Consell de dones a Sils ?

29 11 2007

Independents-PM, en contra de constituir un consell de dones a Sils

DDEG, SILS. El grup municpal d´ICV-EUiA-EPM de Sils va presentar durant el darrer ple de Sils, celebrat el passat 12 de novembre, una moció en contra de la violència masclista que només va aconseguir ser aprovada després que els proposants aceptessin retirar del text el segon punt, que es referia a la creació d´un consell de dones al municipi per tal que participi en el seguiment i aplicació de la nova llei que ha de regular l´abordatge contra la violència masclista a Catalunya.

El grup que ostenta l´alcaldia de Sils, Independents per Sils-Progrés Municipal, es van mostrar en contra d´aquest punt que va comportar un llarg debat, segons els ecosocialistes, ja durant la comissió informativa prèvia al plenari.

A partir d´aquest punt, la coalició ecosocialista ha expressat la seva intenció de recollir signatures per tal de donar suport a la configuració d´un consell de dones a Sils. A partir del proper dia 25 de novembre, i coincidint amb el Dia Internacional en contra de la Violència cap a les Dones, aquesta formació engegarà una campanya explicativa i de recollida de signatures pel poble, que es conclourà el vuit de març, dia Internacional de les Dones. Aquell dia es farà l´entrega de les signatures a l´Ajuntament i s´acompanyarà de la presentació d´una nova moció que proposi la constitució d´aquest Consell Participatiu de les Dones a Sils.

La Coalició vol manifestar que cal superar la manca de sensibilitat cap a la violència que pateixen tantes dones al nostre país, tot recordant que Sils «tristament no en queda exempt», tot recordant l´assassinat de la cuinera de Sils a mans del seu marit. Recentment, el jutge ha dictaminat una pena de 18 anys per a Llorenç Morell, acusat de l´assassinat de Consol Galceran, en considerar provat que l´havia matat a ganivetades el passat juliol de 2005.

http://www.diaridegirona.cat, 14/11/2007

Anuncis

Accions

Informació

One response

8 01 2008
Bloc

Comentari de la Cristina Simó al bloc Des de Sils, camí d’Itaca:

En referència a les polítiques d’igualtat real la regidora silenca Cristina Simó (ICV) ha manifestat a aquest mateix bloc el següent:

Gràcies per la teva informació a l’abast de tothom!.

A Sils és necessari un Consell de Dones, proposta que varem presentar junt a la moció del dia 25 de novembre ( Jornada Internacional en contra de la violència de gènere) que ens va ser votada en contra pels 4 Independents i l’abstenció dels 3 de CiU. Les Dones som les que coneixem més bé la situació de les pròpies dones i també som les que poden aportar propostes per millorar la qualitat de vida de les pròpies dones. L’exemple està allà on els governs són paritaris, les polítiques són més igualitàries entre homes i dones amb el que es millora la qualitat de vida de tota la ciutadania. Un dels exemples és Suècia.

A Sils governa actualment un grup en minoria de 4 homes. El grup que tenia menys representació de dones a la llista. A Sils hi ha dones maltractades.
A Sils hi ha famílies monoparentals on la cap de família és la dona amb situació precària. A Sils el percentatge de dones aturades és més alt que el dels homes. A Sils quan una dona es separa ha de marxar perquè la vivenda és inaccessible.A Sils hi ha dones immigrants que al venir a viure amb els seus homes per replegament familiar són més vulnerables davant dels maltractes… Qui hi pensa en totes elles?. El 52% de la població som dones.

Encara m’hi vaig haver de sentir per un dels que governen que el Feminisme és l’equivalent al masclisme!. A l’estat espanyol fa 76 anys que les dones poden votar gràcies a la pressió que varen fer les persones feministes, aquelles que lluiten per la igualtat real entre homes i dones i només és possible des de fa 76 anys per culpa dels masclistes, aquelles persones que no volen la igualtat real entre homes i dones.

Font: http://losilenc.blogspot.com/2008/01/nou-episodi-de-violncia-de-gnere.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: