Reprenen les obres del Nyap

21 03 2009

L’edició d’avui del DdG, confirma la notícia ja avançada pel bloc el passat dia 18. S’han reprès les obres del Nyap, sense esperar l’opinió de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona sobre l’estudi de detall aprovat per l’Ajuntament amb els vots en contra d’AMS i ICV. Els veïns confirmen els seus temors que el carrer Bastiments es converteixi en el pati del darrera del negoci, en lloc d’utilitzar el generós espai de la parcel·la per a encabir-hi un bon espai de càrrega, descàrrega, maniobra i aparcament de vehicles de serveis.

194

Els veïns afirmen que l’arquitecte municipal Salvador Jubany i l’alcalde de Sils Martí Nogué (responsable de l’àrea d’urbanisme) els van assegurar que per donar les llicències del Nyap no calia informar prèviament al veïnat i que no es podia fer cap proposta de millora, com no fos escollir el color amb que es pintarien els murs de formigó prefabricat. Les reunions es van fer a finals d’octubre i principis de novembre de 2008, a petició dels veïns. L’alcalde va afirmar que, pel que fa a temes de mobilitat, més endavant ja es faria un estudi de tots els carrers del poble; els veïns afirmen que, en el cas d’aquesta superfície comercial, la llei obliga a estudiar aquests temes de mobilitat abans de concedir les llicències.

A les esmentades reunions, els veïns van comprovar que ni el tècnic ni el polític no havien mogut un dit per millorar la proposta de l’empresari promotor, malgrat que el projecte presentat per Foncie SL s’acarnissava innecesàriament en un carrer que limita amb una zona residencial molt consolidada: Can Cabirol.

014

013

Article del DdG de 21 de març de 2009:

Es reemprenen les obres del polèmic supermercat de Can Cabirol de Sils
Els treballs poden allargar-se durant un mes i mig i, llavors, obrirà les portes i donarà feina a més d’una quinzena de persones de Sils

Foto: Els treballs s’han iniciat aquesta setmana i ahir una retroexcavadora feinejava a l’interior de la nau. Carles Colomer

SILS | E.BATLLE

Les màquines tornen a treballar als terrenys del supermercat Consum, situats a la zona de Can Cabirol de Sils després que les obres estiguessin aturades durant gairebé tres mesos a causa de l’emissió d’un decret d’Alcaldia que el batlle, Martí Nogué (IdS), va fer després que es detectessin moviments de terres en una zona del solar on no s’hi preveia cap mena d’edificiació, segons el projecte inicial.

Ara, després que passés per ple, a principis de mes l’aprovació de l’estudi detall que va presentar l’empresa promotora del local per donar explicacions dels seus plans de futur en aquella zona de la parcel·la i finalment prosperés, els promotors han tornat a la feina i ahir ja es podien veure màquines treballant a l’interior de la nau industrial així com portant-hi material.

Els veïns del carrer Bastiments de Sils, situat a la part del darrere de centre comercial, com ja van manifestar al seu dia estan en contra d’aquest “polèmic” supermercat però tot i els intents d’aturar l’obra, presentant al·legacions a l’estudi detall -que preveu l’edificació de tres naus petites on s’hi encabiran botigues- i la interposició d’un contenciós contra la gent; i a més de les mocions que els grups de l’oposició (AMS – ICV EUIA) van presentar per tal que s’avalués la llicència urbanística d’aquesta nau, les obres s’han reprès.

El termini per obrir aquest supermercat Consum, tal i com manifestava ahir l’alcalde de Sils, Martí Nogué “pot ser entre un mes i un i mig”, ja que s’ha d’acabar d’adequar l’interior de l’edifici. D’altra banda, com va confirmar ahir el batlle, ja hi ha almenys una quinzena de persones del municipi que han estat contractades per l’empresa per tal de treballar en aquest supermercat i en un futur, podrien agafar-ne algunes més, va afegir.

Així doncs, amb la propera obertura del supermercat s’acaba una polèmica que ha dut la controvèrsia al municipi i sobretot en els últims plenaris de l’Ajuntament on dos grups de l’oposició, AMS – ICV EUiA, s’han encarat amb el consistori per aquest tema i que ha prosperat gràcies al suport del grup de CiU, també a l’oposció al consistori.

Tot i això, encara quedarà per resoldre el contenciós administratiu que els veïns van presentar a finals d’any contra l’Ajuntament per pressumptes.

Font: Diari de Girona, dissabte 21 de març de 2009

Més informació:

Anuncis

Accions

Informació

8 responses

21 03 2009
Veïna

Eva, gràcies per enrecordarte de nosaltres, els veïns i les veïnes. Li vau preguntar a l’alcalde perquè no ha esperat la decisió de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat a Girona?. La polèmica no s’acaba amb aquesta re-obertura del Nyap. No estem d’acord amb que l’estudi detall que va presentar l’empresa promotora del local era per donar explicacions dels seus plans de futur; al contrari, era per legalitzar la nau industrial que van aixecar en aquest passat pròxim. Salutacions,

Veïna

22 03 2009
LNC

Amb tot el que se sap d’aquest Nyap sobre les seves irregularitats, és una vergonya que s’arribi a obrir.

22 03 2009
Quevedo

Poderoso caballero Don Dinero.

23 03 2009
Aina Sanfaina

I pregunto jo:

Com pot ser això? Si està en el Contenciós! Si no s’ha decidit sobre les reclamacions que els veïns han presentat! Si tot ha estat irregular i se sap sobre il·legalitats en el procediment, terminis de presentació i execució! No han donat l’opció de presentar al·legacions a temps…. I si es dóna la raó als veïns des del jutjat? I si les obres han acabat i fins i tot s’ha obert l’establiment… Què passarà? De debò ens volen fer creure que faran que tot vagi a terra? Què els treballadors es quedin sense feina i buidaran les prestatgeries de gènere? Només acabarà en una qüestió administrativa per la forma en què s’ha presentat el projecte? Per com s’ha executat el procés administratiu?

Quina vergonya! Com no volen que no dubtem dels polítics i els jutges. Són poders que han d’estar absolutament separats l’un de l’altre en pro de la legalitat i la justícia. Què il·lusa et fan sentir tot sovint… De debò, m’afegeixo al comentari anterior de’n “Quevedo”.

El pitjor del cas és que abans de iniciar-ho tot tenien dues opcions: la primera, fer la nau una mica més lluny, en el polígon industrial, on ningú hagués dit res o la segona, donar l’oportunitat al diàleg. Si haguessin donat veu als del seu entorn, amb un altre tipus de construcció, amb quelcom més adequat i menys “industrial”, amb menys mur i alçada, segurament haguessin arribat a entendre’s, perquè parlant tothom arriba a acords mínimament acceptables…

La prepotència i l’autoritarisme segueix sent el que prima: “Com que ja estarà fet. Qui s’atrevirà?. Com que tot estarà dat i beneït… Qui ens ho llençarà a terra? Com que tot està en crisi… Qui dirà que no a un comerç més a Sils? Als veïns? Que els bombin, ja s’hi acostumaran!”.

Ànims veïns i amics, donar-vos suport, què més podem fer?

23 03 2009
Veí

– murs de 8 metres o més a tocar la vorera de l’estret carrer del darrera: ni cinc metres de distància a la vorera ni collonades, que el metre quadrat va car

– manca de un bon pati per a camions i furgonetes: maniobrar i recular al carrer és d’allò més normal per l’arquitecte municipal i per l’alcalde

– una alçada estúpida, com si volguessin aprofitar uns prefabricats de nau de polígon i no sabien on col·locar-los: hi haurà un cel ras que separarà la nau de venda del sostre. Amb 4 metres n’haguessin fet prou

– era necessari que tots els vehicles dels clients sortissin pel carrer del darrera?, no hi havia altres opcions ara que la llei obliga a fer estudis de mobilitat? o això també són collonades legalistes?.

Etc, etc, etc. No cal que ens repetim.
Entre Don Dinero i els seus agents polítics, anem ben arreglats.
Un altre supermercat era i és possible en aquesta “zona de vivendes (habitatges) amb tolerància comercial”.
És clar que el tema perd pistonada i alguns partits podrien deixar de donar suport a una “causa perduda”
¿Assistirà en Nogué a la inauguració posant-se la medalla dels 15 llocs de treball?. ¿Sortirà a la portada del pròxim Quadern de Sils?
Això sí, cada quatre anys podem anar a votar, que ens hem de convencer que estem en un estat de dret i democràtic.

23 03 2009
sils

Pronto tendremos super y los que tenemos ganas de que lo abran podremos ir a comprar sin tenernos que desplazar fuera del pueblo.
Lo unico que preocupa es que los vecinos que estan en contra lo paguen con los trabajadores y empiecen a tener problemas con ellos.
Pensar que los trabajadores no tienen ninguna culpa de todas estas posibles irregularidades,ellos solo quieren trabajar y que si han optado por este puesto de trabajo seguramente es porque lo necesitan.
No se si son 12,14,16, o mas trabajadores, da igual pero desde estas lineas desearles suerte en su nuevo lugar de trabajo y espero que todos los problemas que puedan encontra fuera de sus responsabilidades laborales no sea un obstaculo para ellos.

24 03 2009
No-Nyap

Tenim una altra manera de fer nosaltres…

24 03 2009
dicho popular

se cree el ladrón que todos son de su condición

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: