Bufa el vent

24 01 2009

Temporal de vent a Sils

106

107

Anuncis

Accions

Informació

4 responses

25 01 2009
Bloc

El temporal de vent deixa Girona sense llum i tren per la caiguda d´arbres
Les fortes ràfegues, superiors als 100 quilòmetres per hora, van provocar molts danys materials i destrosses en diferents poblacions

GIRONA | DDG La caiguda dels arbres va afectar fins hi tot els cementiris d’algunes localitats, com són els casos de Bescanó (a dalt de la imatge) on el vent va arrencar tres arbres centenaris, o a Riudarenes (a baix). De retruc alguns nínxols van patir petites desperfectes i destrosses. Altres zones municipals amb arbrat van haver de ser tancades al públic com a mesura preventiva.

El fort vent present a tot Catalunya des de la nit de divendres va provocar durant el dia d’ahir diverses incidències a les xarxes de comunicacions gironines, així com destrosses materials destacades a tota la província. Tot i això, cal destacar que al litoral gironí la jornada transcorregués més tranquila i sense registrar episodis inusuals.
La imatge més repetida a totes les poblacions de Girona, va ser la d’arbres esberlats i arrancats per la força del vent, els quals van interposar-se en diversos camins i vies i van afectar finques tant privades com públiques. Un cas remarcable és l’arbre centenari arrencat a Golf Girona. Algunes de les localitats on les afectacions van ser més importants van ser, entre altres, Bescanó, Mas Llunés, Sils, Riudarenes o Ribes de Freser.
A banda d’aquests desperfectes, les fortes i continuades ratxes de vent van afectar diverses carreteres i camins que van haver d’estar tallats a la circulació, amb restricció de vehicles o amb pas alternatiu. Molts ciutadans de Girona van patir també talls en el subministrament de la llum, tot i que Fecsa-Endesa encara no va poder donar ahir dades totals perquè alguns serveis encara estaven cobrint-se. El cos de bombers també va haver de treballar de valent, a tot Catalunya es van realitzar més de 2.000 sortides.
Segons les previsons dúltima hora del vespre del Servei Metereològic de Catalunya es preveien encara ratxes de vent a la matinada de diumenge a l’Alt Empordà fins a 110 quilòmetres hores. La situació tendirà a la normalització a mesura que avancin el dia d’avui.

Els efectes del temporal de ventUn arbre arrencat al Golf Girona.La imatge més habitual a les comarques gironines. El vent va arribar a tombar algun vehicle a la població de Roses.Alguns veïns van veure vist com l’arbram del carrer els entrava dins de casa, com a la zona de Montjuïc de Girona.Al nord de l’Alt Empordà el vent va ser més fort.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009012500_21_310721__Tema-del-dia-temporal-vent-deixa-Girona-sense-llum-tren-caiguda-darbres
Diumenge 25 de gener de 2009

25 01 2009
PERE

A AQUEST POBLE NO PASSA RES MÉS QUE NO SIGUI EL NYAP??????????’

25 01 2009
Un

Sí, que fa molt de vent 😉

25 01 2009
pedro

Si pasa algo mas pere el bronx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: