2ª Jornada de l’Estany, 15N

11 11 2008


Accions

Informació

2 responses

16 11 2008
Bloc

Jornada sobre l’estany de Sils

La II Jornada de l’Estany de Sils es va celebrar ahir al centre cívic de Sils per debatre el futur d’aquest espai natural, des dels vessants tècnics i educatius, i tant pel que fa a la gestió com a la conservació. Hi van participar unes quaranta persones, i l’activitat de la jornada es va centrar en conferències i taules rodones sobre l’espai, la recerca i l’educació ambiental. Entre les conclusions, es va insistir en el que ja s’havia dit l’any passat en les primeres jornades sobre la idoneïtat de crear un consorci que englobés administracions i entitats per millorar la gestió i fomentar la recerca i la redacció d’estudis científics sobre els estanys. A més, també es va apuntar que seria necessari avançar en la coordinació de les entitats ambientals vinculades a l’espai o amb interès en aquest tema. La jornada es va estructurar en dos blocs, el primer centrat en la recerca. En aquest bloc, diversos experts van parlar de la població de tortuga d’estany que hi ha a Sils o dels canvis d’usos que hi ha hagut en el sòl, i com s’ha d’aplicar la gestió perquè millorin les condicions i l’hàbitat per a les diverses espècies que s’hi troben. En el segon bloc es va parlar de l’educació ambiental, de quins objectius i estratègies s’haurien de seguir, i es va tractar de l’experiència de la Catalunya del Nord en aquest tema.

El Punt, 16 novembre 08
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3068292

JORNADA ESTANYS SILS. Jornada “la gestio i conservacio de l`Estany de Sils amb la participacio de tots”. Nivell alt de les comunicacions, la participacio silenca escassa, no tant bona.

Les fotos:

La Veu de Sils, 15 novembre 08
http://laveudesils.blogspot.com/2008/11/jornada-estanys-sils.html

19 11 2008
·Comissió

Sils supervisarà les intervencions a l´Estany a través d´una comissió

SILS | DDG
Formar una comissió tècnica- científica per supervisar les intervencions a l’Estany de Sils i preparar un pla pedagògic per coordinar les activitats d’educació ambiental en aquest espai van ser les principals conclusions de la 2a jornada La gestió i conservació de l’Estany de Sils amb la participació de tots, que es va celebrar aquest dissabte al centre cívic de Sils. L’objectiu de la trobada, on van assistir 43 persones, va ser continuar el procés obert l’any passat i obrir la porta a propostes en els camps de la recerca i l’educació ambiental a l’Estany de Sils.

Relacionat amb la recerca, es va proposar crear una comissió tècnica/científica que coordini les intervencions o estudis de les diferents entitats que actuen a l’Estany; recopilar els treballs existents sobre l’estany, per exemple en una publicació; crear beques de recerca, entre altres.

Dimecres 19 de novembre de 2008
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008111900_3_299013__Comarques-Sils-supervisara-intervencions-lEstany-traves-duna-comissio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: