Terratrèmols

22 06 2008

19 desembre 2010

22 juny 2008

A les 20.48 h d’aquest diumenge hi ha hagut un terratrèmol de magnitud 3,1 a l’escala de Richter a la comarca de la Selva, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional. L’epicentre s’ha situat entre les localitats de Santa Coloma de Farners i Arbúcies, però també s’ha notat en altres poblacions del voltant, com Anglès i Sils. Sembla que el moviment sísmic, d’intensitat moderada, no ha provocat danys, tot i que la policia local de Santa Coloma ha informat que ha rebut moltes trucades de veïns.

Després del terratrèmol s’han produït diverses rèpliques insignificants, que la població no ha percebut. Es tracta d’una zona on habitualment es fan sentir aquests sismes de poca intensitat. L’últim es va produir el 2003 i també n’hi va haver una petita sèrie de rèpliques.

Els dos darrers terratrèmols registrats a Catalunya van ser al mar. Un va passar davant de la costa de Tarragona el 17 de juny, amb una magnitud de 2,3 graus, i l’altre va ser davant de la costa de Girona, el 16 de juny, amb una potència de 2,6 graus.

Font: 3cat24

Informació del terratrèmol del dia 22 de juny de 2008

La localització provisional de l’epicentre efectuada amb els enregistraments actualment disponibles a l’Institut Geològic de Catalunya és la següent:

HORA ORIGEN (Temps oficial): 20h 48m 30.5s

MAGNITUD (ML)*: 3.

LATITUD: 41.87º NORD.
LONGITUD: 2.59º EST.

PROFUNDITAT: 1km.

ZONA EPICENTRAL: La Selva

COMENTARIS: Percebut, sense danys, a la comarca de la Selva.

.
Font: ICC
Anuncis

Accions

Informació

One response

19 12 2010
TERRATRÈMOL A SILS

Un terratrèmol de 3,6 graus de magnitud a l’escala de Richter sacseja algunes poblacions del Gironès i la Selva
Actualitzat a les 16:00 h 19/12/2010

Caldes de Malavella (ACN).-

Un terratrèmol de 3,6 graus a l’escala de Richter ha sacsejat les comarques gironines Segons fonts dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra, l’epicentre del sisme s’ha situat a Caldes de Malavella (Selva) i ha afectat també poblacions del voltant. El terratrèmol s’ha produït quan passaven pocs minuts de les set del matí i diversos municipis han notat com el terra i els vidres de les cases trontollaven. L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha explicat que ha notat com una ‘gran ventada’ movia les portes de casa seva i segons ha dit, en algunes cases de veïns de la població els mobles s’han mogut. Bombers i Mossos d’Esquadra han confirmat que no s’haurien provocat danys materials.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/990767/selva/Un-terratremol-de-4-graus-de-magnitud-a-lescala-de-Richter-sacseja-algunes-poblacions-del-Girones-i-la-Selva

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Font: http://www.igc.cat/web/gcontent/ca/sismologia/sismescomact/comunicat/comact.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: