Desdoblament N-2

15 01 2008

nacional2.jpg

El desdoblament de la N-2 al seu pas per les comarques de Girona és un misteri. Dels nou trams en què està dividit el recorregut amb aquest fi, només dos han entrat en servei (Caldes de Malavella-Aeroport-Fornells de la Selva), després de ser inaugurats el mes de desembre passat. Foment ha necessitat tota una legislatura per culminar els 8,4 quilòmetres del recorregut; la primera pedra va col.locar el PP en la campanya electoral del 2004. Si unes obres d’una durada prevista de dos anys han trigat el doble de temps, ¿què passarà amb els altres set trams?

A l’espera d’una resposta, hi ha indicis que no inviten a l’optimisme. A la comarca de la Selva, l’inici dels treballs del tram de Maçanet de la Selva a Sils fixat per a aquest mes, pateix una demora, i per tant és de preveure que no entrarà en servei l’octubre del 2009. El que sí que s’espera que estigui acabat en aquesta data és el traçat de Sils a Caldes de Malavella, que és l’únic que en l’actualitat està en obres.

Un altre tram que és possible que estigui a punt la legislatura vinent és el que va de Tordera, a la comarca del Maresme, a Maçanet, ja que està previst que els treballs s’adjudiquin a finals d’aquest any o a principis del 2009. Si és així, i si no hi ha nous endarreriments, la A-2 unirà Girona amb el Maresme el 2011. ¿I què hi ha del recorregut entre Girona i la Jonquera? Si els trams anteriors són una incògnita, els quatre restants ja entren en el terreny de l’endevinació, perquè cap d’ells té redactat encara el projecte constructiu.

Font: El Periódico de Catalunya, 15 gener 08

Anuncis

Accions

Informació

One response

29 05 2008
Bloc

Noves obres complicaran la circulació per la N-II a la Selva
Els treballs afecten 23 km, duraran 6 mesos i es faran també de nit

DdeG, Girona.
El Ministeri de Foment va anunciar ahir l’inici de més obres a la carreterea N-II, que afectaran el tram comprès entre Maçanet i Fornells de la Selva. Els treballs, amb un pressupost de 4,5 milions d’euros, es duran a terme en dos trams no consecutius de carretera de 19,15 i 4,09 quilòmetres cadascun, i consistiran en millores del traçat (asfaltatge, eliminació de bonys, reposició de senyals, entre d’altres actuacions) i a reforçar les mesures de seguretat.
Les obres només estan projectades en segments de la via que no estan afectats per les obres de desdoblament. Els treballs d’ampliació es concentren, bàsicament, entre Sils i Caldes de Malavella, mentre que el tram Caldes de Malavella-Fornells de la Selva ja funciona com a autovia.

El subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco, va explicar ahir que les obres començaran immediatament, el proper mes de juny, amb un termini d’execució de sis mesos. Per tal de minimitzar l’impacte que els treballs tindran previsiblement per al trànsit, l’empresa adjudicatària del projecte està preparada per treballar de nit “quan calgui”. Aquesta previsió, explica Francisco, obeeix a un doble objectiu: escurçar al màxim el temps d’execució de les obres i evitar, en la mesura del possible, restriccions en el trànsit.

“Cert bon ritme”

El ferm de la carretera N-II presenta, en alguns trams del seu recorregut per la Selva, un estat força deteriorat, el que ha obligat Foment a actuar. Alguns trams d’aquesta via, un cop transformada en autovia (amb dos carrils per banda), passaran a ser vials secundaris (alguns dels quals acaben cedits als ajuntaments), i la voluntat del ministeri passa per deixar-los en el millor estat possible.

En aquest context, el subdelgat del Govern fa una valoració positiva del “cert bon ritme” que segueixen els treballs de desdoblament d’una de les principals artèries de comunicació que creuen les comarques de Girona.

Font: http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052900_3_268538__Comarques-Noves-obres-complicaran-circulacio-Selva
29 maig 2008

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: