Què passa a la Quitxalla?

18 09 2008

Què passa a la guarderia? (II)

Octubre

icona.gif La portada del primer informe Escaler

Tot sembla indicar que el primer informe Escaler, el que va costar 2.660 euros, circula per Sils. Ens afegim a la proposta del bloc d’ICV que recomana a l’Ajuntament fer-lo públic:

L’equip de govern encarregà un estudi a una empresa, ESCALER cooperativa, que no ha estat publicat ni donat a conèixer a les educadores ni a les famílies usuàries de la Llar d’infants. Si aquest estudi no es publica en breu en la web municipal, el nostre grup el publicarà en el blog La Veu de Sils (http://laveudesils.blogspot.com/). Aquest estudi famós i desconegut té un apartat final de conclusions que recomana la privatització de la gestió de la Llar d`infants, diu: “Proposem que és faci l`aposta per una gestió indirecta del servei”. Aquest estudi esta datat el Maig 2008.

Font: http://laveudesils.blogspot.com

Agost-setembre

icona.gif Segon informe Escaler

Font: http://losilenc.blogspot.com

.

icona.gif La guarderia de Sils té menys de la meitat de nens pel nou curs i fa fora dues educadores

E.BATLLE
La llar d’infants municipal de Sils, La Quitxalla, que comptava el curs passat amb uns 46 alumnes en tindrà enguany menys de la meitat, en concret 19. Aquest fet, segons l’alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS) ha provocat que l’Ajuntament hagi hagut de prescindir de dues de les cinc educadores contractades, ja que “de per sí és un servei deficitari i ara encara més”, explica. Pel que fa a la baixada d’alumnes, el primer edil ho atribueix a la falta de confiança en el centre educatiu, que s’ha vist convulsionat els últims mesos per les baixes de tres educadores, un canvi de direcció i sembla ser, tal i com va publicar aquest diari en un article el 23 de maig, també amb problemes de relació entre la plantilla i l’actual directora. Tot això, hauria provocat un desencís d’algunes famílies que han decidit no portar els seus fills a la guarderia municipal durant aquest curs.

Aquests dos fets han irritat l’oposició a l’Ajuntament de Sils, tots els grups (ICV-AMS-CiU) van manifestar en una moció aprovada el passat ple tot -aprovada però amb els vots contraris de l’equip de govern (IdS)- que el govern està fent i ha fet “una mala gestió” del centre educatiu i que la solució no passa per “privatitzar-ne la gestió” explica el portaveu d’ICV-EUiA, Albert Miralles sinó per “una bona gestió, ja que ha funcionat bé durant 20 anys”. L’alcalde per la seva banda, considera que la solució és fer “gestió indirecta i no pas una privatizació” del servei per així “guanyar en qualitat del servei i que la gent recuperi la il·lusió i la confiança que han perdut”, afirma Nogué. Miralles en canvi, considera que prescindir de dues educadores no és la manera de fer les coses i que el que s’hauria de fer és que “l’Ajuntament es posi a treballar” i que s’impliqui en la gestió. Per això, l’oposició va reclamar la creació d’un consell de participació de la llar d’infants on siguin presents: Ajuntament, pares i educadors per tal que es faci un projecte participatiu i fruit del consens. L’alcalde de Sils va anunciar que la setmana vinent es presentarà un projecte educatiu elaborat per una fundació educativa que “ajudarà també a preparar el futur projecte educatiu del centre”.

Viabilitat del nou centre

Des de l’oposició, el líder d’ICV qüestiona que amb un descens tan agreujat d’alumnes, la futura guarderia de Mallorquines Est, que es posarà en funcionament ?l’any vinent, tingui viabilitat. I critica l’equip de govern afirmant que “no saben gestionar l’actual, són incapaços” tal i com es pot veure amb els acomiadaments i el descens d’alumnes, explica Miralles.
Sils en aquests moments té un públic potencial d’uns 170 nens que poden anar a la guarderia i en canvi, només 19 han escollit apuntar-se a la municipal. Aquest fet, qüestionat per l’oposició en la moció presentada en l’últim ple, preocupa l’alcalde però explica que es mostra convençut que es “retornarà la confiança als pares” amb el nou projecte educatiu que potenciarà la participació.

DdG, 7 setembre 08

Què passa a la guarderia? (I)

Febrer 08

12 02 2008

2007-3-27-teletubbies.jpg

Reproduïm alguns comentaris que han aparegut en aquest bloc:

4 02 2008, Aquí hi ha MARRO (20:43:29)

[…] Molt més greu és el he escoltat dir. Es diu que hi ha molt descontrol a la guarderia del poble, pocs nens mentre les ludoteques n’estan plenes (per què serà), acusen a la directora de incompetència, de passar-se el dia connectada a Internet (ja m’enteneu), que els nens li tenen por, que no es preocupa prou per les funcions pedagògiques, que no organitza mai cap sortida extraescolar … La gent que hi treballa estaria molt desmoralitzada. Es veu que la directora té la plaça definitiva, blindada, i té molts bons padrins … Les noves autoritats municipals n’estarien al corrent …

10 02 2008, mare de la llar d’infants (13:32:34)

sóc una mare de la llar d’infants, allà la cosa pinta molt negra. Nosaltres no fa gaire temps que estem a sils i tot i que haviem sentit algun comentari sobre algunes persones de la llar ,fins al moment no tenim cap queixa del tracte rebut per les educadores cap a nosaltres ni cap al nostre fill. Despres dels ultims dies i la situació creada: falta de personal, descoordinació, manca de informació fiable… hem conegut una mica la història i sembla que la cosa ve de molt lluny i que fins ara ningú ha fet res per posar solucions. Els papes tenim una mica de por per possibles represàries vers els nostres fills (tot i que sembli molt fort dir-ho) i per això no sabem ben bé que fer. Ja ens hem posat en contacte amb l’ajuntament per demanar informació i a més sembla que al proper ple es podria tractar sobre el tema o potser només sobre la nova llar d’infants. Anem molt desorientats, però ens hem començat a moure.Sembla que la gent que coneix més el tema és la que porta més anys al poble, però com que ja no tenen fills a la llar… realment és un tema força més complicat del que pot semblar, i molt més greu.

11 02 2008, pare (23:13:58)

Hola: Li voldria dir a la mare de la llar d´infants, que jo de tota la vida he sigut de Sils, i he portat els meus fills a la guarderia de Sils, i ha sigut sempre un DESASTRE. A un dels meus fills, nomès d´arribar a l´escola li agafaven la motxil.la i de la ràbia que tenia una educadora ( que dprès de tants anys de treballar a la guarderai ara s´en donen compte de que no tè cap titul d´educadora i la tenen a l´escola per obrir la porta i agafar el telèfon), perque el meu fill ploraba , que li tirava a les escombraries. Altres vegades el teniem mig mati castigat a la Cuina ( amb els ganivets, plats etc..). Un missatge per la gent que veniu de fora i com es normal no sabeu lo que hi ha allà dintre començant per la directora i acabant per la istèrica cridanera […] , foteu canya a l´assumpte que molts nens de Sils an patit molt alla dins!!

13-02-08, mare (08:06:57)

soc una mare de la guarderia he portat els meus fills i he vist un canvi molt gran envers abans. Hi han educadores molt maques que s´estimen molt els nens i potser es cansaran de la situació i també marxaran.Farà alguna cosa l´actual govern per solucionar-ho? que diu l´oposició?

13 -02-08, Fina (22:37:20)

Soc mare de tres infants de Sils, dos dels quals han anat a l’escola bressol “La Quitxalla”. Després de llegir els comentaris sobre les educadores d’aquest centre, especialment referents a la seva directora, hem sento amb l’obligació moral de dir que la meva experiència ha estat gratificant els 4 anys en que he tingut fills al centre. Potser no tindran el millor projecte 0-3 anys, però a nosaltres i als nostres fills ens van proporcionar lo indispensable, confiança. Dir que els nens sempre van anar contents i mai vam tenir la sensació de que no estiguessin ben tractats. Gràcies a la Lola, la Rosi, l’Angels, la Susana, la Júlia, l’Anna, i com no, a la Dolors que va ser tutora dels meus dos fills durant algun curs dels que van estar a l’escola.

Molta més informació a:

Anuncis

Accions

Informació

189 responses

2 05 2008
Jordi C

La realitat de tot aquest afer és que l’Anna Suñer dels independents li té mania personal a l’antiga directora. [… … ]

ÉS MOLT SENZILL: QUE ES FACI UNA ENQUESTA DE SATISFACCIÓ ENTRE ELS PARES DE LA LLAR I ENTRE LA POBLACIÓ SILENCA RESPECTE L’ENGANXINA I LA SEVA COLLA. A VEURE QUINS RESULTATS OBTENIM I QUANTES REUNIONS FA L’ALCALDE VISTOS ELS RESULTATS.

No estarà fent mobbing l’alcalde, Oi ?

2 05 2008
silenca

Jordi, barreges temes diferents. No és l’antiga directora, és l’actual que està temporalment de baixa i que es diria que té un càrrec vitalici en una llar d’infants pública. Lo que dieu de la reunió es força interessant, aviam si arribeu al fons del tema. I a qui estaria fent el mobbing? Ens cal informació objectiva de primera ma.

2 05 2008
LNC

De moment al Miralles que té tota la capacitat legal d’estar present en una reunió del govern en ser representació del poble. Després segons el que hagi dit l’alcalde contra qui no hi era (quina poca elagància, aquest ja no és que sigui pitjor que en Rovira [… … ]

Però sí que seria molt interessant saber el contingut de la reunió pels pares i les mares presents, si en Nogué va explicar una versió tant inexacta com la que va fer a l’assamblea de vallcanera, estaria bé saber-lo.

3 05 2008
***

Per possibles represàlies no diré qui sóc.
Vaig estar a la reunió i em sento avergonyida de tot plegat. Com es pot acusar a algú que no és present? Això és educació? Em sento malament perquè en aquell moment no vaig ser capaç de defensar a aquelles persones que es fan càrreg dels més petits del nostre poble. I de què us queixeu tant? Són elles qui ajuden a educar als nostres fills.

“Allò” més que una reunió, semblava un mercat. Quin va ser el motiu de la convocatòria a esquenes de les educadores?

No és més lògic fer una reunió amb totes les parts implicades???? Penso que en “allò” sobrava gent, però faltaven les més importants, potser són elles les qui ens podrien aclarir els nostres dubtes.
Repeteixo que em sento avergonyida de tot plegat.

3 05 2008
Pere

Jordi C., ¿tu tens alguna qualitat sobrenatural per poder saber si determinats anònims són obra de determinada persona? Hi vas sovint a la perruqueria i entre Hola i Hola escoltes el que diu la perruquera? Vius a Sils?, he clicat al teu nom, al comentari, i he visitat el teu pobret bloc on dius que vius entre Barcelona, Donostia i Madrid; quina vida més cosmopolita la teva, només et falta Nova York!

***, no ens podries donar més DETALLS de la reunió? un mercat? que es va dir contra les educadores o senyoretes? a veure si opinem de coses que sabem, amb arguments i no amb rumors i insults !!!!

😦

3 05 2008
LNC

El que diu en Jordi C és cert, [… … ]

M’afegeixo, Pere, a la teva petició de saber més detalls de la reunió. Llàstima que en Miralles fos més responsable que l’alcalde i no es plantés fem-li veure que no el podia fer fora d’una reunió PÚBLICA del govern de Sils, sent representat electe del poble com és. Aquests d’IdS fan por. Llàstima que en Nogué no tingui credibilitat en el que ens vulgui explicar.

Pares i Mares, expliqueu, si us plau !!!!!

3 05 2008
Pere

Molt bé, LNC. Doncs, calla una mica, SI POTS, i deixa parlar a la gent que té informació de primera mà sobre el tema.

3 05 2008
paciència!

Pere, lo de LNC, sembla irremediable…

Posa paciència…, i no li segueixis la veta…

3 05 2008
carlos

Cuando el Alcalde fue a la Asamblea General de Vallcanera una parcelista le pregunto, que, que hacia en la Asamblea el dijo que lo habian invitado y los parcelistas que no estabamos de acuerdo en que ellos estuvieran lo aceptamos y no lo hechemos fuera, cuando habian 269 personas que no lo queriamos en nuestra Asamblea.

Al señor Albert, algunos padres lo invitaron, la diferencia esta en que el Albert es un Politico que se preocupa por sus vecinos,

y el Nogué un bombero que no save ni ha pagar los fuegos y necesita al secretario para que se los apague,

mal muy mal vamos, es una lastima que el Chico Anoro no quiera ser Alcalde. Anoro el Pueblo esta absoleto por culpa de estos IDS=PSC de sils, si tu no cambias esta situación, la cambiaremos los vecinos promoviendo Manifestaciones en contra de esta situación y muchas más.

VIVA LA DEMOCRACIA NO BORREIS ESTE COMENTARIO

3 05 2008
Jo

Doncs si no hi vas anar, què t’empatolles: tu el que has de fer es deixar-li l’ordinador a la dona i que ella expliqui el que va veure o escoltar.

3 05 2008
Jo

Es veritat aixó que dieu que la directora de la llar d’infants municipal té un càrrec vitalici?. Quin es el sistema de elecció, a dit de l’alcalde, a dit del departament d’Educació, ha aprovat unes oposicions i ocupa el càrrec de per vida, vitalici? Jo només pregunto, sense jutjar la professionalitat de cadascú !!! I que contesti algu enterat del tema, sense politiqueo.

4 05 2008
LNC

En Miralles tenia tot el dret a anar perquè era un acte de govern (PUBLIC) no de cap grup privat (IDS), i si es preocupa pels assumptes del poble compleix amb la seva feina de regidor de manera millor que no pas dels de Cal Celdoni.

I torno a dir que el que diu en Jordi C és cert la sunyé m’ho va dir a mi pel messenger (está guardat). Primer criticava en Tello, després en Mirallles i despres confonio el POUM amn l’ONU 🙂 🙂 🙂 🙂 El politiqueig és el que fa en Nogué confonen actes progagandístics públics amb privats i no respectar el represant electes. Us burxa? mala sort. Prou censura! I tu Pere, diré la meva cada cop que vulgui, només faltaria. Millor seria que s’esborresin els missatges on la xibi diu que vallcanera és un suburbi, quan és la millor zona.

Com diu en Carlos a l’assemblea de Vallcanera no voliem l’alcalde, voliem en Miralles de President de l’assemblea. Peròa vaja va perdre.

RECLAMO QUE L’AJUNTAMENT CEDEIXI UN ESPAI A LES EDUCADORES PER UNA REUNIO PUBLICA OBERTA A TOTHOM ON ESTIGUI EN MIRALLES I AIXI TOTS I TOTES PODREM SABER LA VERSIÓ DE LES INDEFENSES. COM DEIA EL SOCIATA RUBALCA MEREIXEN UN GOVERN QUE NO ENGANYI 😉

Apa, Pere, sata’l el comentari, que deus ser un nick d’aquest inventats d’iDS, que en Jordi C al seu bloc imagino que penjarà el que vulgui, no el que et convingui. 😉

4 05 2008
Pere

Et repeteixes, ens canses. Insisteixo, calla una estona, SI POTS, deixa parlar als protagonistes de la reunió i del tema de la guarderia.

4 05 2008
Anònim

En aquesta reunió les senyores directores han deixat per terra a a les seves companyes i educadores ,com pot ser que el senyor alcalde no pares això? estava tot planejat? perque no van deixar quedar-se al senyor miralles? …

5 05 2008
Pepa

¿Realment hi va haver una reunió com la que expliqueu? Aquests comentaris no són gaire convinsents. Llàstima que no opinin els que haurien d’opinar. Ànims, doneu la cara, sense pors. Perquè alguns draps bruts s’han de rentar fora de casa.

5 05 2008
LNC

para de repetir-te, pere i deixa parlar a les protes i opina per tu no de la resta. Oi que ets d’IdS? 😉

5 05 2008
anonim

Pero algu pot explicar el que realment va passar en aquella reunio?

7 05 2008
mare

Sóc una mare que va assistir a la reunió de què esteu parlant i si puc us aclariré algun dubte:
1.- La reunió va ser convocada per l’ajuntament, per l’alcalde.
2.- Va ser l’ajuntament qui va decidir que era una reunió entre pares-mares i alcalde i regidor. Sense l’anterior directora ( dolors) i sense l”actual substituta ( Eloina). La seva idea era que donat que els estaven arribant rumors i “altres” estranys sobre com estava funcionant la LLar d’infants, la seva idea era,deia, tenir, una reunió directa i a soles amb els pares per tal de què aquests manifestessin de forma lliure i sense sentir-se “tallats” què pensaven del funcionament de la LLar, com s’hi trobaven, si pensàven que hi havia res a parlar o millorar. Un intercanvi d’opinions, vaja.
3.-Després de produir-se la reunió pares/alcalde/regidor, aquests dos últims van comunicar al pares que dalt a l’ajuntament hi havien les 2 directores per si crèiem oportú o no parlar-hi, comunicar-lis alguna cosa, queixa, el què fos. Es va decidir que sí. No tots els pares varen opinar, és clar. Ho van fer els que pensàven que sí que era una bona idea. La resta de pares, si a algú li molestava, tampoc no ho va fer saber ( sembla que aquest és un dels problemes de sempre, no dir les coses).
4.- La runió va servir perquè els pares i mares que tenien queixes i se sentien insegurs per algún motiu, manifestessin el seu parer.
5.- En resum en va sortir una idea una mica generalitzada: que a la LLar hi havia, sobretot, problemes interns entre el personal que hi treballa i que els nens estan pagant aquest mal ambient.
Es va dir que la comunicació amb els pares era prácticament nul·la ( els pares no sabem què és el que es fa, què es desenvolupa amb els nens les hores que allí passen).
Es va dir també que en els darrers mesos s’havien fet les coses molt malament. La Dolors de baixa ( això imagino que no es pot triar…), la Julia d’excedència, un nou projecte educatiu ( q a aplicar amb 2 dels puntals fora, substitutes que anàven canviant, nens nerviosos pels canvis, alterats, afectats

7 05 2008
mare

Soc la mateixa mare de dalt; segueixo, que havia tallat de sobte.
També van sortir moltes petites queixes del funcionament diari i casos particulars que ,d’acord, són particulars, però sentits un rera l’altre denoten que es potser es perd molt de temps en batalletes i no tant en les criatures.
En definitiva els pares el que estaven era preocupats, bastant preocupats per com factors interns poden afectar el desenvolupament normal d’un curs i el desenvolupament normal dels nens.
Els pares van/vam manifestar la nostra angunia per això. I és cert, de retruc la feina de l’equip de la LLar queda en entredit.
També es va insistir i pressionar bastant a l’alacade i el regidor perquè ells exposessin i expliquessin quin creien ells que era el motiu de tot aquest disbarat a la Llar. Però ells van parlar poc. Poc i poc clar. No es va arribar a saber tot i que va ser preguntat què pensaven la resta de l’equip que no era allà present. Qué deien elles.
En fi. L’ajunatment el que volia era tenir les opinions i “queixes” o no queixes de totes les parts, reunint-se amb elles de forma aillada per així poder reconstruir el puzzle del què passa.
Personalment no em sembla mala idea. Més encara quan desde fa anys i anys, temsp i temps, pel que es va dir, ja s’havien reunit les diferents parts implicades en el conflicte i mai no s’ha sol·lucionat res. Potser probar aquesta nova dinámica arreglarà algo.
El que és clar, es que ha remogut les coses. I aixó mai està malament, no?

7 05 2008
pare

Hi ha un tema que ha sortit diverses vegades, cal saber quin es el sistema d’elecció de la directora del centre que es públic, que no es privat; educadores i directora haurien de formar un bon equip si volen educar bé als nens; la mateixa directora hauria de ser una treballadora educadora més; que no sigui una direcció imposada des de dalt; l’ajuntament, si té competències, ha d’actuar.

7 05 2008
Anònim

com a mare diré que jo sé perfectament el que fa el meu nen cada dia a l´escola perque tinc la suficient confiança per preguntar-li a la seva educadora i suposo que tothom estarà d´acord en que elles mai s´han negat a explicar-ho el que passa que hi ha gent que l´unic que l´interessa es criticar a unes i altres i vigilar que els nens surtin nets i pulits, com si fos tant fàcil!.Des de aqui donar el meu suport a totes les educadores perque sé que ho estan passant molt malament en tota aquesta historia de pas contestar a la mare de dalt que poder les educadores tindrien la feina més fàcil si els hi donessim una mica de suport no creus?

7 05 2008
MARE INDIGNADA!!!

Potser si que a la reunió que va convocar l’alcalde als pares i mares de la llar d’infants hi faltaven totes les parts implicades. En més d’una ocasió es va dir. Perquè tothom en pogués donar la seva versió. També penso que l’alcalde i el regidor estan força perduts en el tema de la llar d’infants en general. I que potser han encés més el vesper.
Però jo em pregunto: Com pot ser tant díficil entendre’s un equip de 5 persones, que en principi el seu objectiu hauria de ser “educar” als mes petits del poble? Ara han deixat veure que hi ha alguna/algunes que aquest no és el seu objectiu prioritari, perquè estan fent la vida impossible a determinades persones que si que el tenen, només per assumptes personals? I penseu que qui està pagant tot aquest mal estar, tota aquesta rebecaria, són els nostres fills.
Avui he sabut la que ladirectora substituta també està de baixa, què està passant? que no hi ha cap persona que vagi bé?
Em sembla que per aquest curs ja n´hi ha prou! Els nostres pobres fills, sense cap culpa estan pagant els plats trencats i la mala relació que hi ha entre el personal de la llar. Creieu que és normal?
Jo com a mare em sento descebuda, idignada,… com estan portant tot aquest tema, tant des de l’ajuntament, com el propi personal de la llar.

8 05 2008
carlos

Madre indignada preguntaselo, al Alcalde por que si el no en tiende que diga por que no dejo que se quedara el Albet Miralles que save más que el en estos y más asuntos. las consecuencias siempre las pagan los nanus este equipo de gobierno pasa de vosotros y de los nanus, y de todo mira lo que apasado con la comida de los avi para que tenemos a las cuineras de Sils, quien estaba detras del catering el yerno de alguno del equipo de gobierno. TODO QUEDA EN CASA PUES HABER SI TAMBIEN SE QUEDAN CON LA MULTA QUE LES TIENEN QUE METERPOR SERVIR COMIDA EN MAL ESTADO.

8 05 2008
LNC

D’acord amb el carlos i a més afegir… de l’enganixa sils n’està fart.. pq no una reunió oberta amb les mateixes condicions???

Tot això és un conflivte intren d’IdS i el poble pateix l’inseguretat: REUNIO AMB LES EDUCADORES JA, que això és el que volen pares i mares.

8 05 2008
anònim

això del gendre és només un rumor, no donem per fets rumors no comprovats,
hauríem de deixar parlar i opinar a les mares i als pares, no interferir.

9 05 2008
Anna

Bon vespre,
Només puc parlar de l’experiència que vaig tenir com a educadora durant dos cursos a La Quitxalla. El resum és que va ser totalment positiu, tant pel què fa als nenes/es, com als pares, el poble, i evidentment educadores. Gràcies a la Susana, la Imma i la Júlia per a ser grans professionals, bones companyes i amigues. També a l’Àngels per la seva tasca.
En cap moment poso en dubte la seva feina. Per això em dol que en anteriors comentaris, i pel què sembla, a la reunió, se’n digui el contrari.
Sembla ser que hi ha un problema a La Quitxalla, és evident. Però quan temps fa que dura? Voleu dir que ve d’aquest curs i prou?
Des del meu punt de vista, seria bo asseure’s tranquil·lament i parlar-ne amb TOTES les PARTS IMPLICADES. Tot i que sabem que costa, i que mai plou a gust de tothom, s’hauria de fer: pares, educadores, directores i ajuntament. I plantejant els dubtes damunt la taula, es poden trobar sol.lucions.

9 05 2008
mare

mare:

A l´anna dir-li que si no m´equivoco va ser educadora 4 mesos a la llar d´infants i no dos cursos! Cobries una baixa (la de la dolors fa dos anys…)No poso en dubte que et sentissis molt a gust amb totes les educadores, però com a mare et diré que vaig tenir d´educadora de la meva filla durant dos anys a la dolors i que n´estem molt contents i que el seu tracte amb els nens era i ES MOLT DOLÇ!…res més, donar les gràcies a totes i TOTES!

9 05 2008
les educadores de la llar d´infants

Volem agraïr, en primer lloc, el recolzament que estem rebent d’alguns pares que continuen confiant en nosaltres.

En segon lloc volem aclarir que el nostre principal objectiu continua essent el benestar i la “felicitat” dels nens/es de la llar i sempre tenint present que la nostra principal tasca és l´educació, però totes som a més d’educadores que intenten fer el millor possible la seva feina, persones i que hi ha aspectes de tota aquesta història que ens estan fent molt de mal.

En tercer lloc volem recordar, per tots aquells que no saben què fan els seus fills a l´escola, que tan a la reunió d´inici de curs com a la reunió de grups es va notificar que les portes de l´escola estan sempre obertes perque tothom que vulgui vingui a passar amb nosaltres el temps que cregui necessari i observar, de primera mà, què fan i com treballen els seus fills. De la mateixa manera es va informar a tothom que el nostre projecte curricular ( elaborat per un equip de 5 persones i amb moltes hores de feina) està a disposició de tothom que s´ho vulgui mirar detingudament així com tots els detalls de les unitats de programació i les diferents activitats que van treballant al llarg del curs. Us convidem,a qui ho vulgui fer ara, a visitar la nostra web, que per motius varis hem deixat aparcada i on tothom pot revisar aquest projecte.La pàgina web és : http://www.xtec.cat/centres/b7005777/

Recordem també que es va parlar de la necessitat de formar un AMPA….

Nosaltres vam proposar a la direcció fa tres setmanes ( abans de la famosa reunió) fer una reunió de cada grup amb la seva educadora per tal d´informar i aclarir certs rumors i comentaris que estaven arribant, però se´ns va denegar la possibilitat i estem a l´espera de rebre l´autorització pertinent per poder realitzar-la.

Tanmateix, volem recordar que ara fa un any aproximadament vam sortir en aquest mateix bloc amb el següent comentari:

“25 de maig 2007”
“Ens ha agradat molt que la gent del poble s´estigui implicant tant en el tema de la nova llar d´infants.A nosaltres també ens agradaria una escola més oberta i amb més implicació per part de tothom. Ens encantaria poder començar a elaborar un nou projecte amb la participació de tots!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Aquest comentari el trobareu al antic bloc a l´apartat de nous projectes “centre cívic i llar d´infants”:
http://silsdelaselva.bloc.cat/post/6213/156247

Continuem estan, com sempre, obertes a les crítiques constructives, a noves idees, a escoltar opinions i noves propostes…

9 05 2008
mare

qui dieu que no us va autoritzar fer una reunió? direcció? la directora de baixa o la substituta? Si fa tres setmanes suposo que us referiu a la substituta,no? voleu dir que no heu de demostrar d´una vegada per totes que sou 5 i tenir-vos en compte TOTES d´una vegada i acabar tot això?…ànims,TOTS ENS PODEM EQUIVOCAR…!

9 05 2008
Anna

Petit incís. Sembla ser que m’he expresat malament. Vaig estar cobrint dues baixes, durant dos cursos diferents. Però la única finalitat del meu comentari era i és donar suport a les educadores i confiança als pares. Ànims noies!!

10 05 2008
MARE

Després de llegir els últims comentaris, i veient que a la llar d’infants sembla que les coses no s’arreglen. Perquè d’una vegada no es fa una reunió conjunta amb ajuntament, pares, educadores, i qui calgui per arreglar tota aquesta situació i poguem acabar el curs com cal?
Algú em pot informar de qui l’hauria de convocar aquesta reunió? Des d’on s’han d’iniciar els “tràmits”?
Sembla ser que hi ha molts pares que en aquests dies han de fer les preinscripcions dels seus fills per l’any que ve, i que estan molts preocupats i indecisos per aquesta situació. Doncs potser que obrim els ulls, posem tots de la nostra parts, i arreglem les coses.
És molt dur, com a pares, deixar el nostre/a fill/a a la llar i no saber quina educadora falta avui, amb qui passarà el dia l’infant,…?
A mi personalment em provoca una situació, d’inseguretat, i de desconfiança enorme.
Espero de tot cor poder acabar el curs bé, i amb aquests “conflictes” resolts.

10 05 2008
Silenca

El que cal es crear un equip ben avingut i ben coordinat.
– Mònica Terribas, nova directora de TV3
– Josep Guardiola, nou entrenador del Barça
No seria hora d’un bon recanvi a la guarderia del nostre poble?
A mi m’ha arribat que l’actual direcció té un càrrec vitalici, de funcionariat, i no ho entenc perquè es tracta d’un centre PÚBLIC. L’alcalde hi té alguna cosa a dir ?

15 05 2008
mare

La meva amiga, que havia votat a ICV, diu que el Miralles se li està començant a atragantar. Si no es pare de nen de guarderia ni educadora de la llar d’infants no tenia perquè voler entrar en una reunió ni que fos convocada per l’alcalde a l’ajuntament. Aquest i altres detalls com proposar que entre tots paguem el transport escolar de les urbanitzacions. Nogué, no vas convidar a les treballadores de la llar d’infants, doncs perquè dellonsis vas permetre l’entrada de les directores; a veure si aprens a fer d’alcalde, espavila noi, espavila, que quan estaves a la oposició tot era crítica i ara estàs encongit i conservador i acabaràs sent un reaccionari!

15 05 2008
LNC

Que només és de les urbanitzacions el transport escolar gratuït, és una altra de les mentides d’IdS.

Si l’Ajuntament vol crear un problema, és normal que un/a representat ellecte del poble vulgui està present a una reunió MUNICIPAL.

El vot de la teva amiga queda compensat: Jo vaig votar IdS i a les municipals segurament votaré Miralles.

En la resta d’acord amb tu, mare.

16 05 2008
Una altra mare

O sigui que a la realitat li diuen ara mentides…, deu ni do visca la manipulació!!. Busca d’altres arguments LNC, i de ben segur seran ben escoltats, que perds el nord quan et radicalitzes, i és una llàstima!!

Mare d’abans m’identifico amb tu amb tot el que has dit, i afegeixo…

Un regidor sense “cartera”, que faci la seva feina i no la dels altres, que no té cap regidoria… (es allò d’aquell refrany: “ni come, ni deja comer…”)

… i també que: els 100 dies de gràcia pel nou govern ja s’han acabat!!

16 05 2008
LNC

Si vaig equivocada a Les Mallorquines també volen cobrar.

Per radicalització, la del Nogué, amb les seves sortides de to i sectarisme. Continuo pensant que un regidor o regidora sigui del partit que sigui té tot el dret a estar a una reunió de l’Ajuntament.

L’Ajuntament no pot fer reunions privades. No són pas el consell d’administració d’una empresa, sinó que administren calerons de tots i totes.

És només la meva opinió. Petons! A la resta d’acord, altra mare.

16 05 2008
una altra mare

sóc mare de nens més grans, però un d’ells va passar per la guarderia. Haig de comentar que el nano venia amb una problemàtica específica, no greu, però si específica, que li impedia relacionar-se en aquella edat fluidàment amb la resta de nens.

Vaig poder comprovar la professionalitat de la directora Dolors quan va cridar-me per preguntar-me si al nen li passava quelcom, després d’explicar-li el petit cas, va posar-se a la feina i va acabar el seu temps a La Quitxalla de forma estupenda, el seu canvi en qüestió de 3 mesos va ser radical. Li he estat agraïda per sempre més, per fer la seva feina, tant ben feta, perquè fou ella qui estava en el curs corresponent. Per desgràcia no he sabut mai qui l’auxiliava en aquells moments però també hi afegeixo el meu agraïment.

El nano ha tingut una escolaritat a primària excel·lent i sense rastre de poca socialització. No va caldre comentar res als nous mestres.

Un cop dit això, haig de reconèixer que ja aleshores sentia comentaris sobre el mal funcionament de la llar d’infants i ara em pregunto si no és res més del que acostumo a sentir quan escolto altres coses… És un mal endèmic en aquest poble, les converses de porteria, de rancúnia i barrejant temes personals amb els temes professionals.

És evident, no ho nego, que passa quelcom, però seria bo que es llegís algú un article anomenat “La màquina de odiar” d’en D. Trueba.

Com altres persones sensates han dit, cal una reunió amb tothom, però calmada i amb totes, totes, les parts implicades, on s’escoltin totes les veus i on es pugui dir el que es pensa de debó sense embuts i sota una mirada adulta, assumint les crítiques i avaluant i lloant les parts positives. És a dir, sent sincers. I després, un cop escoltat tot, l’equip educatiu ha de fer les correccions oportunes i després, passat un temps, avaluar si han estat correctes.

Els nens són com esponges, estan en el moment en el què aprenen una part importantíssima del que els és necessari.

No crec que sigui utòpic, és actuar de forma responsable, madura i adulta.

23 05 2008
Propostes

1. No a les noves educadores contractades per l’ajuntament, que semblen més unes esquirols en temps de vaga que una altra cosa. Que tornin les educadores de sempre.

2. Nomenament de nova directora, amb l’acord de les educadores més veteranes de la casa. Es diu que la directora estava protegida per l’anterior alcalde.

3. El problema ve de la epoca de l’alcalde Rovira de CiU, el Nogué d’IdS no en té la culpa però tampoc ha sabut agafar el toro per les banyes, podria ser que pel seu conservadurisme.

4. Recupereu les antigues educadores i nomeneu nova directora.

Una modesta opinió

23 05 2008
Propostes

Jo penso com tu, han de recuperar a les antigues educadores que són les que coneixen i es preocupen pels nostres fills dia a dia, i la directora s’ha d’escollir tenint en compte el pare de les educadores més veteranes que per això tenen experiència i no l’alcalde i regidor. S’ha de pensar una mica amb elles que són les que treballen i si entre elles no hi ha discordiès, potser el problema no es d’elles? potser és de les directores que tria l’ajuntament?

Un veí.

24 05 2008
LNC

De vegades flipo i molt.

Més que fer recomanacions a un periodista recomanaria que Sils tingui un alcalde que no enganyi a la premsa ni al poble. Mai fins ara s’havia gestionat tant malament la llar d’infants, i això ve del Nogué i les seves reunions sectàries.

Us molesta? a totes i tots, però és la realitat crua.

Quan s’arriba a desqualificar la premsa de fora per defensar un alcalde és que la situació és molt greu.

Clar que ves a saber si hem passat de l’actualitat crítica de Sils a l’actualitat crítica del mitjans de fora de Sils. 😉

24 05 2008
Un altre Pera

LNC que es igual a Miralles (es els mateix ) deixa de de burjar i retorna d’on has vingut, no ens agrada la teva forma baroera de fer politica

26 05 2008
Mare 2

Per mentides les teves LNC.

Lo teu no son opinions, són manipulacions!!!

T’has tirat tu “soleta” al pou.

JA NO ET CREIEM!!!!!

27 05 2008
Anònim

Ja està bé!.
LNC no és ni en Miralles ni la Simó. Prou ja de falses acusacions!.
Fa deu anys, quan encara no vivia a Sils, des d’altre poble veí ja habia sentit parlar malament de la llar d’infants de Sils….
I segons el que se, les educadores que hi han ara no estaven. Millor dit, les que estan de baixa, perquè totes ho estan degut a que no podien aguantar més les fortes presions que estan rebent continuadament.
Mares, sabeu que avui la llar d’infants no cobreix amb els minims???. Que una de les educadores no ho és, perquè és una practicant?.

27 05 2008
Xiulant

LNC encara estas igual, para ja no???
És molt fàcil dir tot el que dius en un bloc, no has de donar la cara no??
Espero que no et presentis mai per alcalde/ssa xk si els anys d’en Quimet van ser desestrosos, amb tu, hauriem de fuigir del poble!!!!
Cada vegada en aquest bloc hi ha més critiques cap a tu, potser que t’ho facis mirar. Rectaficar és de savis, a veure quan ho fas tu i canvies una mica el to i les acusacions!!!

27 05 2008
LNC

No seré mai política 😉 si les opinions són equivocades no sé… però són les meves. Apa, petons 😉

27 05 2008
LNC

Instem al Govern de Sils a resprondre quina llei obliga a fer obres a Vallcanera

Farts i fartes de la demagògia del grup d’IdS respecte a la recepció complerta de les obres d’urbanització i recollint el sentir majoritari de les urbanitzacions silenques instem i requerim a l’alcalde, el seus assitents en convenis il.legals i el grup d’IdS, a que ens citi una sola llei que obligui a fer obres a Vallcanera. Des del bloc ja anunciem que cap, que les obres de Vallcanera ja estan executades, per això existeix una entitat urbanística de conservació (no junta de conservació com ens han volgut colar).
.
Prou manipulació: Que responguin! i si han mentit a demanar responsabilitats polítiques !

Aquest és el motiu de les repetides mentides de minibrunete d’IdS?¿? Donc Apa espero resposta i petons a l’Arnau i al nou advocat de l’Entitat.

28 05 2008
Anònim

Hola, deixant clar que no sóc d’IDS ni de lluny, qui t’has pensat que ets per “instar i requerir a l’alcalde”?
(I siusplau, no em vinguis discursos fàcils del tipus una ciutadana honrada d’aquest municipi,… etc)

28 05 2008
una mare

que jo sàpiga aquest fil és per parlar de la guarderia i no per “instar” a ningú ni per parlar de cap urbanització.
Hi ha un altre lloc en aquest mateix bloc per fer-ho.
És que a cada lloc que miro veig el mateix tipus de comentaris de la mateixa gent…

28 05 2008
mare

Doncs, parlem de la guarderia. Com va el tema del mediador? Funcionarà la mediació? Hi haurà nova directora?

11 06 2008
Bloc

Baixes laborals a la Guarderia:

Núm. 6408 AJUNTAMENT DE SILS Edicte sobre contractació de personal De conformitat amb allò que disposa l’article 291.3 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya, es fan públics els acords de contractació de personal adoptats:

– Per motius de màxima urgencia s’ha contractat temporalment a Núria Delgado Farigola com a Educadora de la Llar d’Infants La Quitxalla de Sils a temps complet per substituir a la treballadora Susana Calderón Martínez per baixa per ILT des del dia 5 de maig de 2008.
Sils, 2 de maig de 2008 Martí Nogué Selva Alcalde
Font: BOP de Girona, 20 maig 2008

Núm. 7295 AJUNTAMENT DE SILS Edicte de contractació de personal laboral temporal De conformitat amb allò que disposa l’article 291.3 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya, es fan públics els acords de contractació de personal adoptats:

– Per motius de màxima urgència s’ha contractat temporalment a Josefina Peña Segura com a Educadora de la Llar d’Infants La Quitxalla de Sils a temps complet per substituir a la treballadora Júlia Llavero Moreno per baixa per ILT des del dia 21 de maig de 2008.

– Per motius de màxima urgència s’ha contractat temporalment a Judit Da Silva Martínez com a Auxiliar Educadora de la Llar d’Infants La Quitxalla de Sils a temps complet per substituir a la treballadora M.Àngels Caballé Soler per baixa per ILT des del dia 26 de maig de 2008.
Sils, 26 de maig de 2008 Martí Nogué Selva Alcalde
Font: BOP de Girona, 6 juny 2008 https://ssl3.ddgi.org/bopV1/pdf/2008/110/2008110007295.pdf

Núm. 7466 AJUNTAMENT DE SILS Edicte sobre contractació de personal De conformitat amb allò que disposa l’article 291.3 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya, es fan públics els acords de contractació de personal adoptats:

-Per motius de màxima urgencia s’ha contractat temporalment a Rosa Maria Caubet Arrazola com a Educadora de la Llar d’Infants La Quitxalla de Sils a temps complet per substituir a la treballadora Júlia Llavero Moreno per baixa per ILT des del dia 28 de maig de 2008.
Sils, 28 de maig de 2008 Martí Nogué Selva Alcalde
Font: BOP de Girona, 11 juny 2008 https://ssl3.ddgi.org/bopV1/pdf/2008/113/2008113007466.pdf


ILT: Incapacitat laboral transitòria

Consulteu: Sils al BOP 2008
https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/04/19/sils-al-bop-2008/

13 06 2008
un

Anims a totes les educadores!

A les de baixa i a les substitutes!!

Us necessitem a totes i amb ganes!!!

De ben segur que amb ganes i amb una mica de voluntat per part de tothom tot arribarà a bon port.

3 08 2008
Una

Es diu que l’ajuntament ha acomiadat definitivament algunes educadores de la guarderia ,podria ser que per consell del mediador. Faran fora també l’anterior directora protegida per l’alcalde anterior i probable causa del conflicte?

3 08 2008
anonim

Per el que ser ella no es una de les acomiadades

3 08 2008
Una altra

Una, voldràs dir la protegida del secretari municipal, en Juan Antonio Gonzalez Blanco, que alhora és el protegit d’IDS per temes personals.

4 08 2008
LNC

Estic d’acord, hi ha persones magnífiques, amb vocació d’educar, com ara tota la gent que ha treballat, traballa i treballarà a la llar d’infants municipal.

També hi ha una altra mena de gent: Nogués, Cots, Cordobesos, Enganxines, etc….

4 08 2008
Una

Els problemes de la guarderia venen de l’epoca Quimet Rovira. La baixa temporal que van agafar algunes educadores no era la millor manera de buscar solucions , aquí la van c…. Ara en Nogué ha de fer fora l’antiga directora si volen començar amb bon peu una nova epoca i recuperar la credibilitat.

4 08 2008
LNC

Hi ha qui diu que no hi han problemes reals a la llar d’infants.. que tot és un invent per qüestions personals i polítiques de la colla d’iDS que en un any ha despretigiat com mai aquest servei municipal per privartizar-ho.. en un franja educacional on conviuen lliuerement oferta privada amb servei públic… Sembla que dins IDS hi hagi qui vulgui que la gent vagi a llar privades fent servir qualsevol argument per fals que sigui.

Al meu modest entendre qui hi ha de recuperar la credibilitat és l’Ajuntament de Sils no pas la llar.

5 08 2008
Una

“hem buscat un equip de professionals que ens facin una avaluació de la situació a la guarderia” i això, quan es tinguin els resultats explica Nogué “servirà per veure com ha de funcionar aquest centre, ja que no funciona bé”.

I bé, què diu l’informe ???

21 08 2008
· Diagnosi

L’informe o estudi de diagnosi de la llar d’infants La Quitxalla de Sils

dissabte, juliol 12, 2008
Fonts d’IdS filtren al Bloc … el cost de l’estudi de “diagnosi” de la llar d’infants.
Estudi de “diagnosi” llar d’infants……… 2.660 €

Les fonts són dignes de tota la nostra credibilitat, i es veuran reflectides d’aquí un temps quan el web de l’ajuntament faci publica l’acta.

PARE ha dit…
I QUIN ES EL RESULTAT DE L´ESTUDI? PERQUE QUE JO SÀPIGA ENCARA NO SE SAP RES
12/7/08

Anònim ha dit…
volem conèixer el resultat d’aquest informe, ens ha costat molts calers i
crec que tenim dret a saber quins han sigut els resultats.
L’ajuntament ens va dir que quan sapiguessin alguna cosa ens informaria. Aquest informe ha de ser publicat, ho hem pagat entre tots i tenim dret a conèixer. Ens trobarem alguna sorpresa?
L’oposició tampoc el té? no l’haurien d’exigir?
Aquest tema s’està allargant molt i volem respostes i solucions JA!!!!
12/7/08

Maria ha dit…
Si ja s’ha pagar ja el deuen tenir.
12/7/08

Font: http://losilenc.blogspot.com/2008/07/fonts-dids-filtren-al-bloc-el-sou-den.html

21 08 2008
SR

així qué? podrem conèixer l’informe o no, alguna d’aquestes fonts de total credibilitat no el podrien filtrar al bloc? era la solució que s’ha adoptat la millor o la unica possible? quantes educadores han acomiadat finalment, hi és entre elles la directora?
Posarem algun dia fi a tot aquest tema ? em sembla que això no serà possible fins que no es conegui tota la veritat, qui hi ha realment al darrere de tot aquest afair, hi han interesos personals, polítics i/o econòmics al darrere?

21 08 2008
SR

anant més enllà, fins a quin punt és legal o lícit encarregar l’informe , suposadament imparcial, d’una llar d’infants a una empressa que es dedica precisament a gestionar i/o absorvir llars d’infants (entre d’altres) que passen de públiques a privades?

no seria com si el Deus de la Pluja deixesin tot el poder de decidir si ha de ploure o no a un venedor de paràigües?

28 08 2008
Jo

A la Quitxalla hi va actuar una empresa mediadora, una de les opcions que oferia era acomiadar personal. No va agradar que les educadores agafessin la baixa temporal, abandonessin la feina com a mesura de pressió. L’alcalda va fer els acomiadaments amb poc tacte, sense intentar arribar a acords sobre indemnitzacions. L’anterior directora, part del conflicte, continua de baixa i no a estat acomiadada com hauria sugerit l’informe.

28 08 2008
Anònim

Es molt fàcil dir que en aquest informe es proposa l´acomiadament de les educadores però algú l´ha vist? crec que aquesta gent del govern ha escampat mals rotllos per treure´s el problema de sobre i així culpar a les educadores de la privatització de la llar

28 08 2008
SR

Em consta que les educadores no van agafar la baixa com a mesura de pressió. S’ho van passar molt malament, van estar amb medicació i algunes d’elles encara continuen amb tractament (hi han informes psiquiàtrics i mèdics que ho avalen)
Ja feia temps que no estaven bé, alguns pares les van veure plorar més d’un cop i patir atacs d’ansietat.
Tan el regidor d’educació com l’alcalde coneixien perfectament el seu malestar.
Elles els van informar sobre el seu estat de salut en diferents ocasions, algunes d’elles ja feia temps que estaven amb medicació (ansiolítics) i els van demanar solucions ràpides perqué no podien aguantar més la situació, però ells van anar donanat llargues.

La seva intenció no era agafar la baixa, elles volien aguantar i tirar endavant. Però arribat un punt, un bon professional ha de saber decidir si està en condicions o no de realitzar la seva tasca amb qualitat; i elles , amb els seus metges, van decidir que en aquell moment, això no era possible.

En quan a l’empresa externa, de mediadora sembla que no tenia res. A elles els hi van dir que era una mediació, però jo tinc entés que a una mediació es treballa amb totes les parts en conflicte i s’intenta arribar a una solució, però això no és el que va passar.

Sembla que el que es va fer va ser com una mena d’auditoria amb un informe final SECRET, al que es proposaven diferents alternatives (entre elles la privatització que sembla ser cap a la que tendeix l’ajuntament)

Aquesta “auditoria” si que la va fer l’equip de govern. Però, perqué la de veritat, L’AUDITORIA que tots esperaven i que ells van prometre al seu programa electoral no s’ha fet?

28 08 2008
Una Altra

Ara el que toca és fer costat a les despatxades (readmnissió) i que sapiguen que poden comptar i som unes quantes amb gent de Vallcanera de testimonis al judici si convé, que hem escoltat la gent d’IDS que han actuat per motius polítics i no laborals per despatxar-les.

28 08 2008
Jo

La teoria de la privatització de la llar es un rumor inventat defensat per la vostra campanya contra IdS. Escampa rumors i mentides que alguna cosa queda.

28 08 2008
anonim

La teoria de la privatitzacio no es un rumor, es una realitat

28 08 2008
Anònim

Això de que es un rumor ja li explicaran a la gent quan els seus fills hagin de pagar per anar a una llar privada, aqui no es fa res a canvi de res i si no temps al temps.Pregunteu al regidor d´ensenyament…estic d acord amb els altres escrits l´ajuntament ha sapigut jugar molt bé les seves cartes i ha utilitzat un problema que bé d´anys i panys en aquest poble, tothom sap que la direcció és un cero a l´esquerra però que jo sàpiga encara continua amb el seu càrreg, la qual cosa significa que el problema seguirà existint, ja en sentirem a parlar…

28 08 2008
Jo

Apa, anomin, ves argumentant la teva realitat, dona’ns dades, dates, llocs, persones, fets.

I la calumnia de voler responsabilitzar a la ludoteca pública en el problemes de la Quitxalla?,ves argumentant la teva realitat, dona’ns dades, dates, llocs, persones, fets.

Escampa rumors, calumnies i mentides que alguna cosa queda, aquesta es la vostra estratègia.

28 08 2008
Un altre

ai ai ai “jo” aqui ningu a parlat de la ludoteca o es que potser t´interessa que surti a tema per algun motiu?

28 08 2008
Jo

Volia dir ludoteca PÚBLICA. No veig clar que tres monitores es posin de baixa en només tres dies, gens clar. En Nogué sembla que NO ha sabut resoldre de manera salomònica i durable el tema, un tema que venia de l’epoca CiU-Rovira. Hi ha per aquí algú d’IdS podria donar la seva versió?

28 08 2008
Una que sap de que parla

Aqui els que han escampat calumnies i mentides son l´equip de govern, us heu aprofitat de les persones passant per sobre de qui se us ha posat al mig, ho sabeu i haureu de viure amb això, a la vostra consciència queda…

28 08 2008
Jo

Tercer intent, volia dir ludoteca PRIVADA. He llegit algun comentari que volia embolicar El Petit Drac en el tema de la Quitxalla, tan mal portat des de fa anys.

28 08 2008
SR

i no son rumors, calumnies i mentides el que ha anat escampant l’ajuntament per carregar-se la llar d’infants?
i no és aquest fet el que els hi ha donat arguments per, començant per un assessorament i continuant amb una externalització poder arribar a una privatització ?

Perqué… s’ha solucionat realment el problema de la llar? o no és això el que realment volia l’ajuntament?

Segurament el temps ens donarà la resposta a moltes preguntes que ara ens fem i que, de moment, només podem anar responent amb rumors. Tot i que ja ens agradaria obtenir respostes oficials, certes, fiables…respostes sinceres de les persones que vam escollir per èsser els nostres representants al nostre ajuntament.

28 08 2008
silenc

Educadores, a la meva feina vaig viure una situació similar la meitat de la plantilla va haver d´agafar la baixa perque no podien aguantar la pressió i varem anar als tribunals us animo a que poseu tot això en mans de la justícia teniu molt a guanyar i ànims se que es pot arribar a passar molt malament però la veritat sempre surt!

30 08 2008
EMDDS

… siguen plegando niños de la guarderia.

Parece ser que a finales de julio el ayuntamiento convocó una reunión informativa a la que invitó a todas las familias que tuvieran hijos en edad de guarderia (los clientes potenciales, como los llaman ellos:CLIENTES)

Envió una carta a cada familia en la que, por si no conocian la problemática del centro, les informaban de la situación de crisis vivida en los últimos meses.
Yo personalmente tengo una vecina que no sabia nada y vino a preguntarme que era eso de los problemas tan gordos que habia en la llar d’infants (aquí ya perdieron un CLIENTE)

No se que debia pasar en aquella reunión, pero parece ser, que después de ésta ya se ha producido la baja de al menos 4 CLIENTES más.

¿era esto lo que pretendia el ajuntamiento al convocar tal reunión? seguir perdiendo CLIENTES para tener más Y más escusas ? Luego siempre podran decir que era un servicio deficitario, no necesario, con muchas perdidas economicas… y por eso optan por la PRIVATIZACIÓN.

Mientras, los niños de nuestro pueblo se tienen que ir a guarderias de Vilobí, o de Girona (entre otras) Como hace unos años, en que la de Riudarenes estaba llena de niños de sils. TODO SIGUE IGUAL, AQUÍ RES DE CANVI

30 08 2008
mare

crec que no vas gens encaminat estan crean inseguretat als pares i mares i no se per quin motiu però estic convençuda que alguna finalitat té tot aixo

30 08 2008
pare

jo el que no entenc es que facin fora a les educadores i a les directores les deixin.Hauria de passar com als equips de futbol quan l´entrenador no serveix fora .Per cert la dirctora sustituta també tindrà un càrreg vitalici? perque a mi no m´agrada gens ni mica i alguna cosa em fa pensar que té per temps…

1 09 2008
anònim

a mi sincerament em sembla tot una vergonya, que tornem a estar en la mateixa situació d´anys enrera quan la llar d´infants tenia tant mala fama, ara que semblava ( en els últims anys se li havia rentat una mica la cara) que la cosa començava a funcionar, vergonyós que hagin fet orelles sordes al veritable problema ( que existeix desde sempre), la manca de “CLIENTS” per culpa de la mala gestió per arreglar els problemes, perque no és lògic que en un poble com Sils en ple creixement demogràfic, en lloc de tenir la llar saturada de nens pel nou curs la gent es plantegi dur-los a altres centres.
Així es pot donar per entès que no s´ha acabat amb el veritable “PROBLEMA ” de la llar d´infants? Tot seguirà igual com sempre?
Què passarà amb les educadores acomiadades i amb les que es queden ?deixarem que s´arribi a privatitzar un servei tant necessari per un poble deixant que els nostres nens hagin d´anar fora del poble?

1 09 2008
amiga d'una mare

Una amiga meva m’ha explicat que va anar a una reunió convocada per l’ajuntament dirigida als futurs pares de la llar d’infants i desprès es va donar de baixa fent la matriculació a Riudarenes.
Perquè L’alcalde i el regidor es varen dedicar a menysprear les educadores i ha desprestigiar la llar d’infants. Dóna molt que pensar no???.

1 09 2008
pare

es parla molt i es questiona les baixes de totes les educadors però ningú es pregunta per la baixa de la directora?

1 09 2008
Anònim

conoceis ese refran que dice ” por un garbanzo negro se echa a perder todo el puchero” Creo que eso es lo que pasa en la guarderia.Que lástima que no se sepa apreciar a los buenos profesionales y que nadie valore su trabajo.

2 09 2008
LNC

IDS fa servir el govern pel seus interessos particulars i ara els ha convingut desprestigiar la llar d’infants i la seva gent. No saben governar en positiu. Només saben dir que hi ha conflictes i si s’han d’inventar, doncs, ho fan i ho faran.

Per això no volen auditories a l’ajuntament, volen fer-se un xalet a sòl no urbanitzable (Can Celdoni) i augmentar l’edificabilitat de les parcel.les d’en Nogué (mirar bloc AMS)

7 09 2008
Bloc

MOCIÓ URGÈNCIA LLAR D’INFANTS PLE 4 SETEMBRE

MOCIÓ D`URGÈNCIA CONJUNTA CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM
Resultats votació:
7 vots a favor: CiU, AMS, ICV-EUiA-EPM
4 vots en contra: IdS-PM
LA MOCIÓ QUEDA APROVADA

…………………………………………………………………

MOCIÓ LA LLAR D’INFANTS DE SILS

La llar d’infants no és un aparcament de nens i nenes,
És un centre educatiu on s’imparteix el primer cicle d’educació infantil. El desenvolupament inicial de les capacitats que caracteritzen l’evolució física, afectiva, intel•lectual i social de la persona té una gran importància. És un cicle, per tant, que permet prevenir o compensar a temps algunes de les situacions que s’originen en les desigualtats socials, econòmiques i culturals de les famílies i en les condicions de discapacitat dels infants, que, amb posterioritat, poden obstaculitzar el desenvolupament dels processos d’aprenentatge de l’alumne o l’assoliment d’un adequat rendiment escolar.

La llar d’infants no és un luxe, es una necessitat indispensable per la bona conciliació de la vida familiar i laboral dels Silencs i Silenques.

Des de que s’inicià el curs escolar, els diferents grups de l’oposició varem manifestar la nostra preocupació per la manca de gestió en resoldre els conflictes que s’estaven generant a la llar d’infants.
A diferents comissions informatives i reunions de l’Ajuntament els nostres grups varen demanar explicacions però les respostes de la junta de govern mai varen ser prou clarificadores, fins que la situació va arribar a ser insostenible. És a partir d’aquest moment que se’ns convida a prendre part en la resolució del conflicte.

La junta de govern ens va convidar a una reunió informativa a on varem dialogar sobre el conflicte i exposar els nostres punts de vista, amb el nostre compromís de no fer mullader amb un assumpte d`aquesta importància.

Finalment ha estat la junta de govern en solitari, aquest cop sense consultar-nos, qui ha pres decisions greus, com els dos acomiadaments i el tirar endavant el projecte de gestió indirecta.

Hem compartit alguna de les accions que s’han proposat amb aquest fi però no compartim les darreres actuacions que denoten manca de sensibilitat i responsabilitat.

Considerem que a l’equip de govern li ha faltat voluntat de diàleg, agilitat, i decisió per prendre a les seves mans el control, la gestió i la resolució del conflicte. I que ha ajudat incrementant la mala imatge a través d’un comunicat i una convocatòria adreçada a tots els pares i mares d’infants de 0 fins a 3 anys.

“Benvolguts pares i mares, En primer lloc agrair-vos la col•laboració que molts de vosaltres heu tingut amb aquesta corporació pel que fa a la problemàtica sorgida en els últims mesos a la llar d’infants municipal La Quitxalla, fet que ha permès l’acabament del curs de forma satisfactòria, tenint en compte les dificultats que han sorgit”

Creiem que tot plegat ha ajudat a un descens de les matriculacions, malgrat que el cens de naixements dels anys 2006-2007 i 2008 registra un augment considerable segons les piràmides d’edat de 0 a 2 anys amb data de 30 d’agost de cada any. En el 2006 n’hi havia 154, en el 2007 eren 176 i en el 2008 són 202. El nombre d’inscripcions actual és inferior a 20 mentre que la llar te un aforament de 40 a 45. No s’arriba a cobrir el 10% del cens local.

Segurament és per això que l’externalització del servei públic de la llar de Sils és la manera en que la junta de govern té de passar el problema a d’altres i no afrontar-lo.

Estan en marxa les obres de la nova llar d`infants de Sils, una llar amb més capacitat, per més nens i nenes. Veiem que creix la demanda de pares i mares per poder portar els seus fills i filles a una llar de qualitat. Hem de fer front de cara a aquests reptes, implicant-nos directament des de l’Ajuntament.

Els grups municipals CiU, AMS i ICV-EUiA-EPM de Sils proposem al ple els següents acords:

-Que l’Ajuntament continuï portant la gestió directa de la llar d’infants.
-Que l’Ajuntament s`impliqui per garantir el bon funcionament de la llar d’infants i el seu caràcter educatiu, adaptant-se a les necessitats de la població a Sils.
– Que l’Ajuntament posi en marxa el consell de participació de la llar d’infants, amb la següent composició, tal com es proposa en el decret de llars d’infants de la Generalitat en el article 18:

a) El director o la directora de la llar d’infants, que el presideix.
b) Un representant de l’ajuntament del municipi on és la llar d’infants.
c) Un representant del personal educador elegit d’entre ells pel mateix personal educador.
d) Un representant dels pares i de les mares dels infants elegit d’entre els pares i les mares pels mateixos pares i mares.
e) Un representant del personal d’administració i serveis.
Actua de secretari o secretària del consell de participació de la llar d’infants el o la representant del personal educador.

Per la consecució d’aquests objectius proposem que l`Ajuntament garanteixi:

-Un Projecte educatiu de Centre de la Quitxalla de Sils que sigui fruit de la participació i del consens del conjunt de la comunitat educativa (pares,mares,educadores i ajuntament).

-L’Avaluació i seguiment continuat del procés d’ensenyament i aprenentatge. Verificació dels resultats del procés a través de l’avaluació inicial que es faci al començament del 2n cicle d’Educació Infantil (3 a 6 anys).

-Desenvolupament de la Memòria anual que serà revisada i aprovada pel conjunt de la comunitat educativa.

CiU AMS ICV-EUiA-EPM

Sils, 4 de setembre de 2008.

http://laveudesils.blogspot.com/2008/09/moci-urgncia-llar-dinfants-ple

9 09 2008
un pare

PATÈTIC!
com es pot fer servir la reunió de presentació del curs de la LLAR D’INFANTS per fer un míting polític?
Aquest vespre s’ha fet una reunió per presentar el curs i el senyor alcalde ens ha llegit la moció presentada al ple del dia 4.

Ens ha volgut fer creure que, PER CULPA DELS TRES GRUPS DE L’OPOSICIÓ la Llar d’infants no podrà funcionar tan bé com ells voldrien. Ells el que volen és el millor pels nens (i nosaltres no?) que passaria per la gestió externa (no PRIVATITZACIÓ COM VAN DIENT ALGUNS) donat que ells no són capaços de tirar l’escola endavant.

senyor alcalde, ja vam tenir prou amb la reunió del juliol, faci política allà on toca i no amb els nostres nens.

Si podem trobar plaça a alguna altra llar el nostre nen tampoc vindrà a la Quitxalla.

9 09 2008
mare

IMPRESENTABLE!

Sabeu que l`Alcalde no ha deixat anar a la Dolors a la reunio de presentacio del curs?

Potser hagues tingut vergonya de dir el que ha dit davant d`ella?

Estava previst , despres de 20 anys augmentant el nombre de nens i nenes , una llar nova amb el doble de criatures!!

Amb un any IdS-PM amb la seva gestio autoritaria a reduit a la meitat el nombre dels que hi havien l`any passat!!

Menys de 20 matriculacions !! L`any passat 46 !!

9 09 2008
una mare

Jo com a mare, només voldria fer una pregunta directa al regidor d’ensenyament, el senyor Carles Tabarner que va assistir a la reunió del curs passat i a la d’aquest proper curs: com se sent després d’una reunió i després de l’altra?

Senyors de l’Ajuntament facin un exàmen de consciència

9 09 2008
un pare

No crec que en una reunió s’hagi de treure els “problemes” que té l’Ajuntament i això és el que ha succeit en aquesta reunió que entre cometes ha culpat a l’oposició.
Quina vergonya que he sentit.

M’estic plantejant de si portar al meu fill en a questa llar però com a ciutadà de Sils se’m crea un gran problema.
És vergonyós viure en aquest poble ja que la única llar d’infants que existeix està com està.

9 09 2008
anònim

pare, això és el que volen aconseguir, que no portis el teu nen a la Quitxalla.

Aquesta ha sigut la seva intenció desde que van començar a gestionar “el conflicte” com ho han fet; que tot anés tan malament que la seva opció de privatització ens semblés a tots la millor posible.

“Senyors” del govern, els pares no sóm tontos, i estan jugant amb el que més ens importa.

9 09 2008
anònim

Es vergonzoso lo de la Guarderia. mientras en los pueblos vecinos estan saturados o se abren nuevas guarderias, en Sils qué pasa?
Algunos tendrían que reflexionar.

9 09 2008
diego

Daros cuenta de una cosa estos cuatro de IDS-PSC de Sils no están preparados para estar al frente de un Ayuntamiento.

Un Alcalde no puede hacer lo que este esta haciendo primero lio la troca junto al Joan Cot con los vecinos de Vallcanera Park.

Decitme para que vale el Taberne, para figurar y nada más

si los de la Oposición no se ponen de acuerdo para que esto se acabe y entre un equipo de Gobierno formado por AMS, ICV, Y CIU. MAL VAMOS SEÑOR. Anoro de usted depende y de su grupo para hacer la Moción de Censura.

No deje que se le pase el aroz nuestro Pueblo sus vecinos y sus hijos merecen un equipo de Gobierno que se implique con todos nosotros no que luchen encontra de todos nosotros.

Les pido a los siete Concejales/las de la OPOSICIÓN que se pongan en marcha.

Por el bien de todos los ciudadanos/as de Sils y de sus hijos/as

No permitan que este grupo de cuatro, se cargen un Pueblo.

9 09 2008
LNC

Si la reunió ha anat tal com dieu trobo molt fort que l’alcalde es passi pel forro un acord del Ple, el critiqui i el qüestioni. La seva feina era excusar-se i dir que complirien el que han decidit LA MAJORIA de representats del poble. Posar solucions i fer costat a la Directora, dient a pares i mares que junts es pot millor la llar d’infants.

Cada cop està més clar que no tenim govern, cada gestió un embolic. Ahir al Diari de Girona els posaven fletxa cap avall al govern de Sils per la manca de demanda en una llar pública. AIXÒ ABANS NO PASSAVA, QUE TORNI LA MARGARIDA.

10 09 2008
PEDRO

CON LA MARGARITA, CRISTINA, MARIA JOSE
CIU ICV AMS

TODOS ESTOS HECHOS NO ESTARIAN PASANDO PORQUE , PORQUE SON MUGUERES PREPARADAS PARA ESTE TEMA Y OTROS.

SON LAS TRES QUIENES PRECISAMENTE ESTUDIARÓN Y PRESENTARÓN LA MOCIÓN EN CONTRA DE LO QUE QUERIAN HACER EL MARTÍ EL COT Y EL TABERNET.EN LA NUEVE GUARDERIA.

10 09 2008
Propostes

Me parece muy fuerte y lamentable que pase esto en un pueblo, donde los perjudicados son niños, que jueguen con la educación de esta manera y los derechos de los niños. Por cierto a que educadoras han despedido? porque me parece de muy poco escrúpulo hay otras que se merecen más estar fuera y a estas no las tocan. Penosa situación.

10 09 2008
anónimo ;)

es una vergüenza que utilizen una reunión en la que se tiene que hablar de niños de 2 o 3 años, para hablar de la “política” y es que encima, si lo hicieran bien, pero es que no tienen ni idea de nada! no sé cómo no tienen vergüenza, porqué yo ahora mismo siento vergüenza agena por pensar que tengo este alcalde en mi pueblo.

10 09 2008
anònim

Realment es una vergonya de la manera que s´han fet les coses;desde el meu punt de vista es ignorancia total, no saben el que realment es ni el que significa ni el que comporta una llar d´infants

11 09 2008
Anònim

corren rumors que no deixen entrar a la guarderia a la directora titular i li estan fent la vida impossible perque no torni algu em pot dir si es cert? perque si es així no es denunciable? fins on arribaran aquesta gent…

11 09 2008
Anònim

fora directores enchufades per l’antic règim (Quimet i CiU amb majoria absoluta), canvi d’entrenadora i canvi de jugadores, com al Barça ,aixo sí amb acomiadaments pactats i dignes, clar que acomiadar no resulta de franc i mes amb els anys que porten unes i altres 😉

11 09 2008
silenc

Jo crec que si seguissim aquesta regla de tres també hauria d´haver canvi d´alcalde i regidors, la cura dels nostres fills no es un joc

11 09 2008
SR

anònim, a tu t’agradaria que t’acomiadessin? Suposo que això no deu ser agradable per ningú, i menys en aquests moments de crisis i d’augment de l’atur.

Aquestes persones van aprobar unes oposicions (suposo) fa ja alguns anys, per accedir a la seva plaça, i ara, per la imcompetència d’uns “polítics” que s’hi estaran com a molt 4 anys a l’ajuntament elles s’han de quedar a l’atur perque ells continuin cobrant 4000€ més el seu sou. TELA!

Ningú es planteja que aquest acomiadaments ens han costat o ens costaran més que el tan qüestionat TRANSPORT ESCOLAR NO OBLIGATORI?
a aquestes despeses ningú s’hi oposa?
Amb el pagament del transport per part de l’ajuntament molts silencs han sortit beneficiats, però, amb aquests acomiadaments, no sé si realment haurem aconseguit alguna cosa o anirem a pitjor (si es que és posible) que és el que deu estar esperant el nostre estimat equip de govern.

11 09 2008
anònim

TORNA A HAVER CORTINES A LA LLAR!!!!!

Va costar molt treure les cortines de la llar d’infants de sils i que poguessim veure el que hi havia a dins, va costar molt que la llar d’infants s’anés obrint poc a poc i, cada cop més al poble. QUE LI PREGUNTIN A LA MARGARIDA ROCA ( l’anterior regidora d’ensenyament)

Ara, mirant la foto que encapçala aquest apartat del blog, veig que
TORNEN A HAVER CORTINES A LA LLAR D’INFANTS

11 09 2008
anònim

des d´un principi sembla que el que han volgut fer aquesta gent que diuen ser els que ” governen” el nostre poble ha estat treure´s el problema de sobre.Per què ? Poder no els interessa que la llar funcioni com fins ara o perque realment no en saben de solucionar els problemes.Són aquestes persones les que realment volem perque facin funcionar aquest poble?
Ja és hora de que els altres partits es posin les piles i intentin arreglar tot aquests merders.

11 09 2008
pare

Algú en va treure aigua clara de la reunió ?A algú li va quedar clar què és el què faran els nostres fills a la llar durent aquest curs?Perquè no hi era la directora, si en teoria , segons rumors s´incorpora a la feina en breu? Poder l´han acomiadat?

11 09 2008
mare preocupada

No creieu tots plegats que tot això és una vergonya pel poble, no entenc com un poble amb aquest creixement hagi arribat en aquest extrem. Només crec que aquest ajuntament no ha sabut resoldre el problema i la manera mes fàcil és passar el problema a terceres persones o sigui, privatitzar la llar; personalment no crec que fos tan dificil de resoldre ,pero de la manera que ho han fet: fent mes cas a la substituta de la directora que al propi personal . Es molt fort , aixi anem com anem i els que tenim fills estem com estem.

12 09 2008
ingignat

jo crec que ja està bé, de prendre el pel d´aquesta manera, dimissió del senyor Taberner, no em fa cap gràcia que part dels centims que pago vagin a la butxaca d´aquest senyor incompetent. Solucions ja!!

12 09 2008
una opinió

Tal i com s’han fet les coses, tot i la bona intenció i valentia del govern (que és evident) d’implicar-se i voler sol·lucionar un problema que cueja de fa molts anys (tot i havent-ho intentant anteriorment), la veritat és que la manera en que s’ha fet sembla una mica matrussera (això és el que sembla des de fora, ja que la informació que arriba sempre pot ser parcelada…); no sé si n’hi ha prou en que acceptem que és a causa de la inexperiència del govern i que amb el temps aquestes coses s’aprenen…

Només agraïr la oposició de defensar la gestió directa de la llar d’infants. Sembla que la gestió externa en principi pugui ser la sol.lució a moltes de les dificultats que comporta la gestió directa però l’experiència en aquest camp demostra el contrari: molts municipis que van generar noves llars d’infants i que van optar en externalitzar la gestió, estan buscant recuperar la gestió directa, d’entre les causes està en que el control que l’administració pot tenir del servei és molt menor quan la gestió s’externalitza. Si que és cert que determinats problemes de personal queden més minimitzats.
Està clar que són dues opcions que ben portades totes dues poden funcionar, una té unes ventatges i inconvenients i l’altra també.
Si finalment s’externalitza la gestió, només desitjar el govern que ho faci, que es pensi molt bé el plec de condicions per a fer la concessió del servei.
Recollint molts comentaris que apareixen en el bloc, estem parlant d’infants i d’educació, és un servei a les persones no de coses, però a més en una franja d’edat molt delicada; cal que les coses es facin ben fetes i si realment volem qualitat en el servei, cal tenir un bon control d’aquest.

12 09 2008
LNC

La valentia del govern és despatxar educadores…

quina valentia més covarda

12 09 2008
DUQUE

Anonimo la oposición a defendido y defendera todo lo indefendible y todo intento de privatizar se gestión o sea lo que sea que venga por parte de estos cuatro ( … ) del PSC- de Sils en el Ayuntamiento.

13 09 2008
·ICV

ARTICLE ICV-EUiA-EPM PUBLICAT AL QUADERN DE SILS
LLAR INFANTS LA QUITXALLA
No es pot faltar a la paraula, menys si està per escrit.

El govern en minoria de IdS-PM ha acomiadat dues educadores de la Llar d`infants de Sils. Com a punt final de la seva incapacitat de gestionar el conflicte, tenim dues persones acomiadades, dues empleades municipals acomiadades, per primera vegada en la història local.
Aquest dubtós mèrit s’ha d’atribuir en exclusiva a l’Alcalde de Sils i a l’equip de govern.
Tot el món està d’acord en que el problema de la Llar d`infants ve de lluny, però lamentablement la intervenció de l’equip de govern no ha fet més que empitjorar-lo.

L’equip de govern encarregà un estudi a una empresa, ESCALER cooperativa, que no ha estat publicat ni donat a conèixer a les educadores ni a les famílies usuàries de la Llar d’infants.
Si aquest estudi no es publica en breu en la web municipal, el nostre grup el publicarà en el blog La Veu de Sils (http://laveudesils.blogspot.com/).
Aquest estudi famós i desconegut té un apartat final de conclusions que recomana la privatització de la gestió de la Llar d`infants, diu:
Proposem que és faci l`aposta per una gestió indirecta del servei“.
Aquest estudi esta datat el Maig 2008.

Hi ha un altre escrit, amb el logotip del Ajuntament de Sils i amb peu de firma a nom de l`Alcalde, Martí Nogué Selva, de 12 de Juny de 2008, titulat:
Actuacions previstes a la Llar d`infants La Quitxalla“.
Aquest escrit va ser lliurat en mà en una reunió als portaveus de tots els grups municipals i en ell diu :
“es valora que el sistema de gestió indirecta del servei públic és la forma mes adequada per resoldre el problema i guanyar en qualitat”.

Contínua l’escrit dient que:
“en aquest tipus de contracte la titularitat del servei la conserva l`Administració, però la gestió estarà assumida i dirigida per una fundació, entitat o empresa especialitzada en aquest tipus d`activitat”.
I desprès, aquest document de l’equip de govern, amb el nom del Alcalde, Martí Nogué Selva, diu:
“D`AQUESTA MANERA GARANTIM TOTS ELS LLOCS DE TREBALL, i és millorarà el servei”.
Si en breu plaç no és fa públic aquest escrit en la web municipal, el farem públic nosaltres a La Veu de Sils.

Al llarg de tot aquest assumpte el nostre grup ha mantingut una posició de no acord amb la privatització, de no acord amb els acomiadaments i de buscar una solució de consens al conflicte.
Per al nostre grup aquesta solució passaria perquè a la Llar d`infants s’adoptés el mateix criteri que a les escoles publiques pel mandat de director/directora, que no són càrrecs vitalicis sinó de duració determinada i a partir d’un projecte de direcció.

Cristina Simo Alcaraz i Albert Miralles Güell, grup ICV-EUiA-EPM.

Font: http://laveudesils.blogspot.com/2008/09/llar-infants-la-quitxalla.html
divendres, 12 / setembre / 2008

14 09 2008
Anònim

Els senyors del govern fins i tot han sigut incapaços de dir a la cara a les educadores que “prescindien” dels seus serveis, es van assabentar quan van rebre una carta on se les informava de l´acomiadament,això no és ser gaire valent.

14 09 2008
familia afectada

No crec que s’hagin de barrejar temes com el transport escolar i la llar d’infants.
Ni és correcte que la mainada tingui dret a l’educació pagant!! vol dir pagar transport, material escolar, menjador, bates, llibres…. en moments de crisis com la que estem vivint. Per tant crec que s’ha de continuar lluitant perquè el transport vagi a càrrec de la Generalitat. Ni que l’ajuntament acomiadi personal tant lliurament!!. Veient que va pel camí d’acomiadar a les altres. Si la justificació ha estat la reducció d’alumnes. Només cal continuar amb la mateixa dinamica perquè la mateixa justificació justifiqui l’acomiadament de la resta d’educadores i la directora.
Si l’oposició que és la majoria del poble ha fet una moció el que ha de fer l’ajuntament és respectar-la i dur-la a terme i no menysprear-la públicament i dient que la culapa la tenen ells perquè no els hi deiexen fer la gestió indirecta.

15 09 2008
LNC

“Si l’oposició que és la majoria del poble ha fet una moció el que ha de fer l’ajuntament és respectar-la i dur-la a terme i no menysprear-la públicament i dient que la culpa la tenen ells perquè no els hi deixen fer la gestió indirecta.”

Exacte.

18 09 2008
·Escaler

Informe a mida d’acomiadaments per a La Quitxalla, després de dos mesos de campanya per fer baixar les matriculacions.

Donat que amb l’informe diagnòssi del maig no podien justificar cap acomiadament, després de dos llargs mesos de campanya per part del govern i tècnics per desprestigiar la LLar d’infants i aconseguir un baixíssim nombre de nens matriculats pel curs 2008-2009, l’ajuntament va demanar a la mateixa empresa un informe que, suposadament, els ajudes a justificar els acomiadaments (evidentment, a aquesta empresa l’interessaven moltíssim aquests acomiadaments de cares a la seva presunta futura gestió de la Llar) La data de sortida d’aquest escrit d’Escaler és del 30/07/08, just el mateix dia en que el senyor alcalde president, mitjançant decret d’alcaldia, va dictar la resolució d’extinció de contractes de les dues educadores.

P.S: Gràcies per l’enviament
.
Continuem a l’espera que que es faci públic el primer informe on es deia que no era necessari cap acomiadament.
.
Enviat per LNC a 18.9.08

Alguns comentaris:

SILENCA ha dit…

SABEU PERQUÈ NOMÉS HI HA 9 INFANS MATRICULATS? SABEU QUIN HORARI FAN A LA LLAR D’INFANS? DE 8:30 A 18. A QUANTS PARES ELS VA BÉ AQUEST HORARI?

SABEU QUE DARRERA LA PLAÇA CANIGÓ HI HA UNA LLAR D’INFANTS PRIVADA QUE OBRE DE LES 6 DEL MATÍ A LES TANTES DE LA NIT?
I US ESTRANYA QUE NO HI HAGIN NENS A LA LLAR MUNICIPAL?

A MI EL QUE M’ESTRANYA ÉS QUE HI HAGI NENS CONFIRMATS!!!
18/9/08

Anònim ha dit…

silenca una pregunta, ets mare?

Font: http://losilenc.blogspot.com
dijous, setembre 18, 2008

18 09 2008
·Escaler

Escaler som una cooperativa dedicada a la gestió de serveis a les persones. A partir d’una gestió democràtica, sostenible, propera al client i a l’usuari potenciem el creixement i la promoció de les persones vinculades al nostre projecte, reinvertim els excedents societaris i impulsem la generació d’ocupació.

Els nostres valors son la Democràcia, la Sostenibilitat i la Innovació.

La qualitat de servei és un dels principis clau d’Escaler Cooperativa i és per això que tots els equips professionals de l’organització estan enfocats a aquest aspecte.

Una de les eines de què ens hem dotat per garantir un procés acurat és el Sistema de Qualitat. Escaler estem certificats per AENOR en la norma internacional de qualitat UNE-EN ISO 9001:2000, des del 30 de gener del 2004 (ER-0164/2004).

L’abast del sistema que s’inicia en els Serveis Generals i Serveis per a l’Ocupació s’ha anat ampliant de forma constant a tots els serveis de la cooperativa.

http://www.escaler.coop

Missió: Escaler SC.CL és una empresa cooperativa dedicada a la gestió de serveis a persones.

Des d’una gestió democràtica, sostenible i propera al client i a l’usuari, potenciem el creixement i la promoció de les persones vinculades al nostre projecte, reinvertint els excedents societaris i impulsant la generació d’ocupació
Col·lectius d’atenció

Infància
Joves
Famílies
Gent gran
Sense sostre
Dones en risc d’exclusió
Altres col·lectius en risc d’exclusió social

Serveis que ofereix

Serveis residencials: residències, pisos
Serveis diürns: centres oberts, espais de trobada
Escoles bressol
Empresa d’inserció
Unitat d’escolarització compartida
Programes específics d’atenció

http://www.fepa18.org/temp/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=41&lang=es_ca

18 09 2008
una mare

En aquest informe es parla de grups d’1 a 2 anys i de 2 a 3 anys, però al grup del meu fill hi han nens que encara no tenen un any. Aquests nens no haurien d’anar a un altre grup? són molt i molt petits i trobo que són molts nens per a una sola educadora que a més em sembla que sempre està sola i no té ningú que li faci suport.
(una veina m’ha dit que la setmana que bé comença el seu nen, que també és petit)

18 09 2008
LCR

Senyor Nogué es urgent que busqui i trobi al Talp o als Talps que li passan els papers a la economista lliberal-convergent del blog d’Itaca. Que un dia d’aquests et faran una foto amb calsotets al lavabo de l’ajuntament i la penjaran al seu blog i tu sensa enterarte 😉

Petons 🙂

18 09 2008
LNC

Mares i Pares de Sils i Vallcanera: Fem servir la llar d’infants municipals !!! l’actual oposició – i futur govern catalanista i de progrés vist el desgavell, d’en Martí – ha garantit el seu futur i la seva qualitat. És normal, són catalanistes i progressistes.

No feu cas del que pugui dir la colla d’IDS – Virginies, candidates, LCRs, enganxines, tereses gonzales, etc – La llar és un servei excel.lent a un preu molt econòmic, un servei social que jugant amb la por IDS ha volgut fer malbé i no ha pogut: Una resolució del Ple assegura la seva continuïtat. Esteu a temps. Els i les nenes estan com sempre molt ben cuidades amb personal amb titulació. Una ludoteca és per jugar. Una llar d’infants és un centre homologat.

Penseu que l’actual alcalde només es preocupa de privatitzar serveis on ja hi ha llibertat de mercat, amenaçar la brigada i de que no l’enxampin en calçotets, segons diu l’LCR.. 😉

LCR, enlloc d’intentar callar les veritats, millor que recomanis al teu ídol que governi bé, i ens eviti aquests espectacles lamentables. Realment no dóna la talla. Jo pensava que només era en Cot però veig que ell també és força lelo. 😉 A veure si li faran una pintada al cul, l’MDV 🙂 🙂

Petons!

P.D. Recordar que l’e-mail està obert a tota persona que vulgui dir la seva, sigui alcalde, socialista de vallcanera, fanàtic montillista, marxista i fins i tot gent propaplestina homòfoba i masclista. 😉

18 09 2008
Anònim

Ei perque no s´ajunten tot el personal de l´ajuntament i fan una denuncia col.lectiva per mobbing? els hi estaria molt bé per prepotents

18 09 2008
LCR

No t’entra, ets dura, pero ja et vaix dir que m’adjudiques una colla equivocada 😉

Pero vols dir q a la teva kolla -LNCs, amb essa, Gespes, MDV, Una altra LNC … – no hi ha també uns quans lelos i leles 😉

M’agrada la idea, proposali al pintor de parets, secretari general del MDV 🙂 🙂

Petons! 🙂

18 09 2008
SR

LCR, si ells fessin la feina com cal i, el diàleg, la comunicació fluida, la transparència… siguessin alguns dels seus trets característics, no passarien aquestes coses.
Haurien d’èsser ells mateixos els que publiquessin els documents a la Web municipal tal i com anunciaven al seu programa electoral. (encara tenen l’oportunitat de fer-ho amb “l’informe”)

GRÀCIES TALP O TALPS, MOSTREU UNA GRAN VALENTIA I SILS US HO AGRAEIX!
CONTINUEU AMB LA VOSTRA FEINA MENTRES ELS QUE L’HAURIEN DE FER NO LA FAN. GRÀCIES!

19 09 2008
mare

el meu fill no camina , vaig anar a la llar d´infants per preguntar si hi havia plaça, però em van dir que no el podien agafar.Així això com funciona ?S´agafen nens que caminen o no , han de tenir un any per poder entrar o no ? Algú m´ho pot explicar?No trobo just que siguent un servei públic i havent- hi places lliures ( unes 20 em sembla) la gent que tenim nadons petits no podem accedir a aquest servei.Què passa , que no tenen prou personal ara o que no tenen l´espai adeqüat per a aquests nens?jo haig de pagar uns euros(que no son pocs)per dur el meu fill a una ludoteca havent places lliures en una lla d´infants municipal?

19 09 2008
MONTSE

mare, no és que no hi hagi plaça pel teu fill,(ja que com molt bé dius n’hi han de sobres ) el que passa és que el grup que hauria d´anar el teu fill és molt nombrós, massa per una sola educadora i per fer un altre grup de petits caldria arribar a un nombre determinat per agafar una altra educadora.A més a més cap dels dos grups que tenen l´escola disposen de suport auxiliar tal com la llei mana (almenys una pels dos grups).

19 09 2008
futura mere

Això vol dir que no poden agafar mes nens? perque no posen mes personal? jo no entenc gaire del tema però així quina es la solució? a on es pot anar a reclamar si a l´ajuntament no volen arreglar la situació?

19 09 2008
Anònim

QUE FORT EL TEMA DE LA QUITXALLA.

21 09 2008
Xinxeta

Sí, ara resulta que no agafen nens per no haver d’obrir més aules. Quina barra.

22 09 2008
Anònim

No s’entén res de res. Avui sembla que s’ha incorporat la directora pero la substituta també hi era. Algú pot informar? Al final qui es queda? La directora o la substituta de directora?

22 09 2008
Anònim

T’estàs lluint taberner…

23 09 2008
DUQUE

Quien se tiene que quedar es la titular la suplente fue contratada para cubrir la baja, baja que fue para operarse de una pierna.

Una vez se incorpora la titular la suplente tiene que causar baja.

Pero estos del PSC-IDS de Sils, si no se hubiera descubierto todo el pastel

Seguro se hubiera quedado, porque esta es la de ellos, quiero decir las que ellos quieren colocar, como han colocado, a la Virginia Torres como Presidenta del nuevo Instituto.

23 09 2008
SR

Em sembla fortíssim que aquesta senyora continui a la Nostra Llar d’Infants. Segons el seu contracte, publical al BOP 28 de febrer del 2008,la seva relació amb l’ajuntament s’acabava quan la titular es reincorprés a la feina, i això ja ha passat.

Que li preguntin a alguns dels pares del curs passat com es van sentir de manipulats i enganyats per aquesta senyora que, segons diu a l’articLe del QUADERN DE SILS (escrit per no se sap qui) DIRIGEIX PERFECTAMENT L’EQUIP EDUCATIU DE LA LLAR D’INFANTS (quin equip educatiu? una sustituta que està a punt de plegar i dues titulars que s’ho estan passant fatal per les pressions que reben de l’Ajuntament?)

A més, continua la gestió de l’empressa externa. Què és això? AQUESTA GENT PODRÀ CONTINUAR FENT EL QUE VULGUI TOT EL TEMPS QUE VULGUI?
A ON HAUREM D’ARRIBAR PERQUE AIXÒ S’ACABI?
OPOSICIÓ!!!! NOMÉS VOSALTRES PODEU ACONSEGUIR ATURAR AIXÒ.
PERQUÉ NO HO FÈU PER SILS? PEL NOSTRE POBLE I PER LA NOSTRA LLAR D’INFANTS?

23 09 2008
anonim

Jo també he llegit el Quadern de Sils , de “QUE LA DIRECTORA SUPLENTA DIRIGEIX PERFECTAMENT LA LLAR” no s´enten ,perque si hagues sigut així la llar hauria d´estar
saturada
Realment no s´enten algú pot explicar-ho?

23 09 2008
mare

avui a l´escola m´han donat un sobre tancat escrit per l´ajuntament, i mireu per on…. ens diu el nom del personal de LA GUARDERIA, de què van aquests? no s´enteren que la directora i educadores sempre lluitaven per una ESCOLA o LLAR D´INFANTS? no diuen que ho volen tot tant bé i correcte? POSEU-VOS AL DIA IDS NO ÉS UNA GUARDERIAI! I AIXÒ DEL SUPORT FUNDACIÓ ESCALER? I TOTES LES INICIATIVES I PLANIFICACIONS QUE DIEU QUE TENIU PREVISTES… JA LES HEU CONSULTAT AMB LA GENT QUE EDUCA ALS NOSTRES FILLS????????? PER QUE EL QUE NO VOLEM PENSAR TOTS ÉS QUE COMPTEU AMB ELLES I LES TRACTEU COM ES MEREIXEN!

23 09 2008
mare

PERDONEU…. SOC LA MARE D´ABANS EN LES DUES DARRERES FRASES HE FET UNA ERRADA SENSE VOLER…PERDONEU VOLIA DIR:
…QUE EL QUE NO VOLEM PENSAR TOTS, ÉS QUE NO COMPTEU AMB ELLES I QUE VOLEM QUE LES TRACTEU COM ES MEREIXEN!

23 09 2008
familia afectada

És molt trist el que està passant!
En una llar que ha baixat tant el nombre de nens haurien d’acceptar els que no caminen!!. Però com la intenció és justificar els acomiadaments i altres… si és possible a més de la gestió indirecta, no els accepten…Volen enfonsar la llar per poder justificar-se!!!. Parlen del que no tenen ni idea. Senyors-es!! Un projecte educatiu el fan les educadores en base a un context determinat i és modificable segons l’experiència i no una fundació externa a Sils i als Silencs i Silenques. Que es pensen que una llar és una fàbrica??.

23 09 2008
familia afectada

AH PERDONEU!!. SABEU DE QUIN MUSEU HAN TRET LA SRA DIRECTORA SUBSTITUTA????

23 09 2008
Anònim

Parlant de gestions externes… què ha passat amb el professorat de les activitats del Centre Cívic?? Resulta que també hi heu posat la fòrmula de la “Gestió Externa”??

Que extrany, la classe d’Airòbic sense ningú i a Riuderenes (on hi ha la professora que han fet fora de Sils) té la classe plena?? Que bé, no?? Ens gastem els diners amb empreses foranes i amb afany de lucre i a sobre els silencs hem d’anar a fora del poble a fer les activitats.

Gran Gestió!!! Si Senyor!! Un 10!!

IDS, apunteu-vos un altre tanto!!

23 09 2008
LNC

Que torni la Llar de sempre i que totes hagin pres nota de la lliçó.

ICV+AMS+CiU: Moció de censura !!!

24 09 2008
Jo

La llar d’infants de sempre NO es la solució. Que la directora no tingui un carrec vitalici sinó de duració determinada i a partir d’un projecte de direcció. Canvi de direcció, ja. I res de privatització. Quant han costat aquests informes Escaler? Aquest informe l’hagués hagut de fer un inspector de la Generalitat, no una vulgar empresa privada amb interessos en el ram.

24 09 2008
LNC

Gestió anterior, menys població, més matriculacions.

Gestió IDS, més població, més mobbing, més amiguisme, més… però menys matriculacions.

el primer informe va costar 2660 €

25 09 2008
Tito Toti

IDS que verguenza de escrito sobre la guarderia.

26 09 2008
Una

Ara resulta que no accepten nens a la llar perque no hi ha prou personal. Es que realment volen que això tiri endavant? perque no entenc el que pretenen,.

26 09 2008
Anònim

L’alcalde està fent amb la llar d’infants el mateix que va fer en Rovira amb la policia, desprestigiar-la, fer-la malbé i posar-se el poble en contra.

26 09 2008
·IdS

dijous, 25 / setembre / 2008
PER UN MILLOR SERVEI D’ESCOLA BRESSOL PER LES FAMILIES DE SILS
Volem dedicar aquest espai a una qüestió que ha estat tristament d’actualitat al nostre poble i que ha motivat preocupació: la situació de l’escola bressol. No es una situació nova ni que s’hagi generat ara, però si que ha catgut trobar-hi solució en aquests moments. Hem hagut d’afrontar temes pendents que s’arrossegaven de temps enrere, si be ara han esclatat. Alguns dels regidors que s’han ocupat d’aquesta àrea en el passat poden corroborar que és així.

Després de diverses incidències que, en la nostra opinió, podien haver posat en perill el bon servei que la Llar d’Infants La Quitxalla ha de restar a les famílies de Sils, l’equip de govern es va posar en contacte amb la Fundació ESCALER per encarregar-li una valoració i unes perspectives immediates. El seu informe detallava la situació en que es trobava la Llar d’Infants: hi detectava necessitats i mancances i feia una sèrie de propostes d’actuació de caràcter imminent.

Un cop rebut l’informe, des de l’equip de govern varem mantenir reunions amb els diferents grups polítics municipals amb l’objectiu de donar a conèixer les conclusions i criteris del document. També es van convocar els pares i mares que porten els seus infants a la Llar per informar-los i recollir-ne opinions i suggeriments.

A petició de les famílies, es va considerar prioritari mantenir el personal eventual (cal saber que el personal fix es trobava tot ell de baixa per incapacitat laboral transitòria) , així com les condicions en que prestaven el servei, com a mínim fins a la fi del curs. La primera actuació proposada era acabar era acabar el curs escolar contractant un equip de suport que ajudés, si calia, la direcció de la Llar a elaborar els informes de valoració i planificar el proper curs. No va ser necessari ja que aquestes tasques es van dur a terme per l’equip eventual a plena satisfacció de tothom.

Seguint les conclusions de l’informe i aprofitant la posada en funcionament de la nova Llar d’Infants de Sils, tots ens hem d’esforçar – l’equip de govern ho farà – per aconseguir que la Llar d’Infants presti un servei de qualitat i s’evitin situacions que els últims anys havien provocat desconfiança i recel.

Obrim, doncs, una nova etapa amb una direcció pedagògica portada per professionals coneixedors del sector. L’ajuntament encomanarà la gestió del servei públic de l’escola bressol a una persona o entitat mitjançant contracte administratiu, mantenint sempre la titularitat del servei que no pot deixar de tenir. Som conscients que algun grup municipal interpretarà que es una privatització encoberta, res més lluny de la realitat.

S’ha vist que aquesta es la forma més adient de superar la situació viscuda i guanyar en qualitat: la gestió serà assumida per una fundació ,entitat o empresa especialitzada en aquest tipus d’activitats, la qual es farà càrrec de la direcció de la Llar d’Infants La Quitxalla.

Hem fet front a una situació compromesa, en un temps molt breu i sempre amb l’esperit de servir millor els interessos de les famílies de Sils que necessiten el servei de la Llar d’Infants. I tornarem a fer-ho sempre que calgui.

Degut de la baixada en la demanda del servei de la llar d’infants, ens hem vist abocats a l’amortització de dos llocs de treball de les educadores que fins ara formaven part de l’equip educatiu de la Llar.

http://ids-pmpersils.blogspot.com/2008/09/per-un-millor-servei-descola-bressol.html

26 09 2008
Una

Ids aquest escrit us ha quedat molt maco però se us heu endescuidat escriure sobre el perque les educadores van haver d´agafar la baixa, la reunió on se les van calumniar i van deixar el seu treball per terra, les pressions que van rebre i la campanya contra elles que va fer la directora sustituta. La gent vol tornar a portar els seus fills però es clar quedaria molt malament haver d´agafar personal nou perque us quedariu sense arguments per l´acomiadament i no us aniria gaire bé pel judici que teniu pendent…

26 09 2008
Socialistas de Vallcanera

No apoyamos esta forma de actuar de los independientes. Se sometió a mobbing a las educadoras por eso les DIERON la ILT y el pleno ha aprobado que la gestión de la Guarderia no se privatice.

2 10 2008
3 10 2008
·Escaler

Segon informe Escaler

Imatges:


Preu: 2.100 euros

. . . . . . . . . . .

5.- Assessorament en la direcció de la Llar d’Infants – Expd. 2008/921
Proposta del Regidor de Cultura, Educació i Promoció Local.
Antecedents
Atès les diferents actituds adoptades per les educadores de la llar d’infants en aquest darrer trimestre, es creu convenient contractar els serveis d’una empresa externa per l’assessorament en el tancament de curs i preparació del curs següent.
Pressupost presentat per l’empresa ESCALER SCCL per un import de 2.100 €uros (exempt d’IVA).

Font: http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesJuntesGovern/080721Cg.pdf

4 10 2008
·Directora

dissabte, 4 d’octubre de 2008
Plega la directora de l’escola bressol de Riudarenes i l’oposició en culpa el govern

ANNA PUIG. Riudarenes
La directora de la llar d’infants municipal de Riudarenes, Meritxell Gelabert, va presentar ahir la dimissió argumentant motius personals. El cap de l’oposició, Jordi Gironès (AIR-PSC), ho atribueix a pressions de l’equip de govern, de CiU, i de persones del seu entorn. «Han amargat la vida a una persona que tirava endavant un projecte de primera línia. Això és pitjor que la moció de censura», sosté Gironès. La seva versió és que l’equip de govern va imposar la contractació de personal que no era vàlid i que mares que són afins a CiU «li han fet la vida impossible». L’alcalde, Narcís Colomé, nega les acusacions tot i que reconeix que «hi ha hagut alguna tibantor». Sosté que Gelabert va manifestar que no se sentia còmoda però que «l’Ajuntament comptava amb ella». Gironès va qualificar la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Montse Valls, d’«incompetent, irresponsable i cínica» i sosté que demanarà que dimiteixi. En canvi, Colomé va lloar la feina de la regidora.

Font: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3018376

4 10 2008
Mare

Ahir parlaveu de bolquers. Jo els portava de casa i els deixava a la guarderia, per la nostra nena. Nosaltres portabem Dodots que son més cars però molt absorvents.

4 10 2008
LNC

En Gironès, és un demagog, la directora de riudarenes plega no la despatxen com a les educadores de Sils….

Si es van llegir els missatges que s’han esborrat ens podem fer una idea del tipus de pressió que han estat patint a la llar d’infants de Sils, per part de la colla que no té calés per auditories però gasta prop de 5000 € en informes escaler…

4 10 2008
Mami

Deixant de banda els bolquers, si s’han acomiadat subordinades també s’ha d’acomiadar a la directora, origen de tot aquest enrenou que despres l’ajuntament ha gestionat tant pessimament. M’imagino que el famós informe ho deu aconsellar en les seves conclusions.Quan el publicareu?

4 10 2008
Un de sils

Si es publica , que sigui complert. Es vol saber ” exactament ” el que diu, no treure frases de contexte que es poden malinterpretar volgudament pel grup d ‘ ICV de Sils com tot el que diuen. Ja ens hi tenen acostumats a denunciar temes que despres no demostre. Escampa meda que algo queda. És el seu ” slogan” i lo mes greu que els altres grups a l’oposicio no s’en adonen que els estan manipulant, perque tots els components dels grups no son iguals

4 10 2008
Un de sils

Avans es deia en aquest bloc que tot el que es feia a Riudarenes era bo. Ara allà ha plegat la directora de la llar. Que a Sils despres dels merdrers en que s’ha posat, a veura si fa el mateix . Soc el primer en dir-ho. Secundeu l’idea de que plegui d’una vegada la directora de la llar de Sils ?
M’ha dit la veïna que ësta de baixa la que substitueix a la susana.
Sabeu si ha passat alguna cosa amb la directora, perque ara va de “de SRA. DIRECTORA “

4 10 2008
Jordi

El que toca és la readmissió. Trobo que la Directora podria explicar perfectament al judici que tindran que l’acomiadament és nul de ple dret atès que les motivacions són polítiques, d’un govern minoritari que va voler privatitzar la gestió de la llar d’infants, contrariant un acord del ple dels grups representen la majoria de Sils, presentada i aprovada al darrer Ple.

IDS vol fer creure que ha arreglat un problema, la realitat és que abans hi havia matriculacions i ara no tot i que a Sils hi ha més població cada any. Si és així com arreglen problemes no em vull imaginar què fan quan pensen que s’han equivocat…

Un altre detall, aquest odi que IDS mostra als seus ex-companys d’ICV, la trobo del tot desmesurada i electoralista, crec que amb CiU i AMS serien el millor govern per Sils.

17 10 2008
vila

Donant un vot de confiança a la llar d’infants de Sils, i tot i ser mare que ha patit en carns pròpies l’odissea viscuda el curs passat a La Quitxalla, aquest any he decidit tornat a portar el meu fill a la guarderia del poble. La veritat és que estem contents de com funciona tot plegat. Es veu que s’ho han agafat amb ganes, i espero que amb ganes de fer-ho bé.
Personalment, em sap molt greu tots els caps que han rodat per culpa de tot plegat, però suposo que, ho haguessin fet així o al revés, algú n’havia de sortir malparat de totes formes. El que em sap més greu, és que els principals afectats han sigut els nens, ja que la quantitat de professores que vam veure passar l’any passat per la classe del meu fill va ser impressionant.
Suposo que tothom ja sap el que costa que el teu fill s’adapti a la guarderia, que de fet el que fan és buscar un referent (la professora) com a persona protectora mentre no hi són els pares, i i si a sobre quan arribes cada dia et trobes una persona diferent i no saps si l’endemà et trobaràs la mateixa, imagineu-vos…
Amb el que portem de curs (1 mes), per la classe del meu fill ja han passat 2 profes, i la setmana vinent en vindrà una altra, i al Novembre començarà la de l’any passat que està de baixa maternal. En resum, la cosa apunta divertida i distreta. Segons direcció, estan fent el possible perque es quedi una persona el màxim de temps, però costa molt trobar-la.
M’avorreix bastant quan es polititza tot aquest tema. Penso que hi ha molta gent que ho aprofita per carregar o defensar a certs partits polítics. Penso que és un tema molt més seriós, i d’aquesta manera es frivolitza molt.
Esperem passar un maravellós curs 2008-09 a la guarderia del nostre poble!!!!

18 11 2008
mare de l'any passat

Ahir vam tornar a parlar del tema amb unes amigues, sembla que les coses van forsa be a la guarderia, que so han agafat amb moltes ganes, pero continuen amb els cambis de personal.Algú s’ha trobat a la Núria (sustituta del curs pasat)
al seu pobre i ella li ha explicat que no l’han deixat que continui fent la seva sustitució, també ha tornat ja la Susana, i la Júlia torna el mes que ve.

Anims a les educadores i a les mames i papes d’aquest curs, sembla que despres de la tempesta arriba la calma. Potser els que manen s’han adonat de com es van equivocar amb algunes persones.

18 11 2008
mare en llista d´espera

Aixì ja és podrà obrir un altre grup?

18 11 2008
anonim

Si la Julia torna el mes que bé, l´altre persona acomiadade també?
Algú sap alguna cosa de tot això?

18 11 2008
Una

Com us divertiu inventant històries impossibles 😉

19 11 2008
Una altra

Torna la Júlia?

19 11 2008
anonimo

yo he oido que todavia no trabaja en ningun sitio, que el juicio es el mes que viene y que depende de quien gane el juicio que vuelva o no (repito que es lo que yo he oido, no lo puedo asegurar)
No estaria mal que volviera y asi podrian coger a los niños que estan esperando.

2 12 2008
·Acomiadaments

3.- Interposició reclamació prèvia a la via jurisdiccional contra resolució de data 30/07/08
exp. 1017.
Procediment genèric 2008/1017

Atès que el dia 18 d’agost de 2008, la senyora Júlia Llavero Moreno ha interposat reclamació prèvia a la via jurisdiccional, contra la resolució de l’alcaldia de 30 de juliol de 2008, per la qual s’acordava l’extinció del seu contracte amb l’Ajuntament i l’amortització del lloc de treball que ocupava, per causes objectives.

Atès que la resolució de 30 de juliol, especifica que la causa de l’extinció del contracte és la prevista a l’article 52.c) del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors, per existir la necessitat objectivament acreditada d’amortitzar dos llocs de treball a la llar d’infants municipal “la Quitxalla”, ja que el nombre d’alumnes actuals comporta l’eliminació de dues aules i la consegüent disminució d’ingressos per finançar la despesa (disminueixen les subvencions, ja que s’atorguen per alumne, i disminueixen els ingressos per quotes). El manteniment de tots els llocs de treball ens conduiria al fet que hi hauria dues persones cobrant, sense treballar, generant-se molts menys ingressos pel servei.

Atès que la resolució de 30 de juliol, també especifica i motiva perquè s’extingeix el contracte respecte de la senyora Llavero i no respecte d’altres, donat que no disposa de la titulació exigida actualment.

Atès que l’Ajuntament de Sils i els membres del seu consistori són els primers que lamenten que s’hagi produït aquesta situació, però això no vol dir que no es vegin obligats a adoptar les mesures legalment procedents en defensa de l’interès públic.

La Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, adopta el següent
ACORD:

PRIMER.- Desestimar la reclamació prèvia formulada per la senyora Júlia Llavero Moreno i confirmar la resolució de l’alcaldia de 30 de juliol de 2008.
SEGON.- Trametre aquest acord a la interessada.
– – – – – – – – – – – – – –

4.- Interposició reclamació prèvia a la via jurisdiccional contra la resolució de 30/07/08
exp. 1016.
Procediment genèric 2008/1016

Atès que el dia 18 d’agost de 2008, la senyora M. Angels Caballé Soler ha interposat reclamació prèvia a la via jurisdiccional, contra la resolució de l’alcaldia de 30 de juliol de 2008, per la qual s’acordava l’extinció del seu contracte amb l’Ajuntament i l’amortització del lloc de treball que ocupava, per causes objectives (…)

La Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, adopta el següent
ACORD:

PRIMER.- Desestimar la reclamació prèvia formulada per la senyora M. Angels Caballé Soler i confirmar la resolució de l’alcaldia de 30 de juliol de 2008.
SEGON.- Trametre aquest acord a la interessada.

Font: Acta de junta de govern de 6 octubre 2008
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesPlens/081006Cg-08576167.pdf

2 12 2008
LNC

Després de llegir aquesta explicació, com es fonamenta aquest acord i comparant-los amb els escrits d’IDS i les manifestacions de l’alcalde i la colla dels horts il.legals, que deien que les motivacions eren altres, com ara els conflictes interns i llençar rumors sobre la llar ja podem dir sense cap mena de dubte i de forma constatada que el govern i els serveis tècnics de Sils MENTEIX.

Va ser aquest grup qui va generar alarma amb reunions amb els pares a l’ajuntament vetant la pressència de representats electes, difonen rumors, i fent baixar la demanda de places d’un servei públic.
(…)

12 12 2008
·Perla jurídica

L’alcalde i el jutge:
…………………………………………………………………………………

Del bloc Des de Sils camí d’Itaca:

L’alcalde de Sils, els seus advocats, un recurs de reposició i un nou ridícul per Sils gràcies al seu ajuntament

En data, 3 d’octubre de 2008 i amb registre de sortida 4938 l’alcalde socialista Martí Nogué intenta interposar un recurs de reposició davant les ordres del senyor jutge de jutjat social número 1 de Girona en nom de l’ajuntament de Sils, és aquest:

continua amb més Bla, bla, bla.

Des del Jutjat li responen això:

Els escrits en pdf aquí

http://lncsils.iespana.es/com-la-onu-i-elpoum.pdf

P.S: Gràcies a les nostres fonts (molt properes a IDS) per l’enviament.

Font:http://losilenc.blogspot.com/2008/12/lalcalde-socialista-de-sils-els-seus.html
divendres, desembre 12, 2008

20 12 2008
Un de sils

m’han comentat que dels dos judicis que en aquest bloc publicavau que els de l’equip de govern es ” cagarien les calces ” , els que van interposar les dues ” educadores ” acomiades, resulta que elles mateixes no si van presentar i van retirar el judici. Es cert aixó , vosaltres que ho sabeu tot ?
Si es així, aquest don Alberto , que vol esser el defensor de les causes perdudes i que cridava tant quan l’equip de govern les va acomidar i que ell mateix, segons va dir , hi anava de testimoni, ara no en diu RES.
Voldriem saber-ne la seva opinió sobre el ridicul que els hi va fer fer a ellas i ell mateix

20 12 2008
Anònim

Vas perdut, si abans d’entrar a judici l’ajuntament paga més del que toca i que fins aquell moment es negava a pagar, el judici no es celebra perquè una part a aconseguit les seves pretensions. Ja no cal que el jutge li reconegui.

Confirmant la teva informació, sí, l’ajuntament s’ha cagat a les calces i les educadores han passat de posar-se a les ordres d’aquesta gent de l’ajuntament.. quin èxit oi per la llar d’infants infrautilitzada a Sils?

també diuen que l’alcalde va presentar un escrit i al jutjat el va engegar a fer punyetes…

20 12 2008
Una de les ex-educadores

Un de Sils,
creus que després del que ens va fer passar aquesta gent ens van quedar ganes de tornar a treballar per ells?

Vam passar, gràcies a algunes persones, uns dels pitjors moments de la nostra vida.

Però creu-me, en aquests moments, estic convençuda que ens van fer un favor.

M’encantava la meva feina, me l’estimava moltíssim.

Ens van fer molt mal, NO ENS HO VAM INVENTAR… jo he estat 8 mesos amb ansiolítics i antidepressius.

Però tot això ja s’ha acabat, ara ha començat per nosaltres una nova etapa.
Ens ha costat molt renunciar a una feina (si haguéssim entrat al judici, segurament hauríem pogut recuperar el nostre lloc de treball) però no estem disposades a tornar a passar el que vam haver d’aguantar fa uns mesos.

Tot això ens ha servit per veure qui realment s’interessa per les persones i qui no. Qui és capaç de rectificar i qui no. Qui reconeix la veritat i qui no.
Qui realment vol el millor pel nostre poble i qui no.

Només per això i pels grans i inolvidables moments que hem passat amb molts dels nens d’aquest poble tot ha valgut la pena.

Si hem pogut contribuir a que els grups de l’oposició comencin a fer pinya quan realment és necessari, també ha valgut la pena.

GRÀCIES A TOTS ELS QUE HAN ESTAT AL NOSTRE COSTAT FINS A L’ÚLTIM MOMENT (tot i no disposar de la informació necessària en el moment necessari) GRÀCIES ALS QUE ES VAN PREOCUPAR PER NOSALTRES, PEL NOSTRE ESTAT DE SALUT, PEL NOSTRE FUTUR PROFESSIONAL.
GRÀCIES A TOTS ELS QUE ENS HAN MOSTRAT LA SEVA PART MÉS HUMANA.

GRÀCIES A TOTS, A TOTS pels bons moments i pels dolents, perquè aquests ens han fet créixer.

GRÀCIES I… BON NADAL A TOTHOM, A TOTHOM, A TOTHOM de veritat, perqué nosaltres si sabem perdonar.

20 12 2008
Anònim

Senzillament ,gràcies per la teva resposta “ex-educadora”!El teu futur promet!. En el fons crec que realment ,es cert que us han fet un favor.
ANIMS I ENDEVANTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21 12 2008
Mare

Jo també vull donar les gràcies a les ex-educadores. Els meus nens van estar a la guarderia i van tenir com a senyoreta a una de les ex… i mai van tenir cap problema. Que tingueu molt bona sort SENYORETES.

Bon Nadal

21 12 2008
Un de sils

He tornat a indagar avui amb gent propera a tu ” educadora ” i del que dius , no s’acosta a la realitat ni de bon tros. NO , hi dic NO heu aconseguit ni un euro de mes dels que us van regalar amb l’acomiadament. Heu de dir la veritat, sino ja veig com eduqueu als nanos, digent mentides. Ensenyeu algun document que acrediti que com digueu heu aconseguit mes diners, sino per tota la gent que sap del tema , continuareu essent unes MENTIDERES.

21 12 2008
LNC

Jo he parlat amb gent propera a IDS i m’han dit que l’educadora té raó. També m’han dit que al Nyap hi han cagades que ho saben, però que al Nogué només vol estirar fins aprovar la nova edificabilitat, que ja està cremat, que mentre vagin caient gairebé 3000 € com al setembre, doncs que aguantarà, però ell que vol fer pisos a Mallorquines

21 12 2008
anonimo

un de sils, no vallas de enteraillo.

Vuelvete a leer el escrito de la educadora, ex.
Me parece que ella en ningun momento habla de que ha cobrado o a dejado de cobrar.

Ella habla de cosas mucho mas importantes que el dinero, habla de sentimientos, de emociones… y esas cosas no tienen precio.

Pero hay algunas personas en este pueblo que no entienden que esto pueda ser real, que no son capaces de ver más allà de las pelas, que se han olvidado de esa parte mas humana de la que habla ella.

ay!!!! un de sils, que se te ha ido la olla…. se te ha visto el plumero colega.

Gracias a vosotras educadoras, nos habeis dado una lección a muchos.
Suerte en vuestra nueva etapa.

21 12 2008
Un de sils

Aixo que una de les parts ha aconseguit les seves pretencions, com diu un anonim, es aixi:L’Ajuntament s’ha tret de sobre dues ” educadores” que es van donar de baixa per no se que i per casualitat van esser totes en un mateix dia , casualitats de la vida . Aquests si que han tret la rifa

21 12 2008
anonimo

Que te estas poniendo nervioso.
Tranquilo hombre, tranquilo.
Ahora hay cosas más importantes de las que hablar: NYAP
… pero esto alomejor te pone más nerviosillo todavia no?????

22 12 2008
Una

Aquest Un de Sis deu ser una d´aquestes persones que volen desviar l´atenció i no saben cap a on tirar, apa noi deixa en pau a les educadores que bastant mal els hi heu fet i preocupe-vos per les vostres coses que prou feines teniu. No se com us atreviu a donar lliçons amb la oposició en bloc en contra vostra i el personal de l´ajuntament descontent per les vostres gestions . A vosaltres educadores seguiu com ara i molta sort en aquest nou camí ja sabeu cap a l´`exit…

22 12 2008
anònim

Parlant del personal de l’ajuntament, com va el tema del conveni col.lectiu?
fa molt que no es parla.
Ja ha tingut lloc la tan esperada reunió entre l’ajuntament i el sindicat?

He sentit que hi han treballadors de l’ajuntament que no s’atreveixen a signar contra el Nyap per por a posibles represàlies, perque com que estem en crisis potser hi ha reestructuració de plantilla i clar…. si el meu nom hi surt…

Em sembla fortíssim!

22 12 2008
EMDDS

Ara ho has dit, un de sils, l’unic objectiu de l’ajuntament era treure’s de sobre a les educadores.
No millorar el servei, ni treballar per una millor atenció als nostres nens, ni per implicar-s’hi en un nou projecte, ni per contribuir a la solució dels suposats conflictes…

Les seves úniques “pretencions” eren treure-se-les de sobre, però, gracies a l’esforç de molta gent, només ho van aconseguir amb dues de elles.
Encara queden tres, i molta gent que estem disposats a donals-hi suport sempre que ho necessitin.

25 12 2008
Un de sils

Pero aquesta educadora que escriu aqui, encara no ha dit perque no es van presentar als judicis tot i qui hi tenien les REGIDORES de l’oposicio com a testimonis ( segons em va informar una d’elles ) . Molt xerrar i despres res de res. Altra gent diu que van ser mal informades per en Miralles, que hi guanyarien molt i ara han vist que estan a la estacada. Es el que fa aquest personatge, fa el merder i despres es queda al marge. ES el seu estil, i quan la poca gent que te al costat se n’adoni, quedarà mes sol que la una. Temps al temps, perque sabeu perque va marxar de can Fanga ?

25 12 2008
LNC

És la política de tripartit IDS-PSC-PSOE, d’hort il.legals, Nyaps, xalets a Can Celdoni, mossos cambrers i reparcel.lacions a les parcel.les Nogué inventar mentides?? Quina por teniu a la gent que no té lligams amb les forces fosques !!! 🙂 🙂 🙂

Només cal llegir l’ex-educadores per saber per qui s’han sentit recolzades i per qui maltractades…

Tripartit IDS-PSC-PSOE, millor feu auditories, no renyeu boletaires i feu públics els béns de la junta de govern, a més de definir voreres dels vostres tècnics.

25 12 2008
Un de sils

pero de la pregunta que l’hi feia, res de res. Tu sempre amb el mateix disc retllat de tant pasar-lo

25 12 2008
LNC

El disc ratllat és el discurs del Tripartit d’IDS-PSC-PSOE.. que dolent és l’Albert !!

😉

25 12 2008
Anònim

Que poc en sabeu de les coses!!!!! primer us informeu i després opineu si us plau

25 12 2008
anonim

Tinc una curiositat! Perquè mai s’ha publicat l’informe d’escaler? ( és de tots )

25 12 2008
Un de sils

I tant que van dir que ho farien aquests “verds ” . Deu ser que les seves protegides no en surtien ven parades, per aixo no l’han tret. ES com sempre, xerren, xerren i despres res de res. JA ELS ANIREU CONEXENT, pero procureu que no sigui massa tart

25 12 2008
LNC

No crec dels que contractin pòlisses de responsabilitat civil i patrimonial sense publicitat tres mesos després del Nyap i per cobrirse davant una reclamació als tribunals d’1,6 M€, per tapar les coses d’en Rovira i l’enganxina. D’IDS sabem que sí. 😉

26 12 2008
júlia

Un de Sils, saps llegir? ets capaç d’entendre el que llegeixes?

Faig un copia i enganxa, torna-ho a intentar.

Una de les ex-educadores (21:27:00) :

Un de Sils,
creus que després del que ens va fer passar aquesta gent ens van quedar ganes de tornar a treballar per ells?

Vam passar, gràcies a algunes persones, uns dels pitjors moments de la nostra vida (…)

M’encantava la meva feina, me l’estimava moltíssim.

Ens van fer molt mal, NO ENS HO VAM INVENTAR…

Ens ha costat molt renunciar a una feina (si haguéssim entrat al judici, segurament hauríem pogut recuperar el nostre lloc de treball) però no estem disposades a tornar a passar el que vam haver d’aguantar fa uns mesos.

GRÀCIES A TOTS ELS QUE HAN ESTAT AL NOSTRE COSTAT FINS A L’ÚLTIM MOMENT (tot i no disposar de la informació necessària en el moment necessari) GRÀCIES ALS QUE ES VAN PREOCUPAR PER NOSALTRES, PEL NOSTRE ESTAT DE SALUT, PEL NOSTRE FUTUR PROFESSIONAL.
GRÀCIES A TOTS ELS QUE ENS HAN MOSTRAT LA SEVA PART MÉS HUMANA.

GRÀCIES A TOTS, A TOTS pels bons moments i pels dolents, perquè aquests ens han fet créixer.

GRÀCIES I… BON NADAL A TOTHOM, A TOTHOM, A TOTHOM de veritat, perqué nosaltres si sabem perdonar.

Un de Sils, si no ets capaç d’entendre això no cal que en parlem més,
FELIÇ 2009!

26 12 2008
LNC

Si jo fos educadora i hagués de patir l’odi irrracional i la mentida permanent, que es veu en aquest un de Sils, no hagués volgut tornar a una llar d’infants devaludada.

Sembla mentida que cada mes s’estigui pagant a la cooperativa Escaler per la gestió tan dolenta que ha fet el tripatit d’ IDS-PSC-PSOE. Ja podriem atura el Nyap en lloc d’escampar tant odi…

27 12 2008
Una

Es que es la seva manera de governar, escampant mentides i rumors.Per cert Un de Sils ja que estàs tant “posat” en el tema de les educadores i tant interessat en l´informe escaler hauries de saber si es que no ho saps que en aquest document nomès s´explica la situació en que es trobava la llar i possibles solucions evidentment una d´elles era privatitzar la llar, això era el que volia el govern i com que no ho han aconseguit estan que es pugen per les parets.Una vergonya que es gastessin els cèntims en aquests fulls i ells son els primers que no ho volen fer públic perquè es demostraria que no surt res de res del que volen fer creure a la gent. Per cert també haurien d´explicar que no estan cobertes les places de la llar perque per falta de personal no es poden agafar més nens així que en comptes de gastar-se els diners dels silencs en altres tonteries ho podrien fer contractant educadores però clar això ara no seria gaire étic no creus?…

30 12 2008
.Escaler

Per tal que la direcció i l’equip educatiu de la llar d’infants “La Quitxalla” de Sils reflexioni sobre un model metodològic comú que asseguri la consecucio dels objectius pedagògics, es creu convenient contractar els serveis d’una empresa externa per la realització de sessions d’assessorament i supervisió en l’acció educativa a la direcció i a l’equip de la Llar d’Infants del curs escolar 2008-2009.

Pressupost presentat per l’empresa ESCALER per un import de 5.500 €uros (exempt d’IVA).
(…)
La Junta de Govern Local, per unanimitat dels assistents, adopta el següent

A C O R D

Primer.- Contractar a la companyia ESCALER SCCL els serveis d’assessorament i supervisió en l’acció educativa a la direcció i a l’equip de la Llar d’Infants “La Quitxalla” de Sils per al curs 2008-2009, per un import de 5.500,00 € – exempt d’IVA.

Font: ACTA DE SESSIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL
Data : 6 d’octubre de 2008
http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Ajuntament/ActesPlens/081006Cg-08576167.pdf

2 07 2009
.Convocatòria d'ajuts

EDICTE PER LA OBERTURA DE LA CONVOCATÒRIA D’AJUTS A L’ESCOLARTIZACIÓ A LA LLAR D’INFANTS MUNICIPAL PER LES FAMÍLIES EN SITUACIONS SOCIOECONÒMIQUES DESFAVORIDES (format PDF):

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Taulell%20anuncis/EdicteConvconcurs%20public%20ajut%20Llar%20d%27infants%202009.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: