Molí aiguader

10 11 2008

Qui s’ocupa del patrimoni de Sils?

Com acabarà el molí multipala o molí aiguader? Ja tenim la resposta a la pregunta que ens feiem l’abril del 2007:

31

30

El molí abans de l’urbanització de Mallorquines Est:

33

34

35

Com acabarà el molí multipala o molí aiguader ?
Enviat a Creixements el 10 Abr 2007

Un molí multipala o molí aiguader, per a bombeig d’aigua, a Mallorquines Est. Les dues fotos són anteriors a les obres actuals; però mirant el seu aspecte actual (abril 2007), sembla que no sobreviurà.

1 Respostes a ‘Com acabarà el molí multipala o molí aiguader ?

Garriga diu,

el 16 de Maig del 2007 a les 00:42

Sembla mentida que en nom del progrés deixem perdre el nostre patrimoni.

Alguna masia enderrocada els últims anys (com la que hi havia a l’entrada de la Torras) o alguna refeta de cap i de nou sense criteris històrics, els horts petits i cuidats amb molta cura per un munt de petits horticultors (com els que hi havia a la zona en actual urbanització entre Can Cabirol i el Carrer Mallorquines… i el molí aiguader de la fotografia… Ara deixem que el patrimoni històric i cultural se’n vagi a terra, i d’aquí uns anys ens haurem de posar les mans al cap de les barbaritats que hem deixat fer…

Jo proposo que l’ajuntament es faci càrrec del patrimoni col.lectiu. Que faci convenis, compres, permutes, o el que calgui, perquè zones i arquitectura amb interès històric i cultural, no restin només en les fotografies de l’arxiu municipal (on es fa una bona feina), sinó que les generacions futures, puguin seguir-ne gaudint.

Creieu que això només és un somni? o pot ser realitat?

Anuncis

Accions

Informació

9 responses

30 08 2008
unaestudiant

oolaa! com funciona un moli per bombeig d’aigua? i que fa exactament la biela? siusplau contesteu rapid.

30 08 2008
10 11 2008
Anònim

IDS s’està lluint…..

10 11 2008
buf

Per què no es fa res bé i a sobre es gasta més que mai?

10 11 2008
Ferralla

No conec massa del tema i potser m’equivoco, però aquí a Sils trobo a faltar gent de la societat civil interessada en aquests temes de patrimoni, se sent parlar molt de l’estany i dels ocells, una mica de les masies, pero poca cosa. Serà que no tenim castells ni arquitectura valuosa a preservar. Aquest molí hi haurà gent que dirà que això no es autentic patrimoni sino ferralla, m’imagino que en altres indrets potser l’haurien salvat. Parlant de patrimoni, heu vist com ha quedat l’anomenat lledoner de Can Cabirol?

10 11 2008
LNC

I perquè es va campanya… i em deien exagerada.

10 11 2008
Alfons Delgado

És massa tard per mirar de recuperar-lo?? Aquest patrimoni no s’ha de deixar perdre. Forma part de la nostra història i dels nostres paisatges.

10 11 2008
Un

Si no ve algun xatarrero i se’l enporta, encara està al lloc que mostra la foto d’aquet blog, ho sigui al costat del SES. La brigada municipal encara està a temps de salvar-lo.

10 07 2009
.Espais desnonats

Història d’un molí
Jul 05, 2009

A Mallorquines hi havia un molí. Els dies de marinada pouava aigua per regar el horts del clot. Feien patxoca aquells horts! Hi arribaves per un caminoi flanquejat per bells roures i fins i tot havies de travessar el rec, sobre un improvisat pontet de fusta. A la banda de ponent els horts es convertien en camps i els camps en prats, on pasturaven mandrosament un parell d’eugues. A la banda de tramuntana, els crits dels nens, jugant a pilota en el camp de terra hi posaven l’ambient sonor. I al fons, les casetes del carrer de les Mallorquines acabaven d’enmarcar aquell paisatge.

Això era així no fa pas gaire. Ara, el molí ja no hi és, el que hi trobes és una curiosa barreja. Els camps, abandonats; ermots d’estètica dubtosa. Carrers asfaltats, voreres, clavagueram i llum. I un parell de barracons pel nou institut. I cases, direu? Cinc anys després del pas dels bulldozers tot just en comencen la primera!

La sèrie de fotos mostra l’evolució del molí i el seu entorn al llarg dels darrers anys. Les dues primeres són manllevades del bloc ‘Sils, com més serem més riurem’ https://silsdelaselva.wordpress.com/. La tercera és del desembre del 2007 i ja va aparèixer a ‘Espais Desnonats’ quan parlàvem del creixement de Sils. La darrera és del maig d’aquest any i el molí ha desaparegut.

Font: Espais desnonats, un altre bloc silenc
http://desnonats.blogspot.com/2009/07/historia-dun-moli.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: