirma que «estem estudiant aquesta possibilitat, però encara s’ha de concretar i veure de quins terrenys disposaríem per triar l’emplaçament definitiu del centre».

Otero admet que el nombre d’alumnes a l’institut de Santa Coloma de Farners obliga a buscar una solució urgent que previsiblement s’hauria de posar en marxa el curs vinent, quan caldrà tenir més grups en aquest tram educatiu per cobrir la demanda dels estudiants d’aquesta zona de la Selva. «Hem de veure si fem un institut a Sils o bé optem per fer un segon centre de secundària a Santa Coloma de Farners», assenyala Otero.

L’opció de crear un centre nou de secundària a Sils té tot el suport de l’Ajuntament d’aquest municipi de la comarca de la Selva. El seu alcalde, Martí Nogué, garanteix que el consistori està «interessadíssim» en l’opció que Sils pugui tenir un centre de secundària. En les pròximes setmanes hi ha prevista una reunió entre representants del Departament d’Educació de Girona i del consistori per analitzar la situació i la possibilitat d’obrir un institut a Sils.

L’alcalde Martí Nogué assegura que la predisposició per part del consistori per poder acollir aquest nou servei educatiu pel municipi és total i afegeix que ja tenen diversos emplaçaments possibles que exposaran al Departament d’Educació. Nogué defensa l’opció de Sils, tenint en compte que ja s’han comptabilitzats uns 50 nens que aquest any estan fent sisè de primària i que el curs que ve haurien d’anar a l’institut de Santa Coloma de Farners, si no se’n crea cap de nou. A aquest nombre també poden afegir-s’hi una quinzena d’alumnes més de Riudarenes. «Si el centre nou es construís a Sils evitaríem molts desplaçaments d’aquests alumnes i un estalvi important de diners de menjador», reflexiona Nogué.

El nombre d’alumnes a Santa Coloma de Farners ha crescut molt en els últims anys, tal com ho demostra el fet que s’hagi creat el CEIP Castell de Farners després de les queixes de falta d’espai i massificació d’alumnes fetes públiques per la comunitat educativa del CEIP Sant Salvador d’Horta. Les repercussions de l’augment d’estudiants comencen a notar-se a secundària i ara cal buscar-hi solucions, tenint en compte el creixement urbanístic que es continua produint en diversos municipis d’on provenen els alumnes de l’institut de Santa Coloma de Farners, que rep estudiants de Sils, Riudarenes i Vilobí d’Onyar. Si finalment s’opta per obrir un centre nou a Sils es podria seguir el model de Caldes de Malavella, on el centre de secundària imparteix ESO i va servir per treure pressió d’alumnes a l’institut de Cassà de la Selva, que havia quedat petit a causa de l’augment d’alumnes.

MARTÍ NOGUÉ
alcalde de Sils
«Estem interessadíssims per poder tenir un institut, evitaríem desplaçaments d’alumnes del municipi i ja tenim diversos emplaçaments possibles. N’hem de parlar amb Educació, però la predisposició és total»

ANDREU OTERO
director d’educació a girona
«Obrir un institut a Sils és una possibilitat en estudi, hem de veure els terrenys disponibles. És una opció que tenim sobre la taula, però també podríem construir un segon centre de secundària a Santa Coloma de Farners»

El Punt Diari, 05/11/2007

Notícia 2

Terrenys a Sils

L’Ajuntament de Sils continua treballant perquè el municipi pugui tenir institut, el que permetria treure pressió d’alumnat a l’institut de Santa Coloma de Farners, que està al límit. El consistori ja té terrenys tant per situar-hi l’institut de manera provisional com per construir-hi l’edifici definitiu. L’alcalde, Martí Nogué, ha explicat a Educació la voluntat de tenir aquest centre de secundària i ha ofert uns terrenys que hi ha entre el municipi i les Mallorquines per emplaçar-hi els mòduls provisionals si Educació vol posar en marxa el centre al setembre. Aquest espai ja s’ha cedit a Educació, ja que també són els terrenys reservats per fer-hi la segona escola del municipi. Pel que fa a l’edifici definitiu per a l’institut, Sils proposa situar-lo a la nova zona residencial de les Mallorquines.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2641745
Terrenys a Sils
24.11.2007

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

26 05 2008
´...

els pares dels alumnes de sise volem informacio sobre el sec transport,menjador,preus,si faran serbir llibres,etc…

26 05 2008
17 06 2008
maria

En principi quans nens i nenes hi haura? la segona es que els pares de sise volen saber mes informacio de tot.Molts petons i abraçades i sobretot moltes gracies.

19 06 2008
buf

Buf, penseu que ho dirigeix el PSC… ja podeu anar esperant fins a trobar-vos amb la sorpresa.

Ànims!

4 08 2008
irina

ola k tal soc una alumna de sise i vull saber mas coses del institut es ke algunes perones diuen ke el institut es fara, pero tambe altres diuen k anirem a SANTA COLOMA i n’ho se ke pasara buennoo dew moltes gracias

14 03 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: