SEMURSA i Sils

28 06 2008

Què passa amb SEMURSA?

Foto: interior d’un contenidor de rebuig de Sils, 27 juny 2008

2008

Expedienten l´empresa Semursa per gestionar més residus dels permesos

L’Agència de Residus de Catalunya podria sancionar la societat municipal amb una multa
E.BATLLE

L’Agència de Residus de Catalunya ha interposat un expedient sancionador a l’empresa de Serveis Municipals de Riudarenes (Semursa) per incompliment de la llicència ambiental de què disposava per gestionar residus. En concret, se l’ha expedientada per haver superat el nombre de tones de residus de cotxes usats permesos per la llicència ambiental. Des de l’Agència de Residus de Catalunya asseguren que l’expedient implica el seguiment de l’activitat de l’empresa arran d’una inspecció i pot suposar multa. De moment però no està determinat quin tipus de sanció es pot arribar a imposar.

L’Agència de Residus de Catalunya ha obert aquest expedient a Semursa arran de la denúncia del Servei de Protecció de la Natura de la Guardia Civil (Seprona) va denunciar que s’estava fent una mala gestió de residus en el centre de desballestament de vehicles de Riudarenes, en concret, que tractaven més residus dels permesos.
Les instal•lacions de la planta de tractament de residus estan gestionades un 10% per l’empresa municipal i el 90% restant, l’empresa Reciclatges Osona. Segons l’alalcade de Riudarenes, Jordi Ros (CiU) el cas a més de comportar contaminació és que ja ve de “fa 6 anys que no s’ordenen bé els residus, però no pas per part de Semursa”.

Per Ros, la mala gestió prové de les altres empreses que operen a la zona, on hi ha també un centre d’incineració d’animals i per aquest motiu “s’hauria tornat a obrir un altre expedient sancionador, del ja iniciat el 2002″ afegeix. Reciclatges Osona seria l’empresa que incompleix la normativa, segons Ros, ja que no compta amb els espais delimitats, no compleix la llei de residus i tampoc, els classifica”. D’altra banda, l’alcalde acusa Jordi Gironès (AIR-PSC), l’exprimer edil de no haver solucionat el problema, quan n’era el conseller delegat.

Finalment, el que no es farà, va remarcar l’alcalde, és rescindir el contracte privat amb Recilatges Osona ja que “suposaria que Semursa hagués d’estar tancada durant un any” va afirmar Ros. Per això, esperen solucionar el problema “renegociant espais amb les empreses que hi operen” i aplicant les mesures correctives necessàries. Semursa a més de desballestar i descontaminar cotxes també gestiona el reciclatge de paper i cartó, plàstics, vidre i s’encarrega del reciclatge i reutilització de fustes i metalls, entre altres.

Font: DdG, 27 juny 08
——————————————————–

2002

Des de fa varis mesos l’Ajuntament de Riudarenes, mitjançant l’empresa municipal SEMURSA ve desenvolupant com a prova pilot la recollida selectiva d’una part molt important del municipi de Sils, servei que es base en la recollida porta a porta del material de rebuig susceptible de ser valoritzat. Aquesta experiència ha estat molt positiva, ja que per un costat, a través de diferents mitjans divulgatius s’ha conscenciat
als usuaris de la necessitat de fer un esforç per tal de col∙laborar en el reciclatge d’aquests materials i per altre, estalviar d’una forma significativa cost d’eliminació i transport a l’abocador d’aquests materials que actualment es reciclen o es recuperen i que anteriorment eren rebutjats.

Per aquest motiu, l’empresa municipal SEMURSA ha elaborat una proposta de col∙laboració econòmica, per tal de continuar prestant el servei de recollida porta a porta del paper-cartró, envasos lleugers, vidre, i el seu trasllat a l’estació de transferència de residus de Riudarenes.

(…) La Comissió informativa d’afers tècnics proposa al Ple l’adopció del
següent ACORD :

Primer.- Aprovar el conveni de col∙laboració econò mica per la prestació del servei de recollida porta a porta del paper-cartró, envasos lleugers, vidre, i el seu trasllat a l’estació de transferència de residus de Riudarenes amb Serveis Municipals de Riudarenes S.A. – SEMURSA, amb efectes de l’1 de gener de 2003 (…)

Votació :
Per unanimitat dels deu membres presents s’aprova aquest acord

Font: Ple, 3 desembre 2002
——————————————————–

2005

Des de l’any 2002 l’Ajuntament de Riudarenes i el Sils de col•laboren en la recollida dels diversos materials reciclables en les zones urbanes del Terme Municipal de Sils. Aquesta iniciativa ha tingut una gran resposta i col•laboració per part dels nostres veïns i fa que la recollida porta a porta de cartró, envasos i altres materials reciclables sigui imprescindible.

Aquest servei, a més del benefici medi ambiental que comporta, permet la reducció de la factura del transport i eliminació d’escombraries a l’abocador, amb la qual cosa es rebaixa el cost que suposa aquesta recollida porta a porta per part de l’empresa municipal de Riudarenes, Semursa.

(…) La Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, adopta el següent
ACORD :

Primer.- Aprovar el conveni de col•laboració econòmica per la prestació del servei de
recollida porta a porta del paper-cartró, envasos lleugers, vidre, i el seu trasllat a l’estació de transferència de residus de Riudarenes amb Serveis Municipals de Riudarenes S.A. – SEMURSA, amb efectes de l’1 de gener de 2005.

Segon.- Carregar la despesa a la partida 05 04 533 22700, per un import de //9.832,95,-// €.

Tercer.- Facultar a l’alcalde president, tan àmpliament com en dret sigui necessari, perquè en nom i representació d’aquest Ajuntament, signi el conveni corresponent i els documents que calguin, referents a aquest tema (…)

Font: Junta de Govern local, 17 maig 2005

——————————————————–

Llegiu també:

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

28 06 2008
Bloc

Expedienten l’empresa municipal de reciclatge de Riudarenes perquè tracta més tones de les permeses

ANNA PUIG. Riudarenes

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert un expedient sancionador a Semursa, l’empresa municipal de Riudarenes que recicla vehicles fora d’ús. Arran d’una inspecció es va comprovar que Semursa incompleix la llicència ambiental de què disposa per gestionar residus, segons fonts de l’ARC. És a dir, sobrepassava el nombre de tones de residus permesa. L’expedient pot acabar amb una sanció econòmica, encara per determinar, i a partir d’ara es farà un seguiment de l’activitat.

L’alcalde, Jordi Ros (CiU), culpa l’anterior equip de govern, de l’AIR-PSC, d’haver fet una gestió que «ha estat un embolic». Explica que ja el 2002 es va obrir el primer expedient per incompliment de la normativa de descontaminació de vehicles. «Es feia en una zona que no era adequada, amb vessaments d’olis», sosté Ros, que continua explicant: «En la darrera inspecció s’ha trobat que en comptes de fileres verticals de tres vehicles, que és el màxim permès, n’hi havia de sis o set.» A part, assegura que a la comptabilitat de l’empresa hi podrien haver irregularitats i que encarregaran una auditoria. L’exalcalde i portaveu de l’AIR-PSC, Jordi Gironès, sosté que Semursa té unes instal·lacions modèliques i que «es compleix escrupolosament la normativa». Reconeix que en una activitat d’aquest tipus, complir les exigències que es demanen a vegades «és difícil». Afirma que el dia de la inspecció es feia el premsatge de vehicles i plovia i «potser hi havia alguna taca d’oli que no hi hauria de ser», i lamenta que una administració obri un expedient. «A ells els demanes un informe i tarden dos anys. Això sí que és motiu per obrir un expedient», va dir.

Font: El Punt, divendres, 27 de juny de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2911881

28 06 2008
LNC

A aquesta empresa en lloc de denunciar-la l’haurien de donar un premi per reciclar més del que toca. La denúncia posa en perill llocs de treballs. Que l’auditoria aclareixi els comptes i s’ampliïn i adeqüin les instal•lacions.

Deu n’hi dó els embolics que l’ha deixat en Gironès al nou alcalde, Jordi Ros.

29 06 2008
Paola

Aquests que passen amb el camió de Semursa i llencen tot adins tal com raja, son de refiar?, reciclen de veritat quan arriben a Riudarenes, separen vidre, paper, plàstic, tetrabric … sempre queda aquell dubte. Hi ha aquella llegenda urbana que diu que tot l’esforç que suposa separar a casa, no sempre es recompensat.

2 07 2008
Xevi

Aquí si que hi tindran feina els de CiU a saber com esta tot això de Semursa i cuidadin que en Gironés encara es Soci.

Fa temps que van desapareixe un pneumatics que els de medi ambient anaven boixos buscant per fotre un puro a Semursa, donç mira per on ara ja hi ha gent que sap on son i potser els hi donaran alguna pista a Medi Ambient.

Gironès tranquil tot arriba.

Un ciutadà preocupat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: