Carreteres de la Selva

20 12 2007

La Diputació destina 1,9 milions d´euros a carreteres de la Selva La principal obra serà entre Blanes i Malgrat

DdeG, Blanes.
La comarca de la Selva compta amb diverses carreteres titularitat de la Diputació de Girona, algunes de les quals amb una intensitat de trànsit considerable. Per aquest motiu, segons ha anunciat el vicepresident segon i responsable de Xarxa Viària, Jaume Sitjà, s’estan executant «obres que permetran adaptar diverses carreteres a les necessitats actuals de la xarxa i millorar així la seguretat viària».

En fase d’execució, actualment destaca el condicionament de la carretera de Blanes a Malgrat (GIP-6831), amb ampliació de calçada, adequació dels laterals i passeig de vianants. Es tracta d’una via molt transitada, amb més de 8.000 vehicles diaris, que està tallada durant les obres, pressupostades amb un total de 716.115 euros. Un cop finalitzin aquestes, tenint en compte que és un tram urbà de la població, se cedirà la seva titularitat a l’Ajuntament blanenc.

Una altra via molt transitada és la carretera de Sils a Hostalric (GIV-5121), una part de la qual és titularitat de la Diputació i una altra de la Generalitat. Aquest tram assumeix més de 5.000 vehicles diaris, bona part dels quals són camions. En les properes setmanes s’hi construirà una rotonda a l’alçada de Collformic, pressupostada en 515.885 euros. D’aquesta manera es millorarà substancialment la seguretat viària de la cruïlla, i es facilitarà l’accés al polígon industrial.

I en tercer lloc, també s’ha adjudicat la millora de la carretera de Vilobí d’Onyar a la N-II (GIV-5341), que assumeix diàriament 1.700 vehicles, una part significativa dels quals són pesats. Aquest és un tram d’uns dosquilòmetres, on està previst ampliar la calçada fins als sis metres, més un metre pavimentat a cada banda. En aquest cas, el pressupost d’adjudicació ha estat de 702.301 euros, i les obres tindran lloc l’any 2008, durant el primer trimestre.

Aquestes actuacions sumen una inversió de 1,9 milions d’euros de la Diputació a la xarxa viària de la Selva.

Diari de Girona, 18-12-2007

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: