El ban de la sequera

14 05 2008

icona.gif 2 de maig:

  • Sils: excepcionalitat 1

  • Barcelona: excepcionalitat 2

Es poden omplir piscines amb aigua potable? I amb aigua no potable?

A partir de l’escenari d’excepcionalitat 2, cap piscina es pot omplir amb aigua potable. Només es podran omplir les piscines públiques municipals amb aigua que no sigui de la xarxa si l’Ajuntament demana l’autorització a l’ACA i tenen l’informe favorable del Departament de Salut.

A partir de quin moment no es poden regar els jardins públics i privats amb aigua de la xarxa?

A partir del nivell d’excepcionalitat 2 i mentre estigui en vigor el Decret de sequera i fins que les conques de Catalunya recuperin la situació de normalitat.

Escenari de prealerta

Intensificació del seguiment de l’estat de les reserves i accions d’informació i sensibilització orientades a afavorir l’estalvi.

Escenari d’excepcionalitat de nivell 1 o alerta

Comencen les mesures d’estalvi per garantir l’abastament a mig termini.

Escenari d’excepcionalitat de nivell 2

Arriben les primeres mesures restrictives per a diferents usos no prioritaris per garantir l’abastament a curt termini.

Escenari d’emergència

Es generalitzen, davant la manca de recursos hídrics, les restriccions a tots els usos per garantir l’abastament per al consum humà amb caràcter prioritari.

Font: El Decret de la sequera, relació de municipis afectats

icona.gif Prohibit regar jardins privats, omplir piscines i rentar el cotxe amb aigua potable (9 abril)

Anuncis

Accions

Informació

22 responses

21 04 2008
Pep

Per contrarestar aquestes restriccions que tots i totes procurarem complir per a un bé comú, l’ajuntament socialitzarà els preus de la piscina?

21 04 2008
Mark

Es pot saber per què no es pot rentar el cotxe un mateix i sí que ho pot fer anant a una rentadora?

Rucades dels qui manen amunt amunt…

21 04 2008
carlos

Mark tienes toda la razón, que no lo expliquen porque, si nosotros pagamos el agua, con sus correspondientes impuesto, porque nosotros “no” y las rentadoras “si”

21 04 2008
Dani

Y mientras el Teniente Alcalde Joan Cot, en su rancho se ha hecho un pozo de agua. La ley para todos los vecinos o solo para algunos.

22 04 2008
grizz

Segons dades de la Generalitat de Catalunya a la seva pàgina http://mediambient.gencat.net/aca/ca//participacio/campanyes/estalvi/consells.jsp
“Activitat: Rentant el cotxe Litres aproximats: 400 litres.
El cotxe. Si en tens, renta el cotxe al túnel de rentat o amb una esponja i una galleda, en comptes de fer-ho amb mànega.
Això permet estalviar fins a 350 litres d’aigua cada rentada.”
Amb aquesta informació queda ben clar perquè rentar amb mànega és un desaprofitament de l’aigua.

22 04 2008
silenc

crec que aquest ban serà utilitzat a vallcanera amb els mitjans habituals: plouran les denuncies, que si el vei te un pou al seu rancho i … , que si el vei d’IDS i de la barbacoa ha omplert la piscina a les dues de la matinada, que si la veina pixapins ha regat els geranis amb aigua de boca … la cosa s’anima !!! a l’ajuntament hauran de posar una administrativa nova només per aquest tema. Nogué preparat!

22 04 2008
No cal

grizz, el cotxe, si en tens, no el rentis ni a casa ni al tunel de la benzinera, no cal
i si plou deixal al carrer i agafa l’esponja …

22 04 2008
grizz

No cal, aplica’t el teu rollo i no et rentis. I si plou surt al carrer i agafa l’esponja …
A mi em sembla un tema molt seriòs com per pendre-se’l a la lleugera.

22 04 2008
Silenca

Efectivament grizz és molt serios i per això em d’estar tots molt concienciats. Com a ciutadants ens hem d’esforçar a no malgastar l’aigua, jo fins aquí estic d’acord. Però el que no tulero és que jo hagi d’està mirant fins l’última gota que faig servir i en canvi es regin jardins del poble a la lleugera i que a més a més (ja ser que això no te res a veure amb l’ajuntament) però que els camps de golf malgastin tota l’aigua que els hi vingui de gusta. Aixo no funciona aixi o tots iguals o … merda!!!
També es veritat que a Sils no anem escasos d’aigua però la generalitat ha posat Sils dins de la zona del Tordera, i per tant hi hauran restriccions d’aigua tot i que no ens en faltin.

22 04 2008
Mark

Amb una Generalitat “””governada””” per qui ho està de cap dada em fio…

Tranquils que els jardins de Sils fa temps que no es reguen, està tot mort i deixat.

22 04 2008
Silenca

Per mi és millor que les rotondes i els jardins del poble no estiguin tan perfectes com abans i que s’estalvii amb aigua i a més, que l’ajuntament es preocupi per altres coses de més interes que no pas donar una bona imatge els de fora , que després el poble es podreix i es fan edificacions desmesurades que malbe el poble, tal i com estava passant els ultims anys amb el senyor Quimet.
També apostu per que les plantes que es plantin els jardins del poble siguin autoctunes, d’aquesta manera les plantes no necessiten tanta aigua ( per exemple la gespa).

22 04 2008
No cal

a la lleugera tel prens tu i a més amb grolleria, jo el que dic es que “no cal”, no es indispensable rentar el cotxe al tunel de la benzinera

22 04 2008
No cal

senyor alcalde, a què espereu per repartir el ban casa per casa, a que plogui?

22 04 2008
Hector

BAN sequera de pena mes comentaris al bloc AMS

22 04 2008
Hector

La nova plaça de Can Cabirol esta acabada? si es aixi, felicitats a técnics i politics.
visiteu bloc AMS

30 04 2008
silenca

Es veritat que a Sils tenim prouta aigua com per no fer cas del ban de l’alcalde? Diuen que l’aigua de Sils ve del subsol i que no tindrem problemes de sequera. Què n’opineu. També semblaria lògic que el ban es distribuís casa per casa, de moment no m’ha arribat i la gent només sap que hi ha un ban com un rumor sense confirmar. També m’han dit que preguntat un regidor si ell a casa regaria la seva gespa, ell va dir que descaradament que sí que la regaria, malgrat el ban que prohibeix regar amb aigua potable.

El ban és paper mullat o ens l’hem de pendre seriosament?

30 04 2008
lncsils

A sils sobra aigua… que li preguntin al Cot que s’ha fet un pou a Cal Celdoni, diu el seu amic Carol al bar Juanillo on per cert temabé diu qui ell mateix va ser el que va despenjar la pancarta de AMs de sils som tots, per fotre en tello,( li tenen enveja)

1 05 2008
Anònim

Què en sabeu de les piscines municipals? S’han buidat i es tornen a emplenar.
Quina aigua s’ha fet servir? Es multarà a L’ajuntament?

5 05 2008
Vox Populi

Estic desconcertada, avui m’han dit que el decret de sequera de Sils ha estat derogat, no men se avenir, com si hagués mort abans de néixer, la veina ja no sap si pot tornar a regar la gespa i les flors a la llum del dia o ho ha de fer amb nocturnitat o les ha de deixar morir … són temps d’incertesa els que ens ha tocat viure.

6 05 2008
?

De veres?
Quan, on?
Sr. Amo del bloc, ens pot fer el treball d’investigació DOCUMENTADA que tan bé feu?

14 05 2008
Bloc

Barcelona
El govern modificarà el decret de la sequera perquè no es pugui regar ni omplir piscines
Actualitzat a les 13:56 h 14/05/2008

El govern modificarà el decret de la sequera per mantenir, entre altres coses, la prohibició d’omplir piscines. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, José Montilla. L’anunci de l’executiu arriba l’endemà que s’informés que divendres s’aixecaran algunes restriccions perquè s’han superat els nivells mínims als embassaments i poc després que l’Ajuntament de Tarragona hagi comunicat a l’Agència Catalana de l’Aigua que tanca l’aixeta dels pous de la ciutat, que és d’on surt l’aigua que arriba a Barcelona en vaixell. L’Ajuntament de Tarragona considera que aquesta cessió no és necessària atesa la situació actual de reserves d’aigua al sistema Ter-Llobregat.

El president català no ha trigat ni 24 hores a moure fitxa per aturar les veus crítiques amb la derogació de la prohibició de regar i omplir piscines. Des del port de Barcelona, on ha guardat un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat d’ETA d’aquesta matinada, José Montilla ha explicat que l’executiu estudia reformar el decret de la sequera per adaptar-lo a la situació d’excepcionalitat i mantenir les restriccions en diversos usos de l’aigua.

“És obvi que té poc sentit aixecar determinades mesures quan, potser, si no plou, d’aquí a tres mesos s’han de tornar a posar en marxa”, ha afirmat Montilla, que ha afegit que el govern està “reestudiant” el decret perquè en el pròxim Consell de Govern, dimarts que ve, es pugui prendre una decisió.

I és que l’anunci d’aquest dimarts del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que des d’aquest divendres es passaria al nivell d’excepcionalitat 1 del decret de sequera, gràcies a les pluges dels últims dies, havia aixecat suspicàcies. La Plataforma en Defensa de l’Ebre i Unió de Pagesos, per exemple, havien criticat que es mantingués la interconnexió de xarxes amb una canonada, per garantir el subministrament, mentre s’aixecaven les restriccions. Ara, caldrà veure com reaccionen aquestes organitzacions.

http://www.3cat24.cat/noticia/279380/catalunya/El-govern-modificara-el-decret-de-la-sequera-perque-no-es-pugui-regar-ni-omplir-piscines

Enllaços:

Catalunya sota els efectes de la sequera

14 05 2008
LNC

Per què teniu tantes rates al centre de Sils ? Quan plou, se les veu entrant i sortint de les clavegueres amb una naturalitat gairebé tercermundista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: