Tàctiques dilatòries?

22 02 2009

Tàctiques dilatòries en el cas Nyap?

justicia

Fonts de tota solvència informen que l’Ajuntament de Sils podria estar utilitzant tàctiques dilatòries en el recurs contenciós administratiu 556/2008 presentat per un grup de veïns i veïnes de Sils contra els acords de la Junta de Govern que van donar les llicències a favor de les empreses Foncie i Consum per a construir una nau industrial i utilitzar-la com a supermercat. Recordem que el passat mes de gener, la magistrada jutgessa va reclamar a l’Ajuntament l’expedient complet del vulgarment anomenat cas Nyap, que s’hauria de trametre en el termini màxim i improrrogable de 20 dies, d’acord amb l’article 48.3 de la LJCA. Transcorregut aquest termini, l’ajuntament encara no ha presentat l’expedient administratiu al Jutjat. El Jutjat enviarà en breu un requeriment a l’Ajuntament per reclamar-li novament l’expedient, amb l’advertiment al funcionari responsable de la responsabilitat personal en la que podria incórrer en cas de no fer-ho en el termini que es confereixi a l’efecte.

D’acord amb les fonts indicades, els veïns denunciants informaran a la premsa, a l’opinió pública i als regidors i regidores locals de les pràctiques esmentades més amunt.

~

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Sils utilitza possibles tàctiques dilatòries. Llegim la notícia publicada al bloc “Des de Sils camí d’Ìtaca”, el 23 de gener de 2009:

L’ajuntament de Sils i els jutjats contenciós-administratius de Girona. L’Ajuntament no aporta en plaç la documentació sol.licitada (l’expedient sencer) pel jutge i és requerit novament amb advertiment de multa: http://losilenc.blogspot.com

Una altra possible tàctica dilatòria: es tracta del procediment 896/2008; l’ajuntament notifica al jutjat que la documentació demanada és abusiva i innecessària i que tancar-se a l’arxiu tantes hores crearia un greu destorb als empleats públics:

L’alcalde de Sils, els seus advocats, un recurs de reposició i un nou ridícul per Sils gràcies al seu ajuntament. En data, 3 d’octubre de 2008 i amb registre de sortida 4938 l’alcalde socialista Martí Nogué intenta interposar un recurs de reposició davant les ordres del senyor jutge de jutjat social número 1 de Girona en nom de l’ajuntament de Sils: http://losilenc.blogspot.com

~

Més informació: Supermercat i Cronologia del Nyap.

Anuncis

Accions

Informació

11 responses

22 02 2009
Anònim

Quina manca de rigor i transparència per part de l’ajuntament !!!

23 02 2009
Bloc

7. Transcurrido el plazo de remisión del expediente sin haberse recibido completo, se reiterará la reclamación, y si no se enviara en el término de diez días contados como dispone el apartado 3, tras constatarse su responsabilidad, previo apercibimiento notificado personalmente para formulación de alegaciones, se impondrá una multa coercitiva de 300,50 a 1.202,02 € a la autoridad o empleado responsable. La multa será reiterada cada veinte días, hasta el cumplimiento de lo requerido.
(…)

10. Impuestas las tres primeras multas coercitivas sin lograr que se remita el expediente completo, el Juez o Tribunal pondrá los hechos en conocimiento del Ministerio Fiscal, sin perjuicio de seguir imponiendo nuevas multas. El requerimiento cuya desatención pueda dar lugar a la tercera multa coercitiva contendrá el oportuno apercibimiento.

http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/l29-1998.t4.html

23 02 2009
anónimo

siguen haciendo lo que les sale de las P…..
no respetan ni a la justicia
me da vergüenza reconocer que estos son los representantes electos de mi pueblo.
Lo mas fuerte es que yo los voté, me engañaron con sus promesas de cambio, auditorias, trasparencia, dialogo, participación…
de sabios es rectificar, ellos no son capaces de hacerlo pero yo si que lo haré en las próximas elecciones.

23 02 2009
Un

Representants electes?

Aquest arquitecte municipal que no vetlla pels interessos dels veïns del seu poble, que no els informa i que no va saber llegir que era obligatori presentar un estudi de detall (entre altres requisits) abans de donar les llicències…

Aquest secretari municipal que sap que ha de lliurar al jutjat l’expedient en un termini de 20 dies i no el lliura…

Aquests funcionaris no són càrrecs electes. Ara bé, se suposa (i no sé si és molt suposar) que l’alcalde elegit l’any 2007 sí que controla la situació i sap que l’expedient reclamat pel jutjat de Girona no s’ha lliurat.

Ho sap l’alcalde que no s’ha lliurat l’expedient al Jutjat?

23 02 2009
anònim

aquets 1.202 euros els pagaria l’alcalde o el secretari?
dic 1.202 perquè jo els hi futria la multa més alta, per reincidència 😉

23 02 2009
Xinxeta

Fa pinta que l’ajuntament veurà com es fan públics per primer cop els judicis que perd i que anul.len acords de la junta de govern.

És una bona resposta al seu ban publicitari proNyap.

23 02 2009
LNC

10. Impuestas las tres primeras multas coercitivas sin lograr que se remita el expediente completo, el Juez o Tribunal pondrá los hechos en conocimiento del Ministerio Fiscal, sin perjuicio de seguir imponiendo nuevas multas. El requerimiento cuya desatención pueda dar lugar a la tercera multa coercitiva contendrá el oportuno apercibimiento.

ui, ui, ui.. que segur que cap tècnic ha posat en un informe això al regidor-alcalde d’urbanisme…

23 02 2009
LNC

… qué es que regala el centre cívic per fer entrevistes del personal sense que l’estudi de detall estigui aprovat i no doni l’expedient. Coses d’en Nogué…

24 02 2009
Aturem el Nyap

Per si de cas no ho té ben anotat a l’agenda, li recordem al secretari municipal de Sils que en data 19 de gener de 2009, mitjançant Decret d’alcaldia, l’alcalde Martí Nogué va disposar la tramesa de l’expedient administratiu complert al Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Girona. També li recordem que aquest expedient fa referència a les llicències donades per a construir una nau industrial que es vol fer servir com a supermercat, també coneguda com a Nyap.

24 02 2009
anònim

Targeta vermella a aquests funcionaris municipals que per voluntat pròpia o a les ordres dels caps polítics, volen entorpir el funcionament de la justícia en profit dels interessos privats de les empreses del Nyap!

26 02 2009
.Tossa

Dijous 26 de febrer de 2009
L´Ajuntament paga una multa que el Jutjat Contenciós va interposar a l´alcaldessa
Colom diu que la sanció es produeix perquè els serveis administratius locals no envien la documentació requerida a temps

TOSSA DE MAR | MARTÍ SANTIAGO

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona, va imposar mitjançant interlocutòria, el passat 13 de juny de 2008, una multa coercitiva per valor de 600 euros a l’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom (CiU), en la seva qualitat de responsable de l’Administració local, per la “resistència municipal” a trametre la documentació sol·licitada per un particular en referència a un certificat d’aprofitament urbanístic.

Transcorreguts sis mesos d’aquest fet, el mateix Jutjat va requerir a la corporació municipal que acredités el pagament de la multa imposada a l’alcaldessa per evitar que s’iniciés un procés de constrenyiment contra els seus béns i drets particulars. D’aquesta manera doncs, el 12 de gener de 2009 es va fer efectiu el pagament de la multa per part de l’Ajuntament de Tossa mitjançant un ingrés al Compte de Dipòsits i Consignacions del Jutjat.

L’alcaldessa de la vila va reconèixer aquest fet ja que, tal com explica, en aquests casos sempre se segueix aquest procediment “amb autorització de l’àrea econòmica”.

De totes maneres, Colom deixa entreveure que la multa, tot i estar dirigida a l’alcaldessa, respon a l’activitat dels serveis administratius locals que són, d’altra banda, els encarregats de fer arribar les respectives documentacions als sol·licitants i a les instàncies necessàries. “Jo no sóc l’encarregada de transmetre els expedients de l’Ajuntament, és el secretari”, apunta. En aquest sentit, l’alcaldessa recorda que ella ja va adreçar-se als jutjats per explicar que la problemàtica s’origina en els serveis administratius locals perquè són aquests els que disposen de tota la documentació.

D’altra banda, Imma Colom deixa clar que aquesta situació ja es donava a l’Ajuntament fins i tot abans d’haver estat escollida alcaldessa. Al respecte, comenta que tan sols quinze dies després d’entrar a formar l’actual equip de govern va ser requerida, juntament amb el secretari municipal, en una demanda penal originada també pels retards en els enviaments de la informació requerida pels sol·licitants. Una demanda adreçada a l’antiga alcaldessa, però que va heretar Colom com a nova representant del consistori. Tot i això va quedar absolta per no ser-ne responsable.

Des de l’Ajuntament no descarten trobar-se alguna altra situació semblant i Colom assegura que entén que els particulars puguin arribar a molestar-se quan va passant el temps i la documentació que reclamen a l’Administració local no se’ls fa arribar. “Això ens passava a nosaltres quan estàvem a l’oposició“, matisa.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009022600_3_316676__COMARQUES-LAjuntament-paga-multa-Jutjat-Contencios-interposar-lalcaldessa-retards-documentals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: