L’alcalde vol reobrir el Nyap

1 03 2009

Ple municipal del proper dijous 5 de març: l’alcalde vol aprovar definitivament l’estudi de detall presentat quan la nau industrial ja està edificada (política dels fets consumats) amb l’objectiu de continuar amb les obres del Nyap. Passat el termini legal, l’Ajuntament no ha lliurat l’expedient del Nyap reclamat pel Jutjat de Girona.

La normativa urbanística de Sils estableix que l’estudi de detall s’havia de presentar abans de concedir les llicències (amb exposició pública, aprovació o denegació pel ple municipal i posterior aprovació o denegació per part de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat); per motius desconeguts, tot això no es va fer quan calia i ara es vol regularitzar o legalitzar.

Aquest és el tema de l’article del Diari de Girona d’avui diumenge.

carrerconvertitenpatideldar

Foto d’arxiu: els veïns argumenten que el promotor s’ha estalviat molts metres quadrats convertint el carrer Bastiments en el pati del darrera del negoci del supermercat. Aquest carrer forma part d’una zona residencial molt consolidada. Les llicències s’haurien donat sense els estudis de mobilitat que la llei exigeix, entre altres greus irregularitats.

L‘article del Diari de Girona:

La promotora del polèmic supermercat de Sils vol fer tres edificis de botigues al mateix solar. L’estudi de detall, que passarà per ple dijous, ha rebut una al·legació dels veïns que van interposar el contenciós

SILS | E.BATLLE

La promotora del supermercat Consum, local comercial que encara no s’ha inaugurat perquè es van aturar les obres i que es troba situat a la zona de Can Cabirol de Sils, ha presentat l’estudi de detall de la parcel·la a l’Ajuntament i ha posat de manifest que, a més del polèmic centre comercial que els veïns han criticat, s’hi construiran tres edificis de botigues, que ocuparan un total de 1.312 metres quadrats.

Aquest estudi de detall el va requerir el consistori el dia que va fer aturar els treballs, el passat mes de desembre, en veure que s’estava treballant en una zona on no hi havia res projectat. Aquest document passarà per ple el proper dijous i, si no prosperés, comportaria haver d’aturar la construcció d’aquests nous edificis. En canvi, el supermercat Consum, tot i tenir les obres de moment aturades, podria seguir construint-se, assegura el batlle, Martí Nogué (IdS). En canvi, si se li dóna el vistiplau, els promotors hauran de presentar un projecte constructiu, que també s’haurà d’aprovar pel consistori.

Davant d’aquest estudi detall, els deu veïns que han dut l’Ajuntament als jutjats i que consideren que el supermercat s’ha fet de forma il·legal també han presentat una al·legació als tres nous edificis. Segons afirmen, l’estudi de detall s’hauria d’haver requerit abans de la concessió de les llicències, i en canvi ara “es produeixen tres irregularitats”. En primer lloc, pensen que s’ha privat els veïns i interessats de l’anterior període per poder presentar al·legacions al projecte de la promotora, i a més amb la nau del supermercat ja feta.

A més, els afectats consideren que aquesta nova superfície comercial de tres edificis de botigues “adultera o altera greument els motius que es van considerar en el moment de sol·licitar i atorgar llicències, permisos o firmes favorables”. Per tots aquests motius, sol·liciten que “es desestimi i que es denegui l’aprovació d’aquest estudi de detall”.

Utilitzar tota la superfície

L’Ajuntament, però, no comparteix aquesta opinió. “No hi podem posar cap impediment”, assegura l’alcalde davant la construcció d’aquest nou edifici de botigues, ja que “érem conscients que no utilitzaven tot el sostre edificable fent el supermercat” i, per tant, “hi tenien tot el dret”. Un dels fets que destaca també és que aquest nou edifici no tindrà tant impacte pels veïns, ja que “l’edifici està enfonsat i només surt en tres metres de l’Avinguda de la Selva”.

D’altra banda, Nogué va assegurar que la posada en marxa del Consum a Can Cabirol suposarà la contractació de veïns de la població. En aquests moments, ja hi ha unes 70 persones que han presentat currículm per treballar al supermercat. Les obres per a la seva construcció es reemprendran tan bon punt s’aprovi o es denegui l’estudi de detall, i llavors només faltarà que s’ultimin alguns aspectes a l’interior de l’edifici, segons assegura el batlle.

Font: Diari de Girona, diumenge 01 de març de 2009

Més informació:

Anuncis

Accions

Informació

5 responses

1 03 2009
Un

La implicació del alcalde amb el Nyap és total:

per dues vegades li diu al periodista que les obres es reprendran tan bon punt s’aprovi o es denegui l’estudi de detall, tant si s’aprova com si es DENEGA el Nyap a d’obrir, per cullons, així ho deuen establir els pactes entre els responsables públics i privats del Nyap

1 03 2009
Anònim

Fa dues setmanes, un article d´Imma Merino posava el dit a la nafra: la llista electoral dels corruptes ha tornat a guanyar allà on s´ha presentat. Inexplicablement, tant a Andratx, com a Castelló, Cienpozuelos o a les Navas del Marqués, els corruptes o els seus amics i companys de partit han tornat a guanyar les eleccions municipals. La reflexió final era demolidora, però malauradament certa. És a dir, si això ha passat, és perquè en aquests llocs hi ha una relació directa entre el que fan els polítics corruptes i els empresaris. I fins i tot amb ciutadans que no són empresaris, però que creuen que els polítics corruptes sempre acaben produint LLOCS DE TREBALL i per això els han tornat a votar … …

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2714_4_203999__Opinio-realitat

2 03 2009
Veïna

Eva Batlle, t´has oblidat de preguntar-li a l´alcalde com és que el secretari no ha entregat al jutjat el expedient del Nyap en el termini legal. Ens hagués agradat llegir la resposta. Tot i aquest detall, gràcies al vostre diari per treure el tema del Nyap a la premsa gironina.

2 03 2009
.Comentaris al DdG

6 comentaris a l’article del DdG:

Comentari enviat el dia 01-03-2009 a les 21:22:22
Sempre trobem veins que nomes saben que queixar-se i prou!! No teniu mes feina que aquesta!!
Autor: Mcgui.

Comentari enviat el dia 01-03-2009 a les 17:22:28
Que hi ha crisi ,començaran i quedaran empantanegats a mitja obra…!!
Autor: Luordes.

Comentari enviat el dia 01-03-2009 a les 14:41:25
Senyors de l’Ajuntament de Sils i promotors del nou supermercat…. COMPTE AMB LES IL·LEGALITATS LEGALS…. doncs només heu de veure que un ajuntament del Alt Empordà ha de tirar a terra unes construccions fetes amb aquest sistema de legalitats agafades amb pinces…

NO dubteu, senyors del ajuntament i senyors promotors, que si al final obriu el supermercat i feu aquests edificis adjunts… que la llei tard o d’hora us posarà al vostre lloc i al final potser ho haureu de tirar a terra i serà el poble de SILS qui pagui els plats trencats… Qui no conegui els fets el convido a que vagi a SILS i vegi el monstre que han construit davant les cases d’uns pobres contribuents que estan indefensos davant la prepotència de la administracio local…

I ara no toca fer pressió a aquests veins explicant que l’ajuntament té 70 curriculums… o es que volen fer sentir culpables als pobres veins de que no es donin llocs de treball al poble? Aquesta es la nova tàctica de l’Ajuntament de SILS?
Autor: Un vei del poble del costat.

Comentari enviat el dia 01-03-2009 a les 13:27:07
El que s’ha de dir és que aquesta superfície donarà feina a unes vint persones de Sils. Entre elles, jo mateixa, per tant, benvingut a Sils.
Autor: Maria.

Comentari enviat el dia 01-03-2009 a les 10:32:18
Si tens Facebook i vols aturar la conxorxa d’aquestes obres apunta’t:

http://apps.facebook.com/causes/213487?m=96aaaf39
Autor: LNC.

Comentari enviat el dia 01-03-2009 a les 08:46:28
Ple municipal del proper dijous 5 de març: L’alcalde vol aprovar definitivament l’estudi de detall presentat quan la nau industrial ja està edificada (política dels fets consumats) amb l’objectiu de continuar amb les obres del nyap.

La normativa urbanística de Sils estableix que l’estudi de detall s’havia de presentar abans de concedir les llicències (amb exposició pública, aprovació o denegació pel ple municipal i posterior aprovació o denegació per part de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat). Per motius desconeguts, tot això no es va fer quan calia i ara es vol regularitzar o legalitzar.
Autor: Aturem el Nyap.

2 03 2009
Aturem el Nyap

A un veí del poble del costat:

Doncs sí, aquesta és la nova tàctica barroera i caciquil de l’alcalde d’aquí i dels seus assessors i assessores, fer creure que el Nyap és la manera de crear llocs de treball a Sils, poc importa que estigui ple de irregularitats i presumptes il·legalitats. A partir d’ara, amb aquest argument, tot pot colar; si això coincideix amb el programa electoral d’IdS que vingui Déu i ho vegi.

L’altra tàctica, diuen, és retardar el funcionament de la justícia, al no lliurar l’expedient reclamat pel jutjat.

La tercera tàctica és aprovar un PROJECTE anomenat “estudi de detall” (textos i plànols que s’havien de presentat abans de concedir les llicències) un cop l’edifici ja està construït, a veure si cola. A una reunió amb els veïns, a en Xico, que segur que sap molt del tema, se li va escapar el concepte: “regularització”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: