PGA Golf

18 11 2008

Camp de golf a Sils?

571

Caldes acollirà l´Open d´Espanya al maig i construirà un tercer camp

El PGA Golf Catalunya serà l’escenari d’un torneig de primer nivell europeu amb un pressupost de 4 milions d’euros

CALDES DE MALAVELLA | M.VERDAGUER

Una publicació amb prestigi en aquest esport, Guia Peugeot Golf, situava recentment el PGA Golf Catalunya com el segon millor camp de l’Estat amb un puntuació de divuit sobre vint. Lluny de conformar-se amb aquesta valoració, els responsables del club de Caldes de Malavella volen fer un pas endavant i ahir van anunciar la celebració a les seves instal·lacions del proper Open d’Espanya (del 30 d’abril al 3 maig) i el projecte de construir un tercer camp que s’afegirà als dos actuals. La primera notícia, el retorn del principal torneig que es juga a Espanya al camp on ja es va disputar l’any 2000, demostra la voluntat de convertir el PGA Golf Catalunya en un camp de referència -“volem organtizar tots els grans esdeveniments que puguem”, reitera el conseller delegat del club Juan del Río-; mentre que la segona, que ja compta amb el suport de l’ajuntament de Sils (terme municipal on es construirà el tercer camp), convertiria el club en el primer club d’Espanya amb tres camps de golf.

Els plans de futur del PGA Golf Catalunya van ser presentats ahir per Juan del Río i pel vicepresident del Tour Europeu, Ángel Gallardo, que va ser un dels dissenyadors del primer camp de Caldes i que ara també treballa en aquest tercer: “Els premis econòmics són importants per als grans jugadors, però també jugar en un camp de primera qualitat i els professionals del Tour Europeu saben que a Caldes hi ha un gran camp”.

L’Open d’Espanya és el principal torneig que es juga a l’Estat, la darrera edició es va celebrar a Sevilla, i en la propera edició a Caldes s’espera la presència “dels millors golfistes europeus”. Del Río recordava ahir que el 2000, quan Caldes va acollir per primer cop l’Open d’Espanya, “al voltant de cinquanta-mil espectadors van venir a veure jugadors com Ballesteros, Sergio García o Colin Montgomerie”. Una enorme expectació que des del club de Caldes esperen que es torni a repetir aquesta primavera en un torneig on, per poc que pugui, els responsables del PGA Golf Catalunya intentaran donar una wild card al gironí Jordi Garcia Pinto. “L’esport és mediàtic i per fer créixer l’afició seria molt important tenir un primera espasa de casa”, apuntava ahir Del Río.

DdG, dimarts 18 novembre 08

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

9 07 2010
.Veïns denuncien

Construeixen pilars al camí públic de la Via Agusta a tocar del golf de Caldes

Veïns de Sils denuncien que estan a la zona de pas i l’Ajuntament caldenc afirma que ha actuat i avisat el PGA perquè respecti el vial

Els murs s’han alçat a tocar del Golf i enmig de la Via Augusta, un camí de propietat pública.
Foto: Carles Colomer

CALDES DE MAVELLA / SILS | E.BATLLE

La Via Augusta, la calçada romana més llarga de l’antiga Hispània, transcorre en part entre els municipis de Caldes de Malavella i Sils i és en aquest petit tram on s’hi han construït uns pilars de pedra que ocupen part del camí públic, tal i com denuncien uns veïns de Sils.

Aquests pilars han aparegut a tocar d’un dels camins d’entrada al PGA Golf Catalunya i són uns murs de pedra que a primera vista dóna la sensació que volen arribar a configurar com una mena de porta d’entrada al camp de golf, ja que al darrere hi ha un dels camins del complex. Per tot això, els veïns temen que es vulgui acabar amb aquest camí públic i passi a ser una zona de pas privada del complex esportiu i, finalment, es talli la Via Augusta.

Aquest punt on hi ha els pilars a tocar el lítmit del terme municipal de Sils es pot veure com un dels murs ja està construït -a l’esquerra de la imatge- i a l’altre s’hi han fet els fonaments, que no fan més de mig metre d’alçada. Per tot això, els veïns dedueixen que ?serien unes obres que s’haurien realitzat per part de l’empresa del PGA, que està construint una urbanització de cases de luxe al Golf de Caldes i, de fet, l’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer (PIC), relata que se l’ha avisat d’aquesta problemàtica i, de fet, que ja ha enviat els tècnics municipals a la zona.

Comprovació de l’obra

Aquests van comprovar que la queixa era real, si bé, segons ?Colomer, “si és cert que dóna la impressió que tanca, s’hi estarà a sobre perquè acabi passant” i afegeix que és una obra que s’haurà realitzat per part del PGA perquè formaria part de l’arranjament de camins que està fent a la zona.

Tot i que s’ha avisat els propietaris, Colomer afegeix que s’estarà a sobre per veure què pensen acabar fent perquè “està clar que es farà respectar l’amplada del camí, un camí on s’hi pugui ?passar com ara perquè cal que es respecti, és l’antiga Via Agusta o camí ral”.

Aquesta és la primera vegada que es denuncia un fet així i l’alcalde entén la preocupació dels ?veïns però admet que són uns pilars al costat del camí i, de moment, no l’envaeixen.

La Via Augusta que recorre l’antiga Hispània té una longitud aproximada de 1.500 quilòmetres que discorrien des dels Pirineus fins a Cadis, vorejant el mar Mediterrani i, en el cas de Caldes de Malavella i Sils, es troba a tocar el PGA Golf Catalunya.

Font: http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/07/09/construeixen-pilars-al-cami-public-via-agusta-tocar-del-golf-caldes/417900.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
PGA Golf Catalunya

Hotel Meliá Golf Vichy Catalan

Mapa de Vallcanera i el PGA

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

El club de golf de Caldes de Malavella planeja construir cases per un milió d’euros cadascuna
La companyia també vol construir un altre camp i un hotel a Vilobí d’Onyar

23/03/10 02:00 – Caldes de Malavella – J.M.sebastian

L’amfiteatre del club de golf on s’han fet alguns actes públics. Foto: DANIEL CHICANO.

L’empresa irlandesa PGA European Tour Courses, que controla el 92,4 per cent de les accions del club de golf de Caldes, preveu la construcció de 368 cases i apartaments a la població de la Selva, al preu d’un milió d’euros cada casa unifamiliar. El 60 per cent de l’operació immobiliària està destinada a estrangers, mentre que el 40 per cent restant volen que sigui adquirida per persones de l’Estat. A banda, l’empresa ha adquirit 74 hectàrees de terreny per expandir-se a Vilobí.

Responsables de l’empresa propietària del club de golf de Caldes de Malavella calculen en 300 milions d’euros la quantitat que s’invertirà en la construcció de 368 habitatges al complex de Caldes, a més de la construcció d’un altre camp i un hotel en les 74 hectàrees que han adquirit al municipi veí de Vilobí d’Onyar, la inversió del qual es calcula en 30 milions d’euros.

L’empresa irlandesa, que té el 92, 4 per cent de la propietat del club, aposta per un turisme més aviat selectiu. Només cal fixar-se en el preu que han establert per a l’adquisició de les cases que es planegen construir. Hi ha dues opcions, l’una consisteix en adquirir la parcel·la per 350.000 euros; i l’altra en comprar la casa acabada, segons la fórmula d’entrega de claus en mà, per un milió d’euros.

Les previsions són que la setmana que ve es comenci la construcció de les cases pilot, i es comprometen a construir cada casa en un termini màxim de tres anys des del moment que s’oficialitzi la venda.

La promoció l’emprèn en solitari l’empresari Denis O’Brien, a través de la societat PGA Golf Caldes de Malavella. Actualment hi funcionen un hotel i dos camps de golf.
Visitants allunyats del poble

L’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, no acaba d’estar del tot convençut de l’impacte que aquest turisme d’alt nivell que comporten establiments com ara el PGA Golf, tinguin gaire incidència en la marxa de la població. De fet, confessa que és molt estrany veure la gent que freqüenta el club de golf comprant o passejant pel centre de Caldes. En aquest sentit, explica que ja han posat fil a l’agulla per posar remei a aquesta situació a través d’un conveni entre l’empresa dels luxosos serveis del golf i l’Ajuntament. Per una banda, es tractaria que els veïns de Caldes tinguessin més facilitats per utilitzar dels amplis serveis de l’empresa del camp de golf, i per l’altra de vendre el centre de la població com a atractiu turístic i comercial per als adinerats clients de les instal·lacions esportives d’elit. És per això que actualment el consistori treballa en un pla de turisme per tal que comporti un benefici al poble el fet de disposar de serveis tan selectes com ara el mateix club de golf o els balnearis. Colomer es mostra caut sobre la repercussió que els pot representar la inversió de 300 milions d’euros que PGA Golf vol fer a Caldes. «Caldrà veure cap on deriva a mesura quan es vagi desenvolupant el pla.»

Font: http://avui.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/150346-el-club-de-golf-de-caldes-de-malavella-planeja-construir-cases-per-un-milio-deuros-cadascuna.html

10 07 2010
.Via Augusta a Sils?

Si no vaig equivocat… crec que es oportú dir que son moltes persones, al igual que jo mateix, que sempre hem sentit a parlar de la Via Augusta, però que jo sàpiga, mai se n’ha trobat una sola llosa o un tall d’empedrat. Fins hi tot he traslladat aquesta pregunta a arqueòlegs…

Font: opinió al Facebook
http://ca-es.facebook.com/people/Sils-de-la-Selva/1393235654

~

La dominació romana deixà una petja indiscutible a la zona: el pas de la Via Augusta per la comarca de la Selva, procedent de Caldes de Malavella, coincidia amb el terme municipal de Sils, a la recerca del pas natural d’Hostalric. Des de les Mallorquines aquesta via romana anava vorejant l’estany de Sils, passant pel marge nord, prop de l’Hostal de l’Arrupit.

Font: http://www.selva.cat/municipis/index.php?id_muni=22&apartat=guia&sub=hist

~

La Via Augusta va ser la calçada romana més llarga d’Hispania amb una longitud aproximada de 1.500 km; anava des dels Pirineus, travessant el Coll de Panissars, vorejant el Mediterrani, fins a Càdis. Al seu pas per Catalunya aprofitava la depressió pre-litoral, pas antiquíssim d’intercanvi i relació. Al llarg de les èpoques va anar rebent diversos noms com Via Hercúlia o Via Heràclia, Camí d’Anníbal, etc. però seria l’emperador August qui li donaria el nom definitiu arran de les reparacions i millores que es van portar a terme sota el seu mandat, fent-lo més còmode, eficaç i funcional, entre els anys 8 i 2 aC aproximadament, quan es va convertir en una important via de comunicacions i comerç entre les ciutats i províncies i els ports del Mediterrani.

A mitjans del segle II aC, després d’haver estat Via Militar utilitzada per Roma durant la conquesta d’Hispania, estava ben establerta amb pedres mil·liars cada vuit estadis. El recorregut d’aquesta via, l’ús de la qual s’allargà fins l’Alta Edat Mitjana, com a mínim, és conegut gràcies als Itineraria, que J. M. Nolla descriu com una mena de recordatoris on hi havia descrita una via o un conjunt de vies, des del començament fins el final, fent indicació de les distintes mansiones, és a dir, dels punts concrets, situats a distàncies variables i que com a màxim eren d’una jornada completa de camí, on el viatger sabia que hi trobaria seguretat, canvi de posta, aliments i lloc per repostar, indret que podia coincidir amb una ciutat -el cas de Gerunda-, amb un vicus o fins i tot amb una parada del camí, nascuda sense cap altra finalitat. […] hi havia la indicació precisa, en milles romanes (1.478,50 m), d’una a l’altra.

Dos importants documents arqueològics reflecteixen la presència de Gerunda en aquesta via: per una banda, un dels quatre vasos Apol·linars, peces d’argent trobades a Vicarel·lo, al Laci (Itàlia) i conservats a Roma, datats durant l’Alt Imperi, que porten a l’exterior l’itinerari de la Via Augusta entre Càdis (Gades) i Roma. Girona, Gerunda hi queda situada entre Aquis Voconis (Caldes de Malavella, segurament), i Ciniana (Cervià de Ter o els seus encontorns, aproximadament).

Per una altra, la Tabula Peutinger, còpia realitzada el segle XIII per un monjo anomenat Colmar d’un itinerari romà del segle IV, és un rotlle de pergamí de 0,34 m d’ample i 6,75 m de llarg, en el que les calçades estan representades com línies paral·leles, i s’indiquen els noms de les mansiones i les distàncies, en milles, entre elles. Tant en aquest document com en l’alterior, Gerunda equidista en XII milles de les mansiones següent i anterior (Voconi i Ciniana, respectivament).

La determinació del pas de la Via Augusta per la ciutat de Girona es documenta en tres pedres mil·liàries, perfectament conservades, que assenyalaven la distància precisa des del senyal a la mansio més propera, junt amb altres indicacions com el nom de l’emperador sota el govern del qual s’havia fixat, el nom de la via, i altres.

Segons Nolla, […] Aquests mil·liaris assenyalen el camí que devia passar per Palau Sacosta i que, pel que ara és carrer de la Rutlla, devia travessar l’Onyar pels arenals de l’actual Plaça de Catalunya, després pel carrer dels Ciutadans o lleugerement més cap a l’est, per anar a entrar a la ciutat pel portal de l’antiga placeta del Correu Vell, a l’inici del carrer de la Força, que era el kardo maximus de la ciutat i alhora la via. Probablement sortia pel portal del nord (Sobreportes), perfectament ben conservat, i, davallant cap al nord, passava el Galligants per allí mateix, continuava cap al Pont Major vorejant Montjuïc pel barri de Pedret i passava el riu Ter, la gran barrera natural, per un gual que hi devia haver en l’indret que ocupa el Pont de l’Aigua i on és molt probable que hi hagués hagut, en algun moment, un pont romà. És precisament el gual el que determina la situació concreta de Gerunda.

Font: http://www.pedresdegirona.com/separata_augusta_1.htm

Detall d’un mil·liari trobat a Sarrià de Ter el 1876. Mostra una inscripció dedicada a l’emperador Caius Iulius Maximinus i data del 238 dC.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Alforges de Sils, Via Augusta Sils-Hostalric,
http://alforgesdesils.blogspot.com/2009/10/via-augusta-sils-hostalric.html

Sils al camí de Sant Jaume,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/01/03/sils-al-cami-de-sant-jaume/

28 01 2011
GOLF DE SILS

Núm. 1058
AJUNTAMENT DE SILS
Edicte d’aprovació inicial d’un projecte d’urbanització
La Junta de Govern Local, en sessió ordinària del dia 24 de gener de 2011, va aprovar inicialment el Projecte d’Urbanització del Pla Parcial d’Ordenació del sector zona residencial del Golf de Sils.
Es sotmet a informació pública pel termini d’un mes, en el transcurs del qual totes les persones interessades podran presentar les al·legacions que considerin adients.
Sils, 25 de gener de 2011
Martí Nogué i Selva
Alcalde

https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/19/20111901058.pdf

Núm. 1059
AJUNTAMENT DE SILS
Edicte d’aprovació inicial d’un projecte de reparcel·lació
La Junta de Govern Local, en sessió ordinària del dia 24 de gener de 2011, va aprovar inicialment el Projecte de Reparcel·lació del Pla Parcial d’Ordenació del sector zona residencial del Golf de Sils. Es sotmet a informació pública pel termini d’un mes, en el transcurs del qual totes les persones interessades podran presentar les al·legacions que considerin adients.
Sils, 25 de gener de 2011
Martí Nogué i Selva
Alcalde

https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/19/20111901059.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

EDICTE de 4 de novembre de 2009, sobre acords de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona referents al municipi de Sils.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, en les sessions de 30 de setembre de 2009 i de 6 de març de 1991, va adoptar, entre altres, els acords següents:

Exp.: 1991 / 000103 / G
Pla parcial d’ordenació del sector zona residencial del Golf, al terme municipal de Sils
Acord de 30 de setembre de 2009
Vista la proposta de la Ponència Tècnica, aquesta Comissió acorda:

.1 Donar conformitat al text refós del Pla parcial d’ordenació del sector zona residencial del Golf, tramès per l’Ajuntament de Sils, en compliment de l’acord de la Comissió Territorial d’urbanisme de Girona de data 5 de març de 2008.

.2 Publicar aquest acord, el d’aprovació definitiva de 6 de març de 1991 i les normes urbanístiques corresponents en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l’efecte de la seva executivitat immediata, tal com indica l’article 89 del Decret legislatiu 1/90, de 12 de juliol.

.3 Comunicar-ho a l’Ajuntament i al promotor.

Acord de 6 de març de 1991
Vista la proposta de la Ponència Tècnica, aquesta Comissió acorda:

.1 Aprovar definitivament Pla parcial sector zona residencial del golf, promogut per Enric Corcuella, en representació de PGA Golf de Caldes, SA i tramès per l’Ajuntament de Sils.

.2 Condicionar l’eficàcia de l’acte d’aprovació definitiva, i supeditar la seva publicació en el DOGC a la presentació, davant de l’Ajuntament, de la garantia del 12% del cost de les obres d’urbanització, d’acord amb l’article 81.1 del Decret legislatiu 1/1990, de 12 de juliol, així com a l’efectiva construcció de les obres corresponents als dos camps de 18 forats, d’acord amb l’article 6.2 de la normativa de la modificació de les Normes subsidiàries de Sils, tramitada conjuntament amb aquest Pla parcial.

Contra els acords anteriors, que no posen fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada, de conformitat amb el que preveuen els articles 107.1, 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, davant el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquest Edicte al DOGC. El recurs s’entendrà desestimat si passen tres mesos sense que s’hagi dictat i notificat la resolució expressa i quedarà aleshores oberta la via contenciosa administrativa.

L’expedient restarà, per a la consulta i la informació que preveu l’article 101 de la Llei 2/2002, de 14 de març, d’urbanisme, als locals de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, carrer Cristòfol Grober, número 2.

Girona, 4 de novembre de 2009
Sònia Bofarull i Serrat
Secretària de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Text refós Pla Parcial Sector residencial Golf de Sils

ACORD :
Primer.- Aprovar el text refós del Pla Parcial del Sector de la Zona Residencial del Golf, en compliment de l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de data 5 de març de 2009, promogut per PGA Golf de Caldes, S.A.
Segon.- Condicionar l’eficàcia d’aquest acord a:
– La presentació d’una garantia per import de 21.000 euros corresponent al 12% del
cost de les obres d’urbanització.
– La presentació de projecte visat pel col·legi corresponent.
Tercer.- Comunicar aquest acord a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona i als
interessats.

http://webspobles.ddgi.cat/sites/sils/Shared%20Documents/Plens/090507Plweb.pdf

23 04 2011
APROVACIÓ DEFINITIVA

Edicte d’aprovació definitiva d’uns projectes urbanístics

Per Junta de Govern Local de data 5 d’abril de 2011, es van adoptar, entre d’altres, els acords d’aprovar definitivament els projectes d’urbanització i de reparcel·lació del Pla Parcial d’ordenació del sector residencial del Golf de Sils, promoguts per la companyia mercantil PGA Golf de Caldes, S.A.

Font: https://ssl4.ddgi.cat/bopV1/pdf/2011/79/20117905492.pdf

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Sils al BOP,
https://silsdelaselva.wordpress.com/2010/02/25/silsalbop/

23 04 2011
zzz

srs el gran negoci del golf no es el lloguer de pals, ni el lloguer del camp, ni donar classes, ni tenir caddies en plantilla, ni el restaurant, ni l hotel.

el gran pelotazo possat en practica per tota la peninsula iberica amb connivencia dels partits politics majoritaris es la construccio de habitatges en mig de la natura en uns terrenys rustics sense cap mena de valor en el moment de la compra.

23 04 2011
Golfo

Cuan inocente eres zzz, el pelotazo que hablas en los negocios de golf son unas cuantas casas y las miles de casas que se hacen en las mismas condiciones y sin tener la tapadera del golf, en que pais vives tu?

25 04 2011
zzz

la inocencia es lo mejor que hay, te permite vivir en un sueño constante, es como al que le prometen algo , el sueña y se lo cree, hasta que un dia despierta de golpe y se sa cuenta de que todo lo que prometian no lo hacian, que bonito que es ser inocente………………..le suena?

25 04 2011
zzz

per els futurs politics que aspiren a un carrec a l ajuntament, podrien donar una explicacio de la sequera dels aquifers de vallcanera degut a l accio del camp de golf.
per començar cal dir que la majoria dels que es presenten no saben ni on son aquests aquifers, ni d on venen , ni on van, a veure si us espabileu una mica tots plegats que teniu feina per fer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: