Totxo i finances municipals

10 01 2008

00crw_9191a.jpg

1.

500.000 euros menys per llicències d’obres

Sils preveu ingressar 500.000 e menys en llicències d´obres respecte al 2007
El pressupost xifra la recaptació en 600.000 euros per aquest any

E.Padilla, Sils.
Els pressupostos per a 2008 elaborats per l’Ajuntament de Sils i que van ser aprovats el passat desembre preveuen uns ingressos en concepte de llicències d’obres que ascendeixen a 600.000 euros, mentre que el plec econòmic de 2007 xifrava l’entrada d’actius a través d’impostos a la construcció en 1.100.000 euros. L’Ajuntament, per tant, espera en principi recaptar mig milió d’euros menys que en l’exercici anterior a causa del replegament que s’ha donat en els darrers mesos en el sector de la construcció.

Segons el regidor d’Hisenda Joan Andreu Arredondo (IdS-PM), l’estimació s’ha fet a la baixa tenint en compte la tendència dels darrers quatre o cinc mesos, durant els quals la fal·lera constructora ha disminuït a Sils, tot i que no va descartar que finalment els resultats superin les previsions.

No opinen pas així però des del grup d’ICV de l’Ajuntament de Sils, que considera que l’estimació encara s’ha quedat llarga i que caldria rebaixar les espectatives fins a pressupostar només 300.000 euros en concepte d’impostos a la construcció. Sils està ara revisant el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i es preveu fins i tot rebaixar edificabilitats en alguns sectors respecte a l’aprovació inicial que es va fer durant el passat mandat. Un exemple d’aquest cas és el sector del carrer Mallorquines, on s’eliminaran les unitats d’actuació perquè els veïns puguin actuar per separat sense la necessitat d’impulsar plans urbanístics a canvi de reduir el volum edificable.

Font: Diari de Girona, 3-01-2008

03crw_9207.jpg

2.

La devallada de l’habitatge i les finances de Sils

Aquest anàlisi és del grup ICV-EUiA. Feu-nos saber si algun altre partit silenc genera informació sobre aquest tema:

“La construcció ha estat el sector més dinàmic durant el 2006 … a la Comarca de la Selva. Aquest model ha estat “finiquitat” ja durant el 2007 i mort al nou any 2008. Cal doncs buscar un nou model econòmic per Sils, per potenciar els seus comerços, empresaris per millorar la qualitat de vida i la butxaca de tothom …
.
Els ajuntaments seran els que més perdran. No ho diem nosaltres, ho diu el Servei d’Estudis del BBVA en el informe del Gener 2007 (pàg. 25).
.
Si cauen els ingressos més encara l’ajuntament tindrà un dèficit i haurà de contractar deute. El nivell d’endeutament s’ha incrementat força durant el 2006, però durant el 2007 s’incrementarà encara més (59 mil euros). Aquesta no seria la millor opció per afrontar una crisi.
.
L’altre opció és vendre patrimoni… que en un contexte de crisi de construcció no tindria sentit ja que l’ajuntament perdria diners.
.
O una altra opció, restringir la despesa i adaptar-la a uns menors ingressos. És a dir menys serveis…
.
Així doncs el shock econòmic de la construcció afectarà les finances de Sils. Hem de pendre iniciatives per tal que l’activitat econòmica del poble no pateixi, i poguem prosperar econòmicament …”
.
Anuncis

Accions

Informació

One response

10 01 2008
LNC

Sóc l’única de tot sils a qui li van demanar calerons B per comprar aquests pisos de la foto??¿? a veure si al final tindré cara de bleda i m’ho van demanar a mi només

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: