Reallotjats casa cremada

1 01 2008

casacremadasils.jpg

Foto publicada al bloc El Trapasser

Sils reallotja sis persones a un hostal en cremar-se casa seva

Jordi Bes, Sils.
L’Ajuntament de Sils va reallotjar ahir a la tarda sis persones de mitjana edat en un hostal perquè se’ls havia cremat part de casa seva, que es troba al carrer Església número tres de la població. Els inquilins van poder sortir-ne pel seu propi peu sense que els afectés el foc, si bé un d’ells va haver de saltar des d’un primer pis i van portar-lo a un centre sanitari perquè li miressin el peu.

El foc es va declarar passades les cinc de la tarda en el baix de la casa, que té dues plantes, van informar els Bombers de la Generalitat. Els inquilins que estaven a la part baixa van sortir pel seu propi peu, mentre que un altre que s’estava dutxant al pis de dalt va optar per saltar al carrer des d’una alçada d’uns tres o quatre metres. L’home va caure sobre una motocicleta i va ser portat per la Policia Local al Centre d’Atenció Primària (CAP) de la població perquè el visitessin. Els bombers van afirmar que n’havia sortit amb un peu embenat, informació que no van confirmar les fonts municipals.

La Policia Local va explicar que la causa del foc podria ser una estufa de llenya. L’alcalde de Sils, Martí Nogué, que també és bomber, va explicar que les flames es van estendre per la cuina i el menjador però que no van afectar la zona on dormen els residents a la casa de la primera planta. No obstant això, també hi havia una zona per dormir al baix. El consistori va optar per reallotjar-los a l’Hostal Rolls de la població donat l’estat en què va quedar casa seva.

Les sis persones són treballadors, quatre dels quals de Mali i dos de Gàmbia. Tots ells van sopar un cop van arribar a l’hostal i avui al matí hi esmorzaran a l’espera que es determini si poden tornar a l’edifici del carrer Església.

Nogué va agrair la col·laboració del fill del propietari d’Alvifoc, un establiment dedicat a la venda d’utensilis contra el foc que es troba uns números més enllà del carrer l’Església. El jove va tenir una actitud molt activa en les tasques per apagar l’incendi ja que va emprar uns set o vuit extintors per fer front a les flames. A més, hi van participar tres dotacions dels Bombers que van controlar el foc en pocs minuts.

Diari de Girona, 31/12/2007

Un ferit lleu, en saltar d’una finestra quan fugia d’un foc a casa seva a Sils

M.B.. Sils.
Un home va resultar ferit lleument quan ahir a la tarda es va declarar un incendi a casa seva, a Sils, i va decidir saltar per una finestra per fugir de les flames. L’home va saltar des d’una altura no gaire considerable i es va fer mal al turmell quan va caure damunt d’un ciclomotor que estava aparcat al carrer. Va haver de ser traslladat fins al centre d’assistència primària. Aquest incendi va començar a un quart de sis de la tarda en una casa de dues plantes del carrer Pere Porter de Sils. Les flames van afectar, bàsicament, la cuina, però tot l’immoble va quedar fumat i les sis persones que hi viuen van haver de passar la nit en un hotel.

El Punt, 31-12-07


Accions

Information

2 responses

2 01 2008
Silenc

Pisos pastera a Sils?, contractes d’arrendament irregulars?, condicions laborals d’explotació que no donen per llogar un pis decent?. Bon Any 2008 !

2 01 2008
Bloc

Reproduïm aquest article d’opinió publicat al bloc La Veu de Sils:

La solució d’alló complicat, per Francesc Gonzalo Prineti

¿Què és complicat? Moltes coses, com per exemple que un propietari llogui un pis a tres o quatre joves solters, tots homes. I més difícil encara que faci un contracte de lloguer si els joves són immigrants.

Però la solució pot arribar si cauen els prejudicis. I no es tracta de que ningú faci el “primo”. ¿Tenen ingressos? ¿Tenen contracte de treball? Llavors tenen papers en regla. ¿On és el problema? El problema és que el propietari no se la vol jugar.

Però allò tan complicat, veiem que no és tant quan els llogaters són economicament solvents, pot ser més viable si algú els avala, és a dir, si algú tranquilitza al propietari i li assegura que el seu pis serà senzillament habitat, no destrossat.

A què ve tot a quest preàmbul? Ahir a Sils es va creamr una casa. En ella vivien cinc joves naturals de Mali. L’ensurt va ser molt gran perquè de cop i volta es va sentir un espetec i un dels joves va haver de saltar des d’una finestra a més de tres metres d’alçada. Assortadament només es va lesionar un dit del peu. L’ajuntament, amb l’alcalde al capdavant es va fer present des del primer moment. Els bombers van fer la seva feina molt ben feta.

L’ajuntament els ha buscat un hotel per a que puguin dormir i dinar durant uns dies. I desprès ¿què?.

Diguem ho sense embuts: Ho té molt difícil aquest col·lectiu si no troba en l’administració local i comarcal una empenta, un aval per a que la porta d’una vivenda se’ls pugui obrir. ¿No hi ha locals municipals que poguessin estar preparats per a aquestes emergències? ¿No pot l’ajuntament sortir fiador davant el propietari, si aquestes persones no compleixen el contracte quan a pagaments o manteniment correcte de l’immoble? Si l’administració pública, no ¿quí?

Aquest col·lectiu en aquest moment està en una situació de greu risc social. S’han desestabilitzat. Tenien vivenda, tenen treball, ingressos i els seus compatriotes no estan en situació de fer-se càrrec del seu allotjament, senzillament perquè les condicions de vida seves són també precàries. ¿Què farà un jove passetjant sense rumb pel poble? Si, hi ha locals on poden prendre un café calent, però una casa és necessaria per a l’estabilitat psíquica i social.

Tot és complicat. Però allò que és complicat té solució si cauen alguns prejudicis i si les administracions, que ens representen, prenen cartes en l’assumpte.

Font: La Veu de Sils
http://laveudesils.blogspot.com/2008/01/sils-desprs-de-lincendi-un-collectiu-en.html

Deixa un comentari