Creu de Madremanya

18 03 2008

Tres escombriaires, denunciats per haver destrossat una creu històrica
Hi van xocar fent marxa enrere amb el camió de la brossa i el grup de patrimoni històric dels Mossos els ha identificat mesos després dels fets. Els atribueixen un delicte contra el patrimoni històric per danys imprudents

La històrica Creu de Millàs, situada al terme municipal de Madremanya (Gironès), declarada bé d’interès cultural nacional, va quedar destrossada l’any passat en dos episodis. La matinada del 2 de febrer la creu va aparèixer abatuda a terra d’una forma que feina pensar que un vehicle pesat hi havia xocat. Quatre mesos després, el 28 de maig, la base de la creu, que encara s’aguantava dreta, va ser destruïda pel que semblava una altra topada d’un altre vehicle.

El grup central de patrimoni històric i la unitat d’investigació de Girona dels Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació per localitzar els vehicles implicats. Van analitzar les restes de la creu i hi van trobar restes de pintura que havien quedat impregnades en un dels bocins.

Segons fonts policials, la investigació ha determinat que el responsable de la destrucció de la creu i la seva base havia estat el mateix en tots dos casos: un dels camions del servei de recollida d’escombraries. Entre altres coses, la pintura del vehicle coincidia amb les restes trobades. A continuació, es va identificar qui n’era el conductor el 2 de febrer de 2007: Ramon G.D., de 42 anys, veí de Sils, que ha estat denunciat per un delicte contra el patrimoni històric per danys imprudents.

Ell mateix ha reconegut a la policia que va topar amb la creu mentre maniobrava marxa enrere per poder buidar els contenidors de la brossa que hi havia al costat de la creu.

Posteriorment s’ha identificat els conductors del mateix camió el 28 de maig de 2007, de 24 anys i 31 anys, que han denunciats com a autors de la topada contra la base de la creu esmicolada.

L’Avui, 17-03-08

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: