Anem per feina

4 08 2008

Brigada jove

brigadajove2*brigadajove1

brigadajove1

brigadajove2

QUÈ FEM A L’ANEM PER FEINA?
Tramès per anemperfeina a Dj, 06/26/2008 – 06:43.

El passat dia 25 de juny de 2008 va tenir lloc l’inici de l’activitat d’ocupació i formació juvenil subvencionada per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sils. Els joves que participen en aquest projecte inicien la seva activitat a les 8.00 del matí. A aquesta hora, la brigada municipal així com el monitor que coordina el grup, organitzen les tasques de la jornada i tots plegats es posen a la feina.

Si voleu conèixer de primera mà en què consisteix aquesta proposta, ho podreu anar trobant tot en aquest blog, el qual és dinamitzat pels mateixos joves implicats.

PER QUÈ AQUESTA PROPOSTA? Silsjove t’ho explica
Tramès per anemperfeina a Dj, 06/26/2008 – 06:52.

Després de les primeres taules joves de participació el debat juvenil ha evolucionat cap a terrenys que no són, com era als inicis de les trobades, exclusivament vinculats al lleure i a l’oci. La preocupació juvenil per orientar les vacances d’estiu a activitats laborals està en augment ja que les dificultats d’emancipació i d’estalvi són creixents. Aquest fet propicia que molts joves vegin en l’estiu una època d’estrès o de desmotivació en la recerca i desenvolupament laboral.

En les taules de participació realitzades al 2008, s’ha pogut observar com molts joves consideren que la recerca de feina és molt complexa i que es troben en situacions laborals molt precàries. D’altra banda, molts joves, es refugien durant els mesos d’estiu en les propostes de lleure municipal com a monitors. D’altra banda, la preparació d’aquests monitors, que no es troben en la possessió del títol de monitor, és molt minsa, fonamentalment, intuïtiva.

Les dificultats ocupacionals els ha portat a reflexionar sobre la necessitat de valorar opcions de formació per a aconseguir millores laborals i un futur que, tot i saber que fa pujada, dibuixi horitzons més favorables. I és per aquest motiu que a continuació volem presentar una proposta de treball que ajudi als joves a desenvolupar-se i a adquirir capacitats, procediments, habilitats i coneixements així com actituds per accedir i afrontar el món laboral.

Al llarg de la trajectòria de l’Espai jove s’han recollit diverses demandes sobre ocupació per a joves que demanaven iniciar-se en el món laboral. Aquestes demandes traspuaven un gran desconeixement dels recursos que estan a l’abast d’aquests joves així com poca valoració del desenvolupament acadèmic i formatiu dels joves. Aquesta inquietud en vers el primer contacte ocupacional dels joves no només es podia recollir a través de les demandes explícites dels joves sinó que també era una inquietud que sorgia dels contextos familiars d’aquests. Des dels contextos familiars s’ha pogut recollir que la situació que els preocupa és que a l’estiu els joves necessiten mantenir ocupades uns hores per tal d’escapar de les dinàmiques de passivitat dels quals són víctimes tan sovint, però en la seva situació, sense tenir massa formació, pocs recursos de contacte ni una mobilitat notable (encara no poden tenir carnet de conduir), resulta altament complicat poder accedir a una primera experiència laboral.

Des de l’Ajuntament de Sils s’estan impulsant diverses iniciatives per tal de millorar la qualitat de vida dels i les joves del municipi des de la vessant formativa i des de la vessant laboral. Tan és així que, enguany, ens proposem tirar endavant un projecte que atengui les necessitats laborals i formatives recollides i abans explicades. Fins l’estiu del 2007, l’Ajuntament de Sils acollia 3 joves en la brigada de serveis al municipi. Aquests es dedicaven exclusivament a treballar sota la supervisió del cap de la brigada. En aquesta nova aposta se suma la iniciativa anterior amb un programa formatiu que vetlli per l’autonomia juvenil un cop finalitzat el període d’intervenció.

És per a aquest motiu que des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sils s’ha dissenyat un projecte de treball del finals de juny fins a principis d’agost de 2008 i 2009 destinat a joves que s’inicien en el món laboral oferint-los, d’una banda, l’oportunitat de treballar i aprendre què exigeix tenir una feina i mantenir-la i, d’altra banda, els ofereix també una possibilitat de formació i exploració dels propis recursos i habilitats personals que els puguin facilitar o dificultar la relació que mantindran en els propers anys amb el món laboral.

Els destinataris d’aquest projecte són els joves de Sils que al llarg del mes de juliol tinguin 16 i que no excedeixin dels 20. Les places per participar en aquest projecte seran limitades i se’n contemplen 5. Cada jove, a més del treball que realitzarà i les classes formatives que rebrà, se’l retribuirà amb un sou de 520,76 €.

D’aquesta manera l’Ajuntament dóna als joves la oportunitat de començar a dissenyar un camí professional on cal fer la feina d’anar destriant les potencialitats, les habilitats, les febleses, dificultats i motivacions de cadascun dels joves. És a dir, més enllà de la pròpia activitat diària destinada a fer una feina concreta, aquest projecte serveix també per fer una bona prospecció i orientació acadèmico-laboral de cada jove que participi en el projecte.

D’altra banda, cal que remarquem un dels avantatges importants que ens proporciona aquest projecte: treballar la participació dels joves en el propi municipi en tant que les accions que els joves realitzaran al poble poden ser un estímul identitari i d’arrelament, de vàlua i estima vers el municipi, generant d’aquesta manera un univers d’actituds que predisposi els joves a pertànyer, a comprometre’s i a sentir-se responsables d’allò que passa en el seu entorn més proper. Alhora, aquesta és una proposta integradora que vetlla per la inclusió dels joves en el municipi, on hi participen conjuntament amb tota la resta de comunitat trencant, d’aquesta manera, l’estereotip que sovint s’atorga als joves i els descriu com a passius o reaccionaris.

Formació rebuda
Tramès per anemperfeina a Dll, 06/30/2008 – 12:39.

A la brigada jove també és dedica unes hores a la setmana per rebre classes teóriques per tal de conéixer aspectes del món laboral. D’aquesta manera la introducció al món laboral serà més fàcil.

Els coneixements teórics adquirits fins al moment són els següents:

·Currículum vitae.
·Ens hem donat d’alta a la borsa de treball d’Infofeina.
·Hem creat un llistat de les diferents ETT de la comarca de la Selva.
·Estem aprenent habilitats socials per, entre altres objectius, saber preparar-nos i realitzar una entrevista de feina.
· Hem estudiat els diferents tipus i fases d’entrevistes de selecció laboral
· Hem posat en pràctica els conceptes apressos fent una simulació d’entrevista.

A què ens hem dedicat ?
Tramès per anemperfeina a Dll, 06/30/2008 – 11:50.

En aquesta secció podreu anar trobant de forma actualitzada les tasques que anem realitzant amb la brigada jove. De moment, el llistat és el següent:

En aquesta secció podreu anar trobant de forma actualitzada les tasques que anem realitzant amb la brigada jove. De moment, el llistat és el següent:

1. pintar les baranes de la plaça Mercè Rodoreda
2. escombrar el Passeig Sants Cosme i Damià
3. Treure herbes de l’Avinguda Barceloneta
4. Organitzar el nou arxiu de l’Ajuntament
5. Neteja d’herbes del camp de futbol i marcar les línies del camp
6. Arreglar les jardineres del carrer Major fins la plaça Estació
7. Hem portat les estantaries del sotarrani del Centre Cívic al sotarrani de l’Ajuntament.
8. Ens donem d’alta a Infofeina.com
9. Neteja dels carrers: Argimont, Montcorb, Cadí, Empordà.
10. Neteja de les places:Pl. dels Esports, Pl. de l’Euro, Pl. del Rellotge.
11. Hem podat els arbres de les places nombrades anteriorment.
12. A les hores de més calor, ens dediquem a montar estanteries al sotarrani de l’Ajuntament per col·locar els arxius municipals.
13. Estem pintant les tanques del camp de futbol.
14. Treure graffitis de la plaça de l’euro
15. Pintar els jocs infantils de la plaça de l’euro, de la Pl. dels esports i de l’escola.
16. Netejar la plaça de vidreres.
17. Hem montat més estanteries per a col·locar més arxius.
18. Hem escombrat la pista de bàsquet de l’escola perquè puguin posar els jocs inflables.
19. Hem acabat de col·locar els arxius de l’Ajuntament a les estantaries.
20. Hem pintat les faroles del Passeig Sant Cosme & Damià.

Amb aquest projecte ens hem pogut involucrar en el món laboral i conèixer d’aprop els seus aspectes.
Amb les tasques realitzades hem après a treballar en equip de manera organitzada i eficaç.
Entre tots valorem positivament el projecte “anem per feina”, i el recomanem a tots els joves de Sils perquè representa una bona introducció al món laboral.

Font: http://www.silsjove.cat/?q=blog/58


Accions

Informació

8 responses

4 08 2008
anonim

Aquesta lletra de la fotografia del gapo es la mateixa que la dels pintades en contra del secretari i del alcalde?. Llàstima que el Jordi C no té l’edat: El podrieu contractar perque neteges les pintades del MDV.

4 08 2008
Una Altra

Aquest és el que posa tan nerviós a l’alcalde, en taberner, en Cot i al secretari ? Doncs molt bé per ell, si es piquen pel alguna cosa deu ser.

4 08 2008
buf

Quant cobra cada un d’ells per hora “treballada”?

4 08 2008
LNC

Una Altra tens tota la raó.

12 05 2010
20 05 2010
.Anem per feina

ANEM PER FEINA
Les sol·licituds s’han de presentar al registre general de l’ajuntament fins el dia 30 de maig de 2010.

Consulteu les bases, en el tauler d’anuncis del web municipal o bé fent clic aquí:

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Noticies/Bases%20personal%20temporal%20peons.pdf

4 05 2011
BRIGADA JOVE 2011

Fins el dia 21 de maig teniu temps per presentar la vostra sol·licitud per formar part de la Brigada Jove de l’any 2011.

Si teniu ganes de treballar pel poble amb nosaltres llegiu-vos les bases i presenteu la documentació a l’ajuntament abans no sigui tard.

Pels dos mesos (juliol i agost) es contemplen 6 llocs per a joves d’entre 16 i 17 anys i 20 llocs més per a joves d’entre 18 i 20. Els contractes es faran per un mes de durada a temps complet. Els llocs s’escolliran per sorteig entre els sol·licitants.

Consulteu les bases aquí.

Ompliu la instància i registreu-la juntament amb la documentacio acreditativa.

Necessitareu documentació que certifiqui la vostra nacionalitat i edat (DNI per exemple) i la vostra condició d’estudiants (matrícula del centre oficial on estudieu).

Si teniu entre 18 i 24 anys i esteu cursant alguna carrera universitària o un cicle formatiu de grau superior (branca administrativa), o bé heu acabat el cicle formatiu de grau mitjà (igualment de la branca administrativa) enguany també podeu optar a algun dels dos llocs d’auxiliar administratiu a temps parcial durant el juliol i l’agost. Llegiu-vos les bases i, si hi podeu optar, presenteu la instància corresponent abans del 21 de maig.

Si necessiteu més informació visiteu-nos al centre cívic o a les oficines de l’ajuntament. Recordeu que és imprescindible estar empadronat a Sils.

3 07 2011
ADMESOS I EXCLOSOS

.

ANEM PER FEINA 2011

.

 • Convocatòria per la provisió de personal laboral temporal Secretaria (Anem per feina)
 • .

 • Convocatòria per la provisió de personal laboral temporal Brigada (Anem per feina)
 • Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

  S'està connectant a %s
  %d bloggers like this: