Sopars cuineres, 40 €

17 01 2008

sopars2.jpg

sopars1.jpg

Els Sopars de temporada, es una iniciativa del col·lectiu La Cuina a Sils, amb el que es pretén elaborar uns sopars per cada una de les estacions del any, amb continguts de productes de la temporada en la que es porti a terme. Així doncs, el que inicialment es pretén, es fer Sopars els dies: 16 de febrer , 17 de maig , 16 d’agost i 15 de novembre.

Mecànica del Sopars de temporada

Els Sopars es duran a terme a la Sala La Laguna, a les 9 del vespre per un nombre de comensals màxim de 90 persones.

Les taules seran de 10 persones. L’ordre del Sopar per aquest primer Sopar d’hivern, serà el següent: Copa de Cava Pinot Noir de Mont-Ferrant i petites degustacions de carn de perol i truita de botifarra negre. El primer a base d’escudella casolana. Seguidament, cada taula comptarà amb dues cassoles de diferents cuinats que es repartiran els comensals acompanyats de vi negre Joncària Merlot Reserva 2003 del Celler Pere Guardiola. Finalment s’oferiran postres casolans a base de coques, bunyols, petites delícies i crema catalana, acompanyats de Cava Agustí Villaret de Mont-Ferrant

Les cassoles que s’oferiran pel Sopar d’hivern seran: Bacallà amb panses i pinyons, Calamars farcits, Mandonguilles amb sípia i pèsols, Peus de porc amb cargols, Pollastre amb salsafins, i Vedella amb bolets.

Cal dir i aclarir que cap taula menjarà el mateix, ja que es sortejaran les cassoles per les taules tenint cura de que a cada taula li correspongui una cassola de peix i un altra de carn.
Al finalitzar el Sopar i haurà ball per els assistents.

Si voleu acompanyar-nos, es poden fer el pagament de les reserves, així com l’abonament per tots els sopars a través del nostre compte de Banc Sabadell Atlàntic de Sils. El preu del sopar serà de 40 € i per facilitar l’òptim servei, es prega la màxima puntualitat.

Font: La Cuina a Sils

Anuncis

Accions

Informació

37 responses

17 01 2008
LNC

Les cuineres fan bona feina pero trobo que 40 € és força car.

17 01 2008
Birulai

Quina vergonya 40 euros!!!!

Son uns botiflers aquests d’IDS!!!

Aixi es com fan poble? i politica?
Excloent els més pobres d’aquests actes…

Ho trobo molt fort. 40 euros, ni es paga aixo a Barcelona ciutat…

😦 Martinete… ai ai ai..
q s’et veu el crusto.

PESSETERO!

17 01 2008
xibarri

per que ho sapigues , si es que encara no ho saps, el sopar l’organitza en Xicu Anoro pel seu compte, els de IDS no i tenen res a veura ni amb el preu, ni amb el lloc i amb el que es cuini, simnplement es una iniciativa de la cuina sils que s’ha fet per recollir diners per fer els seus viatges i sortides

17 01 2008
xibarri

Abans d’insultar a la gent informat millor, si no el que queda com un botifler ets tu.

17 01 2008
LNC

Podria subvencionar una part l’equip de govern no?

17 01 2008
Silenc

Jo el que voldria saber, i aquí hi ha gent que ho sap tot, sense inventar-se res, es com es paguen les cuineres els seus viatges per europa i per les espanyes i pel ritz i per madriz … reben subvencions municipals? s’autofinancien? … potser aquests 40 euros són justos si considerem els ingredients i que els aprofiten per a pagar-se els viatges amunt i avall …

visca les embaixadores de sils i visca el seu mànager !!! crec que es important per CiU de Sils conservar la direcció de les cuineres, són vots a l’olla, vui dir a l’urna 😉

17 01 2008
xibarri

M’assembla que la Cuina a Sils es l’entitat que reb la subvenció mes alta més de 3000€

17 01 2008
LNC

Bé, he estat donant voltes a això i al que estudio i us vull proposar un joc:

La teoria econòmica diu que si ningú o molts pocs demanen tickets, aquests necessàriament hauran de baixar de preu.

Així si existeix un pacte de esperar-se a comprar fins l’últim moment s’hauria de poder sopar gratis. Això diu la teoria econòmica: el productor hauria de treure’s de sobre el seu stock per tal d’evitar costos com ara els d’enmagatzemament, en aquest cas la feina de les cuineres.

Imaginem doncs que pactem tots i totes els silencs i silenques no comprar cap tiquet d’amagat al productor: sopariem gratis.

Imaginem en segones, que un percentatge decideix d’amagat de la resta comprar el ticquets.

Si són majoria els que “traexien” l’acord el sopar sortirà als 40 € i, fins i tot, trobariem a algú o alguna disposat a pagar-ne més (revenda com al futbol o els concerts)

Si són menys les persones que han “traït” i més les que són lleals al pactes la gent “egoista” haurà pagat el 40 € i la resta aprofitant la manca de demanda aconseguirà un preu inferior.

Ja sé que és complicat, però estic d’exàmens, i van d’aquestes coses. 😉

Petons !

17 01 2008
LNC

I, no és per burxar, però, qui em pot explicar perquè el compte corrent de les cuineres està al Sabadell quan és l’últim banc arribat a Sils?

18 01 2008
xibarri

Aquest raonament no te base solida, si ningu compres tickets el mes segur que no es fes cap mes sopar i punt.

18 01 2008
LNC

la teoria econòmica diu que sorgiria un altre productor per satisfer la mateixa necessitat a millor preu. 😉 Però vaja no és el tema, només era un joc matemàtic.

Xibarri tu que ets del polit buró: pq està el compte al sabadell??¿

18 01 2008
Birulai

Rectifico. Amb 3000 euros de subvenció d’IDS crec que efectivament el sopar hauria de ser gratuit – degustació, amb menys quantitat – però per tothom. Una festa per Sils, no per un grup exclusiu q puguis gastar-se 40 euros per un sopar.

Visca les Cuineres de Sils, em sembla q l’ajuntament hauria de pendre cartes en l’assumpte i agafar el lideratge de les Avies de Sils, i fer fora el Xicu q pel q sembla te la marca comercial i segur s’embotxaca un % fix.

A veure si aixequem l’alfombra i veiem les corrupteles q hi ha!!!

Sils NET i polit.

Visques les Àvies de Sils!!!

Biru

18 01 2008
Mark

Quin sentit té que l’Ajuntament agafi la direcció del col·lectiu? L”Ajuntament no ha de dur a terme aquesta empresa.

L’Administració pública no ha de dirigir a la Societat Civil, sinó contribuir a satisfer les seves necessitats.

O l’Ajuntament també a ha d’agafar les regnes de l’Agrupació Cultural de Sevillanes, l’Esbart Dansaire, el Sils de futbol, el col·lectiu Temporània…? Per favor!

Això seria una política en contra del moviment social i a favor de l’augment de costos municipals i també favorable al “només faig si cobro”.

I, qui ets tu per dir si s’ha de fer fora al “presi” de les Cuineres? Mira on estan i valora una mica més.

18 01 2008
Mark

Pel que fa al preu…

És una manera com una altra de finançar-se. Quina pega hi ha? O és que s’ha de convidar a tots els veïns a sopar?

L’Ajuntament ha donat sempre un ampli suport al col·lectiu, així com a d’altres imagino. L’objectiu final és que aqeusts puguin funcionar el més autonomament possible i evitar dependre de subvencions per poder dur a terme la seva activitat.

L’entitat té un objectiu, l’Ajuntament un altre. És l’Ajuntament el que ha de satisfer al poble i no “La Cuina a Sils”. A més que aquests sopars no són una necessitat bàsica dels silencs.

Si ara poden aconseguir créixer i moure’s com més per si sols millor, doncs endavant, no talleu les ales.

Tot el dia us queixeu!

18 01 2008
Birulai

Les empreses com tu dius Mark no reben 3000 euros per no donar res a canvi al Poble!

Si es donen diners suposo es per beneficiar al municipi, o no?

Biru

18 01 2008
LNC

Promoció de Sils fan molt les cuineres. Jo trobo bé que les subvencionin Però el preu d’aquest sopar és molt car. Trobaria més normal que cobresin aquests 40 € si el sopar es fes fora del poble.

18 01 2008
xibarri

Mark estic content de que haguis tornat per aqui, almeys algú m’ajudarà fer callar aquesta colla d’ignorants…garrepes

18 01 2008
LNC

Una parella 80 € !!!

Una parella amb dos fills 160 € !!!

això és ser garrepa?¿?

18 01 2008
xibarri

si vols sopar baratet ves a Can Bado…ningu obliga d’anar els sopars de la cuina a Sils

18 01 2008
Anònima

Tu LNC que ets tan feminista, com hu veus que un home sigui el dirigent de les cuineres?; l’home a manar i les dones a cuinar? això fa olor de masclisme convergent!

18 01 2008
LNC

Anònima: Sóc favorable de la igualat real no tinc cap fòbia als homes. D’en Xicu m’han explicat que va iniciar aquest tema perquè en Rovira el volia apartar de l’ajuntament.

Jo el que realment vull és que hi hagi cuiners de sils i mantinguin lo de cuineres.

Xibarri: A Can Pou de Vidreres es menja mooooolt bé i no et claven 40 € pel cap. i són una empresa 😉

19 01 2008
Mark

Biru…

Que jo sàpiga no són una empresa. No hi ha un ànim de lucre. El que guanyin ho inverteixen en l’entitat i (imagino) no en retribucions.

I en tant que entitat doncs reben una subvenció per la promoció que fan del poble. Aquesta és l’aportació que fa al poble a més de dignificar les cuineres i cuiners grans i joves del poble, que no és poc. I si a més poden fer viatges… fantàsticament fantàstic, una experiència més.

19 01 2008
Mark

Llavors, pel que fa a la burrada de dir que hi ha masclisme…

Amb la oportunitat que els ha donat de poder viajar, i cuinar com els agrada i en companyia i de ser un xic mediàtiques… això és masclisme?

19 01 2008
Anònima

Mark, disculpa per la meva burrada de més amunt. Però el Xicu, cuina o no cuina?, es cuiner o només fa de relacions públiques aprofitant que està a l’ajuntament ? Ell que volia ser alcalde, l’hereu del Rovira …

19 01 2008
Mark

Disculpada!

Què més dóna si cuina o no cuina? Potser sense ell “que no cuina”, ni elles cuinarien. Algú ha de fer la tasca de preparar les activitats i donar promoció, o no?

Et torno a preguntar, això és masclisme? Trobo més masclista/feminista la quota de 50% en els partits d’homes i dones.

Ara bé, que una persona “lideri” un grup perquè entre tots tirin endavant amb força… ja m’explicaràs!

Si enlloc d’ell fos una dona, llavors què seria?

19 01 2008
xibarri

Lo que jo no veig tant clar és el benefici que aixó porta a Sils, no crec que la despessa que genera es recuperi, anar aquest viatges costa molt al poble, si tot fos igual també s’hauria de pagar el trasport dels equips de futbol i d’altres activitats i aixó no és així, en epoca d’en Quimet era un comnplot que tenien per guayar-se els vots de les iaies però de poc els va servir, almenys pel sentir dir en Xicu estava bastant decepcionat a les ültimes eleccions municipals perquè les cuineres li havien ”fallat”, no és or tot el que llueix….hi han envejas, gelos i demés entre elles

19 01 2008
Botifler

No em sembla bé fer donacions de 3000 euros sense tenir cap pla previst darrere, els diners públics han de revertir d’alguna manera… i aquest no crec
que sigui el cas.

Està muntat per gent de Sils… les cuineres de Sils ens foten 40 euros per persona… ho trobo fora de lloc i de pressupost.

No està gaire ajustat.

Proposo BOITOTEJAR L’ACTE!!!

BOIKOT antisistema.

Buti

19 01 2008
Rovira

Aquest Mark i en xibarri són la mateixa persona.

Gracies IDS per tapar les vergonyes a CiU.

😀 Miami Vice es queda petit…

19 01 2008
Bloc

Adjuntem aquests Comentaris copiats del Vell Bloc:

Maria diu,
el 27 de Juny del 2007 a les 17:31

Soc una integrant de les cuineres de la Cuina de Sils, tots els anys per al sopar gastronomic tinc problemes per la taula. Hi ha anys que tenim que ser 12 per poder aconseguir taula (2006), aquest any ja no. Hi ha cuineres que mai tenen problemes amb les taules i n’hi han d’altres que si que en tenen.

M’agradaria que tornesin a tenir les taules llargues que fan més festa i més poble i la gent es relaciona millor.

Aquesta es la meva queixa: que no hi hagi cuineres de primera i cuineres de segona, i no hi hagi favoritisme amb els tickets, que tots formem part de la cuina de Sils.

Rosalia diu,
el 27 de Juny del 2007 a les 18:18

A vegades em pregunto, perquè, quan es fa unes activitats en el poble, sempre hi ha d´haver unes persones que han de fer i desfer-s´ho a la seva manera. Em refereixo a la cuina de Sils. Es diu que hi han 90 cuiners/eres i jo em pregunto: Tots son iguals? o uns nomes surten a les fotos i van a viatges, i els altres ajuden a certes persones quan aquestes no arriben a realitzar el treball? Em sembla que si hi ha 90 persones a l´entitat hauriem d´escoltar una mica a tothom i que la gent poguès moure´s amb més tranquil.litat i més armonia.

Sopar gastronòmic: Perquè hi ha gent que sempre van a la mateixa taula i d´altres em d´anar com a una persona li roti la gana?.Molta gent ens estem decidint no fer cassola aquest any! Ja us ho fareu les que sempre treballeu!!!!!!!!!!!!!!!.

Filla de cuinera diu,
el 26 de Agost del 2007 a les 20:25

Nomès voldria donar les gràcies en Xicu, ja que personalment, he vist a la meva mare en una certa edat, tinguès l´entusiasme i les ganes de que en Xicu o la Merçè ( la seva cap ) la truquin per telèfon per anar algun lloc amb la cassola a les mans. La veritat que per ella no és un esforç fer una cassola, sinò una alegria . Quan arriba dels llocs, t´explica les anècdotes,la gent que ha conegut…. Vaja com un nen/a petit/a que t´explica una vivència amb aquella cara d´alegria.

De veritat Xicu, moltes gràcies i que tinguis molta força per tirar endevant, si més no saps que tens molts amics que estem disposats a ajudar-te. Has fet reviure a moltes dones que amb les seves edats no haguèsssin viatjat ni conegut ni viscut tantes vivències.

Una amiga

MARK diu,
el 24 de Agost del 2007 a les 18:00

QUE BONITO FUE EL DIA 19 DE AGOSTO EN VALLCANERA CON NUESTRAS CUINERAS DE SILS Y DE VALLCANERA TODO EL MUNDO ESTABA ENCANTADO Y MARAVILLADO FUE UN EXITO GRACIAS POR HACERNOS DISFRUTAR DE TAN BUENAS COCAS GREACIAS SEÑOR VALDES POR HABERNOS DADO LA OPORTUNIDAD DE DISFRUTAR A TODOS NOSOTROS/AS LE TENGO QUE DECIR QUE A ORGANIZADO UNA GRAN FIESTA MAYOR FELICIDADES.

19 01 2008
Silenc

Aquest ultim comentari sembla del valdés de vallcanera fent-se autobombo i utilitzant l’àlies d’un conegut silenc 🙂 Li van agradar les coques 😉

19 01 2008
LNC

Haurem de montar un sopar de blocaires per saber qui és qui, avís: si val 40 € jo no vinc 🙂

20 01 2008
Mark

A mi no m’ajuntis amb en xibarri que per no saber no sé ni qui és.

Altra cosa és que podem coincidir.

Bé que coincidiu la resta… segur que sou vosaltres els “repes”

20 01 2008
LNC

A mi és a qui més gràcia em faria conèixer 🙂

30 01 2008
Bloc

Nota informativa signada pel Xicu al bloc La Parada:
http://laparada-aces.blogspot.com/2008/01/sopar-dhivern-de-la-cuina-sils-16-de.html
………………

Benvolguts amics i amigues, com recordareu, dies enrere varem enviar una targeta promocional sobre els “sopars de temporada” que encetem enguany. En aquest no es comentava res del que hi hauria en aquest sopar, però avui ja vos podem passar el que hi podrem menjar.

Això vos envio adjunt.

Vull dir-vos també, que si encara no heu reservat plaça i ho voleu fer-ho, cal que feu un ingrés al Banc de Sabadell com deia la targeta, en concret a la compta de La Cuina a Sils 00815264 37 0001013711 i deixeu-hi també el vostre telèfon de contacte.

Sort i fins aviat

Xicu

Enviat per aces a 14:18

…………………………………………………………..

30 01 2008
Rovira

Em sembla q seria l’estrella de la FESTA!

Quimet

30 01 2008
Toti

Els d’IDS segueixen sense deixar posar comentaris.

🙂 VISCA LA SEVA DEMOCRACIA!

30 01 2008
LNC

En Xicu ja podria portar com el seu partit mereix, un bloc com Déu mana. Quimet dóna l’ordre !!! deixa’t estar de l’enganxina i torna una mica al partit que tant t’ha donat !!! 🙂 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: