Ple del Nyap, 22G

23 01 2009

round-icon-small Divendres 23 gener. Uns veïns ens envien aquestes impressions del Ple del Nyap:

Primer de tot, si ens equivoquem ens ho dieu i rectificarem. Aquestes són algunes impressions que vam treure del ple d’ahir.

Diu l’alcalde que saber coses com què és un estudi de detall “no és la meva feina”, ell és regidor d’urbanisme però qui sap d’això són les tècnics. Els polítics estan per a signar allò que els tècnics proposen, faltaria més, ve a dir l’alcalde. Són els tècnics del poble, diu la Margarida. Aleshores, ¿qui governa Sils, els tècnics i funcionaris o els polítics sortits de les eleccions de l’any 2007? Quin sentit democràtic té que l’alcalde-regidor d’urbanisme digui que no és la seva feina dominar la normativa urbanística! Repetidament, l’alcalde dóna la sensació de que no sap, “ja ho miraré”, “espera, que m’ho apunto”… Però, cobrant el que cobra al cap del mes, no es podria documentar millor? O dóna la talla o hauria de dimitir, sense voler ofendre a ningú.

Diu l’Anoro que ell mai ha estat regidor d’Urbanisme i en Tello es queda bocabadat de la poca memòria d’en Xico.

Els regidors de tots els grups mostren molt desconeixement dels temes urbanístics; es parla molt de l’estudi de detall, que tampoc se sap molt bé en què consisteix, però s’ignoren moltes altres irregularitats que surten als informes dels veïns, d’AMS o de ICV. Els veïns han repetit moltes vegades que no es tracta d’un incompliment puntual d’una norma, d’oblidar-se de fer un estudi de detall, sinó un munt de papers que falten i de normes que s’han saltat, i el resultat és el Nyap, aberració urbanística com diu la pancarta. El promotor deu estar encantat de tots aquests pressumptes incompliments, han repetit els veïns.

Diu la Margarida Roca que ells sí que van demanar informe per assessorar-se sobre el Nyap i que tot va sortir legal; al cap d’una estona, l’Anoro la contradiu: alguna cosa irregular sí que sortia a l’informe i que l’informe no el pensen ensenyar.

L’alcalde diu al regidor Miralles que si es preocupa pel Nyap és “Por un puñado de vots”, que el que volen es perjudicar a tot el poble, que si es paren les obres el poble s’arruïna i que el Nyap donarà no sap quants llocs de treball. Xantatge? pregunta un veí. I la pòlissa d’assegurança de 7000 euros anuals que paga l’Ajuntament?; l’alcalde diu que serviria per a pagar les despeses de coses mal fetes.

L’alcalde reconeix que ell no sap que hi diu al decret d’alcaldia aturant les obres. Quines obres va aturar, senyor alcalde?, les il·legals?. No respon, no ho té clar. “Si haguessi de recordar tot el que signo”, com si el decret del Nyap fos un paperet més, un entre molts altres.

I quan tornarà a autoritzar que continuïn les obres? Tampoc contesta.

CiU s’absté perquè no prosperin les mocions contra el Nyap.

La Maria Josep diu que en la qüestió del Nyap hi ha hagut manca de diàleg, que és una qüestió de formes. Llegint l’informe AMS es veu, però, que hi ha unes greus irregularitats legals, de fons i no de forma.

En Tello, molt bel·ligerant, dóna una nova imatge. Tenim dos grups conservadors i dos grups progressistes a l’Ajuntament? La imatge que dóna l’alcalde és d’un conservadurisme aplastant, impropi d’aquell senyor que va guanyar les eleccions amb promeses de canvi.

L’alcalde diu que els veïns no volien dialogar i que va anar a casa d’algú a oferir diàleg. Com vols que vulguin dialogar quan el Nyap ja estava aixecat!, li diu en Miralles. Quina solució hi ha quan allò ja està aixecat?, que ho pintin ben maco de color verd?

En Miralles proposa un informe vinculant de la Comissió d’Urbanisme de Girona, abans de votar en contra o a favor de l’estudi de detall. Els veïns no entenen com es pot aprovar, amb el Nyap aixecat, un document que s’havia de presentar en el moment de demanar les llicències, abans de les obres. Ara només serviria que per intentar legalitzar unes obres pressumptament no legalitzables.

Estem fent safareig, diu l’Anoro.

Es parla d’un informe encarregar per l’Ajuntament, de data 16 de gener de 2009, signat pel secretari i per un advocat assessor anònim (amb signatura, però sense nom). Aquest informe afirma que no cal l’estudi de detall, tres dies més tard la junta de govern aprova l’estudi de detall. En Miralles està més que sorprès i li pregunta al secretari en què quedem, si calia o no calia. El secretari diu que me remeto al informe.

No hi entenem res (de normes urbanístiques), diu l’Anoro. Què estrany. Si resulta, com després s’ha publicat a la premsa, que va ser regidor d’Urbanisme, fa uns anys.

L’Anoro reconeix que les Normes Subsidiàries, normes urbanístiques de Sils, estan molt mal redactades. El seu partit i els tècnics han tingut més de vint anys de temps i no les han sabut modificar i millorar? O potser l’ambigüitat d’alguns articles ja li va bé al promotor per a fer un bon Nyap?

Etc.

plenyap

round-icon-small Divendres 23 gener, Diari de Girona

El vot de l´alcalde de Sils atura les mocions del supermercat
CiU s’absté en la votació i els veïns reclamen que es revisi si les obres estan paralitzades

SILS | E.BATLLE
La sala de plens de Sils es va omplir ahir de gom a gom perquè s’hi tractava un dels temes que ha dut més polèmica al poble durant els últims mesos: la presumpta “il·legalitat” del supermercat Consum de Can Cabirol. Tot i la presència dels veïns, les dues mocions que s’hi debatien, la d’AMS i ICV-EUiA, no es van poder aprovar, ja que tot i que els regidors d’AMS i ICV-EUiA, a l’oposició, van votar-hi en contra, la clau quedava a mans de CiU, grup que finalment va abstenir-se. L’alcalde, Martí Nogué (IdS), per tant, va desempatar la votació i les mocions no van prosperar.

Tot i això, els retrets entre el grup de govern i els d’AMS i ICV foren constants. Es van acusar de “no respectar la normativa”, assegura el regidor ecosocialista, Albert Miralles, i per altra banda, el líder d’AMS, Antoni Tello, va reclamar “transparència i que la responsabilitat recaigui en els polítics”.

El portaveu de CiU, Francesc Anoro, regidor d’Urbanisme en la passada legislatura i membre del govern que va aprovar el projecte del supermercat, va assegurar que “és cert que falta diàleg, però en aquest afer no hi ha res que vulneri la llei”.

Tot i això, Martí Nogué va mantenir el discurs dels darrers mesos i va afirmar que aprovant les mocions “es va contra tot el poble de Sils”, ja que l’obra és totalment legal, i que, per tant, si prosperessin “s’hauria de pagar una gran indemnització”.

Els veïns afectats, com va avançar dijous el Diari de Girona, han presentat un contenciós contra l’Ajuntament perquè es revisi la llicència,a causa de les irregularitats urbanístiques que han detectat.

Aquests, durant el torn de precs i preguntes del plenari, van asssegurar que tot i que les obres estan aturades per decret d’alcaldia, s’hi està treballant igualment, en concret a la zona interior del supermercat.

DdG, d ivendres 23 de gener de 2009

round-icon-small Divendres 23, article d’El Punt:

El vot de qualitat de l’alcalde atura les dues mocions de l’oposició contra el supermercat

J.C.. Sils.
El ple de Sils va desestimar ahir les dues mocions presentades per AMS-AM i ICV-EUiA contra la construcció del supermercat de Can Cabirol, en segona votació i en virtut del vot de qualitat de l’alcalde, ja que hi va haver empat dues vegades en cadascuna de les mocions. En una sala plena com no és habitual i un ambient força tens, sobretot en l’apartat d’intervenció del públic, l’opció dels tres regidors de CiU d’abstenir-se va provocar un empat en la discussió sobre la revisió d’ofici dels permisos d’obres. AMS-AM i ICV-EUiA, amb dos regidors cadascun, es van unir en el suport a les seves dues mocions, mentre que els quatre regidors de l’equip de govern d’IdS-PM van votar-hi en contra. Aquesta setmana mateix, els veïns han portat el tema als jutjats.

El Punt, divendres, 23 de gener de 2009

round-icon-small Dimarts 20, ja tenim l’ordre del dia al web municipal: cliqueu aquí.

096

round-icon-small Dilluns 18: mentre no es publica al web municipal, hem trobat la convocatòria penjada a l’extrem superior dret del tauler d’anuncis dels baixos de l’Ajuntament (haureu de tancar una porta per accedir al paper). Prèviament, el dimarts, es reuneix la Comissió Informativa d’Afers Tècnics, l’ordre del dia de la qual també reproduïm:

097

.

round-icon-small Consulteu també:

Anuncis

Accions

Informació

44 responses

14 01 2009
14 01 2009
.Parcs infantils

PROPER PLE ORDINARI – MOCIO PARCS INFANTILS

MOCIÓ SEGURETAT PARCS INFANTILS SILS

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM

En reiterades ocasions, en comissions informatives i en alguns plens, el nostre grup ha mostrat la seva preocupació per la seguretat als parcs infantils públics del nostre municipi.

Fins ara no hem tingut molt èxit amb les nostres recomanacions per fer un estudi de les condicions de seguretat d’aquestes instal lacions.

El nostre grup considera que es poden i s’han de millorar les condicions actuals dels parcs infantils, per evitar riscos per a la nostra mainada.

ICV-EUiA-EPM proposa al ple l’adopció del següent acord:

Encarregar a l’equip tècnic municipal un informe amb caràcter urgent, de les condicions de seguretat dels parcs infantils públics de tot el terme municipal de Sils.

Aquest mateix informe haurà de proposar les mesures que s’estimen necessàries per corregir les deficiències de seguretat.

Sils, 13 de gener 2009

Font:
http://laveudesils.blogspot.com/2009/01/proper-ple-ordinari-mocio-parcs.html

15 01 2009
.Guarderia

PROPER PLE – INSCRIPCIONS LLAR INFANTS SILS

PUBLICITAT INSCRIPCIONS LLAR INFANTS SILS

MOCIÓ ICV-EUiA-EPM

Davant les demandes de persones interessades, que en nombroses ocasions ens han manifestat el seu interès a inscriure a les seves filles o els seus fills a la Llar d `infants de Sils.

Després que en diverses comissions informatives i plens la junta de govern local manifestés que no ha donat cap ordre per impedir les noves inscripcions.

Vist que són molt poques les noves altes en aquest centre escolar i que esta molt per sota de les seves possibilitats reals.

Atès que aquest servei municipal aquesta actualment infrautilitzat.

ICV-EUiA-EPM proposa al ple el següent acord:

L’Ajuntament posarà immediatament en marxa una campanya informativa a tota la ciutadania de Sils i localitats properes per oferir places de la llar d `infants de Sils.

Aquesta campanya consistirà a difondre aquest text, que serà publicat com BAN municipal, tal i com es va fer amb el transport escolar:

AVÍS – PLACES DISPONIBLES A LA LLAR D `INFANTS DE SILS

OBERTA INSCRIPCIÓ A L’AJUNTAMENT DE SILS

DE DILLUNS A DIVENDRES – DE 8 A 14 HORES, DISSABTES DE 9 A 13.

Aquest text serà publicat en els taulers d’anuncis municipals i en un lloc visible de la pàgina principal de la web municipal.

Es distribuirà també entre les famílies de la LLar, de l’escola i l’institut de Sils.

A més s’editarà un full informatiu de la mateixa manera que quan es fa publicitat d’algun acte municipal i es distribuira per tots els veïnats de Sils.

Sils, 13 de gener de 2009.

Font:
http://laveudesils.blogspot.com/2009/01/inscripcions-llar-infants-sils.html
dijous, 15 / gener / 2009

16 01 2009
Una que hi anirà

M’han dit que serà el pròxim dijous 22, ens ho podeu confirmar?

16 01 2009
LNC

Diuen que segurament, que es vol confirmar abans de dir res

17 01 2009
.??

QUAN SERÀ EL PLE ORDINARI DEL NYAP ??

Tenim dubtes, és que potser no volen dir el dia del ple perquè els hi preocupa que hagi molta assistència ?? O potser preveuen un ple conflictiu ??

Per primera vegada l`Alcalde convoca les comissions informatives, que preceptivament s´han de fer dos dies abans del ple, sense convocar al mateix temps el ple de l `Ajuntament.

Avui divendres, hem rebut la convocatoria de les comissions informatives, que seran dimarts vinent. Del ple, res de res. Ni dia ni hora.

Hem trucat a l`Ajuntament a les 14’30. No sabien encara res de res.

Hem mirat la web municipal. No diu res de res.

Què passa? Quin interès s’amaga??

ICV-EUiA-EPM fem una crida – TOTHOM AL PLE DEL NYAP !!

http://laveudesils.blogspot.com/2009/01/quan-sera-el-proper-ple-ordinari.html
divendres, 16 / gener / 2009

17 01 2009
Bloc

A Sils Podem i volem esmenar les irresposabilitats d’IDS amb el Nyap

Demanem un pacte de CiU, AMS i ICV que posi ordre en el desgavell d’IDS amb el Nyap al proper Ple que ja hauria d’haver-se convocat i fet públic. Volem que CiU voti en favor del poble i no en favor dels criteris de velles glòries que puguin tornar a aparèixir pel Ple només quan es tracta el tema del Supermercat.

divendres, gener 16, 2009
http://losilenc.blogspot.com/2009/01/la-histria-continua.html

17 01 2009
Buf

Donat que posaran una data i hora que dificulti l’assistència no estaria de més que algú portés una càmera de vídeo o grabadora de veu.

Així quedaran retratats!

17 01 2009
.Xico Anoro

El president de l’Associació de Vallcanera demanarà a CiU de doni suport a les mocions d’AMS i ICV per aturar el Nyap al Ple

Fonts dignes de la nostra confiança ens informen que el president de l’Associació de Vallcanera, entre altres veïns i veïnes de Sils, demanaran als regidors de CiU i al seu cap Xico Anoro que votin a favor de les mocions presentades per AMS i ICV al proper ple municipal.

La moció d’ICV va ser presentada un cop que es va donar a conèixer la demanda de l’alcalde a AMS a retirar la seva moció i tot i que AMS s’ha mantinguda ferma, diferents veïns i veïnes adreçar-se al grup d’ICV, per tal que d’assegurar la votació al Ple, que l’alcalde volia impedir.

Militants d’IDS, van arribar a afirmar que cap moció sobre el Nyap arribaria el Ple. Ara tenen dos molt similiars perquè el Ple voti sobre les irregularitats detectades pels serveis tècnics del partits.

dissabte, gener 17, 2009
http://losilenc.blogspot.com/2009/01/el-presidentde-lassociaci-de-vallcanera.html

19 01 2009
Aturem el Nyap!

M’agrada el títol de la moció AMS al ple del 22: Revisió llicències i paralització obres construcció. Diuen que el text de la moció deixa molt malament, en una situació molt incòmoda, a la gent que va autoritzar el Nyap. Un text amb uns arguments urbanístics i jurídics molt contundents, sense mitges tintes. Molts arguments coincidirien amb la denúncia urbanística dels veïns, però a més afegirien altres greus irregularitats quan es van donar les llicències.

Tot plegat, presumptes irregularitats tan greus que es fa molt díficil acceptar que siguin fruit de la ganduleria o de la negligència d’uns tècnics especialistes.

A veure quan es publica el text sencer, perquè se sàpiga la veritat i per callar les males llengües que difonen la idea que és en Miralles qui ha polititzat el tema i bla, bla, bla, perquè és un roig que s’ho vol carregar tot.

19 01 2009
Mark

Ànims! Si algú vol una nau industrial que se la posi al jardí i que la tapi bé perquè els altre no en tenim cap culpa.

19 01 2009
Veïna

És el moment que algú es planti i trenqui amb la disciplina de vot.
Ho podria fer la Margarida Roca, veïna dels veïns del Nyap, i regidora de CiU que va signar a favor de la llicència d’activitat. Ara que l’alcalde Rovira ja no mana, és el moment de trencar amb el passat i rectificar. Margarida, tu que des de la finestra contemples el Nyap i aquest mur de la vergonya, no t’abstinguis, trenca amb històries passades i vota en contra del Nyap el dijous 22 !!!!!

Fora el Nyap de Sils!!!!

20 01 2009
AMS

CONSIDERACIONS SOBRE LA MOCIÓ CONTRA EL NYAP DEL CARRER BASTIMENTS:

http://amsils.bloc.cat/post/15389/246624

20 01 2009
silenca

Marga, ho tens a les teves mans.
Si el teu grup no et recolza pensa que serem molts els silencs que si ho farem.

Pots demostrar que per sobre dels polítics hi són les persones, que per sobre dels colors ha d’estar sempre el sentit comú i la ética.

Fa un temps tu havies defensat aquests arguments, per sobre d’un partit polític sempre ha d’estar l’interés del poble.

M’agradaria continuar pensant que encara queden persones que estan per sobre del poder.

20 01 2009
ex-votant de CiU

la Marga no farà res sense el consentiment d’en Xico, i s’abstindran, en Xico es el que talla el bacallà dintre i fora de las cuineres. i jo lo que no entenc es perquè deixes passar aquesta oportunitat de agafar punts per ser el nou alcalde, ajuda’n als veïns del carrer Bastiments i a tot Sils, quan mes et necessiten, amb al disgust que vas tenir de no surti, amb lo claríssim que ho tenies. Molts no entenem ara aquesta postura
Que tens enredera teu que no et deixa rectifica? No es culpa nostra si pensem malament
Només tu tens la resposta. I amb sembla que ni a tu t’agrada

20 01 2009
Votant

Se m’acaba d’acudir una idea, i no es cap idea de bomber: la solució al conflicte. Si el secretari municipal, sr. González, ens està llegint, ens podria assessorar. Hi ha reunions o assemblees on només que una sola persona demani el vot secret, la resta ho ha d’acceptar. Si es votessin així les mocions contra el Nyap d’AMS i ICV, pot ser ens emportariem alguna bona sorpresa. El vot a mà aixecada es sovint una coacció, una manera lletja de control.

S’hauria de mirar si el reglament que regula el ple municipal admet el vot secret, en consciència, amb llibertat. Amb un vot secret ves a saber que votaria la Margarida, el mateix Cot, l’Arredondo o en Ribas.

20 01 2009
20 01 2009
Aturem el Nyap

He llegit q la votació secreta, en un ple, només es podrà utilitzar per a l’elecció o la destitució de persones, i es fa amb una papereta que cada regidor introduirà en una urna.

Tot plegat, és bo que donin la cara els nostres regidors i regidores. Una abstenció de CiU (dos regidors i una regidora) equival ha donar la raó al Nyap, quedi clar.

Han tingut temps per a rumiar-se el Nyap i llegir tot el llistat d’irregularitats que els TRES informes (veïns, AMS, ICV) detallen i que no són de forma sinó de FONS, que vol dir saltar-se la llei a la torera per permetre a un particular fer un gran negoci per lliure (millor dit, dos negocis). Presumptament!

És interessant veure com els tres informes, de procedència tan diversa, no solament coincideixen, sinó que aporten novetats, que van sumant arguments de molt pes.

D’una part:

– tres informes que afirmen que les llicències no compleixen la llei
– dues denúncies a la Direcció General d’Urbanisme
– dues queixes al Síndic de Greuges
– i altres actuacions que encara no s’han fet públiques.

I de part de l’alcalde, de la junta de govern i dels serveis tècnics i jurídics:

– un decret d’alcaldia molt lleig i, probablement, molt torpe; una jugada que consisteix a demanar a l’empresa dos documents essencials, però a posteriori, amb el Nyap aixecat.

– un acord de junta de govern denegant les reclamacions dels veïns; l’acord diu que les llicències (proposades pels tècnics i firmades pels polítics ) són legals perquè ho diuen els serveis tècnics i jurídics. Yo me lo guiso, yo me lo como. Cap argument que digui que les obres són legals o legalitzables. Cap referència als articles del capítol 8è de les normes urbanístiques de Sils ni a la Llei 2/2002 d’urbanisme ni a la Llei 18/2005 d’establiments comercials, etc. Cap argument per tapar la boca als veïns.

20 01 2009
.Càmeres de vídeo

22 GENER 19.30 H. PLE DEL NYAP A L’AJUNTAMENT
TODOS AL PLENO DEL DIA 22 A LAS 19.30 PARA PODER CONSEGUIR ESTA IMAGEN:

Imatge: http://1.bp.blogspot.com/_GcwE-CyznF0/SXYBzIEYiLI/AAAAAAAAA5s/mCMspfAoook/s400/p3040105.jpg

NO OS OLVIDEIS DE TRAER CAMARAS DE VIDEOS PARA PODER GRABAR EL PLENO.

Font: http://blogdevallcanera.blogspot.com/2009/01/22-gener-1930-h-ple-del-nyap.html

23 01 2009
Anònima

Com es va posar la senyora dels comerciants, presidenta de l’ACES i militant d’IdS!!!
Vau veure com atacava a en Tello, i com en Cot la defensava!!!. Ara resulta que tots els botiguers i comerciants de Sils estan encantats amb el projecte del Nyap!!! 😉

Voleu dir que ACES no es una corretja de transmissió de IdS, igual que en Xico de CiU amb les cuineres? 😦

23 01 2009
.Assegurança

divendres, 23 / gener / 2009
IdS – QUAN ERA OPOSICIO VEIA LES COSES DE FORMA DIFERENT

Aleshores els tecnics municipals estaven equivocats ??

Si hagues prosperat el recurs d’alçada de IdS, el poble hauria de haver pagat una gran indemnització ??

O ja se sabia que hi havia una assegurança de l’Ajuntament per cobrir aquestes coses ??

En el ple d’ahir, a requeriment del public, l’Alcalde va reconeixer que l`Ajuntament te una assegurança per les coses que es fan malament.

Alcalde, prou de pressionar als que volen fer respectar les normes urbanístiques.

Imatge: http://4.bp.blogspot.com/__49OoDko9yo/SXmF2wsNSPI/AAAAAAAAAPY/b-eoyVWZD8A/s1600-h/IDS+DAVANT+AJT.jpg

http://laveudesils.blogspot.com/2009/01/ids-quan-era-oposicio-veia-les-coses-de.html

23 01 2009
Eleccions?

I amb una recollida de x nombre de signatures no es pot exigir que es convoquin eleccions?

Així seria el poble el que decidiria, tal com ha de ser, fent fora aquells a qui no correspon estar a dins de l’Ajuntament.

23 01 2009
Xinxeta

Quina vergonya aliena fan els polítics de tota la vida de Sils… i els tècnics.

23 01 2009
silenc

jo també vaig sentir molta, però molta…. vergonya aliena.

La “crónica” del ple molt bona, però hi ha un petit detall que no es comenta i que em va semblar molt i molt representatiu del taranà del sr. martí.

l’alcalde va dir:
“acceptar fer aquest estudi d’ofici seria com acceptar que potser m’he equivocat, que potser les coses no s’han fet ben fetes… i això JO NO HO FARÉ MAI.”

aquest senyor és incapaç de reconèixer que de tant en tant es pot equivocar, no té ni gota d’humilitat.
él és EL JEFE.

Els senyors de CiU… sense paraules.
Si no estaven a favor de les mocions, podien haver votat en contra directament no? Abstenir-se qué vol dir, que tant se’ls hi enfot?

23 01 2009
Buf

Ciu s’absté tot sovint demostrant que el que fa el “desgovern” ja li està bé.

Però si al diari deia que potser s’havien equivocat. Quines contradiccions!

23 01 2009
LNC

Cal felicitar a l’alcalde i als tècnics perquè de moment i tot i les evidències estan salvant el seu “Nyap”

Cal felicitar, també, a AMS i ICV perquè han donat veu a la majoria social de Sils que sap que aquest Nyap està ple d’irregularitats.

Cal felicitar als veïns i veïnes, perquè ja han guanyat: Han posat llum en la foscor dels acords municipals urbanístics de Sils. Han tingut la capacitat i el sacrifici econòmic i personal d’anar als tribunals.

Fa pocs mesos això era de tot impensable, i tot i que amb la seva abstenció, CiU hagi fet que alguns dels seus protegits alvin els mobles, la realitat és que a Sils el silenci dels anyels s’ha acabat.

L’estratègia de dividir els veïnats també ha acabat. Ara ens sabem plurals i amb capacitar de juntar les nostres forces per aturar les forces fosques, per posar pàlidd al secretari quan és preguntat al Ple per la legalitat del Nyap i s’empera en un assessor extern i que ell no ha d’opinar. Que la fe pública a Sils recua en una negligència que patim a una banda i altra de la via de del TGV.

L’estratègia de criminalitzar els que recalmen els seus drets legals s’ha acabat per sempre més a Sils. Ja hem aconseguit que consti en acta que l’ajuntament té una assegurança. Que el cínic argument qui defensar la legalitat és anar contra Sils és incert i només és una eina perquè en realitat el poden perjudicar amb la seva negligència i manca de rigor saben que hauran de pagar ells perquè l’asseguradora els reclamarà personalment a els exercint el dret de repetició.

També s’ha demostrat, ahir més que mai, que tota l’oposició i el canvi amb el que s’omplia la boca IDS no era més que intentar aranyar vots per continuar fem els mateixos Nyaps, des d’una altra cadira però amb el suport i la complicitat abstencionista dels que volien substituir… però només a la cadira.

24 01 2009
APM

L’article escrit pels veïns que hi van ser al ple de Nyap, perfecte!
Hem faig algunes preguntes: si l’estudi de detall no era necessari per què es demana ara? No és com a mínim una irregularitat? Si era necessari per què no es va demanar en el seu momen? Perdoneu la redundància, no és com a minim una irregularitat? En què quedem? I havent irregularitats, hi ha o no hi ha responsables? Qui diu què oposar-se a les irregularitats i demanar responsabilitats i aclariments és anar contra l’ajuntament i contra el poble? Quin ajuntament ( equip de govern i tècnics)? I quin poble ( el que representa la minoria que governa, suposant que aquesta hi estigui d’acord)? No són poble els veïns que han de pagar per partida doble: d’una banda la seva defensa perquè qui havia de defensar-los no ho fa, i d’altra, amb els seus impostos la defensa dels representants de L’Ajuntament? L’amenaça d’una indemnització ( que està per veure qui la pagaria o s’està pagant ja amb assegurances) si s’hagués d’enderrocar el Nyap, defuig el fet clau que voldria dir que aquest és il·legal. En el supòsit que no fos així, això no exclou irregularitats i per tant demanda de resposabilitats.
Dir què els grups d l’oposició que presenten mocions demanant responsabilitats només volen generar conflicte és com a mínim pervers i saltar-se la cronologia dels fets. El conflicte amb el veïns ja estava desencadenat abans. I és obligació de l’oposició demanar aclariments i responsabilitats ( no només per “un puñado de votos”).
Fer-se l’innocent ara per part del grup de CiU resulta patètic. La Margarita que repartia responsabilitats a tots per no adonar-se quan s’axecaven els murs de formigó formava part de l’equip de Govern que va atorgar la llicència d’activitats.
Què passa a Sils? Tenen síndrome d’Estocolm els que van ser tants anys a l’oposició i han recollit les formes de fer i el propòsit d’acabar els projectes dels que van governar anteriorment? M’ho pregunto com a ex-votant d’aquest grup. I, a CiU l’ombra d’en Rovira és tan llarga, que cal justificar tot el què es va fer? No és posible una autocrítica per adonar-se que per algun motiu es va perdre?

24 01 2009
otro de sils

Jo tambien estuve en el pleno i no lo vi tan mal. He preguntado lo que significa lo de acceptar revisar las licencias i es como lo decia el sr alcalde. Aceptar que el ayuntamiento se ha equivocado i se tiene que indemnizar a la promotora i si los tecnicos dicen que esta todo en regla i los vecinos dicen que no, ya lo decidira un juez. Los de la oposicion no son dioses para que lo que dicen ellos es la verdad, ya se vera

24 01 2009
otra de sils

Jo tambien estuve en el pleno i creo que es muy machista esto que hizo el Cot defendiendo a la señora de IdS-ACES, cuando se enfrentaba con el señor Tello, como si no supiera defenderse sola. Estoi de acuerdo con el otro de Sils, que lo decida el juez que para esto el alcalde tiene dineros de sobra para pagar a abogados de categoria, en el contencioso de Gerona i en el Superior de Cataluña i en el Supremo de Madrid o en el Tribunal Penal Internacional. De dinero no faltarà para plantear recursos i derrotar a estos revoltosos.

24 01 2009
Buf

Total els diners són de tots, també vostres. Però a mi no m’agrada que es malgastin els meus diners, hi ha inversions molt més interessants.

Revoltosos són els que volen treure l’essència a un poble.

25 01 2009
pedro

otra de sils dais pena tanto tu como tu grupo politico de los IDS-PSC DE SILS.

no valeis para gobernar iros a la oposicion que es donde teneis que estar doce años mas para aprender algo de politica

a un con eso no valdreis […]

25 01 2009
pedro

ALCALDE DIMITE LE ARAS UN FAVOR AL PUEBLO DE SILS

26 01 2009
slis

pedro haras se escribe con H

26 01 2009
Anònim

Molt bona la crònica del ple. Una rectificació, l’últim regidor d’urbanisme en temps d’en Rovira va ser en Marc Capdevila i Alabert. En Francesc Anoro va acabar l’època Rovira sent regidor de medi ambient, sostenibilitat, comerç i turisme. Fa uns mesos la LNC en parlava:

Afirmen que Capdevila i Rovira, frenen en Xico.

Fonts properes a Convergència, si bé no de la secció de Sils, afirmen que són l’anterior alcalde i l’anterior Regidor d’Urbanisme de l’estapa més fosca de Sils, Marc Capdevila, i el seu pare els responsables de frenar les ganes de canvi de a Sils, i que en Xico accedeixi a l’alcaldia. “Sembla que en Nogué hauria pactat amb ells, per que no es doni el vist-i-plau a la moció dins CiU apelant a un consens que no estan diposats a atorgar, aquests tres”, manifesten.

Es dóna la circunstància que era en Marc Capdevila, de l’empresa Capdevila dirigida pel seu pare que és president de CDC a Sils, el preferit per ex-alcalde per substitur-lo, però la impopularitat de les polítiques urbanístiques de Sils i l’excel.lent resultat de les iniciatives com La Cuina a Sils i la gestió del estany des de la Regidoria d’En Xico Anoro, va fer que aconseguís el suport de la militància a Sils.

“Ni en Marc Capdevila, ni el seu pare, amb el suport d’en Rovira, no volen que en Xico arribi a l’alcaldia i es consilidi, per tal de presentar-se ell com cap de llista, a tal efecte hi ha un acord tàcit amb en Nogué per aquest legislatura, amb el compromís de no donar suport a les auditories que AMS i ICV, reclamen” afirmen les mateixes fonts, que afegeixen “Els tres principals responsables de les devallades electotals de CiU estan marcant un ritme que fa perdre vots a cada elecció des de llavors”.

També afirmen que inspirats pels serveis tècnics que volen evitar les auditories municipals, estarien fomentant la renúncia per motius personals a l’acta de la regidora Margarida Roca i donar entrada a aquesta legisltura de l’ex-regidor d’urbanisme.

Recorden que el Xico Anoro, contrariàment a altres, no representa cap gran poder de terres ni empreses, atès que sempre ha estat un empleat d’una empresa alimentària de la comarca.

https://silsdelaselva.wordpress.com/2008/04/14/divisions-internes-a-ciu-de-sils/

26 01 2009
anonim

Una altra rectificació. El secretari diu “em remeto a l’informe”, signat per ell i per un assessor anònim. Doncs diuen que en aquest informe es diu que SÍ, que calia l’estudi de detall (no ara, a misses dites, sinó abans d’aixecar el Nyap). Ho diu la llei i ho diu aquest informe:

L’Estudi de detall es redacta de conformitat amb la Disposició Transitòria Novena del Text refós de la Llei d’urbanisme, aprovat per Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, i per tant, és d’aplicació l’anterior legislació respecte els estudis de detall obligats pel planejament no adaptat.

26 01 2009
silenc

aquest comentaris que, d’alguna manera, venen a “defensaR” o donar explicació del posicionament dels 3 de ciu encara els deixen més mal parats.

No puc entendre, de cap de les maneres, aquest pasotisme, aquest deixar fer… que ja ens està bé.

Que no tenen dignitat auqestes tres persones? Jo les tenia per persones íntegres, amb ideals, que s’estimaven el seu poble…

No els tornaré a votar mai més si no canvien la seva actitud.
I que vagin esperant els Capdevila si volen arribar a “manar” al nostre poble.
(tot i que em sembla que d’alguna manera ja ho estan fent ara)

26 01 2009
Anònim

El nou POUM també, diuen, que preveu un carreró nou a la fàbrica Capdevila que automàticament augmenta edificabilitat…

26 01 2009
slis

hi ha molta gent que parla i no saben ni de qui i ni de que.
hi ha gent molt ben informada……….que calla
El tema del POUM es el plat fort del segle……….el supermercat l aperitiu
tinc curiositat per veure el nou POUM i si els tecnics que l han redactat segueixen els mateixos criteris que van fer amb el primer POUM
per cert algu es va mirar a qui li millorava el seu futur l antic POUM
conclusio:
si mai us possen una rotonda al costat de casa………vigileu………algun negoci popular tindreu aprop vostre

26 01 2009
duende

Margarita prejuntale a los tecnicos de tu partido de CIU sobre el nuevo POUM no la ONU.

si es legal que las carnicas capdevila esten dentro del pueblo

tenemos un Poligono Industrial muy grande porque no se marchan todos hay NYAP incluido.

26 01 2009
ANONIM

CiU + IDS = INPRESENTABLES, VERGONYOS TOT PLEGAT

26 01 2009
POBRET

No tingueu cap dubte, els Capdevila varen arreglar-se el seu tros en quan al POUM, fent que es faci un carreró nou en el casc antic. HO HAVEU VIST!!! LA MARE QUE ENS VA PARIR !!! (diu el del Barça)

26 01 2009
BOMBERO

Esto esta todo podrido estos de IDS-PSC se quejaban del Rovira pero era porque ellos no podian chupar que es de lo que se trata.

y ban de Socialistas que verguenzaaaaaaaaaaaaa

26 01 2009
Jo

Un carreró nou?: dades contrastades o rumors de pa sucat amb oli?
Qui sap el que hi diu al nou POUM!

De moment només sabem què diu el POUM vell:
http://www.ddgi.cat/sils/poumsils/plagral.htm

I que per fer el POUM nou, s’hauran gastat més calerons pels assessors i redactors externs!

I ja sabem, o els regidors de l’oposició fan un curset i aprenen urbanisme a marxes forçades o en colaran tots els Nyaps que vulguin !!!

26 01 2009
Xinxeta

El carreró dels Capdevila implica una reparcel.lació com el tancat del Nyap deixant mig solar lliure… on s’ha vist un tancament parcial en únic solar ??¿ A Sils.

Per aquests motius hi ha tantes pressions al grup municipal i en Ribas, la Marga i en Ribas fan el ridícul abstenit-se contra l’aberració i les irregularitats del Nyap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: