Mobilitzacions AMPA, juny

14 06 2008

Transport escolar, juny

Marxa lenta de Vidreres a Santa Coloma pel transport escolar urbà gratuït

J. COLOMER. Vidreres

Un moment de la marxa lenta de cotxes. Foto: JOAN SABATER

Una seixantena de cotxes van participar ahir a la tarda, sota una pluja intensa, en la marxa lenta de cotxes de Vidreres a Santa Coloma per reivindicar la gratuïtat del transport escolar urbà, que a partir del curs vinent hauran de pagar, en part, els pares.

Els concentrats es van queixar que ningú no els informa de res, i que duran a terme més accions en el futur.

La marxa, encapçalada per un tractor, no va crear problemes greus de trànsit. La majoria dels cotxes portaven cartells reivindicant un transport escolar gratuït i durant tota la marxa els conductors no van deixar de fer sonar el clàxon.

El Punt,dissabte, 14 de juny de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2895436

Agraïment a tothom

Publicat per ampajvsils, 14 Jun 2008

Gràcies a tots el mobilitzats a la marxa d’aquesta tarda des de Vidreres fins Santa Coloma. Gràcies a tots els que heu vingut i gràcies als que volieu venir i no heu pogut.

En les valoracions de les diferents associacions s’han comptabilitzat un centenar de cotxes i s’hi han afegit força més vehicles durant el trajecte. Tots hem protestat i ens hem fet sentir.

Recordeu que demà celebrem la Festa de final de curs que estem preparant des de fa 2 mesos. Què sapigueu que també hi ha convocada la manifestació a Girona, davant d’educació per seguir protestant i demanar el transport gratuït a la Selva.

La plataforma ha convocat la manifestació sense tenir en compte la casuística de cada AMPA i han estat absolutament comprensius amb que era el “nostre” dissabte, de tota manera cada família farà el que cregui convenient, és clar, com avui.

Repetim, junts farem el que calgui fer i gràcies pel suport!

La Junta de l’AMPA

Font: http://ampasils.bloc.cat/post/7251/224991

Una seixantena de cotxes fan una marxa lenta de Vidreres a Santa Coloma de Farners per demanar la gratuïtat del bus escolar urbà

Actualitzat a les 21:30 h 13/06/2008

Vidreres (Selva).- Una seixantena de cotxes amb pares, mares i alumnes de diversos centres educatius de la Selva han efectuat aquest divendres a la tarda una marxa lenta per exigir que el servei de bus escolar urbà sigui essent gratuït el curs que ve. Amb sortida del pavelló polivalent de Vidreres, la caravana de vehicles ha enfilat la carretera C-63 amb destinació Santa Coloma de Farners darrera d’un tractor de grans dimensions ¿que portava una pancarta amb el lema ‘Transport escolar gratuït’¿ fent sonar els clàxons i a un ritme d’uns 20 km/h. Tot i no provocar greus retencions, la corrua de cotxes ha ocasionat cues de fins a quatre quilòmetres al llarg dels quinze quilòmetres de la protesta.

Font: 3cat24
http://www.3cat24.cat/noticia/287431/selva/Una-seixantena-de-cotxes-f

Calendari de mobilitzacions AMPA

Convocatòria de mobilitzacions per a totes les escoles i IES de La Selva interior

Us informem de les properes mobilitzacions convocades per la plataforma d’AMPAS de la Selva Interior.

(…) Cartell per posar al cotxe. Campanya per un transport públic i gratuit a les escoles i instituts de La Selva

10.06.2008: Concentració a Caldes de Malavella cap a les 20:00 on està prevista una reunió amb la presencia del Sr. Andreu Otero responsable d’ensenyament a Girona.

13.06.2008. 17:30 / 18:00 Concentració al POLIESPORTIU DE VIDRERES i sortida en caravana amb destí a la seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners.

14.06.2008 11:00 CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA DEL LLEÓ – Girona.

Porteu tot els xiulets, trompetes, botzines i estris sorollosos que trobeu… Ens hem de fer notar.

La Junta de l’AMPA

Plataforma d’AMPAs de La Selva interior

Font: http://ampasils.bloc.cat/post/7251/224317
6 juny 2008

Desconvocada la Marxa Lenta

6 de juny, Vidreres-Sils-Santa Coloma

“La causa és la ma(n) ca del permís que el Departament d’Interior ha d’emetre per fer un acte d’aquest tipus i no tenir problemes (com ja els vàrem tenir) amb els mossos d’esquadra”

Font: octaveta de l’AMPA

Totes les AMPAs de les escoles de primària i instituts de La Selva interior varen reunir-se a les 20:00 h. a l’IES de Santa Coloma de Farnés per continuar amb les converses, accions i coordinar-se sobre el tema de transport escolar.

El resum de les conclusions són les següents:

* Totes les AMPAs en bloc segueixen estant en contra del pagament del transport escolar per part de les famílies


* S’acorda seguir amb les movilitzacions individuals en cada centre escolar però deixant lliure el dia d’acció, en el cas de Sils el proper divendre 30 de maig de 2008.


* Es promou una mobilització general autoritzada de Vidreres a Santa Coloma amb transport particular per el dia 6 de juny, divendres, a les 18:00 h. Punt de trobada al poliesportiu de Vidreres, però tothom que ho vulgui s’hi podrà anar afegint. És a dir, serà una marxa lenta amb vehicles

Font: Reunió, 22 de maig 2008 de la Coordinadora d’AMPAs de La Selva, article publicat el 23 de maig al bloc de l’AMPA

Llegiu també: Transport escolar, maig 2008

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

10 06 2008
Bloc

Comentaris a un article del bloc de l’AMPA:
1.
LNC Comentaris

10 Jun 2008, 01:07

Pot ser, pot ser… bla bla bla bla

Obscurs afers urbanístics els tindrà l’alcalde, la Mari Tere i la Virgínia els tres pro d’Ids, dels meus llibres he après la teoria de l’etiquetatge a sociologia. 😉

No tinc cap fill o filla, però conec bé l’ensenyament.. si n’estenu farts no tananejeu tant el meu bloc.. i si voleu representar a Sils, defenseu també Vallcanera. La meva opinió no la callareu. Prou difamació! Menys festa i més transport escolar gratuït… inventeu, inventeu… però abans llegiu la teoria de l’etiquetage, prosociates xenòfobs urbaníscs/ques (perdó per la redundància)

http://es.wikipedia.org/wiki/Sociolog%C3%ADa_de_la_desviaci%C3%B3n#Teor.C3.ADa_del_etiquetaje

Na LNC, jove silenca orgullosament vallcanera i lliberal, en plens exàmens, i farta de les manipulacions, francament.

2.
ampasils Comentaris

09 Jun 2008, 13:02

Et fem saber que l’únic polititzat aquí ets tu. Tanmateix, si creus que ho faries millor, suposem que saps, com tothom, que les reunions són obertes a tots els SOCIS i SÒCIES, així que passa’t un dia i dóna el teu parer per millorar aquesta tant, segons tu, polititzada i seguidista Junta. Potser aleshores te n’adonaràs que vas una mica, potser una mica, ¿desencaminat? ¿desencaminada?

Ara, si ens ho pensem bé, et preguntem… Tens fills LNC? Segons el teu bloc tens aproximadament vint anys i estàs estudiant… Tens nanos a l’escola? Ai, que creiem que no podràs formar part de l’associació, no tens prou experiència ni motiu per opinar què fem 800 pares i mares a l’escola… O potser tota la descripció del teu perfil a la bitàcola és mentida i una excusa per dir i difamar tot el què vulguis?

Mira, mira, que tenim coneguts a tot arreu i ens comenten que potser no ets qui dius que ets. Que potser tens intencions obscures que caire urbanístic i per això tens tant d’interés per crear tanta disbauxa… Nosaltres, com que no en sabem res, no en fem cas. NO és la nostra feina. Ens dediquem a l’EDUCACIÓ i VOLEM DEDICAR-NOS A AIXÒ NOMÉS. AQUEST BLOC ESTÀ DEDICAT A QUÈ FEM I DEIXEM DE FER PER I AMB L’ESCOLA. QUE QUEDI CLAR D’UNA VEGADA.

Et preguem, que si vols crear brega ho facis en el teu blog, si us plau, i ens deixis una mica tranquils fer la nostra TASCA VOLUNTÀRIA i col·laborar amb les famílies, ja portes molts dies donant la pallissa.

Gràcies, molt amable.

I, com en un altre bloc ja et vàrem dir, què sàpigues que no et respondrem més. Au, agafa els llibres i dedica’t a fer el què has de fer, treballar molt i estudiar pel teu futur proper que, de ben segur, serà brillant. Ànims!

La Junta de l’AMPA (MOLT enfeinada i una mica farta de tu, francament)

3.
LNC Comentaris

09 Jun 2008, 12:36

Vist el seguidisme de l’AMPA amb el Nogué a Vallcanera reclamarem un AMPA pròpia que vetlli pels nostres veïns i les nostres veïnes.

No a l’AMPA polititzada pro IdS de Sils !!!

Del Bloc de l’AMPA: http://ampasils.bloc.cat/post/7251/224317

10 06 2008
LNC

Molt bla bla bla.. però no demanen ni el CEIP a Vallcanera ni el compromís de l’ajuntament amb el transport escolar gratuit.

L’AMPA i L’ACES són instruments politics d’IdS: una pena.

13 06 2008
una mare sòcia de l'AMPA

Buenooooo, ara també l’ACES. Je, je, je, és una mica curiós tot això. Qui seran els propers? Qui et dura la contrària i caura en la teva llista negra?

Potser que t’ho fessis mirar que no comences a ser malaltís. Mania persequtòria? Les coses no són ni blanques, ni negres, hi ha múltiples gammes de gris entremig.

Has estat mai sota el teixit associatiu d’una entitat? Si és que sí, sabràs aleshores que en una agrupació hi ha gent, per sort, de tot tipus i totes les opinions.

Hi ha alguns comentaris per aquí que diuen que sembleu d’un altre planeta i començo a pensar que potser tenen raó.

Faré també meva la frase: Que la força us acompanyi perquè esteu desorientats.

Una veu afegida a les altres veus que et demanen prudència.

13 06 2008
LNC

La prudència és agraida, la submissió combatuba.

Gràcies pel consell.

Però un AMPA amb gent de foscos interessos immobiliaris com la Virgínia i la Maro Tere, no té credibilitat: Volen fer un xalet a Can Celdoni, peruè pensen que en Cot ho aconseguirà. En Franqui ha visitat Can celdoni i ha buscat bolets, i troba aberrant una explotació intensiva de perdius estressades.

Fitxeu, la Gemma Pèrez, aquesta sí que en sap 😉 i passa dels xanxullos de les altres dues. Recuperareu la credibilitat que amb la no exigència al Nogué del compromís pel transport escolar gratuït heu perdut. És només una opnió. la meva.

Petons per tu i per les educadres de la llar que estan de baixa després de les gestions Nogué (perquè un/a metge/ssa ho ha considerat necessari, no “hu” oblidem.

13 06 2008
una altra mare

Mare socia, em sembla que tens raó sobre aquest o aquesta l’LNC, sembla un problema de pura paranoïa, barrejat amb aquell lema que diu : “habla mal que algo queda…”

13 06 2008
Pare

En directe, en directe i plovent, massiva manifestació motoritzada passant per Sils amb pancartes i claxons. Força AMPA.

26 06 2008
Bloc

Calendari de mobilitzacions
Publicat per ampajvsils 18 Jun, 2008

Benvolgudes mares, benvolguts pares,

Ahir vam tenir reunió a Santa Coloma de la plataforma i hem decidit portar a termes les accions que us comentem en l’escrit que rebran totes les famílies de la Selva:

Davant la manca de resposta per part del Consell Comarcal de la Selva i del Departament d’Educació i després de les diverses accions portades a terme pel col·lectiu de pares i mares – manifestacions als pobles, concentració a Caldes de Malavella a l’arribada del Sr. Otero el 10 de juny, marxa lenta de cotxes des de Vidreres fins a Santa Coloma el 13 de juny i concentració a la Plaça de Lleó de Girona el 14 de juny entre d’altres -, creiem molt important ser constants i continuar amb les mobilitzacions. Per tant en la reunió d’ahir vam decidir portar a terme les següents marxes lentes amb cotxe:

27.06.2008 Hora: 17’30

Lloc de concentració: CAP de Maçanet
Recorregut: Maçanet de la Selva – Caldes de Malavella


04.07.2008 Hora: 17’30

Lloc de concentració: Camp de futbol de Vilobí d’Onyar
Recorregut: Vilobí d’Onyar – Riudarenes

11.07.2008 Hora: 17’30

Lloc de concentració: Consell Comarcal de Santa Coloma
Recorregut: Santa Coloma de Farners – Vidreres – Aiguaviva Parc

18.07.2008 Hora: 17’30
Lloc de concentració: Parc de camí de Cassà a Caldes de Malavella
Recorregut: Caldes de Malavella – Santa Coloma de Farners

PARES I MARES NO PAGUEU !!!!!
PARES I MARES MOBILITZEU-VOS !!!!

http://ampasils.bloc.cat/post/7251/225367/

28 06 2008
Bloc

Redueixen la quota dels usuaris del bus escolar urbà a la Selva però els pares continuen exigint-ne la gratuïtat

El Consell Comarcal proposa una rebaixa de 290 a 177 euros anuals

ANNA PUIG. Santa Coloma de Farners
El Consell Comarcal de la Selva va presentar ahir a representants de les AMPA una nova proposta de finançament del transport escolar urbà, que fins aquest darrer curs era gratuït. La idea és reduir la quota que han de pagar els pares de 290 euros anuals a 177. A part, s’hi ha d’incloure l’ajut que aportaran els ajuntaments, que serà de 50 euros per a cada usuari, com a mínim. El pares es mantenen ferms en la seva actitud d’exigir-ne la gratuïtat i, de moment, mantindran les mobilitzacions.

Fa setmanes que les AMPA de municipis com Vidreres, Sils, Caldes, Maçanet, Santa Coloma o Vilobí mobilitzen els pares per protestar contra la decisió de fer pagar, a partir del curs que ve, el transport escolar urbà. El servei no és obligatori, però fins ara s’havia ofert gratuïtament. La Generalitat, però, fa anys que ha congelat la subvenció que dóna al Consell, que gestiona el servei, i l’augment de població ha provocat que cada any augmenti el dèficit –aquest curs ha estat d’uns 400.000 euros.

Es va proposar un finançament compartit entre usuaris, ajuntaments i Consell. Això significava que els pares havien de pagar una quota de 290 euros. I van començar les mobilitzacions perquè les AMPA volen que continuï sent gratuït. El Consell i Educació es van comprometre a buscar alternatives. I, ahir, la consellera comarcal d’Educació, Sonia da Silva, va exposar aquesta reducció de la quota. Segons Silva, s’ha aconseguit gràcies a la intervenció del director territorial d’Educació, Andreu Otero, fet que ha permès arrencar el compromís de la Generalitat de pagar, a final de curs, el dèficit que hagi acumulat el servei. Segons Silva, aconseguir aquesta reducció «ha suposat un gran esforç» de les administracions. Per la seva part, els ajuntaments aportaran 50.000 euros entre tots, que significa 50 euros d’ajut per nen i, en casos de problemes econòmics, el pagament de la totalitat.

El Consell ha revisat el servei per intentar reduir costos però, segons da Silva, és impossible. «No es pot discernir si aquells usuaris que agafen el bus dos o tres dies a la setmana ho fan per necessitat o perquè és gratuït», diu.

El Punt, dissabte, 28 de juny de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2913319

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: