Entrada cutre als estanys

16 03 2008

img_0706.jpg

img_0708.jpg

img_0709.jpg

img_0714.jpg

  • Pont per creuar la sèquia: entrada als estanys
  • Claveguera?
  • Escombraries al costat de la plataforma d’observació

.

Un cert aspecte marginal

.

icona.gif Actuacions per a la millora paisatgística i ambiental de la sèquia de Sils
Data: 12/03/2008

L’Ajuntament de Sils aposta per una nova gestió de l’Estany de Sils més participativa. En aquesta línia, una de les actuacions consensuades a través de la 1a Jornada de l’Estany de Sils i de les eines estables de participació (bústies de suggeriments i fòrum virtual), ha estat la de “Millorar de la qualitat ecològica de la sèquia”. Així doncs, a través d’una subvenció del Departament de Medi Ambient i Habitatge, s’han definit una sèrie d’actuacions de millora paisatgística i ambiental de la sèquia, en el punt d’entrada a l’Estany de Sils des del nucli urbà.

Actualment, aquest tram de la sèquia presenta un baix índex de biodiversitat, amb presència de nuclis de canya americana molt densos, amb algunes plantes ruderals, aportant un cert aspecte marginal a la zona. Les actuacions pretenen augmentar la vàlua paisatgística i natural d’aquest curs fluvial, revaloritzant els elements d’interès natural presents i solucionant els problemes existents.

Això es concreta en una sèrie d’accions:

§ Eliminació del canyar de canya americana Arundo donax
§ Solucionar els problemes d’erosió, colonització i escassa diversitat vegetal.
§ Desenvolupament de la vegetació arbustiva i arbrada de ribera.
§ Millora de la zona de pas.

http://www.webgipal.net/Sils/

.

icona.gif L’Ajuntament de Sils impulsa actuacions de millora paisatgística de la sèquia

A.P.. Sils.
L’Ajuntament de Sils impulsa diverses actuacions de millora paisatgística i ambiental de la sèquia, situada a la zona dels estanys. Les accions, que es duen a terme gràcies a una subvenció del Departament de Medi Ambient, són l’eliminació de la canya americana, solucionar els problemes d’erosió, colonització i escassa diversitat vegetal, desenvolupar la vegetació arbustiva i arbrada de ribera i millorar la zona de pas. La millora de la qualitat ecològica de la sèquia és una de les línies d’actuació consensuades en unes jornades sobre els estanys de Sils, que es van fer fa unes setmanes, i a través d’altres eines de participació ciutadana.

El Punt, 16 març 2008

.

icona.gif Comentaris procedents d’articles anteriors:

xibarri (13:14:14) :

La gestió de l’Estany no depen de l’ajuntamnet, qualsevol acció que si dugui ha terme es supervisada i aprovada o no per Fundació Natura que gestiona tot el vinculat a la sequia i a l’estany, pel mateix motiu no s’ha pogut netejar, ja que tot hi haver sigut demanat, les empreses que s’havien de fer càrrec ha arribat tard, ja que només es podia netejar durant els messos d’octubre fins principis de desembre.
15/03/2008
.
Anònim (08:26:40) :

Ostres xibarri, quina falta de previsió, no?? No és això que reclamaveu els d’Ids a CiU?? Ara que esteu al govern veniu amb excuses?? Caram, potser els toros es veuen d’una altre manera quan no estàs darrera la barrera….
.
icona.gif Abella treballant el diumenge de Rams, als estanys de Sils:
.
.
.
Fotos: Sils, com més serem més riurem; diumenge de Rams, 2008.
.

Accions

Informació

3 responses

16 03 2008
GAS

Aquest matí hem vist aquesta destrossa… però hem suposat que era fet expressament per dur-hi a terme alguna operació posterior. Ara bé, no és el millor moment ara per Setmana Santa.

Un altre desastre són les pintades a les guaites. :/

Però esclar mantenir tot aquest espai és costós, però també són costoses les “obres” al Passeig St. Cosme i Damià que s’ha deixat exactament igual, és a dir, molt millorable.

16 03 2008
LNC

M’agrada molt el voluntarisme. Hauríem de fer alguna cosa . No han descobert els ponts de fusta aquella colla que ens “governa” ?

17 03 2008
Anònim

Xibarri, vols dir que s’ha perdut la subvenció o que haurem d’esperar al proxim octubre per adecentar aquesta zona d’entrada als estanys? Negligència municipal o de la fundació Natura?

La claveguera que dieu surt a la foto, és realment una claveguera procedent del barri de l’esglesia, abocada directament a la sèquia ?????

Té raó la LNC, un bon pont de fusta com el que hi ha a l’altre extrem de la sèquia podria ser una bona solució. I de pas podrien prohibir als quads passar pel camí que voreja l’estany 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: