Fernando de Argila

6 01 2009

fernandodeargila

Un gironí lluita per pujar a la Primera divisió grega
El silenc Fernando de Argila és l’ajudant de l’extècnic del Palamós Guillermo Hoyos a la banqueta del Pas Ioannina, líder de Segona

Foto: Fernando de Argila, a la seu central del “Diari de Girona”.
Aniol resclosa

GIRONA | ALFONS ARCAS
Entre Sils (Girona) i Ioninna (Grècia) hi ha un bon grapat de quilòmetres. Tot i la distància, a vegades, a la vida cal prendre certes decisions -com pot ser deixar la família aquí-, per poder fer realitat allò que sempre has desitjat i obrir-te un nou futur professional. Aquesta és l’aventura que ara fa tres anys Fernando de Argila, juntament amb l’exentrenador del Palamós Guillermo Hoyos, varen decidir emprendre per poder-se convertir en entrenadors professionals. Després de salvar el Palamós, varen marxar cap a Grècia per fer-se càrrec de la banqueta d’un dels equips més potents del país grec, l’Aris de Salònica.

Fernando de Argila ha estat tota la vida relacionat amb el futbol, però sobretot amb el futbol amateur. Precisament De Argila havia entrenat ja fa uns anys diversos equips de les comarques gironines, com ara el Sàbat, el Riudarenes, el Tossa, entre d’altres, i de tots els llocs per on va passar, en guarda molts bons records. Ara és la mà dreta d’Hoyos i també actua d’entrenador de porters. Després d’una primera temporada positiva a l’Aris de Salònica, varen continuar a la Primera divisió grega fitxant per l’Atromitos d’Atenes.
Com sempre, si els resultats acompanyen, d’ofertes, no en falten. Aquest passat estiu, els entrenadors gironins varen fitxar pel Ioninna, equip de la Segona divisió grega, amb qui estan realitzant una gran temporada. De fet ara mateix són líders de la competició, i tenen com a objectiu principal pujar l’equip a la Primera divisió. Sembla que ho tenen a l’abast, ja que és l’únic equip que ha sumat tots els punts com a local. Una de les coses que més ha sorprès Fernando durant aquest temps, ha estat el fet que allà el futbol base, és a dir, de formació, no existeix.

I no serà per manca d’instal·lacions, perquè De Argila explica que hi ha camps magnífics. Ara caldrà veure si el Ioninna és capaç d’aconseguir l’ascens, perquè en cas de ser així, els tècnics tindran la seva continuïtat assegurada en el futbol d’elit grec.

DdG, Dimarts 06 de gener de 2009

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
http://www.pasgiannina.gr

Llegiu també: Lluny de Sils

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: