7 pisos lloguer joves

10 10 2008

Per a 7 joves del municipi

2008

Els inquilins dels nous pisos de lloguer per a joves de Sils només pagaran 2,2 euros per m2 al mes

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha visitat aquest divendres la nova promoció de set pisos de lloguer per a joves que s’està construint a Sils.

ACN/DDG Els nous pisos, que s’ubiquen a l’antiga residència de mestres, a tocar de les dependències de l’Ajuntament, ja han estat adjudicats i els seus inquilins només pagaran 2,2 euros al mes per cada metre quadrat que tingui l’apartament. Així, els dos pisos de 43 metres quadrats tindran un lloguer inferior als 95 euros, els altres quatre de 52 metres quadrats costaran 125 euros al mes i l’apartament de majors dimensions, de 76 metres quadrats i destinat a una família jove amb fills, sortirà per uns 167 euros al mes.

‘Un dels problemes que té la nostra gent jove és precisament iniciar el procés d’emancipació, que passa per poder aconseguir un treball digne i poder accedir a l’habitatge’, ha comentat Capdevila. ‘La realitat que tenim és que els lloguers són molt cars i moltes vegades això fa que els nostres joves passin anys i anys al domicili familiar perquè no poden fer front a les despeses que comporta el lloguer d’un pis’, ha continuat la consellera d’Acció Social i Ciutadania. ‘Iniciatives de lloguer econòmic com aquesta són una oportunitat magnífica perquè el jovent pugui iniciar aquest procés d’emancipació’, ha puntualitzat Capdevila.

‘Això sí, no tots surten al preu d’aquí a Sils, perquè aquí tenen l’avantatge d’un preu del sòl més baix que a molts altres municipis de Catalunya’, ha afegit la consellera d’Acció Social i Ciutadania, que durant el seu recorregut ha estat acompanyada pel director dels serveis territorials del seu Departament a Girona, Josep Viñas, i l’alcalde de Sils, Martí Nogué. Segons l’alcalde, les obres de construcció dels set nous pisos de lloguers s’acabaran sobre el termini previst ‘i esperem que abans de finals d’any puguem fer l’entrega de les claus als propietaris’. Uns inquilins que s’hi podran estar un màxim de cinc anys.

‘Hi va haver un total de 23 sol·licituds de joves d’entre 18 i 30 anys per optar a aquests set pisos’, ha confirmat Nogué. ‘I pel pis de 72 metres quadrats destinat a una família jove amb fills n’hi hagué tres de sol·licituds’, ha afegit l’alcalde de Sils. Després de visitar les obres, la consellera Capdevila s’ha desplaçat fins al centre cívic per conèixer l’exposició permanent ‘Sobre terreny jove’, elaborada pels joves del municipi i que pretén reflexionar sobre el projecte participatiu de gestió de l’entorn natural de l’Estany de Sils.

Font: http://www.diaridegirona.cat, 10 octubre 08

2 comentaris

Comentari enviat el dia 10-10-2008 a les 19:33:59
Si ara tindran pis , però no tindran feina, tampoc tindran col.legi perque no hi ha places, ni ajudes per no ser inmigrants i viva la pepa
Autor: putinaire

Comentari enviat el dia 10-10-2008 a les 18:16:48
Sí, i mentrestant, es gastaran els diners en tunejar cotxes d’importació, i en tabac americà, i en mòbils, i en… I els grans, després de tota una vida treballant, sense poder viure perquè la pensió no els hi arriba. Això és una demagògica vergonya. Que estalviin i es comprin cotxes de segona ma com van fer les generacions anteriors. Estem educant una joventut idiotitzada i malbaratadora. El seu futur, i el nostre és molt negre.
Autor: Lo Gaiter de la Muga

2007

Pisos de protecció oficial a Sils

Enviat a El vell Ajuntament el 27 Abr 2007

1. La promoció pisos de lloguer jove situats al c/ Girona, núm. 1 de Sils, està formada per 7 habitatges que es destinen a lloguer. Hi hauran 2 pisos amb una superfície de 51,14 m 2, 2 pisos de 52,29 m 2, 2 pisos de 42,54 m2 i un de 60,82 m2. Font: NORMES PARTICULARS DEL PROCÉS D’ADJUDICACIÓ EN RÈGIM DE LLOGUER, DE 7 HABITATGES DE L’AJUNTAMENT DE SILS

2. El Ple ordinari de la Corporació del 27 de març de 2007 va aprovar les Bases/Normes particulars del procés d’adjudicació en règim de lloguer de 7 habitatges per a joves … http://www.webgipal.net/Sils

3. Bona Gestió? Sils . ES i el percentatge de pisos de protecció oficial Benvolguts companys i companyes, És hora d’estirar les orelles a l’Ajuntament. L‘Ajuntament de Sils utilitza el .ES en comptes del .CAT. Aquest fet és una mostra més en temes de calat profund, com l’oblit del sentiment de pertanyença a Catalunya. Adaptar-se a les noves possibilitats és una obligació dels ents públics. Un altre tema interessant, que cal remarcar és la nul·la aportació de l’Ajuntament i la falta de compliment amb el compromís social en quan a l’habitatge. Dels 700 nous pisos, un 15% hauria hagut de ser de protecció oficial segons els experts en la matèria. Per tant Sils hauria de disposar d’uns 105 nous pisos de protecció oficial, ja siguin en règim de venda o en règim de lloguer. Estaríem encantats de saber que la convocatòria de l’Ajuntament arribarà a aquestes cotes socialment òptimes per ajudar als més desfavorits i amb més probabilitat d’exclusió per raons de renda. Però no és així només 7 pisos… Per tal de garantir això, ICV-EUiA, tenim el ferm compromís de no jugar amb un tema tan important pels ciutadans i ciutadanes de Sils, i ens posarem en sintonia per recolzar a la gent més desfavorida i als joves.

Font: Albert Miralles Güell dissabte, 14 abril 2007, http://laveudesils.blogspot.com

– – – – – – – – – –

Llegiu també:

Reallotjats casa cremada

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

12 10 2008
·Sorteig

El sorteig dels habitatges de lloguer jove

El passat dia 15 de desembre a les 12.00 hores va tenir lloc el sorteig dels pisos de lloguer per a joves a l’Ajuntament de Sils. El sorteig es va efectuar segons les bases establertes i va permetre que 7 joves del municipi puguin gaudir pròximament d’un habitatge de lloguer.

http://www.silsjove.cat/?q=node/47

Sils ha d´endarrerir l´entrega dels pisos de protecció perquè l´edifici s´ha esquerdat

E.PADILLA, SILS. L´Ajuntament de Sils està rehabilitant l´antic edifici dels habitatges dels mestres per convertir-lo en un bloc amb set pisos destinats al lloguer protegit, però els terminis d´entrega dels habitatges s´endarreriran perquè les obres de reforma han posat en relleu defectes de la construcció i han sortit esquerdes a les parets, segons va explicar ahir l´alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS-PM). Mentre es treballava per obrir un forat per passar-hi l´ascensor i es tiraven envans per redistribuir els habitatges, l´edifici s´ha ressentit de vells defectes d´edificació i ara cal revisar el projecte, cosa que perllongarà les obres uns quants mesos més i també encarirà el projecte més enllà dels aproximadament 360.000 euros en què estava pressupostat.

Les adjudicacions dels habitatges, però, tiren endavant, van explicar l´alcalde i el regidor de Joventut de Sils, Andreu Arredondo. El proper 15 de desembre es portarà a terme el sorteig dels pisos entre els 22 aspirants que acompleixen tots els requisits per aspirar-hi -entre d´altres, tenir entre 18 i 35 anys i haver estat cinc anys continuats empadronats al municipi o bé 10 anys discontinus. Sis dels pisos tenen uns 40 metres quadrats i un altre, destinat a una família jove amb fills, en té 56. El darrer habitatge se sortejarà entre tres aspirants i els altres sis, entre els dinou restants. Els pisos es llogaran per 100 euros al mes. El projecte està sufragat per l´Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Diumenge 02 de desembre de 2007
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2892_3_234156__Comarques-Sils-dendarrerir-lentrega-dels-pisos-proteccio-perqu-ledifici-esquerdat

12 10 2008
·Acta
29 01 2009
.Claus

PISOS PER A JOVES – ENTREGA DE CLAUS
Dissabte 31 de gener a les 12:00h
L’entrega de claus dels pisos per a joves tindrà lloc dissabte 31-01-09 a les 12:00h a la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

3 02 2009
.7 llogaters

Dimarts 03 de febrer de 2009 Contacti amb diaridegirona.cat | RSS
Diari de Girona

Sils dóna les claus dels pisos dels mestres amb gairebé un any de retard

Foto: Els nous inquilins, al vestíbul. Carles Colomer

SILS | E.B.
Els nous llogaters dels pisos dels mestres de Sils, situats a tocar de l’Ajuntament, ja viuen en els seus inmobles des de dissabte, dia en què se’ls va fer l’entrega de les claus. Aquests pisos dels quals es beneficien set llogaters només costen 125 euros al mes i, amb aparcament, uns 167 euros al mes, uns preus baixos per a joves de Sils.

De tota manera, l’espera per a un nou pis s’ha fet llarga per aquests joves, ja que l’obra es va adjudicar l’abril de l’any 2007 i es preveia que en dotze mesos estigués totalment feta. Les dates però finalment no han quadrat ja que a mitjans del 2007, l’Ajuntament va veure com se’ls esquerdava el vell immoble dels mestres i havien d’afegir més diners dels previstos a la seva rehabilitació, que en un principi havia de ser d’uns 397.000 euros i que a causa dels defectes, es va encarir en 65.000 euros.

Tot això ha representat que les obres de rehabilitació s’allarguessin gairebé un any més del previst i que, per tant, l’adjudicació als llogaters es retardés i que, finalment, dissabte els set afortunats poguessin entrar al seu nou pis.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009020300_3_312339__Comarques-Sils-dona-claus-dels-pisos-dels-mestres-gairebe-retard

16 05 2009
DIU

Diu que per culpa del vent del gener passat l’Ajuntament s’ha de gastar més de 4.200 euros per reparar la coberta dels pisos de lloguer per a joves, que no fa gaire van ser inaugurats.

16 05 2009
Buf

I l’empresa no n’és responsable d’haver-ho fet malament? Sempre paga l’Ajuntament aquí…

14 05 2010
.Fins al 30 de juny
 • Adjudicació en règim de lloguer, dels habitatges de l’ajuntament de Sils situats al carrer Girona, 1
 • 19 05 2010
  .Edicte

  AJUNTAMENT DE SILS Edicte d’exposició pública de les bases i convocatòria per adjudicar habitatges en règim de lloguer

  Exercici: 2010 Bop: 95-0 Edicte: 7081 AJUNTAMENT DE SILS Edicte d’exposició pública de les bases i convocatòria per adjudicar habitatges en règim de lloguer

  https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2010/95/201095007081.pdf

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

  S'està connectant a %s
  %d bloggers like this: