Empreses de Sils

18 01 2009

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

18 06 2009
.Base militar

Dijous 18 de juny de 2009

Defensa desmantella la ferralla i residus contaminants de la base de l´Estartit
Ho fa 14 anys després que la instal·lació fos abandonada per les tropes nord-americanes

Foto: L’interior de l’edifici de l’antena, on encara queda aquest aparell de ràdio per retirar.
Aniol resclosa

L’ESTARTIT | CARLES TORRAMADÉ
Des del mes de maig, una empresa de Sils està retirant els residus contaminants que encara queden a l’antiga base americana de l’Estartit. També s’encarrega de desmantellar i endur-se tota la ferralla que hi queda. Ho fa per encàrrec del Ministeri de Defensa, que ha contractat aquest servei 14 anys després que fos abandonada pels darrers soldats nord-americans, el 31 de gener de 1995. A més d’actuar en el recinte en què hi ha l’edifici dels motors i del menjador i habitacions, també es retirarà l’antena, que des que es va demolir el 14 de maig de 1998 no l’ha mogut ni el vent de sobre la garriga que l’envolta.

Els treballs encarregats pel Ministeri de Defensa van començar-se el mes de maig i, segons fonts municipals, tenen un permís per treballar durant un mes. L’empresa que ho executa és Gestión de Residuos Ortega, de Sils, que ha gestionat els permisos i els transports per tractar, principalment, els residus contaminants. La ferralla que encara hi queda s’ha tret a cop de radial o de bufador. En qualsevol cas, l’empresa de la Selva només tractarà la ferralla i els residus, ja que no ha estat contractada per tocar res de les estructures dels edificis ni del fil espinós que envolta els terrenys.

De moment, ja s’han retirat els grans dipòsits de gasoil i d’aigua que hi havia al costat sud de la baser Loran-C. L’aigua no es trobava contaminada mentre que, de gasoil, encara n’hi havia una mica, que va ser retirat amb un camió cisterna que va haver de pujar fins a dalt de la base. Un altre dels residus contaminants que hi havia era oli, que es trobava a l’interior de tres motors de 7.000 quilos, que es van haver de retirar amb una grua de grans dimensions, segons ha explicat el propietari de l’empresa, Francisco Ortega. Encara queda, però, un residu per retirar a l’espera que la Junta de Residus doni el permís. Precisament, l’obtenció d’aquests permisos fa que la retirada i el desmantellament sigui més lent i que els operaris no hi vagin cada dia.

Ortega, a més, ha explicat que poca ferralla quedava a la base per endur-se, només aquella per a la qual són necessàries eines com la radial o el bufador per treure-la. Així, tots els sistemes o aparells elèctrics que hi havia ja estaven destrossats i els edificis de la base ja han quedat quasi pelats, només amb la parets. A excepció de la construcció de l’antena, on encara hi queda algun equip de ràdio.

Quant a l’antena, serà l’últim element que es traurà, i serà passat l’estiu. El motiu és que el risc d’incendi és molt alt en aquest espai i per endur-se-la és imprescindible tallar-la per poder-la carregar en un camió -l’antena feia 190 metres de llargada i, ara, després de demolir-la, està trencada en diferents parts, visibles des del Google Maps-.

El motiu per fer aquest desmantellament podrien ser les queixes que el Ministeri ha rebut de diferents entitats i administracions sobre l’estat de les instal·lacions i els efectes negatius que poden causar a l’entorn tant els residus contaminants com l’oxidació de tanta ferralla.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009061800_3_338749__Comarques-Defensa-desmantella-ferralla-residus-contaminants-base-lEstartit

13 09 2009
.Centre de Jardineria

Diumenge 13 de setembre del 2009
El Punt

Procés expansiu

L’embrió de Vivers Massaneda es va formar a Santa Coloma, a la seu actual, quan Miquel Massaneda, pare del gerent actual, va començar a produir plantes ornamentals plantades al camp i no en testos. Era a mitjan dècada dels setanta. El primer que es va produir van ser camèlies, però, aprofitant la bona aigua i el bon clima, «de mica en mica» es va anar ampliant la gamma. El projecte va funcionar i l’any 1988 es va fer el Centre de Jardineria de Sils, on, a part de dedicar-se a la venda al públic, també s’hi fan plantes de gran port. El 1989 es va fundar un centre a Cerdanyola del Vallès per potenciar les vendes a l’àrea metropolitana, i el 1996 van crear MyC5, una empresa dedicada al subministrament de materials per a centres de jardineria i vivers. Dos anys més tard van fer Cultius Brugat, que és un viver de reproducció on actualment neixen bona part de les plantes de l’empresa. Finalment, el 2006 es va crear a Toledo Viveros y Cultivos del Centro, per ampliar mercat al centre de l’Estat.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/80015.html

17 09 2009
.Global Aventura i Acollida d'animals

Educació canina ‘en positiu’
El curs s’impartirà aquest cap de setmana a les instal.lacions del CAAD Maresme, a Argentona
2009-09-17

L’Associació d’Amics del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme organitza un curs d’educació canina ‘en positiu’ per formar alhora els propietaris de gossos i les seves mascotes. L’objectiu és educar els animals substituint el premi pel càstig. Es tracta de la primera acció formativa que organitza l’Asssociació, després que es constituís a principis d’aquest any.

El curs consta d’una part teòrica i una part pràctica. Hi ha una vintena de places, la meitat de les quals ja estan cobertes. Les inscripcions es poden fer mitjançant el correu electrònic de l’Associació: acaad.maresme@yahoo.es

A la Selva, ‘Gaia Exòtics’

L’associació ‘Gaia Exotics’ recull tota mena d’animals abandonats o desprotegits.

Gaia Exòtics és una associació sense ànim de lucre fundada l’any 2002 i formada per voluntaris d’arreu de la comarca amb un objectiu comú: mirar pel benestar dels animals, sense cap mena de discriminació. Per això, tot i que majoritàriament acull gossos i gats, també té cura de cabres, conills, coloms, vaques i fins i tot algun cavall.

Tot i que l’associació no té seu fixa, alguns dels animals estan recollits a Sils, a les antigues instal.lacions de ‘Global Aventura’. La resta –sobretot els animals domèstics- viuen als domicilis dels voluntaris, a l’espera que algú els adopti.

Aquesta és, precisament, una de les apostes fermes per les què treballa Gaia Exòtics: l’adopció –sobretot de gossos. Una adopció que és totalment gratuïta, tret del cost del xip de l’animal.

A banda de persones que adoptin, Gaia Exòtics també busca voluntaris i col.laboradors. Ja que tothom hi treballa de manera altruista, cada setmana, per recaptar diners, s’organitza una botiga solidària amb materials de segona mà de tota mena.

La botiga -i, alhora, trobada d’animals- es fa cada dissabte al llarg de tot el dia al carrer Josep Pla 56 de Vidreres.

Qui estigui interessat a col.laborar pot trucar a un d’aquests dos telèfons: 972 85 10 10 ó 661 55 83 92 i preguntar per Natàlia Ràfols).

http://www.radiomarina.com/noticia.php?id=3776

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Publicado: Mar Mar 24, 2009 5:50 pm
Título del mensaje: GAIA en Global Aventura los sábados (Sils-Girona)

Los sábados se harán las adopciones desde Global Aventura, carretera de Vidreres a Sils veinat de la granota nº 35 (se ve desde la carretera). Estaremos todos los sábados de las 9:30 hasta la noche donde montaremos una tienda solidaria, juegos para los niños y tendremos animales en adopción. La entrada es libre. Global Aventura dispone de un servicio bar-restaurant.

http://adopcionanimales.forumup.es/about2123-adopcionanimales.html

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Global Aventura es una empresa joven, a 45 min. Barcelona y a 10 min.Girona.

Ofertamos una amplia variedad de servicios de calidad para que tu grupo lo pase de cine, especialmente actividades de aventura, disfrutaréis en plena naturaleza y con el asesoramiento de monitores experimentados.

Combina estos servicios con un trato exquisito y unos menús sencillos pero abundantes, y tendrás el paquete ideal para tu despedida, tu fiesta de empresa, tu cumpleaños, o cualquier otra celebración.

Visita nuestra web, si algo te gusta sólo tienes que llamarnos.

Web: http://www.globalaventura.net/
Fotos: http://www.globalaventura.net/carmes_danger_008.htm
Foto: http://www.globalaventura.net/linked/06-90-2009%20058.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: