Nogué, independent ?

2 06 2008

No, del PSC.

La Festa de Primavera del PSC homenatja Maria de Valldoreig. Marina Geli i Teresa Cullinera presideixen la trobada al Vilar

DdeG, Blanes.
Tot i la pluja, més de 250 persones es van aplegar ahir al paratge del santuari del Vilar de Blanes per celebrar la desena edició de la Festa de Primavera Socialista de Blanes. Al capdavant, hi van ser la consellera de Salut i primera secretària dels socialistes gironins, Marina Geli, i la vicepresidenta del Congrés dels diputats, Teresa Cunillera.

L’acte va servir per retre homenatge a Maria de Valldoreig, una militant històrica de l’agrupació socialista de Blanes que acaba de fer 90 anys. La trobada va reunir, també, els diputats Montse Palma i Àlex Sáez; la senadora Pepa Celaya; l’alcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique; el de Sils, Martí Noguer; i una llarga llista de regidors de la gran majoria de municipis de la Selva.

Marina Geli va aprofitar la seva intervenció per recordar la conveniència dels governs d’esquerres en moments de canvi com els actuals: “Ens tocarà viure un moment difícil pel canvi de cicle econòmic. I ara més que mai hem d’estar al costat de la gent més necessitada. Serem, de nou, els que garantirem la igualtat d’oportunitats per a tothom”. La consellera de Salut va defensar que “més que mai necessitem tornar a les essències del socialisme perquè la llibertat és la igualtat d’oportunitats. Però sense confiança no hi ha res perquè la gent prefereix gent de confiança que interpreti des de la humiltat i que exerceixi un lideratge ferm”. Geli va assegurar que els socialistes representem “la gran majoria social”. Teresa Cunillera va fer referència al PSC com el principal partit vertebrador de Catalunya. Va dir que volen “un país en el qual tothom s’hi ha de poder sentir a gust”. I que “Catalunya ha d’anar a Madrid a demanar el que li toca perquè Catalunya ha de ser el motor d’Espanya i perquè ha de fer goig sentir-se del país”. La vicepresidenta del Congrés va instar per”una Catalunya solidària, lliure orgullosa i autoafirmada”.

Font: DdG, 2 juny 2008

Del Vell Bloc:

1. Martí Nogué és el nou cap de llista d´Independents per Sils-Progrés Municipal

DDEG, SILS.

Martí Nogué serà l´alcaldable d´Independents per Sils-Progrés Municipal després d´haver estat triat pels membres d´aquesta formació. Nogué, regidor des de les eleccions de 1999, es presentarà per primera vegada com a alcaldable a aquest municipi de la Selva.

Nogué, de 51 anys d´edat i que treballa al cos de Bombers de la Generalitat, té com a principals objectius «reequilibrar l´actual situació urbanística de Sils», que ha definit com «un desastre que està fent malbé tot el municipi».

En cas de no assolir l´alcaldia, el candidat es conformarà amb «trencar l´actual majoria absoluta de Convergència i Unió, que ha perdut les formes i governa sense cap mirament envers els que no pensem com ells».

http://www.diaridegirona.cat , 09/03/2007

2. Breu biografia del 2007:

Martí Nogué i Selva
50 anys. Resideix a Sils (Selva). Enginyer Tècnic Industrial.
Regidor del Grup Independents de Sils des de 1999.

Font: PSC. Biografies dels candidats per la província de Barcelona

Llegiu també:

Anuncis

Accions

Informació

16 responses

3 06 2008
LNC

PSC= Montilla a la Gene i Pasquis al carrer.

Nogué= Montilla = Pisos a Mallorquines > POUM= ONU (!). Ha sortit encara pitjor que en Rovira.

Xico fes el salt, Miralles i Tello, feu costat. 😉

3 06 2008
LCR

Joaquim Rovira, Marc Capdevila, Margarita Roca, Francisco Anoro, Antonio Tello=Blocs del davant de l’ajuntament, urbanisme salvatge

Una altra democràcia és possible
Petons 😉

3 06 2008
LCR

Francisco Anoro fes el salt: ves al registre civil de Girona i canviat el nom que et van posar en temps del Caudillo, que el Nogué es diu Martí i tu encara et dius Francisco, com el Generalísimo.

Aprofita el viatge i convida al Antonio Tello i al Alberto Miralles, que també es troben al teu cas. Després ja podreu fer un govern “catalanista i de progrés”

Petons;)

3 06 2008
LNC

Xico: Cuina a Sils, Estanys…

Nogué: Carragines, Piscina a Maçanet pagant Sils, No al transport escolar, Pisos al Millennium, Enganxina, “Joan, Calla, Calla”…

El Canvi, Cal. Som més. Govern Plural i amb dones. Visca el Govern Catalanista i de Progrés. No als “independents” que s’apunten al PSC d’en Montilla (José)

15 11 2008
Una

Diuent que no fa gaire’s dies en Nogué va esbroncar una veïna perque havia trobat uns bolets a un bosc de la seva propietat, allà per Mallorquines. La veïna va obtar per treure’ls del cistell i llençarlos a terra. Per quatre bolets s’ha de posar aixines, senyor alcalde?

17 11 2008
LNC

Jo pensava que els i les sociates repartien el bolets… no deu tenir prou amb els dos sous aquest socialista 😉

17 11 2008
Jo

Quins bolets s’hi fan als boscos del alcalde. Si eren rovellons, digueu-ho, que hi anirem amb el cistell 😉

18 11 2008
buf

Bolets tan a prop de casa? Som-hi!

18 11 2008
Xinxeta

L’actuació demostra l’alçada moral del personatge

18 11 2008
Un de Vallcanera

Veig que està fet de la mateixa fusta que el Cot que Mas Roca

8 12 2008
·Entrevista

L’ENTREVISTA
Martí Nogué.: «No descartem cap pacte amb cap grup»

L’alcalde de Sils reconeix que IdS-PM no estan tancats a arribar a un acord per governar amb cap grup, assegura que en el pla general que s’està tirant endavant s’han incorporat al·legacions ciutadanes i nega que la variant de la C-63 posi en perill els estanys de Sils

-Com valoreu aquesta primera part de mandat en què IdS-PM ha hagut de governar en minoria?
– «Vam apostar a l’entrada del mandat a fer un govern d’esquerres amb Iniciativa i Acord Municipal. Però va ser impossible arribar a acords amb tots dos grups. Si venien uns no venien els altres. En aquell moment amb CiU, pels desgavells que tenien, vàrem considerar que de moment no havíem de parlar de tot això i vam optar per fer un govern de minoria. Com ha anat? Fins a avui hem arribat. Hem hagut de fer acords puntuals en temes determinats.»

– Descarteu algun pacte fins al final de mandat amb algun dels grups?
– «No. Ja vam dir que estaríem un temps així i no descartem cap pacte amb cap grup.»

– Els quatre regidors d’Independents de Sils esteu governant i us feu càrrec de totes les àrees. No és massa feina per només quatre persones?
– «Sí que és feina. Però com que som quatre que ens avenim molt bé allà on no arriba un l’altre acaba d’ajudar. Ho hem de fer una mica entre tots tot.»

– Com estan els treballs per tirar endavant del nou pla general?
– «Es va aprovar inicialment en l’anterior mandat. En aquell cas nosaltres ens vam abstenir perquè hi havia d’haver al·legacions. Vam dir que fos la gent que amb les seves aportacions digués què li semblava, Perquè a última hora el POUM és una cosa per al poble. Hi va haver un munt d’al·legacions i l’equip de govern anterior va optar per no respondre’n cap i ho va deixar l’any abans de les eleccions en stand by. Nosaltres tan bon punt vam entrar vam tornar a començar. Vam dir a l’equip redactor que s’estudiessin i es revisessin les al·legacions, perquè diguessin quines es podien acceptar i quines no, i que presentessin un esborrany per començar a parlar. Vam fer-ho fa un any, i passat l’estiu ja vam començar a explicar el que pretenia l’equip redactor amb les al·legacions als grups de l’oposició. Hem tingut tres o quatre xerrades i ara estem en un moment en què hem de començar a tancar-lo per presentar-lo l’any vinent

– El grup municipal d’ICV ha alertat últimament que la variant de la C-63 i la construcció d’una ronda posen en perill els estanys de Sils?
– «És mentida. Pel que fa a la variant, al plànol de carreteres de la Generalitat hi ha dues possibilitats. La C-63 passa pel centre del poble. Com en tots els pobles hi ha d’haver una variant. En la planificació del POUM ja l’anterior equip de govern va arribar al consens amb Carreteres per enviar-la directament a Maçanet amb dues alternatives: una que passa ben bé pel mig de l’estany, i una altra que només talla una mica l’estany a la punta més propera a Maçanet. S’ha consensuat amb carreteres que en el POUM deixem aquesta, que és la que menys afecta Sils. Pel que fa a la ronda, el dia que es desenvolupi aquella zona la gent haurà de tenir una alternativa. En el POUM, hi ha previst fer un camí, que no es una ronda, amb la característica que té dos sentits i entre 3,5 i 4 metres de vorera. Voreja el casc antic. Això no és una ronda; és un camí de ronda. Es vol que els cotxes no passin pel casc antic. Hi ha un grup municipal que ha informat la gent malament. Els han venut que, tots els cotxes que passen per la C-63, els volem fer passar per aquí. S’ha tergiversat la realitat de què es pretén. Sils a la llarga ha de créixer cap aquí; si no li dones una sortida alternativa, ja l’hem fotuda per sempre.»

– Un altre tema polèmic ha estat la recepció de Vallcanera, que encara cueja?
– «Ara està cedit a l’Ajuntament. Per què ho vàrem acceptar? Ja fa 22 anys el govern va accedir que passés de junta de compensació a entitat. Això volia dir que hi havia les obres d’urbanització fetes; ben fetes no: fetes. Segons la llei, només es pot estar en entitat urbanística cinc anys i n’han passat 22. Mai fins avui les diferents juntes que hi havia hagut havien demanat a l’Ajuntament formalment que es fes càrrec de la urbanització. I ara ho han demanat. Ho van demanar l’agost en assemblea i ens en vam fer càrrec. Perquè era obligació i perquè la junta que va entrar el 30 de març passat l’únic objectiu que tenia era entregar la urbanització. No volien ni sentir a parlar de res. A partir del 30 d’agost van tancar la seu i s’han despreocupat totalment de Vallcanera. I fins que l’Ajuntament no va acordar la recepció per ple, van estar un mes i mig o dos desapareguts del mapa i sense fer-se càrrec de res. En el ple els diferents grups polítics menys un vam deixar molt clar que les mancances d’infraestructura són evidents i que manquen uns serveis mínims que quan estiguin quantificats i els haguem arreglat, la major part se n’han de fer càrrec els veïns.»

– Sils té un problema de saturació a l’escola. Quan es farà la segona escola?
– «El CEIP està saturat. Vam entregar terrenys a Educació perquè fessin la segona escola, però va per llarg, sembla. Per tal que l’any que ve no s’hagi de posar un altre mòdul al CEIP, que ens deixaria sense pati, vam proposar cedir tres parcel·les just davant d’on hem entregat els terrenys perquè hi puguin fer la segona escola com a aularis i puguem descongestionar el CEIP. Els va semblar correcte, ja que saben que a Sils l’any vinent necessitem la segona escola, però encara no han contestat.»

– Les obres de l’N-II entre Sils i Maçanet s’han aturat perquè s’ha encarit l’obra, i el govern n’ha responsabilitat les demandes dels pobles. Hi esteu d’acord?
– «Discrepo que això pugui ser la causa de l’increment tan substancial del pressupost. Perquè aquí a Sils fem una mica de pont i a Maçanet no sé què, no trontolla una obra com aquesta. Sincerament, no m’ho crec. El que tampoc no trobo lògic és que ens vinguessin a ensenyar el projecte acabat. Si quan estaven fent el projecte haguessin vingut, no hi hauria hagut desviacions.»

Sils és l’únic poble de la Selva que paga tot el transport escolar, tot i que no és una decisió del govern precisament?
– «Ho van aprovar tots els grups de l’oposició i s’ha de dir que al cap de dos dies alguns ja n’estaven penedits. No sembla lògic haver de pagar el transport a tothom en la mateixa mesura. L’acord de tots els ajuntaments era fer un fons de 50 euros per a la mainada que va a l’institut que servís per pagar a les famílies que no poden, però que qui pot pagar, pagués. Aquí va ser voler posar-se una medalla per part d’algú i tots els grups s’hi van afegir. Evidentment nosaltres no, perquè no ens sembla just que amb els diners municipals es pagui la gratuïtat de tothom per igual. S’ha d’ajudar a la gent que no pot, però no a tothom.»

– Quins grans projectes es gestaran aquest mandat?
– «Tenim una subvenció de més d’un milió d’euros per fer un edifici on hi haurà la biblioteca, l’arxiu i altres dependències. L’any que ve hem de fer el projecte, i amb els grups ens hem de posar d’acord a veure quin tipus d’edifici fem. I de grans coses no podem fer-ne gaires, perquè les perspectives econòmiques no són gaire bones. Aquest any, del que havíem previst de l’impost de construccions, només n’hem recaptat entre un 60 i un 70%.»

JORDI COLOMER, 08/12/2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/entrevistes/index.html?p_idcmp=3134408

8 12 2008
LNC

Semba que aquest home no visqui a Sils. Vaja nyap de respostes i res sobre el nyap, les auditories o la llar d’infants… era pactada aquesta entrevista ???

Si a Vallcanera s’han fet es coses així és perquè ‘ajuntament es negava un cop i altre a la seva recepció.

Mereixen un alcalde que no enganyi a la premsa.

8 12 2008
buf

Jo vull que expliquin a on caram volen posar els barracons de l’escola, una altra vergonya pel poble.

Només hi ha d’haver una escola, amb dos centres: el primer ja el tenim, el segon ha d’anar sí o sí al davant. En aquells camps que han de passar a ser d’ús municipal per parcs i equipaments. I no pas anar fen placetes -un gran parc-, i no pas anar fent pedaços -edificis de veritat i propers-.

8 12 2008
Pere

Senyor Jordi Colomer , periodista, a la seva entrevista falten algunes preguntes. Entre altres, aquestes:

– senyor alcalde, com tenim el tema del supermercat? , donarà resposta escrita i pública a l’escrit de denúncia urbanística presentat pels veïns?

– senyor alcalde, sabem que vostè té moltes terres entre el carrer de Mallorquines i la discoteca Millenium , allà on va posar unes pedrotes que el blog del senyor Miralles va reproduir en una esplèndida fotografia ¿és veritat que fins i tot un grup tan moderat com AMS té por de determinades requalificacions (vulgarment , pelotazos) quan s’aprovi el POUM?

9 12 2008
·Pressupostos 09

dilluns, 8 / desembre / 2008
ANUNCI DE SOCIOVERGENCIA ? ATENCIÓ ALS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2009.

D’aquí pocs dies el govern en minoria de IdS-PM (PSC) presentarà al ple els pressupostos municipals pel 2009.

L`any passat, gràcies a l`abstenció de CiU, es varen aprovar els pressupostos pel 2008 presentats pel govern en minoria de IdS-PM (PSC), sense canviar ni una coma.

Que passarà aquest any ? No és casualitat que justament ara en Martí Nogué se’n recordi que governa en minoria ?

Font: La Veu de Sils, 8 desembre 08
http://laveudesils.blogspot.com/2008/12/anunci-de-sociovergencia-atenci-als.html

15 07 2011
NO TENIM MANCANCES URGENTS

► MARTÍ NOGUÉ ALCALDE SILS
“Només ICV posa pals a les rodes”

El grup independent, proper al PSC, ha aconseguit la majoria absoluta després de 4 anys manant en minoria

El nivell és del 47%

14/07/11 02:00 – sils – Josep Maria Sebastian

Martí Nogué, és l’alcalde independent de Sils, amb majoria absolta i proper al PSC. Foto: M.LL.

La majoria absoluta ha estat el premi dels electors als darrers quatre anys?

En bona part vull pensar que sí. Tot i la crisi que patim crec que hem fet una bona tasca i la gent ho ha apreciat. A més, amb el mèrit afegit que ho hem fet en minoria i amb només quatre regidors.

I l’oposició els va ajudar o més aviat els va posar traves?

Hi ha hagut grups de tot. Alguns des del primer dia ja van venir disposats a posar pals a les rodes. Altres han ajudat, des de la lògica de l’oposició, és clar, però almenys tenien clar que el primer de tot era Sils i la seva gent.

Em pot concretar quin grup ha estat el que li ha causat més problemes?

Els que han posat més pals a les rodes han estat els dos regidors d’ICV-EUiA-E. I d’això no sols n’hem estat conscients l’equip de govern anterior, sinó també el poble, que els va “castigar” amb els vots fins al punt que han passat dels dos regidors que tenien a tenir-ne només un.

Sorprèn que en un govern independent però proper al PSC l’oposició més dura provingui de l’esquerra…

Als pobles tenen més importància les persones, en l’àmbit polític, que no pas els partits. I en aquest cas, la gent que amb lògica hauríem d’haver tingut més a prop, va obviar la realitat de Sils, per fer, al meu entendre, massa política dirigida des d’un partit.

Em podria concretar tres actuacions pendents o necessàries pels propers quatre anys?

En primer lloc aplicar polítiques d’estalvi. Actualment els ingressos són molt minsos i tindrem molta feina per mantenir els serveis que actualment donem als ciutadans de Sils. En segon lloc volem canviar una subvenció que tenim atorgada des del Pla Únic d’Obres i Serveis per construir la nova biblioteca i l’arxiu, que ja tenen el projecte fet. Tot i així, per l’Ajuntament representa una aportació de 600.000 euros, una quantitat que ara per ara no podem assumir. Preferim cobrir la pista poliesportiva del costat del pavelló. Sóc conscient que perdrem part de la subvenció, però s’ha de tocar de peus a terra i tirar endavant projectes que siguin assumibles i alhora necessaris. I finalment, seguir amb les polítiques d’ocupació per ajudar, fins on puguem, amb l’actual pla d’ocupació. Actualment en tenim tres en marxa i tenim la intenció d’anar-los renovant. Per exemple, aquest estiu podrem donar feina a 28 joves.

Quins serveis bàsics creu que els fan falta?

Actualment, som un poble que de mancances urgents en aquest sentit no en tenim, ni en l’aspecte esportiu, ni en el cultural ni en el social. No ens podem queixar, i a més tenint un nivell d’endeutament d’un 47 per cent, realment baix.

De cara al futur econòmic, Sils es refia del turisme de la indústria o dels serveis?

El turisme ajuda, però no ho és tot. Tenim l’estany i l’oferta gastronòmica coneguda arreu. Pel que fa a la indústria, tenim un polígon amb una ocupació del cent per cent, i el pla parcial d’uns terrenys d’un particular preveu 25 hectàrees més de sòl industrial.

S’han plantejat reduir personal municipal a causa de la crisi?

Ni tan sols ens ho hem plantejat. A l’Ajuntament ara per ara no cal fer cap remodelació, i en el personal de les diferents àrees no sobra absolutament ningú. Aquesta és una qüestió que ni tan sols ens ha passat pel cap.

Martí Nogué va pel camí de ser alcalde de Sils durant vuit anys. Com a independent, deixa clar que no és home de partit, malgrat que la seva llista estigui avalada pel PSC. Assegura que les prioritats dins la política municipal van molt més enllà dels interessos dels partits polítics.

Font: http://www.elpunt.cat/noti​cia/article/3-politica/17-​politica/434375.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: