Pas subterrani Estació

25 01 2008

estacio.jpg

Foment construirà passos subterranis a les estacions de Sils i Caldes de Malavella. Els dos municipis veuran finalment realitzada una gran reivindicació històrica

E.Batlle, Sils/Caldes de Malavella

Les estacions de Sils i Caldes de Malavella canviaran properament les seves fesonomies. Després d’anys de reivindicacions, el Ministeri de Foment acaba de redactar el projecte de renovació de via entre Caldes i Maçanet i aquest, inclou la construcció de dos passos subterranis de vianants entre andanes a les estacions de Caldes i Sils. El cost total del projecte és de 350.000 euros.

Els alcaldes d’ambdues poblacions es mostren molt satisfets, ja que després d’anys , finalment hi ha un projecte i es duran a termes les obres. L’alcalde silenc, Martí Nogué (Independents de Sils-PM) va explicar que el consistori ja ha demanat a Foment que els “deixin veure el projecte”, ja que les obres de millora, segons Nogué no sols suposaran la creació d’un pas subterrani sinó també, “es millorarà l’accessibilitat i visibilitat a les andanes” a més, d’una remodelació de les vies, que s’adaptaran al sistema de raïl europeu.

Per la seva banda, l’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC) es va mostrar molt satisfet de la notícia i espera que les obres no afectin només al pas subterrani, sinó que es remodeli l’estació de Caldes “que ja fa anys que es demana”, va resaltar Colomer. L’alcalde espera poder consultar properament el projecte redactat per Foment.
Peticions a Obres Públiques

Durant anys, els alcaldes i regidors dels dos municipis s’han reunit periòdicament amb la Generalitat per demanar una solució. L’alcalde de Sils va explicar que la tardor passada es va reunir amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal perquè “intercedís amb Adif i intentés desencallar la situació”, ja que fa molts anys que “se’ns havia promès”. I properament, “ho veurem fet realitat” va afirmar Nogué.

Des de fa molts anys, aquests dos pobles de la Selva han exigit a Renfe un pas subterrani a les seves respectives estacions, ja que els usuaris per anar d’una andana a l’altra, ho han de fer a través de les vies i això, comporta un greu perill.

A més, les protestes veïnals per aconseguir que Renfe creï aquests passos subterranis han estat un continu. I finalment, les reivindicacions de Sils i Caldes seran una realitat (…)

Diari de Girona, 25 gener 2008

Anuncis

Accions

Informació

21 responses

25 01 2008
LNC

Ja voldria ell, si fos en Maragall, acabaria sent substituit per algun espanyol a l’estil montillesc

🙂 🙂 🙂

25 01 2008
LNC

Ah! i si l’obra aquesta la fa l’Alvarez i en Quim Nadal igual ens enfosen l’estació.. 🙂

25 01 2008
xibarri

Tu noi, Rovira, no se on deus haber vist en Martí Nogué vevent wiski, cosa que dupto molt, però estic segur que una persona que es sotsinspector de bombers de Girona a banda del nostre alcalde és mereix més respecta personal, no fos cas que un dia set cali foc a casa teu…no saps mai d’aqui t’has de refiar noi, pero si fos per mi ja te se pot cremar la casa amb tu dins i tot.

25 01 2008
Mark

I vinga insults i desqualificacions…

Un niu de merda és el que serà aquest pas subterrani… Com a mínim a les nits que barrin el pas.

El que han d’arreglar són les andanes, posar més bancs i un “porxo” de veritat a la banda direcció Girona (que més que cobrir-te el que fa és recullir l’aigua perquè et caigui tota i no només una part).

25 01 2008
Mark

I que ho facin els “”””nous””” polícies locals que almenys justificarà l’augment de sou amb un “augment” de feina…

A on desapareixeran les dotacions econòmiques per pagar més als municipals?

25 01 2008
xibarri

No tothom pot saber-ho tot, però els polis i els bombers son cosos molt importants tos dos, penso que no s’ha d’estalviar diners per mantenir la seguretat ciutadana que avui en dia cada dia ho és menys i un dels problemes que més preocupa a la gent.
El poble de Sils, per desgracia, està cresquen a marxes forçades i aixó vol dir que a més d’aguantar tota la gent de Vallcanera haurem d’aguantar molts gent de fora que ves a saber qui son i de que van.

25 01 2008
LNC

Torna la xenofòbia Xibarrina.

El que diu la demografia és que el centre de Sils s’omplirà de gent d’altres continents fins a ser majoria per tenir les cases pitjor conservades i ser més baratetes que a altres nuclis 😉

25 01 2008
Mark

Per cert, als blocs de davant l’Ajuntament no vàreu encendre una alarma tot dient ja fa temps que hi allotjarien els del barri barceloní de “La Mina”? No els he vist.

Pagarem més als mateixos polis… què guanyem? Imagino que alguna cosa, però vaja mai ningú ho ha sabut defensar bé.

25 01 2008
Rovira

xibarri ets un racista, i no només pels reis negres…

sino tmb pq et consideres millor que la gent que ve de fora de Sils…

generes odi i s’et veu el llautó…

cot? nan cot? ets tu oi?
😀 jajajaja

la meva pregunta és: que van fer el sr. Whisky quan es va cremar la casa al costat de l’estació res… no es va arremengar les mànigues siguent tant sots— noseque sino que va anar d marques…

tothom ho va veure…

tan si li endona el que passa als immigrants… no es ni socialista ni d’esquerres…

per aixo dic q es com jo, el corono el meu successor

Martinete II de Sils, de la Dinastia ROVIRA!

25 01 2008
LNC

Mark :Aquestes coses les fan correr el mateixos que fan els pisos pq aixi no hagin de fer habitatge social i a PAGARRRRR

25 01 2008
xibarri

Els sotinspectors no apagen focs, per aixó hi han els bombers, la seva feina és la de dirigir les tasques.

25 01 2008
Mark

En tot cas el sr. alcalde no pot anar a apagar foc si no va uniformat! Dieu cada burrada.

25 01 2008
Colomí

Visca la pau i la harmonia!

😀

25 01 2008
LNC

mark: tu estaries per la moció de censura?

25 01 2008
Mark

Jo estaria perquè l’equip de Govern pacti amb algú.

Per tots és sabut, perquè ja ho vaig dir en el seu moment que no eren la meva candidatura, però són els vencedors i ells han de decidir amb qui fan el viatge i no pas ser tan tossuts d’anar per lliure.

El poble paga 11 regidors i només 4 fan la feina… lamentable.

25 01 2008
maria

En Cot sera el que vulgeu però un bon polvet el te…

25 01 2008
Teresa

A mi els homes curts de talla no m’agraden gents.

Ho deu tenir tot a escala Maria!

25 01 2008
ICV-EUiA

Benvolguts i benvolgudes,

Tenim al bloc obert una enquesta per fer una votació per posar nom a l’Institut al nostre bloc:

http://laveudesils.blogspot.com/

Us hi esperem a totes i a tots!

Albert Miralles i Güell

25 01 2008
LNC

en Cot està bó?

pel meu gust vell i gras. Més guapo en Miralles i això que és d’ICV.. però vaja que de regidors ben plantats ben poquets… 🙂

25 01 2008
Rovira

http://martinogue.municipals2007.cat/index.php?page=workspace&ws=569

Ja es veia que tenien POKES GANES DE TREBALLAR…

Coincideixo plenament amb tu pagesot!

😀

25 01 2008
LNC

No li veig. Deu ser que no sóc perevesa, massa bleda que diu la mare i aqui em diem canyera.. jejeje imaguneu-vos la mare!!!

Petonet, mama 🙂

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Comenteu a L’Estació i RENFE,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/08/01/lestacio-i-renfe/
%d bloggers like this: