Gossos

24 06 2008

Multen amb 7.000 € un home que té 4 gossos perillosos a casa sense mesures de seguretat

Es tracta d’un cas reincident i els veïns van donar el crit d’alerta quan un rotweiller va matar un gos petit al carrer
E.BATLLE

L’Ajuntament de Sils ha sancionat amb prop de 7.000 euros el propietari de quatre gossos perillosos, de les races amercian pitbull i rotweiller, per tenir-los en una parcel·la de la urbanització King Parc de Sils que no reuneix les mesures de seguretat necessàries que estableix la llei. Fonts municipals asseguren que es tracta d’un cas reincident i que si bé, no es pot acusar l’amo dels animals de tenir-los en mal estat de salut el que sí s’ha fet és requerir-li des de principis d’any que aporti la documentació de cada gos per tal d’inscriure’ls en el registre municipal, reclamar-li la instal·lació d’un microxip que els indentifica, alertar-lo que ha de senyalitzar la seva parcel·la de forma que s’indiqui que hi ha animals perillosos, tenir la tanca suficientment alta perquè els animals no es puguin escapar així com, avisar-lo que cal contractar l’assegurança de responsabilitat civil que cobreixi la indemnització pels danys i lesions que aquests animals puguin provocar a les persones i a altres animals.

Els dos últims requeriments són els més preocupants segons fonts municipals, ja que per culpa de l’incompliment i per tant, per la manca de seguretat a la parcel·la i a la casa on hi ha els gossos perillosos, a principis d’any, un rotweiler va saltar la tanca i va matar un altre gos petit que es trobava al carrer, asseguren. Aquest fet va provocar un sentiment d’impotència entre els veïns i van ser ells que van decidir avisar el consistori del cas. D’altra banda, segons fonts municipals, ja fa temps que els veïns es queixaven d’aquests gossos, ja sigui pels crits que fan com per la inseguretat que els genera tenir uns animals d’aquestes característiques sense les mínimes garanties que no saltaran la tanca i els atacaran.

L’amo dels gossos, que respon a les inicials A.R.S, de moment no ha pagat la sanció tot i haver-li notificat reiteradament la sanció actual que ascendeix a uns 7.000 euros i les anteriors, de menor valor. Si l’amo dels quatre gossos perillosos no acaba pagant la sanció, tal i com estableix la llei, ressalten fonts del consistori, es podria arribar a embargar la parcel·la i l’habitatge de la urbanització silenca de King Parc. Com que es tracta d’un cas reincident, des del consistori es dubta que aquesta persona acabi pagant la multa, que venç el 29 de juny, ja que no ho ha fet en cap altra ocasió .

Un pitbull, a la gossera

La manca de mesures de seguretat a la finca, va provocar que a prinicipis de gener un dels quatre gossos, un de raça american pitbull s’escapés i fos trobat per la Guàrdia municipal al carrer Lleida de la urbanització King Parc. La policia local el va portar a la gossera municipal i finalment, el van enviar a la gossera comarcal de Tossa perquè l’amo no el va reclamar.

http://www.diaridegirona.cat, dimarts 24 juny 2008

Anuncis

Accions

Informació

7 responses

25 06 2008
LNC

Milton Friedman: “La solució governamental a un problema normalment és tant dolenta com el problema.”

25 06 2008
Jo

Millor l’acció governamental que algun veí emprenyat i amb fills menors d’edat es prengui la justicia per la seva mà. Ara cal que l’ajuntament apliqui la llei fins al final.

25 06 2008
LNC

Milton Friedman: “Una font major d’objeccions a l’economia lliure és precisament que […] dóna a la gent el que vol, en comptes del que un grup particular pensa que hauria de voler. Subjacent a la majoria d’arguments en contra del lliure mercat hi ha una falta de fe en la llibertat mateixa.”

26 06 2008
Jo

Alcalde Nogué, fes que pagui els 7.000 euros o li embargues la parcel·la.

26 06 2008
LNC

Mira que si és un arrendatari…. 😉

21 10 2009
.6.000 euros

Dimecres 21 d’octubre de 2009
Diari de Girona

Sils farà pagar 100 euros als amos dels gossos que els abandonin a la via urbana
L’Ajuntament calcula que en un any es poden arribar a capturar uns 60 animals, que equivalen a 6.000 euros de les arques municipals

SILS | E.BATLLE

L’Ajuntament de Sils ha decidit que a partir de l’any que ve farà pagar una taxa de 100 euros als propietaris dels gossos abandonats que es localitzin al municipi. El motiu que ha dut el consistori a prendre aquesta decisió és bàsicament econòmic, ja que en un mes l’Ajuntament pot arribar a recollir més de cinc gossos i el servei d’una empresa externa especialitzada que té contractada i que s’encarrega de capturar-los costa a les arques municipals 100 euros per gos capturat. La mateixa quantitat que farà pagar als amos que abandonen els cans a la via urbana.

Aquesta taxa, que és de nova creació i s’aprovarà en el proper ple de la corporació que se celebrarà demà al vespre, té com a objectius, relatava ahir l’alcalde, Martí Nogué (IdS), per una banda, conscienciar la gent sobre els abandonaments dels animals domèstics i per l’altra, recuperar uns diners que el consistori s’està gastant cada any i que poden arribar a ser de més de 6.000 euros cada any.

Tot i la iniciativa, Nogué reconeix que pot haver-hi dificultats a l’hora de localitzar els propietaris dels animals però, de totes maneres, es mostra esperançat perquè “actualment hi ha molts animals que ja duen el microxip i, per tant, no serà tan difícil trobar-ne els amos”. La mitjana de gossos recollits en un any al municipi pot arribar a ser d’una seixantena per any, remarca el batlle.

20 euros / any per gos perillós
Un altre aspecte que també té a veure amb els gossos, però en aquest cas els de races considerades potencialment perilloses, és també una nova taxa que vol aprovar l’Ajuntament. Aquesta té a veure amb tota la tramitació de documentació que ha de realitzar el consistori cada any per poder legalitzar la presència d’aquests animals al municipi.

Fins ara, aquesta tramitació no costava res al propietari però quan entrin en vigor les noves taxes per a l’any 2010 -si s’aproven en ple- tindran un cost de 20 euros cada any per a la gent que té aquest tipus de gos potencialment perillós, perquè “hi ha un munt de tramitació que costa diners”, afegeix Nogué.

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/10/21/comarques-sils-fara-pagar-euros-amos-dels-gossos-abandonin-urbana/364731.html

21 10 2009
TOBI

Crec que fins que tots els municipis no tinguin lectors de xips i comencin a controlar si els gossos porten xip aleatoriament i multar als que no en porten no servirà de res.
Qui ha posat el xip al seu gos, normalment no l’abandona a la via pública, també pot ser que s’escapin.
Però si els municipals comencen anant pel poble i les urbanitzacions amb lectors de xip i multant als qui no en portin començarà a córrer la veu i tothom posarà xip i s’acabaran els munts de gossos que recull el CAAS de la Selva a Tossa. En un any a la comarca de la Selva s’en poden recollir més de 1000 en unes instal.lacions amb 50 boxs per un parell d’animals cadascun….Tenint en compte que les adopcions són mínimes (normalment de Societats protectores estrangeres (Alemania))…..què s’ha de fer amb els 900 que et queden?? Ja no és tan sols un problema per evitar despeses a l’Ajuntament es tracta de la conciencia de tots plegats en el primer món on hem d’exigir responsabilitat als amos dels gossos i animals en general.
O sigui, que fins que tots els gossos no portin xip aquest problema no s’acabarà i això no passarà fins que els Ajuntaments es posin molt estrictes amb el XIP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: