8 febrer

8 02 2008

cat.gif

icona.gif Proper ple extraordinadi municipal: 12 febrer a les 20:00

icona.gif Vallcanera: estudien reclamar a l’advocat el que consideren cobraments indeguts

icona.gif Nova Junta: Trobada de veïns i veïnes de Vallcanera aquest dissabte, 9 de febrer

icona.gif Vallcanera guanya els serveis tècnics municipals; assemblea “Torres” serà anul.lada
r_arrow.gif

icona.gif Un llibre investiga Pere Porter i el context del seu descens als inferns

«El cas estrany d’en Pere Porter», de Bàlec Llibres, es presenta avui a Sils
EPÌLEG DE NARCIS FIGUERAS

Des del segle XVII, quan va ser escrita per un personatge anònim, potser un clergue, la llegenda de Pere Porter i la seva baixada als inferns es va convertir en tot un fenomen popular, manuscrita i sovint llegida a la vora del foc. El cas estrany d’en Pere Porter, que es presenta avui a Sils, indaga en el personatge històric i el seu context.
El cas estrany d’en Pere Porter és el catorzè llibre publicat per Bàlec, una petita editorial que pot dedicar els seus recursos limitats a fer acurades edicions com aquesta, amb tapes dures, paper de qualitat i les il·lustracions plenes de color i expressivitat amb què l’artista plàstic gironí Ignasi Esteve il·lumina l’adaptació del relat original, portada a terme pel mestre bisbalenc David Pujol amb la intenció de fer-lo assequible a un públic actual i més ampli. El text adaptat de la llegenda ocupa una trentena de pàgines en la primera part del llibre. A continuació, hi ha un epíleg més ampli que la narració «per ajudar a entendre El cas estrany d’en Pere Porter». Es tracta d’un estudi fet pel silenc Narcís Figueras, professor de filologia catalana de la UOC i president del Centre d’Estudis Selvatans. Figueras estructura el seu estudi en quatre apartats (Una narració basada en fets reals, Una narració que neix en un país, Una narració plena de literatura… I que arriba fins avui) i el volum es tanca amb una completa bibliografia que inclou les diverses edicions que s’han fet del relat, des de la seva primera impressió, el 1874 a la impremta gironina Llach, i una relació d’estudis i altres referències editorials sobre la llegenda de Pere Porter, escrita al segle XVII per un personatge anònim que potser va ser un clergue amb intencions didàctiques, seguint els paràmetres de l’evangeli de Lluc, que suggeria que, si poguessin visitar l’infern, els infidels trigarien menys a convertir-se. Per un error de transcripció, Porter es va convertir en Boter, i les seves calderes van passar a ser un element bàsic dels Pastorets.

El Punt

r_arrow.gif

icona.gif Les AMPA exigeixen al Consell de la Selva que mantingui el transport escolar urbà fins a final de curs

Reclamen que es busqui una solució de consens però de cara a l’any que ve
Les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) exigeixen que el transport escolar urbà a la Selva es mantingui fins a final de curs. Consideren que no es pot decidir «d’un dia a l’altre» eliminar un servei que té més de 1.500 usuaris, i critiquen el Consell Comarcal per la «mala gestió dels recursos». El que reclamen és que es consensuï una solució però de cara al curs que ve. Mentrestant, el Consell i els ajuntaments continuen negociant per aconseguir el finançament per mantenir el servei.

El president de l’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer de Sils, Marcel Sallent, creu que s’ha d’elaborar algun tipus de normativa que reguli el funcionament i el finançament d’aquest servei. Malgrat això, creu que és «impensable» que el servei es deixi de fer a l’abril, tal com ha amenaçat el consell si els ajuntaments no accepten participar en el finançament. «Si no es té pressupost és que s’ha fet una mala gestió dels recursos», diu. […]

El Punt

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: