Declaracions: IdS en contra, AMS …

3 07 2008

ICV de Sils vol que es publiquin al web municipal els béns i propietats dels regidors i que s’actualitzin cada any

ANNA PUIG. Sils

El grup municipal d’ICV-EUiA de Sils, a l’oposició, presentarà avui en el ple una proposta en què es reclama que es publiqui al web municipal la declaració de béns i propietats dels regidors i també del secretari municipal. Els ecosocialistes volen seguir l’exemple de l’Ajuntament de Sevilla, que ja fa un parell d’anys que penja al web els béns de l’alcalde i els regidors i, a partir d’aquest any, també els d’un centenar d’alts càrrecs.

«En els últims temps hem vist reiteradament en els mitjans de comunicació notícies que remeten a la corrupció municipal, una autèntica plaga», comença dient la proposta que es debatrà avui. Per aquest motiu, ICV-EUiA proposa «no esperar i aprovar a Sils mesures per donar garanties de moralitat pública i confiança a la ciutadania». En concret, volen que es consideri alts càrrecs, amb obligació de fer públic els seus béns i propietats, l’alcalde, els regidors i també el secretari municipal; que la declaració de béns es faci cada any, i que se’n doni publicitat a través del web de l’Ajuntament.

L’alcalde, Martín Nogué (IdS-PM), ja ha avançat que l’equip de govern no hi donarà suport. «Cada any els regidors presenten la declaració de béns. El secretari n’és el dipositari i és ell qui ho custodia i ho fa arribar a qui cal si és necessari. El cas de Sevilla és únic a l’Estat. No ens hem d’avançar sinó fer les coses quan toca», diu l’alcalde. Al seu parer, cal esperar que el govern estatal redacti la normativa de publicitat de la declaració de béns, que «dirà què i com s’ha de fer públic», segons Nogué. Assegura que quan aquesta normativa estigui feta «l’Ajuntament de Sils l’aplicarà».

Malgrat el vot negatiu de l’equip de govern, la proposta d’ICV podria tirar endavant si la resta de grups a l’oposició hi donessin suport –IdS governa en minoria–. El cap d’AMS, Antoni Tello, afirma que el seu grup s’abstindrà. Argumenta que estan d’acord en declarar els béns però que «ja hi ha una llei que possibilita que aquesta informació estigui a disposició del públic». Tello troba desmesurat posar la informació al web. Francesc Anoro, portaveu de CiU, creu que caldria estudiar quin és el sistema adequat per donar a conèixer aquestes dades.

Font: El Punt, dijous 3 juliol 2008

Llegiu també:

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

3 07 2008
carlos

ESTOS SON LOS QUE VAN DE SOCIALISTAS POR LA VIDA Y DESPUES RESULTA QUE SON DE DERECHAS.

MENOS MAL QUE YA PRONTO QUIEN GOBERNARA EL AYUNTAMIENTO DE SILS SERÁN LOS QUE HEMOS VENIDO DE FUERA Y LAS URBANIZACIONES.

CON EL POUM DE “CIU” EN LO TERRENOS DEL ACTUAL ALCALDE NO SE PODIA CONSTRUIR.

PORQUE CON EL NUEVO POUM DE LOS “IDS=PSC” DE SILS SI SE PUEDE CONSTRUIR EN LOS TERRENOS DEL ALCALDE.

NO SE PREOCUPEN SEÑORES DEL EQUIPO DE GOBIERNO Y SECRETARIO DEL AYUNTAMIENTO DE SILS A UNQUE VOTEN EN CONTRA IGUALMENTE SERÁN DENUNCIADOS ANTE EL FISCAL ANTICORRUPCIÓN.

3 07 2008
Silenca

Una bona idea, però hi ha alguna cosa demagògica en aquet tema de les declaracions. Imaginem al talp mascle o femella fent fotocòpia dels bens de l’alcalde i que el dia següent fossin publicats en algun blog de Sils?, ja m’enteneu. Algu ha visitat la web de Sevilla i ha trobat els bens i negocis dels regidors publicats a internet? Es podria aplicar la norma, amb efectes retroactius? Vui dir si es pudria aplicar a en Quimet, veure com es va modificar el seu patrimoni, especialment a partir de la construcció dels blocs del sector central?

4 07 2008
Pere Porter

El Punt

Declaracio de Bens i Transport Escolar Gratuit

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2920359

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: