IES a Sils !!!

23 01 2008

ies.jpg

Foto: aspecte totalment imaginari de l’IES de Sils cap a l’any 2010.

Educació opta finalment per fer un institut a Sils per descongestionar d’alumnes el de Santa Coloma

El curs que ve es posaran mòduls per als estudiants de 1r d’ESO de Sils i Riudarenes

A. PUIG. Sils Santa Coloma de Farners
El Departament d’Educació ha decidit finalment construir un institut a Sils que serveixi per descongestionar el centre de Santa Coloma de Farners, que ara està al límit del seu creixement, amb gairebé 870 alumnes. D’aquesta manera, es descarta l’altra opció, que era fer un segon institut a la capital de la Selva. Òbviament, el centre de secundaria de Sils no podrà estar a punt per al curs vinent però s’ha decidit instal·lar-hi mòduls prefabricats per als alumnes de primer d’ESO de Sils i Riudarenes.

La regidora d’Educació de Santa Coloma, Carme Dilmé (ERC), va explicar en el ple de dilluns passat que la Generalitat ja ha pres una decisió per solucionar la massificació al centre de secundària de la capital de la Selva –al qual també acudeixen els joves de les poblacions de Sils i Riudarenes–. «És evident que l’IES de Santa Coloma no podrà absorbir més nens de fora del municipi amb vista a l’any vinent», explicava Dilmé. En un principi, s’havia parlat d’aprofitar la finalització de les obres del CEIP Castell de Farners per situar en els actuals mòduls prefabricats els alumnes de primer d’ESO de Sils i Riudarenes –que es calcula que en total seran prop d’una setantena de joves–. Això, però, tal com va continuar explicant Dilmé, suposava una gran complexitat perquè aquests estudiants, tot i no estar físicament a l’IES de Santa Coloma, en dependrien administrativament. I això solucionava ben poc les coses.

Finalment, s’ha optat per fer un institut a Sils i, amb vista a l’any vinent, instal·lar uns mòduls prefabricats per als nous alumnes de Sils i Riudarenes. Aquests aularis s’emplaçaran amb tota probabilitat en uns terrenys de la urbanització Mallorquines. Tot i això, l’edifici nou es construirà en un altre sector, tot i que encara no s’ha concretat on. L’alcalde de Sils, Martí Nogué, va explicar ahir que el director dels serveis territorials, Andreu Otero, havia visitat personalment els terrenys on es proposava situar els aularis. No obstant això, Nogué ahir no tenia confirmat que finalment s’hagués pres aquesta decisió. Aquest diari no va poder contactar ahir amb el director dels serveis territorials, Andreu Otero.

El Punt, dimecres, 23 de gener de 2008

Anuncis

Accions

Informació

21 responses

23 01 2008
LNC

Sí, un IES de barracons…

23 01 2008
xibarri

uns insti no es fa en quatre dies, si de moment hi han barracons val més aixó que no pas res, tot és un pas endevant.

23 01 2008
LNC

Pitjor: barrancos i estudiar amb obres, més valia haver-se esperat un any.

23 01 2008
xibarri

i mentrestant que? el jovent al carrer?

23 01 2008
LNC

avui estan al carrer? avui tenen sorolls mentre estudien?

i un dubte: els d’IDS no us equivoque mai? perquè aquestes actituds sonen a roviristes…

23 01 2008
Mark

No entendré mai això dels barracons… Al mateix fer un barracó no són capaços de fer un edifici d’aquestes parets prefabricades?

Els edificis grans s’hauríen de fer així… i anar per feina. Excusa de costos no em val perquè més car serà posar barracons+fer insti+treure barracons.

La veritat una llàstima, era bo el contacte a Sta. Coloma amb alumnes d’altres poblacions.

23 01 2008
LUCAS

Sigui barracons o d´obra els deixarem un o dos anys més al poble, ja tindran temps de crèixer i d´anar d´adolescents abans de temps !!

23 01 2008
Mark

Com a mínim hi haurà contacte amb Riudarenes…

Però jo m’imagino més d’una i de dues i de tres famílies exigint plaça pels seus fills a Sta. Coloma perquè 3 barracons tirats per Mallorquines no generaran cap confiança.

Els profes què seran? Viatgers cap aquí i cap allà?

23 01 2008
LNC

De la part final de l’artcicle:

Andreu Otero, havia visitat personalment els terrenys on es proposava situar els aularis. No obstant això, Nogué ahir no tenia confirmat que finalment s’hagués pres aquesta decisió.

🙂 🙂 🙂

23 01 2008
Silenc

Millor posar els fills en barracons amb calefacció que no enviar a nens i nenes de 12 anys a Sta Coloma, barrejats amb nois de 14 o 16 o més, en un ies massificat (900 alumnes?)

Com li direm al nou ies?: “IES alcalde Quimet Rovira”, “IES com més serem més riurem”, “IES Lo Silenc”, “IES El Trapasser”, “IES La Laguna de Sils provincia de Gerona” o “IES Matilde Sabaté Grisó” ? .

Matilde Sabaté Grisó, mestra de Sils executada per la dictadura de Franco, http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/169277

Qui pregunta ja respon 🙂

23 01 2008
Atzukak

IES Matilde Sabaté

23 01 2008
Rovira

MOLT CONCURSET I MOLTA OSTIA I ELS NENS EN BARRACONS…

QUIN PARTIT DE CRÀPULES!

MANCA DE LIDERATGE!

23 01 2008
xibarri

El nom de matilde és molt maco, el meu vot és per aqui que es decanta.
Contestant en Rovira ( que no s’ho mereix però així m’esbravo) li diria que si es fan baracons no és per falta d’empenta, tot al contrari
Si és fa el Insti nou a Sils és per què IDS ja fa messos que lluita perquè aixó sigui així.
Els barracons podien haber anat a parar a Sta Coloma, junt amb el futur insti.
Si es fan barracons vol dir que tindrem un futur IES a Sils, del qual s’esta fent el projecta.
Un insti no esta fet amb peces de lego….senyor Rovira…

23 01 2008
Mark

silenc, a Satnta Coloma també hi ha calefacció i un magnífic pati (si la cosa no ha canviat).

Barrejar-se amb nois i noies de 14 i 16 anys és el que hi ha als instituts, o creus que si fan un institut a Sils no serà així?

No sé si és pitjor un centre massificat o un que semblarà deixat de la mà de déu on no hi haurà professors, sinó que serà un anar i venir de gent a donar classe. Evidentment els professors no s’hi quedaran tot el dia per donar una classe…

23 01 2008
Silenc

un ies petit, on tothom es coneix, amb una ampa del poble, tot més fàcil de controlar, igual que els pares deuen estar encantats de tenir un ceip al poble i del poble. Barracons, profes amunt i avall, mancances inicials, tot aixó s’anirà arreglant … cap poble deixaria anar una oportunitat com aquesta, suposo …

“IES Matilde Sabaté Grisó” ? Li hauriem de preguntar a l’arxiver del poble, el senyor Lluís Costa que va recerca d’aquesta silenca d’esquerres denunciada pels silencs de dretes i executada per Franco … Lluís Costa, per casualitat ens escoltes ? … algun contacte amb el senyor Costa ?

23 01 2008
Anònim

IES Matilde Sabaté Grisó, m’encanta!!
Millor nens i nenes en aularis aqui que en aularis a Sta Coloma.
Però que no s’encantin…..que a vidreres varen passar molts anys!!.
Pel nostre jovent és millor, però per la butxaca dels pares i mares no tant ja que hauran de pagar el dinar!!. Però de totes maneres sempre millor que estudiin en el poble.
I tot s’ha de dir l’Insti és a Sils gràcies al departament que és qui te la darrera paraula, si haguès estat per la presió de l’alcalde ho haguessim tingut bastant malament perquè ell tot ho ha de preguntar als tècnics???.

24 01 2008
LNC

Benvolguts pares protectors:

Tinc 19 anyests… i us puc ben assegurar que el que no fem les nenes als 12 ho jugant a jocs immocents el fem amb escreix al 16 i les dónes de quaranta que parlen amb la mare, ni us explico, no patiu són totes- com bé sabeu-menys la “vostra”.

Benvinguts al món real, masclistes !!! 😉

Respecte a l’institut, si és nom de dóna encatada que encara sortirà en Xicu dient que li posim Quimet…..

24 01 2008
Silenc

a ICV els ha interessat la proposta que vaig fer ahir; ja podeu votar al seu blog el nom per l’IES, llàstima que el miralles el presentarà a algun ple municipal i li tombaran només per portarli la contrària, sense ni preguntar qui va ser la Matilde de Vallcanera (de la vallcanera pagesa i catalanoparlant dels anys 30):

Matilde Sabaté Grisó (mestra assassinada a Sils per la dictadura)
IES Silenc
IES Estanys de Sils
IES de Sils
IES Sils i Vallcanera

Vots fins ara: 3
Dies que queden per votar: 707

25 01 2008
Rovira

EL SR. NOGUE NO SABIA SI ES FARIA L’INSTITUT…

KIN ALCALDE…

FEINA?

VOLS DIR, ENSENYAR EL SOLAR? BUFA… A VEURE SI ELS D’IDS DE TOT
EN DIEU FER FEINA!

A VEURE SI TORNO, O MILLOR NO, AMB VOSALTRES JA EM VA B L’ASUNTO.

25 01 2008
xibarri

No penso que hagui de ser aqui on es decideixi el nom del futur IES, lo més lógic seria fe una votacio a l’actual col·legi on puguin votar, pares, mestres i nens ja que ells seran els futurs usuaris.

6 01 2010%d bloggers like this: