La plaga de coloms de l’any 2003

1 12 2007
03escut_de_sils.jpg

 L’Ajuntament de Sils no sap com posar fi a una plaga de gairebé 500 coloms

La gran quantitat d’ocells s’ha convertit en un autèntic problema i es busquen alternatives per reduir-ne la població

ANNA PUIG . Sils

L’augment del nombre de coloms a Sils s’ha convertit en un autèntic problema pels veïns i l’Ajuntament. Una plaga de 500 ocells ocupa el campanar de l’església i es mengen el pinso d’una granja de vedells que hi ha molt a prop. Els vianants també n’han patit les conseqüències, per la brutícia i el soroll que generen. El problema que ara es planteja és com eliminar aquesta plaga. L’Ajuntament ha tapiat les obertures de l’església perquè no hi criessin i va cridar uns caçadors perquè disparessin contra els coloms per reduir-ne la població. Però el mètode no ha funcionat ni ha convençut els veïns.

Fa set anys es va deixar anar una parella de coloms pel sector de l’església. I en poc temps la família ha crescut considerablement. Ara són prop de 500 els que ocupen el campanar, es mengen el pinso de la granja de vedells que hi ha a prop i causen inconvenients de tota mena als veïns. El soroll en algunes ocasions és insuportable i embruten els carrers. «Alguna veïna ha patinat per culpa dels excrements dels coloms», explica el regidor de Governació, Antoni Tello (CiU). La primera mesura que es va prendre va ser tapiar les obertures de l’església per evitar que hi criessin i ho fessin malbé tot. Els coloms, però, ara es concentren al campanar i es traslladen fins a la granja del costat quan tenen gana. La propietària ja s’ha queixat en diverses ocasions a l’Ajuntament, el qual va consultar al Departament de Medi Ambient per saber qui tenia competència en aquestes situacions. «Ens van dir que ho havíem de solucionar nosaltres mateixos perquè la plaga es trobava dins el nucli urbà i vam començar a buscar alternatives per reduir-ne la població. Pensem que no s’han d’exterminar però sí controlar la seva reproducció», va dir Tello. Una possibilitat era portar algun altre animal, com un aguilot, perquè els espantés però això podria perjudicar la fauna que hi ha a la zona dels estanys. Llavors es va pensar que un grup de caçadors, aprofitant l’època de caçera, podrien disparar contra els animals. L’oferta la van acceptar els caçadors de Vilobí i la primera prova es va realitzar fa una setmana.

La policia local va estar controlant tota l’operació, però alguns veïns es van queixar perquè els caçadors disparaven en direcció al poble i no cap als estanys i alguns animals van caure a les teulades i als patis d’algunes cases. «Hem de demanar disculpes als veïns per no haver-los avisat de tot això però la nostra intenció era trobar la millor solució per regular la població de coloms», va dir Tello. De moment, l’operació amb caçadors no s’ha tornat a repetir i la plaga de coloms continua al municipi. Segons va explicar Tello, l’Ajuntament s’esperarà uns dies i estudiarà altres possibilitats que no siguin tan molestes pels veïns. «Però el que està clar és que hem de fer alguna cosa», va finalitzar el regidor.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-451237
27/01/2003


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: