MAT, prop de Sils

13 10 2008

Necessària i soterrada?

icona.gif Un estudi del CILMA calcula que el soterrament de la MAT costaria menys del doble de la instal·lació aèria
Actualitzat a les 21:00 h 10/10/2008

Un estudi encarregat pel Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA), que agrupa ajuntaments gironins, manté que soterrar la línia de molt alta tensió (MAT) costaria menys del doble de la instal·lació aèria que proposen Red Eléctrica i el govern espanyol. L’estudi se centra en el tram comprès entre Santa Llogaia i Bescanó i, per primera vegada, l’anàlisi té en compte costos indirectes com ara la pèrdua de valor de les finques.

L’estudi l’ha fet la consultoria Fractàlia i rebaixa el cost del soterrament de la MAT de dotze vegades més, com calculava Red Eléctrica, a menys del doble. L’informe parteix del fet que la MAT ha de complir tres requisits mínims: donar cobertura elèctrica actual i futura, alimentar la línia de l’AVE i ser la interconnexió entre el territori espanyol i el francès. L’anàlisi considera que el soterrament és “tècnicament viable i, des d’un punt de vista econòmic i social, la millor alternativa per a les comarques de Girona”. L’estudi afegeix que la línia és necessària.

Font: www.3cat24.cat, 10 octubre 08

La instal·lació de la línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) és necessària a la demarcació, perquè només amb els 400 kV s´aconseguirà alimentar el TAV, fer possible la interconnexió amb França i abastir d´energia els municipis de Girona. Així ho conclou un informe encarregat pel Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (Cilma), que ha estudiat la viabilitat tècnica i econòmica del soterrament de la línia en el tram Bescanó-Santa Llogaia i al ramal de Riudarenes.

Font: DdG, 11 octubre 08


Pel soterrament entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes

COMENÇA LA RECOLLIDA DE SIGNATURES PER SOTERRAR LA MAT

El moviment ‘Ciutadans pel Soterrament de la línia de Molt Alta Tensió‘, format per veïns de Santa Coloma de Farners, ha començat una campanya per recollir firmes contra el pas enlairat de la MAT des d’aquesta localitat fins a Riudarenes. Des d’aquest dissabte, es recullen signatures pels locals comercials i de lleure de la població i també es pot signar per correu electrònic. Els membres del col·lectiu han mostrat el seu suport a les iniciatives que prengui l’Ajuntament en aquest sentit, i recorden que el consistori ha organitzat, per al pròxim 17 de juny al Teatre Catalunya, un acte públic informatiu sobre el ramal de la MAT entre Santa Coloma i Riudarenes.

Precisament, aquest divendres, el coordinador europeu Mario Monti va anunciar que proposarà en el seu informe final soterrar tot el tram de la interconnexió de la MAT, des de Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà) fins a Baixàs. La proposta, però, no apostarà però perquè el traçat subterrani s’estengui fins a Bescanó perquè els darrers informes de la consultoria Cesi conclouen que no hi ha garanties tècniques que ho facin viable.

El moviment anomenat ‘Ciutadans pel Soterrament de la línia de Molt Alta Tensió’ ha informat que dóna ple suport a les iniciatives que pren l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners en aquest sentit per aconseguir el soterrament de la línia en el tram que passa per damunt de la ciutat (muntanyes del Corb) i per la vall del Castell de Farners, Argimon i fins a Riudarenes.

El suport a la campanya a través d’Internet es pot realitzar enviant un correu d’adhesió a l’adreça soterramentmat@resso.cat.

Acte informatiu sobre la MAT el pròxim 17 de juny

L’acte informatiu sobre el recorregut i l’impacte d’aquest ramal es farà el 17 de juny, a les vuit del vespre, al Teatre Catalunya. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha convidat a aquest acte els representants de Red Eléctrica Espanyola, promotors de la línia, i representants de la Generalitat.

L’Ajuntament, que a principis d’aquest mes, ha rebut el projecte executiu de la línia en el ramal de Santa Coloma de Farners – Riudarenes, considera que aquest traçat, ‘representa un prejudici mediambiental i paisatgístic de gran magnitud’. El consistori va aprovar en un ple una moció de suport al Consell d’Iniciatives Locals per al Mediambient (CILMA) de les comarques de Girona, que demana el soterrament de la línia de molt alta tensió al seu pas per les comarques gironines.

Tram de la MAT a Santa Coloma de Farners

Pel terme municipal de Santa Coloma de Farners, la línia Sentmenat-Bescanó, de doble circuit, tindrà un tram de 3.262 metres i sis torres de 28 metres a 44 metres d’alçada, amb una base mínima de 100m². Aquesta línia afecta ‘greument’ la zona alta de Castanyet, Santa Creu d’Horta, el Sobirà, la Castanyeda del Puig i d’altres llocs singulars. En total 17.314 m² de tala d’arbres ‘i la conseqüent degradació natural i paisatgística’, segons informa el mateix consistori.

L’altre ramal de la línia elèctrica que travessarà el terme municipal colomenc és el que connectarà amb la subestació de Riudarenes. Des de la línia es desvia per sota del coll de l’Espinau, travessa el serrat de Corb i passa a menys de 1000 metres de l’Ermita de Farners i l’ermita de Sant Pere Cercada, i a menys de 500m de l’Ermita de Santa Victòria Sauleda per endinsar-se a la plana de Riudarenes, on passarà a prop de l’Ermita d’Argimon i del nucli de l’Esparra fins connectar, prop de polígon, amb la subestació projectada.

Font: ciuriudarenes.blogspot.com, 16 / juny / 2008

icona.gif Powerpoint Com és i com serà Riudarenes, clica la imatge:

icona.gif El brancal de la MAT


REE posarà en funcionament la subestació de la MAT a Riudarenes a principis de 2009. Santa Coloma es queixa que el projecte del brancal no aporta l’estudi d’impacte ambiental

E.Padilla,
Riudarenes/Santa Coloma.
La subestació elèctrica de Riudarenes que alimentarà el brancal de Molt Alta Tensió (MAT) que, a la seva vegada, prestarà suministre al Tren de Molt Alta Velocitat (TAV) al seu pas per la comarca de la Selva entrarà en funcionament a principis de l’any que ve. Així ho estableix el projecte executiu que Red Eléctica de España (REE) va enviar a l’Ajuntament de Riudarenes fa pocs dies. El cost de les obres de l’estructura, que estarà ubicada a peu de la carretera entre Sils i Massanes, ascendeix a 6.086.059 euros. L’inici dels treballs és imminent, ja que REE estima que duraran uns 10 mesos. Santa Coloma també ha rebut el projecte del brancal que neix a Vic i que connectarà amb aquesta subestació tot travessant el municipi.

El brancal de la MAT entre Santa Coloma i Riudarenes té 17,183 quilòmetres -cap a set quilòmetres trancorren per Santa Coloma i uns 10 per Riudarenes- i suposarà la instal·lació de 37 torres d’entre 44 i 76 metres. El recorregut de la línia suposarà talar abres, per deixar, com a mínim, nou metres nets a banda i banda de l’estesa. El brancal sobrevola diversos camins municipals, l’Eix Transversal, dues carreteres comarcals i la riera de Santa Coloma. Pel que fa a la subestació de Riudarenes, estarà connectada a les noves línies elèctriques de 400.000 volts Bescanó-Riudarenes i Vic-Riudarenes. Subministrarà el TAV i disposarà també d’una sortida de transformació per realitzar una altra connexió amb un parc de 110.000 volts que Endesa té previst fer aprop. La subestació disposarà també d’una zona de reserva d’espai per a futures ampliacions.
Davant un projecte executiu, ara només es poden fer al·legacions, va reconèixer l’alcalde de Riudarenes, Jordi Ros (CiU). La plataforma No a la MAT ja va anunciar fa setmanes que s’animaria la ciutadania de Riudarenes i Santa Coloma de Farners, els dos municipis afectats per aquest brancal que es perllonga fins a Vic, a presentar al·legacions massives al projecte.

Santa Coloma ha rebut també el projecte executiu d’aquest brancal que travessa paratges d’alt valor ecològic com ara la Fradera de Castanyet, passa a uns centenars de metres d’un monastir budista i transcorre aprop d’ermites gairebé mil·lenàries. El projecte està inclomplert perquè no conté la declaració d’impacte ambiental, va denunciar el regidor d’Urbanisme, Josep Cullell (CiU), tot i que va puntualitzar que tot just va arribar dijous i que encara l’estan estudiant. A partir d’aquí es decidiran quines seran les al·legacions “més efectives, perquè això és una animalada”, va considerar Cullell.

http://www.diaridegirona.cat, 31 maig 08

icona.gif El ramal de la MAT a Riudarenes afectarà 28 propietaris i es talaran 107.000 m2 d’arbres

L’estudi ambiental i el projecte executiu ja és als ajuntaments de Santa Coloma i Riudarenes i estaran 20 dies a exposició pública

ANNA PUIG. Riudarenes
El ramal de la MAT que sortirà de Santa Coloma i arribarà fins a la subestació elèctrica de Riudarenes afectarà 28 propietaris de 57 finques. El traçat tindrà una longitud de poc més de 17 quilòmetres i s’hi instal·laran 37 torres, d’entre 19 i 49 metres d’alçada. El ramal transcorrerà per una zona bàsicament boscosa, i això obligarà a talar els arbres d’una superfície de gairebé 107.000 m². Són dades del projecte executiu d’aquesta infraestructura, que aquesta setmana ja ha arribat a les oficines dels dos ajuntaments afectats, Santa Coloma i Riudarenes, juntament amb la declaració d’impacte ambiental i el projecte executiu de la subestació de Riudarenes. Ara els documents estaran a exposició pública durant vint dies. Els ajuntaments exigeixen, com a mal menor, que el traçat sigui soterrat.

El traçat comença a la torre 134 de la línia Sentmenat-Bescanó, al terme de Santa Coloma. A partir d’aquí, transcorre cap al sud gairebé de manera vertical, travessant un dels espais verges del municipi, bàsicament format per boscos. A Santa Coloma s’hi instal·laran 19 torres, i la longitud del traçat en aquest terme és de 7,6 quilòmetres. Hi ha 21 finques afectades, de vuit propietaris diferents. Són paratges com ara el Mas Espinau, Can Fradera, l’Albó, La Selva, Can Grogalls i Mas Pubirana. Segons el projecte, són parcel·les de castanyers, pins, alzines i roures, entre altres espècies d’arbres. Les característiques del terreny comporta fer una important tala d’arbres. Només a Santa Coloma, la superfície afectada per aquesta tala serà de 67.850 m². La infraestructura passarà a un quilòmetre del castell de Farners i a tocar d’alguns elements arquitectònics de la ruta de les deu ermites.

Al terme municipal de Riudarenes, el ramal tindrà una longitud de 9,3 quilòmetres i s’hi instal·laran 18 torres. Hi haurà 36 finques afectades, de vint propietaris. Tot i ser un traçat més llarg que a Santa Coloma, aquí la tala d’arbres és molt menor (39.079 m²). La infraestructura travessarà el Raval de l’Esparra, la zona de La Riera, i arribarà fins al veïnat de les Mallorquines, on la MAT connectarà amb la subestació elèctrica. Es tracta d’una zona d’habitatges disseminats i hi haurà una desena de masies que estaran situades només a 500 metres de la línia, com ara Ca l’Agustí, Cal Vicari, les Torres de Puig Ardina i Can Calçada, a més de la capella de la Mare de Déu de Montcorb, entre altres edificis.

Els alcaldes dels municipis afectats, Antoni Solà (Santa Coloma) i Jordi Ros (Riudarenes), exigeixen que el traçat vagi soterrat per tal de minimitzar l’impacte sobre el territori. «Ens destrossen una zona paisatgística de gran qualitat i de gran valor arquitectònic», va dir Solà. Per Ros, «la MAT no es pot aturar», però sosté que treballaran perquè passi soterrada. El projecte estarà a exposició pública durant vint dies perquè els ciutadans el consultin.

http://www.vilaweb.cat, 31 maig 2008

Fotos procedents d’un powerpoint que podeu veure clicant aquí:

http://usuarios.lycos.es/jordirosrabert/ZONESMAT%20RIUDARENES.pps

icona.gif El Cilma sosté que el ramal de la MAT de Riudarenes té un impacte crític

Un estudi apunta que incidirà en l’economia de la zona afectada

Acn/DdeG, Girona.

El Consell d’Iniciatives per al Medi Ambiemt a les comarques de Girona (Cilma) afirma que el brancal de la MAT fins a la subestació de Riudarenes tindrà un impacte global “crític” en l’entorn mediambiental. Un estudi elaborat per la consultoria Fractàlia ha analitzat els valors naturals, paisatgístics i patrimonials de l’àrea afectada per la línia de 400 quilovolts. Determina que es tracta d’un paisatge “lliure d’infraestructures poc freqüent” a les comarques gironines perquè fa de connector entre diversos espais naturals com ara les Guilleries, el Montnegre, el Montseny, l’Estany de Sils i el Volcà de la Crosa. Conclou que la línia provocaria un “impacte visual evident” i que afectaria sobretot la “població resident prop d’aquesta”.

El traçat que enllaçarà la línia de molt alta tensió amb la futura subestació de Riudarenes s’estendrà al llarg de 37 torres. Començarà a Santa Coloma de Farners i, des d’aquí, passant en gran part per zones boscoses, enllaçarà amb el terme municipal de Riudarenes fins arribar a la nova subestació de la MAT. La traça d’aquest ramal, segons el dibuixa Red Eléctrica, passarà a prop de monuments com el Castell de Farners (del segle X), d’algunes ermites de la zona, i del turó de Puigsardina de Riudarenes, on es creu que hi va haver un assentament ibèric.En total, el ramal tindrà 37 torres, que podran arribar fins als gairebé 50 metres d’alçada.

L’estudi encarregat pel Cilma afirma que el territori compta amb “molts” punts d’interès patrimonial i geològic com ara la presència de xemeneies volcàniques, colades de lava, fonts hidrotermals i formacions geològiques particulars. En relació al patrimoni arqueològic, comprèn esglésies barroques, romàniques, neoclàssiques, masies de l’època moderna, edificacions medievals i jaciments del paleolític, del ferro-ibèric i d’època romana. El fet que aquest patrimoni es concentri en zones “enlairades” fa que els responsables de l’estudi determinin que la visualització de la línia en aquesta zona serà “completa”. “Aquest fet segurament frenarà el turisme, que actualment es veu atret pel bon estat natural i patrimonial de la comarca”, afirma l’estudi, que també alerta que la irrupció de la MAT incidirà en un “descens de l’economia de la zona”.

Entorn, paisatge i patrimoni

Les conclusions es divideixen en tres tipus d’afectació: sobre els elements naturals, sobre el paisatge i sobre el patrimoni. Pel que fa a la incidència sobre els elements naturals, conclou que travessa una ruta migratòria d’aus i zones de cria i campeig d’espècies protegides d’aus, rèptils i amfibis. També alerta que pot destruir xemeneies i colades volcàniques d’interès. Pel que fa a les afectacions sobre el paisatge, conclou que se situa sobre una superfície forestal “pràcticament inalterada”. En relació al patrimoni, afirma que es localitzen tres zones d’interès arqueològic dins els 500 metres més propers al traçat i també s’hi troben 10 elements patrimonials arquitectònics dins els 500 metres més propers al traçat.

Diari de Girona, 5 abril 2008

icona.gif El ramal de la MAT fins a Riudarenes passarà a 500 metres de tres jaciments arqueològics i deu masies

Un estudi de la Diputació diu que l’impacte serà crític perquè travessa un espai verge

ANNA PUIG. Riudarenes
El ramal que connectarà la línia Sentmenat-Bescanó amb la subestació elèctrica de Riudarenes passarà a 500 metres de tres espais d’interès arqueològic i de deu masies, la majoria de les quals daten del segle XVII o XVIII. Així ho conclou un estudi encarregat per la Diputació que valora l’impacte de la MAT sobre els valors naturals, paisatgístics i patrimonials de Santa Coloma i Riudarenes. L’informe considera que l’impacte serà «crític» ja que travessarà un espai lliure d’infraestructures.

El puig Ardina i les roques de Ca l’Agustí, a Riudarenes, i Can Gorgals Vell, a Santa Coloma, són els tres espais d’interès arqueològic que estaran a tocar de la MAT. En el primer hi ha restes des del període ibèric fins a finals del període romà. No s’ha concretat encara l’origen del que s’ha trobat a Ca l’Agustí, i al jaciment de Can Gorgals Vell s’hi han trobat estructures d’un habitatge de l’era medieval. També a 500 metres hi haurà situades una desena de masies, totes del municipi de Riudarenes. Estem parlant de Ca l’Agustí (segle XVII-XVIII), Cal Vicari (XVIII), les Torres de Puig Ardina (XIX), Els Bualous (XVI), Can Calçada (XIV) i també de la capella de la Mare de Déu de Montcorb, entre altres.

L’estudi també enumera sis jaciments més i fins a 35 masies i patrimoni religiós que estaran situats a un quilòmetre de la línia d’alta tensió. Segons l’informe, elaborat per la consultoria Fractàlia, la MAT causarà un impacte global crític ja que aquest ramal, que travessa de ple els municipis de Santa Coloma i Riudarenes, s’implantarà en un espai lliure d’infraestructures i afectarà la fauna (ocells migratoris, tortuga d’estany, falcó mostatxut i espècies d’amfibis protegits) i la connectivitat biològica, i pot destruir xemeneies i colades volcàniques, i alerta que augmentarà el risc d’incendis.
Jaciments arqueològics – Puig Ardina i Roques de Ca l’Agustí (Riudarenes)
– Can Gorgals Vell (Santa Coloma)

Patrimoni arquitectònic

– Pallar de Cal Vicari
– Ca l’Agustí
– Cal Vicari
– Can Calçada
– Can Maidó
– Can Montràs
– Els Bualous
– Mas Barrot
– Torres Puig Ardina
– Capella Mare de Déu de Montcorb

El Punt Diari, 5 abril 08

icona.gif Girona veurà les torres

L’estudi parla també de l’impacte visual que provocarà aquest traçat de la línia, amb torres que faran aproximadament 60 metres d’alçària. Asseguren que el 65% de l’alçària de la infraestructura es podrà observar des de poblacions com ara Vidreres, Sils, Riudarenes i Santa Coloma. I el 17% de l’alçària es visualitzarà des d’alguns punts de la ciutat de Girona. Segons continua l’informe, «el paisatge és un element clau per a la promoció turística d’aquesta zona, que es basa en el turisme rural», i la situació de la MAT «representa el trencament del paisatge i, per tant, l’afectació del recurs bàsic per a l’atracció de visitants». A part, la línia es podrà veure des de punts elevats d’aquesta zona que generalment serveixen de miradors, com per exemple l’Esparra, Argimon, Montcorb, els turons d’en Planes i d’en Canaleta, la serra de Begissot i el Rocar.

El Punt Diari, 5 abril 2008

Anuncis

Accions

Informació

25 responses

31 05 2008
Anònim

Ei, colla de blocaires que escriviu en aquest bloc, que sapigueu que és molt greu el que volen (o vaja, millor dir, faran) amb la MAT. A veure si en lloc de discutir tant amb collonades de política barata, passeu una mica més a l’acció per aturar aquesta aberració!!!

Això és un desastre!!! Sembla que com que no passa prop de cap urbanització de Sils, això no va amb el poble….

Per si algú encara no s’ha ubicat, que sapigueu que la central transformadora està a 300m del terme municipal de Sils!!!

Amunt Sils, fem costat als veins de Riudarenes i Sta. Coloma… o ens acabaran edinyant la MAT fins al fons!!!

4 06 2008
Una 3a. silenca

Com pots dir que no hi estem implicats? Saps si hem assistit a manifestacions en contra de la MAT? Saps si som sotasignats contra aquesta barbaritat? Ai, ai, que enlloc d’unir-nos ens incomodem!

És clar que és una aberració! És clar que ens preocupa! A tots i totes! No afecta només a Riudarenes o Santa Coloma, és el nostre paisatge, de tots els selvatans, dels de sempre i dels nouvinguts!

Ja en som conscients que està a tocar del poble, però no patim només per això, patim per l’impacte, per la natura, pel soroll continuu de les torres (que en fan i molt, us ho asseguro), pel tall d’arbres, per la destrossa del sotabosc i els habitatges de la fauna autòctona i els corredors naturals que tenen.

Tothom s’hi hauria d’implicar, TOTHOM.

Últimament La Selva sembla un caramel molt i molt dolç per tothom… Era estrany que perdurés una zona verda i poc explotada fora dels ulls dels corbs que han fet malbé altres indrets com els Vallés, Osona, el Bages o, la ja fa molts anys immacul·lada, Cerdanya.

Els que hem estat una mica nòmades i hem anat d’un lloc a l’altra fugint de l’especul·lació i les superpoblacions, cercant llocs mitjanament humans, mitjanament dotats però naturalment suportables, per desgràcia, ja feia temps que ho vèiem venir. Abans de que hi posin les grapes ensenyen les dents…

Ensenyen les urpes però no posen remei als problemes quotidiants ni d’infraestructures mínimes de la població. Només volen omplir-se les butxaques, les petites, les mitjanes i sobretot les grans butxaques, com és el cas de la MAT.

De debò fa falta aquesta macroestructura? O és només per fer arribar el corrent elèctric de La France al Marroc o Argèlia en l’anomenat ‘corredor mediterrani’? Algú m’ho podria explicar bé, si us plau?

5 06 2008
Un silenc enrampat!!

Bueno… com sempre en aquesta merda de país…. La política dels fets consumats!!!

Mireu l’enllaç: http://nomatmai.spaces.live.com/default.aspx

No hi ha dret!!

28 09 2008
·Xerrada 3oct

Sils convoca un acte sobre la MAT, obligat per l´oposició

SILS| DDG
L’Ajuntament de Sils, que no era partidari d’organitzar un acte sobre la MAT on hi participés plataformes contra la MAT, ja que en estar adherit a l’Ammat (Associació de municipis MAT) compta amb l’assessorament del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de Cataunya (Cilma) per tots els temes relacionats amb la línia de molta alta tensió (MAT), finalment en celebrarà aquest divendres 3 d’octubre després que una moció d’ICV-EUiA en l’últim ple, al setembre, prosperés gràcies als vots de l’oposició (CiU, AMS, ICV-EUiA) i l’abstenció de l’equip de govern (IdS), que governa en minoria.

Aquesta moció contemplava en l’acord que en el termini màxim d’un mes es convoqués una xerrada sobre la MAT i finalment, així ha estat. Divendres que ve, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Sils hi haurà una xerrada col·loqui on sota el títol “Línies MAT”, i es parlarà sobre l’impacte de la línia d’alta tensió. Els ponents de la xerrada seran Francesc Xavier Quer, President de l’Ammat i el membre de la plataforma No a la MAT Joan Martí.

Diumenge 28 de setembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008092800_3_289505__Comarques-Sils-convoca-acte-sobre-obligat-loposicio

DdG, Girona

La Plataforma No a la MAT ha organitzat per diumenge una caminada reivindicativa seguint el traçat de la línia de molt alta tensió pel terme municipal de Canet d’Adri. La inscripció es podrà fer a l’Ajuntament a partir de les 8 del matí i la marxa sortirà a les 9.
El divendres 3 d’octubre a les 7 de la tarda es farà una xerrada sobre la MAT a l’Ajuntament de Sils.

“Diari de Girona”, 25 de setembre de 2008

Imatge

28 09 2008
tito

Alguien me puede decir lo que ha balido esta fiesta mayor de sils o cuanto habia presupuestado para hacer lo que han hecho.

las butifarras podian haber sido a un 1€ o gratis eran malisimas

por cuanto sale esta fiesta al lado de la via.

28 09 2008
diego

anonimo donde estabas tu cuando habian lo problemas que habian y hay en las urbanizaciones.

o somos todos pueblos o somos parte del pueblo.

NO A LA MAT………………….

28 09 2008
Anònim

Crec que el tema de la MAT és prou important i crític perquè deixeu comentaris del coi de les urbanitzacions. Ja teniu el vostre lloc.

Deixeu opinar sobre el tema de la MAT.

Aturem-los!! A la zona de Sta. Bàrbara – l’Espinau (Sta. Coloma de Farners) ja estan obrint camins (perdó autopistes!!!) algú necessita més explicacions????

Fins divendres, Sils movilitza’t!!!!

NO a la MAT!!

28 09 2008
diego

ANONIMO demientras que no le tengas respeto a las urbanizaciones, que le den a la MAT.

3 10 2008
AVUI NO A LA MAT

AVUI SILS NO A LA MAT
3 OCTUBRE, DIVENDRES-19,30H.-SALA DE PLENS AJUNTAMENT
http://laveudesils.blogspot.com/
http://ids-pmpersils.blogspot.com/

5 10 2008
·Subestació

dimarts, 30 de setembre de 2008
Un pas més per a la MAT

El subministrament d’energia per al tren d’alta velocitat ha estat sempre un dels arguments que han utilitzat els defensors de la construcció de la línia de 400 kV, la MAT. Segons han explicat, si bé el TAV podria funcionar amb menys potència elèctrica, això representaria un risc per a l’estabilitat del sistema elèctric de les comarques gironines ja que podria ocasionar fluctuacions. Els contraris a la MAT, en canvi, sempre han defensat que amb una línia de menys impacte n’hi hauria prou per garantir corrent per al TAV. En tot cas, l’adjudicació d’Adif de les dues subestacions per al TAV de Riudarenes i Santa Llogaia és un pas més en la consolidació del projecte de la MAT, ja que es fa pensant en una infraestructura elèctrica de 400.000 volts.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3013142

5 10 2008
·Fracàs de reunió?

Anònim ha dit…

Un fracas de reunio. Nomes hi va assistit els quatre de sempre de ICV ,de vallcanera , en Xico i en ribas . Als de AMS suposo que no hi eran perque lo de la MAT no saben ni que es , pero van votar que si al acte pero no hi eran ni ells. PATETIC

Val mes que no en fassin cap mes
10/04/2008

Anònim ha dit…

L’unica que hi va asssistir era la Neus perque li passa per sobre de la seva finca de riudarenes i com es afectada
10/04/2008

Font: 2 comentaris extrets de La Veu de Sils
http://laveudesils.blogspot.com/2008/09/3-octubre-sils-no-la-mat.html

6 10 2008
LNC

Això és el que vol vendre IDS, fonts dignes de crdibilitat hi havia meś gent que a l’acte de la Diada.

Fins i tot va venir gent de fora i diputats… la gent que no hi era eren els dels horts il.legals.

6 10 2008
Anònim

Font dignes? aixó vol dir que tu no hi vas anar, com els d’AMS, molt predicar i poc exemple 😉 El pápa i la máma no volen que digui qui soc, que hi pudrien haverhi represpalies 😉

6 10 2008
LNC

la à sempre s’accentua oberta 😉

6 10 2008
gramàtica

LNC guapi, les a s’accentuen sempre obertes …. però no pas quan són planes… Elementalíssim . Per cert ….Com és que fas de directora al poble vei? “Enchufe polític” que dirien en castellà ???????????

6 10 2008
gramàtica

LNC …….tots sabem que les “a” sempre que s’accentuen, són obertes… però aquestes que pretens corregir, no van accentuades donat que són planes… Doneta… el càrrec de directora al col·legi del poble veí, ha estat per “endoll polític? Ai , ai…. que tot se sap !!……… ui ui …

6 10 2008
LNC

Quina colla…

6 10 2008
Anònim

La Cristina Simó és la nova directora del CEIP de Riudarenes ?

7 10 2008
anònim 2

Em sembla que si, pero a les escoles públiques de primaria i secundaria no és tan fàcil arribar a ser director/a com a les LLars d’infants municipals. S’ha de presentar un projecte de direcció, s’ha de comptar amb un equip de col.laboradors dins el claustre … i a més, mai serà un càrrec vitalici, sempre hi haurà la posibilitat de que, si no ho fa bé, no torni a repetir.

7 10 2008
duque

Dais pena los del PSC_IDS de SILS peluquera incluida con la que se salto la bolsa de trabajo de los ambulatorios.

de una oficina de ITT paso a auxiliar administrativa del ambulatorio de vidreres

7 10 2008
duque

El inepto del Alcalde de Sils bolvio hacer el ridiculo el dia de la MAT delante de un diputado menos mal que la Neus le puso las pilas.

este Alcalde del PSC de Sils esta cada dia mas lunatico el lo unico que busca es que los de CIU lo apollen con el POUM este que la Peluquera confunde con la ONU.

8 10 2008
Pera

apollen? =poner polla ?
bolvio? = ?????????

13 10 2008
·L'Esparra

Capvespre a l’Esparra

ANNA GORDOA. L’ESPARRA, RIUDARENES (SELVA)

Sóc asseguda aquí, a l’Esparra, veient com s’acaba el diumenge. Miro les muntanyes i sento una tristesa per dintre que mai havia sentit des d’aquí. És una tristesa amarga, per la impotència de no saber què fer per salvar el que veig, a nosaltres mateixos i als que vinguin. S’ha condemnat les muntanyes a suportar les torres de ferro de la MAT, més altes que elles mateixes. Les clavaran a les carenes, perquè es vegi ben bé el trofeu a l’estupidesa, a la cobdícia i a la covardia dels nostres polítics, tots, els propers i els més allunyats, els que governen i els que fan cua. França necessitava passar una línia de molt alta tensió fins al Marroc. França es va demanar: «Què ens separa del Marroc?» I va trobar uns cretins, nosaltres. Allez la France!

El Punt, 14 juny 08
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2895451

30 10 2008
NO a la MAT

El poder del capitalisme mata al poble.No hi ha res a fer , es un mal son,una aberracio,UNA CATASTROFE, i morira molta, moltisima gent.Salvis qui pugui.Ja ho diu la paraula.MAT =MATAR.400.000 volts……………………..

30 11 2008
·110 Kv

L’Ajuntament de Sils s’ha assabentat aquesta setmana que el pla d’infraestructures elèctriques del govern inclou la cons…

J.C.. Sils.

L’Ajuntament de Sils s’ha assabentat aquesta setmana que el pla d’infraestructures elèctriques del govern inclou la construcció d’una línia de 110 kv que uniria la seva subestació amb la de Riudarenes. La línia comportaria la construcció de diverses torres d’entre 10 i 30 metres depenent dels casos, i en el tram més proper a Sils passaria molt a prop dels estanys i de la zona de futur creixement de la població, amb la qual cosa comportaria força perjudicis al municipi.

L’alcalde, Martí Nogué (IdS-PM), va explicar que aquesta línia té com a única finalitat el transport d’electricitat sobrant de Riudarenes cap a pobles del Maresme i la Selva més litoral, amb la qual cosa s’hi va mostrar absolutament en contra.

Nogué va assegurar que l’Ajuntament farà tot el possible perquè la línia no es faci, ja que no aporta cap benefici a Sils i sí molts perjudicis, i que si no es pot evitar s’intentarà que es faci soterrada. Tot i això, l’alcalde de Sils va voler deixar clar que aquest projecte elèctric tot just és a les beceroles, i va prometre que el consistori faria tot el que fos al seu abast per aturar-lo. Sils no vol la línia que enllaçaria la seva subestació amb la de Riudarenes.

diumenge, 30 de novembre de 2008
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3088578

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3088578

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: