Obres carretera Girona Sta Coloma

11 12 2007

untitled1.jpg

Text 1

Les obres de la carretera de Girona a Santa Coloma s’acabaran a finals d’any

Nadal va destacar que serà 2 mesos abans del previst

ORIOL MAS. Sils
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va revelar ahir a Sils que les obres de la carretera de Girona a Santa Coloma de Farners –a GI-533– s’acabaran el 30 de desembre, després d’un any i mig de treballs. Nadal es va mostrar especialment satisfet perquè serà dos mesos abans del termini previst inicialment.

Les obres van començar a mitjans del 2006, i han consistit en l’ampliació de cadascun dels dos carrils de circulació a 3,5 metres i la construcció de dos vorals d’1,5 metres, així com la millora i canvi del traçat en alguns trams especialment perillosos pels revolts. Les previsions establien que els treballs acabarien a mitjans primer trimestre de l’any vinent, però al final s’ha pogut avançar aquesta data un parell de mesos. Nadal va assegurar que «el 30 de desembre estarà tot acabat, perquè hem pogut avançar el tram del volcà de la Crosa i compactar-lo amb la resta del traçat». De fet, aquest tram és el que tenia una major complexitat perquè entrava en zona PEIN i requeria uns estudis mediambientals més complexos. L’obra, de 10,3 milions d’euros, havia sigut una reivindicació dels municipis afectats, perquè consideraven que la carretera era massa estreta per l’elevat trànsit que té, uns 3.500 vehicles diaris.Durant l’any i mig que han durat les obres d’eixamplament, hi ha hagut retencions en diversos punts perquè els treballs es feien al costat i a sobre mateix de la carretera. Fins i tot, en algun moment es van haver de fer talls de circulació, sobretot durant l’estiu, que era quan menys trànsit hi havia.

El conseller Nadal i l’alcalde Martí Noguer van inaugurar ahir el nou centre cívic de Sils, un equipament dotat amb diverses sales i serveis per a totes les edats. Nadal va destacar que, avui dia, els centres cívics són «l’ànima dels pobles i on es pot ajuntar la gent», i l’alcalde va afirmar que «ha d’afavorir la comunicació i l’aprenentatge de tots». L’acte va acabar amb l’entrega de records a Nadal i Fina Soto, de Caixa de Girona, que ha col·laborat en l’obra.

El Punt, 2-12-2007

Text 2

El conseller inaugura el centre cívic de Sils

DDEG, SILS. El conseller Joaquim Nadal va visitar ahir al matí Sils per ser present a la inauguració del nou centre cívic del municipi i, com de costum, va venir amb les matèries selvatanes ben repassades. Tot i que el tema del dia era la restitució del servei dels trens de rodalies, el conseller va portar també una bona nova per als habitants de la comarca tot anunciant que les obres que actualment provoquen més maldecaps als colomencs que treballen a Girona s´acabarà dos mesos abans del que s´havia anunciat. El trànsit s´ha hagut de desviar per diverses rutes secundàries durant el temps que han durat les obres, i sobretot han comportat problemes en el seu pas per Sant Dalmai, al terme municipal de Vilobí d´Onyar, o altres nuclis municipals que han hagut d´assumir per les seves travessies el dens trànsit de les carreteres comarcals.
A la vegada, Nadal va comentar que els tres recursos d´alçada que de moment han elevat entitats i partits polítics demanant la relectura del nou POUM de Lloret han de seguir el seu curs i que de moment la normativa urbanística està plenament en vigor perquè la comissió d´Urbanisme la va aceptar com a vàlida. El grup municipal d´ICV, l´entitat ciutadana SOS Lloret i el partit sense representació municipal Millor han elevat recursos al conseller contra el nou POUM de Lloret.

Font: Diari de Girona, 2-12-07

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: