Carnaval 09, 7M

7 03 2009

Carnaval per Quaresma

En contra dels preceptes de la Santa Mare Església, Sils celebra el Carnaval per Quaresma, temps d’abstinència i penitència. Publiquem alguns fotogrames del vídeo del Carnaval 2009, actualment en procés d’edició per part de la silenca Serrallonga Produccions:

182

183

184

185

186

187

188

189

155

167

168

169

170

171

172

173

174

175

176

177

178

179

180

181

156

157

158

159

160

161

162

163

164

165

166


Anuncis

Accions

Informació

2 responses

8 03 2009
sils

el que vaig trovar a faltar, eren els dos dimonis de l’any passat ( per cert la disfresa mes acertada per l’individu en questio )

23 03 2009
Aina Sanfaina

Al “mestre” del bloc, gràcies!, com cada any per la feina feta.

I pensar que fa 5 anys aquest Carnaval “Quaresmer” va començar amb 150-200 persones i patint per si aniria bé… Que bé! Aquest any ha estat una festassa!

No sé quina comparsa m’ha agradat més, però tothom hi ha posat una imaginació desbordant… Hi ha nanos que portaven setmanes preparant les passes de vall, com les egípcies, o mares i àvies cosint vestits o preparant detalls, i altres imaginant-se què construirien com a carrossa i trobant-se els caps de setmana anteriors.

Però, si se’m permet, m’agradaria fer breument una mica d’història d’aquesta recent festa i un reconeixement: La tossuderia de dues associacions, L’AMPA del Jacint i l’Associació de Sevillanes que durant els dos primers anys van posar diners a fons perdut i l’esforç per a què això tirés endavant, amb una paupèrrima aportació de l’Ajuntament (les copes per als premis) i a tots els veïns i famílies que hi van donar suport des del principi, venint a la rua, a sopar i/o a ballar, perquè sense els participants tampoc no hagués estat possible.

En tenir la idea, molts mesos abans a principi d’estiu es va oferir a molta gent, perquè la filosofia era instaurar la festa en el calendari silenc com hauria d’haver estat des de feia anys, només va respondre l’Associació de Sevillanes que s’hi va abocar amb cos i ànima. El primer i segon any, les dues entitats van insistir a totes les persones i associacions possibles, a l’Ajuntament, es van demanar anunciants per als cartells i així minimitzar les despeses tot el que es pogués. A partir del tercer any es va aconseguir que entressin en el joc altres grups i entitats de Sils i que el Consistori, veient que la cosa prenia embranzida s’impliqués una mica més. Ja en el quart any, en reunió amb altres entitats i la Comissió de Festes es van prendre decisions consensuades, la Comissió se’n va fer responsable a partir d’aquell moment i es va acordar obrir la festa a comparses i carrosses d’altres poblacions oferint gratificacions com ajut i incentiu per a tothom i animar la varietat i la imaginació. I aquest últim any, el cinquè, ha esclatat!

Objectiu complert! Els de l’AMPA estant molt contents, la seva sempre haurà de ser una comparsa amb una temàtica oberta a qui es vulgui apuntar perquè ha de ser així pels centenars de nens i nenes de l’escola i els pares i mares, però veuen amb satisfacció que a partir de les anteriors propostes, ara s’han multiplicat i en sorgeixen de diferents, que la gent s’agrupa a construir, pensar i crear les seves pròpies disfresses fent i refent l’esperit grupal i de poble. I aquesta era la intenció que es tenia en l’inici, fomentar el coneixement i la relació entre les famílies i els veïns.

Suposem que igual que l’AMPA, l’Associació de Sevillanes, aquest any també s’ha divertit molt perquè han pogut participar com a comparsa i com a veïns, ja que ara hi ha els responsables municipals per preocupar-se d’aquesta activitat social i festiva al poble de Sils.

Ah, i per últim, un millora d’aquest any i reclamada feia temps, l’entrada i estada al Pavelló, perquè l’any passat el fred va ser insuportable… Ha estat de conya, francament.

Bona primavera i a per la propera festa, Sant Jordi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: