Ple 4 setembre 08

4 09 2008

Dijous 4, 19.30

Font: La web municipal ens convoca al Ple

Consulteu la secció Pròxim ple municipal

Anuncis

Accions

Informació

34 responses

2 09 2008
Bloc

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER A L’ESTUDI D’UN SERVEI MUNICIPAL D’ATENCIÓ SOCIAL

És probable que tots els que som aquí coneguem algun cas que justifiqui aquesta proposta.

Rebutjar aquesta proposta seria demostrar poca sensibilitat social, pel qual tenim la seguretat que prosperarà.
El grup municipal d’ICV-EUiA-EPM proposa al ple el següent acord:

Realitzar un estudi durant 2008 sobre la posada en marxa d’un servei municipal d’atenció social de les següent característiques:

Per persones que ho requereixin, servei municipal en un local adient, i també a domicili, de menjador i bugaderia amb preus socials, gestionat per una empresa sense ànim de lucre.
Atenció domiciliaria d`urgències per persones grans i dependents que viuen soles, amb voluntariat i suport municipal.

Sils, 25 de Setembre de 2008.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2008/08/ple-ordinari-4-de-setembre.html

MOCIÓ D’ICV-EUiA-EPM-EPM PER A L’ESTUDI DE LA MINVA DE L’AIGUA DES DE L’EXTRACCIÓ DELS POUS FINS A L’ENTRADA ALS DOMICILIS.

Per a contribuir a la nova cultura de l’aigua i com a cura d’un bé escàs, té importància conèixer les minves d’aigua que es produeixen des de la sortida dels pous d’aigua fins a l’entrada als domicilis.

El grup municipal ICV-EUiA-EPM proposa al ple el següent acord:

La realització d’un estudi durant 2008 de les minves que es produeixen i de les mesures necessàries per evitar-lo i corregir aquesta situació.

Sils, 25 de setembre de 2008.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2008/08/ple-4-setembre.html

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER A LA REALIZACION D’UN ACTE PÚBLIC CONTRA LA MAT

L’Ajuntament de Sils porta diversos anys adherit a l’Associació de municipis contra la MAT, pràcticament des de la seva constitució, i actualment continua sent membre d’aquest àmbit unitari i com a tal ha participat en les al•legacions contra el projecte de la MAT.

El grup municipal d’ICV-EUiA-EPM considera necessari que la ciutadania tingui la major informació de les raons que avalen l’oposició al projecte de la MAT i per tant proposa al ple el següent acord:

Que en el termini màxim d’un mes des de la data de realització d’aquest ple, l’Ajuntament organitzi un acte públic contra la MAT en col•laboració amb la PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LA MAT.

Sils, 25 de Setembre de 2008.

http://laveudesils.blogspot.com/2008/08/ple-ordinari-4-setembre.html

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER A UN ESTUDI DE MILLORA DE L’ ACCÉS A VALLCANERA

Ateses les actuals condicions de l’accés a Vallcanera, considerem que és necessari procedir a la seva millora en el menor termini possible per millorar la seguretat, no esperant que les obres previstes d’ampliació de la calçada de la comarcal (Roling-Mallorquines) vagin per si soles a solucionar aquest problema.

El grup municipal ICV-EUiA-EPM proposa al ple el següent acord:

Realització d’un estudi durant el 2008 per a la millora de l’accés a Vallcanera des de la comarcal (Roling-Mallorquines) fins a l’entrada a la urbanització, que tingui en compte especialment

– la millora de l’accés tant d’entrada com de sortida de vehicles, des de la comarcal a la urbanització.

– l’ampliació de la calçada actual i la millora del ferm

– la instal•lació d’enllumenat en tot el tram de carretera.

– tenir en compte en l’estudi la possibilitat de complementar la carretera amb una via per als vianants i carril bici.

Sils, 28 d’Agost de 2008.

http://laveudesils.blogspot.com/2008/08/mocions-icv-euia-epm-al-proper-ple.html

4 09 2008
SR

avui CiU té l’oportunitat de demostrar a quin costat està, fins ara s’han mantingut força al marge dels temes una mica importants i amb “suquillo”
la seva postura aparent de no implicació i les seves repetides abstencions als plens han donat molt que parlar.

Segurament, amb aquest posicionament, han aconseguit demostrar-nos a molts que ells no ho havien fet tan malament, i que aquests d’hara ho estan fent encara pitjor.

Posiblement també existeix alguna mena de pacte de partits a nivell comarcal
o regional, la veritat és que no tinc gaire idea de com va aquest tema (algú podria explicar com va aixó de la presidència dels consells comarcals i les diputacions?) CiU-PSC

però crec que ja ha arribat el moment de que CiU de sils es comenci a mullar una mica, ja ens hem adonat tots del que són capaços de fer els d’ara , però ara podrieu començar a votar SI o NO als plens, podrieu deixar les abstencions de banda i començar a deixar clara quina és la vostra visió real dels diferents temes?

Es pot entendre que hi hagin pactes externs al municipi o inclús al mateix municipi però… senyors i senyores de CiU de Sils són vostés silencs eh que si, i no és el millor pel nostre poble el que vostés han de defençar?

Siusplau, CiU comenceu a votar de veritat als plens, comenceu avui mateix i… ja posats, perqué no comenceu a plantejar-vos el tema de la Moció de censura?

4 09 2008
baf

quien da más?, qui proposa més mocions?, quin partit proposa més despesa pública en època de crisi?, si em d’anar al endeutament, cap problema, a viure que son quatre anys!

amb aquesta dinàmica municipal els plens acabaran sent una subhasta, sils lùnic poble d la comarca que paga el transport, íntegre, …

el que guanyi la subhasta guanyarà el 2011

no veig cap moció que digui menys dietes, menys indemnitzacions

4 09 2008
SR

també és l’unic poble que despatxa personal en época de crisis i quan l’atur continua augmentant
quan ens costaran aquest acomiadaments? perque aquests tampoc són gratis

4 09 2008
EMDDS

estamos de acuerdo con el SR, convergencia se tendria que arriesgar un poco más por el pueblo, lo más facil es abstenerse, asi no queda mal con nadie.
Eso no quiere decir que vote que si a todas las mociones, pero si no esta de acuerdo con alguna, tendria que votar que no y dar la cara. pero claro…como con la abstención ya les vale a IDS, así ellos no se ponen en contra de nadie.

Abstenerse es como decir: me es igual, hacer lo que querais… pelearos entre vosotros… iros quemando un poquito todos… que nosotros ya volveremos de aquí a 3 años.

otra posible moción: que en los plenos no exista la abstencion, nuestros politicos se tienen que mojar i dejar al descubierto cuales son sus verdaderos intereses.

4 09 2008
Veina

dieun q al ple un municipal a fet fora a un espontani i en cespedes s’ha aixecat i un altre jove a dit facha a l’alcalde i l’alcalde a fet callà al Miralles i el xicu de les cuineres portava un polo dels anys de la picor i li ha sonat el mòbil i que a la senyora acompanyant d’en cespedes li ha sonat encara mes el mòbil i a fet unes quantes anades i vingudes pel passadis de la sala i que en nogue li ha dit al miralles q perq kullons vol iluminar una zona agrícola com el camí de vallcanera i a la metgesa li a dit que per fer el ceip a vallcanera haurien de carregarse dues masies i que el valdes estava molt atent i educat i que el tello a parlat poc i que ams i icv semblaven dues parelletes madures ben avingudes en un cafe i que a la paret n’hi ha la foto del montilla i del borbó …

4 09 2008
anònim

avui, al ple, algú li ha dit a l’alcalde el qué molts de nosaltres pensavem en aquells moments.

He sentit molta vergonya i…
he pogut sentir en la meva pròpia pell el que les educadores de la Llar d’infants han hagut d’aguantar durant els últims mesos.

5 09 2008
LNC

La revolució del canvi avui ha començat: El Ple i el públic han dit Prou Crits Nogué. Prou estil quinqui COT. Prou pedanteria ignorant Taberner. també prou abstenció CiU. Ja hem aprés que ens hem equivocat fa un any, els pobles s’equivoquen però mai CiU els ha de negar la solució. També ha quedat clar que els comerciants no tenen representació.

I en diuen que Visca en Tello !!! i què gran la pedagogia de la Ma. Josep !! Si fins i tot ha demostrat empíricament que l’arredondo (què es l’únic amb educació d’IDS) va mentir.

5 09 2008
Pera

Jo hi era i no vaig veure cap “veinteanyera matinera” per enlloc….serà que es treu 20 anys de sobre i que en lloc de ser entre el pùblic era a la taula de ple?

5 09 2008
LNC

Ni em veuràs, embolica fa troca… la meva font principal – tinc permís per dir-ho és en Gespes- i per mi és fiable, perquè el conec.

Clar que sempre és electoralment rendible l’estratègia de l’engany i dir que és l’oposició, ara aquell, demà aquella, etc… segons bufi. Com si l’oposició no digues prou clar al govern d’IDS al ple quina mena de polítics són.

Ja estaria bé deixar d’enganyar no sigui que us contestin com li va haver de contestar el Sr. Tello i el públic al de Can Celdoni abans que en Nogué el fes callar.

5 09 2008
Anònim

NOGUER, EN SUDAMÉRICA TRIUNFARÍAS,, PINOCHET, VELASCO,VIDELA…..

PERO AQUÍ SÓLO CONSEGUIRÁS QUE TE HECHEN POR APLAUDIR.

5 09 2008
domingo

Que explique la Virginia Torres quien fuel el que la propuso para ser la proxima presidenta del AMPA.

Donde estais las madres y los padres tanto de Sils como de Riudarenes
porque tiene que ser precisamente esta señora la proxima Presidenta del AMPA

Como pueden los padres de Sils y Riudarenes dar su apollo a esta señora despues de lo que a hecho como miembro de la junta de Vallcanera Park

Ocupando un puesto como Presidenta ilegalmente durante un año y el intento de engañar a todos los vecinos de Vallcanera Park, mal vamos si esta señora consigue ser la proxima Presidenta del AMPA seguro que quien la propuesto es el Marti Nogue.

Padres de Sils y Riudarenes no os dejeis colar a esta personaje que solo va buscando enchufarse en el Ayuntamiento lo mismo que enchufo a su hermana en el Centro Social de las Comas.

5 09 2008
CLARA

Hoy por la tarde precisamente esta señora hace una reunión en el Polideportivo para el tema del AMPA que vergüenza.

Que pretende esta señora si no ha sabido Gestionar ni la Entiadad de Vallcanera ni sus propias empresas que se han ido a PIQUE.

Porque pretende Gestionar el AMPA que interes OSCURO HAY DETRAS DE TODO ESTO. no lo permitamos

5 09 2008
MONSE

Esta señora era la Presidenta de una Junta Ilegal de la EUCM de Vallcanera Park.

La cual se gastaba el dinero publico de sus vecinos, en comidas en boleras
gasoil y en muchas más cosas.

Y la que queria cobrar comisiones por las obras del Agua.

Y de las otras que tenian pogramadas seguro que si no la hubieramos hechado, tanto la empresa de ella como las de otros nu hubieran cerrado.

5 09 2008
LNC

No és res personal, si aquesta senyora és escollida presidenta no treballarà pel SES, ni pels pares i les mares, ni per l’ alumnat només com ha fet sempre mirarà en favor d’altres. Molt malament que es deixi polititzar l’AMPA del SES d’aquesta forma, ja ho va fer amb la reclamació del transport escolar, anant CONTRA l’interès de les famílies, ho va fer amb les obres de Vallcanera anant contra la voluntat dels veïns i veïnes, És igual qui mani, ella sempre estarà al seu servei, no al de la gent que sempre intenta presidir.

No es tracta que no hi hagi AMPA com volen vendre, el nou SES amb les noves profes valdrà molt la pena, és una llàstima que es vulgui que l’AMPA no estigui a la mateixa alçada.

però és una decisió del pares i les mares si es volen equivocar només ens podem solidaritzar amb els i les alumnes que pagaran les conseqüències de la manera de gestionar d’aquesta senyora.

5 09 2008
PILI

Fijaros como Gestionaba, que contrato a su Abogado y Gestor para que Gestionarán la Entidad y de paso su Empresa sin el permiso de los parcelistas de Vallcanera Park.

Este Abogado y Gestor cobraban mensualmente 3.000€ a estado cinco años=180.000€.

Esta contratación tendria que haber sido a probada por la Asamblea General cosa que no hizierón.

Como se le llama a esto, futura Presidenta del AMPA.

LAMENTABLE

5 09 2008
Veina

diuen que al ple ni el public ni el ple han dit prou al crits d’en Nogué, els que han acusat al alcalde de facha han estat uns quatre o cinc senyors, en miralles li volia cridar l’atenció però l’alcalde li a dit que qui porta la reunió es ell i q recriminà l’alcalde no era a l’ordre del dia o sigui q miralles a callar, li ha dit, que aixo no es un espectacla per aplaudir o xiular, que sempre son els quatre de sempre i no per aixo manaré desalojar la sala, en paraules de l’alcalde, en cespedes i el xicu es porten be, es fan bromes i rialles, en cespedes seu estirat a primera fila pero ha sortit diverses vegades putser per consolar a l’espontani que la policia ha fet fora i espera a la porta exterior i l’alcalde ni havia muments q estava outsait sense saber que dir ni a qui mirar esperant que el secretari li tragues les castanyes del foc pero també ha tret el geni i s’ha queda’t amb el miralles quan li ha dit que pq un ecologista vol gastar enegia iluminant una zona agrícola o contradint a la metgesa afirmant que el carrer mes gran de sils estará a mallorquines sud i el taberner sembla mes enterant que el mateix alcalde i ha tingut algun pique amb el xicu i dien q a la paret n’hi ha la foto del montilla i del borbó …

5 09 2008
Bloc

Les obres de la guarderia i l´entorn de les escoles de Vallcanera de Sils s´encareixen 400.000 euros
L’Ajuntament volia pagar-les amb la venda de solars però, en no vendre’s, demana un crèdit

Les escoles de Vallcanera s’estan rehabilitant per fer-hi un local social.

SILS | E.BATLLE

L’Ajuntament de Sils va aprovar ahir en sessió plenària la demanda d’un crèdit per poder pagar les obres de la llar d’infants, que s’està construint al sector Mallorquines Est del municipi i per poder acabar la primer fase de millora de l’entorn de les antigues escoles de Vallcanera. Aquestes obres s’han encarit uns 400.000 euros i han obligat al consistori a demanar aquest crèdit, que no estava previst. El motiu, segons va explicar l’alcalde, Martí Nogué (IdS) és que es preveia “vendre unes parcel·les a subhasta” per acabar de pagar les obres de la nova llar d’infants però, que aquesta va quedar deserta i “no volem regalar-les ni malvendre el patrimoni”, ressalta Nogué i per això, finalment s’ha optat per demanar aquest crèdit d’uns 400.000 euros.

Des de l’oposició, el grup de CiU, amb el seu portaveu Francesc Anoro (CiU) va ressaltar que el seu grup votava a favor d’aquest punt del ple perquè “creiem que són obres que cal acabar”. En canvi, el portaveu del grup d’ICV-EUiA de Sils, Albert Miralles per la seva banda, va explicar que estaven d’acord a mitges amb el tema del crèdit; entenien que s’hagués de demanar per les obres de la guarderia però que no estaven d’acord que s’hagués de demanar un crèdit per la rehabilitació de l’entorn de les escoles de Vallcanera quan ja està contemplada una ajuda al Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat. De fet, l’ajut és de 60.000 euros.

Futur local social

L’Ajuntament de Sils està rehabilitant en aquests moments les antigues escoles de Vallcanera per poder-hi instal·lar-hi un local social obert a les entitats del municipi. Amb la demanda de crèdit aprovada ahir per ple, s’hi contempla l’adequació del seu entorn. Aquesta remodelació dels voltants de les antigues escoles consistirà a acondicionar l’antic pati i la plaça pública que hi ha a la vora i també, la construcció de les voreres i l’enllumenat al camí d’accés que va des de la urbanització de Vallcanera fins a les antigues escoles; on a partir de llavors, explica Nogué “s’hi podrà anar directament a peu”.

DdG, 5 setembre 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008090500_3_285446__Comarques-obres-guarderia-lentorn-escoles-Vallcanera-Sils-sencareixen-400000-euros

………………………………………………….

viernes 5 de septiembre de 2008
El canvi és respectar que tothom pot contribuir a l’interès general de Sils

Ahir vaig ser present al Ple municipal i de totes les qüestions controvertides, que van ser diverses, vull parar atenció a una poc comentada però que té al meu modest entendre prou importància. Es tracta de l’ús que fa l’alcalde del concepte de l’interès general.

Així, quan alguna persona defensa punts de vista, acords i polítiques diferents al criteri de l’alcalde, el Sr. Nogué té el costum de manifestar que el seu govern està defensant l’interès general envers els interessos particulars. Ahir, l’alcalde, va reiterar aquest argument per justificar l’acomiadament d’educadores a la llar d’infants. D’aquesta argumentació s’infereix una conclusió on l’alcalde s’equivoca: No només ell defensa l’interès general de Sils. Ni és l’únic que té legitimitat per fer-ho.

L’ordenament jurídic, ja des de la primera norma fonamental, obliga l’administració pública a actuar sota aquest principi,i a més es donen garanties a altres grups i ciutadans per reclamar-ho i aconseguir-ho. És per això que l’article 103.1 de la Constitució diu literalment que “L’Administració pública serveix amb objectivitat els interessos generals i actua d’acord amb els principis d’eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la llei i al Dret.”

En un estat de dret i democràtic els ciutadans expressen la seva visió de l’interès general a les eleccions, amb associacions, amb actituds, amb opinions, amb vagues i altres formes de participació pública o política.

Aquesta és la màgia de la democràcia, poder pensar de manera coincident o diferent, poder expressar-se, poder discrepar i gaudir de mecanismes de participació, en funció de la visió de l’interès general que es tingui.

L’alcalde ha d’acceptar que el grups de l’oposició quan discrepen del govern tenen legitimament una visió diferent de l’interès general de la seva i que fan bé en defensar-la, com el seu grup defensa també amb tota legitimitat les que creuen. Que els veïns de Vallcanera que reclamen millores diferents de les que proposa IDS-PM també ho fan per l’interès general, ancara que l’alcalde no estigui d’acord. Que els que reclamem auditories i presentem al.legacions al projecte a Can Celdoni també ho fem per l’interès general, encara que altres estiguin en desacord.

El canvi és acceptar que ningú els governs no monopolitzen l’interès general, que les lleis que donen garantia de participació i reclamacio són democràtiques perquè emanen dels parlaments que entenen que l’interés general no queda garantit únicament pels governants.

No és de rebut acusar a qui reclama, proposa o escriu que actuii únicament per interesos personals i sense tenir en compte l’interès general. Al cap i a la fi l’interès general, tant esmentat pel Sr. Alcalde, no és més que la suma de tots els interessos particulars legitims. Agregats, un a un.

Quan el Ple vota majoritàriament contra les seves visions a la llar d’infants municipal o un ciutadà ha d’acudir a la justícia per anul.lar acords de Junta de Govern o un veïns han de convocar assemblees per disoldre entitats urbanístiques, estan satisfent l’interès general que ell previament no ha sabut defensar, perquè allò que ell entenia que era interès general no es corresponia amb la realitat.

Acusar a qui exerceix i reclama drets i altres polítiques de tenir foscos interessos personals o actuar de cara a la galeria és un mal servei a l’interès general. És negar la pluralitat política i els drets legals que garanteix un estat de dret i la pròpia democràcia.

I sí, Sr. Nogué, qui critica el que el seu grup cobra en indemnitzacions de l’ajuntament per considerar-les remuneracions excessives, ho fa també per l’interès general de Sils.

http://blogdevallcanera.blogspot.com/2008/09/el-canvi-s-respectar-que-tothom-pot.html
……………………………………………………

divendres, setembre 05, 2008
Errada al Diari de Girona per la moció del CEIP a Vallcanera
El Diari de Girona, dóna per rebutjada una moció d’AMS en favor del CEIP de Vallcanera que va ser aprovada ahir pel ple municipal, després de ser acceptada una esmena de CiU, per tal de no aturar cap dels projectes engegats prèviament.

Aquest aclariment està portant confusió a Sils, atès que IDS-PM, reprodueix al seu bloc aquesta informació, des del nostre bloc creiem que l’errada està provocada per les reaccions de l’alcalde cada cop que perd una votació, que omplen el Ple de crispació.

El públic del Ple assegura que cada cop que es dóna aquesta situació, l’alcalde i el seu grup interrompen l’oposició, criden i fan servir un 90 % del temps de la discusió per tal d’aconseguir canviar el sentit del vot d’algun grup, fins el punt. El Ple però va donar suport a la defensora de la moció, la regidora Ma. jJsep Lopez d’AMS que es va mantenir ferma en la defensa i dialogant amb l’aportació de CiU, que també va ser acceptada per ICV.

http://losilenc.blogspot.com/2008/09/errada-al-diari-de-girona-per-la-moci.html

5 09 2008
anònim

que unes obres s’encareixin 400.000€ em sembla excesiu, i més quan el pressupost per aquestes ja havia estat augmentat a la segona oferta publica per adjudicar les obres de la Llar.

Podria existir una altra possibilitat:
No és que les obres s’hagin encarit tant, sino que, mai, però mai, s’han tingut les peles per fer l’obra de la Llar d’infants, sempre s’havia confiat en la venda d’aquests terrenys per tapar aquest forat i poder-la acabar.

Però… les coses no van sempre com esperem i…

Tot això, també posiblement, CiU ja ho sabia i… per això ja li ha semblat bé la idea del crèdit. D’alguna manera, aquest problema ha estat heredat i posiblement també, moltes de les abstencions de CiU podrien tenir una explicació semblant.

5 09 2008
Xinxeta

El que no pot fer CiU és deixar una obra aturada, això és responsabilitat. Altra cosa és que la mateixa resposabilitat demana una moció de censura ja.

En gespes amb estelada al Ple. Excel.lent. i preguntant a l’alcalde si està en contra de la plataforma no mat (ja que no va constestar a l’Albert Miralles) pq es veu que segueix les doctrines montillistes i a sobre ho vol dissimular però en sap. També preguntant per si pensa rebaixar-se el sou el Nogué, i ell que no que ja li està bé el que cobra.

Primer ningú diu fatxa a l’alcalde… després un….. ara ja cinc… etc,etc,etc… Al Cot tampoc li va dir el Tello el que pensa tot el poble d’ell.. jejejeje….podeu enganyar la gent que va estar al Ple però les que vam estar, nanai, i el secretari fent el ridícul un cop més intentant confondre els polítics amb tribunals de funcionaris i procesos de contractació de serveis i obres i dient que no està pendent de la darera reforma de la llei de contractació del sector públic. Si els plens es gravessin a aquest el despatxarien per fer les coses que fa només al Ple. El tio diu que dóna compta de decrets, tomba una carpeta i apa ja ha informat… !!!

Taberner si la llar d’infants no sabies gestionar-la com vas dir ahir que era un èxit acabar l’any, perquè no vas anar a buscar la margarida vista la teva incomptència ?????? o es que volies lloar la ludoteca com vas fer ahir al Ple??? ( … ) no compraran el catering on vas encarregar el dinar de les cagarrines oi???

5 09 2008
ICV-EUiA-EPM

PLE ORDINARI 4 SETEMBRE 2008

ADJUNTEM RESULTATS DE LES VOTACIONS DE LES MOCIONS PRESENTADES PEL NOSTRE GRUP

TAMBÈ EL TEXT I EL RESULTAT DE LA VOTACIÓ D`UNA MOCIÓ D’URGÈNCIA PRESENTADA CONJUNTAMENT PER CiU, AMS I ICV-EUiA-EPM , SOBRE LA LLAR D`INFANTS DE SILS.

LA VEU DE SILS http://laveudesils.blogspot.com/

SALUTACIONS

5 09 2008
silenc

quina vergonya d´alcalde si es comporta així en un ple que deu tractar als “seus empleats”? m´ho imagino. Espero que els l´oposició facin alguna cosa son els únics que ho poden fer…

5 09 2008
Anònim

PUES SI HAN DESPEDIDO A LAS EDUCADORAS QUE DIMITAN ELLOS TAMBIEN NO ES LO JUSTO?

5 09 2008
anònim

Arredondo, si et converteixes en el transfuga de Sils tothom ho entendrà

5 09 2008
anonim

Per qué demanen un credit, entre altres coses per la nova llar d´infants? si segons ells no tenen clients i han de despatxar educadores

6 09 2008
diego

Sr. Joan Cot y Martí Nogue Franco al lado buestro era un santo

No mancheis más el nombre del PSOE-PSC de Sils

6 09 2008
APM

Diego, em sembla que la comparació que fas està fora de lloc. No hi estic d’acord amb la manera d’actuar dels senyors Cot i Nogué, però ambdós han estat escollits en unes eleccions democràtiques i la santedat d’en Franco deixem-la còrrer, crec que tant tu com jo sabem qui va ser en Franco i no fou precisament ni un sant ni un demòcrata. Altre cosa és que els titllis d’autoritaris. Siguem precisos sisplau.

6 09 2008
diego

APM te pido disculpas pero esta gente a engañado a una parte del electorado diciendo y presentandose como PSC de Sils.

7 09 2008
Bloc

MOCIÓ URGÈNCIA LLAR D’INFANTS PLE 4 SETEMBRE

MOCIÓ D`URGÈNCIA CONJUNTA CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM
Resultats votació:
7 vots a favor: CiU, AMS, ICV-EUiA-EPM
4 vots en contra: IdS-PM

LA MOCIÓ QUEDA APROVADA

MOCIÓ LA LLAR D’INFANTS DE SILS
La llar d’infants no és un aparcament de nens i nenes,
És un centre educatiu on s’imparteix el primer cicle d’educació infantil. El desenvolupament inicial de les capacitats que caracteritzen l’evolució física, afectiva, intel•lectual i social de la persona té una gran importància. És un cicle, per tant, que permet prevenir o compensar a temps algunes de les situacions que s’originen en les desigualtats socials, econòmiques i culturals de les famílies i en les condicions de discapacitat dels infants, que, amb posterioritat, poden obstaculitzar el desenvolupament dels processos d’aprenentatge de l’alumne o l’assoliment d’un adequat rendiment escolar.

La llar d’infants no és un luxe, es una necessitat indispensable per la bona conciliació de la vida familiar i laboral dels Silencs i Silenques.

Des de que s’inicià el curs escolar, els diferents grups de l’oposició varem manifestar la nostra preocupació per la manca de gestió en resoldre els conflictes que s’estaven generant a la llar d’infants.
A diferents comissions informatives i reunions de l’Ajuntament els nostres grups varen demanar explicacions però les respostes de la junta de govern mai varen ser prou clarificadores, fins que la situació va arribar a ser insostenible. És a partir d’aquest moment que se’ns convida a prendre part en la resolució del conflicte.
La junta de govern ens va convidar a una reunió informativa a on varem dialogar sobre el conflicte i exposar els nostres punts de vista, amb el nostre compromís de no fer mullader amb un assumpte d`aquesta importància.
Finalment ha estat la junta de govern en solitari, aquest cop sense consultar-nos, qui ha pres decisions greus, com els dos acomiadaments i el tirar endavant el projecte de gestió indirecta.
Hem compartit alguna de les accions que s’han proposat amb aquest fi però no compartim les darreres actuacions que denoten manca de sensibilitat i responsabilitat.
Considerem que a l’equip de govern li ha faltat voluntat de diàleg, agilitat, i decisió per prendre a les seves mans el control, la gestió i la resolució del conflicte. I que ha ajudat incrementant la mala imatge a través d’un comunicat i una convocatòria adreçada a tots els pares i mares d’infants de 0 fins a 3 anys.

“Benvolguts pares i mares, En primer lloc agrair-vos la col•laboració que molts de vosaltres heu tingut amb aquesta corporació pel que fa a la problemàtica sorgida en els últims mesos a la llar d’infants municipal La Quitxalla, fet que ha permès l’acabament del curs de forma satisfactòria, tenint en compte les dificultats que han sorgit”

Creiem que tot plegat ha ajudat a un descens de les matriculacions, malgrat que el cens de naixements dels anys 2006-2007 i 2008 registra un augment considerable segons les piràmides d’edat de 0 a 2 anys amb data de 30 d’agost de cada any. En el 2006 n’hi havia 154, en el 2007 eren 176 i en el 2008 són 202. El nombre d’inscripcions actual és inferior a 20 mentre que la llar te un aforament de 40 a 45. No s’arriba a cobrir el 10% del cens local.

Segurament és per això que l’externalització del servei públic de la llar de Sils és la manera en que la junta de govern té de passar el problema a d’altres i no afrontar-lo.

Estan en marxa les obres de la nova llar d`infants de Sils, una llar amb més capacitat, per més nens i nenes. Veiem que creix la demanda de pares i mares per poder portar els seus fills i filles a una llar de qualitat. Hem de fer front de cara a aquests reptes, implicant-nos directament des de l’Ajuntament.

Els grups municipals CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM de Sils proposem al ple els següents acords:

-Que l’Ajuntament continuï portant la gestió directa de la llar d’infants.
-Que l’Ajuntament s`impliqui per garantir el bon funcionament de la llar d’infants i el seu caràcter educatiu, adaptant-se a les necessitats de la població a Sils.
– Que l’Ajuntament posi en marxa el consell de participació de la llar d’infants, amb la següent composició, tal com es proposa en el decret de llars d’infants de la Generalitat en el article 18:

a) El director o la directora de la llar d’infants, que el presideix.
b) Un representant de l’ajuntament del municipi on és la llar d’infants.
c) Un representant del personal educador elegit d’entre ells pel mateix personal educador.
d) Un representant dels pares i de les mares dels infants elegit d’entre els pares i les mares pels mateixos pares i mares.
e) Un representant del personal d’administració i serveis.
Actua de secretari o secretària del consell de participació de la llar d’infants el o la representant del personal educador.

Per la consecució d’aquests objectius proposem que l`Ajuntament garanteixi:

-Un Projecte educatiu de Centre de la Quitxalla de Sils que sigui fruit de la participació i del consens del conjunt de la comunitat educativa (pares,mares,educadores i ajuntament).

-L’Avaluació i seguiment continuat del procés d’ensenyament i aprenentatge. Verificació dels resultats del procés a través de l’avaluació inicial que es faci al començament del 2n cicle d’Educació Infantil (3 a 6 anys).

-Desenvolupament de la Memòria anual que serà revisada i aprovada pel conjunt de la comunitat educativa.

CiU AMS ICV-EUiA-EPM

Sils, 4 de setembre de 2008.

http://laveudesils.blogspot.com/2008/09/moci-urgncia-llar-dinfants-ple-4.html

………………………………………..

RESULTATS MOCIONS ICV-EUiA-EPM PLE 4 SETEMBRE

Resultats votacions de les mocions presentades pel nostre grup:

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER A UN ESTUDI DE MILLORA DE L’ ACCÉS A VALLCANERA.
A favor AMS i ICV-EUiA-EPM (4 vots), CiU Abstenció (3 vots) , en contra IdS (4 vots). Empat i vot de qualitat de l`Alcalde en contra. Queda rebutjada.

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM-EPM PER A L’ESTUDI DE LA MINVA DE
L’AIGUA DES DE L’EXTRACCIÓ DELS POUS FINS A L’ENTRADA ALS DOMICILIS.

Amb la informació facilitada al ple, queda la moció sobre la taula, per incorporar-se als treballs pendents de presentació del regidor de medi ambient de la moció per la nova cultura de l’aigua, presentada pel nostre grup i aprovada al ple de Març.

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER A L’ESTUDI D’UN SERVEI MUNICIPAL D’ATENCIÓ SOCIAL.
Queda aprovada per unanimitat.

http://laveudesils.blogspot.com/2008/09/resultats-mocions-icv-euia-epm-ple-4.html

…………………………………………..

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM PER A LA REALIZACION D’UN ACTE PÚBLIC CONTRA LA MAT.
Queda aprovada per majoria, amb els vots de CiU, AMS I ICV-EUiA-EPM. IdS es va abstenir.

http://laveudesils.blogspot.com/2008/08/ple-ordinari-4-setembre.html

10 09 2008
Xinxeta

diuen que en nogue ha tornat a parlar en públic avui… i s’ha tornat a lluir. Un acte setmanal en que en Cot i en Nogué hagin de parlar en públic i IDS treurà menys vots qu el PP… uns seixanta… diuen que si a més hi ha el cordobés i la seva parenta ja acaben directament al PP passant per l’hort il.legal. Una vergonya.

10 10 2008
IDS - PM

PROPER PLES EXTAORDINARI
Dimecres 15 d’octubre de 2008,19.30 hores
O R D R E D E L D I A
I.- PART RESOLUTIVA
PROPOSTES DE SECRETARIA :
1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.
PROPOSTES DE LA COMISSIÓ INFORMATIVA D’AFERS TÈCNICS :
2.- Adjudicació Obra Complementària pel Reforç estructura existent als pisos dels mestres.
3.- Recepció definitiva gestió Urbanització Vallcanera Park.
4.- Aprovació certificacions núms. 3 i 4 obra Centre d’Educació Infantil de 1r cicle.
5.- Aprovació certificació núm. 8 obra Rehabilitació dels pisos dels mestres com a habitatges de lloguer per a joves.
6.- Aprovació certificació núm. 5 obra Rehabilitació de les Escoles Vallcanera.
PROPOSTES DE LA COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES – HISENDA :
7.- Modificació ordenances fiscals pel 2009.
PROPOSTES DE LA COMISSIÓ INFORMATIVA D’AFERS SOCIALS :
8.- Atorgament de subvencions a entitats.

11 10 2008
Xinxeta

IDS-PM, quina poca vergonya, sé que s’us fa difícil distingir entre el POUM i l’ONU, però dissimular penjant una convocatòria que hi ha a la web municipal que ja corre i incomplir l’acord de penjar les actes de les comissions informatives, o l’informe escaler demostra que no sou gens transparents.

11 10 2008
SR

Parlant de l’Informe Escaler, se’ls hi està donant masa temp per que ho facin públic no?
“Els Miralles” ho van anunciar al seu blog fa ja 15 dies o més. I… a aquest mateix blog es va fer una petita introducció fa ja més d’una setmana.

Qué déu dir a aquest informe que ningú s’atreveix a fer-ho públic?

Pot ser ens donaria la sol.lució màgica a molts del problemes del nostre poble.
Els nostres calerons ens ha costat, ara el podriem fer servir per alguna cosa no?

Ens podrieu anar donant algun avanç, algun petit detall del que hi diu.

O… pot ser ho publiquen un dia d’aquests els del govern juntament amb tots
els altres documents que tenen pendents JA JA JA

11 10 2008
anonim

Ser de persones que ja l´han vist,está correguent forc

SER DE PERSONES QUE JA L´HAN VIST AQUEST INFORME,PERO JO TAMBE ESTIC ESPERANT QUE SIGUIN ELLS QUI EL PUBLIQUIN.AIXÒ ES UNA COSA DE TOTS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: