Quart cinturó de Maçanet

29 11 2007

Una plataforma ciutadana s´oposa al quart cinturó de Maçanet

DDEG, MAÇANET. La Plataforma Ciutadana en Defensa del Patrimoni Natural i Cultural de Maçanet de la Selva (Planacuma) va manifestar estar totalment en contra del quart cinturó del municipi selvatà. Consideren que la proposta de la Generalitat «no respon a cap necessitat, ni justificació de la millora de la mobilitat en la nostra població. Ni respon a una necessitat real de comunicació de la Selva amb les comarques veïnes» i afegeixen que aquest vial causarà un «fort impatce territorial i ambiental».
El Pla d´Infraestructures de Transport de Catalunya 2006-2026(PITC) es proposa desenvolupar un nou vial de prolongació de la C-35 o també anomenat quart cinturó, entre Maçanet de la Selva i Hostalric. Aquesta nova carretera, segons van explicar des de Planacuma, representa «un alt consum del territori i fragmenta el corredor natural entre espais inclosos com a PEIN: els Turons de Maçanet, els Estanys de Sils i la Riera de Santa Coloma».
Consideren que el traçat de la C-35 pel poble de Maçanet «agreujaria una situació existent, ja de per si afectada pel pas de l’autopista, el desdoblament de la N-II i el pasdel TGV. Ens deixaria un poble encerclat i envoltat per vials de granvelocitat, un poble fracturat i amb un elevat índex de contaminació acústica. Condicionaríem el futur creixement urbanístic», van esclarir.
Tampoc consideren que aquest projecte «suposi un desenvolupament econòmic pel poble. Atès que hi ha altres alternatives viables, que no són tan agressives amb el territori».
Des de la paltaforma ciutadana s´han iniciat tota una sèrie d´activitats per «poder frenar l´impacte i la forta repercussió sobre la qualitat de vida dels habitants del municipi si es desenvolupa una altra infraestructura sobre el nostre territori fortament castigat».
En aquest sentit, volen obrir un espai de treball conjunt al poble i per fer-ho possible han demanat a l´Ajuntament la creació d´una comissió de seguiment formada per tots els grups polítics amb representació municipal, representants de Planacuma, tècnics de Mediambient, periodistes, regidor d´urbanisme, medi ambient i participació ciutadana. L´objectiu d´aquesta comissió, segons van manifestar, ha de ser el «vetllar de forma coordinada per evitar l’actual traçat del quart cinturó». En aquest comissió es marcarien les accions a fer, un calendari de treball, es distribuirien responsabilitats i es faria la difussió i la sensibilització dels objectius de Planacuma.
Entrevista amb Nadal
Finalment la plataforma de Maçanet de la Selva va explicar que té concertada properament una entrevista amb el secretàri general de Mobilitat, Manel Nadal.

Diari de Girona, 28-11-2007

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: