Com tenim el lledoner?

11 03 2008

img_0596.jpg

icona.gif Estat actual del lledoner de Can Cabirol. El POUM preveu fer un inventari del patrimoni natural de Sils, que haurà de determinar quins son aquells exemplars arboris més singulars que es troben a Sils, ja sigui formant part del paisatge en mosaic de la zona o bé de finques de masies i cases rurals d’interès.

icona.gif Més informació clicant la imatge superior o clicant aquí.

Foto: © Sils, com més serem més riurem

Anuncis

Accions

Informació

20 responses

11 03 2008
J.R.P.

Lídia, Ja no et queden temes que has d’anar-te repetint???
Ja veig que no només tens una actitud negativa, doncs mai res, ni ningú fa res que et sembli bé. Has passat d’opinar a jutjar, en tot i per tot, i els teus estudis d’humanitats no et permeten convertir-te en jutge de res, ni de ningú, encara que a tu t’ho sembli. Això si, en aquest blog, el teu petit món, només tu tens el “do” de la veritat absoluta i el recte camí…
Aquesta gent del lledoner, han infringit alguna llei? Segueixen la normativa municipal i de l’urbanització? Afecten a un arbre catalogat? Incumpleixen alguan distància reglamentaria? Han tallat l’arbre? Estan fent algun mal a la propietat aliena o pública?
T’ho hauries de plantejar…
I com a comentari, ho desconec, però no sé quin dret pots tenir a publicar fotografies de llocs particulars, per tant privats, i que poden vulnerar la privacitat d’espais d’us privat d’algunes persones.
Sincerament, crec que vas en un camí equivocat, pensa que al poble, ja ens coneixem tots…

11 03 2008
LNC

L’anterior comentari és la més clara expressió que a Sils, res no CANVIA, seguim en el Rovirisme ara anomenat Noguisme. Temps enrerra basat en el pujolisme, ara en el zapaterisme.

Enhorabona Lídia, si ets la lídia, i sinó també, es nota que ets una persona amb criteri d’aquelles que sempre molesten al poder establer en possesió del pensament únic.

Salvem el Lledoner Poca-Soltes !!!

P.D: a la sociata, la foto està presa des del carrer, que no mires l’Hola, el pronto i el Lectures??? Prou Criminatlitzar qui defensa la LLei i l’arbre !!!! i més canya amb el sils.cat

Per cert, sociates, us potaran al síndic, al jutjats penals jo hi sou, ja parlareu amb ell, si teniu cap quiexa aneu vosaltres. Poca-Soltes !!!!

11 03 2008
NPI

“crec que vas en un camí equivocat, pensa que al poble, ja ens coneixem tots…”
JRP, això que escrius sembla una amenaça mafiosa! 😦

11 03 2008
LNC

Es que es pensen que treuran mil vots a les municipals.

Miraré la normativa de Can cabirol, no crec que hagin deixat tres metres entre la casa i la tanca.

12 03 2008
Lledoner

No us preocupeu per mi, m’han tallat alguna branca i alguna arrel, però crec que sobreviuré i aquest estiu faré bona ombra als meus nous propietaris. Espero que no s’emprenyin amb mi quant els deixi la gespa, la piscina, la barbacoa, el pati i la casa plens de fulles, a la tardor. Gràcies per anomenar-me monumental i centenari, però tinc mala memòria i no sé quan em van plantar. Digueu-li al Nogué que faci aquest inventari que el POUM promet.

12 03 2008
Anna

Estic fins al cap de munt d’aquest politiquisme fals i de poca soltes,, que dius Lídia, i dels quals te’n creus bandera. Ni holes ni lectures. Ets una poca vergonya. Mira i remira la normativa tant com vulguis. Suposo que ets exemple de coses ben fetes. Saps, la diferència és que ningú et ve a tocar el nas a les teves coses i per tant et creus amb el dret de poder-ho fer amb els altres. No em considero ni la Obregon, ni la Esteban per tant no em parlis de fotos fetes quan no toquen ja que si la foto està feta des del carrer no es veu la valla de protecció per tant, ja està feta dins de la propietat privada.
No em poso en el que tu fas o en el que tu deixes de fer. Tinc altra feina abans que venir a casa teva a mirar si tot el que creus que fas bé segueix alguna normativa, en definitiva no tinc per costum tocar la pera a tothom.
Saps alguna cosa dels propietaris? Diria que no en tens ni idea. Diria que has llegit molt sobre el tema però entendre,…potser ens hem quedat a mig fer. Perquè no deixes que la gent pugui decidir per si mateixa el que creu que està bé i el que no. NO tot té un fons polític.

12 03 2008
LNC

Perquè no tot té un fons polític, la discussió aquí és que s’esta fent salvar el lledoner centenari, No si l’objectiu d’una càmara de fer fotos passa pel forat d’una tanca d’obra. Una parcel.la a un sol arbre i donen llicència al costat de l’arbre que hauria de format part del patrimoni natural de la nació catalana. Això no és política això es aprendre de les errades i reaccionar davant un mal irreparable.

Sou alguns i algunes ja es veu que esteu més preocupades i preocupats de la política que de l’arbre. I amb desprestigi a qui us critiqui.. com sona !!!!! vaja canvi !!!!

Es veu el llautó 😉

Salvem el Lledoner !!!

13 03 2008
Bloc

Espècie: lledoner (pendent de confirmació)
Edat: desconeguda
Ubicació: parcel·la privada de Can Cabirol, Sils

La nostra humil opinió: “El lledoner (si no ens equivoquem d’espècie) de Can Cabirol, segurament un dels arbres més monumentals de Sils, sense haver estat reconegut oficialment com a tal. Paletes i manobres, ara que feu obres, tracteu-lo bé !!!”

La idea de fer un inventari del patrimoni natural a protegir: magnífica!:

“ARBRES I ARBREDES D’INTERÈS
Son exemplars o masses arbrades naturals que es troben en el sòl no urbanitzable que tenen un interès:
– botànic (espècies protegides o amenaçades)
– històric (arbres centenaris)
– físic (arbres monumentals)
– urbà (defineix un parc públic singular)
– exòtic (arbres foranis)
Pel que fa a la protecció dels elements d’interès natural fins que no s’elabori un inventari del patrimoni natural del terme municipal, i
posteriorment l’elaboració i aprovació d’un Pla especial del catàleg del patrimoni natural, aquest Pla d’ordenació proposa la protecció
a tot l’àmbit del Pla d’aquells marges de conreu arbrats i dels arbres d’interès que formen part també del patrimoni natural de Sils.
L’inventari del patrimoni natural de Sils, haurà de determinar quins son aquells exemplars arboris més singulars que es troben a
Sils, ja sigui formant part del paisatge en mosaic de la zona o bé de finques de masies i cases rurals d’interès.”

http://www.ddgi.cat/sils/poumsils/pdf/IIIBENS.pdf

Pròximamemt: el lledoner amb el Montseny nevat, gener 2005 😉

Administradors del Bloc

13 03 2008
Anònim

JRP i Anna, si aquesta foto us escandalitza, us hu feu mirar. Una altra cosa son els excessos de la LNC. Una molt bona foto, per a presentar al concurs de festa major de Sils. Colla de pueblerins conservadors politicament correctes!

13 03 2008
LNC

L’excés és permetre construir -quan sobra lloc per fer-ho a la mateixa parcel.la-al costat d’un lledoner centenari. A parlar clar se li diu excedir-se…

Respecte els anys del lledoner que es cap a on s’ha volgut desviar la notícia i quin tipus d’arbre és: secundari. Però és que a més experts que han vist la foto confirmen que és un lledoner i que ha de ser centenari per la seva grandària.

I no tindria cap problema en excedir-me per salvar un arbre que els i les sociates haurien deixar morir… que ens coneixem tots i totes al poble 😉

que el tema de la denegació d’obertura del CRAE és una vergonya tampoc és cap execés, aprofito.

Apa a picar-se socistes…. 🙂 🙂 🙂

13 03 2008
Anònim

Visca el jovent rebeld, LNC !

14 03 2008
Iñaki

Puesto a elegir me gusta más la postura de la joven de Vallcanera que la rabieta de los de Sils.

14 03 2008
Anònim

Jo a casa tinc arbres típics d’alzinar mediterrani, us interessa?
I tu LNC, recicles o treballes? tens un hort tu?

14 03 2008
Jordi

On jo visc tenim eucaliptus, centenaris també. La LNC no té casa pròpia quan la tingui imagino que estarà ple de pins menorquins. 😉 però abans als estats units: New York… New York … 🙂

A tu, anònim, no t’hauria d’importar gaire el que pugui tenir l’LNC ni si en té o no d’horts. No sembla la típica silenca que ve de pagés i que entengui de caques de vaca. Com, per posar un exemple, en Cot 🙂 🙂 🙂

Pentons, LNC. T’estimem.

14 03 2008
Jordi

També vull destacar -només cal mirar la foto del 2005 del bloc aquest- que una urbanització tan poc urbanitzada com Can Cabirol hagi estat recepcionada totalment per l’Ajuntament sense que el propietaris hagin estat obligats a fer cap mena de conservació ni hagin pagat cap asfaltat a l’accés d’entrada. Serà pel parell d’elements que hi viuen.

15 03 2008
LNC

Gràcies, Gràcies. A mi no m’interessa buscar culpables. El que cal és fer xivarri per salvar el lledoner i m’estimo més que sigui per excés que per defecte.

Salvem el Lledoner !

Petons !!!

15 03 2008
Anònim

Anna, deus tenir un punt de vista petitburgés propi d’una botiguera de poble, quan el que t’interessa és saber si s’ha traspassat o no la tanca: “si la foto està feta des del carrer no es veu la valla de protecció per tant, ja està feta dins de la propietat privada”. Allanamiento de morada ? 🙂

LNC, els excessos poden ser contraproduents, només et faltaria amenaçar al propietari amb una manifestació amb pancartes davant de casa seva si s’atreveix a tallar una branca del lledoner 😉 Hi ha camins més productius per arribar a l’objectiu desitjat …

I segurament hi ha una part de veritat en la frase de Proudhon: “la propietat és un robatori” 😉

15 03 2008
LNC

Siguem productius i productives, doncs, si t’accepto Proudhom (mira que trago!!! 😉 ) Mani i Vaga a l’AMPA i al CEIP pel CRAE ?¿?

Que a Sils no us moveu, carai!

18 03 2008
Anònim

La silenca tiene razón, esa casa es de dos plantas, se cargan el árbol.

21 03 2008
Joni

Tal com està el Món, encara teniu els sants collons de ridiculitzar-vos i discutir un tema tant simple i clar?! En cap lloc, no hi ha un arbre tan ben parit que hagi resistit enmig de cases i carrers, com aquest exemplar de lladoner, que està sobrevisquent la ignorància humana, on la gent de vila en podeu gaudir-ne i aprendre moltes coses.
Salveu aquest arbre d’una vegada!! no veieu que cada cop queda menys natura? sembla mentida! … i si el vostre orgull només us fa parlar en debats i ximples picabaralles polítiques, feu’ho per els vostres fills i néts, que gaudexin d’aquestes joies, aquest bocí de vida !!. Que les futures generacions prenguin exemple de com savem arreglar les coses, amb una bona gestió de tots plegats, i una mica d’amor per la terra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: