Cristina Simó i Ryanair

5 08 2008

Els abusos de Ryanair

CRISTINA SIMÓ ALCARAZ, REGIDORA D’ICV-EUIA-EPM DE SILS (SELVA)

Pocs vols de Girona a Madrid i abusos de Ryanair a Girona. Per motius de la meva activitat política, he fet aquest trajecte força vegades, i a l’hora de facturar tan sols m’han demanat el DNI. Ahir, dia 16 de juliol, la sorpresa va ser meva quan em van dir que com que no he imprès el bitllet a través del localitzador he de pagar 5euros més. Al moment demano les explicacions pertinents i la resposta és que, es clar!, hem volgut obtenir-lo més econòmic. Amb el mòdic preu de 239,98 euros! Quedo igual, i m’envien a fer cua a una altra finestreta, on van enviant la majoria de gent que va arribant. Tothom fèiem la mateixa cara de desconcert, i pobre del que fes un comentari de disgust o protesta, que t’havies de sentir humiliat pels comentaris de l’hostessa. Arribada per fi l’hora d’embarcar, ens anuncien que el vol tindrà un retard d’una hora i deu minuts, sense cap explicació més. Però no s’acaba aquí, la cosa, perquè quan s’apropa l’hora, sant tornem-hi! La veu per megafonia torna a lamentar-se i a anunciar que el vol encara acumularà un retard de més d’una hora i vint minuts. Finalment, després d’una llarga demora de dues hores i mitja, pugem a l’avió, i l’explicació del retard s’ha concretat en tres paraules: «motius tècnics simples». És una explicació molt aclaridora i contundent, no? Finalment vaig marxar cap a Madrid, però ja no vaig arribar a la cita… Avui, dia 17 de juliol, tornava de Madrid i amb màxima normalitat. No calia més que el DNI per facturar. No era necessari res més!, i he arribat a l’hora prevista. Ahir realment va ser un malson o una presa de pèl?

El Punt, 2o juliol

Anuncis

Accions

Informació

16 responses

5 08 2008
Jo

NARCÍS RIBOT. FONTCOBERTA (PLA DE L’ESTANY). ( 28-07-2008 )

Els darrers dies han sortit publicades al nostre diari un parell de cartes molt negatives sobre Ryanair. La primera, d’una regidora d’Iniciativa de Sils que es queixava dels retards; i l’altra, d’un vilatà de Llagostera que es queixava dels preus. A veure, ningú està obligat a volar amb Ryanair. Si ho fem és per motius diversos: preus, comoditat de poder volar des de casa, anar a llocs on no van els altres, etc. Cadascú sap per què ho fa i en gaudeix tant com pot. Que si cobren les maletes, que no donen diaris, que si per una minicervesa et cobren 4 euros, que si priority check, que si només parlen en anglès… Això és la xocolata del lloro. El que una companyia ha de fer és tenir avions nets, moderns, amb poques avaries, que volin a l’hora i que no perdin l’equipatge. La resta són incidents puntuals que a vegades ens toquen a nosaltres però que no cal generalitzar. A mi em molesta més que una regidora de Sils esmenti el seu càrrec a l’Ajuntament per fer una queixa totalment personal que no pas el retard que pugui tenir un avió i que forma part dels incidents que poden sorgir cada dia durant les operacions de vol. Si Ryanair no li va bé, que vagi al Prat i voli amb Iberia, en què, com és sabut, no hi ha mai retards.

I a la gent que com el bon home de Llagostera no sap on pot adreçar la queixa dels preus, només un consell: a Catalunya tenim una Direcció General de Consum que rep reclamacions de particulars ja sigui directament o a través d’ajuntaments o dels consells comarcals. També hi ha associacions catalanes de consumidors (www.consumcatala.com). Ara bé, cap d’aquestes atén reclamacions per telèfon com fa el senyor de Llagostera queixant-se a tort i a dret sense obtenir resposta. Si creu que algú l’estafa, el que ha de fer és denunciar-lo, però si no està d’acord amb els preus, llavors el que pot fer és anar a la seva destinació amb algun altre mitjà, ja sigui caminant, nedant, amb el tren o amb el seu cotxe propi.

Mentrestant, deixin tranquils els de Ryanair, que han fet que l’aeroport Girona-Costa Brava hagi passat del coma profund a l’activitat pròpia d’un jove de 18 anys, amb perspectives d’arribar a l’edat adulta portant milers i milers de visitants a casa nostra i oferint-nos a nosaltres la possibilitat d’anar a tot arreu sense passar obligatòriament pels peatges de Barcelona o Madrid.

5 08 2008
LNC

El que no entenc és perquè l’ACES ha reproduït aquestes dues cartes al director al seu bloc. Sectarisme ?

5 08 2008
jo

aquets marxistes-leninistes sempre atacant al capital.
Visca Ryanair, visca l’aeroport de Vilobí d’Onyar i les escapadetes que ens permet !!!!!

5 08 2008
silenc

A mi el que em molesta , es que en un assumpte PERSONAL (no crec que anes a Madrid a resoldre cap tema silenc com a regidora perque esta a l’oposició i sense carrec ), utilitzi que es regidora per donar mes enfasi al tema. Deu ésser l’unica manera que te de sortir als diaris

5 08 2008
LNC

Em sembla que una de les maravelles del sistema de llibetats és justament que permet escriure a la cristina la seves quiexes com a clienta davant el que considera un servei insuficient. Ho trobo correcte. No entenc com l’ACES reprodeuiex aquestes dues cartes al director al seu bloc. només des del sectarisme. D’altra banda limitar la capacitat d’acció d’una persona al seu poble com pretenen alguns/nes em sembla més sectari encara que el marxisme-lenilisne, que ja és dir!

5 08 2008
Jo

Crec que ACES i qualsevol tenen dret a posar al seu bloc el que creguin oportu, com fas tu i tothom que te llibertat d’expressió…ho no?

6 08 2008
LNC

No o Sí ?

I tant que tenen dret a posar el que vulguin, tant com jo a preguntar el perquè publiquen aquestes coses que res tenen a veure amb el seu objectius associatius.

També tenen dret a confondre el POUM amb l’ONU i estar una setmana entestant-se en penjar articles de declaracions l’ONU per demostrar que tenen raó.

La diferència es troba en que el meu bloc és personal i el de l’ACES suposadament al servei d’una associació i no contrari a una repressentant electa de Sils. Que no és la mateixa webmaster el Bloc d’IDS ?? perquè posa l’ACES per mig ? En la meva opinió és una utilització partidista dels espais de l’ACES, una mena d’obediència (in)deguda de la seva presidenta a l’alcalde per haver criticat les seves darreres decisions. El problema és que implica a totes les botiques i empreses associades.

6 08 2008
Una Altra

Diuen que ja no la deixen publicar al bloc d’IDS a la presidenta de l’ACES es veu que aposten per altres dones i la tenen ben liada.

6 08 2008
Jo

Seria diferent si Aces hagués fet una opinió personal, penso que només han recollit una informació sortida als diaris, com molts altres cops han fet. Suposo perquè tothom pensi el que vulgui.
Si algú pensa que es una informació negativa de cares a ICV potser és que sencillament ho és.

6 08 2008
LNC

No veig cap informació: una carta d’opinió i una rèplica que ni tant sols escreuen entre persones de Sils. Això no s’havia vist mai a l’ACES. L’opinió personal de l’ACES s’hauria de limitar a representar als seus associats a l’àmbit del comerç i l’empresa, sino vol ser acusat de partidista i electoralista, com ha passat en aquest assumpte,

Clar que tothom pensa el que vol, per això molts i moltes pensem que existeix un us partidista de l’ACES contra la cristina com el que en el seu moment es va posar en marxa i ha acabat amb educadores despatxades i una llar d’infats municipal desprestigiada.

6 08 2008
Tito Toti

Cristina campeona, Suñer envidiosa que no sabe distinguir entre el POUM y la ONU

6 08 2008
Una Altra

No trobo gens ètic que una candidata d’IdS mantingui el càrrec a ACES, tampoc trobo gens encertada la seva actuació al blocs, incloent aquest episodi de l’escrit de la regidora Cristina Simó i el senyor de fora que entra en polèmica.

7 08 2008
Jo

Doncs be que en Xicu Anoro continua al capdevant de les cuineres de Sils i a més emportant-s’he una bona picossada de subvenció…penso que més desencertada és l’actuació de ser personatges, (per no dir un altre cosa) que es dediquen a pintar façanes alienes de gent que no te res a veure amb politica i façanes, com les del edifici on s volia posar el CRAE, cosa que no lliga, ja que representa que es el que defensava….aixo si que no ho entenc!

7 08 2008
Una Altra

Jo, se’t veu massa interès personal en aquest assumpte. Ets d’IDS?

7 08 2008
LNC

Jo diria que sí.

12 08 2008
Una Altra

De l’AVUI:

El ministeri de Foment ha obert un expedient informatiu a l’aerolínia de baix cost irlandesa Ryanair per analitzar la situació creada després d’anunciar la cancel·lació de milers de bitllets d’avió contractats a través de pàgines webs de tercers i determinar si Aviació Civil té competències per actuar.

“No es tracta d’un expedient sancionador, és una actuació d’ofici per obtenir informació i veure si tenim competències per actuar”, han remarcat fonts del ministeri, que han destacat que, en cas que Aviació Civil pugui intervenir, es comprovarà l’aplicació de la normativa referent als drets dels passatgers.

Ryanair va anunciar dissabte la cancel·lació de milers de bitllets adquirits pels passatgers a través de webs diferents a la seva pròpia, com és el cas de les agències de viatges online com eDreams. L’aerolínia,que podria començar a cancel·lar bitllets aquesta setmana, acusa aquestes pàgines web de vendre els bitllets sense permís.

La companyia de baix cost té previst tornar els cot del bitllet als viatgers afectats.

no surt al blog d’ACES.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: