Nou IES: Sils o Santa Coloma?

7 01 2008

05barracons.jpg

Educació obrirà cinc escoles i quatre IES més a les comarques gironines el curs que ve

Es crearan a Salt, Quart, Sant Julià de Ramis, Castelló, Platja d’Aro, Vilafant, Lloret, Vilablareix, Lloret i Santa Coloma

DANI VILÀ. Girona
Demà tot just començarà el segon trimestre d’aquest curs, però l’augment d’alumnat fa que el Departament d’Educació ja prevegi a hores d’ara la creació de cinc escoles noves i quatre instituts més a les comarques gironines per al curs 2008-2009. Les noves escoles s’obriran als municipis de Salt, Quart, Sant Julià de Ramis, Castelló d’Empúries i Castell i Platja d’Aro. L’important augment d’alumnat dels últims anys a primària comença a deixar-se sentir a secundària. Per aquest motiu, el govern crearà centres a Vilafant, Vilablareix i Lloret, i també té clar que obrirà un centre de secundària a la Selva, però encara ha de decidir si l’establirà a Sils o a Santa Coloma de Farners, aprofitant espais que no farà servir l’escola Castell de Farners.

Tots els centres que es posaran en marxa a partir del setembre vinent ho faran amb mòduls prefabricats. El director d’Educació a Girona, Andreu Otero, reconeix que el creixement previst a hores d’ara és molt important, i que s’obriran nou centres més el curs que ve, «però són les necessitats que tenim i hem de respondre a la demanda d’escolarització que tenim». Otero considera que l’obertura de més escoles i instituts es pot atribuir en part al reagrupament familiar d’aquests dos últims anys, en què han arribat més de 8.000 persones, entre les quals hi ha un percentatge considerable de nens i joves en edat escolar.

Les noves escoles de Castelló d’Empúries, Quart i Platja d’Aro començaran amb grups de P3 i també de P4 i P5, ja que són grups que durant aquest curs s’han situat en centres que ja existien en aquests municipis. Cal destacar la nova escola de Salt, que serà el tercer centre educatiu nou dels últims tres anys en aquest municipi. També s’obrirà un centre de primària a Sant Julià de Ramis.

Pel que fa als instituts, Lloret arrencarà amb dos grups de primer d’ESO, mentre que Vilablareix donarà servei als alumnes de Fornells, Quart, Vilablareix i Aiguaviva. A Vilafant, Educació aposta per obrir amb dues línies, malgrat la petició de diversos pobles d’obrir amb tres. Aquesta oferta només donarà servei als alumnes de Vilafant. El govern encara ha de decidir si el quart IES s’obrirà a Sils o a Santa Coloma. Tenint en compte que encara falten mesos, cal pensar que la llista de noves escoles i nous instituts encara podria créixer.

El Punt, 7 gener 2007

………………………………………………………………………………………………………………..

Aprofitar l’espai del CEIP Castell de Farners

780_008_1533720_2008_01_13.jpg

Fa poques setmanes han començat els treballs de construcció de la segona fase de l’escola Castell de Farners de Santa Coloma. La previsió del Departament d’Educació és que l’edifici de primària estigui acabat per entrar en funcionament el mes de setembre que ve, coincidint amb l’arrencada del curs 2008-2009. El Departament està estudiant la possibilitat d’utilitzar provisionalment les noves instal·lacions del Castell de Farners per situar-hi el nou institut, tenint en compte que només s’utilitzarà una part molt petita de l’edifici amb alumnes de primer i segon de primària. El director d’Educació, Andreu Otero, admet que això només és una possibilitat, ja que també es considera situar el nou institut a Sils, un municipi que ja ha manifestat la seva voluntat per acollir-lo. Els alcaldes de les dues poblacions coneixen la situació i serà Educació qui decidirà quina opció veu més viable. El que és clar és que cal crear un centre nou, perquè les dades palesen que l’institut de Santa Coloma no pot créixer més.

El Punt, 7 gener 2007

Consulteu també l’article ESCOLES, SATURACIÓ, PREVISIONS, BARRACONS … 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: