Jordi Ros fingia estar malalt

1 07 2008

Editorial del Diari de Girona

CDC té un problema SERIÓS a Riudarenes

Fins ara, sabíem que el nou alcalde de Riudarenes, Jordi Ros (CiU), no tenia escrúpols de pactar amb un trànsfuga per desbancar de la casa consistorial la formació política que havia obtingut la majoria absoluta derrotant-lo a les urnes per 17 punts de diferència: 56,55%-39,87%. Ara, ja sabem que aquesta manera de procedir no és casual en el seu comportament personal. Fa vuit mesos, una jutgessa va dictaminar com a procedent l’acomiadament de l’empresa en la qual treballava per haver simulat una malaltia i per haver presentat una baixa “fraudulenta” amb “efectes retroactius”. Qualsevol expert en dret laboral sap que només en casos excepcionals els jutjats socials declaren un acomiadament com a procedent.

Es dóna el cas que Jordi Ros, mentre es trobava suposadament de baixa per depressió, participava en actes electorals a Riudarenes com a cap de la llista de CiU. Això condueix la jutgessa ponent de la sentència a considerar que “la càrrega d’estrès i nerviosisme que comporta una campanya electoral, s’avé malament amb una dolència psíquica en un grau de severitat que impedeix la incorporació al treball”. La jutgessa també remarca que Jordi Ros “com a jurista que és” (té la llicenciatura en dret) hauria de conèixer “les conseqüències que la seva desídia pot deparar-li (…) i no es procupi a clarificar davant la seva empresa la seva situació laboral”. Ros va presentar la baixa per depressió una setmana després que hagués estat acomiadat. En la cultura anglosaxona, Jordi Ros, presentaria avui mateix la seva renúncia a l’alcaldia. No s’entendria que una persona que comet un frau personal d’aquesta magnitud pugui gestionar una institució pública. I, si no presenta la dimissió, el problema ja esquitxa de ple el seu partit, que fins ara ha mirat cap a un altre costat. CDC té un problema seriós a Riudarenes.

http://www.diaridegirona.cat, 1 juliol 2008

L´alcalde de Riudarenes va perdre la feina per fingir estar malalt

RIUDARENES | PEP TABERNER

Jordi Ros (CiU), alcalde de Riudarenes, va fer trampes a la feina i va acabar essent despatxat sense dret a rebre un sol euro d’indemnització. Una sentència del jutjat social número dos de Girona d’octubre del 2007 conclou que Ros va defraudar l’empresa de Sils on treballava simulant estar malalt. Del 24 al 30 de maig de 2007 l’alcalde no va anar a treballar, suposadament a causa d’un trastorn ansiós-depressiu que, no obstant, no va impedir-li participar activament en mítings electorals programats per la llista de CiU a Riudarenes en la campanya de les municipals del 2007.

Els actes de partit van coincidir en el temps amb la baixa, “fraudulenta” segons la sentència, de Ros. I arran d’això la jutgessa argumenta: “La càrrega d’estrès i nerviosisme que comporta una campanya electoral no s’avé amb una dolença psíquica en un grau de severitat tal que impedeixi la incorporació al treball”.
Resulta que el mateix dia que va dir als seus caps que es trobava malament i va marxar cap a casa -això passava a les 11:oo hores del dijous 24 de juny-, Jordi Ros protagonitzava, hores més tard, l’acte central de la seva campanya. Els advocats de l’empresa, demandada per l’alcalde per acomiadament improcedent, van aportar a la instrucció del cas testimonis que corroboren els fets.

Certificat mèdic a Llagostera

Durant els sis dies que va estar suposadament de baixa, Ros, que així ho va admetre davant del jutge, va participar en un altre acte electoral, va estar present en l’escrutini el dia de la votació i va prendre part en la festa que CiU va organitzar per celebrar uns resultats inesperadament bons. El 27 de maig de 2007, amb el 39,8% dels sufragis CiU va obtenir quatre regidors a Riudarenes (AIR-PSC en va aconseguir cinc). Fa un mes, els convergents van impulsar una moció de censura que va prosperar amb el suport d’un trànsfuga que va propulsar Ros fins a l’alcaldia.

La sentència explica -i critica- que l’alcalde no comuniqués a l’empresa, quan tocava, els motius de la baixa. Ros no va respirar fins que va rebre un burofax dels seus caps, després de sis dies de no anar a treballar, en què se’l requeria a incorporar-se immediatament al seu lloc de treball i se l’advertia que si no ho feia es prendrien “les mesures disciplinàries previstes en la legislació laboral”. Aquest burofax va ser enviat a les 12.50 hores del 30 de maig de 2007. A les 13.46 del dia 31, l’empresa rebia una comunicació de Ros amb un certificat de baixa mèdica signat per un metge del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Llagostera, quan ell era veí de Sils. La jutgessa veu incoherent que Ros justifiqui el retard en la presentació del certificat mèdic amb l’argument que “el CAP de Llagostera estava tancat per festa major” (se celebra del 25 al 29 de maig), quan “el cert és que ja no resideix en l’esmentat municipi i com a desplaçat i resident a la població de Sils va poder sol·licitar i obtenir en aquest municipi l’assistència que calgués”.

“Molta mala fe”

A més, la baixa que va presentar l’alcalde el 30 de maig d’ara fa un any tenia efectes retroactius fins al 24 d’aquell mateix més, un detall que per a l’empresa demostra que Ros va actuar “amb molta mala fe”, ja que “com hauria de saber, aquestes baixes retroactives no tenen cap validesa legal”.

Per tot això, l’empresa va entendre que Ros va absentar-se de la feina “sense cap justificació ni preavís (…), tant perquè les baixes retroactives són absolutament invàlides com perquè durant aqueste període vostè, com a cap de llista d’un partit polític, ha estat absolutament actiu per a interessos propis, fet que evidencia el frau que representa aquesta baixa retroactiva que ens ha fet arribar”.

Va ser la gosadia de Ros la que va provocar que el cas acabés als tribunals i amb una sentència que declara procedent l’acomiadament. No content amb els arguments que van plantejar-li els seus superiors, l’alcalde de Riudarenes va demandar l’empresa per haver-lo despatxat sense motius. Reclamava el cobrament d’una indemnització, amb la intervenció del Fons de Garantia Salarial.

Dues baixes en mig any

Es dóna la circumstància que del 20 de febrer al 28 de març del 2007 Jordi Ros ja va causar baixa del seu lloc de treball, al·legant incapacitat temporal derivada de “contingències comunes”. La corresponent alta mèdica va confirmar, llavors, la “millora” que permetia a l’edil reincorporar-se a la seva “feina habitual”, una recuperació que va durar aproximadament dos mesos, el temps que va trigar Jordi Ros a patir el presumpte trastorn depressiu.

http://www.diaridegirona.cat, 1 juliol 2008

Llegiu també: Jordi Ros de Sils. El trànsfuga era del PP

Anuncis

Accions

Informació

6 responses

1 07 2008
Silenca

que extrany…la LNC no i te res a dir…no surt la notícia al seu bloc…no comenta…se li deu haber menjat la llegua el gat desde que la policia local la va enxampar fent pintades a l’estació….però tranquila….sigui com sigui acabará davant un jutjat per donar comptes del seus actes…com el “magnific” nou alcande de Riudarenes…;-)

1 07 2008
LNC

quina confusió mental tens, silenca, jo no aniré davant ningú.. de moment qui ha hagut de contractar un advocat són el quatre membres no electes de la junta de govern 😉

Aviadet la sentència.

Respecte la notícia, no la trobo, tant important, sis dies de baixa… en campanya, és evident que el conflicte és un altre.

Gràcies per llegir el meu comentari i el meu bloc.

Musu bat 🙂

2 07 2008
Diari de Girona= Que me dices

Qui era el testimoni de l’empresa de Sils? un representant de l’Alcalde…
Que trist… penós un desgast inútil….

2 07 2008
Bloc

CDC garanteix que Jordi Ros no repetirà com a cap de llista a Riudarenes el 2011
El partit rebutja obrir un expedient al nou equip de govern fins que es pronunciï la comissió antitransfuguisme.

RIUDARENES | ESPERANÇA PADILLA

Convergència Democràtica (CDC) garanteix que Jordi Ros no repetirà com a cap de llista de la coalició a Riudarenes a les municipals de 2011. Si bé fonts de la coalició ho asseguren fermament, el partit rebutja encara pronunciar-se sobre l’inici del procés d’expulsió del recent alcalde de Riudareres, que ja ha vist esquitxat el seu encara tendre mandat -va assolir l’alcaldia fa poc més d’un mes, a cavall d’una moció de censura recolzada per un regidor trànsfuga- per una primera polèmica que qüestiona, com a mínim, el seu sentit de l’ètica: Ros va ser acomiadat de la seva feina a mitjans de 2007 per faltar tot assegurant que estava malalt, tramitar de manera dubtosa una baixa mèdica amb caràcter retroactiu per justificar les absències de sis dies i, mentrestant, fer campanya per CiU, protagonitzar mítings i celebrar els bons resultats del partit a Riudarenes, tal com recull una sentència judicial sobre la qual aquest diari informava ahir.

CDC no decidirà si cal expulsar Ros i la resta de l’equip de govern de Riudarenes fins que es pronunciï la comissió antitransfuguisme del Congrés dels Diputats, reitera el president de la CDC a Girona, Eudald Casadesús, que a més va declinar fer declaracions sobre els fets que la sentència del jutjats social número 2 de Girona atribueix a l’alcalde de Riudarenes. Qui sí que va aprofitar ahir la polèmica va ser el PSC, que va reclamar la “dimissió immediata, com alcalde i càrrec públic” de Ros, en paraules del secretari d’Organització de la federació socialista gironina Esteve Pujol, que va instar CDC que expulsés de les files del partit tant l’alcalde com els regidors que l’acompanyen, “en benefici del bon nom del seu partit i de tot el món municipal”.

Ros va rebutjar defensar-se però alhora va atribuir la sentència a motius polítics. “La principal prova per reprovar-me va ser el testimoni del càrrec de confiança de l’alcalde Jordi Gironès, que va anar a testificar del bracet del gerent de la meva empresa”, va clamar. Un dels testimonis que va corroborar durant el judici que Ros va prendre part activa en la campanya municipal de 2007 -mentre estava de baixa arran d’un trastorn ansiós-depressiu- era un estret col·laborador de l’exalcalde Gironés, defenestrat per CiU arran de la moció de censura després de 13 anys de governs amb maj0ries absolutes.

El testimoni, Francesc Bota, va anar a la llista d’Air-PSC en les municipals del maig de 2007 en qualitat de número 6 però va quedar-se fora, ja que la formació vinculada als socialistes va treure 5 regidors que li garantien la majoria al plenari. Tant Bota com l’exalcalde Jordi Gironès, però, van destacar que al judici també hi va declarar Josep Maria Morató, company de Ros i regidor de CiU, que “va declarar pràcticament el mateix que jo”, segons Bota. Ros és “una persona que té l’habilitat de negar la realitat constantment”, va reblar Gironès.

Recurs i una altra sentència

Una segona sentència, emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ratifica que l’acomiadament va ser procedent, admet Ros. Malgrat tot el batlle de Riudarenes va apuntar que la sentència es va dictar “quan encara no era ni regidor” i va defensar que “pertany a la meva vida privada”. “Vaig fer l’esforç de fer un míting de 5 o 10 minuts, al tancament de la campanya vaig parlar 2 minuts més i alguns dies ni tan sols vaig sortir a fer campanya perquè no em trobava bé, però era la meva obligació i sabia a què m’exposava”, diu Ros, que no va voler entrar en polèmica ja que declara estar “fart” d’atacs que, presumeix, provenen de l’òrbita de Gironès ja que “Riudarenes això ho sabia perquè Gironès ho va dir en un ple”.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008070200_3_274679__COMARQUES-dona-repetir-alcaldable-Riudarenes-2011
Dimecres, 2 juliol 2008

……………………………………………………………………………………………………………………..

El PSC exigeix la dimissió de l’alcalde de Riudarenes perquè va enganyar en una baixa laboral

Un jutge diu que va defraudar l’empresa per simular una malaltia

ANNA PUIG. Riudarenes
El PSC exigeix a l’alcalde de Riudarenes, Jordi Ros (CiU), que dimiteixi i «desaparegui de la vida pública» perquè va ser acomiadat de la feina per haver simulat una baixa laboral. Segons la sentència, Ros va defraudar l’empresa perquè mentre era de baixa per depressió va participar en la campanya electoral. Ros sosté que la vida personal no té res a veure amb el càrrec públic.

Ros va denunciar l’empresa per la qual treballava fa uns mesos en considerar que l’havien acomiadat de manera improcedent. Una sentència del jutjat social número 2 de Girona determina tot el contrari. Per la jutgessa, la seva baixa és fraudulenta ja que considera que un trastorn depressiu és incompatible amb la pressió que comporta una campanya electoral.

El 24 de juny passat Ros va deixar d’anar a la feina i fins al cap de sis dies no en va comunicar el motiu, amb un certificat mèdic del CAP de Llagostera. La jutgessa li recrimina que per aquelles dates se celebrava la festa major d’aquest municipi i que el CAP estava tancat i no entén per què no va anar al de Sils, on resideix. Durant aquests dies de baixa, Ros va participar en diversos actes de campanya de les municipals.

El secretari d’organització del PSC a Girona, Esteve Pujol, creu que Ros «ja va demostrar poca dignitat política» quan va liderar la moció de censura contra l’alcalde d’aleshores, Jordi Gironès (AIR-PSC), i afirma que el que hauria de fer és dimitir perquè «veient com administra la seva vida particular fa témer la gestió que faci a l’Ajuntament». Ros critica que el PSC no denunciés «que Gironès estigués de baixa vuit mesos i continués exercint d’alcalde». Assegura, sobre la seva baixa, que va haver-hi un problema de «notificació», i parla de «politització» del judici perquè «un dels testimonis de l’empresa va ser un càrrec de confiança de Gironès». Pel que fa a la participació en la campanya, diu que només va ser testimonial. Per Jordi Gironès, Ros «de la mentida en fa una veritat», i recorda que en el judici hi va testificar un regidor de CiU «que va declarar el mateix» que el seu càrrec de confiança.

JORDI ROS
alcalde de riudarenes
«És el darrer cartutx que li quedava a Gironès per desgastar-me. S’utilitza la meva vida privada per augmentar la crispació» la mentida en fa una veritat», i recorda que en el judici hi va testificar un regidor de CiU «que va declarar el mateix» que el seu càrrec de confiança.

dimecres, 2 de juliol de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2917655

……………………………………………………………………………………………………………………..
Dues notícies anteriors:


Ros (CiU) denuncia l´alcalde de Riudarenes per amenaces i agressions a l´Ajuntament

El cap de l´oposició de Riudarenes, Jordi Ros (CiU), ha denunciat per suposades agressions i amenaces l´alcalde del municipi, Jordi Gironès (PSC), arran d´un incident ocorregut dins l´Ajuntament el passat dimarts. Segons la denúncia interposada davant els Mossos d´Esquadra de Santa Coloma, Ros va entrar a les dependències municipals i Gironès el va encarar tot dient «tu no tens dret a entrar en aquestes dependències de l´Ajuntament» i «estic fins als collons de tu, vaig a per tu»

Dijous 15 de novembre de 2007
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2875_1_230509__Girona-denuncia-lalcalde-Riudarenes-amenaces-agressions-lAjuntament


El jutge absol l´alcalde de Riudarenes i titlla Ros (CiU) de temerari

«Segons parer del jutge aquest assumpte no és res més que una temptativa de judicialitzar i publicitar un assumpte merament polític, intentant sotmetre l´alcalde de Ridarenes a la pena del banc dels acusats amb publicitat induïda, per la presència de la premsa a la sala, i tot això permet qualificar l´actuació del denunciant, Jordi Ros (CiU), com temerària i imposar-li les costes del procediment». Amb aquestes paraules conclou la sentència del Jutjat de Primera Instància número quatre de Santa Coloma de Farners. Una sentència on absolen l´alcalde de Riudarenes (PSC), Jordi Gironès per un delicte de faltes que el cap de l´oposició (CiU), Jordi Ros va denunciar.

Dijous 29 de novembre de 2007
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2889_1_233493__Girona-jutge-absol-lalcalde-Riudarenes-titlla-temerari

2 07 2008
Xevi

Es molt vergonyòs que en comptes de fer politica pel bé del poble es dediquin a treure draps bruts de la vida personal de la gent, esclar que aquesta es la politica del Sr. Gironès i la seva trepa.

Sr. Gironès faci politica pel bé del poble que es per això pel que la gent l’ha votat, o amb la impotencia del càrrec perdut ja no s’en recorda? que dur deu ser per vostè no tenir poder acostumat a 13 anys amb ell ara sense no sap que fer, oi?

Un ciutadà preocupat

6 07 2008
Bloc

I el metge de Jordi Ros?

JORDI XARGAYÓ

Una jutgessa de Girona no s’ha empassat que l’actual alcalde de Riudarenes, Jordi Ros, no anés a treballar per depressió la mateixa setmana que participava en mítings electorals. Ros podia haver anat al metge de Riudarenes, però no ho va fer, segurament perquè era el seu rival electoral; podia haver anat al de Sils, on residia, però tampoc no ho va fer. Va preferir desplaçar-se al CAP de Llagostera on un metge li va firmar una baixa amb efectes retroactius. Tothom sap que obtenir una baixa laboral, sobretot si és per depressió o estrès, es relativament senzill. Fa més d’un any, gairebé la meitat de la plantilla de la policia local de Tossa va emmalaltir de cop. La jutgessa que va dictaminar com a procedent l’acomiadament de Jordi Ros va qualificar de “fraudulenta” la baixa. No era el cas objecte de judici, però algú va ser cooperador del frau signant la baixa laboral de l’aleshores candidat de CiU, com diversos metges varen signar les baixes per l’epidèmia quasi col·lectiva a la policia local de Tossa. La pregunta que plantejo és la següent: sap Salut que es firmen baixes tan alegrement? Hi fa alguna cosa?

DdG, diumenge 6 juliol 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008070600_4_275440__Opinio-metge-Jordi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: