Assassinat

29 03 2008

assassinat.jpg

L’home de la cuinera de Sils demana que li rebaixin la pena de 18 a 10 anys

La vista pel recurs contra la sentència presentat pel seu advocat es farà dilluns al TSJC

TURA SOLER. Sils
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) celebrarà dilluns una vista d’apel·lació per resoldre el recurs que ha presentat l’advocat de Llorenç Morell contra la sentència de l’audiència de Girona que el va condemnar a 18 anys de presó per l’assassinat de la seva dona, la cuinera de Sils Consol Galceran. El lletrat Luis-José Gómez demana al TSJC que revoqui la sentència de Girona i condemni Llorens Morell a 10 anys de presó per un delicte d’homicidi tenint en compte una circumstància atenuant de confessió, perquè Morell es va autoinculpar de la mort de la seva dona el dia que el van anar a detenir.

La sentència que va dictar l’audiència de Girona el 22 d’octubre del 2007 va condemnar Llorenç Morell a 18 anys de presó com a responsable d’un delicte d’assassinat, li va aplicar l’agreujant de parentiu i li va denegar l’atenuant de confessió, perquè va considerar que, tot i que es va autoinculpar, ho va fer quan ja havien passat tres mesos del crim, durant els quals ell va entorpir tant com va poder la investigació, amagant proves.

L’advocat de Morell va presentar recurs contra la sentència per demanar que l’home de la cuinera sigui condemnat per un delicte d’homicidi. El lletrat Gómez apunta que el jurat i el tribunal es van decantar per l’assassinat perquè van considerar que Morell havia actuat amb ànim de matar pressuposant que el ganivet de cuina que va clavar mortalment a la seva dona mentre eren al cotxe darrere del restaurant L’Era l’havia agafat expressament Morell de casa seva. El lletrat Gómez afegeix que no es va tenir en compte, però, la versió de Morell, que assegurava que l’arma l’havia trobat a dins del cotxe, cosa que eliminaria la premeditació. La defensa també insisteix que es reconegui al condemnat l’atenuant de confessió, tot i que va confessar tres mesos després del crim apel·lant al veredicte del jurat i la pròpia sentència que remarquen que sense la confessió de Morell, la resolució del crim hagués estat més difícil. Per tot plegat, l’advocat de Morell demana al TSJC que li rebaixi la pena dels 18 anys de presó imposada als 10 anys.

Tant el lletrat de l’acusació particular, Carles Monguilod, que representa els germans de la víctima, com el fiscal han presentat el corresponent informe en contra del recurs de la defensa. Els arguments d’uns i altres s’exposaran dilluns en la vista d’apel·lació que se celebrarà a Barcelona, a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El cas de l’assassinat de Consol Galceran, que formava part del grup de les famoses Cuineres de Sils, va causar una gran alarma i va tenir una gran transcendència pública per la popularitat de la víctima i pel misteri que el va envoltar durant els mesos en què Morell no va dir res del crim. El cos de Galceran va ser trobat el matí del 21 de juny del 2005, cosit a ganivetades, al costat del seu cotxe, encastat contra un mur de darrere del restaurant L’Era de Sils, a poca distància del seu domicili. Els Mossos no trobaven un mòbil del crim clar i per això van examinar diverses possibilitats: van investigar si es tractava d’un lladre que li havia parat una emboscada, si havia tingut un conflicte de trànsit i, fins i tot, si l’havia mort algun dels treballadors d’un escorxador pel tipus de ganivet utilitzat per l’assassí.

Font: El Punt, 29 març 08

Anuncis

Accions

Informació

One response

29 03 2008
LNC

Aquest vivia a Can Cabirol i tenia hort?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: