Ja som 5000

4 03 2008

Com més serem més riurem!

780_008_1662200_2008_03_14.jpg

crw_9195.jpg

icona.gif Basant-se en informacions de l’ajuntament, el DdG considera que Sils, amb el TAV circulant pel seu terme municipal, estarà més ben comunicat 🙂 Hem d’acabar d’omplir els blocs del davant de l’ajuntament 😉

icona.gif El municipi de Sils arriba als 5.000 habitants fruit del creixement dels últims anys

El municipi de Sils ja ha arribat als 5.000 habitants gràcies al naixament d’un silenc fa molts pocs dies. Aquest municipi, que al 1991 comptava amb 2.356 habitants, va passar als 4.126 a l’any 2006, és a dir, en 14 anys la població silenca va experimentar un creixement del 67,5%, una xifra molt superior a la mitjana catalana. Aquest procés s’ha accentuat durant els dos darrers anys, havent-se assolit aquest principi d’any la xifra dels 5.000 habitants.

Segons l’Ajuntament de Sils, aquest augment del creixement de la població resident en el municipi de Sils s’ha d’atribuir al fet que és una població molt ben comunicada – compta amb l’AP-7, la N-II i properament el TAV-, amb un habitatge a un preu molt competitiu respecte dels municipis de la costa o les grans capitals , amb un elevat valor de l’entorn natural i paisatgístic, i una oferta molt atractiva per a tots aquells que en definitiva opten per la qualitat de vida.

L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), va ressaltar que a causa d’aquest creixement si bé “Sils ha deixat de ser un poble petit, però tenim la intenció de no deixar de ser un poble”, ja que segons Nogé, cal mantenir un creixement sostenible de la població per tal de no perdre l’equilibri que permeti la cohesió social i la qualitat de vida. Diumenge es va celebrar un acte commemoratiu pel silenc número 5.000 al consistori.

Diari de Girona, 4-03-2008

icona.gif L’Emma Gispert Amargant té un mes de vida i és la silenca número 5.000. Una xifra històrica que l’Ajuntament de Sils ha volgut commemorar entregant a aquest nadó i als seus pares un record del municipi –a la fotografia–. El creixement de la població de Sils ha estat espectacular els últims anys, seguint la dinàmica que han patit altres pobles de la Selva situats a segona línia de mar.

El 1998, el cens de població a Sils era de 2.848 persones. Al llarg d’aquesta dècada, el creixement d’habitants ha estat continu i progressiu: 3.078 l’any 2000, 3.512 el 2003, 3.947 el 2005, 4.347 el 2007 i 5.021 a data d’ahir. Aquesta dinàmica ha anat en paral·lel al boom del sector de la construcció, que ara ja sembla que està decaient, segons va explicar l’alcalde, l’independent Martí Nogué. «Ja fa temps que donem poques llicències de construcció i simplement s’estan acabant les promocions que ja estaven començades», explica.

Al seu parer, Sils està tenint un creixement sostingut: «Hem deixat de ser un poble petit, però tenim la intenció de no deixar de ser un poble». Per Nogué, és important mantenir un equilibri entre la cohesió social i la qualitat de vida. I afirma que l’Ajuntament ja està treballant per projectar els equipaments necessaris per fer front a aquest creixement de població. Per exemple, l’institut s’ubicarà gairebé segur a la nova urbanització de Mallorquines. També s’ha demanat ajut a la Generalitat per a l’edifici que acollirà la biblioteca i l’arxiu municipal.

El Punt, 4-03-08

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

4 03 2008
LNC

Aquestes dades no tenen cap rigor, l’ajuntament augmenta el padró continu per intentar cobrar més de l’Estat, les dades de l’idescat són les fiables.

Felicitats a la família de la foto i fer notar que l’ajuntament fa servir el mateix tipus de llenguatge que els anuncis de les immobiliàries. 😉 A l’ajuntament no és nou, a IDS, Sí.

5 03 2008
Anònim

Sembla que els alcaldes de Sils facin el mateix discurs en aquests temes de vendre Sils.

6 03 2008
LNC

Del text:

segons va explicar l’alcalde, l’independent Martí Nogué. «Ja fa temps que donem poques llicències de construcció i simplement s’estan acabant les promocions que ja estaven començades», explica.

de les actes:

Aprovació constitució Junta Compensació provisional sector 4 Nord Zona Església
.
Edicte d’aprovació inicial del projecta de modificació puntua del Pla Parcial d’Ordenació del Sector 1 Mallorquines Est.
.
Edicte sobre l’aprovació inicial d’un projecte d’estatuts i bases d’actuació

Quina barra !!!!

11 03 2008
Jo

Lnc
Es nota que no tens idea de la diferència entre llicencies de construcció( que es el que dona diners per el poble al moment ) , i projecta d’estatuts , bases d’actuació i juntes de compensació que son els primers passos per unes llicencies que es donaran ves a saber quan ( vull dir anys ). No escriguis si no ho saps

11 03 2008
LNC

Es nota que la que no tens ni idea ets tu, prèvia a les llicències hi ha la urbanització de un sector, per tal d’aconseguir solars sobre els que sí es puguin donar llicència (sinó és solar urbà no pot haver llicència). Exemple: a Can Cabirol es va fer un pla parcial, uns estauts, una junta de compensació i ara està edificant ( durant tot aquest procés hi havia un lledoner que ja veuerem com acaba) va haver un judici, una indemnització, van neixer els indepents de Sils, no es va exercir cap dret de repetició i es va pagar amb calés de l’ajuntament. Si aquest tràmits s’allarguen acostuma a ser perquè els propietaris i propoetaries afectats i afectades per la decisió municpal no acostumen a estar molt d’acord amb el repartimet que es fa.

Recomano als i les propietàries afectades per la junta de compensació del sector central per aquesta actuació municipal que s’assessorin bé amb advocats sobre la distribució de càrregues i beneficis que proposi l’ajuntament, que és on s’ha domiciat aquesta junta (!!!!)

Els diners pel poble, en la seva major proporció, venen de les transeferències de l’estat pel nombre de població.

Ja es veu que esteu molt interessats/des en fer creure que el poble necessita els calés de les llicències i crèixer.

T’animo a escriure, és una bona forma d’aprendre, com tu has pogut fer ara. 😉

Petons!

18 05 2009
Bloc

Dilluns 18 de maig de 2009
Un municipi amb població creixent

Només observant les dades de població que ofereix l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), s’observa que, a tall d’exemple, té una població creixent anual en el període 1998-2008. Sils tenia, al 1998, 2.848 habitants. I, al 2008, 4.850. La celebració, ahir, de la dotzena Fira de Sant Ponç i la setena de la Festa de Sant Isidre verificava, a través dels actes que havien estat programats, una població nova que ha arribat a Sils gràcies a les excel·lents comunicacions amb Barcelona, i la seva àrea d’influència primera. Arran de la quaranta-tresena edició de l’Exposició i Concurs de Plantes i Flors, l’Associacio Cultural de Sevillanes de Sils oferia una exhibició de ball flamenc, a càrrec dels alumnes, de diferents edats, i els Amics dels Pagesos programava una trobada de tractors.
sils j. bohigas

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009051800_3_332893__Comarques-municipi-poblacio-creixent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: