Vaga

14 02 2008

Article dedicat a vagues diverses que afectin Sils

29 setembre 2010 …

14 febrer 2008, el CEIP de Sils es suma a la vaga. No hi haurà classe aquest dia:

14f.jpg

Anuncis

Accions

Informació

57 responses

10 02 2008
LNC

De qualitat i pública són termes absolutament incompatibles. A l’empresa privada pràcticament ja no n’hi ha de vagues, perquè es solucionen millor els conflictes, i en canvi, el funcionariat de les administacions no paren de fer-ne. Què té de dolent la competència entre centres educatius? Són millors si no han de competir? Podrien aprofitar el dia per fer activitats d’esbarjo amb els nens i nenes i no anar a proveïr-se de productes que la iniciativa privada posa al seu abast.

10 02 2008
mestra i mare.

No és pas veritat, a la pública no hi han vagues perquè si protestes vas al carrer!!.
A la privada no l’importa la qualitat de l’ensenyament sinó com a qualsevol empresa privada com pot guanyar més. Si paguem pitjor al professorat, si tenim personal no qualificat fent feines que no li pertoquen, si donem pitjor qualitat en el menjar perquè així ens estalviem el que calgui!!.
Però veuràs els nenes i nenes no són productes, són persones i hi han uns que necessiten unes atencions i altres d’altres i una escola privada només atén aquells que amb les mínimes atencions, és a dir amb el mínim de recursos pot atendre (això model escola pública privatitzada).
Sí, tindrem un nivell alt d’uns pocs els que superen sense dificultat, d’altres total….que són nens immigrants, de classe treballadora, amb necessitats específiques…..
L’educació és un dret fonamental que no ens poden treure, s’ha de garantir l’educació amb igualtat per a tothom i tal com pretenen alguns polítics, ens podem trobar dos classes de privada… La totalment privada, la dels rics i la pública que ja no ho és, la dels pobres, aquesta última, la que no atendrà les necessitats del seu alumnat sinó en no tenir pèrdues econòmiques, perquè es preocupa més de com guanyar diners i no de donar tots els recursos necessaris per garantir una bona educació per a tothom.

10 02 2008
LNC

És del tot curiós que sent tan dolentes les escoles privades tinguin l’excés de demanda que tenen i que els seus títols siguin els millors valorats per les empreses.

Si paguen menys als profes, és perquè amb menys sou es pot tenir el mateix o, fins i tot, millor ensenyament perquè el mercat dóna l’opció de depatxar qui no està al nivell ni fa bé la seva feina i no com a la pública, que ha de recòrrer a llicenciats/des per fer classes que hauriem de donar dipoplamts/des en magisteri. Clar que a la pública aquí l’excés està en la demanda de treball.

L’ensenyament no és cap favor de l’administració es paga amb recursos privats que donen a l’estat mitjançant tributs empreses, fonamentalment, i ciutadans i ciutadanes. La millor forma de distribuir aquests recursos i garantir la millor educació per tothom, es donar a cada família amb fills i filles proporcionalment el que gasta l’estat en el seu ensenyament i que puguin decidir entre centres formatius privats, mantenint-ne l’obligatorietat, naturalment.

Les vagues més habituals són al sector públic ( sanitat, transpots, etc) Les privades acostumen a ser quan l’empresa decideix marxar a un lloc més eficient en termes productius.

11 02 2008
Maria

Rectifico: Insultes als mestres de la pública amb els teus raonaments de Sala i Martín, de universitària-liberal-convergent-amiga de ICV. Per a tu una escola de l’opus sempre oferirà millor educació que una pública. Tens molta teoria universitària i poca pràctica. Fes alguna visita als escorxadors i a les fàbriques de la comarca i pregunta si tenen o no motius per fer vagues i perquè no en fan.

11 02 2008
mestra i mare.

Primer dir-te que els mestres no volem treballar a la privada, ni per les condicions de treball, ni per la qualitat de l’ensenyament.
Quan acabem treballant a la privada la majoria de les vegades és perquè no hem tingut altre opció. I això s’ha notat al haver més oferta d’ocupació a la pública, la privada s’ha quedat sense mestres.
I jo com a mare i mestra mai portaria els meus fills a la privada. I t’ho diu una que va anar 14 anys a una!.
Parlant amb companyes que venen de la privada, explicaven que a les oposicions no sabien com enfocar el tema d’atenció a la diversitat perquè això a la seva escola no ho havien fet mai. Evidentment ja que a la privada seleccionen l’alumnat i del seleccionat el que no arriba queda a mig camí, per tant només es valora el nivell dels que arriben….
I perdona que la universitat amb més prestigi de Catalunya és la POMPEU FABRA que és pública!!.
I has d’entendre que hi han llocs en que les escoles públiques s’han convertit en guetos i és molt comprensible per part d’alguns pares que optin per portar els seus fills a la concertada.
La culpa l’han tingut les politiques educatives que han permès que passes això. En el pacte d’educació es va acordar una matricula única perquè els nens i nenes poguessin optar amb igualtat a la concertada i la pública, per tal de que la diversitat es comparteixi i no es formin guetos que vagin en detriment del nivell d’ensenyança, també es varen pactar les condicions necessàries perquè es donés el concert, escola no sexista ( escoles opus), assumís % immigració, alumnat amb necessitats específiques… I ara amb la nova llei pretenen concertar més escoles sense respectar ni la matricula única ni les condicions imprescindibles pels nous concerts.
I mentre a la Pública amb aularis, sense espais per a Biblioteca…sense gimnàs, sense calers pel transport públic….
La segregació de l’ensenyament és la segregació de la societat!!.
I si ets tan amic d’ICV, els teu ideal polític no te res a veure amb el de ells.

11 02 2008
Anònim

Felicito al claustre de mestres de l’escola de Sils,

Per mirar pel bé de l’escola i no per les peles que us descomptaran pel dia de Vaga, que no són poques!.

11 02 2008
LNC

Primer, vull aclarir que no he insulata ningú, com sosté, tampoc entenc que hagi d’haver cap rectificació a fer per part d’ella, atès que era la seva primera intervenció en aquest assumpte.

Segon, m’atribuiu amistats que no tinc, però certament el partit que més m’agarada és CiU a Catalunya i, com que no sóc cap acomplexada, valoro que ICV a Sils són ara per ara qui millor ho fa. La realitat és com és i com com a una l’agrada i aquí, al poble, ICV ho fa molt bé. La resta ho intenten, no ho negaré pas.

La llei, per cert, és del tripartit i d’un govern d’esquerres amb conseller socialista. I no tampoc tinc res a veure amb ells.

En XSM fa classe a la UPF, que no és ni de bon tros la millor (ESADE i IQS estan abans) i amés és catedràtic a Columbia. A més convé destacar que la UPF és un magnífic exemple de titualritat pública i gestió privada que és el que proposa aquesta llei.

Però torno a preguntar-me: Què té de dolent que els centres educatius hagin de competir ?¿? és dolent?¿? que té de dolent guanyar calés?¿? que té de dolent voler ser pobre ?¿? No és millor que el que malgasta l’estat sigui gestioniat directament les famílies?¿??

Per últim, tinc entès que el que li treuen de sou als mestres és una part proporcional (salari del dia de vaga/total de dies de mes) i només si signen expressament la seva adhessió a la vaga. Dubto que cap vagi a manifestar-se i alhora fer activitats d’esbarjo a l’alumnat per explicar, per posar un exemple, la gestió d’un CRAE.

Petons!

11 02 2008
xibarri

Jo tampoc portartia mai un meu fill a la privda, ni que pogues, alló si que es un geto, on la mainada surten d’alla creient-se millors que els altres, un lloc on es sobrevalora l’alumnat per no perdren….no seria bo que els resultats no reflectisin el preu del que paguen els pares.
En segon lloc, dirte que no pots dir que ICV siguin els que governin millor sils, ja que de moment estan a l’oposicó, no saps com ho farien si governesin, de moment pel que jo veig, els hi es molt facil saltarse les lleis a la torera per aconseguir les simpaties de tothom… si fosin al govern m’assembla que tindriem que fer auditories sovint.
Penso que la politica de mesura que está portant a terme IDS es totalment acertada i que van amb peus de plom i no tiren pel dret com farien ICV.
I aixo en un govern que s’enceta és d’agraïr. Val més que si l’han de cagar sigui per massa estrictes que no pas per deixadessa.

11 02 2008
Anònima

Insultes a les mestres i als mestres del CEIP i a molts altres quan dius, fruit del teu liberalisme sectari, “De qualitat i pública són termes absolutament incompatibles”. Hi ha arguments per totes bandes: Finlàndia, on gairebé tots els centres són públics té uns bons resultats escolars. Es intolerable que encara la esglesia catòlica pugui tenir escoles privades pròpies, practicant una discriminació de gènere intolerable a un país democràtic però ple de tabús de l’antic règim. Bona part de l’alumnat nouvingut s’escolartitza en centres públics, no en la concertada. Hi ha guetos intolerables, acceptats per CiU i pel tripartit. Etc. Etc. Molts motius per a entendre la vaga dels mestres. Molts motius per a defensar l’escola pública catalana (CEIP de Sils, inclòs)

11 02 2008
LNC

Cetarment expressar lliurement que públic i de qualitat són termes incompatible (vaga a la sanitat, als transports, a l’ensenyament) és considerat un insult… Un exemple de tolerància esquerranosa. Excel.lent.

D’altra banda no tinc res en contra qui vulgui portar els nens i les nenes a les escoles públiques. si d’alguna cosa sóc partidària es de la llibertat d’escollir 😉

“I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it”

Petons!

11 02 2008
Altra anònima

Anònima estic totalment d’acord amb tu!!!.
Els països on hi ha nivells més alts, són aquells en el que el govern potencia la pública de qualitat per sobre de la privada. Com és el cas també de Suècia on governa la Socialdemocràcia de veritat, no un PSOE o PSC, que en veritat són centre dreta ja que el PP o CiU són la extrema dreta. No oblideu que el PP va governar gràcies a CiU.

11 02 2008
Anònim

Politica de mesura vol dir aprovar obres faraòniques?.
Vol dir governar en minoria com si fos majoria?
Jo dic continuisme….o mal continuisme….
Xivarri=PSOE

11 02 2008
LNC

Aquest països on reformen l’estat del benestar per insotenibles són el model? encara viviu als vuitanta?

11 02 2008
Altra anònima

LNC t’aconsello llegir un article de Vicens Navarro, “Como leer lo que está ocurriendo en las elecciones en EEUU: guía para el lectot español”.
Val la pena llegir-ho!!. Per què vegis que és el teu model lliberal!!.

http//www.rebelion.org/noticia.php?=61911

http://www.vnavarro.org

11 02 2008
LNC

Gràcies, aprofito per recomenar el Manisfest Comunista de Marx i després anar a fer un tomb per Cuba. No hi cap article a rebelion que expliqui la derrota d’en Chavez a Veneçuela?¿

També molt més recomanable i més barat per evitar la tortura anterior podeu llegir Free to Choose, de Milton Friedman.

a l’anònima el PP va governar gràcies als vots espanyols i la eva política econòmica no va ser gens dolenta – Gràcies a CiU- A més llavors no hi manava l’Atur Mas com ara, si teniu clar el concepte d’ultradeta visiteu el web de la http://www.jnc.cat , lliberals en assumptes econòmics, patriotes amb La Nació Catalana, per alguna cosa han guanyat totes les eleccions al parlament de Catalunya. 😉

11 02 2008
LNC

Ja m’he llegit l’article. No és correcte, com tots el esquerranosos fa hipòtesis de futurs equivocades. En XSM viu als US i cada setmana participa al matí de catalunya ràdio i parlar de les eleccions amb més rigor en present, sense hipòtesis. És la meva opinió. D’altra banda com que tinc una tieta de la vostra línia, socialista i funcionària, que em recomenava estudiar filosofia o belles arts, i hem discutit moltes vegades el tema aquest – sense que es sentís insultada, naturalment- em comenta que això de la vaga és una decissió individual que el tema de claustre és només una manifestació sense cap valor, que els i les mestres que s’estimin més fer classes les faran i qui vulgui fer vaga la farà.

Jo recomanaria que aprofitesin el dia per no ser seduits/des per la societat consumista que ens obliga a comprar – com si la gent notinues voluntat 😉 -i que expliquin a l’alumnat què és un CRAE, els úsos del sòl, el significat de la paraula residencial, la situació política a Cuba, la caiguda del mur de Berlin, l’enfossament de l’URSS, o perquè el funcionariat sanitari, de l’ensaneyament i dels transports fan vaga contra administracions governades per partits d’esquerra que volen privatitzar la gestió. Com veieu de temes no falten. 🙂

11 02 2008
Anònim

m’afegeixo al debat!

jo trobo, d’una banda, que hi ha dos debats diferents i, de l’altra, que hi ha tonalitats precioses de color gris (de vegades el mar es posa gris plata, l’heu vist?)

la vaga: desvirtua el debat sobre educació, perquè la majoria de gent no implicada es perd en opinions sobre les vagues mateixes: el dret de fer-la, la incomoditat que suposa per aquells que realment la pateixen, etc, i crec que no s’aturen a pensar massa en la motivació que hi ha al darrera. no en sóc partidàriai ho trobo especialment aberrant quan estem parlant d’un dret fonamental com l’educació o la sanitat.

les bases: nefastes. en primer lloc, desenganyeu-vos els que penseu que pretenen “estalviar-se” funcionaris, penseu que hauran de control·lar tot aquest desgavell amb més inspectors, etc i així aprofitaran per posar-hi els amics i familiars. i segon, tot i acceptant que calen millores al sistema, i moltes, no crec que passin per deixar una part de la població sense oportunitats, per eliminar la diversitat de pensament que es pot trobar quan no es treballa pendent de caure bé al director ni, per suposat, per avaluar el sistema i els professors en funció del nombre d’aprovats. no em vull estendre més, però l’educació, la sanitat i la justícia mereixen quelcom més.

fins ara!

11 02 2008
LNC

Aprofundint els matisos: la revolució real és desprendre’s de les religions i sectarismes (com ara el catolicisme, masclisme, el comunisme, etc, etc) això ens fa lliures en temes orientació sexual, tolerància, respecte amb el medi i a la iniciativa privada i la lliure col.laboració de les persones, i no les vagues del funcionariat. La millor opció al meu entendre es que les famílies rebin el calés que gasta l’estat en ensenyament i aquestes puguin escollir lliurement el centre on estudien els seus fills, que així han espavilar-se per no quedar-se sense demanda.

La veritable revolució no són les vagues funcionarials contra governs d’esquerra, és la lluita per la igualtat real de la dóna. I a Sils la cosa està fluixeta: hem millorat amb la Cristina Simó incorparant-se al Ple i encara millorariem si plegués en Cot i entrés l’Anna Sunyé. Un govern només d’homes és un govern poc sensible i massa tossut. Necessitem dones (encara que siguin esquerranoses. 🙂 )

P.D: Xiba ets en corbodès?

12 02 2008
Sunifred

Aconsello lectura d’aquest article anònim. Curt, clar, documentat i entenedor.

http://fumantxu.wordpress.com/2008/02/11/sta-vaga-dels-vagos/

12 02 2008
Bloc

Del bloc Des de Sils camí d’Itaca,
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=34032511&postID=1795720633415698107

Estaria bé saber qui fa vaga i qui no, atès que el claustre no es ningú per decidir sobre la voluntat individual respecte al dret d’exercir o no el dret de vaga.

Tanmateix demanem als possibles piquets que actuin sense cap mena de violència, engany o coacció, com és habitual per part dels sindicats.

publicat per LNC a les 13:12 del 12/02/2008

Anònim Anònim ha dit…

Mira perdona, però trobo fortíssim aquest article, i ple de falses acusacions i desconeixement del món dels/ de les mestres. Quan tot el claustre de l’escola decideix fer vaga, es fa una carta als pares i mares, tal com s’ha fet i si hi ha algun mestre/a que no la fa es fa una nota dient els cursos que faran classe. D’altre manera el departament d’educació ja te cura de que això sigui així. Perquè pren nota dels que la fan i dels que no la fan per no descontar-lis en aquest cas els diners a la nómina.Els i les mestres a l’igual que eduquem en valors de respecte, solidaritat i pau al seu alumnat. Tampoc fem piquets perquè respectem la voluntat i la llibertat individual de cadascú.

I aquesta és una vaga recolçada per tots els sindicats, de tots els colors…La qual sembla serà un èxit. I així desitjo pel bé de tothom!!.

12/2/08 14:34

12 02 2008
LNC

🙂 🙂 🙂

Com m’agrada burxar sindicalistes i si són funcionaris/es encara més 😉

🙂 🙂 🙂

12 02 2008
LNC

la meva resposta:

Només faltaria que paguessin als i les vaguistes amb el munt de dies de l’any que tenen de festes, ponts, vancances, etc.. a la privada almenys als juliols fan cursets i els i les mestres treballen més temps.

I negar que els sincidats fan piquets i bretolades sí que és ben fals.

http://losilenc.blogspot.com/2008/02/el-ceip-de-sils-no-informa-del.html

Amb aquest tema de les vacances sempre salten 🙂 🙂

12 02 2008
Anònim

LNC: No em puc creure que siguis tan individualista i tan poc solidària………………
Perquè no expliques com va guanyar les eleccions en Bush?. Fent trampes, o els delinqüents que han governat a Itàlia (Berlusconi) o França ( J. Chirach), o les matances i la màfia d’en Puttin a Rusia, o Bush, Aznar i Blair provocant una guerra darrera la mentida preventiva que desprès ha produït una guerra civil que encara avui s’està jugant morts, o els constants atacs criminals a Palestina per part d’Israel recolzat pels EEUU, o que més de la meitat del món s’està morint de gana, i que la fortuna d’uns pocs podria evitar que això passi….
Observadors de tot el món varen presenciar les eleccions a Veneçuela i varen donar per vàlids els resultats i les eleccions. Altra cosa és que a tu t’agradi o no la seva ideologia política. Quan va perdre la consulta sobre la reforma constitucional, l’ha perdut i l’assumit no?.
Ara bé, el món va com va, perquè la majoria de les persones pensen com tu!!.
Molts petons.

12 02 2008
LNC

Els palestins són homòfobs, masclistes i teroristes, i ara es maten entre ells per manar a un territori. Israel una democràcia, un poble que ha patit genocidis.

La resta de polítics que esmentes escollits democràticament (menys el sadam obviament).

La victòria d’en Bush (Avalada pels tribuanls i el propi Al Gore) a mi no m’agrada però al poble americà es veu que sí.

La reforma d’en Chavez era per impulsar una dictadura (patria, socialisme o mort, deia el tio)

T’has deixat Cuba espressament? perque al meu món la gent no passa gana i augmenta l’esperança de vida, la qualitat de l’ensenyament i les garanties jurídiques i sanitàries… i ningú ha de fugir del comunisme i la fam -perdó per la redundància- jugant-se la vida per venir al món lliure. On hi hi democràcia i llibertat individual poca fam n’hi ha.

Petons !!! 😉

12 02 2008
Silenc

I jo que pensava que eres tan progressista !. Ja se sap que els primers liberals negaven el dret de vot al poble, a diferència dels republicans. I tenien por del dret d’associació i dels piquets 🙂 T’equivoques, és a la inversa: allí on no hi ha gana és on pot prosperar la llibertat i la democràcia, ni que sigui “aquesta democràcia”. Els palestins són terroristes? Mentida, alguns sí ho són ni que sigui per a contrarestar el terrorisme brutal de l’estat d’israel, aquest petit apèndix dels estats units incrustat a la terra dels àrabs.

12 02 2008
Jaume

La llibertat de les persones és precisament això:

Qui vol fa vaga i qui no no.

Així que menys debat, són decisions personals i prou.

12 02 2008
LNC

Sóc lliberal, progressita i individualista – perdó per la redundància- perquè defenso la llibertat de les persones i el millor pels pobles. El dret a decidir.

Israel és una democràcia, el dia que a palestina un transexual pugui caminar pel carrer (sense por que un terrorista islàmic el mati, dona’m lliçons de democràcia.) I negacionista és justament el contrari que faig jo: recordar el genocidi que abans patien d’Europa (rescatada del feixisme pels US, per cert) i que ara pateixin dels radicals islamistes. Menys trampes 😉

Veig que ja només de palestina discutim si tots són terroristes, acceptem la misogínia i homofòbia, hem avançat.. no tots són terroristes, certament però el percentatge de terroristes és el més elevat del món.

El primers lliberals… els primers lliberals… parlem dels primers comunistes? cap a on evoluciona el lliberalisme cap a a les llibertats individuals i col.lectives (estats federals i confedereals, seguretat jurídica, benestar social, drets civils, etc, etc) Parlem dels primers comunistes? comencen per genocida Stalin ? Lenin? i cap a on evolucionen.. corea del nord, cuba.. menys lliberats i menys dictadura i si s’obren al capitalisme res més que una dictadura, com Xina.

Tan maco que és el comunisme i és extrany que la gent no corri a viure allà o quan van derribar el mur no anessin tots cap a l’est…. corrien en sentit contrari i l’única por es que comencecin a disparar justament els comunsites de l’ex RDA. que de D no tenia res!

I no t’equivoquis el primers lliberals són els que van començar aquesta necessitat de votar que gràcies a l’exercici de la llibertat s’amplia irremediablement al món. Al comunisme directament, no es vota.

I, Justament, la defensa del drets individual em fa progresista -de debò- i no de discurs. 😉 i des del meu individualisme reclamo el millor per la meva nació, i respecte real per les dones i el meu clam és: Visca Catalunya Lliure !!!!

Apa, ara els progres que només es considren progres a si mateixos, a organitzar una vaga al sector públic que calgui contra el tripartit d’esquerres 🙂 🙂 🙂

Petons!

12 02 2008
Anònim

Entre liberals i comunistes, hi ha hagut i hi ha moltes altres opcions. Quatre frases fetes, molt sectarisme i molta autocomplaença.

13 02 2008
LNC

Quines? pq jo només veig lliberalisme amb més o menys intervenció pública i la tendència és clarament a afovorir el lliure mercat davant la intervenció pública, per insostenible. Quin partit no demana rebaixes fiscals que volen dir més sector privat i menys públic ?¿?

Petons!

13 02 2008
Anònim

Ja saps que el liberalisme es la ideologia de la burgesia, per això teniu por dels sindicats i dels piquets, per això dieu pestes de l’empresa pública 🙂 Tens un bon embolic ideològic: defenses els drets de Vallcanera i un estat terrorista que es diu Israel, ets independentista i votes CiU 🙂 🙂 Tens les idees molt clares, que en el complex món actual vol dir sectarisme i narcisisme. Et veig evolucionant cap a Nuevas Generaciones o defensan los derechos de los padres que quieren escolarizar a sus hijos en la lengua del Imperio, com a locutora de la COPE Girona o col·laborant al blog del Federico.

Anem a Sils. L’equip de govern fa molt bé en pensar-s’ho dues vegades pel que fa a dos temes com són la recepció de les urbanitzacions o la creació a Sils d’un centre de menors, més enllà de demagogies barates.

13 02 2008
LNC

Respecto la teva opinió, no em veig al NNGG ni amb federico, ni crec que israel sigui un estat terrorista com espanya amb els GAL socialistes.

Afortunadament, i vist que és un fet constatable, que mentre el lliberalisme avança i el lliure mercat, les llibertats individuals i la democràcia avnacen al món i que els de l’esquerra no es compleixen. Em quedo ben tranquil.la front les crítiques del pensament únic 😉

Anem a Sils. L’equip de govern es va comprometre electoralment a recepcionar les urbanitzacions i la majoria del Ple està a favor. Si un sòl és residencial i una fundació dóna serevis que les incompetents administracions públiques no donen, està clar que els que diuen ser els únics progres no vulguin que qui ho necessita, rebi aquest servei i evitar lloc de treballs i consum del CRAE. Després surt l’aclade a premsa dient que el POUM no ho permet, però resulta que no apliquen el POUM. És el que tenen aquestes ideologies antilliberals tan solidàries 😉 Clar que ja sabem que per un progre la seguretat jurídica són demagògies barates.

Ves amb compte no acabis tu votant al PP (ei q tens tot el dret!), pq en progrés social potser els guanyes i tot o bé, també pots votar PSOE en el fons són igual d’espanyols i el que porta els comptes és en Solbes, com abans en Boyer. o el Solchaga de la reconversió industrial 🙂 🙂

Tornat a Sils, tot i la forta discrepància ideològica, almenys els d’ICV del poble són més coherents i no s’enganyen. S’ho creuen i actuen en conseqüència i admenten millor les crítiques i no les desqualifiquen amb hipòtesis de futur ni parlant de demagògies barates. Serà l’experiència però tenen un tarannà més democràtic (i en conseqüència lliberal, els agradi o no) en l’acceptació de la crítica. 😉

Petons!

13 02 2008
LNC

A més, per que no em pengis cap etiqueta a les darreres municipals a casa es va votar IDS, pel canvi, contra CiU, a les nacionals i espanyoles, sempre CiU, per Catalunya. ASils, ara votaria ICV, per Sils.

Això de ser lliberal, et permet el vot més útil pel poble, sense criminalitzar cap decisió 😉 i respectar, alhora, qui sempre vulgui votar el mateix partit.

13 02 2008
Anònim

13 02 2008
14 02 2008
conseller Maragall
14 02 2008
conseller Maragall
15 02 2008
Rovira

Em sembla penós fer vaga…

En Quimet

18 02 2008
una d'aquí o d'allà, tant me fa!

És curiós però diria que LNC té funcionarifòbia i serveipúblicfòbia. Té algunes fòbies i algunes fílies curioses.

Tanta falta que ens fan els serveis públics i, per tant, els treballadors que hi “treballen”!
(I guaita que anoto “treballen”)

Potser aquests a qui tu els vols negar, entre cometes, eh, encara que insistentment, el dret de vaga (amb aquesta pàtina lliberal que intentes mantenir, tu que votes a qui vols perquè ets lliure – caram! I jo també voto qui vull, només faltaria, estem en una democràcia! No és cap medalla, és un dret indiscutible en aquest país!). Tota aquesta gent ha d’aguantar els anomenats comandaments intermitjos, a més de la manca de promoció professional i la desvirtuació i l’insult i incomprensió constant de la resta de la població treballadora o no.

Sovint els comanaments (i els de més amunt) que he anomenat els superen en nombre en algunes unitats de servei (has llegit quelcom de la piràmide invertida en els estaments públics, estimada?). Molts d’aquests comanaments són neolliberals, lliberals i ex-CIU, perquè ara “no toca”, neo-tripartits, tripartits, no sabem què, hi ha de tot, tant fa qui mani, noia, amb molts masters i titulacions ESADE… I molts d’ells, es dóna el cas, que no es posen a treballar fins als -i molts – anys… Ves quina sort que tenen !! En moltes privatitzacions aquest problema no es resolt, sinó que, com algú a apuntat, augmenta.

Potser la gran massa de treball, els qui s’ho miren i penquen, i que també tenen estudis, per cert de tot tipus (perquè els serveis públics, si fas el procés selectiu, hi tens cabuda) : Primaris, ESO, Batxillerat, Universitat i amb Masters també, sí, sí, amb masters, olalà! (de la pública, ah! no han fet el Maters of Universo de la University of Pijesion o sí, o el de la Pompeu que encara que és cara també és pública, o la UPF, o de la de Girona, o de la de Saragossa, perquè fa anys hi havia estudis que només es feien allà…),
i que també han hagut de passar unes oposicions barallant-se contra mil·lers de persones per uns centenars de places – per tant han passat un proces de selecció feixuc, llarg i legal – no opinen com tu i n’estan ben farts de veure com davant dels seus ulls es malbaraten els diners públics (que també SÓN SEUS i surten DELS SEUS PROPIS impostos, no ho oblidis) Aquests treballadors, que ho són, els funcionaris treballen en un sector molt específic, però treballen, t’ho faig saber, també tenen dret de vaga i a protestar i a millorar el seu estatus com a treballadors/es.

Un altre tema és la regulació del sector: Pregunta com es fan les privatitzacions del servei públic (que es va crear PER A TU i que si algun dia t’han de treure un ronyó en un clínica privada i tenen un ensurt a la Super Clínica superguai acabaràs en un Gran Hospital Públic, perquè allà és on tenen els mitjans o si la teva veïna té problemes amb el part ella s’estarà a l’habitació doble amb telèfon i Via-Satèl·lit però el nadó a la planta de neonats de la Vall d’Hebron per insuficiència respiratòria o per problemes del que sigui…) o com es fan les contractacions de personal. ¿Saps que subcontractant un mateix projecte es pot triplicar o quadruplicar el seu cost només pels sous de qui hi participi? I parlo amb coneixement de causa… Per exemple, si parlem de Conselleries el sou d’un funcionari (mestres inclosos) surt d’una despesa quantificada i aprovada pel parlament a principi d’any, en canvi, els projectes de subcontractació sovint són de partides extres diferents que poden “allargar” el seu cost segons l’objectiu a aconseguir.

Has preguntat als metges, infermeres, mestres, personal sanitari divers, treballadors socials, tècnics forestals, veterinaris, aparelladors, administratives, porters, personal de manteniment, cuineres, etc. si estan contents amb el canvi? Si els va bé amb el nou conveni o si ara tenen temps per estar amb els seus marits/dones/ fills? Oh, és clar, que es fotin… Ep, per uns que aconsegueixen una bona cosa, el model que volem tots…

No cal que repeteixi el que han dit d’altres persones sobre la diferència entre escola pública i privada. Jo tampoc portaria els nens a la privada, crec que cal bregar per millorar la pública i la sanitat i l’administració… i que res de tot això passa per la privatització. I ara, el col·lectiu d’educadors, protestava per això!

D’altra banda et recordo que moltes de les fites que aconsegueixen lluitant en el sector públic després es reflecteixen en el sector privat. Són mil·lers i aconsegueixen coses per als demés, Has de tenir-los en compte. Són, a més, una força de treball FEMENÍ, considerable, i segurament perquè han aconseguit igualtat de sous, estabilitat i avantatges d’horari i socials per davant de la privada.

També em permeto recordar-te que són un exemple d’integració social: Un 25% de les places de l’administració pública estan reservades per a discapacitat físics i psíquics i sí, hi treballen. Exemple de garantia en el treball, però amb mancances i amb necessària fiscalització per part dels seus treballadors i usuaris, és clar, de tot dret.

Ah, sí, saps que es desprén del teu discurs: Com que JO (tu, ell/ella) sóc, els demés han de ser !! Per tant també es pot entendre a la inversa. Enlloc de voler la millora per tothom. No vull evitar ghetos a la pública, vull més privades, més concertades i els que vinguin de fora que es quedin on són! Mira, personalment, a mi, no em val el panflet de pseudo estudiant de ciencies polítiques despistada: et preocupa la història segons provingui d’un país o d’un altre: Què bonic, la fam al món, els drets polítics i baralles sobre models d’estat i que et despreocupi quelcom tant necessari i bàsic com el sector públic i la bona gestió a casa teva i a la resta. No em serveix un model individualista per aconseguir el bé comú, és incongruent.

I em pregunto jo, que, segons tu, dec tenir un pensament esquerrós, tindríem l’índex general d’alfabetització que tenim sense escola pública? (Ai, que després venen els informes competitius de comparació com els PISA!, però algú es pregunta quins països són més igualitaris envers la seva població infantil i juvenil? ) I l’atenció sanitaria de qualitat que disposem? Amb mancances, evidentment, però té qualitat… Si no fos així més d’un moriria al carrer.. o no? Podria un avi o àvia ser operat de protesi de cadera, malgrat li ho facin amb retard, amb la pensió que cobra de jubilació o de viudetat? mmm, posem en un país de model lliberal, EUA, per exemple?, no sé, no sé… Ai, sense la famosa assegurança mèdica l’hauria d’atendre beneficiència…

També fer-te referència que no només es passa gana a d’altres països ex- o pro- comunistes o islàmics o “altres” senzillament. Tot i que hi ha serveis per atendre a tothom: AQUÍ també passa, al costat de casa teva. Has sentit parlar del 4t món, tu tant conscienciada? Tens algun/a coneguda treballador/a social o asistenta social o, només que sigui de qualsevol associació d’ajuda com Càrites o Creu Roja? Saps que aquí maltractem, violem, torturem i matem a les persones també? I de totes les edats?

Certament em sembla que algú ja t’ho ha dit en algun post anterior: Molt mirar-se el mel·lic, molt embolic ideològic… Menys teories intel·lectualoides (n’hi ha que són esquerrosos, hi ha d’altres que són intel·lectualoides.. “amb tendència a, sense ser-ho, eh…”) i anem a coses pràctiques, “please”!

Jo no et faré referència a cap article, no et recomanaré cap llibre, només una mica de realitat.

Ui, que me n’oblido, petons!

18 02 2008
LNC

Agreixo moltíssim una resposta tan argumentada, sincerament, i et donaré complida resposta, si et sembla bé, ara no tinc gaire temps 😉

No puc evitar, però, un petit avançanvent, anant a coses pràctiques, entre eficiència pública i privada:

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/22066/linstitut/dexeus/fara/la/reconstruccio/clitoris/victimes/lablacio.html

Petons!!! 🙂

18 02 2008
Anònim

No a les escoles privades en mans de l’opus o del clergat o de mcdonals!
No a les escoles sexistes, com les alzines!
Sí a la política governamental d’immersió linguïstica!
Sí a escriure liberal com cal!
Escola pública: menys buròcrates i més protagonisme dels treballadors de l’ensenyament!
LNC, siguis “lliberal” i conseqüent: vota CiU, a aquests que si cal donaran el govern al PP i si no faran xantatge al Zapatero perquè foti fora al Montilla del govern de la Generalitat! Vota al Mas, aquest botifler que va pactar un estatut retallat a la Moncloa, a traició!
😉

18 02 2008
LNC

Anem a pams:

1. És curiós però diria que LNC té funcionarifòbia i serveipúblicfòbia. Té algunes fòbies i algunes fílies curioses.
Tanta falta que ens fan els serveis públics i, per tant, els treballadors que hi “treballen”! (I guaita que anoto “treballen”)

Miri, benvolgut senyor, no n’hi ha pitjor cec que qui no vol veure: és l’ anarquisme el que no vol estat, no pas els i les lliberals, nosaltres les i les lliberals volem una administració eficaç que empari els drets de les persones, perquè a diferència de l’esquerra (si és que encara existeix) considerem que qualsevol lliure col•laboració establida per ciutadans i ciutadanes lliures és més eficaç que la imposició d’elits dirigents que en nom del bé comú prenen decisions contràries a l’interés general. Que vostè hi treballi o no al sector públic és irrellevant, la seva opinió serà igual de respectable.

2. Potser aquests a qui tu els vols negar, entre cometes, eh, encara que insistentment, el dret de vaga (amb aquesta pàtina lliberal que intentes mantenir, tu que votes a qui vols perquè ets lliure – caram! I jo també voto qui vull, només faltaria, estem en una democràcia! No és cap medalla, és un dret indiscutible en aquest país!). Tota aquesta gent ha d’aguantar els anomenats comandaments intermitjos, a més de la manca de promoció professional i la desvirtuació i l’insult i incomprensió constant de la resta de la població treballadora o no.

Jo, ben al contrari del que vostè afirma entre cometes defenso el dret individual de vaga. Tant a fer-la com a no. Ara bé li he de reconèixer que davant la negació, justament de l’exercici d’aquest dret i la sensació que la vaga era quelcom unànime i ja decidit em vaig posicionar (i acceptarà que això comporta haver de suportar unes quantes desqualificacions semblants a les que vostè denuncia que pateix el funcionariat de la resta de la població – reconegui que, almenys, que són quatre impresentables qui actuen així i la majoria de la població agraïm al nostre metge, professorat, conductor, etc quan som ben tractats i tractades- la seva professionalitat i ens queixem que rebem un mal servei.) Contra aquesta construcció falsa de realitat i em vaig limitar a informar correctament de la manca d’informació que s’estava produint intencionadament per part de qui volia –negant drets individuals- que el que ha resultat mitja vaga fos, per mala informació, un èxit del 100 %. Ells i elles tenen el seu dret a crear aquesta sensació com jo a fer públic que no s’estava donant tota la informació respecte serveis que existirien.
Estigui agraït al lliberalisme, qui ha impulsat al món el dret de vot i la limitació de mandats: un estat de dret, és per definició un estat de lliberal i democràtic. Potser el poti poti ideològic els tenen en que creuen que la democràcia es defensa des d’un sistema polític no lliberal i planificant l’economia pel bé comú.

3. Sovint els comandaments (i els de més amunt) que he anomenat els superen en nombre en algunes unitats de servei (has llegit quelcom de la piràmide invertida en els estaments públics, estimada?). Molts d’aquests comandaments són neolliberals, lliberals i ex-CIU, perquè ara “no toca”, neo-tripartits, tripartits, no sabem què, hi ha de tot, tant fa qui mani, noia, amb molts màsters i titulacions ESADE… I molts d’ells, es dóna el cas, que no es posen a treballar fins als -i molts – anys… Ves quina sort que tenen !! En moltes privatitzacions aquest problema no es resolt, sinó que, com algú a apuntat, augmenta.

Aquest és, de tots el seu argument més fluixet amb diferència, Miri, governa un tripartit d’esquerres, amb un president que ni ha acabat la carrera amb càrrecs de confiança tan grans que fins i tot gaudien dient que ERC no podia demanar el No al nou estatut perquè 300 famílies depenien del govern de la Generalitat, no ens recordem?
Jo no dubto que la seva ideologia pretengui el bé comú, jo crec que la història demostra que de no. Respecti vostè que discrepi i pensi que el millor per tots i totes s’aconsegueixi allunyant-se d’aquests discursos i apropant-se a una major llibertat individual i amb una administració que garanteixi el drets individuals i col.lectius.

4. Potser la gran massa de treball, els qui s’ho miren i penquen, i que també tenen estudis, per cert de tot tipus (perquè els serveis públics, si fas el procés selectiu, hi tens cabuda) : Primaris, ESO, Batxillerat, Universitat i amb Masters també, sí, sí, amb masters, olalà! (de la pública, ah! no han fet el Maters of Universo de la University of Pijesion o sí, o el de la Pompeu que encara que és cara també és pública, o la UPF, o de la de Girona, o de la de Saragossa, perquè fa anys hi havia estudis que només es feien allà…), i que també han hagut de passar unes oposicions barallant-se contra mil•lers de persones per uns centenars de places – per tant han passat un procés de selecció feixuc, llarg i legal – no opinen com tu i n’estan ben farts de veure com davant dels seus ulls es malbaraten els diners públics (que també SÓN SEUS i surten DELS SEUS PROPIS impostos, no ho oblidis) Aquests treballadors, que ho són, els funcionaris treballen en un sector molt específic, però treballen, t’ho faig saber, també tenen dret de vaga i a protestar i a millorar el seu estatus com a treballadors/es.

Em veig obligada a rectificar, aquest argument és encara més fluixet que l’altre, Com vol fer creure que qui cobra del sector públic ajudar a mantenir-ho mitjançant impostos ? que no veu que això no és cert? Què podrien baixar-se el sou i està exempts d’impostos i el resultat seria el mateix per la societat i pe als funcionaris mateixos? No veu que necessàriament han de proveïr-se del sector privat, impostos sobre sous i salaris privats, de consum i de les empreses ?

5. Un altre tema és la regulació del sector: Pregunta com es fan les privatitzacions del servei públic (que es va crear PER A TU i que si algun dia t’han de treure un ronyó en un clínica privada i tenen un ensurt a la Super Clínica superguai acabaràs en un Gran Hospital Públic, perquè allà és on tenen els mitjans o si la teva veïna té problemes amb el part ella s’estarà a l’habitació doble amb telèfon i Via-Satèl•lit però el nadó a la planta de neonats de la Vall d’Hebron per insuficiència respiratòria o per problemes del que sigui…) o com es fan les contractacions de personal. ¿Saps que subcontractant un mateix projecte es pot triplicar o quadruplicar el seu cost només pels sous de qui hi participi? I parlo amb coneixement de causa… Per exemple, si parlem de Conselleries el sou d’un funcionari (mestres inclosos) surt d’una despesa quantificada i aprovada pel parlament a principi d’any, en canvi, els projectes de subcontractació sovint són de partides extres diferents que poden “allargar” el seu cost segons l’objectiu a aconseguir.

És evident que no has fet servir gaire el hospitals privats, ni l’escola privada, el transport privat, segur que sí, davant d’ineficiència pública planificadora. I tens tot el dret. Si el funcionariat funciona i els mecanismes públics funcionen com és que és necessari subcontractar privats, són més competitius, potser? 😉

6. Has preguntat als metges, infermeres, mestres, personal sanitari divers, treballadors socials, tècnics forestals, veterinaris, aparelladors, administratives, porters, personal de manteniment, cuineres, etc. si estan contents amb el canvi? Si els va bé amb el nou conveni o si ara tenen temps per estar amb els seus marits/dones/ fills? Oh, és clar, que es fotin… Ep, per uns que aconsegueixen una bona cosa, el model que volem tots…
No cal que repeteixi el que han dit d’altres persones sobre la diferència entre escola pública i privada. Jo tampoc portaria els nens a la privada, crec que cal bregar per millorar la pública i la sanitat i l’administració… i que res de tot això passa per la privatització. I ara, el col•lectiu d’educadors, protestava per això!

La meitat, que sempre que parleu de col.lectiu distorsineu les xifres. Has parlat amb un empresari què quan la seva empresa no funciona i s’està jugant casa seva i es veu obligat a acomiadar empleats eficaços i lleials mentre el govern abans d’unes eleccions es didica a promete calés per tothom. Has parlat amb els de CRAE (eps! iniciativa privada sense ànim de lucre, davant la ineficiència pública) en tenir un sector públic que pensa que és l’ONU qui regula els usos del sòl? Has parlat amb el meu benestimat Jordi que veu que el sector públic sosté que uns projectes no estan visats i a la vista de l’expedient amb advocada es veu que sí ? Has parlat amb el Rovira que essent alcalde –màxim òrgan públic durant anys i panys- en funcions va a la inauguració d’empreses? Has parlat amb la gent de Vallcanera dels acords de l’administració pública respecte a la urbanització? Has parlat amb el funcionariat de l’Ajuntament de com els tracta l’enganxina emparant-se en el lloc per vida funcionarial? Has parlat amb els d’IdS que faran una junta de compensació a major glòria immobiliària i pensen que l’habitatge públic a ells no els afectarà, ni ganes que en tenen? Has parlat amb l’anterior empresa de neteja de Sils ?

I et poso exemples ben propers!!! Però clar com que són privats que s’espavilin ells !!! Visca la solidaritat esquerranosa !!! Fora els drets lliberals i la seguretat jurídica !!!!

7. D’altra banda et recordo que moltes de les fites que aconsegueixen lluitant en el sector públic després es reflecteixen en el sector privat. Són mil•lers i aconsegueixen coses per als demés, Has de tenir-los en compte. Són, a més, una força de treball FEMENÍ, considerable, i segurament perquè han aconseguit igualtat de sous, estabilitat i avantatges d’horari i socials per davant de la privada.
També em permeto recordar-te que són un exemple d’integració social: Un 25% de les places de l’administració pública estan reservades per a discapacitat físics i psíquics i sí, hi treballen. Exemple de garantia en el treball, però amb mancances i amb necessària fiscalització per part dels seus treballadors i usuaris, és clar, de tot dret.

Estaran reservades, però cobertes ni de lluny, una nova ineficiència. Moltes d’aquestes persones amb discapacitats si han de treballar ho fan al sector privat. I que no t’expliquin la història del revés les fites aconseguides venen d’iniciatives privades contra les institucions i poder públics. O és que el mur de Berlin el va aixecar el sector privat ? no va ser pas la ciutadania contra el funcionaris públics que els apuntava qui el va enderrocar? Quina mena de funcionariat va lluitar pel dret de vot de les dones? O quin funcionariat va aconseguir que es respectessin els drets de les minories ètniques o nacionals?

8. Ah, sí, saps que es desprèn del teu discurs: Com que JO (tu, ell/ella) sóc, els demés han de ser !! Per tant també es pot entendre a la inversa. Enlloc de voler la millora per tothom. No vull evitar ghetos a la pública, vull més privades, més concertades i els que vinguin de fora que es quedin on són! Mira, personalment, a mi, no em val el panflet de pseudo estudiant de ciencies polítiques despistada: et preocupa la història segons provingui d’un país o d’un altre: Què bonic, la fam al món, els drets polítics i baralles
Sóc quasieconomista, espero doctorar-me algun dia a una universitat americana. (Perdó, eh? 😉 ) no de ciències polítiques. Lamento explicar-me tan malament: el meu discurs és que vostè pugui defensar el que cregui i jo el que jo el que millor cregui, també. Molesta?

9. No em serveix un model individualista per aconseguir el bé comú, és incongruent.

I com explica el món actual, l’augment de l’esperança de vida, els nivells sanitaris i d’alfabetització, l’especialització científica i els beneficis de la lliure col•laboració individual i no imposada ni planificada ?

10. I em pregunto jo, que, segons tu, dec tenir un pensament esquerrós, tindríem l’índex general d’alfabetització que tenim sense escola pública? (Ai, que després venen els informes competitius de comparació com els PISA!, però algú es pregunta quins països són més igualitaris envers la seva població infantil i juvenil? ) I l’atenció sanitària de qualitat que disposem? Amb mancances, evidentment, però té qualitat… Si no fos així més d’un moriria al carrer.. o no? Podria un avi o àvia ser operat de pròtesi de cadera, malgrat li ho facin amb retard, amb la pensió que cobra de jubilació o de viudetat? mmm, posem en un país de model lliberal, EUA, per exemple?, no sé, no sé… Ai, sense la famosa assegurança mèdica l’hauria d’atendre beneficència…

Típic, argument esquerranós certament, l’assegurança mèdica és un sistema més que afavoreix la competència entre oferents de serveis mèdics el que els obliga a ser millors, així quan aquí un/a té calés corrents va cap als US perquè són el més avanaçats (excepte Fidel Castro, que com sap que no li enviaran els reclama de Madrid  )

10. També fer-te referència que no només es passa gana a d’altres països ex- o pro- comunistes o islàmics o “altres” senzillament. Tot i que hi ha serveis per atendre a tothom: AQUÍ també passa, al costat de casa teva. Has sentit parlar del 4t món, tu tant conscienciada? Tens algun/a coneguda treballador/a social o assistenta social o, només que sigui de qualsevol associació d’ajuda com Càrites o Creu Roja? Saps que aquí maltractem, violem, torturem i matem a les persones també? I de totes les edats?
Certament em sembla que algú ja t’ho ha dit en algun post anterior: Molt mirar-se el mel•lic, molt embolic ideològic… Menys teories intel•lectualoides (n’hi ha que són esquerrosos, hi ha d’altres que són intel•lectualoides.. “amb tendència a, sense ser-ho, eh…”) i anem a coses pràctiques, “please”!

Al marge de les qualificacions/desqualificacions, no entraré 😉 , l’existència d’aquest quart món s’explica per dos motius: per la seva lliure voluntat de viure al marge de les conveccions socials, i tenen tot el dret i , en segon lloc, per qui no ho escull, per la ineficiència dels serveis públics, a institucions privades especialitzades aquesta part de la població estaria millor atesa o podria obtenir lliurament feines parcials per sota del salari mínim imposat que genera atur i pobresa (això no ho discutia ni el Keynes) i no cansar-se de buscar solucions que no arriben als “serveis socials” que es limiten a donar molt pocs recursos. Sort de les donacions privades !
Respecte el “aquí maltractem, etc” (quina mania en voler col•lectivitzar !!! ) aquí uns maltracten, torturen i assassinen, fonamentalment per poc respecte al drets individuals i nacionals de les víctimes. I ho sé perfectament com ja he posat de manifest citant els GAL, aquestes que lletres que tan poc agrada recordar a l’esquerra, format per funcionaris, per cert. Què curiós que la individualista hagi de ser qui recordi aquestes coses davant els excessos dels que només es senten els únics motor del progrés.

11. Jo no et faré referència a cap article, no et recomanaré cap llibre, només una mica de realitat.
Ui, que me n’oblido, petons!

La meva interpretació de la realitat és aquesta, que no sigui la seva no vol dir que sigui irreal. Una mica de respecte a les que pensem diferent seria un primer avanç per no voler imposar-nos un mecanisme per aconseguir el bé comú en el que no hi crec. Si no penso com vostè no vull el bé comú? Si no dono suport a una vaga no vull el bé comú? Tots els partits que no són d’esquerres no volen el bé comú? Les fundacions privades no volen el bé comú? Les associacions de voluntariat no volen el bé comú? Les escoles privades no volen el bé comú?
El 49 % per cent de professorat que no ha fet vaga no vol el bé comú?
Tolerància i respecte a les decisions individuals si, us plau, entre els molts respectuosos petons –jo tampoc me n’oblido pas 😉 – que li envio. 🙂

18 02 2008
Anònim

Carai Jordi!
Ets molt fatxós!!.
El que hagis tingut una mala experiència amb els socialistes no implica que hagis de tenir aquesta fòbia als esquerranosos!!.
I dels Socialistes, al PP o a CiU no bé d’un pam….
Uns amb paraules més boniques, altres menys. Però les seves politiques són de dretes…i aquestes van en contra del interessos de la majoria que som els treballadors i treballadores….
I de bon rotllo!!
Visca la tolerància!!!

18 02 2008
LNC

Quina mania amb el Jordi !!!! A mi ja em va bé, més despito, i ell riu 🙂

No es pot opinar lliurement, sense que et duguin fatxós/a.. quan el fatxós és que la població hagi de suportar les polítiques dels il•luminats/des del pensament i progrés únic.

Tanmateix si et refereixes a mi, LNC (i no passareu d’aquí 😉 ) mai he estat a cap partit, ni ganes, i respecto a les persones i les seves idees el que m’impedeix tenir-ne fòbia als/les esquerranoses. Però a les seves polítiques … doncs tanta que la població que les ha tocat partir-les. L’únic que encretes – i de bon rotllo, too- és en el Visca la tolerància !!!

Cap resposta argumentada més? 😉

Petons !!!

18 02 2008
Anònim

No a les escoles privades en mans de l’esglesia catòlica, opus, evangelistes, mcdonals, fundacions i sectes diverses.
No a la llibertat dels pares per a escollir la llengua de l’escola; la Generalitat ha d’mposar un model linguïstic que defensi el català com a llengua pròpia de la nostra terra.
Sí a l’escola pública i No a la burocràcia que ofega als professionals de l’ensenyament.
Sí a escriure liberal com déu mana.
No als embolics mentals: algú que aixeca la bandera independentista, però vota a aquests traidors que van pactar un estatut retallat a la Moncloa i que donaran el govern al PP o pactaran amb el PSOE a canvi de recuperar el govern de la Generalitat.

Kosovo, Palestina, Catalunya lliures!

18 02 2008
LNC

No al que mani cap déu, visca el lliberalisme que ve de llibertat !!!!

Si CiU recupera la Gene és perquè són la llista més votada i ZP vol ser president i el al PSC prioritzen la Moncloa a La Nació.

No als embolics mentals: no es pot ser internacionalista unionista i voler fer veure que es prioritza la llibertat de les nacions. (Chèquia, eslovàquia, letònia, estònia, kosovo, bosnia…. etc)

Visca Isarel a la UE !!! Visca Kosovo i Catalunya LLiures !!! Visca US !!!!

Tot s’hi val contra el pobre el “Jordi” 🙂 🙂 🙂

Petons!!!!

18 02 2008
Anònim

“Secretario General Gorbachov, si usted busca la paz, si usted busca la prosperidad para la Unión Soviética y Europa Oriental, si usted busca la liberalización: ¡Venga a este muro! ¡Señor Gorbachov, abra esta puerta! ¡Señor Gorbachov, haga caer este muro!”

http://losilenc.blogspot.com/2007/12/ni-dretes-ni-esquerres-ni-punyetes.html

19 02 2008
una d'aquí o d'allà, tant me fa!

“Boneees”,

en el meu post anterior només volia respondre, dialogar, comentar, debatre tot el que havia llegit anteriorment. I pretenia, malgrat no ho ha semblat, anar de “bon rotllo”, LNC és possible que no ho hagis interpretat així, però sovint les veritats toquen prous punts com per arribar a ser, sense voler, ofensives. Crec que també és evident que si penso que tothom es mereix el mateix grau d’atenció i
respecte, tu també te’l mereixes. I, com no? Les teves opinions. Si ho has entés d’una altra manera, demano excuses perquè només debatia, apassionadament, però només això.

De tota manera, segueixo pensant que sí, que amb l’excusa de la llibertat, segueixes tenint un gran embolic mental perquè la llibertat no passa pels integrismes de cap mena i tu en respectes alguns, però en canvi en defenestres d’altres… En el bé comú s’inclou l’individual, no ho entens? Un argument no exclou l’altre, En el cas contrari calen els matitzos, per això estan les Lleis que aprovem tots plegats, sota el consens de la democràcia, i ens agradin o no, estan per això, per garantir els drets individuals i col·lectius. I més enllà entraríem en altres qüestions…

“cita 1:
Miri, benvolgut senyor, no n’hi ha pitjor cec que qui no vol veure: és l’ anarquisme el que no vol estat, no pas els i les lliberals, nosaltres les i les lliberals volem una administració eficaç que empari els drets de les persones, perquè a diferència de l’esquerra (si és que encara existeix) considerem que qualsevol lliure col•laboració establida per ciutadans i ciutadanes lliures és més eficaç que la imposició d’elits dirigents que en nom del bé comú prenen decisions contràries a l’interés general. Que vostè hi treballi o no al sector públic és irrellevant, la seva opinió serà igual de respectable.”

Et faig saber, i jo tampoc passo d’aquí en descobrir-me, primer que sóc una dona i, per cert, molt contenta de ser-ho, i que conec bé l’administració pública i entre d’altres, un dels grans problemes que pateix és precisament l’anfany d’enriquiment personal per davant del bé comú i pel poc respecte davant de la seva principal font de comanament (parlament = escollit per la població), potencial client i garant de la seva qualitat de servei : l’usuari (mal anomenat administrat – paraula molt emprada però molt poc encertada).

“cita 2:
Jo, ben al contrari del que vostè afirma entre cometes defenso el dret individual de vaga. Tant a fer-la com a no. Ara bé li he de reconèixer que davant la negació, justament de l’exercici d’aquest dret i la sensació que la vaga era quelcom unànime i ja decidit em vaig posicionar (i acceptarà que això comporta haver de suportar unes quantes desqualificacions semblants a les que vostè denuncia que pateix el funcionariat de la resta de la població – reconegui que, almenys, que són quatre impresentables qui actuen així i la majoria de la població agraïm al nostre metge, professorat, conductor, etc quan som ben tractats i tractades- la seva professionalitat i ens queixem que rebem un mal servei.)”

I qui el nega aquí? És evident que el dret de vaga és individual i, per tant, com a grup de persones individuals, del col·lectiu. I és també innegable el dret a no fer-la, però desqualifiques en alguns posts els funcionaris per fer-ne i jo, et repeteixo, tenen el mateix dret que qualsevol altre treballador a fer-ne i em sembla que queda prou explicat més a munt.

Sobre si la totalitat dels mestres o no volien fer vaga, aquí a Sils, que jo sàpigui només van haver serveis mínims que es van complir per obligació imposada des del Departament i avisada amb unes hores d’anticipació. La pàgina de la FAPAC, Federació d’AMPA de Catalunya, també va treure el comunitat a últimíssima hora, quan era segura la imposició.

També et recordo que els propis serveis públic tenen un sistema de garanties davant de les conductes inapropiades. Tots i cadascun dels estaments públics han de tenir l’oficina d’atenció a l’usuari, un grup de gent que les atengui i les ha de sol·lucionar externament – atenent la queixa i donant resposta i solucions, si s’escau – i internament – avaluant circuits, criteris, vies, unitats i proposant o exigint les mesures de correcció oportunes a qui correspongui, I si això no funciona, hi ha estaments superiors i si no tenim al Síndic de Greuges, si fins i tot les entitats bancàries ho han copiat ! I si es dóna el cas que no en tinguin se’ls ha d’exigir perquè és un dret nostre i un deure per part d’ells.

“cita 3:
Aquest és, de tots el seu argument més fluixet amb diferència, Miri, governa un tripartit d’esquerres, amb un president que ni ha acabat la carrera amb càrrecs de confiança tan grans que fins i tot gaudien dient que ERC no podia demanar el No al nou estatut perquè 300 famílies depenien del govern de la Generalitat, no ens recordem?
Jo no dubto que la seva ideologia pretengui el bé comú, jo crec que la història demostra que de no. Respecti vostè que discrepi i pensi que el millor per tots i totes s’aconsegueixi allunyant-se d’aquests discursos i apropant-se a una major llibertat individual i amb una administració que garanteixi el drets individuals i col.lectius.”

Demano que la primera part de l’argument sigui més explicita perquè no l’acabo d’entendre, si us plau, deu ser per la meva manca d’estudis…
He parlat en algun moment sobre la meva ideologia? He anomenat a qui voto o si estic afiliada o si sóc simpatitzant d’un sindicat o partit polític concret? Basant-me en la meva llibertat individual i d’opinió no cal que ho expliqui aquí i ara. Tant sols he reflexionat de viva lletra, no faig discursos, només responc a post posats en públic.
No cal que torni a repetir que l’administració té mesures de garantia per respondre als drets dels individus i dels col·lectius.

“cita 4:
Em veig obligada a rectificar, aquest argument és encara més fluixet que l’altre, Com vol fer creure que qui cobra del sector públic ajudar a mantenir-ho mitjançant impostos ? que no veu que això no és cert? Què podrien baixar-se el sou i està exempts d’impostos i el resultat seria el mateix per la societat i pe als funcionaris mateixos? No veu que necessàriament han de proveïr-se del sector privat, impostos sobre sous i salaris privats, de consum i de les empreses ?”

No cal que fotocopiï una nòmina del personal funcionari, interi o contractat per l’administració per demostrar que paguen rigorosament els seus impostos… Cotitzen cada vegada que respiren: Tot en blanc! Despeses de respresentació dels alts càrrecs, el carburant, les dietes que tant fan protestar a tothom… (aquest debat és un altre i ara, potser, tampoc no és el moment). No poden escatimar res ni falsejar factures o comptes o tenir dobles comptabilitats com alguns treballadors autònoms o empresaris d’altres sectors. Estan contralats per unitats d’inspecció internes i per auditories externes. (Puc dir que n’hi ha de tot tipus: auditories externes econòmiques, de qualitat i d’eficiència…).

També recordo aquí que cada vegada que es canvia el govern de l’estat i volen fer “estalvis” els primers que ho paguen són els funcionaris de baixa categoria (altra història són els parlamentaris). Durant les anteriors legislatures del PSOE i PP es van congelar els sous durant 4 anys i just després d’aquest període van haver pujades de l’1,2 %. Cal que faci comptes per explicar la pèrdua de poder adquisitiu en menys de 6 anys de mil·lers de famílies? I tot sota el beneplàcit dels sindicats majoritaris i la conformitat de la seva benestimada CIU, que els va recolzar a tots dos.
Ai, si, i si ho comparem amb els funcionaris, interins i contractats del país vasc que en aquells anys van superar pujades del 6%… CIU, CIU, i els concerts econòmics amb l’estat..

Per cert, els treballadors de l’administració no cotitzen pel dret d’atur, un altre debat diferent també, per tant, en el cas que siguin despatxats en una possible privatització no tenen dret al subsidi…
Cotitzen com tot déu, carac! I les empreses de capital públic també!

“cita 5:”

És evident que no has fet servir gaire el hospitals privats, ni l’escola privada, el transport privat, segur que sí, davant d’ineficiència pública planificadora. I tens tot el dret. Si el funcionariat funciona i els mecanismes públics funcionen com és que és necessari subcontractar privats, són més competitius, potser?”

Oh, no cal que expliqui la meva vida aquí, però et faig saber que al llarg de la meva vida, que comença a ser una mica llargueta he passat per tot:
Ara que sóc adulta, Jo, com a persona individual, utilitzo els serveis públics, per confiança, convenciment i voluntat, però en la meva infantesa i primera adolescència vaig estar molt de temps en hospitals privats i vaig anar a unes de les millors escoles catalanes de l’època on em van conscienciar per fer el que faig ara: reclamar uns bons serveis públics i una bona educació pels nens, joves i adults d’avui.
Ah, per cert, ara és una gran escola pública, a la fi ho van aconseguir! perquè aleshores no podien per ser catalans i per ser innovadors en la seva època…

I sobre el transport… 13 anys emprant trens i transports metropolitans és suficient? No cal donar resposta… Funcionament malament per ineficiència i deixadesa dels governs anteriors i els d’ara en paguen el preu, no fotem! O qui ha estat al davant durant 25 anys i ha donat suport a qui no feia res en qüestió de competències? El debat, a aquestes alçades, està una mica “trillat” ja…

En quant a si els privats milloren o no l’eficàcia, mira aquí segueixo el teu fil d’argumentació, depén de les persones, he vist de tot. Però hi ha dos punts que fan que ara es subcontracti més: La manca de pressupost (estàs disposat/ada a que es gastin més calers per fer segons què?) i les condicions de treball dels treballadors subcontractats: Horaris maratorians – 3 i 4 hores diàries més – i el sou una mica, només una mica, millor que el dels funcionaris a segons quins nivells i molt, però molt pitjor en d’altres. Qui és competitiu i eficaç? L’empresa o qui hi treballa? Au, va, on són ara les llibertats individuals de qui comença a treballar – ho he vist – a les 8 del matí i son les 21 h. i encara té el cul a la cadira pel mateix sou, per tancar un projecte i complir dates i objectius? Aquí la única llibertat que es defensa és la de “bueno, bonito y barato” a costa dels demés, enriquit-se uns quants la butxaca.

A títol d’informació: No està tothom escandalitzat amb l’Ajuntament de Badalona que ha tingut mestres de música treballant sense contracte durant no sé quant de temps? Això és motiu d’escàndol de debó perquè l’administració ha de ser exemple de bon fer i bones actuacions! Com no s’ha denunciat abans aquest fet?
Es prova suficient que tothom clami al cel quan això passa, perquè és així, perquè , és el seu deure, perquè ara se’ls hauria de sancionar durament perquè han de funcionar bé i correctament.

…/…

19 02 2008
una d'aquí o d'allà, tant me fa!

…/…

“cita 6:
La meitat, que sempre que parleu de col.lectiu distorsineu les xifres. Has parlat amb un empresari què quan la seva empresa no funciona i s’està jugant casa seva i es veu obligat a acomiadar empleats eficaços i lleials mentre el govern abans d’unes eleccions es didica a promete calés per tothom. Has parlat amb els de CRAE (eps! iniciativa privada sense ànim de lucre, davant la ineficiència pública) en tenir un sector públic que pensa que és l’ONU qui regula els (…)

I et poso exemples ben propers!!! Però clar com que són privats que s’espavilin ells !!! Visca la solidaritat esquerranosa !!! Fora els drets lliberals i la seguretat jurídica !!!!

Perdona, em sembla que t’equivoques… no em coneixes de res i jo a tu, malgrat que tampoc no et conec de res, si que he pogut, crec, captar moltes de les idees que expresses.

Ves, les coses de l’edat! També he estat empresària i a casa ha hagut petita empresa, sí, sí, de les cardades, d’aquelles familiars que pateixen tota la vida pel negoci petit petit… però amb algun treballador que un altre, però aixo no passa per no tenir consciència i no saber que són els drets de les persones i les del col·lectiu. Què vol dir que s’espavilin ells? Qui ho ha dit això? Segueixo insistint que hi ha mitjans per comprovar i provar tot el que pugui passar. Calumniar, queixar-se i no entendre què passa darrera un taulell o despatx és molt fàcil i, per desgràcia, a l’inrevés també: no entendre a qui es té al davant demanant un servei o atenció concreta.
Si passa quelcom, si se sap d’alguna cosa, es denuncia, si existeix la seguretat jurídica, altra cosa es que s’empri bé. Els mitjans hi són s’han d’utilitzar.

I que consti que no vaig de defensora de ningú, eh, que quedi MÉS que clar. Només estic parlant en general sense especificar, com ho feia en el primer post.

“cita 7:
(…) per la seva lliure voluntat de viure al marge de les conveccions socials, i tenen tot el dret i , en segon lloc, per qui no ho escull, per la ineficiència dels serveis públics, a institucions privades especialitzades aquesta part de la població estaria millor atesa o podria obtenir lliurament feines parcials per sota del salari mínim imposat que genera atur i pobresa (això no ho discutia ni el Keynes) i no cansar-se de buscar solucions que no arriben als “serveis socials” que es limiten a donar molt pocs recursos. Sort de les donacions privades !”

És clar, són lliures per decidir, però tants ho han decidit així? Algú els ha donat opcions per decidir quelcom diferent o és el que sempre han conegut? I per desgràcia, això que comentes ja passa, perquè els recursos públics no arriben a temps o no són suficients o no tenen prou personal (ai, més treballadors en l’àmbit públic)! Sort d’entitats privades, SENSE ànim de lucre i, en gran part, ho saps, oi?, subvencionades per l’estat any rere any. Has mirat els comptes de moltes d’elles? Les quotes de socis i donacions no són el seu finançament principal, la font pública sí. En el fons és una derivació per manca de recursos, insisteixo, sobretot en la dotació de personal i, per tant, d’espais i material per tots ells.

Les donacions privades: Lliures d’impostos moltes d’elles… “catxun..” no serà per una altra qüestió… i contribuïr en diverses ONG, en el fons, neteja les nostres consciències d’occidentals benestants a qui molesta molt embrutar-se les mans i la visió amb la misèria aliena.

No puc donar solucions perquè no és el meu àmbit d’actuació i segur que aquí hi ha algú que ho pot fer millor que jo, però tinc molt clar, segons el meu punt de vista i la meva escala de valors, el que està bé i el que no.

“cita 8:
I com explica el món actual, l’augment de l’esperança de vida, els nivells sanitaris i d’alfabetització, l’especialització científica i els beneficis de la lliure col•laboració individual i no imposada ni planificada ?”

Fruit de la voluntat col·lectiva de caminar en pau i envers la democràcia en un moment clau de la història, malgrat tingui escletxes que no ens agradin, malgrat hi hagin normes que s’hagin de canviar. Fruit de la voluntat dels col·lectius de treballadors que van lluitar pels seus drets per aconseguir fites, fruit dels mestres en diferents zones de l’estat (no ens mirem Catalunya només, existeix l’antic MCEP andalús, paral·lel a l’escola catalana) per fer de l’educació una garantia per que tú puguis argumentar prou bé si es que ets qui dius ser… Fruit de la voluntat empresarial col·lectiva per aconseguir un país evolucionat, fruit de tot tipus de col·lectius de moltes classes, perquè malgrat un hom pot aconseguir un fet concret i puntual en un temps i un espai concret és la voluntat d’un grup d’individualitats la que aconsegueix un canvi històric.

Segueixo? Em sembla que altres persones poden sumar ítems a aquesta llista…

19 02 2008
una d'aquí o d'allà, tant me fa!

Uf! I per acabar, si us plau, que llarg! Mai més….

En el meu tarannà no hi té cabuda no respectar l’opinió de l’altre, en tot cas si la discrepància. I queda ben clar que si bé, segur que al llarg d’altres trobades, podrem trobar punts en comú, em sembla que és absoluta en gairebé tots els punts explicats fins ara.

En quan a la irrealitat, en faig referència perquè tots els teus referents són de temps pretèrits i, si bé són bàsics per saber el punt en el que ens trobem, hi estic d’acord, potser cal observar el dia a dia.

I parlant d’això, també he llegit, he escolat i fins i tot he vist la notícia a la qual em fas referència i que contenta!! Però m’agradaria saber si al darrera no hi ha un acord públic. Potser podem pensar en les actuacions de l’hospital de Mallorca a Etiòpia o del Clínic a l’Àfrica subsahariana i del mig-est, tots d’iniciativa pública però publicitades per les corresponents entitats privades de desenvolupament…

I bona nit, a la fi. A tothom!

19 02 2008
LNC

És el que tenen els debats d’aquest mena, haurem de baixar el nivell, segurament perquè l’alcalde i l’enganxina ens puguin seguir 🙂
En cap cas m’he sentit ofesa no he vist cap mena de mala intenció ni per la teva part ni per cap altra participant. També m’ho he pres de bon rotllo. No són necessàries cap mena d’excuses. Només faltaria.

Plantejament inicial i cita 1, estic d’acord excepte en l’embolic ideològic, per a mi sense garanties – i mira et diré que són públiques i polítiques – no hi ha llibertat que és la capacitat d’escollir.

Cita 2: també estic d’acord, excepte, que jo no he desqualificat el dret de fer vaga de ningú, al contrari l’he defensat :

12/2/08 17:09
xibarri ha dit…
preguntal-hi ala teva amiga de ICV L a Cristina si fa o no vaga també…

12/2/08 21:29
LNC ha dit…
Jo sóc la primera a defensar el dret de vaga i el de la cristina a exercir-lo o no sense donar explicacions.

Tant com el meu dret a discrepar-ne i ser contrària.

12/2/08 22:25

http://losilenc.blogspot.com/2008/02/el-ceip-de-sils-no-informa-del.html#c3758633370548009154

Cita 3: Parlava d’en montilla, i dels càrrec intermitjos de l’administració – càrrecs de confiança- per altres places fa falta oposició i no arriben 🙂

Una persona sense estudis té tot el meu respecte, com una amb estudis, però si és president de la Generalitat el criticaré, i als càrrecs de confiança pocs formats també. I a l’enganxina, de passada, per incomptetent que es va colar en unes opos on entrava tot.

Cita 4: Certament potser he generalitzar el que passa a l’ajuntament de Sils, m’excuso, Però saps que li costa als del CRAE, als de Vallcanera, als de Can Cabirol i als dels projectes visats els judicis: Molts calés i molta difamació gratuïta, des de l’administració pública !!! . Saps que li costa a l’equip de govern i als “serveis” “tècnics” aquest judicis = zero €, paga el pressupost municipal.

I, aquí, sí que m’estendré pq em sembla de justícia: Saps com l’afecta (i no sóc part implicada!) a la fundació del CRAE la xuleria dels que manen ara i l’enganxina:

Les normes comptables fan que no puguin anar a l’actiu de la fundació el cost d’adquisició de l’immoble fins que en trobi en situació real de posada en funcionament. Des d’aquell moment la inversió es recupera mitjançant una amortització comptable anyal. Què ha passat aquí? que fa més de dos anys que aquesta despesa no es pot incorpora a l’actiu, és una despesa que afecta al compte de resultat de la fundació. És a dir, que és més que possible que hagin tingut pèrdues. I per una fundació això minva la confiança en els gestors de la mateixa. Quan és evident que l’errada és de qui governa i dels que fan l’informe.

I et torno al mateix: de què serveixen totes les garanties públiques? qui reclama que el síndic, (mira un servei públic) actuï ?? L’actitud és que com sóc privats que espavilin. No trobes més just que critiqui als que per acció o omissió deixen que passin aquestes coses?

El tema dels impostos és evident: els funcionariat podria està exempt i no restant de brut el que paguen d’impostos, el resultat seria el mateix. Excepte per l’administració clar, que s’anticipa uns calerons.

De l’escola de música: Un clar exemple que cal criticar allò què és públic per aconseguir garanties.

D’acord en tota la resta, i aclareixo, cito referents anteriors, perquè els actuals ( tinc gent de tots els moviments/partits/mogudes!! Sóc pro polítiques contra el canvi climàtic -vergonyós l’estat espanyol, en aquest assumpte- i segur que amb tu no discrepen de la necessitat de mesures positives vers la realitat de dona.

Tot i que sembli “embolicat” no ho és gens. Com deia algú abans, el món és ple de matisos grisencs. Però tranquil•la des del sector lliberals (només nosaltres són lliberals) també diuen el de l’embolic. ( No aprofitis ara…. jejeje que m’entens perfectament)

Un plaer el debat, sincerament. El diàleg demostra que quan la gent parla sempre seran més les coses comunes que les respectables diferències que es puguin mantenir.

Petons !!!

19 02 2008
una d'aquí o d'allà, tant me fa!

Igualment, un plaer… Seguirem parlant

8 06 2010
.Vaga 8 de juny

La Veu de Sils, bloc local d’ICV, publica fotos de la vaga de funcionaris d’avui 8 de juny de 2010:

http://laveudesils.blogspot.com/2010/06/vaga-general-8-marc-funcio-publica.html

5 09 2010
7 SETEMBRE

29 setembre vaga general – acte public

ACTE PÚBLIC

7 setembre, dimarts, a les 19 hores
Centre Cívic Mallorquines, (al costat camp futbol)

29 DE SETEMBRE VAGA GENERAL

Cristina Simó Alcaraz, regidora ICV-EUiA-EPM
Bertomeu Compte Masmitjà, secretari general de CC.OO. de Comarques Gironines.
Albert Miralles Güell, regidor ICV-EUiA-EPM

Per la retirada d’una reforma laboral que:

– No servirà per crear ocupació i no reduirà la dualitat del mercat laboral.
– Facilita i abarateix l’acomiadament.
– Reforça el poder empresarial per modificar unilateralment les condicions de treball.
– Privatitza la gestió de la desocupació.

Per defensar la negociació col•lectiva com a marc de protecció de les condicions de treball, davant els intents d’atribuir a les empreses la capacitat d’incomplir els acords assolits de forma unilateral.

Per garantir el sistema públic de pensions com a eix central del nostre sistema de protecció social.

Per una política que redueixi el dèficit públic mitjançant l’increment dels ingressos i no només mitjançant la reducció de la despesa.

Per una nova política fiscal, que reforci l’estructura d’ingressos de l’Estat, recuperant impostos suprimits i apostant per una major recaptació basada en la progressivitat fiscal.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/08/29-setembre-vaga-general-acte-public.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

29 S : MOCIÓ ICV-EUiA-EPM DE SUPORT A LA VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE CONTRA LA REFORMA LABORAL I ELS RETALLS SOCIALS.

PROPER PLE ORDINARI SETEMBRE 2010 – Registre entrada nº 2846, de 21 d’agost 2010.

Escoltem i respectem les opinions dels sindicats:

“La crisis no la han generado las trabajadoras y los trabajadores y no es justo que se les quiera hacer pagar. La reforma laboral supone la mayor agresión a los derechos laborales de los trabajadores y trabajadoras desde el inicio de la democracia.

Es una pieza más del giro político que el Gobierno del PSOE ha hecho en materia económica y social, que se inició con el recorte de 50.000 millones de euros, continuó con el plan de ajuste (congelación de las pensiones, rebaja salarial de los empleados públicos, 6.045 millones de euros de recorte en inversión pública…) y con la aprobación del Real Decreto de Reforma Laboral.

Unas medidas injustas y regresivas que tendrán continuidad, como ya anunció el presidente del Gobierno durante el debate sobre el Estado de la Nación, con la reforma del sistema público de pensiones que, entre otras cosas, pretende alargar la edad de jubila¬ción a los 67 años con carácter obligatorio.

Estas políticas, que en esencia se caracterizan por debilitar los derechos sociales y labo¬rales, demuestran que el Gobierno se ha plegado a la presión de los poderes económicos, empresariales y de los políticos conservadores al diseñar la estrategia para afrontar ahora la reducción del déficit fiscal y después la recuperación económica.

Pero estas políticas no son las únicas que se pueden adoptar para remontar la grave situación actual y son profundamente injustas en lo social y claramente regresivas en lo económico.

El gobierno del PSOE renuncia a una reforma fiscal que haga pagar mas a quien mas tiene, a las grandes fortunas y a las SICAV, renuncia a perseguir el fraude fiscal, entrega las cajas de ahorros a la gran banca, en definitiva se somete a los poderosos y arremete contra los mas débiles, con el aumento del IVA, de los servicios básicos y el anuncio del copago de la sanidad.

No hay dinero para las necesidades sociales pero no falta dinero para entregárselo a la gran banca, es como Robin Hood pero al revés, se lo quita a los pobres para dárselo a los ricos.

– La reforma laboral facilita, hace más rápido y barato el despido, institucionaliza la tem¬poralidad como vía de acceso al mercado laboral, cuestiona el valor de la negociación colectiva dando mayor poder discrecional a los empresarios y abre la intermediación laboral al negocio privado al regular la intervención de las empresas con ánimo de lucro.
– La reforma laboral no adopta ninguna medida para corregir la temporalidad injustificada.
– La reforma no desvincula el contrato de obra o servicio de las contratas y subcontratas, y no se adoptan medidas para corregir el abuso de estas empresas en la contratación.
– Tampoco se adoptan medidas para corregir el abuso en el encadenamiento de contratos temporales; las empresas seguirán recurriendo a la rotación de trabajadores despidiendo a los temporales.
– La norma sigue sin sancionar este fraude de ley y, por tanto, impide que se acabe con la precariedad en la contratación temporal y con el fraude masivo y generalizado.
– Se mantiene el contrato eventual por circunstancias de la producción para las actividades estacionales, en vez de apostar por el contrato fijo-discontinuo.
– No se hace ninguna referencia al contrato a tiempo parcial, por la oposición de la patronal CEOE a mejorar las condiciones del mismo.
– Se incentiva la desaparición de los contratos indefinidos actuales. El contrato de fomento del empleo (con una indemnización de 33 días por año trabajado con un máximo de 24 mensualidades) se generaliza a todos los colectivos de trabajadores y trabajadoras, con lo que los contratos ordinarios (con una indemnización de 45 días, con un máximo de 42 mensualidades) van a quedar en desuso.
– La reforma laboral aprobada implica la pérdida de la eficacia de la negociación colectiva sectorial. Se abren las vías para desarticular la negociación colectiva y que se negocie todo a nivel de empresa.
– Se permite de forma generalizada que por acuerdo de empresa se modifique el contenido de los convenios de ámbito superior. Se elimina cualquier necesidad de causa para llevar a cabo esta modificación y se amplían las materias sobre las que el acuerdo de empresa puede disponer frente a lo establecido en el convenio sectorial.
– Se facilita a las empresas el descuelgue o inaplicación de las condiciones salariales reco¬gidas en los convenios colectivos sectoriales, posibilitando al acuerdo de empresa modifi¬car el salario (pudiendo ser inferior) así como fijar nuevas retribuciones.
– Se reconoce expresamente que los pactos y acuerdos de empresa pueden ser modifica¬dos unilateralmente por el empresario. Afecta a todos los pactos y acuerdos, aunque se hayan negociado con la mayoría sindical. Afecta a todas las materias (jornada, horario, turnos, sistema de remuneración, rendimiento, funciones…) y se puede llevar a cabo por simples razones de mejora empresarial.
– Se otorga, por tanto, mayor poder al empresario en detrimento de la flexibilidad negociada y la participación sindical.
– Todo esto da lugar a la pérdida de derechos y a un empeoramiento de las condiciones de trabajo.
– Se legaliza la intermediación laboral como negocio privado y se da acceso a las agencias privadas de colocación con ánimo de lucro a la gestión de la intermediación. También se les otorga competencias que afectarán a las prestaciones por desempleo.
– Además, se levanta el veto a las empresas de trabajo temporal para que puedan trabajar en la Administración Pública, con lo cual estas ETT podrán sustituir las actuales bolsas de empleo, pudiendo contratar sin someterse a las garantías constitucionales de igualdad, mérito y publicidad.
– También se amplía a sectores de riesgo como construcción y sanidad, donde hasta ahora lo tenían prohibido.”

Atès que el proper 29 de setembre els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han convocat una vaga general en protesta a la reforma laboral.

El grup municipal d’ICV-EUIA-EPM proposa al Ple Municipal l’adopció dels següents acords:

Donar suport a la vaga general de treballadors i treballadores, convocada pels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, pel proper 29 de setembre en protesta per la reforma laboral.

Traslladar aquest acord als sindicats CCOO, UGT, al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Trabajo, als grups parlamentaris del Congrés i el Senat i als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya.

Sils, 20 d’agost 2010.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/08/29-s-mocio-icv-euia-epm-de-suport-la.html

6 09 2010
POLÒNIA

7 09 2010
Rojo

Hoy a las 7 en Mallorquines veremos cuantos son estos rojillos.

¿ Seran mas de cuatro ?

9 09 2010
ACTE A SILS


SILS 7 SETEMBRE – PROP DE 40 PERSONES PARTICIPEN A L’ACTE DE RECOLÇAMENT DE LA VAGA GENERAL DEL 29 S.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2010/09/vaga-general-29-s-convocada.html

29 09 2010
Anònim

Canviant de tema, ¿com porteu la vaga “general” per Sils?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: