Pantalles acústiques, AP-7

27 04 2008

Les obres del tercer carril de l’AP-7 en el tram gironí començaran al maig i costaran 45 milions d’euros

ANNA PUIG. Girona
Les obres per construir un tercer carril en el tram gironí de l’autopista AP-7 començaran aquest mes de maig entre Maçanet de la Selva i Fornells, de 18,7 quilòmetres. La companyia Acesa ha adjudicat el projecte a l’empresa FCC Construcciones, per un import de 45,4 milions d’euros, i està previst que els treballs finalitzin a mitjan 2010. L’obra començarà amb l’ampliació dels ponts i els viaductes i a partir del setembre la feina es concentrarà a la calçada. La resta de trams fins a la Jonquera estan encara en fase de redacció però es preveu que estiguin enllestits aviat. Ampliar l’AP-7 suposarà una inversió de 300 milions a la demarcació de Girona.

El tram Maçanet-Fornells és el primer de les comarques gironines que es començarà a ampliar. La resta –Fornells-Vilademuls, Vilademuls-Figueres i Figueres-la Jonquera– es preveu que també comencin properament. Les obres que ara es començaran a executar no inclouen la construcció del nou enllaç de Fornells, que es tramita a part i que fins fa poc ha estat a exposició pública, juntament amb els altres dos enllaços nous.

Per construir el tercer carril entre Maçanet i Fornells s’utilitzaran els terrenys de servitud que hi ha a l’autopista i, per tant, no s’han hagut de fer expropiació a particulars. L’objectiu d’Acesa és fer seqüencialment les fases de treballs previs, construcció i asfaltatge, de manera que sempre quedin dos carrils de circulació per sentit i això permeti que no hi hagi afectacions importants en el trànsit. D’altra banda, Acesa ha acceptat la petició de l’Ajuntament de Sils d’instal·lar pantalles acústiques a les masies més properes a l’AP-7, als estanys i a l’altura del nucli urbà, on també es farà un talús arbrat per reduir l’impacte visual.

El Punt, dissabte, 26 d’abril de 2008

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: