SES de Sils, agost 08

12 08 2008

Inici obres i profes il·lusionats

Reunió: 8 setembre, 20:30, Centre Cívic

Tauler d’anuncis

Presentació del curs nou
Ja tenim data, hora i lloc!!!!

Dilluns 8 de setembre a les 20:30h al Centre cívic de Sils

Aquesta reunió servirà per presentar d’una manera més detallada el funcionament de l’institut de Sils, en concret el curs de 1r d’ESO 08-09, així com per intentar respondre les preguntes i dubtes que tingueu.

Com que ja han començat les obres per posar el mòduls prefabricats, us convidem que hi aneu passant i feu fotografies del procés. Un cop fetes ens les podríeu enviar al correu de l’institut (institutdesils@gmail.com) i anirem fent un àlbum fotogràfic de la creació. Entre tots pot sortir molt potent.

Què us sembla?
Vinga, va, animeu-vos!! foto
Podeu donar senyals de vida…

Us convidem a participar al bloc. Podeu presentar-vos, fer preguntes, suggeriments, idees, el que vulgueu.

Font: http://phobos.xtec.cat/jcarbo1/sesdesils/moodle/

SES de Sils:

Llegiu també:

Les fotos de les obres:

Anuncis

Accions

Informació

19 responses

12 08 2008
Bloc

Els mòduls com a solució

El Departament d’Educació continua sense voler concretar quins centres poden resultar afectats per la crisi econòmica. El conseller Ernest Maragall ja va admetre fa uns dies que hi ha obres que es poden retardar com a conseqüència de la crisi de la construcció, però a hores d’ara no se sap quines són i Otero es limita a dir que s’està fent un reajustament dels criteris de priorització.

Mentrestant la instal·lació de mòduls prefabricats continua essent la solució per afrontar les ampliacions i creacions de nous centres educatius. El curs vinent es posen en marxa escoles a Quart –ja s’han instal·lat els barracons i s’està condicionant l’espai–, Castelló d’Empúries –ja estan instal·lats a l’antic camp d’Agility del sector Puigmal d’Empuriabrava–, Platja d’Aro i Sant Julià de Ramis –s’aprofiten els mòduls que fins al curs passat s’utilitzaven per l’escola bressol, que estrena edifici–. A més, també començaran a funcionar centres de secundària a Vilafant –per solucionar la massificació que hi havia a Figueres–, Lloret de Mar –es començarà a fer a l’agost–, Vilablareix –hi van els alumnes d’aquest municipi a més dels de Quart, Aiguaviva i Fornells i les obres ja han començat– i Sils –que també utilitzaran la mainada de Riudarenes–.

A banda de mòduls per a nous centres, hi ha una gran quantitat d’escoles i instituts que ja en tenen i que n’han d’augmentar el nombre per poder atendre la demanda. Ja se n’han instal·lat a escoles com la de Domeny de Girona, l’Aldric de Cassà de la Selva o el cas del CEIP Montserrat Vayreda de Roses, que l’Ajuntament ha traslladat els sis barracons a uns terrenys més grans ja que fins ara eren al pati de l’escola Els Grecs i tenien un espai molt limitat. El consistori ja està condicionant l’espai per instal·lar-hi els mòduls abans que comenci el curs al setembre.

Educació ha calculat que a l’inici de curs al setembre hi haurà 61 mòduls prefabricats més que l’any passat per poder atendre l’increment d’alumnat.

El Punt, 12 agost
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2964129

………………………

Blanes, Santa Coloma, el Port de la Selva i Cadaqués estrenaran escola al setembre

El ritme actual de les obres permet complir les previsions i que els grans projectes educatius acabin dins els terminis

Un inici de curs tranquil és la perspectiva que té el Departament d’Educació a Girona perquè, excepte que hi hagi contratemps d’última hora, aquest any es preveu que al setembre es podran estrenar els quatre edificis de nova construcció previstos: el Mossèn Joan Batlle de Blanes, el Caritat Serinyana de Cadaqués –amb l’institut inclòs–, les Clisques del Port de la Selva i el Castell de Farners de Santa Coloma. Tampoc s’espera que hi hagi problemes en els centres de nova creació que han de començar a funcionar en mòduls prefabricats. N’hi haurà vuit en total, a Quart, Sant Julià, Castelló, Platja d’Aro, Lloret, Vilablareix i Sils. Educació també confia que abans de final d’any es començaran les obres d’escoles a Llagostera, Cassà o Sant Feliu de Guíxols.

«En les grans obres s’estan complint els calendaris, i si no hi ha cap impediment d’importància es podran posar en marxa els nous centres coincidint amb l’inici de curs.» Així ho manifesta el director d’Educació a Girona, Andreu Otero, que es mostra convençut que tant el Castell de Farners de Santa Coloma, com el Mossèn Joan Batlle de Blanes i el Caritat Serinyana de Cadaqués –amb l’institut inclòs– ja rebran els alumnes a les noves instal·lacions. Amb tot, Otero manté que si no s’acaba a temps hi ha alternatives per escolaritzar la mainada. Les situacions són diferents en cada cas. El nou edifici de Cadaqués suposa posar fi a una reivindicació històrica, ja que inclourà l’escola i l’institut, que ara està en barracons i que és el més antic de Catalunya en mòduls. De tota manera, això no significa que els barracons desapareguin de Cadaqués. El director d’Educació ha reconegut que al final s’ha optat per deixar dos mòduls perquè el creixement de l’escola fa témer que en poc temps hi haurà problemes d’espai. En principi aquest serà un espai que s’utilitzarà per a activitats complementàries.

En una altra situació es troba el CEIP Castell de Farners, de Santa Coloma. S’ha d’inaugurar la segona fase de l’edifici, després que el curs passat ja va entrar en servei la part d’educació infantil. També ha d’estar enllestida a final d’agost la construcció de la nova escola Mossèn Joan Batlle, a Ca la Guidó de Blanes. Aquest edifici està en construcció des de l’any passat i haurà suposat una inversió de 5,2 milions.

També cal destacar els més de dos milions que ha costat la posada en marxa del nou CEIP Les Clisques del Port de la Selva. L’edifici antic estava en molt mal estat i es va decidir tirar-lo a terra i en el seu lloc fer-ne un de nou. Durant diversos cursos la mainada ha estat en mòduls prefabricats en una zona propera al pavelló. Segons ha explicat Educació, els nanos del Port de la Selva ja estrenaran l’equipament al setembre.

El Punt, 12 agost
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2964125

12 08 2008
buf

M’ha agradat veure al seu web com no han de comprar llibres! Això ja és una victòria…

L’emplaçament i la superfície no són ideals, però sí els professors!

12 08 2008
LNC

El mètode de les profes i els profes és excel.lent, encamina molt bé cap al batxillerat i la uni.

No és res personal, com voldran fer veure.. És pel bé de Sils i Riudarenes, és pel bé de l’ensenyament, pel bé de les i els alumnes, pel bé de l’aprendre a aprendre, no deiexem que IDS torni a polititzar una associació, ara aquest AMPA. que la Virgínia i la Mari Tere volen figurar, que siguin vocals.

Busquem una presidenta o president apolítica, que faci costat a la mirada crítica de la construcció social, que hi ha latent al darrera.

Gràcies i d’aquí al 8 de setembre, estem a temps.

12 08 2008
Ex-alumne IES Sta. Coloma de Farners

És tot un luxe tenir en Josep Ma Carbó de professor a Sils. És un autèntic crack!!! Nanus, aprofiteu-lo!!

Salut i sort a tots/es!!

12 08 2008
Mark

En Víctor Alegre va ser tutot i professor meu i amb diferència va ser dels bons!

Felicitats Víctor! I Gràcies!

12 08 2008
un altre pare de sils

Que la Presidenta del AMPA se una de Sils o de Riudarenes no de Vallcanera

12 08 2008
Tito Toti

Lo que presida la virginia y maneje la mari tere poco futuro tiene…

Ros ponte en el tema y mojaros los de riudarenes

12 08 2008
Una Altra

Bé pels profes i si voleu saber qui és la Virgínia pregunteu a la Lucia, ella us explicarà. Millor un AMPA sense voltors.

12 08 2008
Jo

lleguint els comentaris del bloc del nou SES no és que en faci falta un, si no que en faran falta dos amb el pessim nivell que tenen aquesta mainada, comentaris tant mal escrits k costa llegir-los i tot, jo no entenc com han anant passant de curs…..:-(

http://blocs.xtec.cat/sesdesils

12 08 2008
Una Altra

Jo he preguntat i diuen que és perquè venen de primària i a més escriuen diferent a internet que als fulls.

12 08 2008
LNC

És cert que escriuen a internet diferent però justament al bloc dels seu SES i amb nom i cognoms espanten del nombre i tipus de faltes que fan. Això no és defensar una llengua. Em sap greu però estirada d’orelles per l’alumnat.

12 08 2008
Anònim

Virginia, no te presentes como si fueses la única dispuesta. No cuela. Hazle un favor a Sils. 😉

12 08 2008
Mare

Ara es veu que per culpa de la SISENA hora, al CEIP, nens i nenes de tots els cursos de primaria hauran de dinar depresa i corrents, fent dos torns de menjador, perque els mestres no volen canviar l’horari de sortida a la tarda. Què en sabeu?

13 08 2008
Marc

Ja hi ha un camió amb (part d’) un barracó…

Esfaltaran la zona, com a mínim?

13 08 2008
Pare

Marc, amb c, crec que ets un dels alumnes que estrenarà el nou IES. Et volia preguntar sobre les crítiques al nivell de català que teniu en sortir del CEIP, amb dotze anys, les crítiques que us han fet més amunt llegint els missatges enviats al bloc del SES. Què n’opines del tema, es una cosa generalitzada ???

“””
lleguint els comentaris del bloc del nou SES no és que en faci falta un, si no que en faran falta dos amb el pessim nivell que tenen aquesta mainada, comentaris tant mal escrits k costa llegir-los i tot, jo no entenc com han anant passant de curs…

És cert que escriuen a internet diferent però justament al bloc dels seu SES i amb nom i cognoms espanten del nombre i tipus de faltes que fan. Això no és defensar una llengua. Em sap greu però estirada d’orelles per l’alumnat.
“””

14 08 2008
Mark

Era jo el que ha comentat això dels barracons, però m’ha quedat registrat amb C.

Escriuen malament a internet, jo no sé si tenen un nivell tan baix. Imagino que en saben bastant més però són generació messenger i sms i això afecta.

14 08 2008
Mark

A més, jo mirant redaccions de primària, i fins i tot principi d’ESO, meves em vaig esgarrifar. I ara escric perfectament -o això crec-.

22 08 2008
Bloc

El nou institut de Sils obrirà al setembre amb barracons
70 estudiants de Sils i Riudarenes s’estalviaran el desplaçament diari fins a Santa Coloma de Farners

SILS | E.B
El nou institut de Sils obrirà les portes a l’inici del curs 2008-2009, el proper mes de setembre. La nova Secció d’Educació Secundària (SES) de Sils s’ubicarà, de moment, en mòduls prefabricats i la previsió és que s’hi matriculin 70 alumnes de Riudarenes i Sils, que fins el curs passat s’havien de desplaçar fins a Santa Coloma de Farners per poder estudiar la secundària obligatòria (ESO). De moment, van explicar ahir fonts del Departament d’Educació, hi ha la previsió que el nou institut obri amb tres línies de primer d’ESO, un plantejament que podria modificar-se a l’alça o a la baixa, en funció del nombre de matriculacions.
L’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), assegura que “d’aquí a pocs dies els barracons estaran posats”. De moment, la zona s’està acabant d’urbanitzar, per tal que el centre pugui disposar de tots els serveis bàsics. El nou centre escolar es troba prop del bosc de Can Aymerich, al barri de les Mallorquines.

Font: DdG, divendres 04 de juliol de 2008

Comentari d’una professora
Neus (23:00:00) :

Hola a tothom!!!
Algunes preguntes de les que feu ja les hem contestat i ja sabeu que no hem fet grups, encara!!! Segurament hi haurà grups de tutoria de 12 persones per cada tutor agruparem dues tutories, és a dir 24 alumnes per fer les classes d’Educació física per exemple, i per fer altres activitats. Cal tenir en compte que aquest agrupament de 24 no es manté tot el dia ja que treballareu en grups i en parelles i en espais diferents poc a poc quan comencem ja ho anireu veient… hem de començar i anar fent els ajustaments que calguin per anar funcionant i aprenent el més possible!!!
No podreu utilitzar els mòbils ni altres aparells en les hores de classes i activitats que fem a l’institut. A secretaria ho haurà telefon per si fa falta!
L’horari de l’institut serà segurament de 2/4 de 9 del matí a les dues del migdia i de 3 a 5 de la tarda. Els divendres s’acaba a la una del migdia.
Apa,
Fins ben aviat!!!!
Una abraçada,
Neus.

Font: http://blocs.xtec.cat/sesdesils/2008/03/29/hola/#comment-54

31 12 2008
Bloc

Comenteu a l’article “SES de Sils”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: